حداکثر تعداد اقامت

حداکثر تعداد اقامت | بررسی شرایط، قوانین و نکات داشتن اقامت چند کشور

دریافت اقامت زندگی در کشورهای مختلف دنیا جذابیت زیادی دارد؛ چرا که افراد می‌توانند در بازه‌های مختلف زندگی خود، تجربه اقامت در کشورهای مختلف را داشته باشند. داشتن حداکثر تعداد اقامت راهی مناسب و جذاب برای ارتقا کیفیت زندگی و کسب تجربه‌های جدید است. هرچند افراد برای دریافت اقامت کشورهای مختلف باید به نکات مهم و قوانین کشورهای موردنظر توجه داشته باشند. در این مطلب با شرایط دریافت اقامت کشورهای مختلف و نکات مهم درباره آن آشنا می‌شویم.

حداکثر تعداد اقامت

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

اقامت دائم و موقت چه تفاوتی دارد؟

یکی از مهم‌ترین مولفه‌هایی که در داشتن حداکثر تعداد اقامت اهمیت دارد، نوع اقامت افراد است. تقریبا تمام مهاجران در مرحله اول مهاجرت به کشورهای خارجی، اقامت موقت این کشورها را دریافت می‌کنند. این اقامت موقت برای دلایلی مانند تحصیل، کار و سرمایه‌گذاری صادر می‌شوند. این افراد بعد از اقامت موقت در کشور موردنظر برای مدتی مانند پنج سال، می‌توانند اقامت دائم آن کشور را دریافت کنند.

باید توجه داشت که قوانین اقامتی هر کشور ممکن است با کشورهای دیگر متفاوت باشد و بسیاری از کشورها مانند امارات متحده عربی، اقامت دائم به مهاجران نمی‌دهند. از طرف دیگر با اقامت موقت به مدت پنج سال در برخی کشورها مانند هلند، می‌توان اقامت دائم این کشور را دریافت کرد.

آگاهی از تفاوت میان اقامت دائم و موقت ازآن‌جهت اهمیت دارد که شهروندان بسیاری از کشورها می‌توانند بدون محدودیت، حداکثر تعداد اقامت کشورهای دیگر را دریافت کنند. اما دریافت حداکثر تعداد اقامت موقت کشورهای دیگر دارای محدودیت‌های زیادی است.

اقامت دائم و موقت

آیا داشتن حداکثر تعداد اقامت موقت محدودیت دارد؟

از آن‌جایی که اقامت موقت کشورهای خارجی به دلایلی مانند تحصیل یا کار صادر می‌شود، داشتن حداکثر تعداد اقامت موقت در بسیاری از کشورها ممنوع است. مهاجران با دریافت اقامت موقت می‌توانند در کشورهای خارجی تحصیل یا کار کنند و دریافت اقامت موقت یا دائم کشورهای دیگر به معنی عدم حضور آن‌ها در کشور اصلی است.

به همین علت به‌محض دریافت اقامت موقت یا دائم یک کشور دیگر، اقامت موقت کشور اول لغو می‌شود. باید اشاره کرد که ممکن است استثناهایی در این زمینه وجود داشته باشد اما به‌طورکلی بیشتر کشورها اجازه داشتن حداکثر تعداد اقامت موقت را به مهاجرین نمی‌دهند. اگر به دریافت اقامت چند کشور خارجی علاقه دارید، باید به سراغ دریافت اقامت دائم کشورهای مختلف بروید.

محدودیت داشتن اقامت دائم کشورهای مختلف

مهاجران می‌توانند با اقامت موقت به مدت پنج الی ده سال در برخی از کشورهای خارجی، اقامت دائم این کشورها را دریافت کنند. افراد با دریافت اقامت دائم کشورهای مختلف می‌توانند پاسپورت این کشورها را نیز دریافت کنند. به‌طورکلی و از نظر قانون، هیچ محدودیتی برای دریافت چندین پاسپورت و اقامت دائم در دنیا وجود ندارد و افراد می‌توانند حداکثر تعداد اقامت را دریافت کنند. تنها محدودیت دریافت اقامت دائم برای افراد، محدودیت سن آن‌ها است. باید اشاره کرد که داشتن پاسپورت یک کشور به معنای شهروندی آن کشور نیست و دریافت شهروندی یک کشور مراحل پیچیده‌تر و طولانی‌تری دارد.

باید اشاره کرد که در اتحادیه اروپا، افراد نیازی به دریافت چندین پاسپورت برای اقامت در کشورهای مختلف اتحادیه اروپا ندارند. افراد با دریافت پاسپورت یک کشور عضو اتحادیه اروپا مانند آلمان، می‌توانند در تمام کشورهای اتحادیه اروپا اقامت قانونی داشته باشند. به طور خلاصه دریافت اقامت کشورهای عضو اتحادیه اروپا به معنی دریافت اقامت چندین کشور دیگر نیز است. اگر به داشتن حداکثر تعداد اقامت کشورهای مختلف علاقه دارید و این موضوع در مهاجرت شما اهمیت زیادی دارد، انتخاب کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌تواند تعداد اقامت‌های شما را به‌شدت افزایش دهد.

