استارتاپها رونق بسیار بزرگی برای اقتصاد کشورها بوده و به همین دلیل کشورهای پیشرفته در سراسر جهان به دنبال راهی برای جذب افرادی هستند که در این زمینه فعالیت میکنند. یکی از راههای جذب، ارائه اقامت و شهروندی سریع از طریق برنامههای ویزای استارتاپ است. کشور استرالیا نیز در سالهای گذشته یکی از کشورهای پیشرو در زمینه اعطا ویزای استارتاپ به افرادی که دارای ایدههای عالی و انگیزههای کارآفرینی هستند، بوده است. ما در ادامه بهصورت کامل در خصوص ویزای استارتاپ استرالیا و شرایط آن بیشتر صحبت میکنیم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
آشنایی با ویزای استارتاپ استرالیا
ویزای استارتاپ استرالیا نوع جدیدی از ویزا بوده که به طور خاص برای شرکتهای نوپا که در زمینههای پیشرفتهتر مانند زمینههای مبتنی بر فناوری یا مرتبط با STEM فعالیت میکنند، طراحی شده است. این ویزا در واقع بخشی از طرح استعدادهای جهانی (GTS) و تحت ویزای کمبود مهارت موقت (TSS) (زیر کلاس 482) است که به طور رسمی جایگزین ویزای قدیمی 457 شده است.
هدف این ویزا جذب استعدادهای جهانی باکیفیت بالا در صنایعی مانند علوم و فناوری طراحی شده است. این برنامه به استارتاپهای استرالیایی اجازه میدهد تا دسترسی راحتتر و سریعتری را به استعدادهای خارجی داشته باشند. ویزای استارتاپ کشور استرالیا همچنین میتواند به صاحبان کسبوکارها کمک کند تا موقعیتهای شغلی مهمی که در کسبوکارشان خالی است را پر کنند. این موقعیتهای شغلی، آن دسته از موقعیتهایی هستند که نمیتوان به کمک ویزای TSS یا کمبود نیرو ماهر پر شود.
البته باید به این نکته اشاره کرد که اگر مشاغل موردنظر این افراد در لیست مشاغل ماهر کوتاهمدت، میانمدت و یا بلندمدت استرالیا موجود باشد، میتوانند از طریق ویزای TSS اقدام کنند. بااینحال، یکی از مهمترین مزایای ویزای استارتاپ این است که میتواند افراد موفق و متخصص را برای مشاغل نوظهور یا خاص که در حال حاضر در دسترس نبوده و یا در لیست مشاغل ماهر تعریف نشدهاند، را استخدام کرد.
از جمله این مشاغل نوظهور میتوان به محاسبات کوانتومی، هوش مصنوعی، واقعیت مجازی و … اشاره کرد که بهسرعت درحالرشد هستند و کمتر کسی میتواند موقعیتهای شغلی آنها را پر کند.

راهاندازی یک استارتاپ یا استخدام در یک شرکت استارتاپی در استرالیا
بهصورت کلی دو راه عمده برای دریافت ویزای استارتاپی استرالیا وجود دارد. راه اول این است که شما میتوانید در ابتدا یک شرکت واجد شرایط استارتاپی در استرالیا پیدا کنید و با ارسال مدارک مرتبط با تخصص خود، موقعیت شغلی موجود در این شرکت را دریافت کنید. راه دوم آن است که خودتان یک ایده تجاری شگفتانگیز داشته باشید و بخواهید با راهاندازی آن در استرالیا، هم برای خود و هم برای دولت این کشور، موفقیت به دست آورید.
ازاینرو ویزای استارتاپی استرالیا را میتوان یک ویزا با هدف جذب صاحبان مشاغل جدید و یا کارمندانی دانست که میخواهند در کشور استرالیا، ایده خودشان را پیادهسازی کنند. البته باید به این نکته اشاره کرد که برای دریافت ویزا از این مسیرها، استخدام در یک شرکت یا راهاندازی یک استارتاپ، باید برای نوع خاصی از ویزای استرالیا اقدام کرد.

