ارمنستان

ارمنستان

ارمنستان مطلبی است که در این مقاله با جزئیات به آن خواهیم پرداخت. به طور قطع در سال های اخیر، یا خود سفری به ارمنستان داشته‌اید یا از دوستان و اطرافیان درباره سفر به این کشور شنیده‌اید. در این مقاله قصد داریم راه‌های مهاجرت به ارمنستان کشوری که مرز مشترک با ایران دارد را بررسی کنیم، پس با ما همراه باشید.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

آشنایی با کشور ارمنستان

ارمنستان کشوری است مدرن و در حال رشد با تاریخ و سنت‌های غنی، طبیعت زیبا، غذاهای عالی و نرخ جرم و جنایت بسیار پایین. پایتخت ارمنستان، ایروان است که جزء شهرهای امن‌ جهان به حساب می‌آید. هزینه زندگی در این کشور در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، بسیار پایین است.

ارمنستان کشوری محصور در خشکی در منطقه قفقاز است که پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ استقلال یافت. کل این کشور در حدود ۳ میلیون نفر و ایروان پایتخت آن نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت دارد. واحد پول آن نیز درام است.

این کشور دارای رتبه ۳۴ آزادی اقتصادی در جهان است. نزدیک به ۴۰ درصد از مردمان ارمنستان در صنعت کشاورزی مشغول به کار هستند. معادنی مانند مس، سرب، روی و طلا تأثیر زیادی بر اقتصاد این کشور دارند.

آب‌وهوا

یکی از مواردی که در مهاجرت به ارمنستان باید به آن توجه کنید، آب‌وهوای آن است. ارمنستان دارای آب‌وهوای قاره‌ای با تابستان‌های خشک و آفتابی است که از ژوئن تا سپتامبر طول می‌کشد. در این زمان دما بین ۲۲ تا ۳۶ درجه سانتی‌گراد متغیر است. زمستان‌ها آن نیز سرد و برفی با دمای متوسط ​​بین ۵- تا ۱۰- درجه سانتی‌گراد هستند. این کشور دارای بهارهای کوتاه و پاییزهای طولانی است. ایروان پایتخت آن به طور متوسط ​​سالانه ۹۲ روز بارندگی و ۲۴۷۹ ساعت آفتابی در سال دارد. تابستان‌های این کشور خشک و گرم هستند و دمای آنها گاهی به بیش از ۴۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

آشنایی با ارمنستان

ویزا

دریافت اجازه اقامت ارمنستان به شما حق سفر بدون ویزا و اقامت بدون محدودیت در این کشور و حق شرکت در هر گونه فعالیت قانونی مانند تجارت، کار، تحصیل یا بازنشستگی را می‌دهد. یک فرد مقیم می‌تواند از اعضای خانواده خود حمایت مالی کند تا آنها نیز مقیم شوند و همچنین می‌تواند سایر خارجی‌ها را به این کشور دعوت کند. ساکنان این کشور از حقوق و آزادی‌های قانون اساسی آن از جمله حقوق کار، مراقبت‌های بهداشتی، امنیت اجتماعی، آموزش، حقوق مالکیت و حریم خصوصی، آزادی بیان، مذهب و عقیده برخوردار هستند.

شرایط ورود به ارمنستان برای ایرانیان

با توجه ‌به این که ارمنستان جزء همسایگان ایران است، شهروندان ایرانی می‌توانند بدون ویزا وارد ارمنستان شوند. آنها می‌توانند حداکثر ۹۰ روز در هر دوره ۱۸۰ روزه در این کشور بمانند. به عبارت دیگر، یک شهروند ایرانی پس از اقامت ۹۰ روزه باید کشور را ترک کند و قبل از ورود مجدد، ۹۰ روز دیگر در خارج از ارمنستان بماند. اقامت بیش از ۹۰ روز در صورت داشتن اجازه اقامت، امکان‌پذیر است.

مهاجرت به ارمنستان از طریق ایجاد کسب و کار

در این بخش، اطلاعات لازم در زمینه این نوع مهاجرت به کشور ارمنستان را ارائه می‌دهیم.

اخذ اقامت

در این کشور، صاحبان مشاغل می‌توانند اقامت موقت (۱ ساله)، دائمی (۵ ساله) یا ویژه (۱۰ ساله) دریافت کنند. اگر صاحب یک کسب و کار جدید هستید، معمولاً توصیه می‌شود ابتدا برای اجازه اقامت موقت (۱ ساله) اقدام کنید. اگر کسب و کار شما به خوبی تثبیت شده است و سابقه خوبی در پرداخت مالیات دارد، می‌توانید برای یک مجوز ۵ ساله اقدام کنید. گذرنامه‌های ۱۰ ساله ویژه معمولاً برای صاحبان کسب و کارهای بزرگ‌تر که تعداد قابل‌توجهی از مشاغل محلی ایجاد کرده باشند، در دسترس می‌باشد.

نوع شرکت و مقدار مالکیت صاحب کسب و کار ممکن است او را به عنوان یک “کارآفرین خصوصی” یا سهام‌دار یک شرکت انتفاعی تعریف کند. قانون هیچ میزان حداقلی برای یک سهام‌دار تعیین نمی‌کند، حتی سهام کم‌تر از ۵٪ یا ۱٪ می‌تواند کافی باشد، مشروط بر اینکه مالکیت واقعی باشد.

مهاجرت به ارمنستان از طریق ایجاد کسب و کار

نوع کسب و کار

ماهیت تجارت (فروش کالا، خدمات یا استفاده از اموال) در مهاجرت به ارمنستان چندان مهم نیست و دولت یک نوع تجارت را بر دیگری ترجیح نمی‌دهد. با این وجود، نوع کسب و کار و اسناد و مدارکی را که باید ارائه دهید را از پیش مشخص می‌کند. به عنوان مثال، اگر یک فروشگاه خرده‌فروشی باز می‌کنید، افسر مهاجرت از شما انتظار دارد که حداقل مکان‌ تجاری لازم را داشته باشید، فروشگاه را به درستی تجهیز کنید و کالاها را انبار و برای فروش آماده نمایید. از طرف دیگر، اگر شما یک متخصص فناوری اطلاعات هستید که از خانه کار می‌کنید، افسر از شما انتظار دارد:

  • محل کار خود را نشان دهید .
  • دقیقاً توضیح دهید که چه خدماتی ارائه می‌دهید.
  • مشتریان شما چه کسانی هستند و چگونه به شما پرداخت می‌کنند.
  • نتایج کار شما چه هستند.

فضای کار

نیازی به داشتن یا اجاره دفتر یا سایر محل‌های تجاری نیست. با این حال، برای مشاغل خاص (مانند فروشگاه خرده‌فروشی، رستوران و …) این یک ضرورت تجاری آشکار است. کار از خانه هم مجاز می‌باشد. اگرچه داشتن مکان‌های تجاری جداگانه ممکن است بهتر به نظر برسد، اما اجاره چنین مکانی فقط به خاطر ایجاد تأثیر خوب بر افسر مهاجرت توصیه نمی‌شود.

در ارمنستان، پس از راه‌اندازی کسب و کار، اجازه اقامت برای صاحب کسب و کار صادر می‌شود. انتظار می‌رود فرد متقاضی در زمان اعتبار ویزای اولیه‌اش (ویزای توریستی)، کسب و کار خود را شروع کند. اگر کسب‌وکار فقط در مرحله برنامه‌ریزی است، درخواست اجازه اقامت توصیه نمی‌شود، زیرا مطمئنا چنین درخواستی رد می‌گردد.

اهمیت برخورداری از کارمندان محلی

داشتن کارمندان ارمنی مطمئناً تأثیر خوبی خواهد گذاشت و پرونده شما را تقویت می‌کند. با این حال، ایجاد شغل برای نیروهای محلی الزام ندارد و می‌توان با ایجاد یک کسب و کار یک نفره، برای اخذ اقامت اقدام کرد.

حداقل میزان سرمایه‌گذاری و گردش مالی

برای مهاجرت به ارمنستان از طریق ایجاد کسب‌ و کار، هیچ حداقلی برای میزان سرمایه‌گذاری وجود ندارد. با این حال، اگر کسب‌وکار شما ماهیت منفعلانه‌تری دارد، میزان سرمایه‌گذاری باید به اندازه‌ای باشد که بازدهی معنادار ایجاد کند.

در مورد گردش مالی نیز هیچ میزان حداقلی وجود ندارد. با این حال، به عنوان یک قاعده کلی، درآمد حاصل از کسب و کار باید برای پوشش هزینه‌های زندگی متقاضی کافی باشد. در غیر این صورت، این خطر وجود دارد که درخواست رد شود.

مهاجرت به ارمنستان برای فریلنسرها و صاحبان مشاغل آنلاین

فریلنسرها و صاحبان مشاغل آنلاین نیز می‌توانند واجد شرایط اخذ اقامت ارمنستان باشند. قانون متقاضی را ملزم نمی‌کند که مشتریان محلی داشته باشد یا نشان دهد که درآمد او از منابع ارمنی دریافت شده است. همان قوانین قابل اعمال برای صاحبان مشاغل معمولی، برای فریلنسرها و صاحبان مشاغل آنلاین نیز قابل اجرا خواهند بود. به طور خاص، درخواست تنها در صورتی پذیرفته می‌شود که فریلنسر یا صاحب کسب و کار به عنوان مالیات دهنده در ارمنستان ثبت شده باشد. برای دریافت اجازه اقامت، فریلنسر (صاحب کسب و کار آنلاین) باید درآمد خارجی خود را به مقامات مالیاتی ارمنستان گزارش کند و مالیات آن را بپردازد.

مهاجرت به ارمنستان از طریق سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذاران می‌توانند واجد شرایط اقامت در ارمنستان با شرایطی مشابه صاحبان مشاغل باشند. قانون به طور خاص متقاضی را ملزم نمی‌کند که به طور فعال در مدیریت روزانه کسب‌وکارش شرکت نماید. همان قوانین قابل اعمال برای صاحبان مشاغل معمولی، برای سرمایه‌گذاران نیز قابل اجرا خواهند بود. روش‌های سرمایه‌گذاری به شرح زیر هستند:

  • داشتن املاک و مستغلات به تنهایی شما را واجد شرایط دریافت اجازه اقامت نمی‌کند. با این حال، شما این گزینه‌ها را دارید: ۱) توسعه املاک و مستغلات ۲) خرید و بهره‌برداری ملک اجاره‌ای. اگر ملک را به یک دارایی تجاری درآمدزا تبدیل کنید، می‌توانید واجد شرایط اقامت باشید. شما همچنان باید به عنوان مالیات‌دهنده در ارمنستان ثبت‌نام کنید و مالیات بر درآمد خود را پرداخت نمایید. (درآمد اجاره معمولاً ۱۰٪ مالیات دارد).
  • سرمایه‌گذاری در یک کسب و کار موجود یا خرید سهم از یک کسب و کار می‌تواند شما را واجد شرایط اقامت معرفی کند. چنین فرآیندهایی معمولاً به دلیل بررسی‌های دقیق و مسائل ارزیابی، پیچیده‌تر هستند.
  • سرمایه‌گذاری در اوراق قرضه دولتی یا شرکتی قابل معامله عمومی نیز ممکن است شما را برای اقامت واجد شرایط کند.

روش های سرمایه گذاری به ارمنستان

مهاجرت به ارمنستان به عنوان نیروی کار

فرآیند مهاجرت کاری به ارمنستان شامل ارزیابی بازار این کشور است تا اطمینان حاصل شود که هیچ نیروی ارمنی واجدشرایط و در دسترسی، برای پرکردن این موقعیت شغلی وجود ندارد. برای مجوز کار، مدت زمان مشخصی تعیین شده است و در صورت درخواست، قابلیت تمدید دارد. از لحظه اعطای مجوز کار، اتباع خارجی می‌توانند در ارمنستان شروع به کار کنند. به عنوان یک قاعده کلی، نیروهای کار خارجی (کارمندان و پیمانکاران) در ارمنستان به دو مدرک نیاز دارند:

  • مجوز کار صادر شده توسط وزارت کار که به شرکت ارمنی (کارفرما) اجازه می‌دهد یک فرد خارجی را برای مدت حداکثر یک سال استخدام کند.
  • اجازه اقامت موقت کاری.

