هرمس اپلای / مهاجرت تحصیلی / مهاجرت تحصیلی به آلمان / تحصیل در دبیرستانهای آلمان
تحصیل در دبیرستانهای آلمان مطلبی است که در این مقاله به جزئیات به آن پرداخته ایم. به دلیل سیستم آموزشی پیشرفته در آلمان و شرایط عالی برای زندگی و کار در این کشور پس از تحصیل، بسیاری از والدین مایلند فرزندان خود را قبل از ورود به دانشگاه در دبیرستانهای آلمان ثبت نام کنند.
اما از شرایط ثبت نام و هزینههای تحصیل در مدارس بینالمللی آلمان هیچگونه اطلاعی ندارند. به همین خاطر میخواهیم در این مقاله به بررسی جزئیات ویزای تحصیلی آلمان و فرآیند پذیرش بپردازیم. به علاوه برای اطلاع از شرایط دبیرستانهای آلمان و شرایط دریافت ویزای تحصیلی آلمان برای دانشآموزان، میتوانید با کارشناسان ما در موسسه تماس بگیرید و از مشاوره تلفنی بهره مند شوید.
اگر به هر دلیلی خواندن این مقاله خارج از حوصله شماست، فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس برقرار کنند.
دانش آموزان بینالمللی از سن ۱۴ سالگی میتوانند در مقطع دبیرستان کشور آلمان، مشغول به تحصیل شوند. اما دانشآموزانی که بدون والدین خود در آلمان مشغول به تحصیل میشوند، نیاز به سرپرست قانونی یا قیم دارند و میتوانند در مدارس شبانهروزی خصوصی تحصیل کنند که مدرسه این مسئولیت را قبول میکند.
اکثر مدارس بینالمللی نسبت به مدارس دولتی گزینه بهتری برای مهاجران و دانشجویان بینالمللی هستند زیرا مزایا و امکانات بیشتری نسبت به مدارس دولتی دارند و آموزش همزمان به زبان انگلیسی و آلمانی انجام میشود که حتی برای برخی از مدارس الزامی نیست.
برخی از والدین میخواهند فرزندان خود را برای تحصیل در دبیرستانهای آلمان همراهی کنند، اما طبق قوانین ویزای دانش آموزی آلمان، والدین آنها نمیتوانند همراه باشند و ویزای همراه برای آنها صادر نمیشود، بنابراین به طور کلی دانشآموزان خارجی در مدارس شبانه روزی بینالمللی مورد حمایت قرار میگیرند و از سطح امنیت بالایی برخور دارند.
یکی از شرایط دبیرستانهای آلمان، شرایط نظام آموزشی آن است که در این قسمت بررسی میشود. تحصیل در مقطع دبیرستان در کشور آلمان ، برای تمامی شهروندان آلمانی طبق قوانین جاری در این کشور اجباری است و افراد باید از سن ۶ سالگی در مدارس ابتدایی این کشور تحصیل کنند.
دانش آموزانی که پس از پایان دوره ابتدایی در آلمان تحصیل میکنند، میتوانند یکی از 5 نوع مدرسه را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند تا به دبیرستان بروند و در دبیرستانهای آلمان تحصیل کنند. البته دانشآموزان با عملکرد تحصیلی بسیار خوب و نمرات بالا میتوانند در مدارس Gymnasium ثبت نام کنند.
دانشآموزان پس از اخذ دیپلم 12 ساله میتوانند وارد دانشگاههای آلمان شوند. طبق قوانین آموزشی آلمان، دانشآموزان باید پس از گذراندن دوره 12 ساله، خود را برای امتحان آماده کنند. در صورت قبولی در این آزمون، دیپلم Abitur به آنها تعلق میگیرد. دانشآموزانی که در پایان دوره ابتدایی و راهنمایی نمره متوسطی گرفتهاند، میتوانند در مدارس Realschule ثبت نام کنند این مدارس نیز دانشگاهی هستند، فقط دروس ارائه شده در این مدارس سادهتر و سطح دانش آموزان متوسط است.
