مقایسه آزمون pte و ielts و بیان تفاوت‌های آ‌ن‌ها در مقاله سایت هرمس اپلای

تفاوت آیلتس و pte چیست؟ کدام یک برای شما مناسب است؟

یکی از مدارک لازم برای انواع مهاجرت مانند مهاجرت تحصیلی، مدرک زبان است. اگر قصد مهاجرت به کشور دیگری را دارید، با آزمون‌هایی مانند آیلتس و pte و تافل و کاربرد هرکدام آشنایی اولیه دارید. مدرک pte بیشتر برای مهاجرت (عمدتا تحصیلی) به کشورهای انگلیسی زبان و مدرک آیلتس برای مهاجرت تحصیلی، کاری و سرمایه‌گذاری در بسیاری از کشورهای جهان کاربرد دارد و پذیرفته شده است. در این مقاله قصد داریم مهم‌ترین تفاوت‌های دو آزمون پی تی ای و آیلتس از نظر اعتبار، مقبولیت، نحوه برگزاری، ساختار و سطح دشواری را بررسی کنیم. برای اطلاع از تفاوت آیلتس و pte از جنبه‌های مختلف، این مقاله را مطالعه کنید.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

آزمون pte فقط به‌صورت کامپیوتری برگزار می‌شود

یک مورد از تفاوت pte و ielts در نوع آزمون است. آزمون آیلتس به دو صورت کاغذی (Paper-Based) و کامپیوتری (Computer-Based) برگزار می‌شود، درحالی‌که آزمون PTE کامپیوتری است. هر دو آزمون مهارت‌های خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت‌کردن داوطلب را ارزیابی می‌کنند، اما فرمت‌های آزمون کاملاً با هم متفاوت هستند که در این مورد در بخش‌های بعدی به طور مفصل صحبت می‌کنیم.

pte و ielts در مورد محل برگزاری آزمون نیز باهم تفاوت دارند. باتوجه‌به کاغذی بودن آزمون آیلتس، هرساله در تاریخ‌های مشخصی (از سوی نمایندگی‌های رسمی برگزاری آزمون آیلتس در ایران مانند سازمان سنجش) در تهران و برخی شهرهای دیگر ایران برگزار می‌شود، درحالی‌که آزمون pte باتوجه‌به کامپیوتری بودن آن، فقط به‌صورت آنلاین برگزار می‌گردد. توجه داشته باشید که اگر قصد گرفتن نمره ielts و pte به‌عنوان مدرک زبان برای مهاجرت را دارید، حتما قبل از شرکت در آزمون از اعتبار مدرک زبان در کشور و دانشگاه موردنظرتان برای تحصیل و نحوه برگزاری آزمون موردنظر اطمینان حاصل کنید.

آزمون pte؛ آزمونی مبتنی‌بر کامپیوتر

آیلتس از سیستم امتیازدهی band score و pte از سیستم scaled score استفاده می‌کند

تفاوت آیلتس و pte از نظر نمره‌دهی در این است که آزمون آیلتس از سیستم امتیازدهی band score استفاده می‌کند، درحالی‌که PTE از سیستم نمره مقیاس شده یا scaled score استفاده می‌کند. نمره هر بخش یا band آیلتس بین ۱ تا ۹ است، درحالی‌که نمره مقیاس شده PTE بین ۱۰ تا ۹۰ تعریف شده است. مقایسه نمره آیلتس با pte بر اساس مقیاس‌های مختلف به شرح زیر خواهد بود:

  •  نمرهدهی PTE

 نمره‌ها از ۱۰ تا ۹۰ با فواصل (intervals) 10 امتیازی تعریف شده است. نمره PTE بر اساس مهارت‌های ارتباطی، توانمندسازی و عملکرد کلی شما در آزمون مشخص می‌شود. حداقل نمره قابل‌قبول PTE برای پذیرش در دانشگاه‌ها بین ۵۵ تا ۶۰ است.

