مهاجرت به کویت مطلبی است که در این مقاله با جزئیات به آن پرداخته ایم. کشور کویت به دلیل داشتن یکی از با ارزشترین واحدهای پولی در دنیا، کشوری بسیار مرفه به شمار میرود. به همین دلیل است که سالانه افراد بسیاری از سراسر دنیا با هدف کار، تحصیل و سرمایهگذاری در تلاش برای مهاجرت به کویت هستند. مهاجرت به کویت مانند کشورهای دیگر روشهای مختلفی داشته که هر کدام از آنها شرایط و مدارک موردنیاز خود را میطلبند و اگر قصد مهاجرت به کویت را دارید باید با این نکته آشنایی داشته باشید. در این مطلب به بررسی شرایط و مدارک موردنیاز مهاجرت به کویت میپردازیم.
کشور کویت؛ سرزمینی با قدرت اقتصادی بالا
یکی از مهمترین دلایل بسیاری از متقاضیان برای مهاجرت به کویت ارزش واحد پول این کشور است. در حال حاضر دینار کویت قدرتمندترین واحد پولی در سراسر دنیا به شمار میرود. کشور کویت که پایتخت آن شهر کویت است، به دلیل ارزش بالای واحد پولی خود و فروش منابع نفت و گاز، یکی از تاثیرگذارترین کشورها بر اقتصاد جهانی است. شاید جالب باشد بدانید که بیش از 90 درصد درآمد کشور کویت از فروش نفت و گاز تامین میشود.طبق آخرین آمارها، این کشور در حدود چهار میلیون و 300 هزار نفر جمعیت دارد و بیشتر از نصف این جمعیت را مهاجرین تشکیل میدهند. به همین دلیل، در این کشور تنوع نژادی و ملیتی بسیار زیاد است. این کشور دانشگاههای خوبی برای تحصیل دارد که دانشجویان را برای ورود به سریع به بازار کار آماده میکند. گفتنی است که برخی مشاغل درآمد بسیار بالایی در کشور کویت دارند. از جمله این مشاغل میتوان به پزشکی، قضاوت، وکالت، ریاست بانک، مدیر مالی، دندانپزشکی، خلبانی، مدیریت بازرگانی و مدیریت اجرایی کارخانهها یا شرکتها اشاره کرد.

مهاجرت به کویت با چه روشهایی امکانپذیر است؟
به طور کلی راه های مهاجرت به هر کشور مختلف است و هر روش شرایط خود را دارند. کشور کویت هم از این قانون جدا نیست. اگر میخواهید به کشور کویت مهاجرت کنید، باید روشهای آن و شرایط اخذ ویزا و اقامت این کشور را با هر هدفی که مد نظر شما است، به اندازه کافی بشناسید. راههای مهاجرت به کشور کویت به شرح زیر هستند:
⦁ مهاجرت بهواسطه ازدواج

مهاجرت تحصیلی به کویت
برای مهاجرت تحصیلی به کویت باید با ساختار آموزشی این کشور کمی آشنا شوید. تحصیلات مدرسه در کویت 12 سال است که شامل سه دوره ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان میشود. طول هر کدام از این سه دوره چهار سال است که دو دوره اول آن اجباری بوده و دانشآموزان به زبان عربی در مدارس کویت تحصیل خواهند کرد. البته در این کشور مدارس بینالمللی وابسته به کشورهای انگلیسیزبان، فرانسه و ایالات متحده آمریکا هم وجود دارند.بعد از تحصیلات مدرسه، نوبت به تحصیلات دانشگاهی میرسد. مقاطع تحصیلی دانشگاهی در کویت از کارشناسی تا دکترا ادامه دارند. تحصیل در دانشگاههای این کشور مقرونبهصرفه بوده و رشتههای متنوعی در آنها ارائه میشوند. نکته مهم درباره دانشگاههای کویت تاکید آنها در حفظ و افزایش قدرت کویت در صنعت نفت و آموزش نیروی کار برای ورود سریع به بازار کار است. در ادامه به شرایط مهاجرت و تحصیل در دانشگاههای کویت میپردازیم.
شرایط مهاجرت تحصیلی به کویت در مقطع کارشناسی
برای تحصیل در کشور کویت باید از یک دانشگاه در این کشور پذیرش و دعوتنامه دریافت کنید. پس از آن میتواند ویزای تحصیلی کویت را بگیرید. دوره کارشناسی در دانشگاههای کویت سهساله است و پس از پاسکردن، تعدادی مشخصی از واحدهای درسی مدرک کارشناسی خود را دریافت خواهید کرد. بیشتر دانشگاههای معتبر کشور کویت در شهرهای کویت، مشرف و ادله قرار دارند. شرایط ورود به دانشگاههای کویت تقریبا با کشورهای دیگر مشابه است.
