می دانیم که در ایران دوره دبیرستان در رشته های مختلف علوم ریاضی و فیزیک، تجربی، انسانی و هنر و … وجود دارد، در کشور آلمان نیز شاهد کالج هایی هستیم که بر اساس رشته های تحصیلی مختلف تقسیم بندی شده اند. هر یک از کالج های آلمان دارای شرایط مخصوص به خود بوده و از نظر هزینه نیز با هم متفاوت هستند و شرایط پذیریش کالج در آلمان نیز متفاوت است. در این مقاله در ابتدا شرایط انواع کالج های آلمان را بررسی میکنیم و سپس بهترین کالج های آلمان را مورد ارزیابی قرار می دهیم.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
کالج یک مرکز وابسته به دولت می باشد که متقاضیان تحصیل در مقاطع بالاتر در آلمان را آماده می کند. همانطور که گفته شد شما نمیتوانید به صورت مستقیم بعد از ۱۲ سال تحصیل وارد دانشگاه های آلمان شوید لذا نیاز دارید با در دست داشتن کارنامه قبولی کنکور سراسری اقدام کنید.
کالج ها در آلمان یک ساله و دو ترمه می باشند و اگر شما در دانشگاه های ایران مشغول به تحصیل می باشید در سال سوم می توانید برای خود دانشگاه درخواست بدهید. شما با داشتن مدارک دیپلم و دبیرستان و کارنامه قبولی کنکور می توانید برای کالج ها اقدام کنید.
پس از حضور در کالج ها باید در یک امتحان پایانی شرکت کنید و با توجه به نمرات در دانشگاه ها پذیرفته می شوید. ۳۷ کالج در آلمان مشغول به فعالیت می باشند که حدود ۴ هزار دانشجوی خارجی دارند. قبل از شروع به تحصیل باید در آزمون اولیه آن پذیرفته شوید که این آزمون به زبان آلمانی می باشد بنابراین نیاز به داشتن مدرک آلمانی دارید.
به طور تقریبی ۴۰۰ تا ۶۰۰ ساعت باید آموزش دیده باشید. هزینه هر ترم به طور تقریبی بین 100 تا 300 یورو می باشد و متقاضیان برای شرکت در امتحانات هزینه ای پرداخت نمی کنند.
با پرداخت این هزینه امکان استفاده از حمل و نقل شهری را نیز دارا می باشید. ذکر این نکته اهمیت دارد که شما فقط بین دو ترم اجازه کار دارید و مانند دانشگاه نیست.
برای ورود به کالجهای آلمان عموماً نیاز به مدرک دیپلم دبیرستان یا معادل بینالمللی، مانند Abitur یا Fachhochschulreife دارید. همچنین، برای برخی رشتهها یا دورههای تحصیلی، ممکن است نیاز به زبان آلمانی مهارتهای خاصی داشته باشید. هر یک های بهترین کالج های آلمان ممکن است الزامات خاص خود را داشته باشد، بنابراین بهتر است قبل از اقدام به تحصیل، مراکز آموزشی مورد نظر را مشاوره کنید تا شرایط پذیریش در کالج آلمان را داشته باشید.
این کالج زیر ساخت های مهندسی و پزشکی را با هم ترکیب کرده است و نگاهی عمیق به مباحث هوش مصنوعی نیز داشته است. اساتید در این دانشگاه بر اساس میزان سواد و علم دانش آموز انتخاب می شوند، در این دانشگاه نیاز به اثبات مهارت زبان انگلیسی ( و یا آلمانی) دارید.
دروسی که در این کالج تدریس می شود در زمینه انتقال فازهای مشخص پزشکی به رویکردهای مهندسی نوین است که برای افراد مختلف می تواند یک شانس اقامت آلمان محسوب شود.
این کالج فنی مهندسی یکی از مشهورترین کالج های آلمان است که برنده جایزه 47 امین ارزیابی کالج در دانشکده مهندسی شده است. این کالج بیشتر در جذب دانشجویان بین المللی فعالیت می کند و دو فاز این کالج برای دانشجویان نخبه در نظر گرفته شده است. افرادی که عضور نخبگان این کالج هستند به عنوان TU9 شناخته می شوند. در این کالج برنامه های مهندسی در وضعیت عملی و فضای شبیه سازی شده پیش می رود.
