دانشگاه فنی استانبول

دانشگاه فنی استانبول

دانشگاه فنی استانبول ( İTÜ, Istanbul Technical University ) را می‌توان جزو قدیمی‌ترین دانشگاه‌های دنیا دانست. همچنین این دانشگاه اولین مرکز آموزشی رشته‌های فنی مهندسی است که در کشور ترکیه تاسیس شده و حدود 2.5 قرن قدمت دارد. این دانشگاه با هدف ایجاد فضای آموزشی مناسب برای کسب علم و دانش شروع به کار کرده و هر ساله پروژه‌های علمی مختلفی در آن به سرانجام می‌رساند.

دانشگاه ( İTÜ, Istanbul Technical University ) در سال 1773 میلادی توسط سلطان مصطفی سوم با نام دانشگاه مهندسی همایون تاسیس شد. در واقع این مرکز آموزشی نشان داد که در آن دوره تاریخی حکومت عثمانی قصد داشت که مسیر پیشرفت و توسعه را هرچه سریع‌تر طی کند. با گذر زمان نیز رشته‌های مختلفی به دانشگاه اضافه شد و حتی دانشجویان آن برای انجام پروژه‌های عمرانی و صنعتی در نقاط مختلف کشور ترکیه به میدان آمدند.

دانشگاه فنی استانبول
دانشگاه فنی استانبول
لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

دانشگاه فنی استانبول و دستاوردهای ارزشمند آن

دانشجویان سخت‌کوش دانشگاه که تعدادشان حدودا به ۳۷۰۰۰ نفر می‌رسد، با استفاده از دانش فنی خود توانسته‌اند که به دستاوردهای ارزشمندی برسند. به طوری که اولین‌های زیادی به دستان توانمند دانشجویان این دانشگاه انجام شده و می‌توان لیست‌ بلندی از آن‌ها تدوین کرد. جالب است بدانید که اولین رادیو دانشگاهی در ( İTÜ, Istanbul Technical University ) تاسیس شده و حتی اولین برنامه تلویزیونی در این دانشگاه پخش شده است. همچنین سایر دستاوردها عبارتند از:

  • اولین مینی بوس برقی
  • طراحی ماهواره مکعبی
  • ساخت اولین قایق با سوخت هیدروژن
  • طراحی اولین رایانه
  • تولید و طراحی اولین ماشین بدون راننده

دانشگاه فنی استانبول

دانشکده‌ها و رشته ‌های تحصیلی فنی دانشگاه

۲۱۰۰ کادر آکادمیک دانشگاه که شامل اساتید، استادیارها و سایر دانشجویان می‌شود، در ۵ پردیس مختلف در شهر استانبول مشغول به انجام فعالیت‌های علمی هستند. همچنین دانشگاه فنی استانبول حدود ۱۳ دانشکده دارد که عبارتند از:

  • دانشکده هوانوردی و فضانوردی
  • دانشکده مهندسی معماری
  • دانشکده فناوری نساجی و طراحی
  • دانشکده مهندسی مکانیک
  • دانشکده مهندسی معدن
  • دانشکده مدیریت
  • دانشکده مخصوص رشته مواد و متالوژی
  • دانشکده عمران
  • دانشکده علوم و ادبیات
  • دانشکده اختصاصی رشته مهندسی دریا
  • دانشکده مهندسی برق
  • دانشکده مهندسی کامپیوتر
  • دانشکده دریانوردی

اصلی‌ترین پردیس یا مرکز مربوط به دانشگاه ( İTÜ, Istanbul Technical University ) ماسلاک نام دارد که بیشتر امکانات را در خود جای داده است. همچنین دانشجویان می‌توانند حدود ۳۰ رشته فنی مهندسی را در آن مطالعه کنند. موسسه‌های زیادی نیز توسط دانشگاه مدیریت می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر هستند:

  • مدرسه زبان‌های خارجه
  • موسسه مدیریت بحران
  • کنسرواتوار موسیقی دولت ترکیه
  • موسسه علوم زمین
  • موسسه هوانوردی
  • موسسه انفورماتیک