دانشآموزانی که از کشورهای دیگر دیپلم گرفتهاند نمیتوانند برای پذیرش در دانشگاههای آلمان اقدام کنند. این افراد باید با گذراندن دوره دوازدهم یا کالج در آلمان مدرک خود را جایگزین کنند تا بتوانند وارد دانشگاههای آلمان شوند.
نوع دیگری از مدارس متوسطه که برای تحصیل در آلمان وجود دارد، Fachoberschule است که در آن دورههای فنی و حرفهای به صورت تخصصی در دو سطح تئوری و عملی به دانش آموزان آموزش داده میشود.
از دیگر مواردی که باید در مورد شرایط دبیرستانهای آلمان در نظر گرفت، نوع سیستم آموزشی است. به طور کلی تحصیلات متوسطه در آلمان بر اساس یکی از روشهای Abitur، IB یا A-Levels صورت میگیرد و دانشآموزان بینالمللی به خصوص در مدارس خصوصی معمولاً از سیستم A-Levels یا IB پیروی میکنند.
Abitur سیستم آموزش متوسطه عادی آلمان است که از دو سال دبیرستان (11 و 12) تشکیل شده است و در نهایت فارغالتحصیلان میتوانند برای ادامه تحصیل در دانشگاههای آلمان وارد شوند، مشروط بر اینکه نمرات خوبی بدست آورند، اما باید زبان تدریس شده در مدارس دولتی و خصوصی آلمانی باشد.
IB و A-Levels مدارک معتبر را برای پذیرش در دانشگاه های بینالمللی در سراسر جهان ارائه میدهند که این دورهها به دو زبان انگلیسی و آلمانی تدریس میشوند. علاوه بر آموزش انگلیسی و آلمانی به عنوان یک زبان اجباری، اکثر مدارس بینالمللی به دانشآموزان یک زبان اختیاری مانند فرانسوی یا اسپانیایی را آموزش میدهند. همچنین موسیقی، رقص، آواز و ورزشهای مختلف را به عنوان بخشی از دورهها آموزش میدهند.
یکی از شرایط دبیرستانهای آلمان، که کسب اطلاعات در آن بسیار تاثیرگذار است، شناخت انواع آن است. به صورت کلی سه نوع دبیرستان در آلمان وجود دارد که شامل:
1. مدرسه Hauptschule
در این سیستم آموزش پایه عمومی برای اعطای مدرک حرفه ای یا مدرک ورود به دانشگاه ارائه میشود که سال پنجم تا دهم را پوشش میدهد و در پایان آن مدرک Hauptschulabschluss اعطا میشود.
2. مدرسه Gymnasium:
در این مدارس آموزش عمومی و عملی برای ورود به دانشگاه یا بازار کار ارائه میشود. از سال سیزدهم دانش آموزان میتوانند در این دوره ثبت نام کنند که در نهایت مدرک Allgemeine Hochschulreife یا Abitur صادر میشود.
3. مدرسه Realschule:
در این سیستم آموزش جامعتر و پیشرفتهتر است و در نهایت دانشجویان پس از اخذ مدرک Realschulabschluss و پس از گذراندن سال دهم تحصیل میتوانند وارد دانشگاه شوند.
برای تحصیل در مقطع دبیرستان در آلمان، دانشآموزان پس از گذراندن یکی از این دورهها در مدارس دولتی میتوانند وارد مدارس فنی و حرفهای شوند که دارای آموزش تئوری و عملی بوده و دارای سیستم دوگانه میباشند.
4. مدرسه Fachoberschule:
در این دوره دو ساله، مدرکی با عنوان Fachoberschule ارائه میشود که از آن میتوان برای ورود به دانشگاههای علمی و کاربردی استفاده کرد.