این کالج سرمایه گذاری بسیار وسیعی بر روی دانش اموزی دارد که قصد دارند در یک مسیر پژوهشی رشته های انسانی پیش بروند، سیستم های آزمایشگاهی و همینطور وجود فضای یادگیری قدرتمند یکی از برگ های برنده در این کالج محسوب می شود.
در این کالج نوع آموزش کمی گسترده تر است و اساتید انتخاب شده همگی متخصص و با تجربه هستند، دروسی که در این کالج در نظر گرفته می شود برای کسانی مناسب است که قصد ورود به بهترین دانشگاه های آلمان را دارند.
این کالج در رتبه بندی QS در دنیا رتبه 106 را کسب کرده است، دروس در این کالج درجه بندی مشخصی دارد و افرادی که امتیاز 100 را کسب می کنند می توانند ورود به دانشگاه های برتر داشته باشند. دروس زیست شناسی و شاخه های مربوط به این بخش در این کالج بیشترین سهم را دارند.
شما برای تحصیل در این کالج نیاز به یادی زبان فرانسوی و انگلیسی دارید و نیاز است که پیش نیاز های مشخصی را نیز بگذرانید. تمرکز دروس در این کالج بر روی رشته های مهندسی انرژی و همینور دروس پایه ساختاریافته است.
کالج های آلمان را میتوان بر اساس موارد گوناگونی تقسیم بندی کرد؛ اما عموماً بر اساس روش کارکرد کالج از نظر دریافت هزینهها و همچنین رشتههای تحصیلی ارائه شده، این نوع دسته بندی ها صورت میگیرد. در ادامه به سه نوع دسته بندی گوناگون کالجهای کشور آلمان میپردازیم تا بیشتر با این موضوع آشنا شوید.
اولین مدل از کالجهای کشور آلمان که طرف داران بسیار زیادی دارد، کالجهای دولتی هستند. این کالجها همان طور که از نامشان مشخص بوده به طور مستقیم توسط دولت پشتیبانی میشوند و بسیاری از هزینههای آنها توسط دولت فدرال آلمان پرداخت میشود. افرادی که قصد دارند در این کالجها به ادامه تحصیل بپردازند، لازم است مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی خود را ارائه دهند تا درخواست آنها مورد بررسی قرار گیرد. علاوه بر این، در همان ابتدای تکمیل پرونده و ثبتنام از شما خواسته میشود تا مدرک زبان b1 آلمانی خود را ارائه دهید.
برخلاف تصور بسیاری از افراد، در کالجهای دولتی کشور آلمان تنها میتوان دورههای تحصیلی را به زبان آلمانی ادامه داد؛ زیرا این کالجها عملاً تنها از این زبان حمایت میکنند. نقطه قوت کالج های آلمان از نوع دولتی را میتوان هزینه پایین شهریه آنها حتی برای مهاجران خارج از اتحادیه اروپا دانست.
همانند بسیاری از کشورهای پیشرفته اروپایی، آلمان امکان فعالیت کالجهای خصوصی را نیز فراهم کرده است. کالجهای خصوصی عموماً با امکانات تفریحی – تحصیلی مناسبتر خود نسبت به کالجهای دولتی آلمان شناخته میشوند. این کالجها به شکل شخصی اداره میشوند؛ اما مفاد آموزشی آنها تحت نظر دولت فدرال آلمان است.
مزیت اصلی کالجهای خصوصی آلمان را میتوان امکان ادامه تحصیل در آنها به زبان انگلیسی دانست. در واقع شرط داشتن مدرک b1 در چنین کالجهایی وجود ندارد و علاقهمندان میتوانند با بهرهگیری از مدرک مربوط به زبان انگلیسی خود (تافل یا آيلتس) در این نوع از کالج های آلمان به ادامه تحصیل بپردازند.
کالجهایی که بدین شکل فعالیت میکنند، معمولاً آزمون اولیه خاصی برگزار نکرده و اکثر افراد تنها با ارائه مدارک تحصیلی مناسب و پرداخت شهریه تعیین شده توانایی ورود به آنها را دارند. با این وجود یک نقطه ضعف اساسی در رابطه با کالجهای خصوصی آلمان وجود دارد که باید به آن اشاره کنیم.
دریافت مدرک نهایی از این کالجها تنها زمانی امکانپذیر است که در زمان فارغالتحصیلی، امتحانات پایانی خود را در کالجهای دولتی آلمان پشت سر بگذارید. این بدان معناست که حتی پس از چند سال تحصیل در این کالجها، در آخر باید با توجه به استانداردهای دولتی مدرک خود را دریافت کنید. تعیین وقت لازم جهت حضور در کالجهای دولتی برای انجام این کار و مراحل مربوط به آن مشکلات زیادی دارد که صحبت در مورد آنها از حوصله این متن خارج است.
