تحصیل در ترکیه و اخذ ویزای تحصیلی ترکیه برای ما ایرانیان که در همسایگی این کشور قرار داریم یکی از راحتترین گزینهها برای ادامه تحصیل در خارج از کشور بوده است. در این مقاله قوانین و شرایط اخذ ویزای تحصیلی ترکیه در سال 2020 و همچنین نکاتی در مورد زندگی در این کشور بیان شده است. اگر قصد تحصیل در کشوری کم هزینه و نزدیک به ایران را دارید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.✅
- ✔ ویژگی کشور ترکیه
- ✔ مزایای ویزای تحصیلی ترکیه
- ✔ شرایط و قوانین اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
ویژگیهای کشور ترکیه
کشور ترکیه به دلیل قرار گرفتن در اتحادیه اروپا نسبت به دیگر کشورهای خاور میانه متقاضیان بیشتری برای مهاجرت و ادامهی تحصیل دارد. کشور ترکیه با نام رسمی جمهوری ترکیه در میان دیگر کشورهای جهان شناخته میشود. صنعت رو به رشد این کشور و همچنین وضعیت رفاه نسبی موجب شده است تا دانشجویان ایرانی این کشور را برای ادامهی تحصیل در مقاطع مختلف انتخاب کنند.
ترکیه به طور کلی از نظر اقتصادی در جایگاه بیستم جهان قرار دارد اما این کشور در سال 2005 توانست رتبهی پنجم رشد اقتصادی را در جهان را به دست بیاورد و این در حالی بود که ترکیه فقط چند سال پیش از آن از نظر اقتصادی وضعیت مناسبی نداشت.
این مسئله نشان دهندهی رشد اقتصادی بسیاری بالای این کشور است. برخی از دانشگاههای ترکیه دارای اعتبار بین المللی هستند و از نظر سطح علمی در موقعیت خوبی قرار دارند. شهریهی دانشگاههای ترکیه بسیار مناسب بوده و برای کسانی که دارای منبع مالی قوی در ایران نیستند مکان مناسبی برای ادامهی تحصیل است. اخذ ویزای تحصیلی ترکیه مزایای زیادی دارد که در ادامه به بررسی و بیان آنها میپردازیم.

مزایای ویزای تحصیلی ترکیه
اخذ ویزای تحصیلی ترکیه برای ما ایرانیان که در همسایگی این کشور زندگی میکنیم مزایای بسیار زیادی دارد. کشور ترکیه اشتراکات فرهنگی زیادی با فرهنگ ایران دارد و مکان مناسبی برای زندگی و تحصیل دانشجویان ایرانی میباشد. کشور ترکیه به دلیل همجواری با اروپا دارای دانشگاههای معتبر زیادی است و همین موجب است تا به جز ایران مقصد بسیاری از دانشجویان از سراسر جهان باشد.
در دانشگاههای معتبر این کشور امکان اخذ بورسیه برای دانشجویان ممتاز از دانشگاهها و مؤسسات آموزشی امریکا و انگلیس وجود دارد و به همین دلیل میتوان اخذ ویزای تحصیلی ترکیه را یک گام برای نزدیک شدن به تحصیل در انگلیس و آمریکا در نظر گرفت. کشور ترکیه به دانشجویان اجازهی کار نمیدهد اما هزینهی زندگی در این کشور مناسب است و نیازی به صرف پول زیاد برای شهریه و هزینههای زندگی نیست. هزینهی اجاره و خرید ملک در ترکیه پایین است به صورتی که بسیاری از دانشجویان این امکان را دارند در صورت داشتن وضعیت مالی مناسب ملکی را برای اقامت خریداری کنند.

شرایط و قوانین اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
ترکیه به دلیل ارتباط با اروپا دانشگاههای معتبر زیادی دارد و به همین دلیل مقصد افراد زیادی برای تحصیل است. دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی ترکیه هر ساله باید سهمیهی مشخصی معادل 4500 نفر دانشجوی خارجی که ملیت ترک ندارند را پذیرش کنند.
لذا هر ساله آزمون YÖS در کشور ترکیه و همچنین چند کشور دیگر در منطقه برگزار میشود و متقاضیانی که بتوانند در این آزمون نمرهی قبولی کسب کنند میتوانند ویزای تحصیلی ترکیه را دریافت کنند. اما زبان تحصیل و زندگی در کشور ترکیه به زبان ترکی است و به همین دلیل متقاضیان برای تحصیل در دانشگاههای ترکیه قبل از هر چیزی فرد متقاضی باید مدرک تومر داشته باشد. برای دریافت این مدرک باید در آزمون تومر که توسط مرکز آموزش زبان ترکی برگزار میشود شرکت کرده و نمرهی قبولی کسب شود.
دانشگاههای ترکیه هر ساله آزمون برگزار میکنند و متقاضیان تحصیل را با توجه به این نتایج این آزمون انتخاب میکنند. برخی از دانشگاهها علاوه بر این آزمون شرط معدل نیز دارند. برای تحصیل در مقاطع بالاتر مانند کارشناسی ارشد هر سال دو بار در ماهها می و دسامبر آزمون LES برگزار میشود. متقاضیانی که بتوانند در این آزمون قبول شوند، موفق به دریافت ویزای تحصیلی ترکیه خواهند شد. برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا فرد متقاضی حتماً باید مدرک زبان انگلیسی آیلتس و یا تافل داشته باشد. آزمون مقطع کارشناسی ارشد و دکترا هر سال 2 بار در ترکیه برگزار میشود.
فورا با متخصصان ما تماس بگیرید