آشنایی با امکانات دانشگاه فنی استانبول

بدون شک دانشگاه ( İTÜ, Istanbul Technical University ) از نظر امکانات می‌تواند با بهترین مراکز آموزشی دنیا به راحتی رقابت کند. تیم مدیریتی دانشگاه از ابتدا تاکنون سعی کرده تا بتواند یک فضای آموزشی بی‌عیب و نقص را برای دانشجویان فراهم کند. به همین دلیل امکانات مختلفی را برای آن‌ها در نظر گرفته که همگی در نوع خود جالب هستند. با انجام این کار دانشجویان نیز در بین مسائل درسی دچار مشکل نشده و می‌توانند به فعالیت‌های جانبی هم ادامه دهند.

کلاب مهندسی

اولین و مهم‌ترین امکاناتی که در دانشگاه فنی استانبول وجود دارد، کلاب مهندسی است. کلاب مهندسی که با نام اختصاری EPGIK نیز شناخته می‌شود، در واقع محلی برای اشتراک‌گذاری مطالب و مهارت‌های علمی دانشجویان است. در این کلاب دانشجویان می‌توانند با هم درباره آخرین رویدادهای علمی و پروژه‌های مهندسی گفت و گو کنند. با انجام این کار نیز یک اتفاق بسیار مهم ( اشتراک گذاری مفاهیم آموزشی ) در بین دانشجویان رخ می‌دهد. همچنین با همین مطالب و گفت و گوها، پروژه‌های زیادی توسط دانشجویان شکل می‌گیرد که دستاوردهای ارزشمندی به همراه دارد.

امکانات ورزشی

تیم مدیریتی ( İTÜ, Istanbul Technical University ) معتقد است که دانشگاه فقط برای درس و کلاس نیست بلکه دانشجویان باید فعالیت‌های جانبی نیز داشته باشند. همچنین فعالیت‌هایی که باعث بهبود سلامت جسمانی دانشجویان می‌شود، قطعا می‌توان روی میزان یادگیری آن‌ها تاثیرگذار باشد. به همین دلیل امکانات ورزشی زیادی مانند استخر، زمین مخصوص ورزش‌های مختلف، تجهیزات ورزشی کامل هر رشته و… برای دانشجویان تدارک دیده شده است. با وجود چنین امکاناتی دانشجویان می‌توانند ورزش مورد علاقه خود را در حین تحصیل ادامه دهند.

خوابگاه

بدیهی است که دانشجویان زیادی از سایر کشورهای دیگر بخواهند در دانشگاه فنی استانبول تحصیل کنند و به امتیازهای ارزشمند آن برسند. دانشگاه برای رفاه حال دانشجویان خارجی خوابگاه‌های مجهزی را در نظر گرفته که از نظر امکانات در جایگاه بسیار خوبی قرار گرفته‌اند. همچنین با استفاده از این خوابگاه‌ها دانشجویان دیگر درگیر فراهم کردن محل اقامت خود نخواهند بود و هزینه کمتری نیز بابت آن خواهند پرداخت. زندگی با سایر هم‌دانشگاهی‌ها در خوابگاه و انجام فعالیت‌های روزانه می‌تواند مهارت‌های اجتماعی و زندگی مستقل دانشجویان را نیز تقویت کند.

باشگاه‌های ورزشی

شاید تصور کنید کلاب‌ها یا باشگاه‌های دانشگاه فنی فقط برای دانشجویان درسخوان باشد و در آن‌ها فقط مطالب علمی رد و بدل شود؛ اما باید بدانید که این دانشگاه چند باشگاه بزرگ ورزشی در رشته‌های مختلف دارد که در مسابقات گوناگونی نیز شرکت می‌کنند. برای مثال دانشگاه دارای یک تیم و باشگاه مهم در رشته صخره‌‌نوردی است. همچنین دانشگاه امکانات مختلفی را مخصوص باشگاه صخره‌‌نوردی و سایر رشته‌های ورزشی فراهم کرده است.

