![هر آنچه درباره اخذ ویزای پرتغال باید بدانید](https://www.hermesapply.com/wp-content/uploads/2022/03/Everything-you-need-to-know-about-obtaining-a-Portugal-visa.jpg)
هر آنچه درباره اخذ ویزای پرتغال باید بدانید
- آشنایی با کشور پرتغال
- انواع ویزای کشور پرتغال
- ویزاهای مناسب برای اقامت بلندمدت در پرتغال
- شرایط ویزای کاری کشور پرتغال
- شرایط ویزای تحصیلی کشور پرتغال
- قانون کار برای دانشجویان خارجی
- هزینه تحصیل در کشور پرتغال
- شرایط ویزای درمانی کشور پرتغال
- ویزای طلایی پرتغال
- ویزای همراه کشور پرتغال
- مدارک موردنیاز برای اخذ ویزای پرتغال
- سخن پایانی
پرتغال یکی از جذابترین کشورهای اروپایی است که هرساله تعداد زیادی از گردشگران و توریستها برای بهرهمندی از جذابیتهای آن به این کشور سفر میکنند. علاوه بر این، کشور پرتغال که یکی از اعضای اتحادیه اروپا بوده و مکان مناسبی برای سرمایهگذاری از سوی مهاجران است. دولت پرتغال اخذ ویزای پرتغال را از طرق مختلف ممکن ساخته تا مهاجرانی که قصد سرمایهگذاری دارند، بتوانند راحتتر از گذشته به این کشور مهاجرت کنند. ایرانیان بسیاری به دلیل سوابق کشور پرتغال در امر دریانوردی و وجود جشنوارههای متنوع که هرساله در ماههای مختلفی برگزار میشوند، علاقهمند به اخذ ویزای پرتغال هستند. اکنون در این مقاله قصد داریم با انواع ویزای پرتغال آشنا شویم.
آشنایی با کشور پرتغال
کشور پرتغال یکی از کشورهای اروپایی است که در قسمت جنوب غربی این قاره با کشور اسپانیا مرز مشترک دارد. کشور پرتغال حدود ۱۱ میلیون نفر جمعیت دارد و از دو قسمت شمالی و جنوبی تشکیلشده است. پایتخت آن شهر لیسبون است که در قسمت جنوبی آن واقعشده است. شهر دیگری به نام پورتو در قسمت شمالی کشور پرتغال قرار دارد که با پایتخت در رقابت تنگاتنگی است. این کشور از سمت غرب با اقیانوس اطلس همجوار است.
این کشور عموماً کشوری با آبوهوای گرم است. البته قسمت غربی این کشور که در همسایگی با اقیانوس اطلس قرار دارد، دارای آبوهوای معتدل است. زمستانها در این بخش هوا کمی خنک و با رطوبت کم است. بهتر است بدانید در قسمتهای جنوبی کشور پرتغال آبوهوا گرم و خشک است. داشتن چنین اطلاعاتی در خصوص یک کشور میتواند به تصمیم شما برای مهاجرت و انتخاب مقصد کمک فراوانی کند.
انواع ویزای کشور پرتغال
بهعنوان فردی که تمایل به اخذ ویزای پرتغال دارد، باید بدانید که دریافت اجازه اقامت در این کشور با ملیت، مدتزمانی که تمایل به اقامت دارید و هدف شما برای مهاجرت به این کشور ارتباط مستقیمی دارد. تنها بر اساس بررسی این موارد است که میتوانید از انواع مختلف ویزای این کشور استفاده کنید. برای اعطا ویزا دولت پرتغال بررسی میکند که آیا شما بهعنوان یک مهاجر و عضو جدید این کشور توانایی مالی برای اداره زندگی خود در مدتزمان اقامت و یا تأمین هزینه بلیت برای بازگشت به وطنتان را دارید یا خیر.
بر اساس سیاستهای دولت پرتغال شهروندان کشورهای اروپایی عضو اتحادیه اروپا قادر خواهند بود با استفاده از پاسپورت معتبر خود وارد این کشور شوند. این کشور یکی از اعضای پیمان شنگن است که برای سفر به آن باید یکی از انواع ویزای شنگن را دریافت کنید.
انواع ویزای کشور پرتغال به 4 دسته کلی A، B، C و D تقسیم میشود که به توضیح آنها میپردازیم. هرکدام از این ویزاها باتوجهبه هدف متقاضی مدتزمانهای متفاوتی را برای اقامت به افراد در بر میگیرد. اولین نوع ویزای پرتغال ویزای نوع A است که با دریافت این ویزا بههیچوجه حق ورود به شهرهای کشور پرتغال را نخواهید داشت.
ویزای نوع A تنها برای افرادی صادر خواهد شد که قصد مسافرت به کشورهایی را دارند و فرودگاههای پرتغال در میانه سفر آنان قرار دارد. این ویزا در داخل فرودگاهها صادرشده و تنها محیطی که تردد در آن برای دارندگان این ویزا مجاز است، محیط داخلی فرودگاههای پرتغال است.
دومین ویزای این کشور ویزای نوع B است. این ویزا برای مسافرتهایی که از طریق خطوط هوایی و یا زمینی به کشور پرتغال صورت میگیرند، صادر میشود. این ویزا که یک ویزای مسافرتی است، تنها ۵ روز برای دارندگان آن معتبر خواهد بود.
نوع دیگری از ویزا نیز وجود دارد که با اخذ ویزای پرتغال به شرطی که از نوع C باشد، امکان اقامت کوتاهمدت یعنی چیزی در حدود ۹۰ روز معادل با ۳ ماه اقامت را به دارندگان آن اعطا میکند. ویزای نوع C امکان تمدید کردن تا ۱ سال را دارد و میتواند برای یکبار ورود و یا چندین بار ورود به این کشور تعیین شود. این نوع از ویزا برای اعمال پزشکی و یا بازدیدکنندگان صادر خواهد شد.
آخرین نوع از ویزاهایی که برای افراد غیر پرتغالی صادر خواهد شد، ویزای نوع D است که امکان اقامت بیش از مدت یکساله را به دارندگان خود میدهد. ویزای نوع D به دانشجویان، سرمایهگذاران یا کارکنان و کارگران اعطا میشود. در ادامه به شرایط اخذ ویزای پرتغال در انواع مختلف خواهیم پرداخت.
ویزاهای مناسب برای اقامت بلندمدت در پرتغال
ویزاهای مختلفی که امکان اقامت بلندمدت را به متقاضیان میدهند، عموماً جز ویزاهای نوع D هستند و برای مقاصد تحصیلی، درمانی، کاری و یا سرمایهگذاری در این کشور صادر میشوند. هر فرد متقاضی پس از اعلام درخواست ویزای بلندمدت برای اقامت در این کشور موردبررسی و تحقیق قرار میگیرد. درصورتیکه دارای شرایط مناسبی برای اقامت در پرتغال باشد، میتواند موفق به دریافت یکی از انواع ویزاهای بلندمدتی شود.
فرد بعد از اخذ ویزای متناسب با هدف خود میتواند درنهایت با پرداخت مالیات در مدتزمانی که با ویزای نوع D در این کشور زندگی میکرده است، اقدام به اخذ اقامت دائم کند و برای همیشه به یک شهروند پرتغالی تبدیل شود.
شرایط ویزای کاری کشور پرتغال
کشور پرتغال کشوری است که نرخ بیکاری آن در سالهای اخیر رو به کاهش بوده است. علاوه بر این صنعت در این کشور رو به رشد است و فرصتهای شغلی بسیاری ایجادشدهاند. ازاینرو شاید پرتغال مقصد مناسبی برای افرادی باشد که بهقصد اشتغال در آن تقاضای اخذ ویزای پرتغال را دارند.
بنا بر یک سری قوانین مهاجرتی که کشورهای اعضای اتحادیه اروپا آن را پذیرفتهاند، هر فردی که شهروند یکی از این کشورها باشد، برای مهاجرت به سایر کشورهای اتحادیه مانند کشور پرتغال نیازی به اخذ ویزا و اخذ ویزای پرتغال ندارد. این فرد بدون دریافت ویزا میتواند در کشور دلخواه اروپایی خود مشغول به کار و کسب درآمد شود؛ اما اگر نیاز باشد برای مدتی بیش از شش ماه در کشور مقصد بمانند، برای اقامت بدون دردسر بایستی حتماً اقدام به تهیه کارت اقامت کنند.
چه کسانی باید ویزا دریافت کنند؟
کلیه افرادی که ملیتی غیر از کشورهای اتحادیه اروپا دارند، برای ورود به خاک پرتغال بایستی حتماً دارای ویزای این کشور باشند؛ بنابراین توصیه میشود چنین افرادی قبل از آنکه اقدام برای سفر به پرتغال کنند، از سفارت این کشور در تهران ویزای کاری خود را دریافت کنند.
کارکنان و کارگرانی که با داشتن ویزای کاری به خاک پرتغال قدم گذاشتند، تنها ۴ ماه فرصت دارند تا اجازه اقامت در این کشور را دریافت کنند؛ در غیر این صورت پس از اتمام این مهلت ۴ ماهه بالاجبار باید پرتغال را ترک کرده و به کشور خود بازگردند. افراد دارای ویزای کاری بعد از گذشت ۵ سال زندگی در این کشور امکان تبدیل ویزای خود به اقامت دائم را دارند.
ویزای خوداشتغالی نیز نوعی از ویزای کاری پرتغال است که در ابتدا برای مدت ۲ سال صادر خواهد شد. با دریافت این ویزا قادر به زندگی در این کشور هستید و میتوانید در کشورهای عضو ناحیه شنگن به گشتوگذار بپردازید. پس از درخواست ویزای خوداشتغالی با دریافت یک شماره مالیاتی در پرتغال موظف به پرداخت مالیات به این کشور خواهید شد.
پس از ورود به کشور پرتغال برای دریافت مجوزی که به شما بهعنوان یک مهاجر اجازه اشتغال و کسب درآمد میدهد، باید مدارکی چون ویزای اقامتی معتبر، اثبات محل اقامت، دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی، پاسپورت، اسناد مالیاتی، قرارداد کاری، گواهی عدم سوءپیشینه و برگه ثبتنام در تأمین اجتماعی را به ادارات مربوطه تقدیم کنید.
شرایط ویزای تحصیلی کشور پرتغال
افراد زیادی برای شروع و یا تکمیل تحصیلات خود تصمیم به مهاجرت به کشورهای اروپایی میگیرند. تحصیل اروپا در عین جذابیتی که دارد، مدارک معتبری را برای دانشجویان به ارمغان میآورد. کشور پرتغال نیز مثل سایر کشورهای اروپایی همواره مقصدی جذاب و دوستداشتنی برای دانشجویان سراسر دنیا بوده است.
دانشگاههای موجود در این کشور دورههای دانشگاهی متفاوتی را در مقاطع مختلف لیسانس، فوقلیسانس و دکترا ارائه میدهد. علاقهمندانی که به دنبال کسب مدرک فنی در تخصصهای موردنظر خود را دارند نیز میتوانند با ثبتنام و شرکت در دورههای تخصصی دانشگاههای پلیتکنیک به اهداف تحصیلی خود دست یابند.
برای تحصیل در پرتغال مدرک زبان نیاز است؟
نکته مهم در این خصوص این است که اخذ ویزای پرتغال به روش تحصیلی نیازمند تسلط دانشجویان به زبانهای انگلیسی و پرتغالی است. متقاضیان بعدازآنکه در دانشگاه موردنظر خود پذیرفته شدند، یک نامه برای اعلام درخواست ویزای تحصیلی در پرتغال دریافت خواهند کرد.
اگر برای تحصیل قصد مهاجرت به این کشور را دارید، میتوانید از دو نوع ویزای تحصیلی برخوردار شوید. اولی یک نوع ویزای تحصیلی است که مدتی کوتاه به شما اجازه اقامت در پرتغال را میدهد. با دریافت این ویزای کوتاهمدت تحصیلی تنها به مدت ۳ ماه تا یک سال قادر خواهید بود در دورههای آموزشی کوتاه در این کشور شرکت کنید.
برای مثال دورههای آموزش زبان پرتغالی دورههای کوتاهمدت هستند. نوع دوم ویزای تحصیلی همانطور که پیشتر بدان اشاره شد، ویزای تحصیلی بلندمدت است که مختص دانشجویان و متقاضیانی است که درخواست تحصیل در دورههای دانشگاهی و آکادمیک بیش از یک سال را دارند.
یکی از شروط اصلی و مهم که برای پذیرش دانشجویان خارجی در دورههای انگلیسیزبان اهمیت دارد، ارائه مدارک زبان آیلتس، تافل و یا C1 پیشرفته است که البته اکثر دانشگاههای موجود در کشورهای اروپایی که برنامههای درسی را به زبان انگلیسی ارائه میدهند، این شرط را برای ورودیهای مهاجر خود اعمال میکنند.
