مهاجرت

مهاجرت

مهاجرت تنها یک واژه ساده نیست!

زندگی پر از هیجانات و فرصت های بی نظیر برای افراد است، شما فقط کافی است به دنبال این فرصت ها باشید. با اطلاعاتی جامع از مهاجرت، آینده ای بهتر پیش روی شما خواهد بود. با ما همراه باشید تا درباره موضوعات زیر اطلاعات خوبی را کسب کنید.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

انواع مهاجرت و دلایل آن

مهاجرت انواعی مختلفی دارد؛ به‌ عنوان‌ مثال، مهاجرت می‌تواند دائمی یا موقت، داوطلبانه یا اجباری و بین‌ المللی یا داخلی باشد. مهاجرت دائمی زمانی است که مهاجران قصد دریافت مجوز اقامت دائم خود در کشور دیگر یا تابعیت آن کشور را داشته باشند. درحالی‌که در مهاجرت موقت، مهاجران فقط برای مدت‌زمان محدودی به‌ عنوان‌ مثال تا پایان برنامه خاصی از تحصیل یا برای مدت‌ زمان قرارداد کاری یا یک فصل کاری خاص در کشور دیگر اقامت خواهند داشت.

بسیاری از افراد به انتخاب خود مهاجرت می‌ کنند که این‌ها مهاجران داوطلب هستند؛ درحالی‌ که بسیاری از افراد چاره دیگری به‌ جز اینکار ندارند و مجبور به تَرک خانه خود می‌ شوند. بسیاری از مهاجران داوطلب، مهاجران اقتصادی یا افراد مُسنی هستند که می‌ خواهند در زمان بازنشستگی درجایی گرم و آفتابی زندگی کنند. ولی مهاجران اجباری به دلیل قحطی، جنگ یا یک فاجعه طبیعی خانه خود را ترک می‌ کنند. مهاجرت بین‌ المللی زمانی است که شخص از کشوری به کشور دیگری نقل‌ مکان کند؛ به‌ عنوان‌ مثال افرادی که از انگلستان به ایالات‌ متحده مهاجرت می‌ کنند. مهاجرت داخلی زمانی است که افراد در همان کشور یا منطقه مهاجرت می‌ کنند. نمونه آن مهاجرت شخصی از منچستر به لندن است.

انواع مهاجرت و دلایل آن

مردم دلایل زیادی برای مهاجرت دارند که این دلایل ممکن است اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، زیست‌ محیطی یا برای پیوستن به خانواده باشد. علاوه بر این دلایل، عوامل فشار و عوامل کششی بر مهاجرت تأثیر دارند. عوامل فشار دلایلی هستند که باعث می‌ شوند کسی تصمیم به جابجایی بگیرد. این تجربه زندگی شخصی آن‌ ها در یک مکان است که دلایل خوبی برای ترک آن دارد. اغلب عوامل فشار موارد منفی مانند بیکاری، عدم موفقیت، خشکسالی، جاری شدن سیل، جنگ، فرصت‌ های محدود تحصیلات یا خدمات و امکانات رفاهی ضعیف است. از سوی دیگر، عوامل کشش، انتظاراتی هستند که مردم را به مکان جدید جذب می‌ کنند. آن‌ها معمولاً موارد مثبتی مانند فرصت‌ های شغلی، سطح زندگی، تحصیلات و یا مراقبت‌ های بهداشتی بهتر هستند. این دلایل باعث ایجاد دسته‌ هایی از مهاجرت می‌ شود که در ادامه توضیح داده‌ شده است:

مهاجرت اقتصادی

مهاجرت اقتصادی جابجایی مردم از کشوری به کشور دیگر برای بهره‌ مندی از فرصت‌ های اقتصادی بیشتر است. غالباً فرض بر این است که این مهاجرت در درجه اول از کشورهایی با رشد اقتصادی کمتر به کشورهایی با رشد اقتصادی بیشتر است.

مهاجرت تحصیلی

مهاجرت تحصیلی عبارت است از رفتن دانشجویان برای مدت محدود به خارج از کشور تولد یا تابعیت خود جهت دستیابی به امکانات آموزشی بهتر.

مهاجرت سیاسی

بسیاری از مردم به دلیل جنگ، جنگ داخلی مجبور به مهاجرت می‌شوند. این افراد قادر به بازگشت به خانه نیستند زیرا ترس از آزار و اذیت دارند.

