به دلیل هزینههای بالای تحصیل در خارج از کشور هر ساله افراد بسیاری هستند که به دنبال پذیرش تحصیلی رایگان از دانشگاههای اروپا، استرالیا و امریکایی هستند. جدا از بورسیههای تحصیلی که صرفاً به دانشجویان ممتاز با شرایط ویژه پرداخت میشود، برخی از کشورها هنوز هم شرایطی برای تحصیل رایگان تمام دانشجویان دارند. در این مقاله تعدادی از این دانشگاههای و شرایط پذیرش تحصیلی رایگان در آنها در سال 2019 مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
کشورهایی که امکان پذیرش تحصیلی رایگان دارند:
پذیرش تحصیلی رایگان در کشور آلمان
در حالی که بسیاری از کشورهای اروپایی پذیرش تحصیلی رایگان را فقط به دانشجویان اتحادیه اروپا ارائه میدهند، کشور آلمان هنوز هم شرایطی برای پذیرش تحصیلی رایگان دانشجویان از سراسر جهان دارد. آلمان سطح کیفی آموزشی بالایی دارد و در بین ۵ کشور دنیا به لحاظ کیفیت آموزش و سطح علمی دانشگاهها قرار دارد.
آلمان هر ساله پذیرای دانشجویان بین المللی زیادی از سراسر جهان میباشد. بیش از ۴۰ دانشگاه آلمانی پس از دانشگاههای انگلیس و امریکا در ردیف بهترین دانشگاههای جهان قرار دارند. تنها هزینهای که دانشجویان در برخی دانشگاههای آلمان ملزم به پرداخت آن هستند هزینه ثبت نام است که در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ یورو بسته به دانشگاه متفاوت میباشد. علاوه بر این کشور آلمان به دانشجویان اجازهی ۲۰ ساعت کار در هفته را میدهد که دانشجویان میتوانند هزینههای خورد و خوراک و زندگی در آلمان را توسط آن تأمین کنند.
پذیرش تحصیلی رایگان در کشور اتریش
کشور اتریش یکی دیگر از کشورهایی است که امکان پذیرش تحصیلی رایگان را برای دانشجویان بین المللی فراهم کرده است. دانشگاههای دولتی اتریش هر ساله تعداد زیادی دانشجوی خارجی را برای تحصیل به صورت رایگان در این دانشگاهها پذیرش میکنند. امکان تحصیل در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاههای اتریش وجود دارد. برای ورود به دانشگاههای دولتی اتریش متقاضی باید مقطع پیش دانشگاهی و دیپلم ۱۲ ساله را از کشور مبدأ دریافت کرده باشد و در یکی از دانشگاههای دولتی کشور مبدأ پذیرفته شده باشد.
در برخی از رشتهها برای پذیرش تحصیلی رایگان متقاضی باید حداقل ۷۰ واحد درسی را در دانشگاه کشور مبدأ گذرانده باشد. به عبارتی پذیرش تحصیلی رایگان در دانشگاههای اتریش به صورت انتقال دانشجو از دانشگاه مبدأ به دانشگاههای این کشور میباشد. علاوه بر این کشور اتریش به دانشجویان اجازهی ۲۰ ساعت کار در هفته را میدهد که دانشجویان میتوانند هزینههای خورد و خوراک و زندگی در اتریش را توسط آن تأمین کنند. تحصیل در مقطع دکترا در کشور اتریش رایگان بوده و به دانشجو هر ماه حقوق نیز پرداخت میشود و دانشجو نیازی به کار کردن برای تأمین هزینههای تحصیل خود ندارد.
پذیرش تحصیلی رایگان در کشور نروژ
تحصیل در نروژ در مقاطع مختلف رایگان است و دانشجویان میتوانند درخواست پذیرش تحصیلی رایگان را برای مقاطع مختلف به دانشگاههای دولتی این کشور ارائه کنند. اما نکتهی قابل توجه این است که تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور نروژ به زبان نروژی برگزار میشود و دانشجویان متقاضی تحصیل در مقطع کارشناسی ملزم به یادگیری زبان نروژی هستند. اما جای نگرانی نیست چرا که دورهی آموزش زبان نروژی به مدت یک سال قبل از شروع تحصیل برای متقاضیان برگزار خواهد شد و متقاضیان در صورتی که زبان نروژی را در کشور مبدأ نیاموخته باشند میتوانند در این دورهها شرکت کنند. در مقاطع فوق لیسانس و دکترا تدریس به زبان انگلیسی انجام میشود و نیازی به یادگیری زبان نروژی نمیباشد و متقاضیان میتوانند به محض ورود به نروژ تحصیل را شروع کنند.
پذیرش تحصیلی رایگان در کشور سوئد
سوئد یکی از کشورهای سردسیر اسکاندیناوی سابقاً پذیرش تحصیلی رایگان به زبان انگلیسی را به تمامی دانشجویان بین المللی ارائه میکرد. اما این کشور از اوایل سال ۲۰۱۰ میلادی، تحصیل رایگان (Tuition free waiver) در رشتههایی که به انگلیسی زبان در دانشگاههای این کشور ارائه میشد در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را برای متقاضیان خارج از اتحادیه اروپا لغو کرد. اما این کار پذیرش تحصیلی رایگان در کشور سوئد نیست. تحصیل در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به زبان سوئدی هنوز برای تمام دانشجویان بین المللی فارغ از ملیت آنها رایگان است.
هر ساله سازمان سنجش و آموزش ایران برای دانشجویان ایرانی که قصد اخذ پذیرش تحصیلی رایگان از کشور سوئد را دارند آزمون آمادگی زبان سوئدی برگزار میکند و دانشجویان پس از گذراندن دورههای زبان میتوانند در این آزمون شرکت کنند و در صورت موفقیت میتوانند مدرک آن را به سفارت سوئد برای پذیرش تحصیلی رایگان ارائه دهند.
توجه: این مقاله صرفا جهت اطلاع رسانی می باشد و موسسه مهاجرتی هرمس اپلای در این زمینه خدماتی ارائه نمی دهد