روشهای زیادی برای مهاجرت به کانادا وجود دارد. هر کدام از آنها میتواند برای شرایط خاصی مناسب و گروه ویژهای از افراد میتوانند از آنها استفاده کنند. یکی از مرسومترین این روشها که سالانه افراد زیادی از آن برای مهاجرت به این کشور استفاده میکنند، مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه است. حالتهای مختلفی برای ارسال این دعوتنامه وجود دارد و افراد مختلفی با روابط خاصی میتوانند آن را برای شما ارسال کنند. درصد افرادی که سالانه از این طریق به کانادا مهاجرت میکنند، حدود 25 درصد خواهد بود که درصد بالایی است و نشان از میزان موفقیت بالای آن دارد.
در ادامه این مطلب توضیح میدهیم که این دعوتنامه چیست، شامل چه مواردی است و چه افرادی میتوانند آن را برای شما ارسال کنند.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:

دعوتنامه چیست
دعوتنامهها، نامههای رسمی و در عین حال سادهای هستند که توسط افرادی که در حال حاضر در کانادا زندگی میکنند نوشته میشود. دعوتنامه یک درخواست رسمی است که طی آن نویسنده، از شما برای مهاجرت به این کشور دعوت میکند. در واقع این دعوتنامه نوعی نامهی تضمین محسوب میشود که در آن نویسنده تضمین میکند شما برای ورود به کانادا هیچ مشکلی ندارید، کلیهی مدارک شما دارای صحت و اعتبار است و در صورت نیاز از شما حمایت مالی میکند.
مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه توسط اعضای خانواده، دوستان، شرکای تجاری و … به طور کلی افرادی که با شما روابط نزدیکی دارند انجام میشود و با ارسال آن از کنسولگری کانادا درخواست کرده که با تقاضای ویزای شما موافقت کنند.
مزایای دعوتنامه برای مهاجرت
مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه مزایای زیادی دارد. وقتی شما برای مهاجرت درخواست میدهید، کلیهی مدارکتان مورد بررسی افسر ادارهی مهاجرت قرار میگیرد. داشتن دعوتنامه برایتان یک نقطهی درخشان محسوب میشود و نشان میدهد که شما در کمترین حالت، یک مکان سکونت و فردی را دارید که هزینههای زندگیتان را پرداخت میکند. همچنین فردی وجود دارد که شرایط اقامت خود را به خطر انداخته تا سلامت اجتماعی شما را تضمین کند. از این رو داشتن یک دعوتنامه، پروسهی بررسی درخواست اقامت شما را سرعت میبخشد و میتواند در نتیجهی آن بسیار تاثیرگذار باشد.
اشخاص دخیل در تدوین یک دعوتنامه

هر دعوتنامه از دو طرف تشکیل شده است:
اسپانسر: اسپانسر فردی است که در کانادا زندگی میکند. زندگی او در این کشور هم میتواند به صورت اقامت دائم و هم به صورت تابعیت باشد. این فرد میتواند از یک تا چند نفر را تحت حمایت مالی و تایید خود قرار دهد. برای اینکه این شخص بتواند به سایرین در مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه کمک کند باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- نباید سابقهی کیفری داشته باشد و نباید در زندان باشد یا بازداشت شده باشد.
- افرادی که او قبلاً برایشان دعوتنامه فرستاده نباید به دولت کانادا بدهکار باشند.
- در مراحل ریپورت شدن از کانادا نباشد.
- محدودهی سنی را رعایت کرده و زیر سن قانونی (زیر 18 سال) نباشد.
- حداقل اقامت دائم کانادا را داشته و فرایندهای اداری خودش به طور کامل به پایان رسیده یا سیتیزن شیپ کانادا را داشته باشد.
- در کانادا زندگی کند.
- فرمهای مربوط به ارسال دعوتنامه را تکمیل و برای ادارهی مهاجرت فرستاده باشد.
- اگر خودش روش مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه را انتخاب کرده، باید 5 سال از اقامت دائمش در این کشور گذشته باشد.
- درآمد بسیار خوبی داشته و بتواند مدارک اثبات تمکن مالی خود را ارائه دهد.
- اگر در گذشته برای شخصی از طریق رابطهی همسری دعوتنامه فرستاده، میتواند سه سال بعد برای شخص دیگری با همین رابطه دعوتنامه ارسال کند. مشخص است که همزمان نمیتواند دو همسر داشته باشد.
اسپانسر شونده: فردی است که رابطهی نزدیکی با اسپانسر دارد و توسط او مورد تایید قرار میگیرد و میتواند فرایند مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه را به جریان بیاندازد.