5. مدرسه Berufsobrschule:
در این مدرسه که یک دوره دو ساله است و یک مدرک فنی و حرفهای ارائه میشود. البته این نکته را در نظر داشته باشید که در برخی از مواقع این دوره تا ۴ سال ادامه خواهد داشت و مدرک مضاعف ارائه خواهد شد.
6. مدرسه Berufsfachschle:
آموزش این مدرسه شامل یک یا چند حرفه است که بعد از گذراندن آن، مدرک فنی و حرفهای ارائه میشود.
7. مدرسه Berufsschle:
در این مدرسه، آموزشهای دروس و مهارت های عملی ارائه میشود که دانشآموزان را برای یک شغل یا یک حرفه آماده میکند.
8. مدرسه Gymnasium Berufliches:
آموزشهای این دوره از مدرسه سه ساله بوده که در نهایت مدرک Abitur ارائه میشود.
همانطور که قبلا ذکر شد، تحصیل رایگان دبیرستان در آلمان برای دانشآموزانی که مقیم آلمان هستند، امکان پذیر است. اما مدارس خصوصی برای دانشآموزان غیرمقیم و خارجی هایی که والدین آنها در آلمان زندگی نمیکنند مناسبتر است.
در مدارس خصوصی یکی از روشهایErsatzschulen (مشابه مدارس دولتی) و)Erganzungsschulen آموزش تکمیلی به اضافه آموزش عمومی) ارائه میشود که بیشتر دانشآموزان بینالمللی نوع دوم را انتخاب میکنند. اما به طور کلی امکان تحصیل در مدارس خصوصی آلمان با پرداخت شهریه که شامل هزینه مسکن و خدمات پشتیبانی می شود.
یکی از شرایط دبیرستانهای آلمان برای تحصیل دانشآموزان خارجی و غیراروپایی در مدارس بینالمللی امکانات بیشتر و کیفیت بالا است. زیرا دانشآموزان کشورهای مختلف وارد مدارس بینالمللی میشوند و دانشآموزان جدید به راحتی میتوانند با محیط جدید سازگار شوند.
از جمله مزیت هایی که میتوان برای شرایط دبیرستانهای آلمان از نوع بینالمللی بیان کرد، استفاده از برنامههای فوق برنامه همچون آموزش فنی و ورزشی است. همچنین تعداد دانشآموزانی که در این مدارس مشغول به تحصیل هستند کمتر از مدارس دولتی است، به همین خاطر دانشآموزان راحتتر با اساتید ارتباط برقرار میکنند.
یکی از شرایط دبیرستانهای آلمان برای تحصیل دانشآموزان خارجی و غیراروپایی در مدارس بینالمللی امکانات بیشتر و کیفیت بالا است. زیرا دانشآموزان کشورهای مختلف وارد مدارس بینالمللی میشوند و دانشآموزان جدید به راحتی میتوانند با محیط جدید سازگار شوند.
از جمله مزیت هایی که میتوان برای شرایط دبیرستانهای آلمان از نوع بینالمللی بیان کرد، استفاده از برنامههای فوق برنامه همچون آموزش فنی و ورزشی است. همچنین تعداد دانشآموزانی که در این مدارس مشغول به تحصیل هستند کمتر از مدارس دولتی است، به همین خاطر دانشآموزان راحتتر با اساتید ارتباط برقرار میکنند.
از دیگر شرایط دبیرستانهای آلمان که باید در زمان پذیرش ارائه کرد، مدارک مورد نیاز است. رزومه دانشآموز به خصوص نمرات سه سال آخر تحصیل، همچنین ویژگیهای شخصیتی و روحی دانشآموز در مصاحبه آنلاین در مراحل پذیرش، مورد بررسی قرار میگیرد.