  •  نمره‌دهی آیلتس

 آیلتس از سیستم نمره‌دهی گروهی از ۰ تا ۹ استفاده می‌کند و برای هر بخش یک گپ ۰.۵ نمره‌ای در نظر گرفته است که به‌صورت جداگانه علامت‌گذاری شده‌اند. در نهایت، نمره کلی آزمون، میانگین نمره شما در چهار بخش آزمون (Band Score) است. اکثر دانشگاه‌ها حداقل نمره آیلتس ۶.۰ تا ۶.۵ را می‌پذیرند.

 یک تفاوت مهم بین این دو تست این است که آزمون PTE کاملاً کامپیوتر محور است؛ درحالی‌که آزمون آیلتس بخش‌های Reading و Listening به‌صورت کامپیوتری برگزار می‌شود و بخش‌های Writing و Speaking به‌صورت دستی توسط آزمون‌گیرندگان آموزش‌دیده بررسی شده و نمره‌دهی می‌شود. باتوجه‌به اینکه مهاجرت بدون مدرک زبان با هدف تحصیل عموما امکان‌پذیر نبوده یا دشوار است، آمادگی برای آزمون موردنظر و کسب نمره قبولی مشخص شده برای هر آزمون از سوی دانشگاه و مرکز آموزشی که قصد تحصیل در آن را داریدَ، اهمیت بسیاری دارد.

scaled score؛ سیستم نمره‌دهی آزمون pte

بخش اسپیکینگ؛ نقطه تمایز PTE و IELTS از نظر ساختار آزمون

ساختار PTE و IELTS تقریباً مشابه یکدیگر است. هر دو آزمون، شرکت‌کنندگان را در هر چهار مهارت زبانی صحبت‌کردن، نوشتن، خواندن و گوش‌دادن ارزیابی می‌کند. برای کسب بهترین نمره در آزمون، مهم است که با فرمت هر آزمون به‌خوبی آشنا شوید و سپس برای شرکت در یک کدام از آن‌ها تصمیم‌گیری کنید. بااین‌حال، ترتیبی که مهارت‌ها بر اساس آن آزموده و بررسی می‌شوند و نحوه زمان‌بندی و آن بر اساس مدل زیر خواهد بود:

PTE Academic  IELTS Academic
Listening (شنیداری): 30 دقیقه Listening (شنیداری): 30 دقیقه
Reading (خواندن): 30 دقیقه Reading (خواندن): 60 دقیقه
(مکالمه) Speaking و Writing (نوشتن): 54 تا 67 دقیقه (باهم) زمان Writing (نوشتن): 60 دقیقه
Speaking (مکالمه): 11 تا 14 دقیقه
مدت زمان کلی آزمون: تقریباً 2 ساعت مدت زمان کلی آزمون: تقریباً 2 ساعت و 45 دقیقه

بخش اسپیکینگ PTE و IELTS کاملاً متفاوت است. اولاً، PTE مهارت‌های یکپارچه گفتاری و نوشتاری را در شما می‌آزماید، درحالی‌که در آیلتس این مهارت‌ها به طور جداگانه آزمایش می‌شوند. ثانیاً، بخش اسپیکینگ PTE به‌صورت کامپیوتری اجرا و تکمیل می‌شود، درحالی‌که بخش اسپیکینگ آیلتس به‌صورت چهره‌به‌چهره و حضوری توسط امتحان گیرنده انسانی انجام می‌شود.

بسیاری از شرکت‌کنندگانی که در آزمون PTE شرکت می‌کنند، اعتقاد دارند که آزمون اسپیکینگ کامپویتری آسان‌تر از آزمون اسپیگینگ حضوری است و دلیل آن نیز میزان تمرکز بیشتر در صحبت‌کردن با کامپیوتر در مقایسه با انسان است. علاوه بر این، ازآنجایی‌که بخش اسپیکینگ آزمون PTE مبتنی بر کامپیوتر است، کل آزمون را می‌توان در یک روز تکمیل کرد؛ درحالی‌که بخش اسپیکینگ در آزمون آیلتس در روز دیگری (حداکثر تا یک هفته بعد از آزمون) برگزار می‌شود.

