عمران در آلمان: شرایط کار، تحصیل و درآمد مهندس عمران در آلمان

عمران در آلمان؛ شرایط کاری، دانشگاه‌ها، گرایش‌ها و تحصیل مهندسی عمران در آلمان

شغل مهندسی عمران در آلمان، یکی از مشاغل ایده‌آل برای افرادی است که قصد دارند به آلمان مهاجرت کرده و در این کشور زندگی کنند. درآمد مهندس عمران در آلمان به عوامل، مختلفی مثل تجربه یا تحصیلات فرد بستگی دارد؛ اما به‌طور کلی درآمد آن مناسب بوده و می‌تواند زندگی خوبی را برای فرد مهاجر بسازد. تحصیل مهندسی عمران در آلمان این فرصت را برای جوانان زیادی فراهم می‌کند که آینده شغلی خود را تامین کرده و اقامت یک کشور پیشرفته و اروپایی را به دست آورند. اگر به رشته عمران و اخذ ویزای آلمان علاقه‌مند هستید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

 

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

مزایای تحصیل مهندسی عمران در آلمان

تحصیل در کشور آلمان با وجود بهترین دانشگاه‌های فنی جهان که در این کشور قرار گرفته‌اند، بسیار منطقی است. از طرفی با تحصیل در این کشور می‌توان برای اخذ اقامت دائم آلمان هم اقدام کرد؛ اما مزیت‌های تحصیل در آلمان در این رشته، به همین جا ختم نمی‌شود؛ مهم‌ترین مزایای تحصیل رشته مهندسی عمران در کشور آلمان به شرح زیر هستند:

  • کشور آلمان، یکی از ارزان‌ترین مقاصد برای تحصیل در خارج از کشور است. بسیاری از دانشگاه‌های این کشور، شهریه‌ای دریافت نمی‌کنند. بهترین موسسه‌های آموزش عالی آلمان برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، دانشگاه‌هایی دولتی هستند که رایگان بوده و یا حداقل شهریه را دریافت می‌کنند.
  • با تحصیل در رشته مهندسی عمران، در آلمان می‌توانید فرصت‌های شغلی مناسبی را به دست آورید.
  • از دیگر مزایایی که تحصیل در آلمان برای دانشجویان فراهم می‌کند، تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی آلمان با ورودی راحت است.
  • دانشجویانی که در آلمان تحصیل می‌کنند، پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانند، مدرک معتبر بین‌المللی و مورد تایید در بهترین مقاصد مهاجرتی دنیا را دریافت کنند.
  • از دیگر مزایای تحصیل عمران در آلمان، امکان اخذ اقامت آلمان پس از فارغ‌التحصیلی در این کشور است.
  • امکان تحصیل به دو زبان انگلیسی یا آلمانی از دیگر مزیت‌های تحصیل عمران در کشور آلمان است.
  • هنگام بررسی مزایای تحصیل عمران در کشور آلمان نمی‌توان بورسیه‌های تحصیلی مخصوص این رشته را نادیده گرفت. کشور آلمان برای رشته‌های مهندسی عمران بورسیه‌های تحصیلی متنوعی را در نظر گرفته است.
مزایای تحصیل مهندسی عمران در آلمان
مزیت‌های تحصیل عمران در آلمان

با دانستن مزایای تحصیل رشته عمران در کشور آلمان، بهتر می‌توانید در مورد مهاجرت کاری و یا تحصیلی به این کشور تصمیم بگیرید.

دروس رشته مهندسی عمران در کشور آلمان

چنانچه به تحصیل مهندسی عمران در آلمان بپردازید، در دوره کارشناسی ارشد، می‌آموزید چگونه از مقررات ساختمان‌سازی و استاندارد‌های ایمنی در ساخت‌وساز، پیروی کنید. همچنین می‌آموزید چگونه پروژه‌های ساختمانی را مدیریت کنید، تمامی محاسبات و پیش‌بینی‌ها را به درستی انجام دهید، تاثیر محیط‌زیست بر روی سازه خود را محاسبه کنید و همچنین مصالح ساختمانی که دوام بیشتری دارند را شناسایی کنید.

لازم است این نکته را در نظر بگیرید که مهندسی عمران در این کشور رشته‌ای چالشی به شمار می‌رود و بدون شک در هر مقطع، شما با چالش به خصوصی روبرو هستید.