در این مرحله دانش زبان انگلیسی دانشجو و مهارتهای ارتباطی او نیز ارزیابی میشود. پذیرش نهایی با پرداخت شهریه مدرسه امکانپذیر است. نکتهای که در مورد شهریه وجود دارد این است که بر طبق نمرات و معدل دانشآموز، امکان کسر شهریه از مدرسه وجود دارد.
اما به طور کلی، مدارک زیر برای پذیرش در مقطع دبیرستان در آلمان مورد نیاز است:
یکی دیگر از شرایط دبیرستانهای آلمان در زمان ثبت نام، ارائه مدرک زبان انگلیسی یا آلمانی است. اما سطح زبان آلمانی ممکن است بسته به انتخاب دوره Abitur، IB یا A-level متفاوت باشد. برخی از مدارس بینالمللی سطح زبان را با یک مصاحبه آنلاین ارزیابی میکنند.
برای تحصیل در مدارس متوسطه آلمان مدرک زبان آلمانی تا سطح B1 در صورت نیاز مدرسه الزامی است. مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل سطح 5.5 یا 6 برای دوره های انگلیسی زبان قابل قبول است اما همانطور که گفته شد قوانین برای دورههای مختلف، متفاوت است. البته این نکته را در نظر داشته باشید که تحصیل رایگان در دبیرستانهای آلمان، تنها با دانستن زبان آلمانی امکانپذیر خواهد بود.
هزینه تحصیل در مقطع دبیرستان، از دیگر شرایط دبیرستانهای آلمان برای دانشآموزان مقیم و غیرمقیم با یکدیگر متفاوت است زیرا دانشآموزان مقیم آلمان میتوانند با هزینه کمتر از ۱۰۰۰ یورو در سال در مدارس دولتی تحصیل کنند.
اما دانشآموزان خارجی در مدارس بینالمللی خصوصی با شهریه بالاتر مشغول به تحصیل میشوند. هزینه تحصیل در مدارس آلمان روزانه به طور متوسط بین ۱۲۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ یورو در سال است، مدارس شبانهروزی حدود ۳۵۰۰۰ تا ۴۵۰۰۰ یورو در سال هزینه دارند که با توجه به امکانات مدرسه متفاوت است.
یک سال قبل از درخواست برای ویزای تحصیلی آلمان، پرداخت شهریه الزامی است. دانشآموزانی که از مدارس بینالمللی و خصوصی فارغ التحصیل میشوند، در همان سطح دانش آموزانی قرار میگیرند که از مدارس دولتی آلمان فارغ التحصیل میشوند.
یکی از دغدغههای اصلی که دانشآموزان برای تحصیل دردبیرستانهای آلمان دارند، مساله اقامت است. به همین خاطر میخواهیم در این قسمت در مورد شرایط دبیرستانهای آلمان از نظر کیفیت اقامت توضیح دهیم. مدارس بینالمللی آلمان تعدادی خوابگاههای مدرن و مجهز به دانشآموزان میدهند که به صورت اتاقهای دو الی چند نفره ارائه میشود.
حتی در برخی از دبیرستانهای آلمان، این امکان برای دانشآموزان فراهم شده است که با یک خانواده آلمانی زندگی کنند. البته این خانواده ها هم از نظر اخلاقی و هم از نظر امکانات رفاهی مورد تایید مدرسه هستند.
با توجه به مطالبی که در این مقاله بیان شد، متوجه شدید که شرایط دبیرستانهای آلمان چه دولتی و خصوصی، هر یک شرایط متفاوتی با یکدیگر دارند. این تفاوتها هم برای دانشآموزان مقیم و هم غیرمقیم نیز متفاوت خواهد بود.
امیدواریم با مطالعه مطالب این مقاله اطلاعات مورد نیاز برای پذیرش در دبیرستانهای آلمان را کسب کرده باشید. اما در صورت هر گونه سوالی در این زمینه میتوانید با کارشناسان مجرب مجموعه هرمس اپلای در تماس باشید و مشاورههای لازم را دریافت کنید.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.