درباره فنلاند

درباره فنلاند

درباره فنلاند مطلبی است که در این مقاله با جزئیات به آن پرداخته ایم. فنلاند یکی از کشورهای شمالی قاره اروپا است که می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای مهاجرت تلقی شود. این کشور جذاب دارای آب‌وهوایی متفاوت با سایر کشورهای اروپایی بوده و بیشتر سال آب‌وهوای سردی را تجربه می‌کند. اما به دلیل وجود یک اقتصاد پایدار و شرایط رفاهی مناسب، اکثر مردم فنلاند زندگی مرفه و آرامی را دنبال می‌کنند. از سوی دیگر به دلیل موقعیت‌های شغلی مناسب و دانشگاه‌های سطح بالا، این کشور به یکی از کشورهای جذاب برای مهاجرت بدل شده است. اجازه دهید تا همه چیز را درباره فنلاند به شما معرفی کنیم.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

درباره فنلاند جالب است این نکته را بدانید که این کشور در کنار سوئد و نروژ، جزو کم‌جمعیت‌ترین کشورهای اروپایی است.

آشنایی با کشور فنلاند

کشور فنلاند جزو شمالی‌ترین کشورهای قاره اروپا به شمار می‌رود که می‌توان آن را در دسته کشورهای اسکاندیناوی در کنار سوئد و نروژ قرار داد. بااین‌حال، کشور فنلاند شرقی‌ترین کشور در بین کشورهای اسکاندیناوی است. فنلاند از شمال با نروژ، از شرق با روسیه، از جنوب با خلیج فنلاند، از جنوب غربی با خلیج بوتنیا و از شمال غرب با سوئد مرزهای مشترکی دارد. این کشور دارای مساحتی در حدود ۳۳۹ هزار کیلومترمربع بوده و از این نظر کمی کوچک‌تر از نروژ و آلمان است.

از سوی دیگر، درباره فنلاند جالب است این نکته را بدانید که این کشور در کنار سوئد و نروژ، جزو کم‌جمعیت‌ترین کشورهای اروپایی است. پرواز به سمت پایتخت این کشور، هلسینکی از لندن سه ساعت و از نیویورک ۸ ساعت طول خواهد کشید. این کشور دارای اقتصادی باثبات و پایدار بوده که باعث رشد اقتصادی هرچه بیشتر این کشور شده است. مردمان فنلاند جزو شادترین مردمان جهان بوده و از امکانات رفاهی و اجتماعی زیادی بهره‌مند هستند.

خلاصه‌ای از تاریخ فنلاند

اولین ساکنانی که به‌عنوان فنلاندی‌ها شناخته می‌شوند، حدود ۱۰۰۰۰ سال پیش در مناطق نزدیک این کشور، در حال زندگی بودند. اما قرن‌ها بعد، منطقه‌ای که امروزه به‌عنوان فنلاند می‌شناسیم، توسط پیشینیان سوئدی‌ها و روس‌های امروزی، فتح شد. در سال ۱۸۰۹، فنلاند به‌عنوان یک بخش خودمختار از امپراتوری روسیه معرفی شد، اما این کشور در سال ۱۹۱۷ موفق شد تا استقلال کامل خودش را به دست بیاورد. درباره فنلاند جالب است بدانید که این کشور اولین کشور اروپایی بود که در سال ۱۹۰۶ به زنان حق رأی داد.

در طول جنگ جهانی دوم، کشور فنلاند، استقلال خود را حفظ کرد و به‌عنوان یک کشور بی‌طرف معرفی شد. از آن زمان تا کنون این کشور توانسته موضع بی‌طرفانه خودش را حفظ کند. امروزه فنلاند به‌عنوان بخشی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به شمار می‌رود. بر اساس توافقنامه‌ای که بین ایالات متحده، شوروی و فنلاند در سال ۱۹۵۵ به امضا رسید، این کشور به عضویت سازمان ملل درآمد.

جغرافیا فنلاند

یکی از فاکتورهایی که درباره فنلاند وجود داشته و این کشور را از سایر کشورهای اروپایی متمایز می‌کند، جغرافیای متفاوت آن است. بخش اعظم کشور فنلاند را جنگل‌ها به خود اختصاص داده‌اند و در بخش دیگر آن شاهد حضور همه‌جانبه دریاچه‌ها، رودخانه‌های متعدد و مناطق وسیع باتلاقی هستیم. البته وجود چنین ویژگی‌هایی باعث شده تا چشم‌اندازهای بسیار دیدنی و فوق‌العاده‌ای در این کشور وجود داشته باشد.

همچنین شاید برای شما هم جالب باشد اگر بدانید که یک‌دهم مساحت این کشور را، آب تشکیل داده است. حداقل 10 دریاچه با مساحت بیش از 250 کیلومترمربع و ده‌ها هزار دریاچه کوچک‌تر در فنلاند وجود دارد. بزرگ‌ترین دریاچه این کشور، دریاچه سیما در جنوب شرقی فنلاند است که 4400 کیلومترمربع وسعت دارد. طولانی‌ترین رودخانه این کشور نیز Kemijoki نام داشته که حدوداً 550 کیلومتر درازا دارد.

آب‌وهوای فنلاند

مگر می‌شود درباره فنلاند صحبت کرد؛ اما اشاره‌ای به آب‌وهوای خاص و متفاوت این کشور نداشت؟ بخشی از فنلاند در قطب شمال واقع شده است که دارای زمستان‌های بسیار شدید و طولانی است. دمای هوا در این مناطق می‌تواند تا منفی ۳۰ درجه سانتی‌گراد نیز کاهش پیدا کند. در این عرض‌های جغرافیایی، برف‌های موجود بر روی کوه‌های دامنه هیچگاه آب نمی‌شوند. اما در طول تابستان، از ماه می تا ژانویه، دما می‌تواند تا ۲۷ درجه سانتی‌گراد نیز بالا بیایید.

در مناطق جنوبی فنلاند اما دما افراط کمتری دارد. در این مناطق جریان هوای گرمی که از دریای بالتیک و اقیانوس اطلس می‌آید، دما را تا ۱۰ درجه بالاتر از صفر نگه می‌دارد. بااین‌حال، زمستان، طولانی‌ترین فصل در فنلاند است. در جنوب فنلاند کوتاه‌ترین روز حدود ۶ ساعت طول خواهد کشید. بااین‌حال، در جنوب این کشور، فصل تابستان بسیار عالی خواهد بود. هوا در ماه جولای در گرم‌ترین حالت خود و در فوریه در سردترین حالت قرار دارد.

مگر می‌شود درباره فنلاند صحبت کرد؛ اما اشاره‌ای به آب‌وهوای خاص و متفاوت این کشور نداشت

آشنایی با اقتصاد کشور فنلاند

اما نکته قابل‌توجه درباره فنلاند، اقتصاد این کشور است. اقتصاد فنلاند اساساً مبتنی بر مالکیت خصوص و شرکت آزاد است. بااین‌حال در برخی از بخش‌ها، دولت نقش انحصاری و یا رهبری خود را ایفا می‌کند. بیکاری در این کشور در سال ۱۹۹۴ رشد بسیار زیادی پیدا کرد و به نرخ ۲۰ درصد رسید. اما از آن زمان تا کنون این آمار رفته‌رفته کاهش پیدا کرده و امروز یکی از کشورهای جهان با نرخ بیکاری بسیار پایین است. از جمله مهم‌ترین بخش‌های تأثیرگذار در اقتصاد فنلاند، کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری است.

البته این کشور در این زمینه‌ها با کمبود نیروی کار متخصص روبرو شده است و دولت برنامه‌های مختلفی برای جذب مهاجرین متخصص تدارک دیده است. باتوجه‌به اینکه بخش قابل‌توجهی از کشور فنلاند را جنگل‌ها به خود اختصاص داده‌اند، درباره فنلاند طبیعی است که بگوییم، درختان مهم‌ترین منبع طبیعی این کشور هستند. حدود یک‌پنجم از انرژی مصرف شده در این کشور از چوب مشتق می‌شود. ذخایر زغال‌سنگ نیز تقریباً یک‌سوم کشور را پوشش می‌دهند.

بیشتر معادن فنلاند در شمال این کشور واقع شده‌اند و آهن مهم‌ترین فلز در بخش صنعت به شمار می‌رود. چوب و کاغذ از جمله مهم‌ترین کالاهای تولیدی فنلاند به شمار می‌رود و بخش زیادی از محصولات صادراتی آن را به خود اختصاص داده‌اند. شرکای اصلی تجاری کشور فنلاند، سوئد و آلمان هستند. از جمله بزرگ‌ترین شرکت‌های فنلاندی می‌توان به نوکیا که یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تجهیزات شبکه در جهان است اشاره کرد. همچنین شرکت قدرتمند KONE به‌عنوان شرکت سازنده آسانسور و مسیرهای متحرک نیز در این کشور وجود دارد.

 

معرفی دولت و جامعه فنلاند

قانون اساسی فنلاند در سال ۱۹۱۹ تصویب شد. هرچند که این قانون چندین بار، به‌ویژه در دهه ۱۹۹۰ اصلاح گردید. قوه مقننه فنلاند دارای یک پارلمان تک مجلسی است که اعضا آن هر چهار سال یک‌بار انتخاب می‌شوند. رئیس‌جمهور این کشور نیز هر شش سال یک‌بار تغییر پیدا می‌کند. قدرت اجرایی در فنلاند در اختیار رئیس‌جمهور و شورای دولتی است که جلسات آن به ریاست رئیس‌جمهور برگزار می‌شود. رئیس‌جمهور در فنلاند، نخست‌وزیر و کابینه خود را مشخص می‌کند.

درباره فنلاند و دولت آن باید بدانید که یک بند قانون اساسی مشخص کرده است که وزرای دولت در برابر مجلس مسئول هستند. فنلاند همچنین به ۱۹ منطقه جداگانه از جمله یک منطقه خودمختار تقسیم شده است. هر منطقه توسط یک شورا اداره می‌شود. از سوی دیگر قوه قضایی این کشور مستقل از قوه مقننه و مجریه هستند. قضات فنلاندی تنها با حک قضایی قابل عزل و جانشینی خواهند بود. حق رأی تنها برای افراد بالای ۱۸ سال است و رئیس‌جمهور این کشور مستقیماً توسط مردم انتخاب می‌شود.

سیستم بهداشتی و رفاهی فنلاند

مراکز بهداشتی که توسط مقامات محلی اداره می‌شوند، خدمات پزشکی رایگانی را در اختیار شهروندان فنلاند قرار می‌دهند. اما پزشکان خصوصی نیز می‌توانند با کسب مجوزهای لازم، کار خودشان را ادامه دهند. این کشور دارای بخش‌بندی‌های بیمارستانی خاصی بوده که هرکدام از این بخش‌ها دارای کی بیمارستان مرکزی است که توسط شرکت‌های مختلف شهری نگهداری می‌شوند. همچنین بیمارستان‌های منطقه‌ای کوچک‌تر و چندین بیمارستان خصوصی وجود دارد.

آن چه که درباره فنلاند و سیستم بهداشتی جالب‌توجه خواهد بود این است که بیمار تنها هزینه‌های کوچک روزانه بیمارستان را پرداخت کرده و بخش قابل‌توجهی از هزینه‌ها را دولت بازپرداخت می‌کند؛ به همین دلیل فنلاندی‌ها مردمی سالم و بانشاط شناخته می‌شوند و امید به زندگی آن‌ها بسیار بالا است.

سیستم تأمین اجتماعی در این کشور نیز شامل سیستم پرداخت حقوق بازنشستگی و مراقبت از سالمندان است. از سوی دیگر، مزایای بیکاری، غرامت بر حوادث صنعتی، مزایای زایمان و کمک‌هزینه به خانواده‌ها از دیگر مزایای سیستم رفاهی فنلاند است.

