تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه و استفاده از مزایای تحصیل در این کشور یکی از مهم ترین دغدغه های متقاضیان مهاجرت تحصیلی می باشد. ما در این مقاله، تمامی نکات لازم برای تحصیل در ترکیه را بررسی میکنیم. اگر هنوز نمیدانید برای ادامه تحصیل در ترکیه کدام شهر، دانشگاه و رشته را انتخاب کنید حتما تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

با پر کردن فرم می توانید از مشاوره رایگان مهاجرتی هرمس اپلای استفاده کنید.

تحصیل در ترکیه یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای متقاضیان تحصیلی و راهی برای ادامه تحصیل در برخی از برترین دانشگاه‌های بین‌المللی است. شما در این روش پس از دریافت اپلای از یکی از دانشگاه‌های ترکیه می‌توانید برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه و سپس دریافت اقامت برای دوران تحصیل خود اقدام کنید. 

ورودی دانشگاه‌های ترکیه شرایط سنی ندارند و داوطلبان با هر سنی و با داشتن مدرک دیپلم دبیرستان می‌توانند شرکت کنند.

  • مدت زمان تحصیل در مقطع لیسانس چهار سال، در مقطع ارشد دو سال و در مقطع دکترا چهار سال می‌باشد.
  • اعلام ظرفیت و پذیرش دانشجو در ترکیه دو بار در سال اتفاق می‌افتد.
  • دانشجویان در هنگام تحصیل از بیمه درمانی و امکانات درمانی رایگان بهره مند می‌شوند.
نمایش ویدیو درباره تحصیل در ترکیه

پادکست تحصیل در ترکیه را با دقت گوش کنید و سوالات خود را در کامنت از ما بپرسید :

جهت کسب اطلاعات بیشتر روی هر بخش کلیک کنید :

وکتور

می‌خواهید به‌صورت رایگان در ترکیه تحصیل کنید؟ به یک آرزو شباهت دارد؟ بله، اما با اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه این امکان برای شما وجود دارد که هزینه‌های تحصیل خود را تا کمترین میزان ممکن، یعنی تا 90 درصد کاهش دهید. تمامی متقاضیان تحصیل در رشته‌های پزشکی می‌توانند با شرکت در آزمون‌های یوس و SAT درصورت دریافت نمره بالا از مزایای بورسیه تحصیلی ترکیه برخوردار شوند. برخورداری از امکانات بیمه و اقامت ارزان، پرداخت هزینه‌های بلیط هواپیما و آموزش رایگان زبان ترکی استانبولی از دیگر مزایای دریافت بورسیه تحصیلی پزشکی ترکیه است. برخی از انواع این بورسیه‌ها عبارتند از: بورسیه پزشکی ترکیه بورسلاری به‌صورت فول فاند، بورسیه دولتی ترکیه، بورسیه علوم پزشکی و برنامه بورسیه علوم پزشکی ابن سینا.

اما آیا می‌دانید این بورسیه چه مواردی را تحت پوشش قرار می‌دهد؟ اگر شما بتوانید به‌عنوان دانشجو از بورسیه تحصیلی برخوردار شوید، می‌توانید شهریه، بلیت پرواز رفت‌وبرگشت، بیمه سلامت، محل اقامت، آموزش یک‌ساله زبان ترکی و کمک هزینه‌ای را در ماه به‌صورت رایگان دریافت کنید. کمک هزینه‌ای که ماهانه به دانشجو تعلق می‌گیرد، در مقطع کارشناسی ۱۰۰۰ لیر، کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ لیر و در مقطع دکترا ۱۸۰۰ لیر خواهد بود.

در قدم اول باید مدارک فارغ التحصیلی و مدارک مربوط به تحصیل خود را ارائه دهید تا بتوانید برای اخذ بورسیه های تحصیلی ترکیه اقدام کنید.

در قدم دوم مدارک زبان خود را که از اهمیت بالایی برخوردار هستند به همراه فرم درخواست بورسیه برای دانشگاه مد نظر ارسال کنید.

در قدم سوم که پروسه ارسال مدارک انجام شد، دانشگاه شما را به مصاحبه در جهت اعطای بورسیه دعوت خواهد کرد تا دیگر موارد مربوطه بررسی شود.

وکتور
وکتور

پذیرش در دانشگاه های ترکیه چگونه است؟

نحوه ارسال درخواست در کشور ترکیه با برخی از کشورها مانند انگلستان کمی متفاوت است. این امر در ارتباط با آزمونی است که ابتدا از دانشجو گرفته می‌شود. اما به‌صورت کلی روندی که طی می‌کنید مشابهت زیادی با یکدیگر دارند. این امکان نیز وجود دارد که هر دانشگاه برای خود الزامات و رویه‌های خاصی را در نظر گرفته باشد که باید از آن پیروی کنید.

درهرصورت لازم است تا مدارک کامل مقطع لیسانس و فوق‌لیسانس خود را داشته باشید. اگر در اروپا تحصیل کرده‌اید، دسترسی به آن ساده و قابل‌شناسایی است. اما برای سایر کشورها ممکن است نیاز به معادل‌سازی داشته باشید. البته برای این‌که بتوانید در این مقطع پذیرش شوید، لازم است تا در ابتدا پروپوزالی تحقیقاتی ارائه دهید. بهترین کار این است که از قبل با استاد راهنما یا دانشگاه احتمالی تماس بگیرید و در مورد موضوع یا منابع موردنیاز اطلاعات کسب کنید.

کار بعد از تحصیل در ترکیه

 

اگر از دانشگاه‌های ترکیه فارغ‌التحصیل شده باشید، به‌راحتی می‌توانید مشغول به کار شوید. سازمان‌ها به‌سهولت در ترکیه شما را استخدام می‌کنند‌. بااین‌حال اگر در کشور دیگری هم مدرک گرفته باشید با کمی گشتن می‌توانید شغلی مناسب پیدا کنید. اما چه مشاغلی در ترکیه راحت‌تر به دست می‌آید؟

روزنامه‌نگاری

 

سازمان‌های بزرگ بین‌المللی یا آژانس‌های خبری وجود دارند که تمایل دارند افرادی را به‌عنوان خبرنگار در یکی از شعبه‌های خود در ترکیه استخدام کنند. می‌توانید در شعبه روزنامه‌های ترکی دیلی نیوز، زمان یا حتی سایر آژانس‌های مطبوعاتی خارجی استخدام شوید و در ترکیه به فعالیت بپردازید.