مهاجرت زیست‌ محیطی

مهاجران محیط‌زیست، افرادی هستند که به دلیل تغییرات ناگهانی یا طولانی‌ مدت در محیط محلی خود که بر سلامتی یا معیشت آن‌ ها تأثیر منفی می‌ گذارد، مجبور به مهاجرت یا گریز از منطقه محل زندگی خود می‌ شوند.

مهاجرت برای پیوستن به خانواده

این شکل از مهاجرت به مهاجرت اعضای یک خانواده اشاره دارد که برای پیوستن به یکی از اقوام خود که در کشور دیگری مقیم می‌ باشد، انجام می‌ گیرد. این امر معمولاً شامل نامزد، همسر، فرزندان وابسته و بستگان مسن می‌ شود.

انواع مهاجرت

بهترین کشور برای مهاجرت ایرانیان

کشورهای مختلفی که امکان ورود مهاجران را دارند، فرصت‌ های بسیاری را به افرادی که مایل به مهاجرت هستند ارائه می‌ دهند. درواقع، این فرصت‌ ها راهی برای تشویق مردم به انتخاب آن کشور است؛ به‌ عنوان‌ مثال برخی از کشورها به اتباع خارجی که در کشورشان کار می‌ کنند فرصت اقامت دائم می‌ دهند یا در برخی موارد، شهروندان قانونی آن کشور می‌ شوند و از کلیه مزایایی که آن کشور برای شهروندان خود فراهم کرده است، برخوردار می‌ شوند.

بهترین کشور برای مهاجرت ایرانیان

ایرانیانی که با هدف اشتغال تصمیم به مهاجرت می‌ گیرند بهتر است به کشورهایی مانند کانادا، آلمان و یا استرالیا مهاجرت کنند.

کانادا دارای برنامه خود اظهاری است که در آن متقاضیان بر اساس تجربه کاری، تحصیلات، مهارت‌ های زبانی رتبه‌ بندی می‌ شوند و می‌ توانند با توجه به تخصص و تجربه کاری خود اقامت دائم دریافت کنند. آلمان بهترین اقتصاد را دارد و نهایتاً رفاه اجتماعی، شرایط مناسب اقتصادی و نرخ پایین بیکاری در استرالیا بهترین شرایط را برای مهاجران فراهم می‌ کند.

همچنین عوامل بسیاری ازجمله هزینه دانشگاه، هزینه‌ های زندگی، زبان محلی، رتبه‌ بندی دانشگاه، دسترسی به ویزا و امکان فرصت‌ های شغلی و مهاجرت، باعث شده است که برخی از کشورها برای تحصیل دانشجویان ایرانی بهترین گزینه باشند. لیستی از برترین کشورها برای دانشجویان ایرانی شامل آمریکا، انگلستان، کانادا، آلمان، ترکیه، استرالیا و فرانسه می‌ باشد.

بهترین کشور برای مهاجرت مسلمانان

اگر به دنبال کشورهایی هستید که روند مهاجرت برای مسلمانان در آن‌ ها راحت‌ تر باشد، بهتر است کشورهایی مانند ترکیه، آلمان، سنگاپور، مالزی، کانادا و استرالیا را انتخاب کنید.

 

 10 کشور برتر برای مهاجرت ایرانیان

  • کانادا
  • سوئیس
  • سوئد
  • استرالیا
  • آلمان
  • ایالات متحده
  • نروژ
  • دانمارک
  • هلند
  • فنلاند

هزینه مهاجرت

هنگام درخواست ویزا، هزینه ویزا که هر متقاضی باید پرداخت کند، اجباری و غیرقابل استرداد است. هزینه‌ های ویزا بسته به نوع ویزا، سن متقاضی و همچنین برخی استثناهای دیگر ذکرشده در وب‌ سایت کشور مقصد، متفاوت است. هزینه ویزا را می‌توان در سفارت کشور موردنظر از طریق پول نقد یا کارت اعتباری پرداخت کرد. بااین‌ حال، ممکن است برخی از سفارت‌ ها اجازه پرداخت با کارت اعتباری را به شما ندهند.

تا زمانی که اعضای سفارت تصمیم جدید در مورد هزینه درخواست ویزا بگیرند، این هزینه‌ ها ثابت و غیرقابل تغییر خواهد بود.

