مصاحبه کاری در کانادا

مصاحبه کاری در کانادا

شرکت در مصاحبه شغلی برای استخدام در کانادا یا هر کشور دیگر ضرورت دارد. آشنایی با تکنیک‌های شرکت در مصاحبه نقش مهمی در موفقیت شما دارد. برای شرکت در یک مصاحبه کاری در کانادا قبل از هر چیز باید مدارک و نمونه کار‌های خود را آماده کنید. این مرحله در اثبات مهارت و توانمندی شما تاثیرگذار خواهد بود. از طرفی شرایط مصاحبه با چالش و استرس همراه است. شبیه‌ سازی این فرایند به مدیریت زمان و کاهش استرس کمک می‌کند.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

شرایط کلی مصاحبه کاری

مصاحبه شغلی مهم‌ترین مرحله برای استخدام است. در این مرحله باید ثابت کنید از هر نظر برای پذیرش در موقعیت شغلی موردنظر گزینه مناسبی هستید. کارفرما در این جلسه از طریق ارزیابی شما تصمیم می‌گیرد شما مهارت کافی و نگرش مفید برای پیشبرد اهداف کسب‌وکار او را دارید ‌یا خیر. او باید به این نتیجه برسد که شما از توانایی برقراری ارتباط با سایر همکاران خود برخوردار هستید.

در برخی موارد مصاحبه تنها با حضور یکی از اعضای اصلی شرکت انجام می‌شود. اما ممکن است در روز معین با گروهی از مصاحبه‌کنندگان روبرو شوید. مصاحبه در این مرحله به دو صورت رسمی و غیررسمی برگزار می‌شود.

در مصاحبه‌های رسمی از قالبی مشخص برای همه افراد استفاده خواهد شد. سوالات این فرایند نیز کاملا مشابه هستند. در برخی موارد، برای کاهش استرس متقاضی، اطلاعاتی درباره چگونگی روند مصاحبه به متقاضی داده می‌شود.

پیش‌ بینی تمام سوالات این جلسه ممکن نیست. اما این جلسه به‌ بررسی سابقه‌ کاری، مدرک تحصیلی، گواهینامه‌ ها و طرح مسائل ارزیابی اختصاص می‌یابد. احتمال دارد برای اثبات مهارت خود مجبور به شرکت در یک آزمون مهارتی شوید.

دسته‌ بندی سوالات مصاحبه کاری در کانادا

سوالات فرایند مصاحبه شغلی را به چهار دسته زیر تقسیم می‌کنند:

بخش رفتاری – شخصیتی

هدف اصلی سوالات مطرح‌شده در مصاحبه کاری در کانادا، بررسی سابقه و مهارت کاری متقاضی برای اشتغال در پست موردنظر است. مصاحبه‌کننده سعی می‌کند از نحوه برخورد متقاضی در موقعیت‌های قبلی به ارزیابی صلاحیت شما بپردازد.

برای شناخت جنبه‌های مختلفی شخصیت مصاحبه‌ شونده احتمال دارد مواردی درباره علایق و فعالیت‌های خارج از محیط‌ کاری پرسیده شود. سوالات شخصیتی نیز حول محور شناخت محرک‌ها، مشوق‌ها و چالش‌های درونی متقاضی هستند.

برای پاسخ به سوالات این مرحله هرگز از جواب‌های کلیشه‌ای استفاده نکنید. با کمک یک مثال دقیق در گذشته به تمام جوانب مطرح‌ شده در پرسش پاسخ دهید. هدف اصلی مصاحبه‌ کننده از طرح سوال را به‌ خوبی درک کنید. این مرحله برای انتخاب مثال مناسب برای توانایی شما در مدیریت چالش‌های کاری مفید است.

سوالات موقعیتی مصاحبه کاری در کانادا

این مرحله کاملا مشابه قسمت رفتاری خواهد بود. مصاحبه‌ کننده از طرح یک سناریو در این مرحله استفاده می‌کند. سپس از شما می‌خواهد نحوه برخورد خود با این موقعیت را توضیح دهید. معمولا سناریو درباره یکی از چالش‌ها یا ریسک‌هایی محسوب می‌شود که در فضای کاری با آن روبرو می‌شوید. احتمال دارد وی به‌دنبال ارزیابی مهارت فنی و فردی شما باشد.

بهتر است به سؤالات با فکر و استدلال توضیح دهید. در این مرحله پاسخ درست یا غلط وجود ندارد. هدف اصلی، ارزیابی تفکر منطقی و انتقادی شما است. با ارائه استدلال قوی می‌توانید نظر مثبت کارفرما را جلب کنید. مهارت‌های استدلالی قدرت نمایش هوش و استعداد متقاضی را نشان خواهد داد. برای موفقیت در مصاحبه کاری در کانادا باید از استدلال‌های واقعی و نشان‌ دهنده تسلط خود در موقعیت‌های مشابه استفاده کنید.

