اقامت ترکیه

ابتدا لازم به ذکر است که دو واژه اخذ اقامت ترکیه با شهروندی ترکیه تعریف شود چرا که این دو با هم متفاوتند.

اخذ اقامت ترکیه به شما اجازه می دهد چندین سال در خاک کشور ترکیه زندگی کنید و بعنوان یک شهروند ترکیه از کلیه ی حقوق برخوردار باشید به جز حق رای و پاسپورت ترکیه.

اما شهروندی؛ اقامت همیشگی و دائم ترکیه است که پاسپورت ترکیه و حق رای نیز به شما اعطا می شود.

اخذ اقامت ترکیه

اقامت در ترکیه به چند دسته تقسیم می شود:

 اقامت توریستی ترکیه

 اقامت دانشجویی ترکیه

اقامت ترکیه برای خریداران خانه در ترکیه

اقامت ترکیه از طریق ازدواج

اقامت از طریق سرمایه گذاری

اقامت از طریق استخدام رسمی و پرداخت بیمه توسط کارفرما

توافقات و قوانین مصوب:

طبق توافقنامه معافیت ویزا و لغو روادید بین دو کشور ایران و ترکیه در 23 بهمن 1342 ، شهروندان ایران برای سفر به ترکیه نیازی به اخذ ویزا ندارند و متقابلا این قانون در مورد شهروندان ترکیه نیز صادق می باشد. طبق آخرین تغییرات در این توافق از سال 2012 ، هر ایرانی با پاسپورت معتبر حق حضور  3 ماه از هر 6 ماه را بدون اخذ اقامت در ترکیه را دارد.

بنابراین در صورت تمایل فرد به حضور بیش از 3 ماه در ترکیه،  اخذ اقامت ترکیه الزامی می باشد.

نکته : از آوریل 2014 مسئولیت ارائه اقامت به خارجیان در ترکیه از اداره امنیت ترکیه به اداره مهاجرت ترکیه محول گردیده و امور خارجیان توسط این ارگان مدیریت می شود.

در حال حاضر مرجع قانونی ارائه اقامت به خارجیان قانون شماره  6458 مورخ  4 آپریل 2013 می باشد که در تاریخ 11 آپریل 2013 در روزنامه رسمی ترکیه چاپ و از 11 آپریل 2014 اجرائی شد و آخرین تغییرات در این قانون در تاریخ 13 اگوست 2016 اعمال گردیده است.

 روش های اخذ اقامت ترکیه

اقامت توریستی ترکیه

در حال حاضر ارزانترین و سهل الوصول ترین نوع اقامت ترکیه محسوب می شود ولی دولت ترکیه از بابت ارائه شهروندی ترکیه یا ارائه اقامت دایم ترکیه  تعهدی به دارندگان این نوع اقامت ندارد .

طبق قانون جدید مهاجرتی ترکیه ، از سال 2014  مدت این اقامت از 6 ماه به یکسال افزایش یافته و در اصلاحیه اعمال شده در سال 2016 امکان اخذ اقامت دوساله به متقاضیان این نوع اقامت وجود دارد.

  این نوع اقامت جهت نیاز توریست ها و مسافرانی که موقتا در ترکیه حضور خواهند داشت تصویب شده  و با این نوع ویزا، شما اجازه کار در ترکیه  را نخواهید داشت. 

 اقامت دانشجویی ترکیه

برای گرفتن این نوع اقامت  اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه های ترکیه و ارائه مدارک مورد درخواست دانشگاه از قبیل   YÖS،  GRE ,TOMER, ALES, TOEFL, IELTS ، SAT   که در هر دانشگاه متفاوت می باشد، الزامی می باشد.  پس از اخذ پذیرش از دانشگاه ترکیه، اداره مهاجرت ترکیه به شما اقامت دانشجوئی ترکیه با اعتبار یکساله می دهد که تا زمان اتمام تحصیل قابل تمدید می باشد.  

داشتن اقامت دانشجویی نیز برای اقدام به  اخذ شهروندی ترکیه اقامت مناسبی بشمار نمی رود ولی فارغ التحصیل شدن از کشور ترکیه از امتیازات مهم اخذ شهروندی می باشد.

اقامت ترکیه برای خریداران خانه در ترکیه

این نوع اقامت سالهاست به خریداران املاک ترکیه که طبق قوانین سابق حق خرید مستقلات در ترکیه را داشتند ( اتباع اتحادیه اروپا و آمریکا ) اعمال می گردیده و با توجه به تصویب قانون جدید در سال های قبلتر ارائه حق خرید املاک به دارندگان پاسپورت دیگر کشورها از جمله ایرانی نیز داده شده است.

برای گرفتن این نوع اقامت شما نیازی به ثبت شرکت ندارید و علاوه بر اینکه هزینه های ثبت و نگهداری شرکت را نخواهید پرداخت  بلکه در صورت انتخاب ملک مناسب شاهد افزایش قیمت و سود سرمایه گذاری در بخش املاک ترکیه خواهید بود .  

اقامت خرید خانه جزو اقامتهای کوتاه مدت و بصورت اقامت دوساله دریافت می شود . زمان اخذ شهروندی نیز مالکیت یک ملک در ترکیه جزو امتیازات مهم بشمار میرود.