هزینه مهاجرت

ارزان‌ ترین کشور برای مهاجرت ایرانیان

معیارهایی که برای انتخاب ارزان‌ ترین کشورها برای مهاجرت درنظر گرفته شده‌ اند :

برای بررسی و انتخاب این کشورها، ما هزینه‌ ها و معیارهایی را در نظر گرفتیم. مخارج زندگی شامل هزینه خورد و خوراک، تهیه مسکن، پوشاک، استفاده از خدمات رفاهی و اجتماعی و حمل و نقل است که نسبت به کیفیت، شرایط اقتصادی جهانی و حتی کشور متفاوت هستند. از طرف دیگر، مخارج مربوط به تحصیل خانواده‌ های دارای فرزند محصل نیز در نظر گرفته‌ شده است؛ کشورهایی مثل ایتالیا، مجارستان، و ترکیه در این بین گزینه‌ های مقرون به صرفه‌ تری را به مهاجران معرفی می‌ کنند.

مالیات اخذ شده از تک تک شهروندان نیز، یکی دیگر از معیارهای کم هزینه ترین کشور برای مهاجرت است. کشورهای حوزه اسکاندیناوی عمدتاً سیستم مالیاتی دقیقی دارند و میزان مالیات نسبتا بالا است. اما خدمات و کیفیت زندگی در این کشورها به حدی بالا است که همیشه یکی از گزینه‌ های مهاجرت ایرانیان بوده‌اند. نسبت ارزش ریال ایران به سایر ارزها یکی دیگر از نکاتی است که هنگام انتخاب این ۵ کشور ارزان برای مهاجرت در نظر گرفته‌ ایم.

حالا که با بُعدهای مختلف مخارج زندگی در کشورهای خارجی آشنا شدید، بد نیست کمی هم با هزینه تشکیل پرونده و هزینه اخذ اقامت (پروسه‌ای که شما را به پاسپورت کشور دیگر می‌رساند) آشنا شوید. اخذ هزینه اخذ اقامت کشورهایی مثل ترکیه، ایتالیا و نیوزلند نسبت به هزینه اخذ اقامت کشورهایی مثل کانادا، آلمان و بریتانیا بسیار کمتر است. ۵ کشور زیر جزو ارزانترین کشورها برای مهاجرت به شمار می‌‌روند.

  • ترکیه
  • ایتالیا
  • نیوزلند
  • مجارستان
  • اسلوونی

ارزان‌ ترین کشور برای مهاجرت ایرانیان

مهاجرت به ترکیه

اخذ اقامت دائم کشور ترکیه تنها با سرمایه‌گذاری (خرید ملک) به مبلغ ۲۵۰ هزار دلار امکان‌پذیر است. این در حالی است که برای اخذ اقامت دائم کشوری مثل استرالیا، این مبلغ به بالای یک میلیون دلار می‌ رسد. از طرف دیگر، به دلیل هم‌ مرز بودن این کشور با ایران و کیفیت بالای زندگی در شهرهای مدرن این کشور مثل استانبول و آنکارا، سبب شده تا رِکورد سرمایه‌گذاری در کشور ترکیه برای چندین سال در دست ایرانیان باشد. ترکیه همیشه مقصد مهاجرتی مناسب، ارزان و هوشمندانه برای ایرانیان بوده است.

مهاجرت به ایتالیا

ایتالیا که میزبان قدیمی‌ ترین دانشگاه جهان است، چندسالی می‌ شود نامش در لیست ارزان‌ ترین کشورهای مهاجرپذیر دیده می‌ شود. اما به یاد داشته باشید که زندگی در تمام شهرهای ایتالیا ارزان نیست! میانگین هزینه زندگی در ایتالیا (طبق آخرین آمار در سال 2023)، 797 یورو در ماه است که با احتساب هزینه مَسکن ۴۵۰ یورویی، این مبلغ به ۱۱۵۰ یورو در ماه می‌ رسد. مهاجرت به ایتالیا از طریق ویزای دانشجویی بسیار مقرون به صرفه است.

مهاجرت به نیوزیلند

زلاند نو یا نیوزلند، سرزمینی که از بیش از ۷۰۰ جزیره کوچک و بزرگ تشکیل شده است، یکی دیگر از مقاصد ارزان برای مهاجرت ایرانیان به شمار می‎رود. نزدیک‌ترین کشور به نیوزلند، استرالیا است که با آن حدود ۳ هزار کیلومتر فاصله دارد (با سیدنی ۲ هزار کیلومتر و با غربی‌ ترین شهر استرالیا ۵ هزار کیلومتر). اقتصاد قوی و پررونق و همچنین شاخص فساد اقتصادی صفر نیوزلند باعث شده‌ اند تا این کشور نه تنها از ارزان‌ ترین کشورهای برای مهاجرت باشد، بلکه به عنوان یکی از گزینه‌ های ایده‌آل برای سرمایه‌ گذاری در نظرگرفته شود.

