متقاضیان بسیاری با وجود گپ تحصیلی اما اقدام به کسب پذیرش از دانشگاه های آلمان می کنند. آلمان کشوری توسعه یافته که از دانشگاه هایی با کیفیت بالا برخوردار است، و افرادی که سودای درس خواندن در دانشگاه های بین المللی و با رنکینگ بالا را دارند، این کشور را برای ادامه تحصیل بر می گزینند. نیز ادامه تحصیل و دریافت پذیرش یکی از بهترین روش های اخذ اقامت آلمان است، چرا که نیاز به هزینه کمی دارد و برای جوانان گزینه مناسب و دردسترسی خواهد بود.
اما گپ تحصیلی چیست؟

گپ به معنای شکاف، و گپ تحصیلی یا وقفه تحصیلی به معنای فاصله زمانی ای است که بین مقاطع تحصیلی فرد، پس از فارغ التحصیلی اش وجود دارد، یعنی فاصله بین فارغ التحصیل شدن تا زمان اقدام برای اپلای در دانشگاه. این فاصله به سن افراد ارتباطی ندارد. بطور مثال فردی که در 35سالگی فارغ التحصیل شده، و همان سال اقدام به پذیرش تحصیلی آلمان می کند، گپ تحصیلی ندارد. اما فردی که در 30سالگی فارغ التحصیل شده و در 35سالگی اقدام به پذیرش در دانشگاه می کند، 5سال گپ تحصیلی دارد. فاصله هرچه بیشتر باشد، امکان فراموشی علوم، قدیمی شدن دستاوردهای علمی فرد، و بی اعتبار شدن فعالیت ها و دانسته های علمی فرد را به بار خواهد آورد. این مسئله هم بر روی دریافت ویزا اثر منفی می گذارد و هم بر روی پذیرش دانشگاه.
به پادکست زیر در رابطه با گپ تحصیلی آلمان توجه نمایید
آیا گپ تحصیلی آلمان سقفی دارد؟ و چگونه می توان این گپ را پر کرد؟
بطور معمول گپ تحصیلی آلمان، بین 2تا 5سال بلااشکال است. دانشگاه ها برای این میزان از گپ محدودیتی ندارند، اما برای اخذ ویزا، قانون گپ تحصیلی آلمان می تواند محدودیت هایی را اعمال کند، بدین ترتیب که سفارت آلمان این فاصله را مورد مطالعه قرار می دهد، و فرد می بایست برای دوری گزینی 4-5ساله از ادامه تحصیل دلایل موجهی بیاورد. دلایلی همچون کار کردن در رشته مربوطه، گذراندن دوره های آموزشی زبان، بیماری یا دلایل موجه دیگر.
برای ورود به دوره لیسانس، حتی گپ تحصیلی آلمان، فاصله یک ساله را مقبولتر می داند چرا که به دانشجویان فرصت داده می شود تا یک سال از محیط آموزشی دور بمانند، تجربیات جدید به دست بیاورد، و مسائل جدیدی برای حل کردن بیابد. اما برای گپ های طولانی تر، متقاضی می بایست از یک سو ثابت کند که هدف او درس خواندن است، و نه مهاجرت؛ و تحصیل وسیله ای برای رسیدن او به هدف مهاجرت نیست. از سویی دیگر می بایست ارزش و اعتبار دانسته های علمی خود را به روز کند، تا امکان پذیرش و اپلای او بالا برود.
گپ تحصیلی آلمان به نحوی عمل می کند که پس از گذشت 5سال، شانس گرفتن ویزا برای فرد بسیار پایین خواهد آمد، و شاید تنها 10% امکان اخذ ویزای تحصیلی را داشته باشد. برای مقاطع کارشناسی ارشد و بالاتر، تا 7سال نیز از شانس بالایی برخوردار خواهند بود.
مقاله پیشنهادی—> تحصیل در آلمان

با مطالعه تجربیات افراد مختلف، برای جبران گپ تحصیلی آلمان، راهکارهایی را یافته ایم. ابتدا آنکه متقاضی می بایست رزومه ای تهیه کند و توضیح دهد که در حال انجام کارهایی مرتب با رشته مورد نظر بوده، و از دنیای علم دور نمانده است. اگر متقاضی، گپ تحصیلی طولانی تری داشته، اما در یک شرکت بزرگ بین المللی با پست خوبی مشغول به کار بوده باشد؛ به راحتی می تواند قانون گپ تحصیلی آلمان را خنثی کرده و اپلای مورد نظر خود را دریافت کند.
- افتخار ما این است که بتوانیم شما را بیک قدم به هدفتان نزدیک تر کنیم
- برای مشاوره رایگان با متخصصان ما فرم ارزیابی را پر کنید.
متقاضی برای جبران گپ تحصیلی آلمان، دست کم می بایست 2سال سابقه کار مرتبط داشته باشد، و این شغل و کار مربوط به رشته انتخابی، مورد پذیرش اداره مهاجرت قرار بگیرد. بعلاوه متقاضی در تطبیق رشته انتخابی خود با سابقه علمی پیشین می تواند شانس پذیرش خود را بالاتر ببرد، و سختگیری های گپ تحصیلی آلمان را مهار کند.
راه دیگر برای پر کردن گپ تحصیلی آلمان، انجام پروژه ها و مقالات علمی است. هرچند زمان طولانی ای از فارغ التحصیلی متقاضی گذشته باشد، اما او می تواند با انجام یک مقاله یا پروژه، علم خود و فعالیت های علمی خود را به روزرسانی کند. نیز شرکت در کنفرانس ها و همایش های مربوطه نیز می تواند به عنوان رزومه ای قوی، گپ را به روزرسانی کند.