گرایش‌های اصلی مهندسی عمران در آلمان

در ادامه، لیستی از گرایش‌های مهندسی عمران در کشور آلمان که دارای شرایط مناسبی برای اخذ ویزای کار آلمان هستند، آورده شده است:

مدیریت پروژه

بیشترین درآمد مهندس عمران در آلمان، متعلق به مدیر پروژه است. این گرایش از اصلی‌ترین گرایش‌هایی مهندسی عمران بوده و همواره تقاضا برای مهندسان عمران در این حوزه وجود دارد؛ بنابراین، اگر از افرادی هستید که به فضای مدیریتی علاقه دارید، این گرایش می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.

مهندسی سازه

مهندسی سازه، همیشه یک تخصص موردتوجه در بازار کار کشور آلمان بوده است. فارغ‌التحصیلان این رشته، می‌توانند برای اجرای فنی در برنامه‌ریزی سازه و مدیریت پروژه‌های مرتبط، مشغول به کار شوند.

مهندسی هیدرولیک

این رشته، در زمینه آب، فاضلاب، مدیریت پسماند و غیره است. حوزه‌های کاری این گرایش شامل استخراج، تصفیه و توزیع آب آشامیدنی، احداث چاه و سد و موارد دیگر می‌شود. همچنین، برنامه‌ریزی و اجرای سیستم‌های تصفیه فاضلاب و دفع زباله بخشی از کار است.

مهندسی حمل‌ونقل

افرادی که این گرایش را انتخاب و مطالعه می‌کنند، می‌توانند در مباحث جاده‌ها، مسیر‌های دوچرخه‌سواری، شبکه‌های ریلی یا باند، جنبه‌های حفاظت از محیط‌زیست و غیره، فعالیت و کار کنند. همچنین، می‌توانند با شرکت‌های خدمات شهری، حمل‌ونقل یا ساختمانی همکاری کنند.

مدیریت پسماند

از دیگر گرایش‌های اصلی مهندسی عمران در کشور آلمان، گرایش مدیریت پسماند است. این گرایش در جهت جمع‌آوری، پردازش، بازیافت، تصفیه و دفع موادی که عمر مفید خود را طی کرده‌اند، کاربرد دارد.

محیط‌زیست

گرایش محیط‌زیست در رشته مهندسی عمران به طراحی تاسیسات مرتبط با محیط‌زیست و مطالعه در این راستا می‌پردازد. مباحث مورد بررسی در این گرایش شامل کنترل آلودگی منابع آب، مدیریت و مهندسی پسماندها، آلودگی هوا و تصفیه آب و فاضلاب است.

مکانیک محاسباتی

مکانیک محاسباتی از دیگر گرایش‌های رشته عمران است که در کشور آلمان طرفدارهای زیادی دارد.

شرایط استخدام و کار مهندس عمران در آلمان

مهندسانی که قصد دارند در کشور آلمان استخدام شوند، باید قبل از هرگونه اقدامی، یک موقعیت شغلی مناسب برای خودشان پیدا کنند. کاریابی در کشور آلمان (Germany) برای مهندسان عمران بهتر است از راه وب‌سایت‌های ویژه کاریابی به‌صورت آنلاین و یا موسسات مخصوص، به شکل حضوری انجام شود. بهتر است پیش از مهاجرت به‌عنوان مهندس عمران به آلمان (Germany)، با مراجعه به وب‌سایت‌های کاریابی این کشور، دستمزد و وضعیت شغلی مهندسان عمران در آلمان را بسیار دقیق‌تر ارزیابی کرد. با این سایت‌ها می‌توان در آلمان کار پیدا کرد، چنانچه کارفرما رزومه را تایید کند، می‌توان مراحل اخذ ویزای مربوطه را از طریق سفارتخانه آلمان پیگیری کرد. با این روش می‌توان ویزای جاب آفر (Job Offer Visa) را به دست آورد اما اگر موفقیتی در یافتن شغل حاصل نشود، باید برای اخذ ویزای جستجوی کار اقدام کرد. به این ترتیب 180 روز زمان به دست می‌آید تا به شکل حضوری و رودررو، برای پیدا کردن شغل در کشور آلمان (Germany) اقدام شود.

استخدام و کار مهندس عمران در آلمان
استخدام مهندس عمران در کشور آلمان

شرایط کار مهندس عمران در آلمان عبارتند از:

  • تسلط به زبان آلمانی داشتن مدرک زبانی آلمانی در حد B1
  • معادل‌سازی مدارک تحصیلی
  • علاقه‌مندی به کار گروهی و تیمی

در مورد دیگر شرایط استخدام و کار مهندس آلمان باید بگوییم که فرصت‌های شغلی در این کشور برای کسانی که صاحب تخصص هستند، فراوان است.

