موناکو

موناکو

موناکو مطلبی است که در این مقاله با جزئیات به آن پرداخته ایم. در سواحل ریویرا، در نیمه راه بین شهر نیس و مرز ایتالیا، دومین کشور کوچک جهان قرار دارد. کشور موناکو با مساحت کمی بیش از ۲ کیلومتر مربع، یکی از ثروتمندترین و گران‌ترین کشورهای جهان است. این کشور که به‌خاطر آب‌وهوای معتدل و چشم‌انداز زیبایش شناخته می‌شود، در طول سال‌ها به مرکزی برای فرهنگ، تجملات، ورزش و تجارت تبدیل شده است.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

تاریخچه کشور موناکو

داستان این قلمرو با راهبان قلابی و تسخیر یک صخره شروع می‌شود. در سال ۱۲۹۷، فرانچسکو گریمالدی و افرادش صخره موناکو را تسخیر کردند و وانمود کردند که راهبان فرانسیسکن هستند. اقتدار گریمالدی توسط پادشاهی ژنووا در سال ۱۳۱۴ به رسمیت شناخته شد. خانواده گریمالدی به‌غیراز سلطه مختصر فرانسه از سال ۱۷۹۳ تا ۱۸۱۴، از آن زمان تاکنون بر این قلمرو حکومت می‌کنند.

اگر تاریخ این قلمرو با خانواده گریمالدی شروع شود، قدمت قدیمی‌ترین سکونتگاه موجود در این منطقه به ۳۰۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح بازمی‌گردد. تا به امروز، استخوان‌ها، مصنوعات و سایر نشانه‌های حیات هنوز در حین کارهای ساختمانی، چه در خشکی و چه در دریا، کشف می‌شوند. موناکو دارای دو غار ماقبل تاریخ است: غار باغ عجیب‌وغریب و غار سنت مارتین در شهر قدیمی که هر دو برای عموم آزاد است.

تاریخچه موناکو

سیاست

این قلمرو دارای یک سلطنت مشروطه و موروثی است. در عصر حاضر توسط پادشاه، شاهزاده آلبرت دوم موناکو رهبری می‌شود. شاهزاده آلبرت دوم موناکو از سال ۲۰۰۵ و پس از مرگ پدرش شاهزاده رینیر سوم در سال ۲۰۰۵ بر این قلمرو شروع به حکومت کرد. شاهزاده آلبرت قدرت اجرایی را در اختیار دارد.

همه نهادهای این کشور باید از حاکمیت قانون تبعیت کنند و حاکمیت ضامن تفکیک قوا است. نظام سیاسی و نهادی آن توسط قانون اساسی ۱۹۶۲ دیکته شده است.

شاهزاده آلبرت دوم به وزیر امور خارجه که مسئولیت انتخاب وی را بر عهده دارد، کمک می‌کند. وزیر کشور فعلی پیر دارتوت است. تا تاریخ ۱ دسامبر ۲۰۰۵، وزیر دولت باید یک شهروند فرانسوی می‌بود که از میان چندین کارمند ارشد دولتی پیشنهاد شده توسط دولت فرانسه انتخاب می‌شد. معاهده دوستی و همکاری که بین موناکو و فرانسه امضا شد، این تعهد را لغو کرد. بااین‌حال، تا به امروز، هیچ مونگاسکی هنوز توسط شاهزاده وزیر کشور منصوب نشده است. در این قلمرو وزیر کشور ریاست شورای دولتی را بر عهده دارد. این شورا متشکل از پنج وزیر از وزارتخانه‌های زیر است:

  • وزارت کشور
  • وزارت دارایی و اقتصاد
  • وزارت بهداشت و امور اجتماعی
  • وزارت فواید عمومی، محیط‌زیست و توسعه شهری

موناکو وزیر دادگستری ندارد. در عوض، یک نهاد مستقل که در سال ۱۹۱۸ برای جدا کردن مقامات قضایی از دولت تأسیس شد.

جمعیت‌شناسی

این کشور دارای ۳۹۱۸۲ نفر جمعیت است. یکی دیگر از واقعیت‌های جالب در مورد این کشور این است که مونگاسکی‌ها در کشور خود یک اقلیت هستند. درواقع دارنده پاسپورت مونگاسکی تنها حدود یک‌چهارم جمعیت موناکو را تشکیل می‌دهند. بیش از ۱۳۹ ملیت در این کشور زندگی می‌کنند که شامل فرانسوی‌ها، ایتالیایی‌ها و بریتانیایی‌ها، همچنین سوئیسی‌ها و بلژیکی‌ها  می‌شوند. فرانسوی زبان رسمی این کشور است، اما ایتالیایی و انگلیسی به طور گسترده استفاده می‌شود. موناکو همچنین زبان مخصوص به خود به نام “مونگو” دارد که هنوز در مدارس تدریس می‌شود.

