ثبت شرکت در خارج از کشور
- انواع ثبت شرکت در خارج از کشور
- در انتخاب کشور مناسب برای ثبت شرکت باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
- شرایط لازم برای ثبت یک شرکت در خارج از کشور
- مدارک لازم برای ثبت شرکت در خارج
- مراحل ثبت شرکت در خارج
- هزینه ثبت شرکت در خارج
- مزایایی که ثبت یک شرکت در خارج برای شما به همراه دارد
- بهترین کشورهایی که باید برای ثبت شرکت در نظر داشته باشید
- ثبت شرکت در یک کشور خارجی و گرفتن اقامت
- سخن آخر
کارفرمایان زیادی هستند که به شروع کسبوکار خود در یک کشور خارجی فکر میکنند. بسیاری از شرکتها و کسبوکارها بر اساس شرایط اقتصادی که در کشور آنها وجود دارد، تصمیم به این کار میگیرند. برخی دیگر نیز به دنبال تغییر دادن محل زندگی خود با ثبت شرکت در خارج از کشور هستند.
در هر حال، در صورتی که دوست داشته باشید شرکت خود را در کشور دیگری ثبت کنید، باید اطلاعات کافی در خصوص قوانین و نحوه انجام این کار داشته باشید. این مقاله به شما اطلاعاتی در مورد ثبت شرکت در خارج ارائه میکند. اگر سؤالات بیشتری دارید، میتوانید با کارشناسان مؤسسه مهاجرتی هرمس اپلای در تماس باشید.
انواع ثبت شرکت در خارج از کشور
اگر قصد داشتید به ثبت شرکت در خارج از کشور بپردازید، انتخاب نوع شرکت و مالکیت آن موضوعی است که باید به آن بسیار توجه کنید. شرکتها با مالکیت های مختلف دارای فرصتهای متفاوت هستند. مالکیت در بسیاری از کشورها به مواردی محدود میشوند که در ادامه بیان میکنیم:
- شرکت های با مسئولیت محدود (LLC): شرکت های مسئولیت محدود یکی از انعطاف پذیرترین انواع کسب وکار هستند. در این شرکتها هر دو جنبه مشارکت و مالکیت فردی با هم ترکیب شده است.
- شرکت سهامی: شرکت های سهامی یک شرکت قانونی مجزا هستند که توسط سهامداران ایجاد میشوند. مشارکت در چنین شرکت هایی باعث میشود خود فرد به تنهایی در مقابل بدهی های شرکت یا تخلف های قانونی آن مسئولیتی نداشته باشد.
- مؤسسه انفرادی: این مجموعه شرکتی بوده که صاحب آن تنها یک نفر است. ثبت این شرکت یکی از ساده ترین انتخاب ها است، ولی در آن کمترین حفاظت مالی و قانونی برای صاحب شرکت وجود دارد.
- کسب وکارهای مشارکتی: برای ثبت شرکت در خارج از کشور می توانید کسب وکارهای مشارکتی را انتخاب کنید. در این نوع شرکت دو یا چند نفر صاحب یک تجارت هستند و تمام افراد شریک در شرکت مسئولیت کارهای این مجموعه را برعهده دارند.
- مشارکت محدود: نقطه تمایز این نوع مشارکت وجود حداقل یک شریک عمومی برای کسب و کار است. این شریک عمومی دارای مسئولیت نامحدود است و تمام فعالیت های شرکت را مدیریت میکند.
در انتخاب کشور مناسب برای ثبت شرکت باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
اگر سال ها است رؤیای راه اندازی کسب وکار یا ثبت شرکت در خارج از کشور را دارید یا به تازگی این فکر به ذهنتان رسیده است، باید مطمئن شوید ایده خود را در یک قالب قانونی پیش میبرید. اگر مطمئن هستید ایده شما مناسب است و میتوانید به موفقیت برسید، باید نقطه مناسبی را برای شروع کسبوکار خود انتخاب کنید. در حقیقت، جایی که برای ثبت شرکت انتخاب میکنید، اثرات ماندگاری بر کسب وکار شما دارد و به همین دلیل، کشور مورد نظر بسیار مهم است.