قانون کار برای دانشجویان خارجی
درصورتیکه بهعنوان دانشجو برای تحصیل در کشور پرتغال موفق به دریافت ویزای تحصیلی بلندمدت شدید، میتوانید اجازه کار کردن و اشتغال را بهصورت نیمهوقت داشته باشید و به کسب درآمد در این کشور بپردازید؛ اما اگر ملیتی خارج از اتحادیه اروپا دارید، تنها در مدت مشخصی میتوانید کار کنید.
این مدت مشخص حدود ۲۰ ساعت در هفته است. البته در مدت تعطیلات حتی ممکن است اجازه کار تماموقت را نیز برایتان صادر کنند. این قانون برای محصلانی که ملیتی مطابق با کشورهای عضو اتحادیه اروپا داشته باشند، بدون هیچگونه محدودیت زمانی و مکانی قابلاجرا است.
هزینه تحصیل در کشور پرتغال
برای تحصیل در کشور پرتغال حتماً هزینههایی ازجمله شهریه دانشگاه محل تحصیل را متحمل خواهید شد. شاید نیاز باشد پیش از اخذ ویزای پرتغال از نوع تحصیلی کمی درباره هزینههای تحصیل در این کشور تحقیق کنید. بهطور میانگین هزینه موردنیاز برای تحصیل یک دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ یورو در طول یک سال است.
اگر در مقطعی بالاتر مثل مقطع دکترا مایل به تحصیل در این کشور باشید، بهطور متوسط هزینهای نزدیک به ۳۰۰۰ یورو در سال را باید کنار بگذارید. اگر در دانشگاههای سطح بالایی مثل دانشگاه معروف پورتو قصد تحصیل داشته باشید، تحصیلات شما بین ۳۰۰۰ تا ۶۰۰۰ یورو در سال آب میخورد. فراموش نکنید که تحصیل در دانشگاهها و کالجهای خصوصی بیش از این قیمتها هزینه نیاز دارد.
شرایط ویزای درمانی کشور پرتغال
ممکن است شما نیز یکی از صدها نفری باشید که اقدام به اخذ ویزای پرتغال برای مقاصد پزشکی کردهاید. در این صورت باید بدانید زمانی که مدارک لازم را در این خصوص به سفارت پرتغال ارائه دادید، درخواست شما بررسی و درنهایت ویزای درمانی برای شما صادر خواهد شد.
یکی از مهمترین شروط برای اعطای ویزای درمانی پرتغال این است که بهعنوان فرد متقاضی بایستی بتوانید اثبات کنید که این خدمت درمانی در کشور مبدأ شما وجود ندارد و یا دعوتنامهای از طرف یک پزشک حاذق در پرتغال که برای شما ارسالشده است را به همراه داشته باشید.
در این صورت ویزای درمانی پرتغال با هدف خدمترسانی به جامعه بشری برای متقاضیان بیمار صادر خواهد شد. برای دریافت این ویزا اثبات تواناییهای مالی برای اقامت و رفتوآمد به این کشور اجباری است. مدتزمان اقامت که برای دارندگان ویزای درمانی که ویزای پرتغال از نوع C است تا 90 روز ادامه دارد.
مدارک لازم برای دریافت ویزای درمانی پرتغال
گزارش پزشکی محلی، دعوتنامه و یا گزارش پزشکی از یک پزشک متخصص و یا بیمارستان معتبر در پرتغال که وضعیت بیماری شما را تأیید کرده است. رسید هزینههای پرداختی برای مصارف پزشکی ازجمله مدارک موردنیاز برای اخذ ویزای پرتغال از نوع درمانی هستند که باید حتماً در زمان مقرر نسبت به تحویل آنها به سفارت پرتغال در کشور مبدأ اقدام کنید.
ویزای طلایی پرتغال
ویزای طلایی یکی از انواع ویزاهایی است. در صورتی قادر به دریافت آن هستید که بهعنوان یک مهاجر قصد سرمایهگذاری و یا خرید ملک در کشور پرتغال را داشته باشید. اگر تمایل به اخذ ویزای سرمایهگذاری پرتغال را دارید، فراموش نکنید که حداقل مقداری که باید برای سرمایهگذاری در این کشور و یا خرید ملک خرج کنید ۲۵۰۰۰ یورو است. ویزای استارتاپ پرتغال که برای کارآفرینان و مؤسسان شرکتها و دفاتر در این کشور است، یکی از زیرمجموعههای ویزای طلایی پرتغال است.
