آلمان, مهاجرت

مهاجرت به آلمان 2019 – 2020

در این مقاله به بررسی مهاجرت به آلمان و بهترین راه های آن برای ایرانیان می پردازیم. مهاجرت به آلمان در سال های 2019 – 2020 از راه های مختلفی امکان پذیر است که با مطالعه این مقاله می توانید بهترین و آسان ترین راه را متناسب با شرایط خودتان انتخاب کنید.

جمهوری فدرال آلمان کشوری پیشرفته در زمینه های علمی و اقتصادی در اروپا می باشد که با کشور هایی مانند دانمارک، لهستان، اتریش، سوئیس، بلژیک و هلند همسایه است. کشور آلمان یکی از مهاجرپذیر ترین کشور های دنیا می باشد و هر سال از تمام کشورهای مختلف برای مهاجرت به آلمان اقدام می کنند.

جمعیت آلمان هم اکنون نزدیک به 83 میلیون نفر می باشد و مساحت آن نیز 357 هزار کیلومتر مربع می باشد. پایتخت این این کشور برلین می باشد و یکی از شهر های تاریخی اروپا به حساب می آید. طبیعت بکر و جاذبه های توریستی باعث شده تا تعداد زیادی از مردم از راه های مختلف وارد کشور آلمان شوند.

راه های مهاجرت به آلمان

همانطور که گفتیم راه های گوناگونی جهت مهاجرت به کشور آلمان وجود دارد:

  • مهاجرت تحصیلی
  • مهاجرت کاری
  • مهاجرت از راه ازدواج
  • مهاجرت از راه تولد
  • مهاجرت از طریق سرمایه گذاری و ثبت شرکت

در ادامه به توضیح این موارد خواهیم پرداخت. قبل از توضیح موارد بالا پیش نیازهای مهاجرت به آلمان را بیان می کنیم.

شرایط عمومی مهاجرت به آلمان

برای مهاجرت به آلمان روش های مختلفی وجود دارد که در این مقاله هم ذکر شده اند. این روش ها هر کدام پیش نیازهای خاص خود را دارند اما این موارد در همه آنها مشترک است. موارد مورد نیاز مشترک در تمام روش ها در زیر آورده شده است.

اثبات توانایی مالی

تمام روش های مهاجرت به آلمان دارای هزینه هایی هستند. این هزینه ها برای هر روش حداقلی دارد. به عنوان مثال اگر شما از طریق کار مهاجرت می کنید باید توانایی تامین مخارج خود را تا دریافت اولین حقوق را داشته باشید.

داشتن بیمه سلامت

در صورتی که پوشش بیمه معتبر نداشته باشید نمی توانید به آلمان مهاجرت کنید. به شما توصیه می کنیم از شرکت های بیمه آلمانی، بیمه دریافت کنید. به احتمال زیاد بیمه شرکت های خارجی توسط مراجع داخلی آلمان قبول نخواهد شد.

حداقل مهارت های زبان آلمانی

برای زندگی در آلمان به داشتن حداقل مهارت زبان نیاز دارید. معمولا سطوح زبان در کشورهای اروپایی به سه سطح A و B و C تقسیم می شوند. این سه سطح هم هر کدام به دو سطح 1 و 2 تقسیم می شوند. سطح A1,A2 پایین ترین سطح و C1,C2 بالاترین سطح مهارت زبانی می باشد. برای مهاجرت به آلمان در آزمون زبان آلمانی شرکت کنید و مدرک A1 یا B1 داشته باشید. در صورتی که بخواهید شهرندی آلمان را دریافت کنید به مدرک زبان سطح C1 یا C2 احتیاج خواهید داشت.

گرفتن ویزای آلمان

برای مهاجرت به آلمان نیاز به دریافت یکی از انواع ویزای آلمان دارید. در پایین انواع ویزای آلمان را آورده ایم:

حال به بررسی راه های مهاجرت به آلمان می پردازیم.

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل

تحصیلات عالی در کشور آلمان در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکترا ارائه می شود. دوره های کارشناسی در آلمان 4 ساله و دوره های ارشد بسته به شهر و دانشگاه بین 2 تا 3 سال می باشد. دوره های دکتری در آلمان نیز 4 سال زمان نیاز دارد.

دانشگاه های آلمان به دو زبان آلمانی و انگلیسی ارائه می شود لذا بستگی به این که چه دوره ای می خواهید بخوانید باید زبان مورد نظر را بگذرانید. برای تحصیل در آلمان به زبان آلمانی نیاز به مدارک B2 یا تستداف یا DSH که آزمون های بین المللی زبان آلمانی می باشد دارید.

اگر بخواهید به زبان انگلیسی ادامه بدهید نیاز دارید تا مدرک آیلتس با نمره 6.5 را داشته باشید. نزدیک به 110 دانشگاه در آلمان وجود دارد که اکثر آن ها رایگان می باشد. هزینه ای اندک در حدود 300 یورو ترمی نیاز دارد. دانشگاه های ایالت بادن ووتمبرگ به تازگی اقدام به گرفتن شهریه می کنند که در حدود 1500 یورو در ترم می باشد.

ددلاین دانشگاه ها نیز با هم متفاوت است ولی به طور کل برای ترم زمستان 15 جولای و برای ترم تابستان 15 ژانویه می باشد. برای گرفتن پذیرش از دانشگاه های آلمان باید مدارک زیر را ارائه بدهید:

  • مدارک تحصیلی
  • انگیزه نامه
  • مدرک زبان
  • توصیه نامه
  • سابقه کاری

پس از دریافت پذیرش از دانشگاه برای دریافت ویزا باید به سفارت مراجعه کنید. مدت زمان انتظار جهت مصاحبه هم اکنون بسیار طولانی می باشد.