شرکتهای واجد شرایط درخواست ویزای استارتاپ استرالیا
تا بدین جا متوجه شدید که دریافت ویزای استارتاپ استرالیا مزایای خاص خودش را برای شرکتهای استارتاپی این کشور به همراه خواهد داشت. اما اگر میخواهید بدانید که چه شرکتها و کسبوکارهایی میتوانند برای دریافت چنین ویزایی اقدام کنند، بهتر است نگاهی به موارد زیر بیندازید:
• شرکت موردنظر باید در زمینهای مبتنی بر فناوری یا مرتبط با STEM فعالیت داشته باشد.
• شرکتها باید نشان دهند که اولویت استخدام خودشان را در اختیار شهروندان استرالیایی قرار میدهند. ازاینرو باید شواهدی را به دولت استرالیا نشان دهند که طبق آن، موقعیت شغلی موردنظر را آگهی کردهاند و هیچ متقاضی محلی مناسبی، موفق به کسب آن نشده است.
• شرکتها باید در لیست شرکتهای بدون تخلف و تابع قوانین کار کشور استرالیا و قانون مهاجرت این کشور باشند.
• ممکن است لازم باشد که شرکتهای استارتاپ به دولت این کشور نشان دهند که کارمندان آنها دقیقاً طبق بازار فعلی این کشور، حقوق دریافت میکنند.
• شرکتهای استارتاپی پیشازاین، باید شرایط راهاندازی در کشور استرالیا، مانند سرمایهگذاری حداقل 50000 دلار استرالیا را رعایت کرده باشند.
شرکتها بعدازاین که موفق شدند خودشان را بهعنوان یک شرکت واجد شرایط ویزای استارتاپ معرفی کنند، میتوانند به طرح این ویزا دسترسی داشته و حداکثر 5 موقعیت شغلی مختلف را در سال آگهی کنند. اما باید این نکته را مدنظر قرار دهند که هر کاندیدی از خارج از کشور را به وزارتخانه این کشور معرفی کنند و نشان دهند که کاندید موردنظر، برای دریافت ویزای TSS این کشور، درخواست داده است.

شرایط دریافت ویزای استارتاپ استرالیا برای استخدام در یک شرکت استارتاپی
یکی از مهمترین نکاتی که برای دریافت ویزای استارتاپ کشور استرالیا باید بدانید این است که دولت این کشور چه شرایطی را برای افرادی که قصد دارند این ویزا را دریافت کنند، دارد. در قسمت قبل به مهمترین و اصلیترین شرایط دریافت چنین ویزایی برای شرکتهای استارتاپی اشاره کردیم. حال نوبت به آن رسیده است تا شرایط دریافت ویزای استارتاپ استرالیا را برای نامزدها و کاندیدهای خارجی بررسی کنیم. این شرایط به شرح زیر خواهند بود:

• شخص باید نشان دهد که از سلامت کامل روحی و روانی برخوردار است.
• باید نشان دهد که هیچ سوءسابقهای نداشته و حضور آن برای شهروندان استرالیایی خطرناک نیست.
• هیچگونه رابطه خانوادگی و نسبی با مدیران و یا سرمایهگذاران شرکت استارتاپی موردنظر ندارد.
• دارای صلاحیتهای لازم و مرتبط برای اخذ جایگاهی که جهت کسب آن درخواست میدهد، است.
• دارابودن حداقل 3 سال سابقه و تجربه کاری مستقیم با موقعیت شغلی موردنظر
• داشتن توانایی جهت انتقال مهارت به شهروندان و کارمندان استرالیایی
نکات تکمیلی در خصوص ویزای استارتاپ استرالیا
تا بدین جا بهخوبی با شرایط دریافت ویزای استارتاپ کشور استرالیا آشنا شدید. متوجه شدید که دولت استرالیا موقعیت بسیار ویژهای را برای افرادی که تخصصهای خاص و منحصربهفردی دارند، فراهم کرده است. اما در این قسمت قصد داریم تا به برخی از نکات مهم در خصوص کسب چنین ویزایی اشاره کنیم.
مدت اعتبار ویزا
ویزای استارتاپ کشور استرالیا یک ویزای 4 ساله و موقت است و درصورتیکه مدیران شرکتها قصد داشته باشند تا نامزد و کاندید موردنظر خودشان را به یک کارمند دائمی بدل کنند، میتوان بعد از گذشت 3 سال، برای دریافت ویزای اقامت دائم استرالیا، اقدام کرد.
محدودیت سنی
یکی از مهمترین و برترین ویژگیهای ویزای استارتاپ استرالیا این نکته است که هیچ محدودیت سنی برای کاندیداها وجود ندارد. ازاینرو در هر بازه سنی میتوان برای کسب این ویزا اقدام کرد.
توقف ویزا
اگر در بازه زمانی دارندگان ویزای موقت استارتاپ استرالیا، جریان دریافت آن متوقف شود، 60 روز فرصت پیدا خواهند کرد تا اسپانسر جدیدی پیدا کنند و جهت دریافت ویزای جدید درخواست دهند یا کشور استرالیا را ترک کنند.

دریافت ویزای استارتاپ استرالیا با راهاندازی یک شرکت در این کشور
همانطور که اشاره کردیم، یکی دیگر از راههایی که در نهایت منجر به اخذ ویزای استارتاپ کشور استرالیا میشود، راهاندازی یک شرکت استارتاپی با یک ایده جدید و جذاب در این کشور است. چنین ویزایی یک ویزای نوآوری و سرمایهگذاری تجاری و از نوع موقت شناخته میشود که زیر کلاس 188 و جزو ویزاهای کارآفرینی خواهد بود.
این ویزا به مانند سایر ویزاهایی که امکان فعالیتهای کارآفرینی را در استرالیا فراهم میکنند، توجه ویژه خودش را به شرکتهای جدید، نوپا، نوآورانه و دارای پتانسیل موفقیت بالا منعطف کرده است. با اخذ چنین ویزایی میتوانید به مدت 5 سال در کشور استرالیا اقامت داشته و برای اعضا خانواده خود نیز ویزای استرالیا را کسب کنید. درصورتیکه بعد از گذشت مدت زمانی، کاندید مناسبی بودید، میتوانید برای دریافت ویزای دائمی استرالیا، زیر کلاس 888 نیز اقدام کنید.
اما فراموش نکنید که برای اخذ ویزای 888 استرالیا باید تمامی شرایط و قوانین موردنیاز آن را مطالعه کرده و بهدقت به آنها توجه کنید. شما تنها برای دریافت یک مجوز کار ساده در این کشور اقدام نمیکنید، بلکه دریافت ویزای استارتاپ، یک تعهد خواهد بود.

شرایط دریافت ویزای استارتاپ استرالیا برای راهاندازی یک شرکت
حال اگر میخواهید تا ویزای استارتاپ کشور استرالیا را برای راهاندازی یک شرکت و یا تجاریسازی ایده خود دریافت کنید، باید آماده باشید تا بتوانید ایده خودتان را به همراه مهارتهای لازم برای اجرا و عملی کردن آن اثبات کنید. برای مثال شما باید پیشازاین فعالیت کارآفرینی منطبق با قوانین استرالیا را انجام داده و یا نشان دهید که قصد واقعی برای انجام آن را داشتهاید.
از سوی دیگر، شما باید توسط آژانسهای دولتی، ایالتی و یا منطقهای کشور استرالیا برای توسعه ایدههای خودتان، نامزد شوید. از سوی دیگر نیاز است تا به دولت این کشور نشان دهید که مهارت مناسبی بر روی زبان انگلیسی داشته و در این زمینه مشکلی ندارید. هدف نهایی دولت استرالیا، جذب ایدههای روشن، مشخص و با قابلیت تجاریسازی است. اگر چنین ویژگیهایی را در خودتان میبینید، میتوانید برای اخذ ویزای استارتاپ کشور استرالیا، اقدام کنید.