مهاجرت به مجارستان

یکی دیگر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا که می‌ توانید با مهاجرت به آن به تمامی کشورهای عضو شینگن نیز سفر کنید، کشور مجارستان است. تنها با سرمایه‌ گذاری ۷۵ هزار یورویی در این کشور می‌ توانید برای ویزای موقت و سپس دائم این کشور اقدام کنید. مجارستان به تازگی (طی دهه گذشته) میزبان بهترین و مجهزترین دانشگاه‌ های اروپایی است و با اینکه سطح رفاه و استاندارد زندگی در این کشور در حد مطلوبی است، اما با کمترین هزینه می‌ توانید یک زندگی رویایی را برای خود و خانواده‌ تان رقم بزنید.

مهاجرت به اسلوونی

طبیعت شگفت‌انگیز و سرزمینی پوشیده از جنگل‌ ها و کوه‌ های بکر و خط ساحلی ۵۰ کیلومتری مدیترانه‌ ای، سبب شده تا اسلوونی به یکی از مقاصد مهم مهاجرت افراد واجد شرایط تبدیل شود. جالب است بدانید متوسط هزینه زندگی در این کشور با احتساب هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه کمتر از ۱۰۰۰ یورو است. شهر بلِد که مقصد اصلی مهاجران به کشور اسلوونی است، دارای مناطق بکر، دریاچه‌ های شگفت‌انگیز، بازار کار مناسب با امکانات رفاهی و اجتماعی فراوان است.

توجه داشته باشید که تمامی کشورها دارای شهرهای ارزان و گران هستند و قبل از اقدام برای مهاجرت حتما تمامی معیارهای مهاجرتی خود را بررسی کنید.

ارزان ترین راه مهاجرت

همانطور که می‌ دانید مهاجرت روش‌ های مختلفی داشته که هر یک دارای هزینه های خاصی هستند که بسته به کشور مقصد می‌ تواند متفاوت باشد و هیچ نرخ ثابتی ندارد. بنابراین یکی از دغدغه‌ های اصلی افراد برای مهاجرت، انتخاب ارزان‌ ترین راه مهاجرت است. به صورت کلی معیارهای مختلفی موجب می‌ شود که یک روش ارزان‌ تر و کم هزینه باشد.

روش مهاجرت، معیارهای قانونی، رزومه کاری و تحصیلی، سن و … از جمله مواردی است که در هزینه‌ های مهاجرت تاثیرگذار است. اما به صورت کلی، دو روش مهاجرت کاری و تحصیلی جزو کم هزینه‌ ترین روش‌های مهاجرت محسوب می‌ شوند. البته در نظر داشته باشید که انتخاب هر یک از این روش‌ ها، کاملا به شرایط هر فرد مربوط می‌ شود.

ارزان ترین راه مهاجرت

بهترین راه مهاجرت به اروپا

مهاجرت به اروپا و دریافت ویزای اروپایی، دغدغه بسیاری از افرادی است که تصمیم به مهاجرت دارند. روش‌ های مختلفی برای مهاجرت وجود دارد و افراد بی‌ شماری با استفاده از این روش‌ ها، اقامت اروپا را دریافت می‌کنند. اما اینکه بهترین راه مهاجرت به اروپا چیست، یک سوال کلی بوده و بسته به شرایط هر فردی، می‌تواند متغیر باشد.

اما به صورت کلی، راحت‌ ترین روش برای مهاجرت به اروپا، مهاجرت تحصیلی است. اما به صورت کلی برای یافتن پاسخ این سوال که راحت‌ ترین روش مهاجرت به اروپا برای شما چه روشی است، در ابتدا بایستی شرایط خود را سنجیده و در نهایت برررسی کنید که در کدام یک از این روش‌ ها، شانس بیشتری برای دریافت ویزای اروپا، خواهید داشت.

بهترین کشور برای زندگی

یکی از دغدغه‌ های اصلی متقاضیان مهاجرت، انتخاب بهترین کشور برای زندگی و مهاجرت است. فاکتورهای مختلفی از جمله هدف مهاجرت، میزان سرمایه مالی و نیازهایی که از کشور مقصد خواهید داشت، در انتخاب کشور مقصد تاثیرگذار است. به غیر از این موارد، کیفیت زندگی، امنیت، ثبات اقتصادی، تحصیلات و .. در انتخاب کشور مقصد تاثیرگذار است.

بنابراین بسته به شرایط مهاجرت، روش مهاجرت از جمله کاری، تحصیلی و سرمایه گذاری می‌ تواند متغیر باشد. در حال حاضر کشورهایی همچون کانادا، آمریکا و یا آلمان به دلیل اقتصاد بالایی که دارند، به عنوان برترین کشورها برای زندگی ایرانیان هستند. البته مهاجرت به هر یک از این کشور‌ها، قوانین خاص خود را دارد که باید از مشاوران مجرب و متخصص در این زمینه کمک گرفت.

بهترین کشور برای زندگی

مدارک لازم برای مهاجرت

اگر قصد زندگی در کشور دیگری را دارید، باید برای شروع روند کار مهاجرت خود مدارکی را آماده کنید. شما برای روز مصاحبه ویزا مدارکی نیاز خواهید داشت، البته ممکن است این مدارک با توجه به کشور مقصد شما کمی متفاوت باشد. مجموعه هرمس اپلای می‌تواند در مورد اینکه چه مدارکی را نیاز خواهید داشت، به شما کمک کند.

  • نامه‌ ای برای وقت مصاحبه: از سوی ادارات مرتبط در کشوری که قصد زندگی در آن را دارید، اغلب نامه‌ ای برای شما ارسال می‌ شود، این نامه را همراه خودتان داشته باشید و اگر فرمی را به صورت آنلاین پر کرده‌ اید، باید یک پرینت از آن را به همراه داشته باشید.
  • پاسپورت: شما نیاز به پاسپورت معتبری دارید که حداقل شش ماه دیگر از تاریخ آن مانده باشد. در این پاسپورت باید صفحات خالی برای ویزا باقی مانده باشد. همچنین نیاز هست که یک کپی از صفحه عکس و صفحه اطلاعات پاسپورت خود داشته باشید.
  • عکس: دو عدد عکس رنگی برای حضور در مصاحبه لازم است. ممکن بوده ابعاد و تعداد عکس‌ ها برای هر کشور متفاوت باشد. اغلب این عکس در ابعاد 48 در 33 میلی متر خواسته می­شود و باید دارای پس زمینه روشن باشد.
  • مدارک حمایتی: اصل یا کپی مدارک شهروندی که برای کشور درخواست کننده آپلود کرده اید.
  • مدارک شناسایی: زمانی که قصد مهاجرت دائمی به کشوری را دارید که در حال حاضر شهروند آن نیستید، باید اصل مدارک شناسایی در کشور خودتان را همراه داشته باشید، یک کپی از آن‌ ها را نیز تهیه کنید. بعلاوه باید به کمک مدارکی موقعیت شما در کشور خودتان نشان داده شود. برای مثال اینکه در حال حاضر کارمند هستید یا تحصیل می‌ کنید. همچنین همه مدارک شناسایی معتبر دیگری که در کشور مقصد ممکن است نیاز شود، همراه داشته باشید.

گاهی در کنار مدارک نیاز به پرداخت هزینه های جانبی نیز وجود دارد. ممکن است این پرداخت­ها قبل از زمان شرکت شما در مصاحبه ویزا و تهیه مدارک نیاز باشد. این مبلغ قبل از تأیید درخواست شما باید واریز شده باشد.

مراحل مهاجرت

سرانجام ممکن است پس از هفته‌ ها، ماه‌ ها، حتی سال‌ ها فرصتی برای زندگی در خارج از کشور و تجربه یک ماجراجویی در زندگی برای شما به وجود بیاید. فرقی ندارد، اگر بخواهید برای تحصیل به مدت یک سال تحصیلی یا برای کار به مدت نامحدود در یک کشور اقامت داشته باشید، این روند کاملاً قابل‌کنترل خواهد بود. اگرچه ممکن است تدارکات و برنامه‌ ریزی مهاجرتی پیچیده و طاقت‌ فرسا باشد. با انجام ۸ گام قبل از عزیمت افراد مهاجر، به آن‌ ها کمک می‌شود تا بهتر مراحل مهاجرت را پشت سر بگذارند.

مراحل مهاجرت

 

گام اول : تا می‌ توانید پس‌ انداز کنید

در هنگام مهاجرت به کشور دیگر، توصیه می‌شود فرد مهاجر تمام هزینه‌ ها ازجمله هزینه درخواست ویزا، بلیط هواپیما، هزینه مَسکن، حمل‌ ونقل، مخارج ماهیانه و موارد اضطراری را در کشور مقصد در نظر بگیرد. همچنین پیشنهاد می‌ شود درباره نرخ ارز و هزینه‌ های زندگی در خانه جدید تحقیق شود و یک برنامه بودجه ماهانه تنظیم گردد. علاوه بر این فرد مهاجر آماده پرداخت هزینه‌های پیش‌بینی‌نشده چند ماه اول خود باشد.