تحصیل رشته عمران در مقطع کارشناسی در آلمان

تحصیل در مقطع کارشناسی رشته عمران بین 3 تا 4 سال طول می‌کشد. تدریس در این رشته به زبان آلمانی انجام می‌شود و به همین دلیل داشتن دانش زبان آلمانی اهمیت خیلی زیادی دارد.
دانشجویانی که می‌خواهند در مقطع کارشناسی عمران در آلمان درس بخوانند، باید از دانشگاه‌های سراسری ایران، روزانه یا شبانه پذیرش شده باشند. افرادی که موفق به دریافت پذیرش دانشگاه سراسری ایران نشده‌اند، باید تحصیل در آلمان را از طریق شرکت در کالج‌های T-course آغاز کنند.

تحصیل رشته عمران در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان

معمولا تحصیل در دانشگاه‌های کشور آلمان رایگان است و دانشجویان از بابت هزینه، نگرانی نخواهند داشت. از جمله شرایط تحصیل رشته عمران، در مقطع کارشناسی ارشد در کشور آلمان این است که تدریس با زبان انگلیسی انجام می‌شود. افرادی که قصد دارند در مقطع کارشناسی ارشد عمران تحصیل کنند، باید مدرک لیسانسی با همین رشته داشته باشند.
از جمله شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد عمران در آلمان، داشتن مدرک زبان انگلیسی آیلتس با نمره 6.5 و بالاتر و یا داشتن مدرک زبان آلمانی B2 است. مدت زمان تحصیل در کارشناسی ارشد حدود 2 سال طول می‌کشد.

تحصیل رشته عمران در مقطع دکترای در آلمان

افرادی که علاقه‌مند هستند در مقطع دکترا به تحصیل رشته مهندسی در کشور آلمان بپردازند، باید پژوهش‌های علمی و پروژه‌های تحقیقاتی را انجام دهند. آغاز تحصیل در این مقطع با داشتن تاییدیه از یک استاد راهنما انجام می‌شود. از جمله شرایط تحصیل رشته عمران در مقطع دکترا در کشور آلمان این است که مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد از یک دانشگاه معتبر با نمرات خوب دریافت شده باشد.

از دیگر شرایط تحصیل در این مقطع، ارائه مدارک تحصیلی قبلی، ارائه نمره پایان‌نامه، ریزنمرات، ارائه گواهی صلاحیت ورود به دانشگاه، رزومه شغلی و علمی و امضای متقاضی خواهد بود.

شرایط تحصیل دکترای عمران در آلمان
تحصیل دکترای عمران در آلمان

مدت زمان تحصیل در این مقطع، بین 4 تا 6 سال طول می‌کشد. درآمد مهندس عمران در آلمان، با داشتن مدرک دکترای این رشته افزایش پیدا کرده و علاوه بر آن، باعث تسریع فرایند ارتقای شغلی در مهندسان عمران می‌شود.

معیار‌های موردنیاز جهت اخذ پذیرش در رشته عمران در آلمان

اگرچه شرایط هر دانشگاه برای پذیرش افراد متفاوت است، اما بهترین دانشگاه‌های مهندسی عمران در آلمان، به‌طور کلی دارای چند اشتراک در پذیرش دانشجوهای خارجی هستند که عبارتند از:

  • نمرات و معدل عالی
  • الزامات مهارت زبان
  • ویزا
  • گواهی مدارک تحصیلی دیپلم یا ارائه مدرک تحصیلی قبلی
  • انگیزه نامه
  • بیمه درمانی
  • قبولی در آزمون ورودی TestAS

در ادامه هر یک از این شرایط در پذیرش دانشجوی عمران در دانشگاه‌های آلمان را شرح می‌دهیم.

نمرات و معدل عالی

دانشگاه‌های خوب آلمان در رشته مهندسی عمران بسیار رقابتی هستند، بنابراین برای متمایز شدن به نمرات خوبی در طول دوره لیسانس نیاز دارید؛ به‌طور کلی، دانشگاه‌های برتر آلمان معدل‌ بالا را ترجیح می‌دهند.

الزامات مهارت زبان

زبان اصلی آموزش در بسیاری از کالج‌های مهندسی عمران در این کشور، آلمانی است؛ بنابراین، اکثر دانشگاه‌ها از دانشجویان بین‌المللی خود می‌خواهند تا سطح زبان مناسبی (دستکم سطح B2) داشته باشند. همچنین، ممکن است برخی از دانشگاه‌ها، دانشجویان خود را ملزم به ارائه نمرات آیلتس یا تافل خود کنند.