مدارک لازم برای راهاندازی شرکت استارتاپی در استرالیا
پیش از هر چیز، شاید لازم باشد تا با مهمترین مدارکی که برای راهاندازی و اخذ ویزای استارتاپ استرالیا نیاز است آشنا شوید. شما در ابتدا برای دریافت چنین ویزایی، باید درخواست خودتان را به مقامات دولتی ارسال کنید. لازم است تا در این درخواست، در خصوص مهارتها، صلاحیتها، تجربه سرمایهگذاریهای پیشین و همچنین اطلاعاتی در خصوص مناطقی که قصد سرمایهگذاری در آن را دارید، صحبت کنید.
در کنار این درخواست، نیاز است تا مدارک زیر را هم به لیست مدارک موردنیاز خود، اضافه کنید:

• مدارک هویتی مانند پاسپورت، شناسنامه و یا کارت ملی
• مدارک کارآفرینی مانند توافقنامه بودجه، طرح تجاری، شواهد فعالیت مالکیت
• مدارک مهارتهای زبان انگلیسی مانند گواهینامه آزمون آیلتس
• مدارکی دال بر سلامت روحی و روانی
• تمامی مدارک اعضا خانواده
این مدارک باید پیش از درخواست جمعآوری، ترجمه و اسکن شده و در زمان موردنیاز ارسال شوند. همچنین نیاز است تا هزینه ویزای استارتاپ استرالیا را که مبلغ آن در حدود 4115 تا 9795 دلار استرالیا است را پرداخت کنید.
نتیجهگیری
کشور پیشرفته استرالیا به دنبال جذب افراد ماهر و باکیفیت بالا در زمینههای مرتبط با فناوری بوده و مسیر مهاجرتی آنها را بسیار هموار کرده است. به کمک ویزای استارتاپ استرالیا، تمامی افرادی که دارای تخصص و مهارت بالا در موقعیتهای شغلی به خصوصی هستند میتوانند به کشور استرالیا مهاجرت کنند.
برای دریافت این ویزا اول باید مشخص کنید که میخواهید در یک شرکت استارتاپی در استرالیا استخدام شوید و یا این که خودتان در این کشور یک استارتاپ را راهاندازی کنید. هرکدام از این مسیرها، شرایط خاص خودشان را داشته و ویزای مخصوص خودشان را دارند.
مقاله پیشنهادی : ثبت شرکت در استرالیا
سوالات متداول
ویزای استارتاپ کشور استرالیا یک ویزای 4 ساله و موقت است و درصورتیکه مدیران شرکتها قصد داشته باشند تا نامزد و کاندید موردنظر خودشان را به یک کارمند دائمی بدل کنند، میتوان بعد از گذشت 3 سال، برای دریافت ویزای اقامت دائم استرالیا، اقدام کرد.
یکی از مهمترین و برترین ویژگیهای ویزای استارتاپ استرالیا این نکته است که هیچ محدودیت سنی برای کاندیداها وجود ندارد. ازاینرو در هر بازه سنی میتوان برای کسب این ویزا اقدام کرد.
مبلغ آن در حدود 4115 تا 9795 دلار استرالیا است
مدارک هویتی
مدارک کارآفرینی
مدارک مهارتهای زبان انگلیسی
مدارکی دال بر سلامت روحی و روانی
تمامی مدارک اعضا خانواده

2 پاسخ
سلام خسته نباشید.
امکان گرفتن تابعیت از طریق ویزای استارتاپ استرالیا وجود داره؟
سلام وقتتون بخیر .
بله امکان دریافت تابعیت از طریق ویزای استارتاپ وجود داره .