کالج های آلمان هر یک دارای رشتههای مختص به خود هستند و به همین دلیل میتوان آنها را بر اساس چنین موضوعی نیز طبقهبندی کرد. در زمان اقدام جهت اپلای باید حتماً این دسته بندی را به دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید رشته مورد علاقه تان بین آنها وجود دارد. به طور کلی از این نظر کالجهای کشور آلمان به پنج دسته اصلی تقسیم بندی میشوند. در جدول زیر اطلاعات جامعی در مورد تقسیم بندی مدنظر ارائه شده است.
نام دسته بندی | چه رشتههایی در این نوع کالجها تدریس میشوند؟ |
دسته بندی تی – کورس (T- KURS) | ریاضیات و کلیه رشتههای عملی |
دسته بندی دبلیو – کورس (W- KURS) | رشتههایی که عموماً به مسائل مالی ارتباط دارند، به علاوه رشتههای مربوط به حوزههای اجتماعی |
دسته بندی جی – کورس (G- KURS) | این نوع دسته بندی تنها مختص رشتههای هنری (ART) است. |
دسته بندی ام – کورس (M- KURS) | در این دسته بندی شاهد رشتههای مربوط به پزشکی و پیراپزشکی هستیم. |
دسته بندی اس – کورس (S – KURS) | این دسته بندی تنها در برخی از کالج های آلمان ارائه میشود و تنها مختص به حوزه آموزش و یادگیری زبان است. |
در این مقاله سعی کردیم درمورد نکات مهم شرایط پدیریش در کالج های آلمان صحبت کنیم تا نیاز های شما برطرف شود.
کالج های آلمان برای یک ترم تحصیلی، همه رشته های را ارائه نمی دهند و رشته ها بر اساس برنامه ریزی مشخصی در نظر گرفته می شود. همچنین سختی دروس در کالج های آلمان به نسبت دروسی که در پیش دانشگاهی در ایران گذرانده می شود کمتر است بنابراین نگران این موضوع نباشید. و نکته بعدی این که شما برای یادگیری دروس در کالج های آلمان باید ادبیات زبان آلمانی تخصصی رشته مورد نظر را تقویت نمایید.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.
با سن 22 سال شانسی برای دریافت پذیرش کالج دارم ؟
سلام وقتتون بخیر .
باید سایر شرایطتون هم ارزیابی بشه که بتونیم دقیتر راهنماییتون کنیم .
سلام برای تحصیل در مقطع کارشناسی آلمان حتما بای به کالج برویم؟ راه دیگری نیست برای ورود به دانشگاه های آلمان؟
سلام وقتتون بخیر .
اگر در کنکور ایران قبول شده باشید میتوانید مستقیم وارد دانشگاه در آلمان شوید .
سلام خسته نباشید
برای ورود به کالج های المان حتما باید در کنکور سراسری در رشته مورد نظر قبول بشیم ؟یا میتونیم اول وارد کالج بشیم بعدش بر اساس ازمون نهایی رشتمونو انتخاب کنیم
سلام خیر برای مقطع کارشناسی به جز رشته های پزشکی نیازی به پذیرش دانشگاه نیست .
سلام برای ورود به کالج حتما باید در رشته مورد نظر در کنکور سراسری قبول شویم یا مجاز شدن در کنکور کافیه؟
و برای ورود به کالج حتما باید معدل بالای 19 باشد؟
سلام . اگر بخواید در رشته پزشکی تحصیل کنید , بله باید در کنکور ایران در این رشته قبول شوید ولی برای سایر رشته ها نیازی به قبولی در کنکور سراسری ندارید.
-معدلتون باید بالای 15 باشه .
سلام
برای ورود به دانشگاه حتما باید در رشته مورد نظر در کنکور سراسری قبول شویم یا مجاز شدن در کنکور کافیه؟
سلام مدارکی که دانشگاه مد نظر شما درخواست داره باید کامل باشه کنکور ملاک نیست
سلام
برای ورود به کالج های المان حتما باید اون رشته مورد نظر را در کنکور سراسری قبول شویم؟
یا میتونیم اول وارد کالج بشیم و بعد رشتمونو انتخاب کنیم؟
سلام باید پذیرش از دانشگاه آلمان داشته باشید برای تحصیل