مسکن در فنلاند

در کشور فنلاند، هیئت ملی مسکن به مشکلات مرتبط با عرضه و توسعه مسکن می‌پردازد. درباره فنلاند و پایتخت این کشور، هلسینکی گفته می‌شود که کمبود مسکن وجود دارد. حدود سه پنجم فنلاندی‌ها دارای خانه یا آپارتمان بوده و حق مسکن مناسب به‌عنوان یک اصلاحیه در قانون اساسی این کشور گنجانده شده است. خانواده‌های کم‌درآمد در فنلاند واجد شرایط دریافت آپارتمان­های دولتی به شمار می‌روند و وام‌های مسکن مختلفی برای شهروندان تدارک‌دیده‌شده است.

تمامی شهرداری‌های کشور فنلاند ملزم به ارائه آموزش پیش‌دبستانی برای تمامی کودکانی هستند که به سن شش‌سالگی رسیده‌اند

سیستم آموزشی در فنلاند

تمامی شهرداری‌های کشور فنلاند ملزم به ارائه آموزش پیش‌دبستانی برای تمامی کودکانی هستند که به سن شش‌سالگی رسیده‌اند. بااین‌وجود حضور در دوره پیش‌دبستانی، اختیاری است. اما ثبت‌نام در مدرسه برای تمامی کودکان فنلاندی در هفت‌سالگی، اجباری خواهد بود. دولت‌های ملی و محلی در فنلاند، وظیفه حمایت از مدارس را به عهده دارند و شرکت در این مدارس برای تمامی کودکان رایگان خواهد بود. این کشور همچنین از یک سیستم جدید و پیشرفته آموزشی نه‌ساله بهره می‌برد.

طبق این سیستم، دوره ابتدایی شش‌ساله بوده و پس از آن دوره متوسط سه‌ساله وجود دارد. آموزش زبان انگلیسی به دانش‌آموزان از سال سوم شروع شده و به آن­ها این حق داده می‌شود تا انتخاب دیگری نیز داشت باشند. سیستم آموزش عالی در این کشور نیز دارای دو بخش دانشگاهی و پلی‌تکنیک است که به‌صورت موازی فعالیت می‌کنند. مراکز آموزش عالی دولت، دروس خود را به زبان فنلاندی ارائه می‌کنند. اما امکان حضور در دوره‌هایی به زبان سوئدی و انگلیسی نیز برای دانشجویان وجود دارد.

دانشگاه‌های برتر کشور فنلاند

کشور فنلاند به‌عنوان یکی از مدرن‌ترین و مبتکرترین کشورهای اروپایی شناخته می‌شود و دارای یک سیستم آموزشی حرفه‌ای است. سیستم آموزشی متفاوت و البته پیشرفته آن در جهان شهرت بالایی کسب کرده است و به همین دلیل، در سال‌های گذشته، تقاضا برای ورود به دانشگاه‌های فنلاندی افزایش چشمگیری داشته‌اند. بسیاری از دانشگاه‌هایی که در فنلاند وجود دارند، شهرت آکادمیکی مناسبی برای خود دست‌وپا کرده‌اند؛ ازاین‌رو صحبت درباره فنلاند و تحصیل در این کشور در بین دانشجویان بین‌المللی بسیار باب شده است.

امکان تحصیل در دانشگاه‌های سطح بالا، فرصت‌های تحصیلی مناسب، امکان ورود به بازار کار و … تنها بخشی از مزایای تحصیل در دانشگاه‌های برتر کشور فنلاند است. دانشگاه‌های کشور فنلاند در سال گذشته موفق شده‌اند تا رتبه‌های بسیار مناسبی را در بین دانشگاه‌های برتر جهان کسب کنند. برخی از مهم‌ترین و برترین دانشگاه‌های این کشور عبارت‌اند از:

دانشگاه هلسینکی

دانشگاه هلسینکی قدیمی‌ترین دانشگاه فنلاند است که در سال ۱۶۴۰ تأسیس شد. این دانشگاه قبل از سال ۱۸۲۹ به‌عنوان آکادمی سلطنتی تورکر شناخته می‌شد که در قدیمی‌ترین منطقه این کشور واقع شده است. امروزه دانشگاه هلسینکی به‌عنوان برترین دانشگاه کشور فنلاند با رتبه جهانی ۱۰۲ شناخته می‌شود. اگر بخواهیم درباره فنلاند و دانشگاه هلسینکی بیشتر صحبت کنیم، باید اشاره کرد که این دانشگاه همچنین بزرگ‌ترین مؤسسه آموزش عالی این کشور با بیش از ۳۲۰۰۰ دانشجو است.