ویزای همراه کشور پرتغال
یکی دیگر از روشهای اخذ ویزای پرتغال اخذ ویزا از طریق ویزای همراه است. در این نوع از ویزا همسر فرد اصلی و یا فرزندانی که به سن ۱۸ سال نرسیده باشند؛ قادر خواهند بود با دریافت ویزای همراه به فرد اصلی که سرپرست خانواده است، ملحق شوند. ویزای همراه در بسیاری از کشورهای مهاجرپذیر دنیا با شرایط مختلفی همراه است.
مدارک موردنیاز برای اخذ ویزای پرتغال
برای دریافت هرکدام از انواع ویزاهای پرتغال نیاز است تا مدارک مشخص و معینی را جمعآوری کرده و بدون کم و کاستی به سفارت پرتغال ارائه دهید. اگر در جمعآوری و ارائه مدارک موردنیاز دقت کافی نداشته باشید، ممکن است در معرض خطر ریجکت شدن از سوی دولت پرتغال قرار بگیرید. ریجکت شدن از سوی سفارت یک کشور حتی برای یکبار برای شخص متقاضی امتیازات منفی به همراه دارد که در زمان ارائه مجدد درخواست موردتوجه قرار خواهد گرفت.
برای ارائه درخواست ویزای پرتغال مدارکی چون گواهی عدم سوءپیشینه، دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی، بیمهنامه مسافرتی، نامه اثبات تمکن مالی برای اقامت و رفتوآمد بین کشور مبدأ و پرتغال، مدارک مربوط به نوع ویزای درخواستی شامل مدارک تحصیلی، درمانی و یا سوابق کاری، اثبات محل اسکان در کشور پرتغال، فرمهای تکمیلشده از سوی شما که از سفارت دریافت کردید، مدارک هویتی و شناسایی از قبیل کارت ملی و شناسنامه را با رعایت دقت و احتیاط به محل مربوطه تحویل دهید.
اقامت پرتغال
سخن پایانی
ضمن تشکر و قدردانی از همراهی شما با مقاله پیش رو، باید گفت در طی این مقاله درباره انواع روشهای اخذ ویزای پرتغال نکاتی را موردبررسی و رصد قرار دادیم. باتوجهبه رشد روزافزون تقاضا برای مهاجرت به اروپا با اهداف مختلفی چون تحصیل، کار و سرمایهگذاری نیاز بود تا اطلاعات مفیدی در خصوص مهاجرت به کشور پرتغال که غربیترین کشور اروپایی است، در اختیار شما عزیزان قرار بگیرد.
کشور پرتغال دارای جذابیتهای بصری و پتانسیلهای بالایی در زمینه تحصیل و اشتغال است و به دلیل شرایط زندگی و هزینه مناسب زندگی برای مهاجران در بین کشورهای مختلف اروپایی میتواند انتخاب مناسبی برای مهاجرت باشد.
ازجمله مهمترین شرایط این کشور در جذب مهاجرت کاهش نرخ بیکاری و افزایش شاخص اقتصادی این کشور در سالهای اخیر است که نوید یک زندگی فعالانه و پویا را به متقاضیان میدهد. امیدواریم با مطالعه این مقاله برای سؤالاتی که ممکن است برایتان در این خصوص شکلگرفته باشد، پاسخ مناسبی یافته باشید.
ســوالات متـداول
ویزاهای مختلفی که امکان اقامت بلندمدت را به متقاضیان میدهند، عموماً جز ویزاهای نوع D هستند و برای مقاصد تحصیلی، درمانی، کاری و یا سرمایهگذاری در این کشور صادر میشوند.
نکته مهم در این خصوص این است که اخذ ویزای پرتغال به روش تحصیلی نیازمند تسلط دانشجویان به زبانهای انگلیسی و پرتغالی است.
یکی از شروط اصلی و مهم که برای پذیرش دانشجویان خارجی در دورههای انگلیسیزبان اهمیت دارد، ارائه مدارک زبان آیلتس، تافل و یا C1 پیشرفته است
ویزای نوع D به دانشجویان، سرمایهگذاران یا کارکنان و کارگران اعطا میشود.
نظــرات کـاربران