 

گام دوم : درخواست یا تمدید گذرنامه

قبل از درخواست ویزا، باید گذرنامه معتبری داشته باشید. بعضی از کشورها مهاجران را ملزم به داشتن گذرنامه‌ ای می‌کنند که حداقل بیش از شش ماه از تاریخ سفر نهایی اعتبار داشته باشد. اگر تاریخ بازگشت تعیین‌ شده ندارید و گذرنامه شما در خارج از کشور منقضی می‌ شود، می‌ توانید گذرنامه خود را در سفارت محلی تمدید کنید.

گام سوم : اقدام برای دریافت ویزا

ابتدا وب‌ سایت دولت کشور جدید خود را بررسی کنید تا ببینید چه مدارک پشتیبانی لازم است تا همراه با درخواست خود ارسال کنید که بسته به ویزا متفاوت خواهد بود. به‌ عنوان‌ مثال اگر فرد مهاجر برای ویزای تحصیلی در انگلستان اقدام کند، باید یک نسخه از نامه پیشنهادی از طرف دانشگاه ارائه دهد و اثبات کند که در طول دوره تحصیل پول کافی برای تأمین هزینه زندگی خود را دارد. همچنین ممکن است لازم باشد برای ارسال بیومتریک (Biometric) خود (به‌ عنوان‌ مثال اثرانگشت و عکس) در سفارت کشور موردنظر قرار ملاقات تنظیم کند.

گام چهارم : برنامه‌ ریزی برای مراقبت‌ های پزشکی و بیمه درمانی

هنگامی‌ که در خارج از کشور زندگی می‌کنید، به‌ ناچار با سیستم مراقبت‌ های بهداشتی روبرو خواهید شد. افراد مهاجر قبل از رفتن، باید بدانند آیا ارائه‌ دهنده بیمه سلامت و درمان فعلی، آن‌ ها را در خارج از کشور تحت پوشش قرار می‌ دهند یا خیر؟ همچنین افراد مهاجر قبل از عزیمت لازم است معاینات پزشکی را انجام دهند و از پزشکان خود، درخواست سوابق پزشکی کنند و کلیه واکسیناسیون‌ های لازم را انجام دهند. همچنین با بررسی الزامات کشور مقصد می‌ توانید از لیست معاینات و واکسن‌ های موردنیاز اطلاع پیدا کنید. بعضی از کشورها از اتباع خارجی می‌ خواهند که هزینه بیمه سلامت و درمانی خود را تأمین کنند.

گام پنجم : ثبت‌نام در سفارت کشور موردنظر

با ثبت‌ نام در برنامه مهاجرتی سفارت کشور موردنظر، اطلاعات به‌ روز و لازم را در مورد شرایط کنونی مهاجرت و شرایط ایمنی کشور مقصد کسب کنید. در هنگام ثبت‌ نام در برنامه مهاجرتی سفارت، باید دلایل و اهداف مهاجرتی خود را مشخص کنید.

گام ششم : تحقیق در مورد کشور مقصد

حتی اگر به کشور موردنظر آشنایی دارید بهتر است برای برنامه‌ ریزی مهاجرتی و انتقال به کشور دیگر سؤالاتی بپرسید و پاسخ آن‌ ها را بررسی کنید. ازجمله عوامل مهم که قبل از مهاجرت نیاز به تحقیق دارند، می‌ توان به انتقال دارایی‌ ها، حمل‌ ونقل و فرهنگ در کشور مقصد اشاره کرد:

انتقال دارایی‌ها:

آیا وسایل خود را به کشور مقصد منتقل می‌ کنید یا آن‌ ها را در کشور خود نگه می‌ دارید؟ قبل از تصمیم در مورد انتقال یا نگه‌داری اسباب و اثاثیه خود باید هزینه هرکدام را بسنجید و روش مقرون‌ به‌ صرفه را انتخاب کنید. همچنین اگر قصد اقامت دائم در کشور مقصد را دارید، می‌توانید به فروش وسایل خود نیز فکر کنید. اگر تصمیم گرفتید با دو چمدان مهاجرت کنید، قبل از آن باید بدانید که از کجا می‌ توانید وسایل ضروری مانند مبلمان، ملافه و وسایل آشپزخانه و ظروف را تهیه کنید.

