زندگی در ترکیه؛ نکات مهمی که درباره ترکیه باید بدانید!

ترکیه کشوری اوراسیایی به‌حساب می‌آید؛ برای اینکه کشور ترکیه از شبه جزیره آناتولی در غرب آسیا تا منطقه بالکان در جنوب شرقی اروپا را پوشانده است. البته ترکیه خود نیاز به معرفی ندارد و هر سال ایرانیان زیادی اقدام به سفر به ترکیه می‌کنند و تقریباً آشنایی نسبی دارند. ترکیه با 7 کشور از جمله ایران، عراق، یونان، گرجستان، بلغارستان، سوریه، نخجوان آذربایجان و ارمنستان دارای مرز خاکی و با قبرس دارای مرز آبی است.

همه چیز درباره زندگی در ترکیه

این کشور جاذبه‌های گردشگری تاریخی و طبیعی زیادی از جمله کاخ سابق امپراتوری عثمانی و دریاچه وان و سواحل مدیترانه دارد. از آنجا که ترکیه در مرز دو قاره و دارای فرهنگ غنی از سنت‌های شرقی و غربی است، از این رو موقعیت استراتژیک در جهان دارد. علاوه بر این، ترکیه به‌نوعی جمهوری دموکراتیک، سکولار، واحد و مشروطه‌ای دارد و سعی در حفظ روابط با غرب و شرق داشته است؛ هرچند بیشتر با غرب ادغام شده است.

موقعیت جغرافیایی کشور ترکیه

ترکیه، کشوری با موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد به‌عنوان پلی بین آسیا و اروپا معرفی شده است. در واقع ترکیه در چهارراه بالکان، قفقاز، خاورمیانه و شرق مدیترانه قرار گرفته است. نکته جالب اینجاست که مساحت ترکیه از مساحت هر یک از کشورهای قاره اروپا بیشتر است. البته باید گفت که تقریباً تمام ترکیه در آسیا قرار دارد؛ اما جزو اروپا به‌حساب می‌آید. این کشور شامل شبه جزیره مستطیل آسیای صغیر است و در منتهی الیه جنوب شرقی اروپا قرار گرفته است. از نظر مرزی ترکیه از شمال به دریای سیاه، از شمال شرقی به گرجستان و ارمنستان، از شرق به جمهوری آذربایجان و ایران، از جنوب شرقی به عراق و سوریه، از جنوب غربی و غرب به دریای مدیترانه و دریای اژه از شمال غربی به یونان و بلغارستان محدود می‌شود.

شهرهای مهم ترکیه

آنکارا پایتخت اصلی ترکیه است؛ اما ترکیه شهرهای مهمی دیگری هم دارد که اتفاقاً مقاصد خوبی برای مهاجرت بوده‌اند. استانبول، ازمیر، آنتالیا و بورسا از شهرهایی هستند که توجه گردشگران و افراد زیادی را برای مهاجرت و زندگی و تحصیل در ترکیه جلب کرده است.

زبان مردم ترکیه

زبان رسمی ترکیه، ترکی استانبولی است و بر اساس قوانین ترکیه، در تمامی مدارس فقط باید این زبان آموزش داده شود که اعتراضات زیادی را به همراه داشته است. دیگر زبان‌هایی که در ترکیه تکلم می‌شود، از نظر آماری شامل کردی کمانجی، دیملی، ترکی آذربایجانی، عربی، بلغاری، ارمنی، گرجی، رومانی، صربی و ازبکی است (البته زبان‌های زیادی در نقاط مختلف کشور صحبت می‌شود). بعضی از این زبان‌ها شامل اقلیت‌ها و بعضی دیگر شامل مهاجران است. سهم زبان‌های انگلیسی، آلمانی و فرانسه به ترتیب در 17%، 4% و 3% است.

دین ترکیه

99.8% مردم مسلمان هستند که از این تعداد، 75% آن‌ها را اهل سنت حنفی تشکیل داده‌اند. جمعیت مسلمانان شیعه حدود 4 درصد است. دسته بعدی یهودی و مسیحی‌ها هستند و تعداد اندکی را اقلیت‌ها تشکیل داده‌اند.

فرهنگ و تمدن مردم ترکیه

ترکیه از کشورهایی است که شما می‌توانید انواع فرهنگ‌های مختلف را مشاهده کنید که این ناشی از افزایش مهاجران مختلف به این کشور است. در حالت کلی، فرهنگ ترکیه به‌صورت جمع گرایانه است که وفاداری قوی به گروه‌های اجتماعی و خانواده را نشان می‌دهد. همچنین مفاهیم افتخار و شرافت شخصی و سخاوت در ترکیه جایگاه بالایی دارد. هرچند بسیاری از مسافران نسبت به رفتار ترک‌ها اعتراضاتی دارند؛ اما باید گفت که در همه کشورها، آدم‌های خوب و بد وجود دارند.

علاوه بر این ترکیه دارای تاریخ غنی با قدمت 4000 سال است که بسیاری از کتاب‌های تاریخی، در خصوص قدمت و تاریخ ترکیه مطالبی خوانده‌اید.