گردشگری

 

ترکیه تلاش کرده تا صنعت گردشگری خود را رونق بسیار زیادی بدهد و طیف وسیعی از فرصت‌های شغلی برای متقاضیان کار در اختیارشان قرار دهد‌. البته باید بدانید که مشاغل مربوط به گردشگری نیازمند صرف وقت زیاد در طول هفته است و این مطلب در زمان اوج گرما ممکن است کمی آزاردهنده باشد.

شرایط برخورداری از بورسیه تحصیلی چیست؟

اگر قصد تحصیل در ترکیه و برخورداری از بورسیه تحصیلی را دارید، پیش از هر چیز باید بدانید که آیا از نظر دولت ترکیه واجد شرایط هستید یا خیر. چنانچه به زبان ترکی یا انگلیسی بتوانید صحبت کنید، یکی از گام‌های بورسیه شدن را برداشته‌اید. البته نگران نباشید. دولت ترکیه برای کشور مبدأ دانشجو، هیچ محدودیتی نگذاشته است. این یعنی تفاوتی ندارد شما ایرانی هستید یا از آمریکا می‌آیید. درهرصورت می‌توانید برای بورسیه شدن اقدام کنید.

 از نظر تحصیلی اگر در مقطع کارشناسی تحصیل می‌کنید، حداقل باید ۷۰ درصد در دروس خود پیشرفت داشته باشید. این پیشرفت در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به ۷۵ درصد افزایش پیدا می‌کند. اما برای دانشجویانی که در رشته‌های علوم بهداشتی مانند پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی تحصیل می‌کنند، این پیشرفت حداقل باید ۹۰ درصد باشد.

به‌منظور برخورداری از بورسیه در مقطع تحصیلی کارشناسی، باید حتماً زیر ۲۱ سال باشید. اگر زیر ۳۰ سال باشید می‌توانید در مقطع ارشد و زیر ۳۵ سال در مقطع دکتری از بورسیه تحصیلی برخوردار شوید. 

فرم درخواست مشاوره

مدارک خود را آماده کنید

اگر تا بدین جا متوجه شده‌اید که شرایط بورسیه شدن در کشور ترکیه را دارید، اکنون وقت آن رسیده که مدارک خود را تکمیل کنید و از تحصیل در ترکیه به‌صورت رایگان بهره ببرید. 

بورسیه تحصیلی ترکیه

اولین مدرکی که باید آماده کنید گواهینامه تافل یا آیلتس است. از طرف دیگر باید تمامی سوابق تحصیلی خود را نیز نشان دهید تا بتوانید ثابت کنید که به پیشرفت لازم دسترسی پیدا کرده‌اید.

اما کار به همین‌جا ختم نمی‌شود. قلم و کاغذی بردارید و توضیح دهید که چرا تمایل دارید تا از بورسیه بهره‎‌مند شوید؟ بیانیه شما باید بتواند شامل نکات کلیدی ضروری باشد. در غیر این صورت، درخواست شما رد می‌شود. در نهایت باید تضمین کنید که از سلامت کافی برخوردار هستید.

اما با همه این احوال حتماً باید به سایت دانشگاه خود مراجعه کنید. گاه دیده شده که شرایط دیگری بسته به زمان و مقطع ممکن است اضافه یا کم شوند. به‌عنوان‌مثال گاه باید اطلاعاتی را درج کنید تا ثابت کنید در خارج از مدرسه چه مهارت، شخصیت یا تجربیاتی دارید. این موارد می‌تواند رسیدن شما به بورسیه و راحتی تحصیل در ترکیه را تسریع کند. برای اطلاعات بیشتر از شرایط اصلی، حتماً به سایت دانشگاه و بخش بورسیه مراجعه کنید.

چند گام باید برای رسیدن به بورسیه برداشت؟

برای اینکه بتوانید از بورسیه برخوردار شوید، مهم‌ترین گام این است که عجله کنید. اگر دیر اقدام کنید زمان کافی برای این‌که تأثیر مثبت بگذارید ندارید. اما قبل از آن باید بدانید که نه‌تنها دولت، بلکه برخی از مؤسسات خصوصی نیز حاضر به بورسیه کردن شما و افرادی بوده که مشغول به تحصیل در ترکیه هستند. این مؤسسات یا سازمان‌ها می‌توانند متعلق به دولت و کشور ترکیه یا کشور خود شما باشند. درهرصورت بهتر است به دنبال این‌گونه بورسیه‌ها هم باشید.

یکی دیگر از کارهای به‌صرفه این است که تحقیق کرده و ارزان‌ترین دانشگاه را پیدا کنید تا به‌این‌ترتیب بتوانید کل شهریه خود را بورسیه کنید. در این صورت بورسیه کامل و صددرصدی ترکیه به شما تعلق می‌گیرد. ازآنجاکه هزینه تحصیل در ترکیه می‌تواند رقمی بین 240 تا 900 دلار به ازای هر سال تحصیلی متغیر باشد، بهترین کار انتخاب دانشگاه‌های دولتی است که بتوانید از بورسیه خود دولت استفاده کنید.

حال که این مراحل را طی کردید درخواست خود را مبنی بر اعطای بورسیه، به دانشگاه ارسال کنید. به جدول زمانی دانشگاه توجه کنید و قبل از پایان وقت تعیین شده این مرحله را طی کنید. چندین انتخاب را هم‌زمان با هم داشته باشید تا اگر یکی رد شد بتوانید به سراغ گزینه‌های دیگر بروید.