بخش های مختلف یک دعوتنامه مهاجرتی

در روش مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه، باید بندهای مختلفی رعایت شود. در درجهی اول دعوتنامه باید با شرایط مهاجرت شما مطابقت داشته و تمامی بندهای زیر را به طور کامل و با جزئیات دقیق در برداشته باشد. سهل انگاری و عدم پرداخت به جزئیات منجر به بیاعتباری دعوتنامه و باعث رد آن توسط کنسولگری مهاجرت میشود. اطلاعات ضروری دعوتنامه باید در دو بخش ارائه شوند:
- اطلاعات فردی که قصد مهاجرت دارد.
- اطلاعات فردی که شما را دعوت کرده است.
در صورتی که موضوع دریافت سوپر ویزا است، بخشهای اطلاعاتی دیگر نیز بایستی تکمیل شوند که در ادامه بیشتر در موردشان توضیح میدهیم.
اطلاعات متقاضی مهاجرت
اطلاعات فردی که قصد مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه را دارد باید به شرح زیر باشد:
- نام و نام خانوادگی
- تاریخ تولد
- اطلاعات تماس
- نشانی دقیق محل سکونت
- رابطهای که با اسپانسر دارد
- مقصد مهاجرت و مشخص کردن دقیق ایالت در کانادا
- آدرس محل سکونت در کانادا
- توضیح نحوه و محل درآمد برای پرداخت هزینههای زندگی در این کشور
اطلاعات اسپانسر
فردی که قرار است به شما در مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه کمک کند نیز باید اطلاعات زیر را در مورد خود در این نامه قید کند:
- نام و نام خانوادگی
- تاریخ تولد
- اطلاعات تماس
- آدرس دقیق محل سکونت در کانادا
- وضعیت اقامت در کانادا ( اقامت دائم یا سیتیزن شیپ)
- ارائهی مدارک مربوط به وضعیت شهروندی
- عنوان شغلی و ذکر منابع درآمدی
- توضیح در مورد رابطهی خویشاوندی با دعوت شونده
- اطلاعات خانوادگی مانند تعداد اعضای خانواده
اطلاعات دعوتنامه برای سوپر ویزا
سوپر ویزا نوعی ویزای مخصوص برای والدین، پدر بزرگ و مادربزرگ فردی است که اقامت یا تابعیت کانادا را دارد. به کمک این ویزا، آنها میتوانند برای بیش از شش ماه برای زندگی پیش فرزندانشان بروند تا از آنها مراقبت شود. در دعوتنامهای که به این هدف برای افراد فرستاده میشود، باید به جز اطلاعات بالا، اطلاعات و مدارک کامل در مورد وضعیت مالی اسپانسر نیز وجود داشته باشد که نشان میدهد او میتواند هزینهی زندگی این افراد در کانادا را بپردازد.

تفاوت دعوتنامه مهاجرتی و دعوتنامه توریستی چیست
در مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه، منظور دعوتنامهی مهاجرتی است که با انواع توریستی آن تفاوت دارد. دعوتنامهی توریستی دعوتنامهای است که در آن دعوت کننده، فرد یا افرادی را به دلایل مختلف از جمله دلایل کاری، توریستی، دید و بازدید خانوادگی و … به این کشور دعوت میکند. تفاوت اصلی این دعوتنامهها با دعوتنامههای مهاجرتی این است که آنها مدتدار بوده و برای مدت زمان مشخصی اعتبار دارند. با به پایان رسیدن زمان این دعوتنامه، فرد دعوت شونده باید کشور را ترک کند.
حال آنکه در مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه موضوع فرق دارد و دعوتنامه زماندار نیست. در دعوتنامهی توریستی، دعوت کننده ضمانت میکند که دعوت شونده در زمان مقرر کشور را ترک خواهد کرد و در صورت تخلف از زمان مقرر، دعوت کننده مسئول این رفتار خواهد بود.
مهاجرت با دعوتنامهی خویشاوندی

یکی از بهترین شیوههای مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه خویشاوندی است. در این شرایط فرد ساکن کانادا میتواند از دو گروه از افراد با ارسال دعوتنامه حمایت کند و به مهاجرت آنها به این کشور کمک نماید. در ادامه بیشتر در مورد این دو گروه توضیح میدهیم.
مهاجرت همسر و فرزندان
در این حالت ابتدا مرد یا زنی متاهل به طرق مختلف از جمله روشهای تحصیلی، جاب آفر، سرمایهگذاری و … میتواند اقامت کانادا را بدست آورد. زمانی که پروسهی او به طور کامل به پایان رسید و مقیم کانادا شد و یا حتی بعدتر از آن به سیتیزن این کشور تبدیل شد، میتواند برای همسر و فرزندانش دعوتنامه ارسال کند. او باید اثبات کند که میتواند سرپرستی آنها را به عهده بگیرد و قادر به تامین هزینههای زندگی آنها است.
فرد دعوت کننده قبل از ارسال دعوتنامه باید به ادارهی مهاجرت مراجعه کرده و مدارک مربوط به اثبات تمکن مالی خود را به آنها ارائه دهد. سپس باید مدارکی ارائه کند که رابطهی او با اسپانسر شوندهها را نشان میدهد؛ از جمله سند ازدواج و گواهی تولد فرزند. پس از تایید مدارک، حالا باید توافق نامهای قانونی بین اسپانسر شونده و اسپانسر امضا شود که در آن اسپانسر متعهد شود حمایتهای مالی خود را از 3 تا 10 سال برای این افراد ارائه خواهد داد. اگر فرزند دعوت کننده که قصد مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه را دارد، زیر 21 سال سن داشته باشد، نیازی به این نوشتنِ این توافق نامه نیست.
مهاجرت سایر بستگان
فردی که خود مقیم کاناداست یا تابعیت آن را دارد میتواند برای سایر بستگانش نیز دعوتنامه ارسال کند. این بستگان عبارتند از: پدر، مادر، پدربزرگ، مادربزرگ، خواهر، برادر، خواهرزادهها و برادرزادهها. در این شرایط اسپانسر کننده باید اثبات کند که توانایی حمایت مالی از این افراد را دارد.