پاسخ دادن به سوالات به‌دلیل ielts متمرکز بودن آن آسان‌تر از pte است

اگر سوال شما این است که کدام یک از آزمون‌های pte یا ielts آسان‌تر هستند، پاسخ این است که هیچ‌کدام از این آزمون‌ها آسان‌تر از دیگری نیست. بااین‌حال، آیلتس رایج‌تر است و ساختار آزمون آسان‌تری دارد. وقتی در آزمون PTE شرکت می‌کنید، با سؤالات یکپارچه بسیاری مواجه می‌شوید که سوالات Listening و Speaking و Reading و Writing را با هم ترکیب می‌کند. در مقابل، آیلتس چهار بخش مجزا دارد (Listening, Speaking, Reading, Writing) که می‌توانید به‌صورت جداگانه به سوالات آن‌ها پاسخ دهید.

 آزمون PTE انواع مختلف سوال را باهم ترکیب می‌کند که برای برخی از شرکت‌کنندگان گیج‌کننده خواهد بود. به‌عنوان‌مثال، PTE بخش Speaking و Writing را با هم ترکیب می‌کند و شما فقط بین ۵۴ تا ۶۷ دقیقه برای تکمیل این دو بخش زمان دارید. محتوا و سطح دشواری دو آزمون نیز متفاوت است. درحالی‌که هر دو آزمون مهارت‌های خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت‌کردن داوطلب را ارزیابی می‌کنند، محتوا و نوع سوالات آن‌ها با هم تفاوت دارد. به‌عنوان‌مثال، آزمون PTE بیشتر روی سوالات تصویری و صوتی (visual and audio) تاکید دارد، درحالی‌که تمرکز آزمون آیلتس روی متون است.

آزمون‌ آیلتس؛ آزمونی آسان‌تر نسبت به آزمون pte

آزمون pte و آیلتس از نظر هزینه تفاوتی باهم ندارند

اگر بخواهیم تفاوت قیمت بین آیلتس یا pte را بررسی کنیم تا بدانیم کدام یک ارزان‌تر است، تفاوت خاصی را بین این دو آزمون مشاهده نخواهیم کرد. هزینه آزمون PTE و IELTS تقریباً برابر است، اگرچه آیلتس در برخی کشورها به دلیل تقاضاهای بالاتر کمی گران‌تر خواهد بود.

به‌طورکلی، هزینه آزمون آیلتس و پی‌تی‌ای در سال ۲۰۲۴ برابر با ۴۴۵ دلار تعیین شده است که در مقایسه با سایر آزمون‌ها مانند آزمون دولینگو با ۵۹ دلار و آزمون تافل با ۱۶۰ تا ۳۰۰ دلار، گران‌تر هستند. پس اگر بحث هزینه آزمون برای شما اهمیت دارد، پیشنها‌د می‌کنیم پس از تحقیق در مورد قبولی مدرک توسط دانشگاه یا موسسه موردنظرتان، در آزمون‌های معادل pte با آیلتس مانند دولینگو و تافل شرکت کنید.

مقبولیت و کاربرد بیشتر؛ مهم‌ترین مزیت ielts نسبت‌به pte

از نظر میزان مقبولیت، هر دو آزمون توسط تعداد بسیاری از موسسه‌های و کشورهای جهان پذیرفته می‌شوند. pte توسط بیش از ۳۳۰۰ موسسه و دانشگاه در سراسر جهان شامل دانشگاه‌های خصوصی، دولتی و فنی در کشورهایی مانند استرالیا، کانادا، آمریکا، نیوزلند و انگلستان پذیرفته شده است. در مقابل، آیلتس توسط بیش از ۱۱۵۰۰ دانشگاه و موسسه در سراسر جهان از جمله دانشگاه‌های خصوصی، دولتی و فنی پذیرفته شده است.

مدرک آیلتس برای همه روش‌های مهاجرتی به کشورهای انگلیسی‌زبان مانند انگلستان، استرالیا، کانادا و نیوزلند و بسیاری از کشورهای غیرانگلیسی‌زبان دیگر مورد قبول است. به عنوان مثال، برای تحصیل به زبان انگلیسی، مدرک تافل یا آیلتس برای آلمان پذیرفته شده است و بسته‌به دانشگاه یا موسسه آموزشی می‌توانید یکی از این دو مدرک را برای پذیرش ارائه دهید.