محدودیت داشتن اقامت دائم

در آخر باید گفت که برای دریافت اقامت دائم یا موقت کشورهای دیگر باید به قوانین محل اقامت خود توجه کنید، باوجود عدم وجود محدودیت در کشورهای مختلف، ممکن است در برخی کشورهای امنیتی، داشتن اقامت و یا پاسپورت چندین کشور ممنوع باشد.

تفاوت اقامت و تابعیت در چیست؟

یکی از رایج‌ترین اشتباهاتی که افراد در هنگام مهاجرت با آن مواجه می‌شوند این است که این افراد داشتن حداکثر تعداد اقامت را با داشتن چندین تابعیت، اشتباه می‌گیرند. تابعیت با اقامت تفاوت‌های بسیار زیادی دارد و اصلا به یکدیگر شبیه نیستند. به همین علت قوانین داشتن اقامت چند کشور مختلف با قوانین داشتن تابعیت مضاعف بسیار متفاوت است.

تابعیت به معنای این است که فرد یک عضو اصلی کشور است و تفاوتی با دیگر شهروندان آن کشور خارجی ندارد. این فرد می‌تواند در انتخابات این کشور خارجی شرکت کند و شهروند این کشور به‌شمار می‌آید. از طرف دیگر داشتن اقامت به معنای اقامت فرد در داخل کشور خارجی است. فردی که دارای اقامت یک کشور می‌باشد، فقط اجازه اقامت در این کشور را داشته و شهروند کشور خارجی به‌شمار نمی‌آید. این تفاوت باعث می‌شود که قوانین داشتن حداکثر تعداد اقامت کاملا با داشتن تابعیت مضاعف متفاوت باشد.

آیا داشتن تابعیت مضاعف محدودیت دارد؟

داشتن تابعیت مضاعف یکی از حساس‌ترین و امنیتی‌ترین موضوعات است که قوانین بسیار زیادی دارد. کشورهای مختلف قوانین متفاوتی درباره این موضوع دارند و در بسیاری از آن‌ها داشتن تابعیت مضاعف دارای محدودیت است. برای مثال در کشور آمریکا شما می‌توانید بدون محدودیت، شهروندی یا تابعیت کشورهای مختلف را داشته باشید. از طرف دیگر در کشورهایی مانند عربستان سعودی، داشتن تابعیت مضاعف کاملا ممنوع است و شهروندان عربستان صعودی نمی‌توانند علاوه‌بر داشتن تابعیت این کشور، تابعیت کشور دیگری را نیز داشته باشند.

قوانین داشتن حداکثر تعداد اقامت

باید گفت که برخلاف داشتن حداکثر تعداد اقامت، داشتن تابعیت مضاعف دارای محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های زیادی است. اگر به دنبال دریافت تابعیت کشور دیگری هستید، باید به قوانین کشوری که تابعیت آن را دارید، توجه کافی داشته باشید.

قوانین داشتن حداکثر تعداد اقامت کشورهای مختلف

همان‌طور که عنوان شد داشتن حداکثر تعداد اقامت کشورهای مختلف ممنوعیتی ندارد و افراد می‌توانند بدون محدودیت اقامت کشورهای مختلف را دریافت کنند. باید اشاره کرد که دریافت پاسپورت کشورهای مختلف می‌تواند از نظر قوانین برخی کشورهای امنیتی مانند کره شمالی یا ایران دارای محدودیت‌هایی باشد.
قوانین داشتن تابعیت مضاعف نیز بسیار پیچیده و گسترده هستند و شما نمی‌توانید بدون بررسی قوانین کشورهای موردنظر خود، تابعیت مضاعف دریافت کنید. از آن‌جایی که دریافت تابعیت یک کشور دیگر مراحل بسیار طولانی و پیچیده‌ای دارد، برای بسیاری از افراد قوانین دریافت تابعیت مضاعف بی‌اهمیت است.

کشورهایی که داشتن تابعیت مضاعف در آن‌ها ممنوع است

تقریبا در بسیاری از کشورهای جهان داشتن تابعیت مضاعف ممنوع است. برای مثال داشتن تابعیت مضاعف در کشورهای عربستان سعودی، ایران، کره شمالی، نروژ، ژاپن، چین و هند ممنوع است و افراد نمی‌توانند تابعیت کشورهای مختلف را داشته باشند.

کشورهایی که داشتن تابعیت مضاعف در آن‌ها ممنوع است

از طرف دیگر داشتن تابعیت مضاعف در کشورهایی مانند انگلستان، سوئد، آمریکا و کانادا هیچ‌گونه منعی ندارد و شهروندان این کشورها می‌توانند بدون هیچ محدودیتی تابعیت مضاعف کشورهای دیگر را دریافت کنند. به‌طورکلی دریافت تابعیت مضاعف با قوانین کشوری که تابعیت آن را دارید، ارتباط مستقیم دارد.