دیگر آنکه می توانید با نگارش برنامه تحصیلی مناسب، گپ تحصیلی را پر و پذیرش خود را قطعی کنید. در این برنامه می بایست توضیحات قانع کننده ای درمورد برنامه و اهداف تحصیلی بیان کرد، بطوریکه پاسخ های درخور توجهی برای این سوالات به دست دهد:
✔ چرا می خواهید در آلمان، و در این رشته تحصیل کنید؟
✔ چرا در کشور خودتان ادامه تحصیل نمی دهید؟
✔ هدف کلی شما از تحصیل چیست؟
✔ تا کنون چه تحقیقات مرتبط با رشته انتخابی انجام داده اید؟
✔ آیا این رشته، فرصت های شغلی شما را در کشور خودتان افزایش می دهد؟ چگونه؟
✔ آیا به کشور خودتان دلبستگی و وابستگی دارید؟
✔ وضعیت مالی تان چگونه است؟
✔ حامی شما در ادامه تحصیل کیست و چرا از شما حمایت می کند؟
پاسخ مناسب به این سوالات می تواند مسئولین سفارت را مجاب کند که شما به راستی به دنبال ادامه تحصیل هستید، به کشور خود تعلق خاطر دارید، به دنبال وابستگی به آلمان نیستید، و دور شدن شما از تحصیل به دلیل مشکلات دیگری است و نه به قصد مهاجرت. اینچنین با رزومه و توضیحاتی قوی، بر قانون گپ تحصیلی آلمان چیره خواهید شد.
مقاله پیشنهادی—> ویزای تحصیلی آلمان
سوالات متداول
گپ به معنای شکاف، و گپ تحصیلی یا وقفه تحصیلی به معنای فاصله زمانی ای است که بین مقاطع تحصیلی فرد، پس از فارغ التحصیلی اش وجود دارد
بطور معمول گپ تحصیلی آلمان، بین 2تا 5سال بلااشکال است.
برای مقاطع کارشناسی ارشد و بالاتر، تا 7سال نیز از شانس بالایی برخوردار خواهند بود.

38 پاسخ
سلام من پزشک عمومی هستم که سال ۹۷ فارغ التحصیل شدم ۲سال طرح بودم و یه سال برا رزیدنتی خوندم و یک سال برای زبان ایا این گپ تحصیلی رو پر میکنه؟
سلام وقتتون بخیر .
بله
سلام وقتتون بخیر گپ از اون زمانی شروع میشه که مدرک مثلا کارشناسی روگرفتیم یا از زمان فارغ التحصیلی حساب میشه چون من پارسال تابستون فارغ التحصیل شدم ولی مدرکم تا ۳ ماه دیگه اینا به دستم میرسه
سلام وقتتون بخیر
گپ تحصیلی از تاریخ فارغ التحصیلی محاسبه میشود .
سلام من سال۹۷ فارغاتحصیل شدم. با مدرک آیلتس۶/۵ و ب۲ آلمانی و یه مقاله ایاسای و پنج ماه کار مرتبط که بیمه تامین اجتماعی واسم رد شده چند سال گپ پر میشه؟ یعنی با این شرایط تا چند وقت دیگه برای اپلای دکترا زمان دارم؟
سلام وقتتون بخیر .
ما برای مقطع دکترا اقدامی انجام نمیدیم اما به طور کلی میزان حساسیت گپ تحصیلی در این مقطع زیاد نیست و میتونید اقدام کنید .
سلام من ۹۴ لیسانس مکانیک گرفتم و تا ۹۶ سربازی بودم بعدش تا الان گپ دارم و کار مرتبط هم نکردم میخوام برای ارشد اقدام کنم برای آلمان …. امکانش هست آیا ؟
سلام وقتتون بخیر .
باید گپ تحصیلیتون رو با کار بتونید پر کنید
سلام من شهریور ۹۸ فارغ التحصیل شدم و بعدش دو سال سربازی بودم و دو سال بعدش به صورت فریلنس کار برنامه نویسی میکردم و جایی بیمه رد نشده برام
ممنون میشم بگید چقد شانس دارم واسه گرفتن ویزای تحصیلی آلمان؟
سلام وقتتون بخیر .
باید فایلتون رو دقیقتر بررسی کنیم که بتونیم شما رو راهنمایی کنیم . لطفا فرم ارزیابی را تکمیل کنید و یا با شماره 02191070170 تماس بگیرید تا کارشناسان مجموعه شما را راهنمایی کنند .
سلام
خسته نباشید
من سال 1400دیپلم گرفتم وتا حالا دارم زبان میخونم
و 20 سالمه
من تاسال بعد 21ساله میشم میخواستم بدونم که اگه سال بعد برای لیسانس دانشگاه اپلای کنم در ۲۱ سالگی مشکلی دارم ؟
سوالم در مورد شرایط سنی
نه گپ تحصیلی
سلام وقتتون بخیر .
نه مشکلی نداره
سلام خسته نباشید . بسیاری از سوالام هام رو جوابش رو توی سایت خوبتون پیدا کردم . ممنون بابت اطلاعات کاملی که در اختیارمون قرار میدین .
سلام وقتتون بخیر .
خوشحالیم که تونستیم پاسخ سوالاتتون رو بدیم .هر زمان هر سوالی داشتید در خدمتتون هستیم .