پذیرش بدون کنکور و آزمون

 در ۸۱ استان و ایالت ترکیه حدود ۲۰۰ دانشگاه دولتی وجود دارد که صدها رشته در سه دوره و مقطع ارائه می‌شود. اما آیا همه این دانشگاه‌ها و رشته‌ها نیازمند سپری کردن آزمون و کنکور هستند؟

پذیرش بدون کنکور و آزمون در ترکیه

دانشجویانی که تبعه کشورهای دیگر هستند این امکان را دارند تا بدون آزمون در حدود ۷۰ دانشگاه مشغول به تحصیل در ترکیه شوند. دانشگاه کوجالی، دانشگاه کارابوک، دانشگاه بوغازیچی، اقتصاد و فناوری TOBB، دانشگاه TED، دانشگاه یاشار، آتلیم و آماسیا از جمله دانشگاه‌هایی هستند که بدون کنکور دانشجو می‌پذیرند.

برای پذیرش دانشجویان خارجی در کشور ترکیه، آزمونی به نام YÖS از دانشجویان گرفته می‌شود. بااین‌حال اگر دانشگاهی تمایل داشته باشد می‌تواند تنها با استناد به نمرات مقطع دبیرستان فرد، وی را به‌عنوان دانشجو بپذیرد. این امر بسته به شرایطی است که دانشگاه اعلام می‌کند. از طرف دیگر حتی برخی از دانشگاه‌هایی که با کمک این آزمون اقدام به پذیرش دانشجو می‌کنند، به دلیل اینکه هنوز برای پذیرش دانشجو سهمیه دارند، می‌توانند بدون آزمون نیز دانشجو بپذیرند.

شرایط پذیرش بدون آزمون چیست؟
اگر تمایل دارید بدون هیچ‌گونه آزمونی مشغول به تحصیل در ترکیه شوید، باید حائز شرایطی باشید. اولین نکته برای دانشگاه‌ها این است که دانشجو کاملاً تبعه کشوری دیگر باشد. البته شهروندان ترکیه که با مجوز از وزارت کشور، دیگر تابع ترکیه نیستند نیز این امکان را دارند تا بدون آزمون در ترکیه تحصیل کنند.

 اتباع کشورهای خارجی که دبیرستان را در ترکیه به پایان رسانده‌اند نیز دیگر گروه‌های واجد شرایط محسوب می‌شوند. 

کدام مدارک را باید آماده کنیم؟
بهترین گزینه این است که از وب‌سایت خود دانشگاه مدارک تحصیل در ترکیه را دریافت کنید. اما به‌صورت کلی مدارکی که باید تهیه کنید شامل مواردی است که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم. ولی این امکان نیز وجود دارد که دانشگاه خود خواستار مدارکی مازاد بر این مدارک باشد:

اصل و ترجمه رسمی مدارک مربوط به دبیرستان
کارنامه و ترجمه رسمی دبیرستان
کپی و ترجمه رسمی پاسپورت معتبر
گواهی معادلی که می‌توانید از سفارت ترکیه یا اداره آموزش ملی ترکیه دریافت کنید.
عکس بیومتریک

وکتور

شرایط سنی تحصیل در ترکیه

وکتور

 بهتر است برای پذیرش در مقطع کارشناسی زیر ۲۲ سال داشته باشید هر چند بسیاری از دانشگاه‌ها حدی معین نکرده‌اند.

برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه خوب است که سن شما کمتر از ۲۹ سال باشد و همچنین برای تحصیل در مقطع دکترا بهتر است زیر ۳۳ سال داشته باشید. به طور کل هرچه سن شما برای مقطع مورد نظر پایین‌تر باشد اهمیت بیشتری دارد.

وکتور
وکتور

تحصیل در مقاطع مختلف در ترکیه

اگر شما هم متقاضی مهاجرت به کشورهای دیگر باشید، حتماً به‌خوبی می‌دانید که این مسیر تا چه حد غیرقابل‌پیش‌بینی، سخت و زمان‌بر است. 

قطعاً هرکسی برای پیمودن راهی چنین سخت نیازمند کمک‌گرفتن از کسانی است که به راه و چاه این مسیر آشنایی دارند. 

مؤسسه مهاجرتی هرمس اپلای، به‌خوبی با تمام ریزه‌کاری‌ها و جزئیات این مسیر آشنا هستند و به‌خوبی می‌توانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن شما را در رسیدن به شرایط ایده‌آل همراهی کنند. اخذ ویزا از طریق تحصیل، سرمایه‌گذاری یا اقامت، در کشورهای آلمان، کانادا، ترکیه و استرالیا، تخصص تیم حرفه‌ای هرمس اپلای است.

نحصیل کارشناسی در ترکیه

کارشناسی

شاید تعجب کنید اگر بدانید کشور ترکیه دارای بیش از ۸۰۰ دانشگاه و مؤسسه آموزشی است.

مانند ایران، پایان تحصیلات در دوره متوسطه به این معنا است که شما می‌توانید برای تحصیل حرفه‌ای‌تر وارد مقطع کارشناسی در دانشگاه شوید. برای این منظور باید در آزمون ورود به دانشگاه شرکت کنید و نمره لازم را کسب کنید تا به‌درستی تعیین شود که در کدام دانشگاه باید ادامه تحصیل دهید. اگر نمره لازم را کسب نکردید پردیس‌های دانشگاهی موجود در آنکارا، استانبول و ازمیر، می‌تواند شما را در رسیدن به هدفتان یعنی تحصیل در ترکیه کمک کند.

دانشگاه‌ها و مؤسساتی که در ترکیه وجود دارد هم با بودجه خصوصی اداره می‌شود. دانشگاه‌ها و مؤسسات خصوصی اغلب هزینه‌ای بیش از دانشگاه‌های دولتی در غالب شهریه دریافت می‌کنند. تحصیل در این مقطع، به چهار سال زمان نیاز دارد.

کارشناسی ارشد

اما تحصیل در این مقطع چه مزایای با خود به همراه دارد؟

  • چشم‌انداز بین‌المللی

از مزایای تحصیل در این مقطع این است که ترکیه پل ارتباطی و اعطای بورسیه بین‌المللی محسوب می‌شود. این کشور که کاندیدای عضویت در اتحادیه اروپا است، سالانه نزدیک به ۱۲۰۰۰ دانشجو از کشورهای دیگر را پذیرش می‌کند. به‌این‌ترتیب اگر در این مقطع تحصیل کنید با افرادی از سراسر جهان در ارتباط خواهید بود.