ویزا

یکی دیگر از معیار‌ها برای پذیرفتن دانشجو، داشتن ویزای تحصیلی معتبر و تاییدشده آلمان است. این شرط، برای تمامی دانشجویان خارجی که در آلمان درس می‌خوانند، الزامی است. هزینه درخواست برای این ویزا 75 یورو است. درخواست ویزای ملی آلمان، به چندین مدرک از جمله بیمه سلامت، پاسپورت و نامه پذیرش نیاز دارد.

ارائه مدارک تحصیلی قبلی

اگر قصد تحصیل در مقطع کارشناسی عمران را دارید، باید مدرک تحصیلی دیپلم را ارائه دهید. اگر هم قصد پذیرش در مقاطع بالاتر مثل کارشناسی ارشد یا دکترا را دارید، باید مدارک تحصیلی ماقبل آن‌ها را به‌صورت کامل ارائه دهید.

انگیزه نامه

از دیگر معیارهای مورد نیاز جهت اخذ پذیرش در رشته عمران در آلمان این است که انگیزه نامه خود را به دانشگاهی که قصد دریافت پذیرش از آن را دارید، ارسال کنید. هر چقدر انگیزه نامه شما کامل‌تر باشد، به پذیرش نزدیک‌تر می‌شوید. برای برخی از دانشگاه‌ها انگیزه نامه جزو الزامات محسوب می‌شود.

بیمه درمانی

از دیگر معیارهای مورد نیاز جهت اخذ پذیرش در رشته عمران این است که بیمه درمانی داشته باشید.

قبولی در آزمون ورودی TestAS

جهت پذیرش برخی در دانشگاه‌ها، باید در آزمون ورودی TestAS شرکت کرده و نمره یا امتیاز قبولی را به دست آورید.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل مهندسی عمران در آلمان

ممکن است از یک دانشجو خواسته شود که تمام یا بخشی از مدارک زیر را برای پذیرش در دانشگاه‌های آلمان، ارائه کند:

  • ارائه مدارک تحصیلی
  • ریزنمرات آموزشی
  • انگیزه‌ نامه (بیان هدف)
  • رزومه به‌روز شده
  • مدرک مهارت زبانی مانند آیلتس و تافل برای زبان انگلیسی و DSH برای زبان آلمانی
  • عکس پرسنلی
  • پاسپورت و کپی آن

برای دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آلمان، لازم است مدارک مورد نیاز برای تحصیل در رشته عمران را آماده کنید.

بهترین دانشگاه‌ ها برای تحصیل مهندسی عمران در آلمان

برای رسیدن به شغل و درآمد مهندس عمران در آلمان، هم از طریق مهاجرت کاری و هم از طریق مهاجرت تحصیلی به این کشور می‌توان اقدام کرد. کشور آلمان دانشگاه‌های بسیاری معتبری برای تحصیل در رشته عمران داشته و شرایط مناسبی را برای دانشجویان خارجی فراهم کرده است. در ادامه دانشگاه‌های مطرح این کشور که به تعلیم مهندسی عمران می‌پردازند را معرفی می‌کنیم.

دانشگاه فنی مونیخ

این دانشگاه در سال 1868 تاسیس شده و یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های آلمان است و یک دانشگاه تحقیقاتی به شمار می‌رود. جالب بدانید که با توجه به تعداد بالای دانشجویان بین‌المللی این دانشگاه، فقط گروه مهندسی عمران دانشگاه مونیخ، دارای تعداد زیادی موسسه تحقیقاتی و آزمایشگاه است. در دوره سه سال کارشناسی ارشد مهندسی عمران این دانشگاه، اصول علوم مهندسی طبیعی و عمران تدریس می‌شوند.

دانشگاه اشتوتگارت

دوره کارشناسی مهندسی عمران در دانشگاه اشتوتگارت به زبان آلمانی برگزار می‌شود اما دوره کارشناسی ارشد این رشته به زبان انگلیسی تدریس می‌شود. تمرکز اصلی این دانشگاه ایجاد تخصص‌های ویژه در مکانیک محاسباتی، مهندسی سازه، سیستم‌های حمل‌ونقل با توجه به محیط‌زیست است.