بخش تخصصی – موضوعی

این بخش فاقد سناریو خواهد بود و به‌ صورت مستقیم پرسیده می‌شوند. هدف اصلی آن ارزیابی اطلاعات فرد درباره موقعیت شغلی موردنظر است. اگر قانون یا مصوبه جدیدی از طرف دولت تعیین شده باشد مطمئنا کارفرما درباره تأثیر آن بر کسب‌ و کار موردنظر از شما سؤال می‌پرسد.

حفظ آرامش و مکث، بهترین روش برای انتخاب پاسخ مناسب در این مرحله خواهد بود. سعی کنید بعد از طرح سؤال حدود یک دقیقه به بررسی همه جوانب آن بپردازید. اگر اطلاع دقیقی درباره هدف اصلی سؤال ندارید با ارائه یک توضیح منطقی و گنجاندن نظر فنی خویش دانش، مهارت و تجربه خود را به کارفرما نشان دهید.

سوالات عمومی جلسه مصاحبه کاری در کانادا

این مرحله به طرح سوالات کلی‌تر اختصاص دارد. کارفرما از شما خواهد پرسید که پنج سال آینده خود را در چه جایگاهی می‌بینید. ممکن است پرسش هایی درباره تمایل شما برای استخدام در این شغل پرسیده شود. اطلاعات درج‌شده در رزومه نیز بخش مهمی در طرح سوالات این بخش هستند. دلایل مهاجرت برای ورود به بازار کاری Canada بخش اصلی مصاحبه متقاضیان ایرانی در مصاحبه شغلی خواهد بود.

اگر با شناخت کافی درباره موقعیت سازمانی که برای مصاحبه به آنجا دعوت شده‌اید، حاضر شوید برای پاسخ به پرسش های عمومی با مشکل روبرو نخواهید شد. در پاسخ به سوالاتی مانند چرا علاقه‌ مند به‌ کار در این شرکت هستید؟ باید تحقیقات خود درباره فعالیت‌ های سازمان و اشتیاقتان برای اشتغال در آن سازمان را نشان دهید.

گام‌های کلیدی برای موفقیت در مصاحبه کاری

برای اینکه در فاصله زمانی کوتاه جذب بازار کار شوید، استفاده از تکنیک مناسب برای موفقیت در مصاحبه کاری در کانادا تنها راه است. اجرای ۹ مرحله زیر احتمال موفقیت شما را افزایش می‌دهد:

گام اول: تجزیه‌ و تحلیل شرح کار شرط اول موفقیت در مصاحبه کاری در کانادا

شرح کار را به‌صورت دقیق و کامل بخوانید. شما می‌توانید از این سند به‌عنوان راهنما استفاده کنید. در آگهی استخدام معمولا لیست کاملی از مسئولیت‌ها، مهارت‌ها، سابقه کاری، مدارک موردنیاز و پیش زمینه‌های شغلی نوشته می‌شود.

با خواندن تمام اطلاعات، داده کاملی درباره هدف کارفرما از جذب نیروی کاری به‌دست می‌آورید. تطابق بیشتر با انتظارات کارفرما شانس استخدام شما را افزایش می‌دهد. اگر در مواردی احساس ضعف می‌کنید از پاسخ‌های قانع‌کننده برای نمایش توانمندی خود در یادگیری و رشد استفاده کنید.

گام دوم: تکمیل تحقیقات

تحقیق درباره موسسه یا شرکت موردنظر، مرحله مهمی برای آماده‌سازی متقاضی به منظور شرکت در مصاحبه است. داشتن اطلاعات کافی درباره شرکت به شما در طرح نکات کلیدی هنگام مصاحبه کمک خواهد کرد. برای کسب اطلاعات از وب سایت و صفحات شرکت در سایت‌های LinkedIn یا Glassdoor کمک بگیرید. قبل از حضور در مصاحبه حتما موارد زیر را بررسی کنید:

  • محصولات و خدمات پیشنهادی شرکت
  • مدیران ارشد و میزان فعالیت سازمان
  • اخبار و اطلاعات مربوط به مدیران و سازمان
  • فرهنگ و هدف شرکت
  • تعداد کارمندان و مدیران شرکت
  • قدرت رقابتی شرکت در بازار

گام سوم: آماد ه‌سازی یک مقدمه عالی برای معرفی خود در جلسه مصاحبه کاری در کانادا

برای شرکت در جلسه مصاحبه کاری در کانادا باید یک معرفی مفید، مختصر و جذاب درباره خود آماده کنید. زمان ارائه معرفی نامه باید بین ۲۰ تا ۳۰ ثانیه باشد. تعداد کلمات متن نیز نباید از ۷۵ عدد بیشتر شود. این مقدمه راهی بسیار عالی برای معرفی شما به کارفرما است.