مشاهیر کشور ترکیه

  • سلیمان یکم: دهمین سلطان امپراتوری عثمانی
  • مصطفی کمال پاشا: نظامی عالی‌رتبه و بنیان‌گذار جمهوری ترکیه
  • لیلا گنجر: هنرمند
  • فاطمه عالیه: اولین رمان‌نویس زن
  • بوهوری زاده مصطفی ایتری افندی: موسیقی‌دان
  • یونوس امره: شاعر
  • احمد کمال الدین: معمار
  • کاهیت ارف
  • ناظم حکمت
  • یاشار کمال

مشاهیر کشور ترکیه شامل شخصیت‌های متعددی هستند که در زمینه‌های مختلف مانند سیاست، هنر، ادبیات، علم و ورزش معروف هستند.

اقتصاد کشور ترکیه

ترکیه یک کشور توسعه یافته است که روند رو به رشد خوبی را سپری کرده است. در سال 2005 هفتمین اقتصاد برتر جهان را داشت. در سال 2015 ترکیه توانست رتبه 15 جهانی در صنعت را کسب کند.

اقتصاد ترکیه بر پایه کشاورزی، ارتباطات، صنایع، پیمانکاری و خدمات مالی و بانکی بوده است؛ هرچند گردشگری یکی از صنایعی است که توانسته اقتصاد این کشور را بیشتر از بقیه زنده نگه دارد.

اقتصاد کشور ترکیه

البته در چند سال گذشته اقتصاد ترکیه به‌شدت ضعیف شد و شاهد کاهش ارزش لیر آن و افزایش تورم و فقر بوده‌ایم؛ اما بر اساس آخرین آمارها، اقتصاد ترکیه در سال 2023 حدود 3.8% رشد داشته است و توانسته رتبه یازدهم را جهانی را کسب کند.

مالیات در ترکیه

مالیات بر درآمد شخص در ترکیه بین 15 تا 40% است که البته میانگین آن حدود 20% کمتر از عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی است. دیگر انواع مالیات در ترکیه شامل مالیات بر هزینه‌ها و مالیات بر دارایی است. در صورتی که شرکتی در یکی از 18 منطقه آزاد ترکیه فعالیت کند، از پرداخت مالیات معاف است.

جاذبه‌های توریستی ترکیه

ترکیه از کشورهایی است که توانسته از لحاظ گردشگری رشد بسیار چشمگیری به دست بیاورد. مهم‌ترین جاذبه‌های توریستی که نباید از دست بدهید، شامل خیابان استقلال، پل بسفر، موزه شکلات استانبول، ساحل فلوریا، میدان تکسیم، مسجد ایاصوفیه، مسجد سلطان احمد، کاخ توپکاپی، بازار بزرگ استانبول، برج گالاتا و مسجد رستم پاشا است. البته مراکز دیدنی ترکیه خیلی بیشتر از این موارد است و شما در هر شهری با مراکز تفریحی و تاریخی زیادی روبرو خواهید شد.

آب و هوای ترکیه

آب و هوای ترکیه در هر منطقه متفاوت است؛ اما اگر بخواهیم به‌صورت کلی نگاهی بیندازیم، بهار بهترین فصل ترکیه است. هوای تابستان بسیار گرم و هوای زمستان سرد با بارش زیاد باران است؛ البته سواحل مدیترانه آب و هوای مرطوب‌تری دارند و از این رو بارندگی زیادی در این مناطق می‌بارد. البته در فصل تابستان و در مناطق لب دریا هم شاهد بارندگی خواهیم بود.

آب و هوای ترکیه

آب و هوای قسمت مرکزی نسبت به اطراف ترکیه، همانند ایران، ویژه لب دریا، خشک تر است. بخش‌های پایینی و شرقی ترکیه در زمستان دارای آب و هوای خشک و اصولاً برفی هستند؛ اما در حالت کلی، آب و هوای ترکیه در دسته معتدل قرار می‌گیرد.

مهاجرت تحصیلی به ترکیه

ترکیه «چشم انداز کاملی از دانشگاه ها» است که در مجموع ۱۹۳ دانشگاه دارد. (طبق آمار سال ۲۰۱۷) تعداد موسسات آموزش عالی به طور مداوم افزایش می یابد. ترکیه یک کشور بسیار پویا با توسعه پایدار است. ترکیه فرصت های زیادی برای دانشجویان مشتاق از سراسر جهان ارائه می کند.

درباره ترکیه و شرایط تحصیل در این کشور، شرایط به این گونه است که مهاجرت تحصیلی به ترکیه یک فرصت جذاب برای دستیابی به تحصیلات بالاتر و تجربه فرهنگی منحصر به فرد است. کشور ترکیه با داشتن دانشگاه‌های معتبر و برنامه‌های تحصیلی گوناگون، جذابیت بسیاری برای دانشجویان بین‌المللی دارد. مراکز آموزش عالی این کشور با ارائه برنامه‌های تحصیلی متنوع و امکانات آموزشی بسیار، دانشجویان را به یک تجربه آموزشی ممتاز و فرصت‌های شغلی پس از فارغ‌التحصیلی مجهز می‌کنند.