موسسه فناوری کارلسروهه

از دیگر دانشگاه‌های بزرگ تحقیقاتی آلمان، موسسه دولتی کارلسروهه است. این دانشگاه در خصوص تدریس رشته‌های مهندسی و فناوری، یکی از برجسته‌ترین دانشگاه‌های اروپا به شمار می‌رود. گروه مهندسی عمران این موسسه به 10 شاخه تقسیم می‌شود که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • شاخه آنالیز سازه
  • شاخه سازه‌های بتونی
  • شاخه مکانیک
  • شاخه مطالعات حمل‌ونقل

اگر قصد تحصیل در این دانشگاه را دارید، باید بدانید که دوره کارشناسی مهندسی عمران این موسسه به دو بخش علمی و عملی تقسیم می‌شود. این کار کمک می‌کند تا دانشجویان با مشکلات موجود در این رشته و کار‌های میدانی یک مهندس عمران به خوبی آشنا شوند.

دانشگاه روهر بوخوم

گروه مهندسی عمران و محیط‌زیست، در دانشگاه روهر بوخوم آلمان، رابطه نزدیکی با هم دارند. این دانشگاه دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی عمران را ارائه می‌دهد.

دانشگاه فنی برلین

دانشگاه فنی برلین در سال 1879 فعالیت خود را آغاز کرده و در حال حاضر یکی از معتبرترین دانشگاه‌های عضو TU9 آلمان است. این دانشگاه دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی عمران را ارائه داده و شاید جالب باشد که بدانید گروه دانشجویان مهندسی عمران، بزرگ‌ترین گروه دانشجویی این دانشگاه به شمار می‌رود.

دانشگاه فنی براونشویگ

در دانشگاه فنی براونشویگ دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی عمران برگزار می‌شود. تمرکز این رشته در دانشگاه براونشویگ، بر روی مدیریت پسماند، مصالح ساختمانی، مهندسی محافظت از آتش و موضوعاتی از این قبیل است.

دانشگاه فنی درسدن

دانشگاه فنی درسدن یکی از 10 دانشگاه عضو TU9 است که در سال 1828 تاسیس شده است. دانشکده مهندسی دانشگاه درسدن، انواع مختلفی از مدارک مهندسی عمران را ارائه می‌دهد و حتی امکان اخذ مدرک از این دانشگاه، از راه دور نیز امکان‌پذیر است.

دانشگاه دویزبورگ اسن

دانشگاه دویزبورگ اسن جز 10 دانشگاه بزرگ آلمان است که مهندسی عمران آن، روی 14 شاخه مختلف این رشته تمرکز ویژه‌ای دارد. برخی از شاخه‌هایی که با تحصیل در این دانشگاه می‌توانید مهارت ویژه‌ای در رابطه با آن‌ها پیدا کنید، عبارتند از:

  • مدیریت ساخت‌وساز
  • مهندسی ژئوتکنیک
  • سازه‌های بتونی
  • مکانیک، آب شهری
  • مدیریت پسماند

در ادامه به مبحث به بورسیه تحصیلی آلمان برای تحصیل در رشته عمران می‌پردازیم.

بورسیه برای تحصیل مهندسی عمران در آلمان

دانشجوهایی که علاقه‌مند به خواندن رشته عمران در آلمان (Germany) هستند، این موقعیت را دارند که در مقاطع تحصیلی لیسانس، فوق لیسانس و دکترا از بورسیه‌های مخصوص رشته عمران استفاده نمایند. انواع بورسیه‌های تحصیلی رشته مهندسی عمران (Civil engineering) بسیار زیاد بوده و هر دانشگاه برای خودش، بورسیه‌های تحصیلی مختلفی را برای این رشته لحاظ کرده است. برخی از بورسیه‌های کشور آلمان (Germany) در این رشته، نصیب دانشجویانی می‌شود که عملکرد درسی بسیار خوبی دارند. برخی از این بورسیه‌ها نیز عاید اشخاصی می‌شود که به واسطه مسائل و مشکلات مالی از ادامه تحصیل منصرف شده‌اند.

بورسیه های کشور آلمان برای رشته مهندسی عمران
بورسیه‌های رشته مهندسی عمران در آلمان

بورسیه تحصیلی آلمان، در انواع مختلفی برای رشته‌های خاصی مثل عمران یا گره‌گشایی از مشکلات مالی دانشجویان، فراهم شده است. بعضی از این بورسیه‌ها را خود دانشگاه‌ها، برای دانشجویان در نظر می‌گیرند؛ برای اطلاع از انواع بورسیه‌های تحصیلی هر دانشگاه می‌توانید به وب‌سایت دانشگاه مد نظرتان مراجعه کنید.