  • فرصت‌های دانشگاهی بی‌نظیر

دانشگاه‌های ترکیه امکانات بسیار پیشرفته و مدرنی را در زمینه تحقیقات در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد. در کنار این امکانات دانشجویان به آرشیو بسیار کاملی از مطالب تاریخی دسترسی دارند که شاید در بسیاری از نقاط جهان در غرب در دسترس نباشد.

  • جغرافیای تحصیلی

البته نمی‌توانید از آب‌وهوای ترکیه و معماری زیبای شهر نیز چشم‌پوشی کنید. همین ویژگی‌ها دانشجویان را دلداده تحصیل در این کشور کرده است.

  • هزینه تحصیل معقول

به‌صورت کلی و در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، هزینه تحصیل و زندگی در این کشور بسیار پایین است و شرایط بهتری برای دانشجویان وجود دارد.

کارشناشی ارشد در ترکیه
تحصیل دکتری در ترکیه

دکترا

ازآنجاکه ترکیه از کشورهایی است که خواهان عضویت در اتحادیه اروپا است، مدارکی که این کشور به دانشجویان خود اعطا می‌کند، از فرایند و پروسه بولونیا پیروی می‌کند؛ به همین دلیل برنامه مقطع تحصیلی دکتری در ترکیه نیز مشابه روند آن در اتحادیه اروپا است.

تحصیل در دکترا در کشور ترکیه بسیار ساختارمند و قانونمندتر است. برای سپری کردن این مقطع باید چندین دوره، سمینار و آزمون را همراه با حدود ۲۴۰ واحد ECTS از سر بگذرانید. ازآنجاکه واحدهای سپری شده در دانشگاه‌های مختلف با یکدیگر کمی متفاوت هستند، گاه لازم است برای رسیدن به برنامه مدنظر دانشگاه خود، در ابتدا چند واحد پیش‌نیاز را نیز در برنامه داشته باشید.

هرمس اپلای

فرم درخواست مشاوره

وکتور

هزینه های تحصیل در ترکیه

 شهریه گرایش‌های پزشکی در ترکیه در دانشگاه‌های دولتی از حدود ۲ هزار دلار و شهریه دانشگاه‌های خصوصی به‌طور متوسط از حدود 16 هزار دلار در سال شروع می‌شود و در گران‌ترین دانشگاه‌ها تنها به 25 هزار دلار در سال می‌رسد. این هزینه در دانشگاه‌های آمریکا چیزی در حدود سه تا هفت برابر است. علاوه‌بر این هزینه‌های زندگی دانشجویی در ترکیه نیز بسیار مقرون‌به‌صرفه است.

دانشگاه خصوصی کوچ

 

 رشته ها

شهریه دانشگاه   

نوع دانشگاه

پزشکی

29500 دلار آمریکا

خصوصی

دندان پزشکی و داروسازی

29500 دلار آمریکا

خصوصی

پیراپزشکی

21500 دلار آمریکا

خصوصی

مهندسی

21500 دلار آمریکا

خصوصی

علوم انسانی

21900دلار آمریکا

خصوصی

دانشگاه دولتی حاجت تپه

 

 رشته ها

شهریه دانشگاه   

نوع دانشگاه

پزشکی

185690 لیر

دولتی

دندان پزشکی و داروسازی

133960 لیر

دولتی

پیراپزشکی

73590 لیر

دولتی

مهندسی

109560 لیر

دولتی

علوم انسانی

73590 لیر

دولتی

هزینه های تحصیل در ترکیه

این هزینه‌ها شامل خوراک، پوشاک، مسکن، حمل و نقل، ارتباط با اعضای خانواده و دوستان از طریق اینترنت یا تلفن و مخارج جانبی مربوط به تحصیل می‌شود. برای هزینه های اداری در ترکیه می توانید مبلغی بین ۴۲۲ تا ۶۳۲ لیر مد نظر داشته باشید. هزینه خانه در ترکیه کاملا بستگی به مکان و سبک زندگی شما دارد.

هزینه پوشاک در ترکیه ارزان است؛ با ۳۰۰۰ لیر می‌توانید برای خانه خود لوازم دست دوم بخرید. البته خرید لوازم دسته دوم در ابتدای کار به شما کمک می کند تا هزینه های اضافی نداشته باشید و در چیزی حدود 9000 لیر صرفه جویی کنید.

توجه به موضوع بیمه درمانی نیز می تواند در کاهش هزینه های شما به شدت موثر باشد.

برای یک دانشجو بهتر است که برای صرف غذا به سلف دانشگاه مراجعه کند؛ چون مراجعه مداوم به رستوران مقرون به صرفه نیست و هزینه تحصیل در این کشور برای او گران تمام می‌شود. البته که قیمت آب نسبت به سایر انرژی ها کم تر است اما در مصرف دیگر انرژی ها دقت کنید چرا که هر ۶ ماه یکبار قیمتشان افزایش می یابد. در این قسمت می توانید میانگین هزینه های دانشجویی را در مهم ترین شهرهای ترکیه مشاهده کنید:

شهرمیانگین هزینه های زندگی (بدون احتساب اجاره) شامل چه هزینه هایی 
آنکارا

399.7 دلار

موادغذایی، حمل‌و‌نقل، کتاب‎ و نوشت افزار

 

استانبول

496.9 دلار

موادغذایی، حمل‌و‌نقل، کتاب‎ و نوشت افزار 
ازمیر

403.1 دلار

موادغذایی، حمل‌و‌نقل، کتاب‎ و نوشت افزار 
وکتور

هزینه اجاره مسکن و خوابگاه در ترکیه

هزینه تحصیل در ترکیه به ویژه شهرستان‌های آن نسبت به استان‌های آن بسیار کم‌تر است. تحصیل در ترکیه برای دانشجویان در شهرستان هزینه کمتری دارد. استفاده از خوابگاه هم به مراتب خرج کمتری نسبت به تهیه مسکن دارد. دانشگاه‌های دولتی دارای خوابگاه هستند و هر کدام از خوابگاه‌ها دو یا چهار نفره می باشند.