یک تفاوت دیگر دو مدرک pte و آیلتس در کاربرد آن است. آزمون پی تی ای بیشتر کاربرد تحصیلی دارد، در‌حالی‌که مدرک آیلتس به‌طور گسترده برای روش‌های مهاجرتی مختلفی مانند تحصیل، کار و سرمایه‌گذاری کاربرد دارد و توسط کشورهای مختلف جهان برای ارزیابی میزان تسلط به مدرک زبان پذیرفته شده است.

آزمون‌آیلتس؛ پذیرفته‌ترین آزمون در کشورها و دانشگاه‌های مختلف جهان

pte و آیلتس از نظر مدت زمان اعتبار مدرک تفاوتی باهم ندارند

میزان اعتبار مدرک زبان آزمون pte یا آیلتس باهم تفاوتی ندارد و هر دو به مدت ۲ سال معتبر هستند. پس از صدور مدرک زبان PTE در حساب کاربری شما در وب‌سایت آن، باید صحت نتایج آزمون را برای دریافت نمره نهایی، تایید کنند. شما می‌توانید مدرک PTE خود را به‌صورت PDF برای استفاده شخصی دانلود کنید یا نمره آزمون را برای مقاصد دیگر (مانند تحصیل) به موسسه یا دانشگاه موردنظرتان ارسال کنید. pte (موسسه Pearson) به طور خودکار نتایج شما را در تاریخ انقضای مدرک از وب‌سایت حذف می‌کند و دیگر نمی‌توانید آن را در حساب myPTE خود مشاهده کنید.

 نمرات آیلتس به مدت دو سال از تاریخ اعلام نتیجه آزمون معتبر باقی می‌ماند. در این مدت، می‌توانید از نمره و مدرک آیلتس برای درخواست پذیرش در دانشگاه، گرفتن پیشنهاد شغلی از کارفرمای خارجی و سایر اهداف مهاجرتی استفاده کنید. اگر از تاریخ دریافت نمره آیلتس شما بیش از دو سال می‌گذرد، باید دوباره در آزمون شرکت کنید. نکته مهم این است که محدودیت مشخصی برای چند بار شرکت مجدد در آزمون آیلتس وجود ندارد.

آزمون آیلتس

آزمون آیلتس

آزمون آیلتس ( IELTS ) یک آزمون بین المللی زبان انگلیسی می باشد که از معتبرترین مدارک جهت ارائه به دانشگاه ها و سفارت ها می باشد… ✔️

انتخاب بین دو آزمون pte و ielts بستگی به نیاز شرکت‌کنندگان دارد

در این مقاله درباره اینکه کدام یک از دو آزمون آیلتس یا pte برای مهاجرت تحصیلی بهتر است، همراه با تفاوت‌ها و کاربردهای هر کدام از این آزمون‌ها بررسی شد. مهم‌ترین مزیت آزمون pte کامپیوتری بودن آن است؛ درحالی‌که آزمون آیلتس در بسیاری از کشورهای جهان برای روش‌های مهاجرتی مختلف پذیرفته شده است که این مزیت در مدرک پی تی ای مشاهده نمی‌شود و تعداد محدودی از کشورهای جهان این مدرک را به رسمیت می‌شناسند. در نتیجه، هنگام تصمیم‌گیری برای شرکت در آزمون pte یا ielts، از پذیرفته بودن آن مدرک توسط دانشگاه یا موسسه موردنظرتان اطمینان حاصل کنید.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
آزمون آیلتس و PTE چه تفاوتی در نحوه برگزاری دارند؟
آیلتس به صورت کاغذی و کامپیوتری برگزار می‌شود، اما PTE فقط کامپیوتری است.
تفاوت سیستم نمره‌دهی آیلتس و PTE چیست؟
آیلتس از سیستم band score (0 تا 9) و PTE از سیستم scaled score (10 تا 90) استفاده می‌کند.
بخش اسپیکینگ در آیلتس و PTE چگونه است؟
بخش اسپیکینگ آیلتس حضوری و چهره‌به‌چهره است، اما در PTE کامپیوتری و آنلاین انجام می‌شود.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کادر هرمس اپلای
Call Now Button