تعدادی از معافیت‌ها از الزامات مجوز کار نیز وجود دارند، مانند متخصصان خارجی بسیار ماهر، صاحبان مشاغل، مدیران اجرایی و دسته‌های خاصی از نیروهای کار.

اگر فرد متقاضی بدون مجوز کار یا اجازه اقامت مشغول به کار گردد، هم کارفرما جریمه می‌شود و هم ویزای فرد لغو می‌گردد. در صورت فسخ قرارداد کار، مجوز کار و اجازه اقامت ممکن است باطل شوند.

مهاجرت به ارمنستان از طریق ویزای تحصیلی

دانشجویان مؤسسات آموزشی دارای مجوز (ابتدایی، متوسطه و بالاتر) می‌توانند واجد شرایط مجوز اقامت موقت باشند که برای مدت برنامه تحصیلی صادر می‌شود. مؤسسه آموزشی معمولاً نامه پذیرش برای پشتیبانی از درخواست اقامت دانشجو ارائه می‌دهد. چنین نامه‌ای باید تاریخ‌های برنامه تحصیلی (سال تحصیلی) را که پذیرش برای آن اعطا شده است، مشخص کند.

دانشگاه‌ها

بیش از ۷۰۰۰ دانشجوی بین‌المللی از حدود ۴۰ کشور در ارمنستان تحصیل می‌نمایند. حدود ۵۰ دانشگاه دولتی و خصوصی در این کشور وجود دارند. شناخته‌شده‌ترین دانشگاه‌های معتبر بین‌المللی این کشور عبارتند از: دانشگاه دولتی ایروان، دانشگاه آمریکایی ارمنستان، دانشگاه روسی-ارمنی (اسلاونی)، بنیاد دانشگاه های فرانسه و دانشگاه بین‌المللی اوراسیا. دانشجویانی از سرتاسر جهان به‌ویژه از هند، در دانشگاه پزشکی دولتی ایروان و برخی دیگر از دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند.

شرایط

شرایط پذیرش از دانشگاهی به دانشگاه دیگر و از مدرسه‌ای به مدرسه دیگر، متفاوت است. معمولاً از شما انتظار می‌رود که یک پاسپورت معتبر و مدرک فارغ‌التحصیلی از دبیرستان یا یک برنامه تحصیلی معادل ارائه دهید.

اکثر برنامه‌های تحصیلی به زبان ارمنی ارائه می‌شوند. با این حال، دوره‌های آمادگی برای دانشجویان بین‌المللی وجود دارند که به آنها در یادگیری زبان کمک می‌کنند. بسیاری از برنامه‌ها نیز به زبان انگلیسی یا روسی و همچنین فرانسوی برگزار می‌شوند. دانستن زبان ارمنی برای تحصیل در اکثر دانشگاه‌های این کشور، امری ضروری خواهد بود.

معمولاً دانشجویان با ویزای توریستی می‌آیند و پس از رسمیت بخشیدن به پذیرش، اجازه اقامت موقت دریافت می‌کنند. مجوز اقامت موقت می‌تواند به اندازه مدت زمان برنامه تحصیلی تمدید شود.

مهاجرت به ارمنستان از طریق ویزای تحصیلی

مهاجرت به ارمنستان از طریق ازدواج

یکی از راه‌های مهاجرت به هر کشوری، ازدواج با اتباع آن است، این گزینه در مورد ارمنستان نیز صدق می‌کند. چنانچه فردی با یکی از اتباع ارمنستان ازدواج کند، می‌تواند تابعیت این کشور را بگیرد.

مهاجرت به ارمنستان از طریق اعضای خانواده

اگر مجوز اقامت ارمنستان را داشته باشید، اعضای نزدیک خانواده شما نیز می‌توانند واجدشرایط اقامت باشند. به طور خاص، می‌توانید از همسر، فرزندان خود (بدون محدودیت سنی) و همچنین والدین خود (بدون محدودیت سنی) حمایت کنید.