جمعیت‌شناسی

جغرافیا و آب‌وهوا

این کشور با مساحت ۲.۰۲ کیلومتر مربع، دومین کشور مستقل جهان پس از واتیکان است. این کشور از سه جهت با کشور فرانسه و از یک جهت با دریای مدیترانه هم مرز است و فاصله آن تا مرز کشور ایتالیا ۱۵ کیلومتر می‌باشد. ارتفاع این کشور از سطح دریا هرگز از ۷۰ متر تجاوز نمی‌کند و کاخ در ارتفاع ۶۲ متری قرار دارد. بااین‌حال، مونت آنجل که بر فراز این قلمرو قرار دارد، به ارتفاع ۱۶۴ بالاتر از سطح دریا می‌رسد.

موناکو همیشه با کمبود زمین دست‌وپنجه نرم کرده است. بااین‌حال، سال‌ها کار ساخت‌وساز در مقیاس بزرگ به این کشور اجازه داد تا قلمرو خود را بر روی دریا گسترش دهد. در حال حاضر محله جدیدی در لاروتو در حال ساخت است. جدیدترین توسعه دریایی در این کشور احتمالاً تا ۶ هکتار وسعت جدید به این منطقه می‌دهد. انتظار می‌رود این کار در سال ۲۰۲۵ به پایان برسد.

همچنین آب‌وهوای این کشور نه خیلی سرد و نه خیلی گرم است. به‌طورکلی کمترین دمای هوا در فصل زمستان به ۸ درجه سانتی‌گراد و بیشترین دما در فصل تابستان به ۲۶ درجه سانتی‌گراد می‌رسد. علاوه بر این، این کشور پرزرق‌وبرق است و دارای جاذبه‌های گردشگری جذابی می‌باشد.

اقتصاد

ازآنجایی‌که ساکنان موناکو هیچ مالیات بر درآمدی نمی‌پردازند، درآمد این کشور از خدمات، مالیات بر ارزش افزوده مونگاسکی و تجارت و همچنین املاک و مستغلات و گردشگری به دست می‌آید. از ۱ ژانویه ۱۹۹۹، یورو ارز رسمی این قلمرو بوده و جانشین فرانک مونگاسک شده است. این کشور یکی از پنج کشور خرد غیر اتحادیه اروپا محصور در خشکی می‌باشد که از یورو استفاده می‌کند. در سال ۲۰۱۸، تولید ناخالص داخلی این کشور برای اولین بار از مرز ۶ میلیارد یورو عبور کرد و به ۶.۰۹ میلیارد یورو رسید. در حالی که در سال ۲۰۱۷ این رقم ۵.۶۹ میلیارد یورو بود.

مزایای زندگی در موناکو

مزایای زندگی در موناکو

این کشور یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان محسوب می‌شود. سیاست مالیاتی مطلوب این قلمرو، همراه با مناظر طبیعی باورنکردنی، افراد با سطح بالایی از ثروت را از سراسر جهان جذب می‌کند.

همچنین در میان افراد ثروتمند، تقاضا برای اخذ اقامت در این کشور همراه با تمایل به محافظت از سرمایه انباشته می‌باشد. و ارتباطی با شروع یک روند در مقیاس بزرگ برای مبادله خودکار اطلاعات مالیاتی بین ایالت‌ها وجود دارد. این قلمرو به‌خاطر حفظ محرمانگی کامل در مورد ساکنانش شناخته شده است. از دیگر مزایای زندگی در موناکو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کیفیت زندگی بالا
  • آب‌وهوای معتدل و مدیترانه‌ای، و همچنین نزدیکی این قلمرو به دریا
  • کشور امن با نرخ جرایم صفر
  • سیستم مراقبت‌های بهداشتی توسعه‌یافته
  • آموزش با کیفیت
  • رژیم مالیاتی مطلوب، حفظ اسرار مالی در مورد سپرده‌گذار توسط مؤسسات بانکی

انواع کارت اقامت در موناکو

این نکته قابل‌توجه است که هر فردی که حداقل ۱۶ سال سن داشته باشد که مایل است بیش از سه ماه در سال در موناکو بماند یا مایل به اخذ اقامت در موناکو باشد، باید از مقامات این کشور کارت اقامت دریافت کند. به‌طورکلی سه نوع کارت اقامت وجود دارد:

کارت اقامت موقت

این کارت برای یک دوره ۱۲ ماهه صادر می‌شود. دارنده کارت باید ۳ ماه قبل از دریافت آن، در این کشور اقامت داشته باشد. نقض شرایط اقامت مستلزم امتناع از تمدید کارت اقامت موقت می‌شود. پس از ۱۲ ماه، دارنده کارت اقامت موقت می‌تواند وضعیت اقامت خود را ۲ بار دیگر (در مجموع ۳ سال) تمدید کند، پس از آن می‌تواند واجد شرایط دریافت کارت اقامت سه‌ساله این کشور شود.