مدارک لازم جهت ارائه در روز مصاحبه به صورت زیر می باشد:

  • فرم درخواست
  • عکس
  • گذرنامه
  • شناسنامه
  • تمکن مالی
  • مدارک دانشگاهی
  • پذیرش دانشگاهی
  • مدرک زبان
  • رزومه
  • انگیزه نامه

مهاجرت به آلمان از طریق کار

در آلمان مهاجرت کاری به دو صورت می باشد. نوع اول آن مهاجرت با داشتن جاب آفر می باشد. اگر شما بخواهید به این روش به آلمان مهاجرت داشته باشید باید از طرف کارفرما یک دعوتنامه برای شما فرستاده شود. دریافت دعوتنامه هم اکنون نسبت به سابق بسیار آسان تر شده است. چون کشور آلمان یک کشور صنعتی می باشد بنابراین نیاز به نیروی متخصص و به خصوص مهندسین دیده می شود. لازم است برای کار در آلمان مدرک تحصیلی مرتبط با رشته داشته باشید و همچنین 2 تا 3 سال باید سابقه کار داشته باشید. با توجه به این که رفاه شاغلان در آلمان بالا می باشد بنابراین زندگی مرفهی برای شما و خانواده شما فراهم می کند. مدارک لازم برای دریافت ویزای کاری به صورت زیر است:

  • تکمیل فرم درخواست
  • دو قطعه عکس
  • پاسپورت
  • شناسنامه
  • بیمه
  • مدارک تحصیلی
  • پرینت حساب
  • سابقه کار
  • رزومه

نوع دوم مهاجرت کاری ویزای جاب سیکر یا جستجوی کار در آلمان می باشد. افرادی که دارای تخصص و مهارت می باشند این فرصت را دارند که ویزایی 6 ماهه دریافت کنند و در طی این مدت به دنبال شغل مورد نظر خود در کشور آلمان بگردند. برای این کار باید حداقل مدرک لیسانس داشته باشید و همچنین مدتی سابقه کار در رزومه شما ثبت شده باشد. مهارت آلمانی و انگلیسی خوب نیز نیاز است.

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

یکی از راه های متداول جهت مهاجرت و اخذ اقامت آلمان ازدواج با یک فرد آلمانی و یا فردی مقیم این کشور است. از آنجایی که تاکنون روش های مختلف تقلب در این زمینه دیده شده لذا به راحتی نمی توانید مهاجرت کنید و باید حتما اثبات کنید که ازدواج کرده اید. کسی که با شما ازدواج می کند باید ثابت کند که می تواند از لحاظ مالی شما را در کشور آلمان تامین کند و نباید سو پیشینه داشته باشید. مدارکی مانند زیر باید ارائه گردد تا سفارت از این نظر قانع گردد:

  • سند ازدواج
  • ایمیل
  • مدارک شناسایی
  • گواهی عدم سو پیشینه
  • گواهی سلامت
  • حداقل مدرک زبان (A1)

برای اینکه بتوانید پاسپورت آلمانی دریافت کنید باید 3 سال با هم در این کشور زندگی کرده باشید.

مهاجرت به آلمان از طریق تولد

دو شیوه برای اعطای تابعیت وجود دارد که یکی  اصالت خون و دیگری اصالت خاک می باشد. اصل خاک به این معناست که اگر شخصی تحت هر شرایطی در خاک یک کشور به دنیا بیاید از تمامی حقوق و مزایای یک شهروند آن کشور برخوردار می باشد اما اصل خون بدین معناست که شخص متولد باید از پدر یا مادر یک شهروند تابعه متولد شده باشد.

کشور آلمان بر اساس اصل خون بنا شده بنابراین اگر فرزندی از پدر و مادر غیر آلمانی در خاک آلمان متولد شود نمی تواند درخواست تابعیت آلمان را ارائه کند ولی اگر حداقل یکی از والدین دارای تابعیت آلمانی باشد می تواند درخواست خود را جهت دریافت تابعیت آلمان ارائه کند. اگر پدر یا مادر متولد آلمان باشد فرزند نیز آلمانی محسوب می گردد. اگر فردی از پدر مادری نامعلوم در آلمان به دنیا بیاید نیز آلمانی محسوب می گردد.

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری و ثبت شرکت

تمامی افرادی که خارجی هستند و حد مشخصی از سرمایه را دارند می توانند ویزای سرمایه گذاری بگیرند. برای ویزای سرمایه گذاری شما باید در حدود 25000 یورو سرمایه داشته باشید. از طرفی اگر شرکت داشته باشید باید بتوانید مخارج یک سال شرکت که شامل حقوق دوازده ماه، هزینه اجاره دفتر و هزینه های جانبی را تامین کنید. دریافت اقامت سرمایه گذاری به 4 شکل زیر ممکن است:

  1. راه اندازی کسب و کار بر مبنای فعالیت های حرفه ای
  2. شرکت مسئولیت محدود
  3. شرکت تضامنی
  4. دفتر نمایندگی یا شعبه

مقاله پیشنهادی: نحوه ثبت شرکت در آلمان

مقاله پیشنهادی: کارآفرینی در آلمان

مدارک مورد نیاز جهت دریافت ویزای سرمایه گذاری و ثبت شرکت به صورت زیر می باشد:

  • فرم درخواست ویزا
  • عکس
  • پاسپورت معتبر
  • شناسنامه
  • تشریح کامل و حاوی جزییات طرح شما
  • مدارک تحصیلی
  • مدارک مربوط به سوابق شغلی
  • رزومه
  • مدرک زبان
  • تمکن مالی

برای اطلاع کامل از شرایط مهاجرت به آلمان می توانید با مشاوران ما در هرمس اپلای تماس حاصل کنید.

نوشته های مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *