درباره مالزی مطلبی است که در این مقاله با جزئیات به آن پرداخته ایم. مهاجرت پدیده رایج دنیای امروز است. امروزه از سرتاسر دنیا آدمها بنا به دلایل مختلف مهاجرت میکنند. مالزی یکی از آن کشورهایی بوده که مقصد تعداد زیادی از مهاجران است. شرایط موجود در مالزی باعث شده است که افراد زیادی از آسیا، آفریقا و حتی اروپا به این کشور مهاجرت کنند. هر کشوری قوانین خاص خودش رو دارد که ممکن است به نظر ما خوب یا بد باشد. برای مهاجرت لازم است که از شرایط و قوانین کامل کشور مقصد مطلع شویم. ما در این مقاله قصد داریم درباره مالزی صحبت کنیم و تمامی شرایط و قوانین حاکم بر آن را شرح دهیم.
کشور مالزی
مالزی کشوری با وسعت حدود 329 کیلومترمربع در جنوب شرقی آسیا قرار داشته و چندین ایالت در این کشور وجود دارد. پایتخت آن کوالالامپور بوده و آبوهوای این کشور معتدل است و به دریا راه دارد. به دلیل شرایط اقتصادی و کاری مناسب این کشور مقصد مهاجران شده است. عموم مهاجران از خاورمیانه، آفریقا و آسیای غربی هستند. مالزی با وجود جاذبههای گردشگری بالا مقصد توریستها هم هست و سالانه توریستهای زیادی را جذب میکند.

ویزای مالزی
یکی از چیزهایی که باید درباره مالزی بدانید چگونگی کسب ویزای این کشور است. برای ورود به مالزی سه مدل ویزا وجود دارد: ویزای یکبار ورود، ویزای چند بار ورود و ویزای ترانزیت.
ویزای یکبار ورود
اتباع برخی از کشورها با داشتن شرایط لازم میتوانند ویزا اخذ کنند. این ویزا به آنها اجازه میدهد تا به مدت 30 روز در مالزی اقامت داشته باشند. پس از سپری شدن این مدت باید از کشور خارج شوند یا به طور مجدد برای کسب ویزا اقدام کنند. این ویزا در عرض سه ماه به شما اجازه میدهد تا 30 روز در مالزی اقامت داشته باشید.
ویزای چند بار ورود
این مدل ویزا بیشتر برای موارد رسمی، دولتی یا تجاری است. این ویزا هم حداکثر تا 30 روز به شما امکان اقامت در مالزی را میدهد، فرق آن با مورد قبلی در این است که مدت اعتبار این ویزا 3 تا 12 ماه است. اگر کسی قصد سفرهای پیاپی به مالزی را داشته باشد یا برای مأموریتی به آن کشور سفر میکند، این ویزا برای او صادر خواهد شد.
ویزای ترانزیت
این ویزا نوعی ویزای مهاجرتی و کوتاه مدت میباشد که برای مقاصدی مانند توقف های فرودگاهی و یا شهرهای بین راهی میباشد که در زمان تعویض هواپیماها از آن استفاده میشود برای مقصد اصلی. در حقیقت این ویزا برای کشور سومی داده میشود که میانجی بین کشور مبدا و کشور مقصد میباشد.
اقامت دائم مالزی
اگر مهاجری قصد اخذ اقامت دائم را داشته باشد، باید مراحل خاص خود را طی کند و شرایط خاصی را هم داشته باشد. پیشتر اشاره کردیم که مالزی علاوه بر مقصد توریستی جذاب، مقصد مهاجران از سراسر دنیا هم هست. تعداد افرادی که در هرسال مالزی را برای مهاجرت انتخاب میکنند رو به افزایش است. برای گرفتن اقامت دائم باید ویزای خاصی را بگیرید. ویزای تحصیلی، ویزای کاری و ویزای خانواده از جمله این موارد است که در ادامه آنها را درباره مالزی بررسی خواهیم کرد.
ویزای تحصیلی
برای گرفتن ویزای تحصیلی در مالزی باید از طرف یک دانشگاه یا مؤسسه معتبر آموزشی پذیرش گرفته باشید. شما بنا به رشته و علائق خود، دانشگاه یا مؤسسه موردنظر را انتخاب کرده و رزومه خود را برای آنها ارسال میکنید. در ادامه باید منتظر جواب قبولی از طرف دانشگاه باشید. بعد از پذیرش، خود مؤسسه برای شما پاس دانشجویی صادر خواهد کرد. این پاس به همراه نامه تأیید ویزا برای گرفتن اقامت دائم لازم است. مدارک موردنیاز برای ویزای تحصیلی عبارتاند از:
- فتوکپی پاسپورت معتبر که حداقل به مدت یک سال معتبر باشد.
- عکس مناسب برای پاسپورت
- تکمیل و امضاکردن فرم درخواست ویزا
- کپی نامه پذیرش از طرف مؤسسه یا دانشگاه
- نمرات آزمونهای موردنظر (GRE یا GMAT )
- نمره آزمون زبان (آیلتس یا تافل)
- کپی مدارک تحصیلی دبیرستان و دانشگاه
هزینه این ویزای دانشجویی متفاوت است. بسته به نوع مؤسسه آموزشی و مدت دوره درخواستی، این هزینه افزایش یا کاهش مییابد. برخی مؤسسات هزینههای اضافی از قبیل معاینه پزشکی و بیمه درمانی دارند. زمان اعتبار این ویزا هم 1 سال است. بعد از 1 سال اگر دانشجو در اکثر کلاسهایش حضور داشته باشد و نمرات خوبی کسب کند، ویزای تحصیلی تمدید خواهد شد.
ویزای کاری
ویزای کار انواع متفاوتی دارد. بسته به نوع شغل، میزان درآمد، مدتزمان اقامت و غیره ویزاهای متفاوتی صادر میشود.
مورد اول، کارت استخدامی است. این کارت برای افرادی که در مالزی مشغول به کار هستند و 3000 رینگیت در ماه درآمد دارند، صادر میشود. مدت اعتبار این ویزا 2 سال است و امکان تمدید برای آن وجود دارد.
ویزای حرفهای به افرادی تعلق میگیرد که قصد به انجام رساندن پروژهای را در مالزی دارند. مدتزمان انجام این پروژه کاری باید حداکثر تا 12 ماه باشد. افرادی که شرایط دریافت این نوع ویزا را دارند عبارتاند از:
- محققین و پژوهشگران
- مربیان و مدرسان
- سخنرانان
- هنرمندان (اعم از کارگردان، بازیگر، عکاس و غیره)
- داوطلبان
- رهبران گروههای مذهبی
- اعضای آژانسها و سازمانهای بینالمللی
اگر پروژه کاری شما بیشتر از 1 سال در مالزی به طول میانجامد ویزای حرفهای مناسب شما نیست. گذرنامه موقت به اتباع خارجی ساکن در مالزی داده میشود، به شرطی که کمتر از 2 سال در مالزی باشند. یعنی اگر کار شما بیشتر از یک سال و کمتر از دو سال به طول میانجامد، این ویزا مناسب شما است.
ویزای همسر
اگر فردی با یک شهروند مالزیایی ازدواج کند میتواند درخواست ویزای همسر یا کارت اجتماعی بهصورت طولانیمدت دهد. ویزای همسر به مدت 5 سال اعتبار دارد. در طول این 5 سال فرد میتواند چند بار از مالزی خارج شود. البته نحوه صدور این ویزا به این شکل است که ابتدا به مدت یک سال صادر میشود. پس از سپری شدن آن یک سال، ممکن است برای چهار سال دیگر هم تمدید شود. از فواید این ویزا این است که با داشتن آن، فرد میتواند بدون نیاز به ویزای کاری در مالزی کار کند.
درباره مالزی این نکته قابلذکر است که تمامی ویزاهای گفته شده موقت هستند. اگر فردی 5 سال در این کشور زندگی کند آنگاه میتواند برای اقامت دائم اقدام نماید.
مالزی، مقصد مهاجرت
دولت مالزی برای رفاه حال مهاجران و همچنین توسعه اقتصادی خود طرحی با نام مالزی، خانه دوم من را اجرا میکند. این طرح به متقاضی، همسرش و فرزندان زیر 21 سال او اجازه میدهد به مدت 10 سال در کشور مالزی زندگی کنند و از امتیازات خاص بهرهمند شوند. برخی از این امتیازات عبارتاند از:
- خرید ملک (اگر توسط کمیته سرمایهگذاری خارجی تأیید شود)
- خرید وسیله نقلیه
- استخدام خدمتکار در منزل
- دریافت کارت شناسایی دولتی
- معافیت مالی در برابر درآمدهای خارجی
- سرمایهگذاری در شرکتهای مالزی
- خرید سهام در بازار بورس این کشور
چرا مردم مالزی را بهعنوان مقصد مهاجرتی انتخاب میکنند؟ انتخاب مالزی برای مهاجرت دلایل مختلفی دارد. زبان لازم برای مهاجرت به این کشور انگلیسی است که اکثر مردم آن به صورت روان به این زبان صحبت میکنند. برای پذیرش در این کشور هم باید آزمون آیلتس یا تافل داد. جمعیت تشکیلدهنده مالزی از نژادها و ملیتهای گوناگون تشکیل شده است، این امر سبب میشود شما بهعنوان مهاجر بهراحتی در این کشور پذیرفته شوید؛ بنابراین درصد نژاد پرستی در این کشور به حداقل خود میرسد.
اوضاع سیاسی _ اقتصادی مالزی
درباره مالزی و روابط آن باید بگوییم که رابطه سیاسی و خارجی مالزی با سایر کشورها در حد خوب و معقول است. سایه جنگ این کشور را تهدید نمیکند. اقتصاد مالزی در وضع مطلوب قرار دارد و درصد رشد تولید ناخالص داخلی آن مثبت است. هزینههای زندگی در مالزی نسبت به کشورهایی مانند سنگاپور یا هنگکنگ پایینتر است.
نحوه پرداخت مالیات در مالزی
مالیات در کشور مالزی قوانین خاص خود را دارد. افراد به دو دسته مقیم مالیاتی و غیر مقیم تقسیم میشوند. اگر شما به مدت 182 روز یا بیشتر در این کشور اقامت داشته باشید مقیم مالیاتی محسوب میشوید. افراد غیر مقیم با نرخ 28 درصد مشمول پرداخت مالیات هستند. این نکته قابلذکر است که درآمدهای خارجی، ارث و درآمد خالص افراد، مالیات ندارد و افراد مجبور به پرداخت مالیات در این موارد نخواهند بود. مالیات کالا و برخی خدمات آن با نرخ ثابت 6 درصد است.

برنامههای فرهنگی
اگر متقاضی قصد اسکان در کشور دیگری داشته باشد، دولت مالزی بهمنظور رفاه بیشتر برنامههای فرهنگی برای آنها تدارک میبیند. این برنامه فرهنگی شامل یاددادن موضوعاتی مانند نحوه پرواز، فرهنگ خاص آن کشور، اطلاعات کمککننده هنگام ورود، حقوق شهروندی و غیره است. در این آموزش همچنین نحوه زندگی در آن کشور و یافتن شغل را به فرد آموزش میدهند تا به بهترین و آسانترین نحو بتواند در کشور دیگر اقامت کند.
معیار واجد شرایط بودن طرح مالزی خانه دوم من
معیارهای موجود برای افراد زیر و بالای 50 سال متفاوت است. شرایط عمومی آن داشتن بیمه درمانی معتبر برای خود فرد و افراد تحت تکفل اوست. همچنین فرد و خانواده او باید در بیمارستانهای مالزی تحت معاینه پزشکی قرار گیرند.
شرایط افراد زیر 50 سال
برای افراد زیر 50 سال داشتن شرایط زیر واجب است:
- فرد مهاجر باید دارایی به ارزش 500000 رینگیت داشته باشد.
- فرد باید در ماه حداقل 10000 رینگیت درآمد داشته باشد.
- داشتن یک سپرده بانکی ضروری است. این سپرده باید حدود 300000 رینگیت باشد.
- مبلغ برداشتی از حساب و ماندهحساب، شرایط و ضوابط خاصی دارد که باید رعایت شود.
شرایط متقاضیان بالای 50 سال
تغییروتحول در هیچ سنی دیر نیست. اگر از شرایط خود راضی نیستید، میتوانید آن را تغییر دهید. مالزی برای افراد بالای 50 سال هم این امکان را فراهم کرده تا بتوانند مهاجرت کنند و شرایط زندگی خود را بهدلخواه بسازند. شرایط برای افراد بالای 50 سال موارد زیر است:
- فرد متقاضی باید در ماه حداقل 10000 رینگیت درآمد داشته باشد، این درآمد یا از طریق کار است، یا حقوق بازنشستگی.
- داشتن یک سپرده بانکی به ارزش 350000 رینگیت در بانکهای مالزی
- حداقل ماندهحساب فرد در مدت 9 سال باید 100000 باشد، باقی مبلغ را میتواند برداشت کند.
- فرد باید ثابت کند توانایی پرداخت هزینههای خود را در مدتزمان اقامت در مالزی دارد.
مدارک موردنیاز برای تقاضای ویزا
در صورت داشتن هرکدام از شرایطی که تابهحال ذکر کردیم، میتوانید برای تهیه ویزا اقدام کنید. برای گرفتن ویزا مدارک زیر لازم است:
- پاسپورت و فتوکپی آن
- فرم درخواست ویزا (دو عدد)
- دو قطعه عکس مناسب پاسپورت
- بلیت هواپیما و کپی آن
- اثبات شرایط مالی و استقلال آن
- پرداخت هزینه ویزا
- ارائه دعوتنامه (در صورت وجود)
شرایط تحصیلی در مالزی
پیشتر درباره مالزی و اخذ ویزای تحصیلی آن صحبت کردیم. حال میخواهیم بررسی کنیم شرایط یک دانشجو در مالزی چگونه است. دانشجویان خارجی و بینالمللی در مالزی میتوانند به مدت 20 ساعت در هفته و بهصورت پارهوقت کار کنند. همچنین آنها مجاز به کارکردن در تعطیلات نیز هستند البته اگر تعطیلات بیش از یک هفته باشد. اگر کار مخالف قوانین مالزی باشد، دانشجو اجازه انجام آن را ندارد و در صورت مشاهده با مجازات روبهرو میشود.