کار به‌عنوان یک مهندس عمران در آلمان

برای اینکه بتوانید در کشور آلمان به‌عنوان یک مهندس عمران، مشغول به کار شوید و درآمد مهندس عمران در آلمان را کسب کنید، باید به اصول و مبانی نحوه رفتار اشیا استاتیک تسلط کامل داشته باشید. همچنین نیرو‌های اصلی یک سازه را به خوبی درک کنید تا بتوانید به طراحی و ساخت ساختمان‌ها، پل‌ها و سد‌ها بپردازید و به‌عنوان یک مهندس عمران موفق شوید.

به‌طور خاص برای مهندسی عمران، تقریبا در تمام ایالت‌های فدرال، تقاضا به‌ویژه برای ساخت پل مشاهده می‌شود. ماهانه 80,500 فرصت شغلی برای مهندسان وجود دارد، بیشتر این فرصت‌ها، در باواریا، بادن وورتمبرگ و نوردراین وستفالن هستند.

بازار کار مهندسی عمران در کشور آلمان
بازار کار رشته عمران در کشور آلمان

بسیاری از ساختمان‌ها و سازه‌های تاریخی در آلمان و اطراف آن در حال بازسازی هستند و برای انجام این پروژه‌ها، به کمک مهندسان عمران زیادی نیاز است.

برخی از فرصت‌ های شغلی مرتبط با مهندسان عمران در آلمان

می‌توان گفت کار در آلمان، فرصت‌های شغلی بسیار زیادی را برای یک مهندس عمران به وجود می‌آورد. میانگین حقوق نیز در این کشور برای مهندسان عمران بالاست و از این رو آمار مهاجرت کاری مهندسان عمران به این کشور بیشتر است. در ادامه برخی از فرصت‌های شغلی مرتبط با مهندسی عمران در آلمان را مطرح می‌کنیم:

  • مهندس عمران سطح ورودی: میانگین درآمد این افراد برابر با 40,000 یورو در سال است.
  • مدیر پروژه: افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، می‌توانند درآمدی برابر با 65,000 یورو در سال داشته باشند.
  • مهندس سازه: میانگین درامد سالانه مهندسین سازه برابر با 56,000 یورو است.

به‌طور کلی می‌توان گفت، بازار کار بسیار مناسبی در کشور آلمان در انتظار مهندسان عمران است.

درآمد مهندس عمران در آلمان

کشور آلمان به‌ دلیل فرهنگ کاری خاص خود، کارمند پسند است. در این کشور، تعداد تعطیلات کافی و حقوق مناسب بدون نیاز به اضافه‌کاری وجود دارد. حداقل و حداکثر درآمد مهندس عمران در آلمان عبارت است از:

  • حداقل درآمد: 26,000 یورو
  • حداکثر درآمد: 65,000 یورو

می‌توان گفت، میانگین درآمد مهندس عمران در کشور آلمان تقریبا برابر 40,000 یورو در سال است. البته دو موضوع تجربه و تحصیلات می‌توانند، تاثیرات قابل‌توجهی بر درآمد مهندسان عمران داشته باشند.

درآمد مهندس عمران در آلمان با توجه به میزان تجربه

به‌طور کلی هر چه تجربه مهندس عمران بیشتر باشد، می‌تواند درآمد بیشتری را در کشور آلمان به دست آورد. در جدول زیر تاثیر تجربه را بر درآمد یک مهندس عمران مشاهده می‌کنید:

میزان تجربه میانگین درآمد حدودی
کمتر از 1 سال 39,000 یورو
1 تا 4 سال 40,000 یورو
5 تا 9 سال 47,000 یورو
10 تا 19 سال 51,000 یورو
بیش از 20 سال 68,000 یورو

اگر شخصی بیش از 20 سال در زمینه عمران، تجربه داشته باشد، نزدیک به دو برابر یک فرد تازه‌کار، حقوق می‌گیرد. تجربه کاری بالا اعتماد کارفرما را جذب کرده و با تقویت قدرت مذاکره، می‌تواند تاثیرات به سزایی در میزان حقوق دریافتی مهندس عمران داشته باشد.

درآمد مهندس عمران در آلمان با توجه به میزان تحصیلات

میزان درآمد و تحصیلات در کشور آلمان ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. میزان تحصیلات شما تعیین‌کننده میزان درآمدتان خواهد بود. در جدول زیر تاثیر تحصیلات بر درآمد مهندسی عمران در کشور آلمان را بررسی می‌کنیم

میزان تحصیلات افزایش درآمد برحسب درصد
دوره دبیرستان  –
دیپلم 17%
کارشناسی 24%
کارشناسی ارشد 29%
دکترا 23%

طبق اطلاعات جدول بالا، با در دست داشتن مدرک دیپلم میزان درآمد مهندس عمران 17 درصد افزایش می‌یابد؛ این در حالی است که با اخذ مدرک کارشناسی، میزان افزایش درآمد به 24% می‌رسد.
اوج افزایش درآمد در کشور آلمان مربوط به مدرک کارشناسی ارشد است. با دریافت مدرک کارشناسی ارشد می‌توانید میزان درآمد خود را تا 29% افزایش دهید. افرادی که مدرک دکترا دارند، میزان درآمدشان 23% افزایش پیدا می‌کند.

