دانشگاه‌های آلمان از نظر رتبه، کیفیت و استاندارد‌های آموزشی در جهان شناخته شده‌اند. رتبه بالای آلمان در همهٔ زمینها موجب شده تا فارغ التحصیلان آلمان بتوانند به راحتی‌ در شرکت‌های تجاری و صنعتی استخدام شوند. دانشگاه‌های آلمان با ارائه همه رشته‌های تحصیلی‌ به زبانهای آلمانی‌ و انگلیسی‌ باعث جلب توجه همه مشتاقان به تحصیل شده است.

بطور کلی در آلمان سه نوع مرکز آموزش عالی وجود دارد:


• دانشگاه 
• دانشگاه های آموزش عالی حرفه ای Fachhochschule
• دانشگاه های هنر، فیلم و موسیقی

دانشگاه های آلمان

در دانشگاه ها بطور سنتی رشته هایی همچون حقوق، پزشکی، علوم طبیعی، انسانی و … تدریس می شود و در پایان دوره یکی از مدارک لیسانس، فوق لیسانس یا دکترا اعطا می شود.

دانشگاه های آموزش عالی حرفه ای Fachhochschule

در صورتیکه تحصیلات عملی مهمتر از تحصیلات نظری برای دانشجو باشد، دانشجو می تواند در دانشگاه های حرفه ای تحصیل کند. مزایای این دانشگاهها نسبت به دانشگاههای دیگر در این است که دوره ها کوتاه تر است و محتوای درسی از قبل مشخص شده است. همچنین بیشتر جنبه کاربردی تحصیلات در این نوع دانشگاه ها مورد توجه قرار گرفته.

دانشگاه های هنر، فیلم و موسیقی در آلمان

درصورتیکه علاقمند به رشته های هنری باشید می توانید در این دانشگاه ها تحصیل کنید. بیش از ۵۶ دانشگاه هنر رشته های هنری از جمله فیلم، موسیقی، طراحی صنعتی، مد و سایر رشته های هنری را به دانشجویان ارائه می کند. برای پذیرش از این نوع دانشگاه ها معمولا دانشجو باید نمونه کارهای خود را برای دانشگاه بفرستد و پس از قبولی اولیه وی باید در یک مصاحبه حضوری شرکت نماید.

تا چندی پیش کلیه دانشگاه‌ها در آلمان رایگان بوده اند ولی‌ طی چند سال اخیر هزینه تحصیل در دانشگاه های آلمان برای هر ترم به صورت میانگین مبلغ ۵۰۰ یورو می‌باشد. ولی‌ هنوز در برخی‌ استانها دانشگاه‌ها رایگان می‌باشد که این مزیت دانشگاه‌های آلمان آن را از کلیه کشور‌های دیگر مجزا کرده است.

 

هزینه زندگی‌

هزینه‌های زندگی‌ در آلمان به نسبت مخارج شخصی‌ متفاوت است، به طور معمول میانگین مخارج زندگی‌ در آلمان ماهیانه مبلغ ۶۰۰ تا ۷۰۰ یورو می‌باشد.

پاره ای از مخارج در آلمان به صورت زیر می‌باشد:
• هزینه مسکن در آلمان به نسبت مکان و نوع آن بین ۱۸۰ تا ۲۸۰ یورو می‌باشد.
• هزینه بیمه به صورت سالیانه مبلغ ۷۰ یورو می‌باشد.
• مابقی مخارج شامل هزینه مایحتاج زندگی‌ ماهیانه ۳۵۰ یورو می‌باشد.
• توجه داشته باشید که هزینه رفت و آمد در استان شما با پرداخت هزینه بلیط شش ماه برای شما مجانی‌ خواهد بود که مبلغ آن بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ یورو می‌باشد.

 

بیمه عمومی‌ در المان

تمامی‌ افراد در آلمان بیمه هستند شما از همان لحظه ورود به آلمان باید بیمه داشته باشید و وقتی جهت تعویض ویزای خود به اداره مربوطه مراجعه می‌کنید تا اقامت تحصیلی‌ اخذ نمایید می بایست با قرار داد بیمه که با شرکتهای بیمه آلمان بسته شده و مبلغ آن با توجه به سن و شرکت متفاوت است که میانگین آن در قسمت هزینه‌ها می‌باشد مراجعه نمایید.

 

اجازه کار در هنگام ادامه تحصیل در آلمان

کلیه دارندگان اقامت دانشجویی در آلمان اجازه دارند به مدت ۲۰ ساعت در هفته یا ۹۶۰ ساعت در سال کار کنند.

 

فرصت های بعد از تحصیل در آلمان

پس از پایان دوره تحصیل در آلمان به شما ویزای یک سال جستجوی کار داده میشود، در صورت استخدام و مشغول شدن به کار به مدت ۵ سال متوالی شما میتوانید مستقیماً درخواست پاسپورت آلمانی‌ نمایید.

فارغ التحصیلان دانشگاه های آلمان همواره شانس بالایی در یافتن موقعیت های شغلی مناسب در سر تا سر دنیا داشته اند و کم تر کسی میتواند با یک فارغ التحصیل دانشگاه های آلمان بر سر یافتن شغلی مناسب رقابت کند. از آن طرف، خود آلمان همیشه یکی از محبوب ترین و گسترده ترین بازارهای کاری جهان به حساب می آید که دلیل آن داشتن یک سیستم آموزشی ممتاز می باشد.

 

پذیرش

در گرفتن پذیرش تحصیلی از آلمان باید به این نکته توجه داشته باشید که رشته مورد نظر باید همان رشته ای باشد که در ایران آنرا گذرانده اید و یا رشته ای شبیه به آن باشد، در غیر اینصورت باید از مقطع لیسانس و با شرایط مربوط به آن پذیرش دریافت کنید. از سال ۲۰۰۴ در سیستم آموزشی آلمان گرفتن پذیرش از بسیاری از دانشگاه ها از طریق سازمان Uni Assist انجام می پذیرد.

بنابراین این ارگان مدارک را دریافت کرده و پس از بررسی درصورت واجد شرایط بودن مدارک را به دانشگاه مربوطه می فرستد. در گرفتن پذیرش نمره های دیپلم و یا دانشگاه و همچنین نمره زبان آلمانی و انگلیسی بسیار مهم است. هزینه اولیه درخواست از اونی اسیت ۷۵ یورو می باشد.

 

متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی

• دیپلم دبیرستان و پیش دانشگاهی
• قبولی در دانشگاه سراسری
• گذراندن دوره زبان آلمانی‌ و یا انگلیسی و اخذ مدرک آن (در صورتیکه رشته تحصیلی‌ به زبان آلمانی‌ باشد)
• قبولی در امتحان ورودی دانشگاه و احتمالا گذراندن یکسال کالج در آلمان

نکته:

منظور از قبولی در دانشگاه سراسری تنها قبولی در مقطع لیسانس روزانه و یا شبانه است و مقطع کاردانی و یا دانشگاه های غیر انتفاعی، فنی حرفه ای و … مورد قبول نمی باشد.

 

مرحله اول: کالج

کالج دوره ای یکساله می باشد که معمولا از ۲ ترم تحصیلی تشکیل شده. همانطور که قبلا ذکر شد، ممکن است در برخی از رشته ها و دانشگاه ها گذراندن دوره یکساله کالج نیاز باشد. در آلمان بیش از ۳۷ کالج به بیش از ۳۰۰۰ دانشجوی خارجی خدمات تحصیلی ارائه می دهد. شرکت در کالج رایگان می باشد و همچنین برخی هزینه ها از جمله هزینه های حمل و نقل در محدوده کالج را پوشش می دهد.

دانشجویان در مدت تحصیل در کالج اجازه کار ندارند و تنها در تعطیلی ما بین دو ترم می توانند کار کنند. بنابراین هزینه زندگی در این مدت بر عهده دانشجو می باشد. این هزینه ها بین ۵۰ تا ۲۰۰ یورو در هر ترم می باشد.

متقاضیان ایرانی که مایل هستند در دانشگاه های آلمان مشغول به تحصیل شوند، در صورتی که در ایران دانشجو نبوده باشند و یا کمتر از دو سال در ایران تحصیل کرده باشند، معمولا باید دوره کالج را بگذرانند.