زمانی که به فکر ثبت شرکت خود در کشور دیگری هستید، باید چند نکته را در نظر داشته باشید. مورد اول این است که مرکز بازار و کسب وکار شما در کجا قرار دارد. همچنین باید مشخص کنید که سرمایه گذاران ایده آل برای کار شما چه کسانی هستند و در چه کشورهایی می توانید آنها را پیدا کنید. محل سکونت تیم اصلی شرکت شما نیز اهمیت زیادی دارد. امروزه امکان ثبت شرکت در هر جایی وجود دارد و شما برای انتخاب مقصد خود باید شاخص های مربوط به کسب وکار خود را در نظر بگیرید. این شاخص ها عبارتاند از:
- سرمایه گذاران اصلی شرکت
- تیم کاری
- تیم عملیاتی
شرایط لازم برای ثبت یک شرکت در خارج از کشور
ثبت شرکت در خارج از کشور چند پیش نیاز کلی و شرایط خاص دارد که باید به آنها توجه داشته باشید. به عنوان مثال، برای انجام ثبت شرکت، با توجه به نوع شرکت انتخابی نیاز به چند فرد سرمایهگذار دارید. از این رو، لازم است که قبل از شروع پروسه ثبت شرکت شرایط زیر را در نظر بگیرید:
- شریک مالی: برای ثبت شرکت خصوصی لازم است حداقل دو شریک مالی باشید و برای یک شرکت عمومی این تعداد به ۷ نفر میرسد.
- مدیر یا کارگردان: برای ثبت شرکت باید چند نفر را به عنوان مدیر معرفی کنید. تعداد مدیران برای یک شرکت خصوصی حداقل دو نفر است. فردی که به عنوان مدیر معرفی میشود، باید دارای کد شناسایی معتبر باشد.
- کد شناسایی مدیر: کدی است که کشور مورد نظر آن را تأیید میکند و به فرد مدیر برای انجام کارها داده میشود.
- مدرک امضای دیجیتال: شما با داشتن کد شناسایی می توانید مدرک امضای دیجیتال یا DSC را دریافت کنید. برای ثبت شرکت حتماً باید یکی از مدیران امضای دیجیتال معتبر داشته باشد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت در خارج
برای ثبت شرکت در خارج از کشور لازم است مدارک زیادی را به ثبت برسانید. امروزه سیستمهای آنلاین بسیاری برای این کار در نظر گرفته شدهاند و مؤسسههای متفاوتی میتوانند در طول این روند به شما کمک کنند. با توجه به متفاوت بودن مدارک مورد نیاز در مورد هر نوع شرکت و هر کشور بهتر است از افرادی که در این رابطه تخصص کافی دارند، کمک بخواهید. مؤسسه مهاجرتی هرمس اپلای میتواند در طول این مسیر به شما کمک کند. اگر بخواهیم نگاهی کلی به مدارک لازم برای ثبت شرکتها در خارج داشته باشیم، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- گواهی ثبت شرکت
- تفاهم نامه انجمن
- اساسنامه شرکت
- مدارک ثبت شرکت های ترکیبی
- مدارک مشارکت
- مدارک سرمایه گذاران
مراحل ثبت شرکت در خارج
بعد از این که تصمیم گرفتید کدام کشور را برای ثبت شرکت و ادامه کسب وکار خود برگزینید، باید روند ثبت شرکت در خارج از کشور را شروع کنید. برای انجام این کار مراحل زیر را باید در نظر داشته باشید:
- آماده سازی مدارک: مدارک اصلی را که برای ثبت شرکت لازم هستند، تهیه کنید. اطلاعات شخصی سهامداران، مدیران و دیگر کارکنان برای ثبت شرکت لازم هستند. بسیاری از اوقات کپی پاسپورت و آدرس های تأیید شده برای افراد اصلی شرکت نیز باید در لیست مدارک شما گنجانده شده باشند. در بسیاری از موارد، مهارت های زبانی و فنی خاصی نیز لازم است که باید مدارک معتبری برای اثبات آنها ارائه کنید.
- تأیید مدارک: پس از این که تمام مدارک و اسناد لازم برای ثبت کسب وکار در خارج از کشور را کامل کردید، این مدارک مورد بررسی قرار میگیرند و تأیید خواهند شد. پس از این مرحله به شما مجوز کار داده میشود. بر اساس قوانین کشور مقصد و طبیعت کسب وکارتان لازم است گواهینامه هایی را برای شروع به کار بگیرید.