حمل‌ و نقل :

آیا رانندگی می‌ کنید یا دسترسی شما به وسایل حمل‌ و نقل عمومی در شهر محل سکونت شما آسان است؟ فرد مهاجر اگر قصد داشته باشد در کشور مقصد رانندگی کند، باید مزایا و معایب داشتن اتومبیل، خرید خودروی جدید و اجاره خودرو را در نظر بگیرد. همچنین ممکن است لازم باشد قبل از شروع رانندگی، بسته به اینکه در کدام کشور زندگی می‌کند، گواهینامه رانندگی جدید تهیه نماید. اگر فرد مهاجر در نظر دارد از وسایل حمل‌ و نقل عمومی استفاده کند، بهتر است تا آنجا که می‌ تواند در مورد آن اطلاعات کسب کند؛ به‌ عنوان‌ مثال برای صرفه‌ جویی در هزینه و جلوگیری از سردرگمی در مورد اتوبوس یا مترو، در مورد کارت گذر ماهانه یا سالانه اطلاعات جمع‌ آوری کند.

فرهنگ :

قبل از مهاجرت در مورد تاریخ کشور مقصد و نحوه عملکرد دولت آن کشور تحقیق کنید و هنجارهای اجتماعی و آداب‌ و رسوم آن را بخوانید. زبان رایج در آن کشور را یاد بگیرید و کتاب‌ ها و فیلم‌ های آن کشور را ببینید و بخوانید. آشنایی داشتن با فرهنگ (culture) و زبان کشور مقصد و درک آن باعث می‌شود به‌راحتی با مردم آن کشور ارتباط برقرار کنید. این موضوع به جبران شوک فرهنگی کمک می‌کند و مشکلات اجتماعی را به حداقل می‌رساند.

گام هفتم : تماس با شرکت مخابراتی و بانک

به مهاجران توصیه می‌شود که به‌ منظور حفظ اعتبار مالی خود و پرداخت مستقیم برای هرگونه صورت‌ حساب در حال انجام یا وام‌ های پرداخت‌ نشده، حساب‌ های فعلی خود را حفظ کنند و تاریخ مهاجرتی خود را به بانک اطلاع دهند. همچنین به افراد مهاجر توصیه می‌ شود در مورد بانک‌ های کشور مقصد تحقیق کنند و اطلاعات لازم برای تنظیم حساب پس‌ انداز یا چک را کسب کرده و مدارک موردنیاز را تهیه کنند. ممکن است ایجاد یک حساب بانکی جدید در کشور مقصد، پروسه طولانی و طاقت‌ فرسایی برای مهاجران باشد، اما آن‌ ها با جمع‌ آوری مدارک موردنیاز قبل از مهاجرت می‌ توانند این روند را به‌ راحتی انجام دهند.

علاوه بر این استفاده از برنامه‌ های بین‌ المللی تلفن همراه ممکن است پرهزینه باشد. به مهاجران توصیه می‌شود که قبل از مهاجرت رومینگ خود را فعال کنند و هنگامی‌ که به کشور دیگری رفتند، سیم‌ کارت‌ های شرکت مخابراتی محلی آن کشور را خریداری کرده و آن را با سیم‌ کارت خود جایگزین کنند.

گام هشتم : تهیه کپی اسناد مهم

در هنگام مهاجرت به برخی از کشورها لازم است مهاجران نسخه اصلی یا کپی مدارکی همچون گذرنامه، گواهینامه رانندگی، شناسنامه، گواهی سوابق کاری، سوابق پزشکی و مدارک تحصیلی ارائه دهند. اگر مهاجران به این مدارک احتیاج داشته باشند و بتوانند به‌راحتی به آن‌ ها دسترسی پیدا کنند، استرس آن‌ ها بسیار کمتر می‌ شود.

مدت‌ زمان پردازش درخواست مهاجرت

معمولاً سفارتخانه‌ها درخواست‌ ها را مورد به مورد ارزیابی می‌کنند زیرا ممکن است شرایط منحصربه‌ فرد هر پرونده بر زمان پردازش آن تأثیر بگذارد. این شرایط شامل موارد زیر می‌ شود:

  • آیا مهاجر یک درخواست کامل همراه با تمام اسناد و مدارک لازم را ارائه داده است؟
  • آیا مهاجر به‌سرعت هرگونه اطلاعات اضافی خواسته‌ شده را فراهم می‌ کند یا خیر؟
  • چه مدت طول می‌ کشد تا بررسی‌ های موردنیاز در مورد اطلاعات پشتیبانی ارائه‌ شده انجام شود؟
  • چه مدت طول می‌ کشد تا اطلاعات اضافی از آژانس‌ های خارجی دریافت شود، به‌ ویژه در مورد سلامت، شخصیت و الزامات امنیت ملی؟
  • برای درخواست‌ های ویزای مهاجرتی دائم، چند مکان جهت درخواست مهاجرت موجود است؟

به‌طورکلی، روند درخواست ویزا شما ۱۰ تا ۱۵ روز طول می‌ کشد تا پردازش شود؛ به همین دلیل از شما خواسته می‌ شود حداکثر سه هفته قبل از سفر خود اقدام کنید. اگر سفارت در آن زمان درخواست‌ های زیادی را دریافت کند، ممکن است در پردازش درخواست شما تأخیر ایجاد نماید یا به دلیل شرایط خاص شما به تأخیر بیفتد.