شما باید مدرک دیپلم ۱۲ساله خود به همراه ریز نمرات آن را ارائه دهید. همچنین باید مدرک تمکن مالی و مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره 5.5 داشته باشید. نکته مهم برای ورود به دانشگاههای کویت این است که باید مدارکی ارائه دهید که ثابت کند در طول قامت خود در کویت برای دولت این کشور مشکلی ایجاد نخواهید کرد. لازم به ذکر است که اگر معدل دیپلم شما کمتر از 15 باشد، باید در یک دوره ششماهه شرکت کرده تا بتوانید وارد دانشگاههای کویت شوید.
تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در کویت و شرایط آن
تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای کشور کویت دو سال طول خواهد کشید. بیشتر این دوره دوساله شامل کارهای تحقیق و دفاع از پایاننامه میشود. به طور کلی دروس تئوری در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاههای کویت نقش کمرنگی دارند و بیشتر دروس حالت پژوهشی خواهند داشت. ترم اول مقطع کارشناسی ارشد تئوری خواهد بود و در ادامه دوره دانشجو باید به استاد راهنما گزارش کارهای پژوهشی خود را ارائه بدهد.
برای ورود به دانشگاههای کویت و تحصیل مقطع کارشناسی ارشد باید در آزمون ورودی آن شرکت کنید. این آزمون شامل سوالات تخصصی رشته انتخابی شما میشود. برای دریافت مدرک کارشناسی ارشد، باید 36 واحد درسی را پاس کرده و پایاننامه شما باید توسط دو استاد راهنما تایید شود. همچنین روند پیشرفت تحصیلی شما باید مورد ارزیابی قرار بگیرد.

لازم به ذکر است که برای رشتههای مهندسی باید تعداد 40 واحد درسی پاس شود. ناگفته نماند که دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد میتوانند در حین تحصیل به میزان مشخصی کار کنند. البته کاری که دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد به آن مشغول میشوند در قالب همان پژوهشهای دانشگاهی خواهد بود.
دوره دکترا در کویت و شرایط تحصیل در این دوره
دوره دکترا در کشور کویت پنج سال طول خواهد کشید. برای تحصیل مقطع دکترا در کویت باید مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد به همراه ریز نمرات آنها را ارائه دهید. همچنین رشتهای که برای دوره دکترا انتخاب میکنید باید همان رشته کارشناسی راشد شما ای رشتههای در همان حوزه باشد. برای تحصیل دوره دکترا باید به موقع ثبتنام کنید تا به عنوان دانشجوی انصرافی در نظر گرفته نشوید.
برای ورود به مقطع دکترا باید آزمون ورودی آن را بدهید. این آزمون، یک امتحان جامع نهایی بر اساس تمام دروسی است که در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد گذراندهاید. لازم است بدانید که این آزمون به دو صورت شفاهی و کتبی برگزار خواهد شد و هر دانشجو فقط دو بار میتواند در این آزمون شرکت کند.
مهاجرت کاری به کشور کویت
مهاجرت کاری یکی دیگر از روشهای مهاجرت به کویت است. نرخ بیکاری در کشور کویت حدود دو درصد بوده و به همین دلیل فرصت شغلی در این کشور بسیار زیاد است. افراد بسیار زیادی از سراسر دنیا برای کار به کویت مهاجرت میکنند. اگر قصد دارید که برای کار به کویت مهاجرت کنید، باید از یک کارفرما و یا یک شرکت معتبر در کویت دعوتنامه کاری داشته باشید. البته اگر در یک شرکت بینالمللی به عنوان نیروی کار مشغول به کار هستید میتوانید از طریق همان شرکت برای کار به کویت مهاجرت کنید.

کارفرمایی که برای شما دعوتنامه کاری میفرستد باید از وزارت کر و امور اجتماعی کشور کویت مجوز کار کارمند برای شما بگیرد. البته گرفتن این مجوز شرایطی دارد که از جمله آنها میتوان به پاسپورت معتبر کارمند و گواهی عدم اعتراض یا NOC (NetWork Operations Center یا همان مرکز عملیات شبکه) از اداره کل بازپرسی جنایی وزارت کشور اشاره کرد.