- مراقب کارهای سالانه باشید: پر کردن مدارک تنها به زمان ثبت نام محدود نمی شود و در طول هر سال نیاز به پر کردن مدارک قانونی خاصی مانند درآمدهای سالانه دارید؛ پس آنها را مد نظر قرار دهید.
هزینه ثبت شرکت در خارج
گسترش فعالیت و تأسیس شرکت در یک کشور خارجی تصمیم بزرگی برای بسیاری از شرکت ها است، خصوصاً اگر قصد داشته باشید مقدار قابل توجهی پول و زمان خود را در این راه صرف کنید. متأسفانه تخمین دقیق این موضوع که این کار چقدر زمان میبرد و شما برای ثبت شرکت در خارج از کشور به چه مقدار پول نیاز دارید، کار بسیار دشواری است. بر اساس اطلاعات مختلفی که ارائه شدهاند، میتوان گفت که انجام این کار چیزی بین ۲ تا ۱۲ ماه طول میکشد.
همچنین لازم است بدانید که در اغلب موارد برای ثبت شرکت در یک کشور خارجی باید مبلغی بالغ بر ۱۵ هزار تا ۲۰ هزار دلار هزینه کنید. به خاطر این هزینه زیاد صاحبان کسب وکار باید بدانند دقیقاً به دنبال چه چیزی هستند و چرا می خواهند کسب وکار خود را در خارج از کشور راه اندازی کنند.
مزایایی که ثبت یک شرکت در خارج برای شما به همراه دارد
ثبت شرکت در یک کشور خارجی به شما فرصت های زیادی را میدهد. علاوه بر رسیدن به سود زیاد میتوانید کنترل بیشتری روی کسب وکار خود داشته باشید و از مزایای زیادی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، بهره مند شوید:
- اگر بخواهید کالای خود را به کمک واسطه ها در کشور دیگری به فروش برسانید، همواره فروش های موقتی را خواهید داشت. اما اگر کسب وکارتان را در آن کشور راه اندازی کنید، به یک سود طولانی مدت میرسید.
- اگر شما یک دفتر مرکزی داشته باشید، مشتریان بیشتر به شما اعتماد میکنند و در نتیجه، فروش بهتری دارید.
- اگر بتوانید یک شریک مالی برای کسب وکار خود پیدا کنید، شما نیز با او در خطرها و زیان ها شریک هستید و میتوانید از شهرت و اطلاعات او برای پیشرفت کارتان استفاده کنید.
بهترین کشورهایی که باید برای ثبت شرکت در نظر داشته باشید
راه اندازی کسب وکار و شروع تجارت در هر کشوری متفاوت است. ثبت شرکت در هر کشوری به قوانین ثبت، قوانین مالیاتی، وضعیت اقتصادی و حتی سطح آن تجارت در آن کشور بستگی دارد. داشتن اطلاعات بیشتر در مورد رتبه بندی کشورها به شما کمک میکند تا بتوانید انتخاب هوشمندانه تری را برای ثبت شرکت در خارج از کشور داشته باشید. بر اساس اطلاعات داده شده در سال ۲۰۲۰ در بانک جهانی، مقایسه ای میان ثبت شرکت در ۱۹۰ کشور مختلف انجام شده است.
در این مقایسه موارد متعددی مانند زمان لازم برای ثبت شرکت، میزان پیچیده بودن کارها مانند روند ثبت مدارک یا مالیات ها و دیگر شاخص ها مورد ارزیابی قرار گرفته اند. بر اساس این اطلاعات می توان گفت که ساده ترین کشور برای سرمایه گذاری نیوزیلند است. بعد از آن، به ترتیب میتوان کشورهای سنگاپور، هنگ کنگ، دانمارک و کره جنوبی را نام برد. آمریکا نیز در رتبه ششم قرار دارد.
ثبت شرکت در آلمان
برای ثبت شرکت در کشور آلمان باید مدارک لازم را ارائه دهید. در ابتدا باید در مورد نوع شرکتی که قصد راه اندازی آن را دارید، تصمیم گیری کرده و سپس مدارک زیر را ارسال کنید:
- باید کارت شناسایی یا پاسپورت خود را ارائه دهید.