هزینه خوابگاه‌های خصوصی کمی گران‌تر از خوابگاه‌های دولتی است. این هزینه‌ها برای خوابگاه ها نیز متغیر است. البته این نوع خوابگاه‌ها از امکانات مرفه‌تری نسبت به خوابگاه‌های دولتی برخوردار هستند. هزینه اجاره خانه بستگی به مکان زندگی و نوع خانه فرق دارد.

وکتور

شرایط پذیرش و آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه

دانشگاه ها در ترکیه به سه دسته تقسیم می شوند:

۱- دانشگاه‌های دولتی.

۲- دانشگاه‌های نیمه خصوصی.

۳- دانشگاه‌های خصوصی.

برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه و دریافت بورسیه های تحصیلی باید آزمون های ورودی هر دانشگاه به نام یوس YOS  و SAT شرکت کرد و بعد از کسب نمره قبولی در این آزمون ها فرد امکان ورود به آن دانشگاه در رشته مدنظر خود را دارد. 
هر دانشگاه برای هر رشته، نمره های متفاوتی برای قبولی در این آزمون در نظر میگیرد.


نکته قابل توجه این است که آزمون سراسری و کلی مانند کنکور وجود ندارد و هر دانشگاه آزمون جداگانه خود را برگزار میکند.

حداقل نمره برای قبولی در آزمون یوس و Sat (به تفکیک رشته و دانشگاه)

رشته پزشکی    
نام دانشگاهحاجت تپهاستانبولکوچآنکارا
YOS90-10090-10090-100
SAT1400140014501400
رشته دندان پزشکی و داروسازی    
نام دانشگاهحاجت تپهاستانبولکوچآنکارا
YOS90-10090-10090-100
SAT1400140014001400
رشته پیرا پزشکی    
نام دانشگاهحاجت تپهاستانبولکوچآنکارا
YOS80-9580-9580-95
SAT1250120012001250
رشته های مهندسی    
نام دانشگاهحاجت تپهاستانبولکوچآنکارا
YOS70-9570-9570-95
SAT1300130012001350

انواع ویزای تحصیلی ترکیه

ویزای تحصیلی ترکیه بلیط خروج شما از ایران و ورود شما به خاک ترکیه به‌عنوان یک متقاضی تحصیلات دانشگاهی است. برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه بهتر است ابتدا از خدمات یک موسسه برتر مهاجرتی برای برنامه‌ریزی مراحل و تکنیک‌های مهاجرت تحصیلی بهره بگیرید. در قدم بعد باید مدارک لازم را برای دریافت اپلای یا نامه پذیرش از یکی از دانشگاه‌های ترکیه آماده کنید که از جمله آن‌ها می‌توان به رزومه تحصیلی اشاره کرد. مرحله بعدی دریافت وقت از سفارت و ارائه مدارک لازم و درخواست برای اخذ ویزای تحصیلی است. از جمله مدارک لازم دیگر برای دریافت ویزای تحصیلی نیز می‌توان به: مدرک زبان و مدارک تحصیلات پیشین اشاره کرد.

وکتور

شهرهای مناسب برای تحصیل و دانشجویی در ترکیه

ما نام چند شهر را برای تحصیل در ترکیه در اختیارتان قرار می‌دهیم‌. این شهرها و دانشگاه‌های آن، دارای استاندارد آموزشی بالا و دانشگاه‌های معتبر و شناخته شده هستند‌. هرکدام از این شهرها را که برگزینید می‌توانید گزینه خوبی برای تحصیل پیدا کنید.

استانبول

استانبول، بهترین شهر در کشور ترکیه نیست، بلکه یکی از بهترین شهرها در سطح جهانی محسوب می‌شود‌. ۵۷ دانشگاه معروف در استانبول وجود دارد که ۴۴ دانشگاه جزو مؤسسات خصوصی به‌حساب می‌آیند. ۱۳ دانشگاه نیز بودجه خود را از دولت دریافت می‌کنند. ۲۹ درصد از کل دانشگاه‌های ترکیه در این شهر قرار دارند؛ به همین دلیل این شهر به شهری دانشجویی تبدیل شده است.

از میان دانشجویان مشغول به تحصیل در این شهر حدود یک‌سوم آن‌ها از اتباع کشورهای دیگر هستند که این شهر را برای ادامه تحصیل انتخاب کرده‌اند. بیشترین دپارتمان و دانشگاه در این شهر قرار دارد. از طرف دیگر استانبول وظیفه خود را در زمینه شهر دانشجویی بودن به‌خوبی انجام می‌دهد. در استانبول می‌توانید گزینه‌های مختلفی برای اقامت و اوقات فراغت را متناسب با شرایط خود پیدا کنید. بسیاری از دانشجویان عقیده دارند که پس از سال‌ها بودن در استانبول هنوز هم مکان‌هایی هست که موفق به بازدید از آن‌ها نشده‌اند.

دانشگاه‌های دولتی عبارت‌اند از دانشگاه استانبول، دانشگاه مرمره، بوغازیچی، دانشگاه فنی استانبول و دانشگاه Yıldız Teknik اما دانشگاه یدیتپه، اوزیغین، دانشگاه بیلگی استانبول، مدییل استانبول و دانشگاه آیدین استانبول دانشگاه‌های خصوصی شهر استانبول هستند‌.

وکتور

ازمیر

این شهر که در بخش غربی کشور ترکیه واقع شده است، سومین شهر بزرگ ترکیه محسوب می‌شود‌‌. درست است که ازمیر مانند شهرهای اطراف خود آن‌چنان جاذبه‌ای برای گردشگری ندارد، اما به‌خودی‌خود می‌تواند یکی از شهرهای توریست‌پذیر باشد. سواحل زیبا و فضای آرام می‌تواند محیطی مناسب برای مطالعه را برای دانشجویان فراهم کند‌. به‌طورکلی تنها ۹ دانشگاه در ازمیر وجود دارد که ۳ دانشگاه خصوصی و مابقی دولتی هستند‌.