شرط ورود به کالج قبولی در امتحان زبان آلمانی می باشد. بنابراین گذراندن حداقل ۶۰۰ ساعت زبان آلمانی برای قبولی الزامیست. امتحان کالج 2 بار در سال برگزار می شود. درصورت قبول نشدن در امتحان دانشجو تنها یکبار دیگر و آنهم پس از گذشت سک نیمسال تحصیلی می تواند تجدید دوره نماید.

ارسال مدارک به این کالج ها معمولا بصورت مستقیم نمی باشد. بدین معنی که دانشجو باید اصل و ترجمه مدارک خود را برای دانشگاهی که کالج تحت پوشش آن است و یا ارگانهای مربوط به این کار بفرستد. برای دانستن جزییات این امر باید با کالج مربوطه مکاتبه نمایید.

مرحله دوم:

پس از دریافت پذیرش کالج، مرحله دریافت ویزای تحصیلی می باشد.

مرحله سوم:

پس از قبولی در امتحان کالج دانشجو می تواند پذیرش دانشگاه را دریافت نماید.

 

متقاضیان تحصیل در مقطع بالاتر از لیسانس

تحصیل در آلمان تحت برنامه Bologna-Reform اجرا می شود، به طوری که اولین مقطع، Bachelor است و سپس دانشجو در صورت تمایل میتواند در مقطع Master و دکتریادامه تحصیل دهد.

– مدرک کارشناسی
–  مدرک زبان انگلیسی‌ در صورت تحصیل در رشته انگلیسی‌ و یا مدرک آلمانی‌ در صورت تمایل به تحصیل به زبان آلمانی
–  رزومه کاری
– احتمالا قبولی در یک امتحان ورودی

نکته:

برای پذیرش در مقطع فوق لیسانس و بالاتر دانشجو به شرط داشتن مدرک لیسانس چه از دانشگاه آزاد، دولتی، پیام نور و غیرانتفاعی می تواند اقدام نماید. البته دانشجو نباید انتظار داشته باشد که تمامی واحد های وی پذیرفته شود و ممکن است دانشگاه تعدادی از واحدهای وی را قبول نکند.

 

مدارک اخذ ویزای تحصیلی‌ آلمان:

گرفتن ویزای تحصیلی بین ۶ تا ۸ هفته طول می کشد و گرفتن تعیین وقت ویزا بصورت آنلاین از طریق سایت سفارت انجام می پذیرد. این ویزا ۳ ماهه است و پس از اخذ آن دانشجو باید در آلمان به اداره اتباع خارجی رفته و آن را تمدید نماید. پس از قبولی ویزا سفارت از دانشجو می خواهد تا برای دریافت آن و همچنین بیمه نامه به سفارت مراجعه نماید.

• فرم پرشده ی درخواست روادید
• پذیرش از دانشگاه‌ یا کالج مورد نظر
• مدارک توانائی مالی به میزان ۸۰۰۰ یورو برای هر سال تحصیلی‌ به نسبت مدت دوره
• مدارک کاری اگر برای فوق لیسانس و یا دکترا اقدام میشود
• بیمه مسافرتی برای مدتی‌ که قبل از ثبت نام در دانشگاه وارد آلمان میشوید
• پذیرش از دانشگاه یا کالج مورد نظر
• گذرنامه ی معتبر به همراه دو نسخه رونوشت از صفحات دوم و سوم آن
• عکس رنگی پاسپورتی
• شناسنامه و دو نسخه رونوشت شناسنامه
• مدرک دیپلم دبیرستان، پیش دانشگاهی و گواهی قبولی در کنکور
• مدارک تحصیلات دانشگاهی متقاضی
• مدرکی در مورد سوابق شغلی
• هزینه صدور روادید
• و غیره…

 

سطح زبان برای پذیرش:

در صورتیکه قصد ادامه تحصیل به زبان انگلیسی دارید، دانستن زبان آلمانی نیز در سطح B1 الزامیست. امکان تحصیل در مقطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا به زبان انگلیسی وجود دارد و دانشجو باید مدرک TOEFL و یا IELTS را با توجه به نمره درخواستی دانشگاه ارائه کند. اکثر کالج ها انتظار دارند که شما مدرک دوره مقدماتی (ZD) یعنی حداقل 500 ساعت را داشته باشید.