مهارت‌ های لازم برای موفقیت مهندس عمران در آلمان

وجودِ برخی از مهارت‌ها در رشته مهندسی عمران باعث موفقیت هر چه بیشتر افراد می‎شود. در ادامه به برخی از مهارت‌های لازم برای موفقیت مهندس عمران در آلمان اشاره می‌کنیم:

  • کار با نرم‌افزار اتوکد
  • تسلط به مایکروسافت آفیس
  • طراحی مهندسی
  • مدیریت پروژه
  • تسلط به کار گروهی
  • تسلط به نرم‌افزار ایتبس

به‌صورت کلی هر چقدر تخصص مهندس عمران در رشته تحصیلی خودش بیشتر باشد، در کشور آلمان می‌تواند به موفقیت‌های بسیار زیادی دست پیدا کند. کار با نرم‌افزارهای عمران یک راه بسیار مهم برای موفقیت در این رشته است.

مهارت های ضروری یک مهندس عمران در آلمان
مهارت‌های لازم برای موفقیت در رشته عمران در آلمان

همچنین مهندس عمرانی که توانایی مدیریت پروژه را داشته باشد و بتواند به‌صورت تیمی با سایر افراد نیز کار کند، موفق خواهد بود. توانایی زبانی را در موفقیت مهندس عمران در کشور آلمان نمی‌توانیم نادیده بگیریم.

شرح وظایف شغلی مهندس عمران در آلمان

مهندسان عمران در آلمان (Germany) وظایف شغلی گوناگونی را دارند، اما هر چقدر این وظایف را بهتر انجام دهند، در جایگاه شغلی خود موفق‌تر می‌شوند. نظارت بر طراحی زیرساخت‌هایی مثل سدها، شبکه فاضلاب، نیروگاه برق و غیره از اساسی‌ترین وظایف مهندسان عمران (civil engineers) است.

مشارکت در طراحی ساختمان‌های بلند که مقاومت بالایی دارند نیز از دیگر وظایف این افراد است. اجرای پروژه‌های عمرانی و ساخت‌وساز نیز از وظایف شغلی مهندس عمران در کشور آلمان به شمار می‌آید. در ادامه برخی از وظایف مهم مهندسان عمران را برمی‌شماریم:

  • مدیریت پروژه
  • بحث و گفتگو با سایر همکاران در مورد نیاز‌های پروژه
  • تجزیه‌وتحلیل آمار نقشه‌برداران
  • مدل‌سازی نقشه‌ها با استفاده از نرم‌افزار
  • ارزیابی تاثیرات محیط‌زیست بر روی سازه‌ها
  • تجزیه‌وتحلیل هزینه‌های مربوط به نیروی کار و مواد
  • طراحی ساختمان و افزایش مقاومت آن‌ها
  • حفاظت از محیط‌زیست
  • و غیره

مهندسان عمران با دانستن وظایف شغلی بهتر می‌توانند خودشان را برای مهاجرت کاری آلمان آماده کنند و بعد از مهاجرت نیز می‌توانند یک مهندس عمران موفق باشند.

اقامت پس از تحصیل در رشته عمران در آلمان

معمولا دانشجویان رشته عمرانی که در کشور آلمان تحصیل می‌کنند، هدفشان دریافت اقامت پس از تحصیل است. اقامت پس از تحصیل در کشور آلمان از روش‌های زیر ممکن است:

  • کار و اخذ ویزای کار
  • ادامه تحصیل
  • سرمایه‌گذاری
  • اخذ بلو کارت
  • ازدواج
  • ثبت شرکت

با هر یک از روش‌های بالا متقاضیان می‌توانند اقامت آلمان را دریافت کنند. افرادی که می‌خواهند تابعیت کشور آلمان را به دست آورند، باید حداقل به مدت 5 سال از دریافت اقامت دائم این کشور گذشته باشد.
تسلط به زبان آلمانی از جمله شرایط مهم دریافت اقامت است. همچنین تحصیل در دانشگاه‌های این کشور فارغ‌التحصیلی و اشتغال به مدت 8 سال از دیگر شرایط دریافت تابعیت کشور آلمان است.