در چه مواردی می‌توان در ایران تابعیت مضاعف داشت؟

همان‌طور که عنوان شد شهروندان کشور ایران نمی‌توانند تابعیت مضاعف کشورهای دیگر را دریافت کنند. البته باید اشاره کرد که افراد می‌توانند با لغو تابعیت ایران خود، تابعیت کشورهای دیگر را دریافت کنند اما لغو تابعیت ایران دردسرها و کاغذبازی‌های زیادی دارد و اصلا آسان نیست. به همین علت پیشنهاد می‌شود که از لغو تابعیت ایران خود، خودداری کنید.

شایان‌ذکر است که در سال‌های اخیر قوانین خوبی برای عدم لغو تابعیت ایران برای دریافت تابعیت کشورهای دیگر وضع شده است. برای مثال کودکانی که یکی از والدین آن‌ها ایرانی باشد می‌توانند تابعیت ایران را دریافت کنند. همچنین دانشجویان و افرادی که بدون دلایل سیاسی در کشورهای دیگر اقامت دارند نیز می‌توانند تابعیت و پاسپورت این کشورها را بدون مشکل دریافت کنند. باید اشاره کرد که با لغو تابعیت ایران، شما مشکلی برای رفت‌وآمد به این کشور نخواهید داشت و فقط نمی‌توانید به‌عنوان یک ایرانی در کشور خود بدون محدودیت زمانی زندگی کنید.

نکات مهم در دریافت حداکثر تعداد اقامت کشورهای مختلف

از آن‌جایی که داشتن حداکثر تعداد اقامت کشورهای مختلف بسیار پیچیده است، افراد باید برای دریافت این اقامت‌ها و پاسپورت‌ها، به نکات مهمی مانند ارزش پاسپورت، وجهه مردم آن کشور و امکانات کشور موردنظر توجه کنند. برای مثال همان‌طور که عنوان شد افراد می‌توانند با دریافت اقامت دائم کشورهای عضو اتحادیه اروپا، در دیگر کشورهای عضو این اتحادیه نیز اقامت داشته باشند و در آنجا کار یا تحصیل کنند.

 نکات مهم در دریافت حداکثر تعداد اقامت کشورهای مختلف

از طرف دیگر افراد باید اقامت کشورهایی را به دست آورند که شرایط اخذ اقامت آن‌ها آسان‌تر است. برای مثال افراد می‌توانند به‌راحتی و بدون پرداخت هزینه‌ زیاد، اقامت و پاسپورت کشور‌هایی مانند ترکیه و قبرس را دریافت کنند. یکی دیگر از نکات مهمی که در دریافت حداکثر تعداد اقامت باید به آن توجه داشت، ارزش پاسپورت کشور‌های موردنظر است. برای مثال شما با دریافت اقامت و پاسپورت کشوری مانند ژاپن می‌توانید به بیش از ۱۸۰ کشور دنیا بدون ویزا سفر کنید.

شرایط عمومی مهاجرت به اروپا

مهاجرت قانونی به اروپا

یکی از مهم‌ ترین گام‌ها برای مهاجرت اروپا انتخاب روش مهاجرت است. این روش‌ ها هرکدام دارای شرایط، پیش‌ نیازها و مدارکی است که آگاهی از آن‌ها در انتخاب شما تاثیرگذار خواهد بود.

دریافت حداکثر تعداد اقامت؛ راهی برای زندگی بهتر و بی‌دغدغه

بسیاری از جهان‌گردان و مهاجران علاقه دارند که اقامت کشورهای زیادی را دریافت کنند. دریافت حداکثر تعداد اقامت می‌تواند زندگی هر فردی را راحت کند و آن‌ها می‌توانند بدون محدودیت و دغدغه در فصول مختلف، در کشورهای متفاوتی زندگی کنند. داشتن پاسپورت و اقامت دائم کشورهای مختلف محدودیت قانونی ندارد و افراد می‌توانند حداکثر تعداد اقامت دائم کشورهای مختلف را دریافت کنند.

 

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
تابعیت چیست؟
تابعیت به معنای این است که فرد یک عضو اصلی کشور است و تفاوتی با دیگر شهروندان آن کشور خارجی ندارد. این فرد می‌تواند در انتخابات این کشور خارجی شرکت کند و شهروند این کشور به‌شمار می‌آید.
اقامت چیست؟
داشتن اقامت به معنای اقامت فرد در داخل کشور خارجی است. فردی که دارای اقامت یک کشور می‌باشد، فقط اجازه اقامت در این کشور را داشته و شهروند کشور خارجی به‌شمار نمی‌آید.
در کدام کشورهای جهان داشتن تابعیت مضاعف ممنوع است؟
تقریبا در بسیاری از کشورهای جهان داشتن تابعیت مضاعف ممنوع است. برای مثال داشتن تابعیت مضاعف در کشورهای عربستان سعودی، ایران، کره شمالی، نروژ، ژاپن، چین و هند افراد نمی‌توانند تابعیت کشورهای مختلف را داشته باشند.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کادر هرمس اپلای