کارفرما یا مصاحبه‌ کننده در سؤال اول از شما می‌خواهد که مختصری درباره خودتان به او بگویید. استفاده از چارچوب زیر برای ارائه معرفی‌نامه قدرت بیشتری به کلام شما می‌دهد.

  • مقدمه: این مرحله باید با اشتیاق و بیان نام شما آغاز شود. اطلاعات مختصری درباره سابقه‌ کاری، مدرک تحصیلی و گواهینامه‌های خود ارائه کنید.
  • تخصص و جاه‌ طلبی: در این مرحله برجسته‌ سازی مهارت‌ها و توانمندی‌های خود بپردازید. بیشتر درباره مشکلات و چالش‌هایی صحبت کنید که توانایی حل و مدیریت آن‌ها را دارید.
  • کال تو اکشن: این مرحله بخش پایانی معرفی نامه شما است. می‌توانید با طرح یک سوال هوشمندانه مصاحبه‌ کننده را با خود همراه کنید. این تکنیک به گفتگو محورشدن فرایند مصاحبه کمک خواهد کرد.

گام چهارم: ارائه نمونه کار یا پورتفولیو برای مصاحبه کاری در کانادا

برای برتری نسبت به رقبا باید لیست کاملی از نمونه کار‌های خود ارائه دهید. آدرس وب‌ سایتی که خودتان مسئولیت مدیریت آن را به‌عهده دارید نقش مهمی در معرفی مهارت شما بازی می‌کند. افرادی که در حوزه هنر فعالیت دارند باید یک آلبوم از تمام آثار خود تهیه کنند. پورتفولیو خلاقانه و مطابق با وظایف مندرج در آگهی شغلی، کارفرما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

گام پنجم: آمادگی لازم برای پاسخدهی به سوالات تکراری

در کانادا مصاحبه کاری در کانادا در مرحله اول برای جذب نیروی کاری به‌صورت تلفنی انجام می‌شود. در این مرحله سوالاتی درباره تجربه و مهارت‌ها پرسیده می‌شود. برای ارزیابی توانمندی‌های شما در مصاحبه حضوری دوباره این سوالات مطرح خواهد شد.

مصاحبه تلفنی فرایندی برای غربالگری است و بررسی نقاط ضعف و قوت شما را دربر می‌گیرد. پاسخ هر یک از آنها را به‌خاطر بسپارید. این عامل به ایجاد روند طبیعی هنگام گفتگو در مصاحبه حضوری کمک می‌کند.

گام ششم: تعیین پرسش های مهم برای پرسیدن از کارفرما در جلسه مصاحبه کاری در کانادا

تقریبا در پایان روال مصاحبه، کارفرما یا مصاحبه‌ کننده از شما درخواست خواهد کرد در خصوص ابهامات خود سوال بپرسید. بر اساس نکاتی که در تحقیقات خود استخراج کرده‌اید موارد مهمی آماده کنید. مواردی که یافتن پاسخ آن‌ها با یک جستجوی ساده در اینترنت امکان‌ پذیر خواهد بود، برای طرح در مصاحبه تلفنی یا حضوری مناسب نیستند.

طرح سوالات مناسب اشتیاق شما برای استخدام را نشان می‌دهد. کارفرما مطمئن می‌شود که شما قبل از حضور در جلسه مصاحبه تحقیقات جامعی درباره شرکت و قعالیت‌های آن انجام داده‌اید.

گام هفتم: افزایش تسلط به رزومه

اطلاعات کاملی در رزومه خود بنویسید. مطمئن شوید به تمام موارد تسلط دارید تا در صورت طرح سؤال از این موارد برای پاسخ‌دهی با مشکل روبرو نخواهید شد. باید درباره هر یک از مهارت‌ها، فعالیت‌ها و گواهینامه‌های درج‌شده در رزومه به صورت دقیق صحبت کنید. پاسخ‌های مناسب، دقیق و هدفمند برای توضیح مهارت و تجربه‌کاری خود آماده کنید.

گام هشتم: انتخاب لباس مناسب

لباس مناسب برای شرکت در مصاحبه کاری در کانادا باید حالت رسمی، اتو کشیده، مرتب و تمیز داشته باشد. لباس، فرم استایل و کفش شما باید با هم هماهنگ شود. استفاده از لباس‌های رسمی با رنگ‌های سورمه‌ای، مشکی، طوسی، سفید و کرم بهترین انتخاب هستند.

گام نهم مصاحبه کاری در کانادا: برنامه‌ ریزی برای روند مصاحبه

بهتر است ۱۵ دقیقه قبل از آغاز مصاحبه‌های حضوری در محل موردنظر حاضر شوید. مسیر رسیدن به محل مصاحبه، ترافیک وضعیت آب‌وهوایی و زمان ان را به‌دقت بررسی کنید. در صورت استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی مواظب تاخیر‌های احتمالی باشید.