آنکارا

پایتخت اداری ترکیه، جمعیتی حدود ۵.۴ میلیون نفر را در خود جای‌داده است. آنکارا که یکی از بزرگ‌ترین شهرهای ترکیه است، می‌تواند تجربه تحصیلی هیجان‌انگیز را برای دانشجویان به همراه داشته باشد. این شهر دومین شهری است که دانشجویان برای تحصیل انتخاب می‌کنند.

در آنکارا ۷ دانشگاه دولتی و ۸ دانشگاه خصوصی آماده ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان هستند. تفاوت آنکارا با سایر شهرها این است که دانشجویان برای گذراندن اوقات فراغت، مکان‌های خاصی را در اختیار دارند که می‌توانند از آن استفاده کنند و مکان‌های زیادی برای گشت‌وگذار در دسترسشان نیست.

تحصیل در کشور ترکیه

بهترین دانشگاه های ترکیه

شنیدن این‌که دو مورد از عجایب هفت‌گانه جهان در ترکیه قرار داشته‌اند موردی عجیب است اما شاید عجیب‌تر این باشد که برخی از بهترین دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی جهان نیز در این کشور واقع شده‌اند. کشور ترکیه وطن برخی از بهترین و شناخته‌شده‌ترین دانشکده‌های پزشکی، حقوق، مهندسی و بازرگانی در جهان است. دانشگاه‌ کوچ، دانشگاه سابانجی و دانشگاه بیلکنت تنها برخی از موسسات آموزش عالی ترکیه هستند که در صدر فهرست‌های رتبه‌بندی جهانی قرار دارند.

برخی از دانشگاه‌های برتر دیگر ترکیه بر اساس رتبه‌بندی QS برای تحصیل در رشته پزشکی عبارتند از: دانشگاه مارمارا، دانشگاه قاضی، دانشگاه قاضی عثمان پاشا، دانشگاه آک دنیز، دانشگاه آنکارا و دانشگاه حاجت تپه.

ایرانی هایی که ادامه تحصیل را در ترکیه انتخاب میکنند باید در نظر داشته باشند که دانشگاه های انتخابی آنها جزو دانشگاه های معتبر جهانی باشند و علاوه بر آن اگر برای کار کردن قصد برگشت به ایران را داشته باشند، باید در نظر داشته باشند که متناسب با رشته انتخابی آن ها دانشگاه ها مورد تایید وزارت علوم ایران و همچنین در رشته های پزشکی، داروسازی، دندان پزشکی و پیراپزشکی مورد تایید وزارت بهداشت و درمان ایران را داشته باشند.


برخی از دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم ایران :

دانشگاه کوچ
دانشگاه بیلکنت
دانشگاه سابانجی
دانشگاه فنی خاورمیانه
دانشگاه بوغازیچی
دانشگاه فنی استانبول

رنکینگ دانشگاه های ترکیه

دانشگاهپزشکیدندان و داروسازیپیراپزشکیمهندسیعلوم انسانی
حاجت تپه251251302432530
استانبول301301704151371
کوچ510510147343169
آنکارا401401371739197
مدیپل937937573820809
باشکنت10121012682310903
اژه423423263492864
دوکوایلول451451
صنعتی خاورمیانه159
بغازیچی210
بیلکنت201167
باهچه شهیر261
وکتور

بررسی کار دانشجویی در ترکیه

اگر تصمیم دارید تا در حین تحصیل به کار نیز اشتغال داشته باشید باید طبق ماده ۱۹ قانون بین‌الملل عمل کنید. طبق این ماده قانون، دانشجویان خارجی که در ترکیه مشغول به تحصیل هستند تنها در صورت داشتن مجوز قانونی کار مجاز به اشتغال هستند.

دانشجویان مقطع کارشناسی یا دوره‌های دوساله، می‌توانند پس از گذراندن سال اول تحصیل خود، برای دریافت مجوز قانونی کار اقدام کنند. آنها اکنون اجازه دارند به‌صورت پاره‌وقت مشغول به کار شوند. این محدودیت در مورد دانشجویان تحصیلات تکمیلی صدق نمی‌کند.

این مجوزها جدای از مجوز اقامت دانشجویی است و هیچ تأثیری بر آن ندارد. کار کردن نزد یک کارفرما در مشاغل حرفه‌ای نیز نیازمند مجوز کار برای علاقه‌مندان به تحصیل در ترکیه خواهد بود. دانشجویان محصل تحت محدوده برنامه‌های آموزش و جوانان زیر نظر اتحادیه اروپا نیاز به دریافت مجوز کار ندارند.

در حالت کلی دانشجویان و اتباع خارجی مشغول به تحصیل در ترکیه کمتر از ۳۰ الی ۳۵ ساعت در هفته اجازه کار دارند تا بتوانند بر تحصیل نیز تمرکز کنند.

 تکلیف همسر و فرزندان دانشجو

اگر شما مجوز اقامت تحصیلی دریافت کنید فرزندان و همسر شما چه خواهند کرد؟ این سوالی است که در وهله اول برای هر دانشجو که قصد تحصیل در ترکیه را دارد به وجود می‌آید. پاسخ این است که شما با ویزای تحصیلی تنها اجازه تحصیل دارید و نمی‌توانید فردی را همراه با خود به ترکیه ببرید.

در واقع شما نیز برای اقامت در ترکیه نیاز به ویزای اقامت دارید. همسر و فرزندان شما نیز از این قاعده مستثنی نیستند‌. اگر دانشجوی کشور ترکیه هستید، می‌توانید اقامت بگیرید. اگر اقامت گرفتید می‌توانید همسر و فرزندان خود را نیز با خود به ترکیه ببرید. البته توجه کنید فقط با مجوز اقامت و زندگی قادر هستید این کار را کنید. با مجوز تحصیل قادر به انجام این کار نیستید.

 مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی در ترکیه

ویزای تحصیل تنها ۹۰ روز شما را مجاز به اقامت در ترکیه می‌کند. اما برای ماندن بیش از ۹۰ روز نیاز به ویزای اقامت از اداره مهاجرت دارید. برای این کار باید مدارک زیر را تقدیم کنید:

  • فرم درخواست
  • پاسپورت شامل فتوکپی و ویزای دانشجویی شما
  • مدرک دانشگاه
  • چهار قطعه عکس سایز پاسپورت

این مجوز شما را مجاز به یک سال اقامت در ترکیه می‌کند. بهتر است ۶۰ روز قبل از پایان تاریخ سررسید اقامت، برای تمدید آن اقدام کنید.