کارت اقامت سه‌ساله

این کارت به مدت ۳ سال اعتبار دارد و پس از انقضاء، دارنده آن می‌تواند کارت اقامت خود را برای ۳ سال دیگر تمدید کند. شرایط دریافت این کارت اقامت با کارت اقامت موقت یکسان است. بدین معنی که برای دریافت آن متقاضی باید حداقل ۳ ماه از ۱۲ ماه در سال در موناکو اقامت داشته باشد. اگر متقاضی بیش از ۳ ماه در سال در این کشور زندگی کرده باشد، کارت اقامت ممتاز را دریافت خواهد کرد.

کارت اقامت ممتاز

کارت اقامت ممتاز با اعتبار ۱۰ ساله صادر می‌شود. این کارت اقامت را می‌توان به تعداد نامحدود تمدید کرد. شرط اعطای این نوع کارت اقامت، اقامت متقاضی حداقل به مدت ۱۸۳ روز در سال در این کشور است. دارنده کارت اقامت ممتاز این امکان را دارد که برای وضعیت شهروندی در این کشور درخواست دهد. بااین‌حال، متقاضی شهروندی باید دلایل موجهی داشته باشد که یکی از آنها حداقل ۱۰ سال زندگی مداوم در این کشور می‌باشد و در این صورت متقاضی با اقتصاد و فرهنگ این کشور ادغام شده است.

انواع کارت اقامت در موناکو

نحوه اخذ اقامت موناکو

اخذ مجوز اقامت در این کشور یک پروسه پیچیده است. قلمرو کوچکی از این کشور اجازه پذیرش همه افراد را نمی‌دهد. بنابراین ساکنان آینده باتوجه‌به معیارهای سختگیرانه انتخاب می‌شوند که شامل موارد زیر می‌باشد:

  • اولاً این دلیلی بر دردسترس‌بودن مجوز اقامت در این کشور است.
  • ثانیاً تأیید منابع مالی کافی برای زندگی می‌باشد.
  • ثالثاً، شواهد قابل اعتماد بودن متقاضی است.

برنامه مهاجرتی برای اتباع خارجی مستقل از نظر مالی

این یک برنامه مهاجرتی محبوب در بین متقاضیان ثروتمند است. این برنامه حاکی از آن است که متقاضی درآمد ثابتی از تجارتی دارد که در خارج از موناکو دریافت می‌شود. حداقل میزان درآمد ثابت برای متقاضی اصلی بین ۳۰۰۰ یورو در ماه است و بسته به تعداد اعضای خانواده که همراه متقاضی به این کشور مهاجرت می‌کنند، این مقدار افزایش می‌یابد. علاوه بر درآمد ثابت، متقاضی باید موارد زیر را نیز ارائه دهد:

  • دردسترس‌بودن اقامتگاه برای کل دوره برنامه‌ریزی‌شده اقامت در این کشور که ممکن است یک قرارداد اجاره رسمی با سپرده پرداختی باشد. یک مزیت قابل‌توجه برای متقاضی، دردسترس‌بودن یا خرید املاک و مستغلات در این کشور خواهد بود. وجود املاک و مستغلات شانس افراد را برای اخذ اقامت دائم به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.
  • سپرده به مبلغ ۵۰۰ هزار یورو در بانک موناکو.

برنامه مهاجرتی با راه‌اندازی یک تجارت یا شعبه یک شرکت

این برنامه مهاجرتی برای کسانی مناسب است که می‌خواهند یک کسب‌وکار جدید یا شعبه یک شرکت موجود در این کشور را افتتاح کنند. این برنامه مهاجرتی یکی از سخت‌ترین دسته‌بندی‌ها است، زیرا متقاضی باید ارتباط و دوام این تجارت را در این کشور اثبات کند.

ازآنجایی‌که موناکو یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است، اقتصاد این کشور نیازی به شرکت‌های جدید ندارد. اگر متقاضی یک طرح تجاری منحصربه‌فرد دارد و به موفقیت شرکت اطمینان داشته باشد، باید شرایط مربوطه را برای اخذ اقامت این کشور را رعایت کند:

  • افتتاح یک دفتر در این کشور
  • استخدام حداقل ۴ نفر
  • دارای سرمایه ۱۵۰۰۰۰ یورویی باشد.