فرق اقامت دائم و شهروندی

فرق اقامت دائم و شهروندی

مردم اغلب مجوز اقامت دائم را با شهروندی اشتباه می‌ گیرند! با ادامه این مقاله همراه ما باشید.

سخن آخر

با مهاجرت به معنای واقعی کلمه، یک دنیا فرصت در دسترس شما قرار دارد. اما شما باید به درستی آماده باشید و تحقیقات کاملی را انجام دهید. یک مقصد خوب و از قبل فکر شده برای سلامتی، خوشبختی و رضایت شخصی شما بهتر خواهد بود. مطمئناً، هرجا که مستقر شوید باید تغییراتی در زندگی روزمره شما انجام شود، اما با یک برنامه ریزی پیشرفته و مناسب، بهتر می توانید از پس چالش ها برآیید.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
گرین کارت چیست؟
گرین کارت، کارتی است که توسط خدمات شهروندی و مهاجرت صادر می‌ شود و مجوز اقامت دائم قانونی را با حق زندگی و کار در هر نقطه از کشور موردنظر ارائه می‌ دهد. اغلب گرین کارت‌ ها باید هر ۱۰ سال تمدید شوند، اما گرین کارت‌ های مشروط بر اساس ازدواج یا سرمایه‌گذاری باید هر ۲ سال تمدید شوند.
اقامت دائم قانونی چیست؟
دارنده اقامت دائم قانونی که به‌عنوان “دارنده گرین کارت” نیز شناخته می‌ شود، یک تبعه خارجی است که مجاز به زندگی و کار در هر نقطه از کشور مقصد می‌ باشد.
اقامت دائم مشروط چیست؟
گرین کارت مشروط فقط 2 سال معتبر است و نام “CR1” در گرین کارت مشروط مخفف “ساکن مشروط” است. دارنده گرین کارت مشروط باید فرم I-751 را برای “حذف شرایط” و دریافت گرین کارت دائمی ارائه دهد. در بیشتر موارد، برای همسری که در زمان تصویب گرین کارت خود کمتر از 2 سال ازدواج‌کرده است، گرین کارت مشروط صادر می‌ شود.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

52 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ثریا
9 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر
امکانش هست در رابطه باشرایط و روشهای جدید مهاجرت به کانادا راهنمایی بفرمایید
ممنونم

خانم میرخانی
پاسخ به  ثریا
8 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر
تسهیل شرایط جدید شامل افراد حاضر در کانادا می باشد.
شما برای ورود به کانادا ابتدا باید شرایطتون ارزیابی شود

زینب
9 ماه قبل

سلام خسته نباشید
آیا میشه گرین کارت رو از هرکشوری که میخوایم دریافت کنیم؟

خانم میرخانی
پاسخ به  زینب
8 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر
گرین کارت برای آمریکا است . سوالتون. رو دقیق تر توضیح دهید

سارا محبی
1 سال قبل

سلام درصورتی که ریجکتی داشته باشیم باز هم امکان مهاجرت هست؟

کارشناس مهاجرت
پاسخ به  سارا محبی
1 سال قبل

سلام وقتتون بخیر .
بله

مهدی
1 سال قبل

سلام اگه من باشم بین 10 کشور برتر مهاجرت که معرفی کردین، هلند رو انتخاب میکنم.

آقای قلی پور
پاسخ به  مهدی
1 سال قبل

سلام ممنون از درج دیدگاه تون

کامبیز
1 سال قبل

چه مهارت‌هایی برای مهاجرت لازمه؟

آقای قلی پور
پاسخ به  کامبیز
1 سال قبل

بستگی به کشوری داره که می‌خواید به اون مهاجرت کنید، اما بیشتر کشورهایی که مهاجرت آسون تری دارن از مهاجرین مهارت‌هایی مانند زبان، تخصص شغلی، مدیریت مالی، مهارت‌های کامپیوتری و … رو انتظار دارند. برای توسعه این مهارت‌ها، می‌تونید دوره‌های آموزشی مرتبط با اونها رو در دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزشی یا اینترنت دنبال کنید.
موفق باشین.

کادر هرمس اپلای