وزارت امور خارجه کشور کویت نسخهای از مجوز کار صادر شده را به سفارت خود در کشور محل زندگی متقاضی ارسال خواهد کرد تا این مجوز تایید شود. کارفرما هم نسخهای دیگر از مجوز را برای متقاضی کار ارسال میکند تا به سفارت کویت در کشور خود ببرد. سپس متقاضی برای اخذ ویزای کاری کویت اقدام خواهد کرد. گفتنی است که میزان درآمد ماهانه کسانی که برای کار به کویت میروند در حدود 320 دینار تا 5700 دینار کویت خواهد بود.
مهاجرت به کشور کویت بهواسطه تولد
تابعیت در کشورهای مختلف به دو صورت تعیین میشود؛ یعنی تابعیت هر فرد در هر کشوری ممکن است به خاک یا خون باشد. در کشور کویت سیستم بهگونهای است که تابعیت فقط به خون خواهد بود. فرزندی که در کشور کویت به دنیا بیاید، صرفا به دلیل متولد شدن در خاک کویت، تابعیت این کشور نخواهد گرفت. در واقع چنین فرزندی تابعیت کشور والدین خود را خواهد گرفت. فقط در صورتی فرزند متولد شده در کویت تابعیت این کشور را خواهد گرفت که یکی از والدین او تابعیت کویت را داشته باشد.
مهاجرت به کویت بهواسطه ازدواج
هر کشوری برای مهاجرت از طریق ازدواج قوانین خود را دارد و کشور کویت هم از این قاعده جدا نیست. طبق قوانین کشور کویت برای مهاجرت به این کشور بهواسطه ازدواج، متقاضی باید با یک شهروند کویت که تابعیت این کشور را دارد ازدواج کند. همچنین متقاضی باید مدارک خود را به دولت کویت ارائه داده و ثابت کند که واجد شرایط برای ازدواج و مهاجرت به این کشور است. هر زنی که با مردی کویتی ازدواج کند، با 15 سال اقامت در کویت میتواند تابعیت این کشور را دریافت کند. اما اگر مردی با زنی کویتی ازدواج کند نمیتواند تابعیت کشور کویت را بگیرد.
مهاجرت به کویت از طریق سرمایهگذاری
بسیاری از متقاضیان مهاجرت به کشورهای مختلف از طریق سرمایهگذاری برای این کار اقدام میکنند. مهاجرت از این طریق به کشور کویت امکانپذیر است. متقاضیانی که با سرمایهگذاری به کویت مهاجرت میکنند این امکان را خواهند داشت که اقامت دائم و تابعیت این کشور را دریافت کند. همچنین سرمایهگذارانی که به کویت مهاجرت میکنند، امکان بردن خانواده خود با ویزای همراه را خواهند داشت. لازم به ذکر است که همراه سرمایهگذار هم میتواند اقامت کشور کویت را دریافت کند.
سرمایهگذاری در کویت به دو صورت ثبت شرکت و خرید ملک انجام میشود. سرمایهگذاری که با روش ثبت شرکت به کویت مهاجرت میکند، اجازه مالکیت 49 درصد از سهم شرکت را خواهد داشت و نباید سهام او از این مقدار بالاتر برود. به طور کلی برخی از شرایط سرمایهگذاری در کویت شامل موارد زیر میشود:
- حداقل میزان هزینه سرمایهگذاری در کشور کویت باید 500 هزار تا یک میلیون دلار آمریکا (معادل 150 هزار تا 300 هزار دینار کویت) است
- سرمایهگذار وظیفه دارد که 10 شغل تماموقت را به مدت حداقل دو سال ایجاد و حفظ کند
- سرمایهگذاری در یک مرکز منطقهای باعث ایجاد مشاغل مستقیم، غیرمستقیم و القایی بشود. سرمایهگذار فقط باید به صورت انفعالی آنها را مدیریت کند
انواع ویزای کویت و شرایط اخذ آنها
اخذ ویزای کویت با مراجعه به سفارت و به صورت آنلاین امکانپذیر است. البته فقط کشورهایی مثل ایالات متحده آمریکا، کانادا، کشورهای اتحادیه اروپا و بعضی از کشورهای قاره آسیا میتوانند از روش آنلاین استفاده کنند. البته این نکته را هم بدانید که به متقضیان زیر 20 سال ویزا داده نمیشود؛ والدین این افراد باید نسبت به اخذا ویزا برای فرزند خود اقدام کنند. به طور کلی برای اخذ ویزای کویت باید شخصی در این کشور برای شما دعوتنامه بفرستد. معمولا اخذ ویزای کویت هزینهای نخواهد داشت؛ مگر اینکه فرستنده دعوتنامه از شما هزینهای برای انجام امور اداری اخذ ویزا در کویت دریافت کند. اما چیزی که باید بدانید این است که ویزای کویت مانند دیگر کشورها انواع مختلفی دارد. انواع ویزای کویت، موارد زیر هستند:

⦁ ویزای کاری کویت:
گرفتن این ویزا دو روش دارد. در روش اول فرستنده دعوتنامه امروز اداری اخذ ویزا در کویت را برایش ما انجام داد و خود شما همزمان با یک کارفرما صحبت خواهید کرد. اخذ ویزای کویت به روش دوم اینگونه است که شما اول کار را پیدا میکنید و بعد از توافق خود کارفرما برای شما دعوتنامه خواهد فرستاد.