باشگاه‌های هنری

دانشجویان اهل هنر با عضویت در باشگاه‌های هنری می‌توانند زمان‌های آزاد خود را در کلاب هنری بگذارنند. دانشگاه برای دانشجویان هنرمند امکانات مخصوصی در نظر گرفته تا بتواند هنر آن‌ها را شکوفا کند. همچنین وجود یک کلاب اختصاصی برای این دانشجویان می‌تواند گزینه خوبی برای گذران اوقات فراغت باشد و باعث تقویت ارزش‌های هنری و فرهنگی نیز شود.

دانشگاه فنی استانبول

کلاس‌های درس مجهز

بدون شک دانشجویان دانشگاه فنی استانبول در بهترین کلاس‌های درسی با آخرین استانداردهای جهانی تحصیل خواهند کرد. تیم مدیریتی دانشگاه امکانات مختلفی را در کلاس‌های درسی مختلف قرار داده تا بتواند به امتیازهای بزرگی برسد. اساتید دانشگاه نیز با استفاده از این امکانات می‌توانند به بهترین شکل ممکن مفاهیم را به دانشجویان انتقال دهند. برای مثال در تمامی کلاس‌ها تخته‌های هوشمند و ویدئو پروژکتور وجود دارد تا اساتید بتوانند از فیلم‌های آموزشی کمک بگیرند.

محوطه دانشگاه

همانطور که در بخش‌های قبلی گفته شد، دانشگاه فنی استانبول ۵ پردیس یا مرکز مختلف در نقاط مختلف شهر دارد. ساختمان‌های اصلی دانشگاه در مناطق جذابی قرار گرفته شده و دارای محوطه‌های زیبایی نیز هستند. همچنین در محوطه پردیس‌های دانشگاه امکانات رفاهی جزئی برای دانشجویان در نظر گرفته شده تا بتوانند در زمان استراحت از آن‌ها استفاده کنند.

سالن غذاخوری

بدیهی است که یک دانشگاه فنی معتبر با چنین امکانات ورزشی تکمیلی به تغذیه دانشجویانش نیز اهمیت دهد. همچنین تغذیه سالم هم می‌تواند باعث بهبود سلامت جسمی و افزایش سطح یادگیری دانشجویان شود. به همین دلیل سالن‌های غذاخوری مجهزی نیز در ۵ پردیس مختلف دانشگاه طراحی شده است. دانشجویان هر زمانی که به غذا نیاز داشته باشند، می‌توانند به این سالن‌ها مراجعه کنند.

سالن‌های همایش و آمفی تئاتر

سالن‌های همایش و آمفی تئاتر دانشگاه فنی استانبول برای مراسمات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سالن‌ها دارای ظرفیت بسیار بالایی هستند که امکانات زیادی را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند. همچنین جشن‌های مختلفی در سالن‌ها برگزار می‌شود که برای دانشجویان جذاب خواهد بود. اجرای نمایش توسط دانشجویان هنرمند نیز از دیگر کاربردهای سالن آمفی تئاتر دانشگاه است.

جایگاه دانشگاه فنی استانبول در دنیا

به طور کلی سه مرکز معتبر دانشگاه‌های دنیا را با بررسی پارامتر‌های مختلف رده‌بندی می‌کنند. دانشگاه فنی استانبول ( İTÜ, Istanbul Technical University ) خوشبختانه توانسته در این سه مرکز جایگاه مناسبی را کسب کند. همچنین مدرک صادر شده توسط دانشگاه فنی دارای تاییدیه سازمان‌های بزرگی بوده و می‌تواند برای دانشجویان بسیار ارزشمند باشد. به طور کلی رتبه برترین دانشگاه فنی ترکیه در این سه رنکینگ مهم جهانی به شرح زیر است:

جایگاه دانشگاه فنی استانبول در دنیا

  • ۷۰۰-۶۰۱ در رده بندی شانگهای
  • ۱۰۰۰-۸۰۱ در رنکینگ دانشگاه‌های تایمز
  • 800-751 در QS

مدارک مورد نیاز برای دریافت پذیرش

تمامی دانشگاه‌ها در کل دنیا مدارک خاصی را برای پذیرش دانشجویان نیاز دارند. دانشگاه فنی استانبول نیز مانند سایر آن‌ها مدارک خاصی را در نظر گرفته که متقاضیان باید آن‌ها را ارائه دهند. اگر شما هم قصد اخذ پذیرش از این دانشگاه را دارید، باید به فکر تکمیل مدارک خود باشید. البته دقت کنید تمامی مدارک باید به صورت اصلی با ترجمه انگلیسی یا ترکی در فایل PDF در اختیار دانشگاه قرار بگیرد.

مدارکی که برای مقطع کارشناسی باید ارائه دهید

دانشجویانی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه را دارند، باید مدارک زیر را ارائه دهند:

  • مدرک دبیرستان یا همان دیپلم که با مدارس ترکیه معادل‌سازی شده باشد
  • ارائه مدرک قبولی در آزمون مورد تایید دانشگاه با حداقل نمره رشته مورد نظر
  • کارت آّبی ( مدرکی است که دولت ترکیه به متقاضیان خارجی ارائه می‌کند )
  • کپی از پاسپورت دانشجو که اعتبار نیز داشته باشد
  • تدوین و ارائه نامه درخواست
  • انگیزه نامه که باید در آن راجع به انگیزه خود از ورود به دانشگاه فنی استانبول صحبت کنید و نباید طول آن بیشتر از ۳۰۰ کلمه شود
  • مدرک زبان ترکی یا انگلیسی

مدارک مورد نیاز جهت دریافت پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری

اگر قصد ورود به مقاطع تحصیل تکمیلی را دارید، باید به فکر مدارک خاصی باشید. همچنین برای ثبت نام در مقطع ارشد باید مدرک آزمون‌های بین المللی خاصی را ارائه دهید که حداقل نمره مورد نیاز دانشگاه در آن‌ها وجود داشته باشد. به طور کلی مدارک پذیرش این مقطع عبارتند از:

مدارک مورد نیاز جهت دریافت پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری

  • ریز نمرات و مدرک مقطع تحصیلی قبلی
  • مدرک آزمون GRE و ALES که از اعتبار آن نگذشته باشد
  • مدرک زبان انگلیسی با نمره کافی
  • توصیه نامه از اساتید مقاطع قبلی

مدارک مورد نیاز در مورد وضعیت اقامت

دانشجویان خارجی که قصد ورود به دانشگاه فنی را دارند، باید مدارک اقامتی خود و به همراه مدارک تحصیلی در کشورشان را به سفارت ارائه دهند. همچنین تمامی این مدارک توسط دانشگاه نیز دریافت خواهد شد. به طور کلی مدارک هویتی و تحصیلی جزو مهم‌ترین موارد در این دسته هستند. همچنین سایر مدارکی مانند گروه خونی نیز از متقاضیان دریافت خواهد شد.

زبان‌های مورد استفاده در دانشگاه

شاید برای شما این سوال وجود داشته باشد که چرا برای تحصیل در یک دانشگاه ترکی باید مدرک زبان انگلیسی ارائه دهید. جالب است بدانید که اساتید دانشگاه دروس مختلف را با هر دو زبان ترکی و انگلیسی تدریس می‌کنند. همچنین در برخی از رشته‌ها و دپارتمان‌ها صد درصد آموزش به زبان انگلیسی خواهد بود. البته رشته‌هایی نیز وجود دارند که ۷۰ درصد مطلب آموزشی آن‌ها ترکی است.