- در موردی که به شخص دیگری وکالت داده اید، باید یک وکالت نامه رسمی ارسال کنید و همراه با آن کارت شناسایی یا پاسپورت فرد وکالت دهنده را نیز به همراه داشته باشید.
- این احتمال وجود دارد که بر اساس طبیعت و نوع شرکتی که قصد ثبت آن را دارید، نیاز به ارائه مدارک قانونی دیگری نیز داشته باشید. حتی گاهی لازم است گواهی سلامت یا مدارک حرفهای پیشرفته تری را ضمیمه پرونده تان کنید. برای اطلاعات بیشتر در این رابطه می توانید از مؤسسه مهاجرتی هرمس اپلای کمک بگیرید.
ثبت شرکت در کانادا
برای ثبت شرکت در خارج از کشور، کانادا را فراموش نکنید. اگر برای اولین بار است که به کانادا به عنوان کشوری برای شروع کسب وکار خود فکر میکنید، باید بدانید که بازار این کشور فرصت خوبی را برای رشد و پیشرفت شما فراهم میکند. نرخ کم مالیاتی که چیزی حدود ۱۵ درصد سود است، یک توافق تجاری خوب برای شما خواهد بود. محیط کار تخصصی و ارتباطات کاری قوی با آمریکا باعث سهولت پیشرفت کسب وکار در کانادا شده است.
برای شروع روند ثبت شرکت در کانادا لازم است از طریق برنامه نیروی متخصص دولت کانادا اقدام کنید و یک شماره تجاری فدرال بگیرید. بعد از این کار تنها کافی است مدارک لازم را تهیه کنید و مراحل کار را ادامه دهید.
ثبت شرکت در یک کشور خارجی و گرفتن اقامت
شما از طریق سرمایه گذاری در یک کشور دیگر میتوانید اجازه اقامت در آن را دریافت کنید. سرمایه گذاری میتواند از طریق خرید ملک، ثبت شرکت در خارج از کشور یا ایجاد یک شغل جدید باشد. این نوع مجوز اقامت را شهروندی سرمایه گذاری مینامند. اگر قصد دارید از طریق سرمایه گذاری اجازه اقامت در یک کشور را به دست آورید، اغلب نیازی نیست به زبان آن کشور صحبت کنید. دریافت پاسپورت و اجازه اقامت در بسیاری از کشورها از طریق سرمایه گذاری ساده تر از راههای دیگر است.
ثبت شرکت در دبی
سخن آخر
افراد زیادی برای پیشرفت کسب وکار خود به دنبال سرمایه گذاری در کشورهای دیگر هستند. اگر شما هم قصد دارید شرکتی را در خارج از کشور به ثبت برسانید، باید با قوانین و راههای انجام این کار آشنایی داشته باشید تا مسیر خود را با موفقیت سپری کنید.
ثبت شرکت در خارج از کشور با توجه به قوانین هر منطقه روند متفاوتی دارد و شاید انجام این کار برای شما دشوار باشد. به همین دلیل، توصیه میکنیم حتماً از افراد متخصص برای انجام این کار مشورت بخواهید. مؤسسه مهاجرتی هرمس اپلای میتواند در این رابطه به شما کمک کند.
ســوالات متـداول
در اغلب کشورها شرکتهای مختلفی با ماهیتهای گوناگون وجود دارند که شامل شرکتهای مسئولیت محدود، شرکتهای مشارکتی، انفرادی، سهامی و مشارکت محدود هستند.
با وجودی که نوع شرکتهای ثبت شده در اغلب کشورها شبیه به هم هستند، اما گاهی تفاوتهایی نیز وجود دارد. برای اطلاعات دقیق در این زمینه باید به جزئیات قوانین کشور مورد نظر خود را بررسی کنید.
بله. برای ثبت شرکت محدودیت هایی در تعداد حداقل افراد در نظر گرفته شده است. البته این تعداد میتواند بر اساس قوانین مقصد شما متفاوت باشد و باید در مورد آن تحقیق کنید.
نظــرات کـاربران