مالزی بهعنوان یک مقصد توریستی
درباره مالزی و نکات مهاجرتی آن به طور کامل صحبت کردیم. حال نوبت به آن رسیده است که به مالزی بهعنوان یک مقصد توریستی نگاه کنیم. مالزی کشوری در جنوب شرقی آسیاست که به دلیل نزدیکی به خط استوا آبوهوایی معتدل دارد. این کشور از ادغام دو منطقه مختلف تشکیل شده است، شبهجزیره مالزی و بخش شرقی آن. مالزی از نظر فرهنگی، غذاهای محلی، بناهای تاریخی و طبیعتگردی یک مقصد مناسب برای سفر است.
مکانهای دیدنی
برخی از محبوبترین مکانهای دیدنی مالزی که هرسال گردشگران زیادی را جذب میکند به شرح زیر است:
- لنکاوی یک دسته از جزایری بوده که مقصد گردشگری محبوبی است. هرکدام از آن جزایر ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارد. شما با سفر به این جزایر شانس دیدن ساحلهای شنی و جنگلهای سرسبز را دارید.
- کوالالامپور بهعنوان پایتخت مالزی یک مقصد گردشگری عالی است. تفریحات مناسب، غذاهای لذیذ، مراکز خرید و بافت شهری این شهر از جمله گزینههایی است که شما میتوانید آن را تجربه کنید.
- کوتاکینابالو یکی از شهرهای درحالرشد مالزی است که ماهیگیری در آن رونق فراوان دارد. با سفر به این شهر جاذبههای طبیعی زیادی را مشاهده خواهید کرد، از جمله بلندترین قله این کشور را.
- پتانگ یک مقصد غذایی بینظیر است. در این شهر شانس امتحان غذاهای معروف این کشور را دارید. همچنین از این شهر بهعنوان آینه فرهنگ مالزی یاد میشود. با سفر به این شهر، امکان آشنایی با فرهنگ کشور مالزی را هم خواهید داشت.
بهترین زمان برای سفر
اگر میخواهید به مالزی سفر کنید، بهترین زمان ممکن بین مارس و سپتامبر است که معادل تابستان ایران میشود. در این زمان مالزی از فصل بارانی خود عبور کرده و طبیعت آن به حد اعلای خود میرسید. پیشنهاد ما برای سفر به مالزی تهیه یک پکیج سفر است که بتوانید از تمام جاذبههای آن دیدن کنید.
بایدونبایدهای فرهنگی
درباره مالزی و بایدونبایدهای فرهنگی آن لازم است چند نکته را ذکر کنیم:
- محکم دست بدهید. اگر مردی را در مالزی مشاهده کردید دست او را محکم بفشارید، اما درباره خانمها اقدام نکرده تا خودشان اقدام کنند.
- به سر کسی دست نزنید. سر در فرهنگ مالزی یک عضو مقدس است، پس لمس کردن آن ممنوع است.
- با دست راست غذا بخورید. تا جایی که میتوانید کارهای خود را با دست راست انجام دهید.
جمعبندی
این روزها کشور مالزی، کشور پر رفتوآمدی است. مردم برای سفر، این کشور را انتخاب کرده و از مناطق دیدنی آن بازدید میکنند. مالزی جاذبههای توریستی زیادی را در خود جایداده و علاوه بر مقصد توریستی، مالزی یک مقصد مهاجرتی هم شده است. مهاجران زیادی وارد این کشور میشوند و برای اقامت در آن اقدام میکنند. ما در این مقاله درباره مالزی و شرایط زندگی در آن، قوانین این کشور و جاذبههای دیدنیاش صحبت کردیم.
مقاله پیشنهادی —> بهترین کشور برای مهاجرت خانوادگی
سؤالات متداول
بله، البته تا اجازه ورود و خروج تا چندبار داده شده است.
خیر، اگر پروژه شما بیشتر از یکسال بطول انجامد این ویزا مناسب شما نمیباشد و به یک ویزای مناسب تر احتیاج دارید.
برای دریافت اقامت دائم میتوان از روش های ویزای تحصیلی، ویزای کاری و ویزای خانواده اقدام کرد.