دانشگاه آلتو

دانشگاه آلتو نیز در پایتخت کشور فنلاند، هلسینکی واقع شده است. این دانشگاه در حال حاضر رتبه ۱۳۷ را در بین دانشگاه‌های برتر جهان از آن خودکرده است. دانشگاه آلتو در سال ۲۰۱۰ به‌وسیله ادغام سه مؤسسه قبلی، یعنی دانشگاه فناوری هلسینکی، دانشگاه اقتصاد هلسینکی و دانشگاه هنر و طراحی هلسینکی تأسیس شد. هدف دولت از راه‌اندازی این دانشگاه، به‌وجودآوردن الگویی از نوآوری و آموزش باکیفیت بالا بود. امروزه بیش از ۱۲۱۰۰ دانشجو در دانشگاه آلتو مشغول به تحصیل هستند.

دانشگاه تورکو

دومین دانشگاه بزرگ فنلاند، دانشگاه تورکو است که سالیانه بیش از ۲۰۰۰۰ دانشجو در آن تحصیل می‌کنند. این دانشگاه موفق شد تا در سال گذشته رتبه ۲۷۶ جهان را به دست بیاورد. پردیس اصلی دانشگاه تورکو، در تورکو و در جنوب غربی فنلاند واقع شده است؛ اما دانشکده‌هایی در سراسر این کشور دایر کرده است.

دانشگاه تورکو در سال ۱۹۲۰ و به دنبال کمک‌های مالی بیش از ۲۲۰۰۰ شهروند تأسیس شد. از مزایای تحصیل در این دانشگاه می‌توان به تأکید زیاد بر همکاری بین‌المللی و ارائه برنامه‌های مختلف در رشته‌های کارشناسی ارشد و دکتری اشاره کرد.

اما درباره فنلاند و دانشگاه‌های برتر آن، ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود. از دیگر دانشگاه‌های برتر این کشور می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دانشگاه Jyväskylä با رتبه 357
  • دانشگاه فناوری تامپره با رتبه ۳۸۰
  • دانشگاه اولو با رتبه ۴۱۱-۴۲۰
  • دانشگاه فنلاند شرقی با رتبه ۴۵۱-۴۶۰
  • دانشگاه فناوری لاپینرانتا با رتبه ۵۰۱-۵۵۰
  • دانشگاه ابو آکادمی با رتبه ۵۰۱-۵۵۰
  • دانشگاه تامپره با رتبه ۵۵۱-۶۰۰

این کشور دارای شهرهای جذاب و متنوعی است که مناظر دیدنی و فوق‌العاده را در خود جای‌داده‌اند.

معرفی شهرهای مطرح فنلاند

در این قسمت از مقاله درباره فنلاند قصد داریم تا شهرهای مختلف این کشور را به شما معرفی کنیم. این کشور دارای شهرهای جذاب و متنوعی است که مناظر دیدنی و فوق‌العاده را در خود جای‌داده‌اند. طبیعت بسیار زیبا در کنار فرهنگ غنی مردمان فنلاند، باعث شده است تا شهرهای این کشور جزو خاص‌ترین و البته چشم­نوازترین شهرهای قاره اروپا به شمار بروند. از مهم‌ترین شهرهای فنلاند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

هلسینکی

هلسینکی بدون شک مهم‌ترین و البته بزرگ‌ترین شهر فنلاند است که دارای جمعیتی حدوداً ۱.۴ میلیون‌نفری است. این شهر ساحلی دارای اصیل‌ترین و متنوع‌ترین فرهنگ غذایی در فنلاند بوده و معماری برجسته و مناظر طبیعی آن را به یکی از دیدنی‌ترین شهرهای این کشور بدل کرده است. جالب است بدانید که هلسینکی دارای بیش از ۳۰۰ جزیره منحصربه‌فرد و جذاب است که هرکدام به شیوه‌ای منحصربه‌فرد شما را مجذوب خود می‌کند.