علاوه بر این، دارندگان اجازه اقامت دائم (طولانی مدت) و ویژه ارمنستان می‌توانند خواهر و برادر، پدربزرگ و مادربزرگ و نوه‌های خود را نیز به این کشور ببرند.

برای اعضای خانواده معمولاً فقط مجوزهای اقامت موقت (یک ساله) صادر می‌شود، حتی اگر متقاضی اصلی دارای مجوز اقامت دائم (پنج‌ساله) یا ویژه (ده‌ساله) باشد یا شهروند ارمنستان باشد. بنابراین فرد اصلی و خانواده‌اش نمی‌توانند همزمان درخواست دهند. اعضای خانواده باید درخواست‌های خود را پس از صدور مجوز اقامت متقاضی اصلی ثبت کنند. هیچ الزامی برای گذراندن تعداد معینی از روزها در ارمنستان برای حفظ وضعیت اقامت وجود ندارد و از راه دور،  امکان درخواست و تمدید اجازه اقامت مقدور است.

سفر بدون گذرنامه و ویزا

دارنده اجازه اقامت ارمنستان معمولاً پس از سه سال اقامت، واجد شرایط درخواست پاسپورت ارمنستان (تابعیت) می‌شود. ارمنستان به طور خاص اجازه تابعیت دوگانه را می‌دهد و شما ملزم به صرف نظر از تابعیت دیگر خود نخواهید بود.

قانون شهروندی ارمنستان شامل یک آزمون چندگزینه‌ای آسان با ۳۳ سوال است که برای قبولی در آزمون باید تنها به ۱۷ سوال پاسخ صحیح دهید. این آزمون باید به زبان ارمنی برگزار شود و بسته به نوع آموزش، ممکن است نیاز باشد یک یا چند ماه برای یادگیری زبان ارمنی وقت بگذارید.

کار در ارمنستان

کار در ارمنستان

کار در ارمنستان یکی از نیازهای افرادی است که به این کشور مهاجرت می‌کنند. این کشور از نظر اقتصادی در حال‌ رشد و بسیار قوی است و برای مهاجران فرصت‌های متنوعی از لحاظ شغل وجود دارد. منظور از این سخن این نیست که ورود به کشور ارمنستان برای کارگران خارجی آسان است.

سخن آخر

از سال ۲۰۲۱ پاسپورت ارمنستان بر اساس شاخص پاسپورت سرمایه آرتون، رتبه ۵۵ در جهان را در اختیار گرفته است. هر ساله ایرانیان زیادی به این کشور همسایه سفر یا مهاجرت می‌کنند. ارمنستان روش‌های متعددی برای مهاجرت ارائه می‌دهد و شما می‌توانید از میان آنها، روش مناسب خود را برگزینید. برای آشنایی بیشتر با روش‌های مهاجرت به ارمنستان می‌توانید از کارشناسان هرمس اپلای مشاوره دریافت کنید. موسسه مهاجرتی هرمس اپلای با برخورداری از تجربیات موفق در زمینه مهاجرت، از گام نخست با شما همراه خواهد بود.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
آیا برای دریافت اقامت ارمنستان از طریق ایجاد کسب و کار، محدودیتی وجود دارد؟
خیر. حتی می‌توان از طریق ایجاد کسب و کار یک نفره اقامت ارمنستان را دریافت کرد.
آیا می‌توان به عنوان یک فریلنسر (صاحب کسب و کار آنلاین) از ارمنستان اقامت گرفت؟
بله این کار شدنی است. حتی اگر درآمد شما از خارج از ارمنستان کسب شود، می‌توانید اقامت بگیرید.
آیا امکان دریافت اقامت ارمنستان از طریق خرید ملک وجود دارد؟
تنها خرید ملک کافی نیست؛ چنانچه بتوانید برای ملک خود کارآیی درآمدزا تعریف کنید، می‌توانید اقامت بگیرید.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کادر هرمس اپلای