⦁ ویزای تحصیلی کویت:
ویزای تحصیلی کویت معمولا تقاضای پایینی دارد، چرا که دانشگاههای این کشور خیلی معروف نبوده و رتبههای بالایی در میان برترین دانشگاههای جهان ندارمد. بیشتر دانشجوهای کشور کویت، خود شهروندان کویت و مهاجرین مقیم این کشور هستند. این ویزا بهندرت صادر میشود و فرآیند اخذ آن نیز بسیار دشوار است.
⦁ ویزای سرمایهگذاری کویت:
: این ویزا برای انجام امور ثبت شرکت یا خرید ملک در کشور کویت است. سرمایهگذاران با اخذ این ویزا در کویت سرمایهگذاری کرده و اقامت این کشور را دریافت کنند.
مهاجرت به کویت؛ انتخابی عالی برای متقاضیان مهاجرت
کشور کویت از ثروتمندترین کشورهای دنیا به شمار میرود. چرا که یکی از بزرگترین فروشندگان و صادرکنندگان نفت و گاز در جهان است و کسانی که با هدف کار یا سرمایهگذاری قصد مهاجرت به کویت را دارند، سود زیادی از این کار خواهند برد. واحد پول کویت قدرتمندترین پول دنیا به شمار میآید و کسب درآمد در این کشور سود زیادی نصیب کارجویان و سرمایهگذاران خواهد کرد.
اگر شما هم قصد مهاجرت کاری یا سرمایهگذاری در کشورهای خارجی را دارید، کویت یک گزینه بسیار عالی برای شماست و امکان تحصیل در دانشگاههایی با امکانات آموزشی عالی در این کشور نیز وجود دارد.
کلام آخر
همان گونه که در این مقاله خواندید کشور کویت جزو یکی از کشورهای مرفه بشمار می آید که واحد پولی باارزشی دارد. به همین دلیل افراد زیادی سالانه با هدف های متفاوت خواستار مهاجرت به کویت هستند. ما در این مقاله روش های مهاجرت به کویت را با جزئیات توضیح دادیم. اگر شما نیز قصد مهاجرت به کویت را دارید میتوانید با پرکردن فرم ارزیابی موسسه مهاجرتی هرمس اپلای از کارشناسان مجرب ما مشاوره رایگان دریافت کنید.
مقاله پیشنهادی—> برای مهاجرت از کجا شروع کنیم؟
سؤالات متداول
برای مهاجرت به کویت میتوان از روش هایی مانند تحصیلی، کاری، تولد، ازدواج و یا سرمایه گذاری استفاده کرد.
برای مهاجرت به کویت از طریق تولد تابعیت از قانون خون مطرح است یعنی صرفا تولد کودک در کشور کویت مبنای تابعیت او نیست و برای تابعیت فرزند میبایست پدر یا مادر کودک تابعیت کویت را داشته باشد.
برای پذیرش در دانشگاه های کشور کویت میبایست پذیرش از یکی از دانشگاه های این کشور را دریافت کنیدو ویزای کویت را بگیرید.

2 پاسخ
سلام وقت بخیر
بنده پزشک متخصص خانواده فارغالتحصیل کشور رومانی هستم سابقه کار طولانی در بیمارستان های دولتی و خصوصی رومانی رو دارم مدارک تحصیلی ام مورد قبول ۲۷ کشور اروپایی هست مایل به کار در کشور کویت هستم
سلام وقتتون بخیر.
برای کویت فعلا خدماتی ارائه نمیدیم متاسفانه . اما در صورت واجد شرایط بودن میتوانید برای عمان اقدام کنید .