شرایط کلی تحصیل در ترکیه

ترکیه به دلیل نزدیکی به ایران و ارزان تر بودن به دیگر کشورها توانسته توجه بسیاری از دانشجویان را به خود برای ادامه تحصیل جلب کند. امکان ادامه تحصیل به زبان انگلیسی هم در ترکیه وجود دارد و اصولاً نیازی به آزمون ورودی برای ثبت نام در دانشگاه های ترکیه نیست. البته تحصیل به زبان ترکی خیلی ارزان تر خواهد بود که این اختلاف در هر ترم می تواند بین 50 تا 100 میلیون تومان باشد.

مهاجرت کاری به فرانسه

دوره های آمادگی آزمون یوس و تومر

یکی از الزامات ورود به دانشگاه های دولتی ترکیه شرکت در آزمون یوس و کسب نمره قابل قبول در این آزمون میباشد، در این آزمون مهارت های هوش، هندسه و ریاضی متقاضی ارزیابی میگردد هم چنین این آزمون پیش نیاز اصلی برای تحصیل در اکثر برترین دانشگاه های ترکیه میباشد.

تومر آزمون ترکی استانبول میباشد که در سطوح مختلف ( A1, A2 | B1,B2 | C1,C2 ) برگزار میگردد، موسسه هرمس اپلای با بیش از چهل سال سابقه در برگزاری دوره های آمادگی آزمون یوس و تومر در ترکیه آماده همراهی شما در این مسیر میباشد.

مزایای مهاجرت به ترکیه

مزایای مهاجرت به ترکیه

هزینه پایین زندگی، خدمات درمانی و مراقبت های پزشکی با کیفیت، نزدیکی با ایران، کیفیت بالای آموزش، و از دیگر مزایای مهاجرت به ترکیه امکان مهاجرت آسانتر به اروپا و آمریکا می باشد.

مهاجرت از طریق خرید ملک به ترکیه

طبق قوانین ترکیه درباره دریافت اقامت ترکیه از طریق خرید ملک در ترکیه یک واحد مسکن بخرید، می‌توانید اقامت طولانی‌مدت آن را به‌دست آورید. این اقامت طولانی‌مدت، یک‌ساله خواهد بود.

مهاجرت سرمایه گذاری به ترکیه

سرمایه گذاری در ترکیه روش های مختلفی دارد. در این مقاله به بررسی شرایط و حداقل سرمایه مورد نیاز برای سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی ترکیه در سال ۲۰۲۲ می پردازیم.

مهاجرت از طریق ثبت شرکت به ترکیه

مهاجرت از طریق اجاره ملک به ترکیه

یکی از راحت‌ترین روش‌ها برای دریافت اقامت ترکیه از طریق اجاره ملک در این کشور است. البته زندگی در ترکیه از طریق اقامت‌های کوتاه مدت (مثل اجاره خانه) با شهروند ترکیه‌ شدن کاملا تفاوت دارد. به طور کلی، درصورتی که متقاضی، بتواند به‌صورت قانونی خانه یا ملکی را در این کشور کرایه کند، امکان دریافت اقامت کوتاه‌مدت برای وی به‌وجود خواهد آمد.

مهاجرت از طریق ثبت شرکت به ترکیه

ثبت شرکت در ترکیه دارای مزایا و شرایط خاص خود است. زیرساخت های خوب و نیروی کار با مهارت و رقابتی، دو دلیل اصلی دیگر است که سرمایه گذاران به ثبت شرکت در ترکیه علاقمند هستند.

هزینه زندگی در ترکیه

مورد آخر بررسی هزینه

 

زندگی در ترکیه است. هزینه زندگی در ترکیه نسبت به انگلستان 44% کمتر و نرخ اجاره در ترکیه هم نسبت به انگلستان 59% کمتر است. حداقل هزینه زندگی یک فرد به طور میانگین برابر با 400 یورو و خانواده 4 نفره 1400 یورو است. البته این هزینه میانگین در تمام ترکیه است و در شهرهای بزرگی مانند آنکارا یا استانبول، مبلغ بیشتری برای زندگی باید پرداخت. هزینه زندگی دانشجویی در ترکیه بین 400 تا 600 یورو متفاوت است؛ البته دانشجویان از مزایای تحصیلی زیادی برخوردار خواهند بود.

آشنایی با ترکیه با هرمس اپلای

چنانچه قصد دارید که در سریع ترین زمان ممکن به ترکیه مهاجرت کنید و درباره ترکیه بیشتر بدانید و از مشاوره تخصصی صفر تا صد، کامل بهره مند شوید و نیازی به مراجعه به شرکت ها و مراجع مختلف برای کسب اطلاعات بیشتر در هیچ موردی نداشته باشید، حتماً همین حالا با مشاورین تخصصی مهاجرت کشور ترکیه هرمس در تماس باشید.

مشاوره تخصصی رایگان

موسسه هرمس اپلای به عنوان موسسه همکار با موسسات اعزام دانشجو دارای مجوز از وزارت علوم همکاری می کند.