پروسه دریافت این اقامت پس از دریافت سند و رعایت ضوابط مربوط به اخذ اقامت خریداران خانه، قابل انجام خواهد شد. جهت اخذ جزئیات بیشتر در مورد این نوع اقامت و اطلاع از خدمات ما، تماس بگیرید.

اقامت ترکیه از طریق ازدواج  

طبق اصلاحات قانون اقامت ترکیه، زمانیکه شما با یک شهروند ترکیه (زن یا مرد) ازدواج می کنید درخواست اقامت خانواده خواهید کرد طول این نوع اقامت در ابتدا 3 ساله می باشد و پس از اتمام این 3 سال، امکان اقدام برای اخذ شهروندی ترکیه وجود دارد.

در صورتیکه از طریق ازدواج با فردی که دارای پاسپورت و ملیت ترکیه است برای اقامت اقدام می کنید چند نکته باید رعایت گردد:

  • ازدواج صوری نباشد حتی المقدور مدارکی جهت اثبات صوری نبودن ازدواج بایستی ارائه گردد.
  • فردی که با آن ازدواج می کنید پناهنده ترکیه  نباشد.
  • ممکن است پروسه کسب اقامت ترکیه از طریق ازدواج (ویزای پیوستن به همسر) حدود 3 تا 5 سال زمان ببرد و در این طول این مدت، پلیس ترکیه تحقیقاتی را جهت اطمینان از صوری نبودن ازدواج انجام خواهد داد.

نکته : حتی پس از اخذ شهروندی ترکیه مشخص شود که ازدواج صرفا با هدف کسب شهروندی انجام شده، دولت حق ابطال شهروندی ارایه شده را دارد . 

اقامت از طریق سرمایه گذاری

  طبق تغییرات  قانونی و منتشر شده در روزنامه رسمی مورخ 11 زانویه 2017 در بند ۲۰ قانون شهروندی ترکیه،  خریداران خانه در ترکیه با قیمت بالای یک میلیون دلار، سرمایه گذاران در ترکیه با رقم بالای دو میلیون دلار و سپرده گذاران رقم سه میلیون دلار در بانکهای ترکیه  و همچنین افتتاح کنندگان کسب و کار با استخدام حداقل یکصد نفر شهروند ترکیه از ضوابط اخذ شهروندی معاف بوده و بلافاصله به شهروندی ترکیه در می آیند. 

بدون آوردن رقم های بالا نیز با ثبت شرکت و فعالیت در ترکیه شما می توانید پس از 5 سال شهروندی و پاسپورت ترکیه  را بدست آورید. در نظر داشته باشید فعال بودن شرکت در مدت 5 سال برای تمدید اقامت کاری و اخذ شهروندی الزامی می باشد. اخیرا دولت ترکیه سعی در جذب سرمایه با ارائه امتیازات به سرمایه گذار دارد از جمله ارائه تورکواز کارت یا همان گرین کارت ترکیه 5 ساله به سرمایه گذار و خانواده ایشان.


اقامت از طریق استخدام رسمی (کار) و پرداخت بیمه توسط کارفرما:

 در صورتیکه شما 5 سال بطور مداوم بطور رسمی در ترکیه مشغول به کار باشید پس از 5 سال امکان اخذ شهروندی و پس از  8 سال اقامت کاری شما به اقامت دائم تبدیل خواهد شد.
شرط لازم و کافی برای اینکه شما بتوانید اقامت ترکیه را از طریق کار بدست آورید بدین صورت شکل می گیرد که  یک شرکت ترکیه ای شما را بعنوان پرسنل بپذیرد. 

برای کسب این نوع اقامت،  شما باید تخصص ویژه ای برخوردار باشید و در زمان ارائه درخواست شرکت ترکیه ای به همکاری با شما، طبق آمار وزارت  کار و رفاه  ترکیه،  نباید شخصی که پاسپورت ترکیه را دارد با تخصص شما بیکار باشد. 

نکته: با ملاحظه نکته فوق و وضعیت کار در ترکیه و شرایط خاص ایرانیان می توان این گونه اعلام نمود که در حال حاضر شانس یافت کار در کشور ترکیه برای فرد ایرانی بسیار کم است.

اخذ اقامت ترکیه

اقامت ترکیه و کسب تابعیت

اگر قصد کسب اقامت و تابعیت دیگر کشورها  را دارید گروه هِرمس اپلای با  ارائه خدمات اخذ اقامت در خدمت شماست . جهت اطلاع بیشتر فرم ارزیابی را بصورت کامل تکمیل نمایید تا مشاوران ما با شما تماس بگیرند.

کانال تویتر

تمایل دارید در تویتر همراه ما باشید. تویت های ما را دنبال کنید.

کانال اینستاگرام

در صورت تمایل به دنبال کردن ما در اینستاگرام روی دکمه، کلیک کنید. 

کانال تلگرام

با عضویت در کانال تلگرامی ما خیلی سریع از آخرین اخبار و فرصت ها اطلاع حاصل کنید.

مقالات منتشر شده

 گروه هرمس اپلای :

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت متعلق به گروه مهاجرتی هرمس اپلایمی‌باشد. قوانین حاکم بر سایت، مبتنی بر قوانین جاری جمهوری اسلامی ایران است و هرگونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع می باشد.

راههای ارتباط با ما :

ایمیل: 

info@hermesapply.com

تلفن تماس:

95118296(021)