تحصیل پزشکی در ترکیه

امتیازاتی که ترکیه به دانشجویان پزشکی خود ارائه می دهد باعث جلب توجه از طرف دانشجویان ایرانی شده است. در حقیقت بخش عمده ای از فرآیند اعزام دانشجو و مهاجرت های تحصیلی به ترکیه را نیز تحصیل پزشکی در این کشور تشکیل می دهد. از امتیازات تحصیل رشته پزشکی در ترکیه می توان به هزینه های معقول تحصیل و زندگی در کشور ترکیه، کیفیت آموزشی برتر همراه با مدارک معتبر بین المللی، امکان اخذ اقامت پس از تحصیل و کار در ترکیه و دسترسی به بورسیه های دولتی جهت پوشش هزینه های تحصیل در این کشور اشاره نمود.

دانشگاه های پزشکی ترکیه در سطح بین المللی از اعتبار مناسبی برخوردار هستند و دانشگاه های پزشکی این کشور نیز مورد تایید وزارت بهداشت ایران است که این مهم از دلایل مثبت تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه برای دانشجویان است.

مزیت دیگر تحصیل در دانشگاه های ترکیه برای دانشجویان ایرانی، همسایگی ایران و ترکیه است و درنتیجه فاصله کم با ترکیه در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی و کانادا و آمریکا است که این خود سبب کاهش هزینه های رفت و آمد دانشجویان ایرانی و خانواده هایشان است.

دانشگاه های ترکیه کلاس درس را برای دانشجویان بین المللی به هر دو زبان انگلیسی و ترکی ارائه می دهند. بنابراین هزینه های نسبتا پایین تحصیل و زندگی، نزدیکی فرهنگ های دو کشور از دیگر مزایای تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه بیان کرد.

تحصیل در ترکیه در رشته دندانپزشکی، مزایای بسیاری دارد که برای شما بر می‌شماریم: 

مدرکی که در ازای تحصیل در این رشته دریافت می‌کنید، یکی از معتبرترین مدارک در سرتاسر جهان به شمار می‌رود. در کشورهایی مانند اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا یا حتی امارات مدرک شما معتبر و پذیرفته شده است.

بیشتر دانشکده‌های دندانپزشکی که در ترکیه به تربیت دانشجویان می‌پردازند، در انجمن دندانپزشکی اروپا یا ADEE عضو شده‌اند. همین عضویت نشان‌دهنده این است که از نظر عملکرد، این دانشگاه‌ها معادل سطح جهانی بوده و مدرک آن‌ها توسط اتحادیه اروپا تأیید می‌شود. برنامه درسی ترکیه معادل اتحادیه اروپا است و سیستم اعتباری مدارک اتحادیه اروپا یا ECTS در رونوشت دیپلم ترکی نیز تنفیذ می‌شود. دیپلم آبی که از موارد تأییدیه اتحادیه اروپا است، به فارغ‌‌التحصیلان دندانپزشکی و پزشکی نیز اعطا می‌شود.

به عبارت ساده‌تر، از نظر اداری، برنامه درسی و علمی هیچ تفاوتی میان دانشگاه‌های اروپا و ترکیه در زمینه رشته دندانپزشکی وجود ندارد. از طرف دیگر چون این برنامه‌ها و اعتبار در کل ترکیه اعمال می‌شود در درون خود ترکیه نیز می‌توانید از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر انتقالی بگیرید و نگران مدرک خود نباشید. این دوره ۵ سال و معادل ده ترم زمان دانشجویان را به خود اختصاص می‌دهد.

پس از فارغ‌التحصیلی از دندانپزشکی، کجا کار کنیم؟
اگر مدرک خود را از دانشگاه ترکیه گرفته‌اید، هیچ نگران نباشید. شما در همه دانشگاه‌های سرتاسر جهان هم می‌توانید کار و هم تدریس کنید. حتی می‌توانید در ترکیه یا هر کشور دیگر در بیمارستان‌های دولتی یا خارجی با خیال راحت مشغول به کار شوید. البته برای کار در این رشته باید در اتاق دندانپزشکی در هر کشوری که مدنظر دارید ثبت‌نام کنید و بر اساس دستورالعمل همان کشور اقدام به کار کنید.

در کشور آلمان یا دیگر کشورهای اروپا نیز به کمک همین مدرک ترکیه می‌توانید از طریق پروسه‌ای موسوم به فرایند تأیید، مشغول به کار شوید. شما با داشتن مدرک دندانپزشکی می‌توانید کلینیک یا مطب خصوصی افتتاح کنید یا به‌صورت پاره‌وقت یا تمام‌وقت در بیمارستان‌ها مشغول به کار شوید. چنانچه بخواهید باقی مسیر را نیز در ترکیه سپری کنید، لازم است در انجمن دندانپزشکی ترکیه ثبت‌نام کنید تا مقامات ترکیه شما را به منطقه یا بیمارستان محل کارتان هدایت و راهنمایی کنند.

برای اینکه در ترکیه رزیدنت دندانپزشک شوید باید در آزمونی موسوم به DUS شرکت کنید که برای اتباع خارجی زبان به زبان ترکی یا انگلیسی در دسترس است. داس آزمونی مرکزی است که دولت برگزار می‌کند و علاقه‌مندان به تحصیلات تکمیلی دندانپزشکی در این آزمون شرکت می‌کنند.