شرایط نمره زبان انگلیسی برای ثبت نام

برای ثبت نام در دانشگاه فنی استانبول نیاز به یک مدرک بین‌المللی زبان انگلیسی دارید که مورد تایید نیز باید باشد. به طوری که سه مدرک زبان تافل، PTE و آزمون رسمی خود دانشگاه برای ثبت نام مورد تایید هستند. همچنین دانشجویان برای ورود به دانشگاه باید نمره مناسبی نیز در این آزمون‌ها کسب کنند و صرفا داشتن مدرک کافی نیست. برای مثال نمره مدرک تافل دانشجویان باید در بازه 65 تا 95 قرار بگیرد. البته نباید از مدت اعتبار دو ساله مدرک تافل گذشته باشد.

چگونه باید در دانشگاه ثبت نام کرد؟

جهت ثبت نام در دانشگاه باید به سایت رسمی آن مراجعه کنید. در بخش مخصوص ثبت نام که با گزینه Register me مشخص شده، کلیه اطلاعات لازم جهت ثبت نام وجود دارد. همچنین کلیه مدارک لازم در همین بخش آپلود خواهد شد.

آخرین مهلت ثبت نام

مهلت ثبت نام یا همان ددلاین در هر ترم تحصیلی دانشگاه فنی استانبول ( İTÜ, Istanbul Technical University ) متفاوت است. برای ثبت نام ترم پاییز باید در ماه آگوست اقدام کرد، همچنین ثبت نام ترم بهار نیز در سپتامبر و ژانويه انجام می‌شود.

شهریه ترم‌های تحصیلی

دانشجویان برای تحصیل در هر ترم تحصیلی باید مبلغ مشخصی را بپردازند. همچنین میزان شهریه با توجه به رشته دانشجویان با تفاوت‌هایی نیز همراه است. به طوری کلی شهریه هر سال تحصیلی برای مقطع کارشناسی حدود ۳۳۰۰ تا ۱۰۰۰۰ لیر ترکیه است. دانشجویان برای مقاطع تحصیلی تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری نیز باید سالانه حدود ۱۷۰۰ لیر بپردازند. همچنین دانشجویانی که دارای اقامت هستند، امکان دریافت بورسیه تحصیلی را نیز خواهند داشت.

شهریه ترم‌های تحصیلی

کسب ویزای تحصیلی برای اعزام دانشجو به ترکیه

تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه و استفاده از مزایای تحصیل در این کشور یکی از مهم ترین دغدغه های متقاضیان مهاجرت تحصیلی می باشد.

سخن پایانی

دانشگاه فنی استانبول ( İTÜ, Istanbul Technical University ) در طول ۲۵۰ سال فعالیت خود توانسته افتخارات بزرگی را برای کشور ترکیه به دست بیاورد. دانشجویان نیز با دریافت مدرک معتبر ABET دانشگاه آینده درخشانی خواهند داشت. امیدواریم که با مطالعه این مطلب شناخت بیشتری نسبت به دانشگاه پیدا کرده باشید و بتوانید با آمادگی بیشتری جهت تحصیل در ترکیه و ثبت نام اقدام کنید.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
جایگاه دانشگاه فنی استانبول در دنیا چگونه است؟
۷۰۰-۶۰۱ در رده بندی شانگهای ۱۰۰۰-۸۰۱ در رنکینگ دانشگاه‌های تایمز 800-751 در QS
زبان‌های مورد استفاده در دانشگاه چیست؟
اساتید دانشگاه دروس مختلف را با هر دو زبان ترکی و انگلیسی تدریس می‌کنند. همچنین در برخی از رشته‌ها و دپارتمان‌ها صد درصد آموزش به زبان انگلیسی خواهد بود.
شهریه ترم‌های تحصیلی چقدر است؟
به طوری کلی شهریه هر سال تحصیلی برای مقطع کارشناسی حدود ۳۳۰۰ تا ۱۰۰۰۰ لیر ترکیه است. دانشجویان برای مقاطع تحصیلی تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری نیز باید سالانه حدود ۱۷۰۰ لیر بپردازند.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کادر هرمس اپلای
Call Now Button