اگر متقاضی بخواهد شعبه یک شرکت موجود را افتتاح کند، درصورتی‌که شرکت بیش از ۲۵ درصد از درآمد خارج از قلمرو را دریافت کند، باید پرداخت مالیات‌بردرآمد به میزان ۳۳.۳ درصد را در نظر داشته باشد.

برنامه مهاجرتی از طریق استخدام

داشتن قرارداد کاری با یک شرکت ثبت شده یا داشتن دفتر نمایندگی در موناکو این حق را به متقاضی می‌دهد که مجوز اقامت کاری را دریافت کند. متقاضی باید این شرایط زیر را داشته باشد:

  • با کارفرما در این کشور تماس کاری داشته باشد. مهم است که بومیان این قلمرو یا فرانسه برای این شغل خالی اقدام نکنند.
  • درآمدی داشته باشد که تمام هزینه‌های زندگی در این کشور (اجاره، غذا، حمل‌ونقل، بیمه) را پوشش دهد.

همچنین مدت اعتبار مجوز اقامت کاری، بستگی به مدت قرارداد کاری افراد دارد.

برنامه مهاجرتی از طریق تحصیل در این کشور

به دانشجویان مؤسسات آموزشی در موناکو مجوز اقامت برای مدت تحصیل اعطا می‌شود. برای انجام این کار، متقاضی باید:

  • در یک موسسه آموزشی ثبت‌نام کرده و هزینه سال تحصیلی را پرداخت کرده باشد.
  • دانشجو باید در این قلمرو یک خانه اجاره کند.
  • اثبات وجود برای پرداخت هزینه‌های متقاضی در این کشور (اجاره، غذا، حمل‌ونقل، بیمه)

همانند مجوز اقامت کاری، کارت اقامت بلافاصله پس از اتمام دوره آموزشی در یک موسسه آموزشی منقضی می‌شود.

برای مهاجرت از کجا شروع کنیم

برای مهاجرت از کجا شروع کنیم؟

مهاجرت یکی از مهم‌ترین تصمیمات افراد در زندگی است. تصمیمی که اگر همراه با توان مالی، تحقیق، دریافت مشاوره و برنامه‌ریزی صحیح باشد، می‌تواند آینده‌ای روشن را برای شما رقم بزند.

سخن آخر

کشور موناکو، هم مرز با دریای مدیترانه، زیرساختی استثنایی و امن همراه با مزایای یک سیستم مالی جذاب را در اختیار سرمایه‌گذاران و کارآفرینان قرار می‌دهد. جمعیت این کشور بیش از ۳۰ هزار نفر است که شامل ۵۰۰۰ نفر از اهالی موناکو، ۱۲۰۰۰ نفر فرانسوی و ۵۰۰۰ نفر ایتالیایی می‌باشد. زبان رسمی این کشور فرانسه است، اگرچه ایتالیایی و انگلیسی به طور گسترده صحبت می‌شود. ساکنان این کشور از تابستان‌های بسیار آفتابی و زمستان‌های بسیار ملایم برخوردار هستند.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
آیا موناکو بخشی از گروه کشورهای شنگن است؟
اگرچه این قلمرو یک کشور مستقل است، اما عملا عضوی از منطقه شنگن محسوب می‌شود، چرا که مرزها و قلمرو گمرکی آن مانند فرانسه است. این کشور رسما از یورو به‌عنوان پول رسمی خود استفاده می‌کند.
آیا برای رفتن به این کشور نیاز به ویزا دارید؟
موناکو مرز رسمی ندارد. محل ورود گمرک به این کشور فرانسه است، بنابراین افرادی که به این کشور سفر می‌کنند باید الزامات ویزای فرانسه را بر اساس گذرنامه‌های نگهداری شده بررسی کنند. هر کسی با گذرنامه معتبر می‌تواند تا سه ماه در سال در موناکو بماند بدون اینکه نیاز به درخواست اقامت رسمی داشته باشد.
آیا این کشور جای امنی برای زندگی است؟
بله، این کشور محیطی بسیار امن برای زندگی‌کردن است. پلیس حضور پررنگی دارد و در اکثر اماکن عمومی و ساختمان‌ها دوربین‌های امنیتی وجود دارد. ازآنجایی‌که این کشور قلمرو کوچکی است، می‌توان آن را به دلایل امنیتی به طور موثر کنترل کرد.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کادر هرمس اپلای