رشته دندانپزشکی رشته‌ای پرمتقاضی در میان ایرانیان است. با این حال ظرفیت دانشگاه‌های ایران در این رشته بسیار اندک است و شرایط قبولی در این رشته نیز دشوار است. به‌همین دلیل علاقمندان می‌توانند بهترین خدمات آموزشی دندانپزشکی را بهترین دانشگاه‌های ترکیه با هزینه پایین دریافت کنند.
دانشگاه‌هایی که خدمات آموزشی دندانپزشکی را در ترکیه ارائه می‌دهند همچنین دارای مجهزترین آزمایشگاه‌ها، لابراتوارها و امکانات آموزشی برای این رشته هستند. امکان کار همراه با تحصیل، امکان دریافت بورسیه دندانپزشکی و امکان اشتغال در ترکیه به‌عنوان دندانپزشک از دیگر مزایای تحصیل رشته محبوب دندانپزشکی در ترکیه است. آزمون SAT نام دیگر آزمونی است که بعضی از دانشگاه های ترکیه برای پذیرش دانشجویان پزشکی از آن استفاده می کنند.
هزینه ی اجاره خانه در ترکیه با توجه به متراژ و محل اقامت متفاوت است اما هزینه ی خوابگاه های دولتی از خصوصی کم تر است البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که امکانات خوابگاه های خصوصی نیز از خوابگاه های دولتی بیشتر است.

شرایط گرفتن پذیرش در رشته های پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه:
متقاضیان تحصیل در ترکیه در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی که از ایران و سایر کشورها قصد اقدام دارند باید دارای مدرک دیپلم باشد یا در سال آخر دبیرستان مشغول به تحصیل باشد.
اکثر ایرانی ها می‌توانند با شرکت در آزمون YOS نمره قبولی را کسب نمایند. آزمون YOS شامل؛ سوالاتی از دروس ریاضی, هوش و هندسه است.
آزمون SAT نام دیگر آزمونی است که برخی از دانشگاه‌های پزشکی درترکیه بر اساس آن دانشجویان را مورد ارزیابی قرار می‌دهند و در دانشگاه مربوطه پذیرش می‌دهند. هزینه خوابگاه‌های خصوصی کمی گران‌تر از خوابگاه‌های دولتی است. این هزینه‌ها برای خوابگاه ها نیز متغیر است. البته این نوع خوابگاه‌ها از امکانات مرفه‌تری نسبت به خوابگاه‌های دولتی برخوردار هستند. هزینه اجاره خانه بستگی به مکان زندگی و نوع خانه فرق دارد.

داروسازی در ترکیه:
رشته داروسازی را بعد از پزشکی و داندانپزشکی می‌توان از پول‌سازترین رشته‌های تحصیلی در دنیا به‌شمار آورد. کار ثابت با درآمد بالا در موسسات تحقیقات دارویی و نیز داروخانه و کلینیک‌ها تنها یکی از مزایای تحصیل در این رشته است. اگر تمایل به تحصیل در یکی از کشورهای خارجی با هزینه تحصیلی مناسب و امکانات آموزشی بالا دارید، ترکیه یکی از بهترین گزینه‌های شما برای این نوع از مهاجرت تحصیلی است. دوره دوره رشته داروسازی در ترکیه ۵ سال تحصیلی است و مدرک بسیاری از دانشگاه‌های مشهور ترکیه در رشته داروسازی نیز مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران است که از جمله آن‌ها می‌توانیم به این دانشگاه‌ها اشاره کنیم: دانشگاه آتاتورک، دانشگاه آنکارا، دانشگاه حاجت تپه، دانشگاه کوچ، دانشگاه اژه، دانشگاه مرمره، دانشگاه بوغازیچی، دانشگاه استانبول و دانشگاه آنادولو.

سوالات متداول

ASK QUESTION

در این بخش برایتان پرتکرار ترین سوالات مهاجرتی که کلاینت ها از شرکت مهاجرتی ما پرسیده اند را آماده کرده ایم.

کارشناس هرمس

شرایط انتقال از دانشگاهای ترکیه به دانشگاهای اروپایی و آمریکایی

پس از گذراندن ۶۰ واحد درسی در رشته مربوطه در ترکیه و با تایید این ۶۰ واحد در دانشگاه های مقصد با امکان انتخاب رشته ای نزدیک و مرتبط با رشته خود می توانید از ترم سوم مشغول به تحصیل در کشور دیگری شوید. ازشرایط احراز انتقال از دانشگاه‌های این کشور به دانشگاه‌های اروپایی و آمریکایی این است که دانشجویان می بایست دروس گذرانده شده در ترکیه را معادل سازی  evolution credit نمایند.

در همین معادل سازی دانشگاه، ترم تحصیلی جدید دانشجویان مشخص خواهد شد.

از شرایط احراز انتقال از دانشگاه های ترکیه به دانشگاه های اروپایی و آمریکایی و به خصوص دانشگاه های انگلستان دو نکته ی مهم و قابل توجه این است:

وکتور

نمره ی معدل واحدهای گذرانده ۲/۵ از ۴ باشد.

کسب حداقل نمره ۶ در آزمون آیلتس

وکتور

تحصیل در ترکیه این روزها متقاضیان زیادی را به سمت خود جذب کرده است. ایرانیان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در مورد ایرانیان، نزدیکی از نظر جغرافیایی و البته تشابهات فرهنگی کار را ساده‌تر کرده است. البته مزایای تحصیل در ترکیه به همین‌جا ختم نمی‌شود. ترکیه متقاضی عضویت در اتحادیه اروپا است؛ به همین دلیل تلاش می‌کند تا معیارهای عضویت در این اتحادیه را به دست آورد.

از همین رو ارتقای سطح کیفی دانشگاه‌ها یکی از اهدافی است که دولت ترکیه در پی آن است. هزینه زندگی و تحصیل در کشور ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپایی بسیار کمتر است و شما با مبلغی بسیار اندک می‌توانید امورات خود را بگذرانید.

ترکیه از نظر جذابیت‌های شهری و معماری، طبیعت و پیشرفت بصری شهر توانسته یکی از توریست‌پذیرترین کشورها محسوب شود. همین امر باعث شده دانشجویان بسیاری نیز تلاش کنند تا به هر طریقی که می‌توانند خود را به ترکیه برسانند و از مدارک معتبر ترکیه بهره‌مند شوند. مدارک معتبر تحصیلی ترکیه را اگر دریافت کردید پس از آن می‌توانید در هر کشوری که خواستید با خیال راحت مشغول به کار شوید‌. برای رفتن به ترکیه آماده شوید!

مشاوره مهاجرتی رایگان

برای ارتباط با مشاوران هرمس اپلای فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

 
مشاور هرمس