شرایط کار در آلمان

کار در آلمان

اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید و می خواهید اطلاعات جامعی درباره شرایط کار در آلمان و بازار کار این کشور برای ایرانیان آشنا شوید، با این مقاله از هرمس اپلای همراه باشید.

تحصیل مهندسی عمران در آلمان با موسسه مهاجرتی هرمس اپلای

تحصیل مهندسی عمران در آلمان، فرصت‌های بسیاری برای دانشجویانی که قصد ماندن در این کشور را دارند، فراهم می‌کند. درآمد مهندس عمران در آلمان، برای گذراندن زندگی، ایده‌آل است و غیر از تحصیل، می‌توان با مهاجرت کاری به آلمان نیز به آن دست یافت. اگر به رشته عمران علاقه‌مند هستید و قصد مهاجرت تحصیلی به آلمان را دارید یا به‌عنوان مهندس عمران مشغول به کار بوده و قصد مهاجرت دارید، کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی هرمس اپلای به شما کمک خواهند کرد؛ کافیست فرم مشاوره رایگان را پر کرده و منتظر تماس کارشناسان باشید. اگر همچنان درباره این موضوع، سوالی دارید در پایین همین مطلب و در قالب کامنت برای ما گذاشته تا پاسخگوی شما باشیم.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
مزایای تحصیل عمران در آلمان چیست؟
تحصیل با قیمت مناسب، به دست آوردن فرصت‌ های شغلی مناسب، ورودی راحت، دریافت مدرک معتبر بین المللی، امکان اخذ اقامت آلمان پس از فارغ التحصیل، امکان تحصیل به دو زبان انگلیسی یا آلمانی و اخذ بورسیه
حقوق یک مهندس عمران در آلمان چقدر است؟
حقوق یک مهندس عمران در آلمان به طور متوسط 40,000 یورو است.
بازار کار مهندسی عمران در آلمان چگونه است؟
رشته عمران جزو مشاغل پرتقاضا در کشور آلمان است و بازار کار خوبی دارد.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

30 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امیرحسن غلامی
2 ماه قبل

باسلام من با سرکار خانم محمودی در زمینه اخذ بلوکارت صحبت مقدماتی داشته ام . قرار شد یه آدرس ایمیل از خودشون برام ارسال کنند تا من اطلاعات شخصی رو براشون ارسال کنم .

شقایق میرخانی
پاسخ به  امیرحسن غلامی
2 ماه قبل

سلام امیرحسین عزیز وقتتون بخیر
کارشناس مربوطه به زودی با شما تماس میگیرن

مهدی
9 ماه قبل

لطفا بهترین شهرهای مناسب برای کار مهندس عمران در آلمان برای ایرانیها رو معرفی کنید.

کارشناس مهاجرت هرمس
پاسخ به  مهدی
9 ماه قبل

انتخاب بهترین شهر متناسب با درخواست شما و اهداف شما و موقعیت هر فرد متفاوت است و گزینه واحدی برای همه افراد وجود ندارد .

جواد
1 سال قبل

سلام
خسته نباشید
من مهندس عمران هستم و حدود 15 سال سابقه کار دارم و دوست دارم در زمینه ی متره و صورت وضعیت نویسی فعالیت کنم.
تری دی مکس و اتوکد هم بطور حرفه ای بلدم ولی محاسبه سازه و… کار نکردم.
در حال خوندن سطح b2 هستم.
سوالم اینه که تو کدوم شهر کار برام بیشتره؟ حقوق چقدر محاسبه میشه؟ و کلا حرفه متره و صورت وضعیت در آلمان چه نامیده میشه؟

ممنون که راهنمایی می فرمایید.

کارشناس هرمس
پاسخ به  جواد
1 سال قبل

سلام وقتتون بخیر.
برای تخصص عمران امکان اخذ جاب آفر وجود دارد اما میزان حقوق دریافتی بستگی به سابقه کار و میزان مهارت شما دارد.

نیما
1 سال قبل

سلام من مهندس عمران ۳۴ ساله با ۱۰ سال سابقه هستم و مورک a1المانی دارم میخواستم بدونم کدوم شهر المان برای کار بهتره؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

کارشناس هرمس
پاسخ به  نیما
1 سال قبل

سلام وقتتون بخیر .
رشته شما برای آلمان مناسبه و تقریبا در تمام شهر های آلمان امکان کاریابی دارید اما به صورت کلی در بخش های غربی فرصت های شغلی بیشتری خواهید داشت .

کادر هرمس اپلای