تحصیل در آلمان  مورد تقاضای بسیاری از افراد می باشد . وجود کالج زبان ، امکان بردن همراه ، امکان تحصیل در مقاطع مختلف ، حق کار حین تحصیل و ….. از شرایط و مزیت های پذیرش تحصیلی آلمان و تحصیل در آلمان می باشد . شما عزیزان می توانید در صورت تمایل به تحصیل در آلمان از طریق تکمیل فرم ارزیابی از کارشناسان ما مشاوره مهاجرت رایگان بگیرید.

هدف ما در موسسه مهاجرتی هرمس اپلای از مطالب ارائه شده در باب  تحصیل در مقاطع مختلف آلمان اطلاع رسانی و کمک به عزیزان علاقمند به تحصیل در معتبرترین دانشگاه ها ازجمله دانشگاه های آلمان می باشد. امیدواریم تلاش گروه هرمس اپلای باعث تحقق کسب پذیرش آلمان برای شما مخاطب عزیز گردد.  افتخار گروه هرمس اپلای مشاوره و کسب پذیرش  از دانشگاه های آلمان برای شما دانش پژوهان می باشد.

 

تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آلمان

مدارک مورد نیاز:

  • ترجمه گواهی پایان دوره ديپلم به همراه ریز نمرات آن
  • ترجمه گواهی پایان دوره پيش دانشگاهی به همراه ریز نمرات آن
  • کپی پاسپورت
  • گواهی زبان آلمانیحداقل در سطح B1
  • گواهی قبولی در کنکور سرارسری
  • زندگی نامه
  • انگیزه نامه

یکی از مدارک مورد نیاز جهت اخذ پذیرش برای رشته های گروه پزشکی، قبولی در کنکور سراسری می باشد. اما تیم ما با استفاده از توانایی نمایندگان خود در آلمان، میتواند برای متقاضیان صرف نظر از رشته و دانشگاه پذیرفته شده در ایران، جهت اخذ پذیرش در رشته های علوم پزشکی اقدام نماید. به عبارت دیگر، در این شرایط مهم نیست که شما در چه رشته و دانشگاهی پذیرفته شده اید، اما قبولی شما باید حتما در یکی از رشته های زیر مجموعه گروه آزمایشی علوم تجربی و در یک دانشگاه دولتی باشد.

متقاضیان ابتدا باید به مدت دو ترم، دوره هایی همچون زبان آلمانی، زیست شناسی و ریاضی را در کالج پشت سر بگذرانند، و سپس تحصیل خود را در دانشگاه در یکی از رشته های پزشکی، دندان پزشکی و یا داروسازی آغاز کنند. دروسی که در کالج تدریس می شوند، در سطح همان دروسی است که متقاضی قبلا در دبیرستان و پیش دانشگاهی گذرانده است. تحصیل در کالج کاملا رایگان می باشد، و در واقع کالج یکی از نهاد های زیر مجموعه دانشگاه هاست، که مخصوص دانشجویان خارجی طراحی شده است و وظیفه آن آماده کردن دانشجو از نظر زبان آلمانی و دروس پایه مانند زیست شناسی و ریاضی قبل از ورود به دانشگاه است.

پذیرش دوره کالج مستقیما توسط دانشگاه های آلمان صادر می شود  و صد در صد اعتبار لازم را برای دریافت ویزای تحصیلی نزد سفارت آلمان دارد. متقاضی در طول تحصیل در کالج، کلیه حقوق و مزایای یک دانشجو در آلمان را دارد. پس از اخذ پذیرش و ورود به آلمان، متقاضی باید در آزمون ورودی کالج، که عموما شامل سوالات گرامر زبان آلمانی در سطح B1  و یا B2  و همچنین ریاضی است شرکت کرده و در صورت کسب حد نصاب لازم، میتواند وارد کالج شود و تحصیل خود را به مدت دو ترم در کالج آغاز کند. اگر هم متقاضی در آزمون ورودی کالج قبول نشود، این امکان به وی داده می شود که مجددا در نوبت بعدی آزمون شرکت کند. علاوه بر این، متقاضی میتواند در آزمون ورودی سایر کالج ها هم شرکت کند و در صورت قبولی در هر یک از آنها، وارد همان کالج شود.