نحوهی ارسال دعوتنامه
دعوتنامهها میتوانند به دو صورت برای دعوتشونده ارسال شوند: از طریق پست یا ایمیل. در مهاجرت به بعضی از کشورها کپی دعوتنامه کافی است اما در بعضی دیگر، وجود اصل دعوتنامه ضروری خواهد بود. برای مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه، شما به اصل نامه نیاز خواهید داشت. از این رو این دعوتنامه باید از طریق پست برای شما ارسال شود که مسلماً نسبت به روش ایمیلی طولانیتر است.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت از طریق دعوتنامه
بعد از این که دعوتنامه برای شما ارسال شد باید با مجموعهای از مدارک به سفارت کانادا در ایران مراجعه کنید تا پروندهی شما به جریان بیفتد. این مدارک عبارتند از:
- فرم اصلی دعوتنامه از فرد دارای اقامت و گواهی او مبنی بر تامین مخارج شما در کانادا
- فرم درخواست ویزا
- عکسهای رنگی که در شش ماه گذشته گرفته شده باشند.
- پاسپورت معتبر که حداقل شش ماه از اعتبار آن مانده باشد به همراه کپی برابر اصل آن
- کپی از تمام صفحات مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی
- مدارک اشتغال ( اظهار نوع شغل، میزان درآمد و …)*
- مدارک تمکن مالی
- ارائهی بیمه مسافرتی ( معادل 30 هزار یورو)
- ارائهی پرینت گردش حساب بانکی در سه تا شش ماه گذشته . به ازای هر فردی که قصد مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه را دارد، شما باید 60 میلیون تومان در حساب خود داشته باشید.
کلیهی این مدارک باید به انگلیسی ترجمه شوند و اگر بتوانید از دادگستری مهر تایید برایشان بگیرید در بررسی فرایندتان تاثیر بسیار مثبتی خواهد داشت. در صورتی که دعوتنامهی شما از نوع خویشاوندی (همسری) است ترجمهی سند ازدواج نیز به مدارک بالا اضافه میشود.
مدارک اشتغال
در لیست مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه به مدارک اشتغال نیز اشاره شد. این مدارک هم باید به صورت کامل ترجمه و ارسال شوند. نوع مدارک بسته به شغل فرد متغیر است. بعضی از مهمترین مدارک شغلی به شرح زیر است:
- برای پزشکان: پروانهی مطب، پروانهی پزشکی، کارت نظام پزشکی و دانشنامهی تحصیلی.
- برای وکلا: پروانهی وکالت.
- برای مشاغل دولتی: حکم کارگزینی، آخرین فیش حقوقی برای سه ماه آخر و یا نامهی سازمانی برای ذکر مدت اشتغال، میزان حقوق دریافتی، تأییدیهی مرخصی و آخرین لیست بیمه.
- برای بازنشستهها: ارائهی حکم بازنشستگی و فیش حقوقی سه ماه آخر.
- برای مشاغل غیردولتی: گواهی اشتغال به کار از شرکت، اصل آخرین روزنامه رسمی آن شرکت، مفاصاحساب دارایی و لیست بیمه.
- برای خویش فرمایان: جواز کسب، آگهی تأسیس، مفاصاحساب دارایی و لیست بیمه

پس از ورود به کانادا
بعد از اینکه درخواست شما برای مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه تایید شد، میتوانید به خاک این کشور وارد شوید و اقامت دائم آن را کسب کنید. در گام بعدی و با گذشت پنج سال، میتوانید برای دریافت سیتیزن شیپ این کشور و دریافت پاسپورت کانادایی اقدام کنید.
موسسه مهاجرتی هرمس اپلای بهترین راهنمای مهاجرتی شما
مهاجرت به کانادا از طریق دعوتنامه مراحل و پیچیدگیهای خاص خود را دارد و اگر شما قصد آغاز این فرایند را دارید، به مشاورهی افراد باتجربهای نیاز خواهید داشت تا در مسیر درست قرار بگیرید. در این صورت میتوانید در سریعترین زمان ممکن و بدون صرف هزینههای اضافی، به این کشور مهاجرت کنید.
ما در موسسهی مهاجرتی هرمس اپلای در کنار شما هستیم تا بتوانید مهاجرتی ایمن و سریع به کانادا و هر کشور دیگری که میخواهید داشته باشید. اگر نمیدانید مهاجرت چه مراحلی دارد و باید از کجا شروع کنید، با کارشناسان ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
مقاله پیشنهادی : قیمت خانه در کانادا