بعد از ورود به داخل شرکت با تمام افراد مودب و مهربان ارتباط برقرار کنید. احتمال دارد در آینده با آن‌ها همکار شوید؛ پس رفتارتان بر ارتباطات ثانویه شما با همکاران‌تان تاثیر می‌گذارد.

برای موفقیت در مصاحبه کاری در کانادا چکار کنیم؟

  • به سبک کانادایی‌ها رزومه بسازید. در رزومه کاری کانادایی تجربه شغلی بر اساس زمان مرتب می‌شوند. جدیدترین تجربه‌ کاری باید ابتدا نوشته شود. اطلاعاتی مانند نام شغل، سمت، اطلاعات تماس، خلاصه فعالیت کاری، مدرک تحصیلی و گواهینامه‌ ها مهم‌ ترین موارد در رزومه هستند.
  • مهارت‌ های ارتباطی خود را تقویت کنید و در فرصت باقی‌ مانده تسلط خود به زبان انگلیسی را افزایش دهید.
  • ساخت و به‌ روزرسانی حساب کاربری در لینکدین شانس موفقیت شما را افزایش می‌دهد. جدیدترین اطلاعات شخصی و کاری را در حساب کاربری خود به اشتراک بگذارید.
  • روحیه کار تیمی داشته باشید. در فرهنگ کانادایی انجام فعالیت‌های گروهی جایگاه ویژه‌ای دارد. ارتباطات قوی و توانایی شبکه‌ سازی یکی از مهارت‌های مهم برای موفقیت در مصاحبه کاری در کانادا است.
  • خود را با فرهنگ کانادایی تطبیق بدهید. کارفرمای کانادایی به‌ دنبال استخدام افراد خلاق، پرانرژی، صداقت، دارای انگیزه بالا، دموکراتیک در تصمیم‌ گیری، انعطاف‌ پذیر، وقت‌ شناس و مسئولیت‌ پذیر هستند.
  • برنامه‌ریزی مالی داشته باشید و مهارت‌های جدید یاد بگیرید. گسترش دامنه مهارت و توانمندی‌ها نقش مهمی در موفقیت شغلی و ترفیع شغلی دارد. از مهارت‌های خود برای غلبه بر چالش‌ها استفاده کنید.

در مسیر مهاجرت کاری با چالش‌های مختلفی روبرو می‌شوید. شرکت و موفقیت در مصاحبه اصلی‌ترین مرحله برای ورود به بازار کاری کانادا است. موسسه هرمس اپلای علاوه بر ایفای نقش کلیدی در ارتباط با کارفرما و دریافت پیشنهاد شغلی، تکنیک‌های ساده برای موفقیت در مصاحبه حضوری و تلفنی را به شما یاد می‌دهد. کادر دلسوز این مجموعه در تمام فرایند مهاجرت کاری و مصاحبه در کنار شما خواهند بود.

ویزای کار کانادا

ویزای کار کانادا

ویزای کار کانادا، به شما اجازه اقامت موقت در این کشور را خواهد داد و از امکانات رفاهی و اجتماعی آن بهره‌مند می­‌شوید. با تمدید قراداد کاری، می‌توان این ویزا را تمدید کرد.

سخن آخر

استخدام هر شرکت یا سازمان بدون شرکت در مصاحبه شغلی امکان‌ پذیر نیست. فرایند مصاحبه کاری در کانادا به دو صورت تلفنی و حضوری انجام می‌شود. هدف اصلی ارزیابی مهارت، توانایی مدیریت چالش‌ها و ارتباط یا سایر همکاران است. برای موفقیت در این مسیر نیازمند ساخت رزومه بر اساس استاندارد‌های کانادا، تقویت مهارت‌ های ارتباطی، انعطاف‌ پذیری، وقت‌ شناسی، مسئولیت‌ پذیری و انگیزه بالا هستید.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
هدف اصلی برگزاری مصاحبه شغلی چیست؟
بررسی مهارت‌ها، سابقه کاری و توانمندی‌های متقاضی برای ورود به بازار کاری کانادا است.
سوالات اصلی مصاحبه شغلی به چند دسته تقسیم می‌شود؟
سوالات مصاحبه‌های شغلی بیشتر به موضوعات رفتاری، موقعیتی، تخصصی و عمومی تقسیم می‌شود.
برای موفقیت مصاحبه چکار کنیم؟
مهارت‌های زبانی و ارتباطی خود را تقویت کنید. رزومه قوی، تحقیق درباره شرکت، ارائه نمونه کار، آماده‌سازی معرفی‌نامه و… برای موفقیت در مصاحبه کاری در کانادا ضروری است.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کادر هرمس اپلای
Call Now Button