برای ورود به رشته های پزشکی ، نمره ای که متقاضی در آزمون پایانی کالج کسب می کند، اهمیت زیادی دارد، بدین معنا که باید معدل کل متقاضی در آزمون پایانی کالج، بین 1 الی 1.3 بشود. در صورت کسب این معدل، متقاضی میتواند در همان دانشگاه که دوره کالج را در آن پشت سر گذاشته و یا هر دانشگاه دیگری در هر کجای آلمان، یکی از رشته های پزشکی، دندان پزشکی و یا داروسازی را انتخاب و تحصیل خود را در دانشگاه شروع کند.

پذیرش از یک دانشگاه برای متقاضی گرفته می شود، اما ابتدا متقاضی باید به مدت دو ترم، در دوره کالج همان دانشگاه شرکت کند. این دوره کاملا تحت نظر دانشگاه و در واقع توسط خود دانشگاه ارایه می شود. در این دوره سر فصل هایی از شیمی، زیست شناسی و ریاضی که متقاضی همگی را قبلا در ایران فرا گرفته است، به همراه زبان آلمانی تدریس می شود. البته این دوره شامل دو آزمون می باشد. یکی آزمون ورودی که قبولی در آن لازمه ورود به کالج است و دیگری آزمون پایانی که متقاضی باید حد نصاب نمره مورد نیاز را کسب کند، تا اجازه ورود به دانشگاه به وی داده شود. در غیر اینصورت باید مجدداً در این آزمون شرکت نماید.

 

تحصیل در رشته های مهندسی در آلمان

مدارک مورد نیاز:

  • ترجمه گواهی پایان دوره ديپلم به همراه ریز نمرات آن
  • ترجمه گواهی پایان دوره پيش دانشگاهی به همراه ریز نمرات آن
  • کپی پاسپورت
  • گواهی زبان آلمانیحداقل در سطح B1
  • گواهی قبولی در کنکور سرارسری
  • زندگی نامه
  • انگیزه نامه

یکی از مدارک مورد نیاز جهت اخذ پذیرش برای رشته های گروه مهندسی، قبولی در کنکور سراسری می باشد. اما موسسه مهاجرتی هِرمس اپلای با استفاده از توانایی نمایندگان خود در آلمان، می تواند برای متقاضیان صرف نظر از رشته و دانشگاه پذیرفته شده در ایران، جهت اخذ پذیرش در رشته های علوم مهندسی اقدام نماید.

به عبارت دیگر، در این شرایط مهم نیست که شما در چه رشته و دانشگاهی پذیرفته شده اید، اما قبولی شما باید حتما در یکی از رشته های زیر مجموعه گروه آزمایشی ریاضی فیزیک و در یک دانشگاه دولتی باشد.

علاوه بر آن، در شرایطی خاص، تیم “هِرمس اپلای” قادر است برای افرادی که در کنکور سراسری پذیرفته نشده اند، نیز پذیرش بگیرد. شرایط این حالت باید برای هر متقاضی به صورت جداگانه و پس از تکمیل و ارسال فرم ارزشیابی، مورد بررسی قرار بگیرد.

پذیرش از یک دانشگاه برای متقاضی گرفته می شود، اما ابتدا متقاضی باید به مدت دو ترم، در دوره کالج همان دانشگاه شرکت کند. این دوره کاملا تحت نظر دانشگاه و در واقع توسط خود دانشگاه ارایه می شود. در این دوره سر فصل هایی از شیمی، فیزیک و ریاضی که متقاضی همگی را قبلا در ایران فرا گرفته است، به همراه زبان آلمانی تدریس می شود.

البته این دوره شامل دو آزمون می باشد. یکی آزمون ورودی که قبولی در آن لازمه ورود به کالج است و دیگری آزمون پایانی که متقاضی باید حد نصاب نمره مورد نیاز را کسب کند، تا اجازه ورود به دانشگاه به وی داده شود. در غیر اینصورت باید مجدداً در این آزمون شرکت نماید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − هفت =