رووانیمی

شهر رووانیمی در بخش شمالی فنلاند واقع شده است. یکی از دلایلی که این شهر محبوبیت زیادی را در بین علاقه‌مندان پیدا کرده است، امکان مشاهده شفق قطبی در آن است. رووانیمی همچنین در سراسر جهان به‌عنوان زادگاه رسمی بابانوئل شناخته می‌شود. این شهر دارای مناطق تفریحی، بازدیدی، توریستی و ورزشی بسیار متنوعی است که می‌تواند ساعت‌های زیادی شما را سرگرم کند.

جونسو

تنها با ۴۵ دقیقه پرواز از هلسینکی می‌توانید به دومین شهر بزرگ فنلاند برسید. جونسو به‌عنوان یکی از شهرهای اقتصادی فنلاند شناخته می‌شود که دارای تجارت پررونق فلز و چوب است. درباره فنلاند و شهر جونسو باید اشاره کرد که این شهر به‌عنوان پایتخت جنگلداری اروپا شناخته شده و همچنین توافقنامه همکاری فرامرزی را امضا کرده است. گفته می‌شود که بیش از یک‌سوم جمعیت شهر جونسو را دانشجویان تشکیل می‌دهند.

دلیل این امر نیز وجود مؤسسه‌های آموزشی عالی بسیار زیادی است که در این شهر واقع شده است. برخی از مهم‌ترین این مؤسسه‌ها عبارت‌ از دانشگاه علوم کاربردی کارلینای شمالی، دانشگاه فنلاند شرقی و دانشگاه علوم کاربردی HUMAN است. البته علاقه‌مندان به طبیعت نیز می‌توانند مسیرهای پیاده‌روی بسیار زیادی را در این شهر پیدا کرده و از حضور در آن‌ها لذت ببرند.

از دیگر شهرهای مهم و شناخته شده فنلاند نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پوروو
  • کوپیو
  • پوری
  • اولو
  • لاپرنتا
  • تورکو
  • واسا
  • تامپره
زندگی در فنلاند برای ایرانیان

زندگی در فنلاند برای ایرانیان

بر طبق آمار و نظرسنجی‌ها، کشور فنلاند، شادترین کشور جهان است. حدود ۷۵ درصد از سطح این کشور، پوشیده از مناطق جنگلی می‌باشد و جالب است بدانید که بزرگترین مجمع‌الجزایر جهان و بزرگترین منطقه آبی در اروپا و آخرین بیابان ناشناخته لاپلند نیز در این کشور هستند.

سخن پایانی

کشور فنلاند یکی از کشورهای پیشرفته و البته شناخته شده اروپا است که در شمالی‌ترین نقطه این کشور قرار گرفته است؛ ازاین‌رو دارای آب‌وهوایی سرد بوده و بیشتر جمعیت آن در مناطق جنوبی زندگی می‌کنند. درباره فنلاند و اقتصاد آن باید اشاره کرد که صنایع جنگلداری، ماهیگیری و کشاورزی بخش قابل‌توجهی از آن را به خود اختصاص داده‌اند. وجود مراکز بهداشتی و درمانی رایگان در کنار سیستم رفاهی قدرتمند، باعث شده تا شهروندان فنلاند، جزو شادترین مردمان جهان قرار بگیرند.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
با تحصیل در دانشگاه های کشور فنلاند میتوان مستقیم وارد بازار کار نیز شد؟
بله، یکی ازمزایای تحصیل در کشور فنلاند ورود به بازار کار میباشد که برای دانشجویان بسیار حائز اهمیت است.
آموزش دوره پیش دبستانی در کشور فنلاند الزامی است؟
خیر، اگرچه در تمامی شهرهای فنلاند ارائه پیش دبستانی اجباری است اما ثبت نام در این دوره اختیاری میباشد.
چه چیزهایی در اقتصاد فنلاند تاثیر گذارند؟
معمولا مهم ترین بخش هایی که میتوان گفت در اقتصاد کشور فنلاند تاثیر گذار هستند بخش های کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری میباشد.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کادر هرمس اپلای