ویزا سندی است که توسط دولت هر کشور به اتباع خارجی داده میشود تا اجازه ورود داشته باشند. بر اساس این مدرک افراد برای هدف و مدت زمان مشخصی میتوانند در کشور مورد نظر حضور داشته باشند یا از آن عبور کنند. برای صدور ویزا مدارک و پرداخت وجه ضروری است، اما افسران مرزی یا همان آفیسرهای مهاجرت یا سفارتهای کشورهای مختلف میتوانند به دلایلی ویزای صادر شده را باطل کرده و از ورود فرد به کشور مدنظر جلوگیری کنند. سوالاتی که افسران مرزی از افراد میپرسند با دلایل ریجکتی ویزا مرتبط هستند و در رابطه با هدف از سفر، صحت مدارک، آدرس محل اقامت، وضعیت مالی و بلیط ترک کشور هستند.
انواع مختلفی از ویزا وجود دارد که هرکشوری بر اساس شرایط خود بعضی از آنها را صادر میکند. رایجترین آنها ویزای توریستی، ویزای تحصیلی، ویزای تجاری و بازرگانی، ویزای کاری، ویزای ثبت شرکت، ویزای همراه، ویزای سیاسی، ویزای شینگن، ویزای عبور یا ترانزیت، ویزای پزشکی و ویزای سرمایهگذاری است. شرایط گرفتن ویزا و مدارک مورد نیاز، بر اساس نوع ویزا و برای کشورهای مختلف با هم متفاوت است. این پروسه در برخی کشورها ساده و در برخی بسیار پیچیده هستند. بنابراین دلایل ریجکتی ویزا برای انواع مختلف آن نیز با هم تفاوت دارند که در ادامه این مطلب به این دلایل خواهیم پرداخت.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
مهاجرت تحصیلی به طور کلی دو مرحله دارد: دریافت پذیرش از دانشگاه و دریافت ویزا از سفارت. گاهی افراد با وجود داشتن پذیرش و حتی بورسیه و فاند تحصیلی، در مرحله درخواست ویزا ریجکت میشوند. بنابراین داشتن پذیرش، تضمین دریافت ویزای تحصیلی نیست و هنوز باید نکاتی را در نظر داشته باشید.
در این قسمت به برخی از دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی اشاره میکنیم:
این ویزا که با هدف گردشگری و سفر یا بازدید از خانواده در اختیار درخواست دهنده قرار میگیرد به صورت یکبار ورود یا چندبار ورود صادر میشود و مدت اعتبار آن ۳ ماه پس از تاریخ صدور است. از آنجا که بسیاری از افراد پس از گرفتن ویزای توریستی و ورود به کشورها درخواست پناهندگی میکنند، مهمترین دلیل ریجکتی ویزای توریستی «شک کردن افسر مهاجرت نسبت به بازگشت متقاضی به کشور خود» است. بنابراین سختگیری زیادی نسبت به این موضوع وجود دارد و بهتر است تمام مدارک مبتنی بر بازگشت را ارائه دهید. از دیگر دلایل ریجکتی ویزا از نوع توریستی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
شنگن منطقهای در اروپاست که ۲۶ کشور عضو آن به عنوان کشوری واحد تلقی شده و برای عبور و مرور نیاز به پاسپورت ندارند. این کشورها نسبت به ورود اتباع خارجی سختگیر هستند و بنابراین ویزای شنگن ارزش و اعتبار بالایی در سراسر جهان دارد. اگر افسر کنسولگری همه اطلاعات مورد نیاز را از متقاضی دریافت نکند یا اطلاعات دریافت شده غیرقابل قبول باشد، درخواست ویزای شنگن ناموفق و ریجکت میشود.
دلایل ریجکتی ویزای شنگن به این صورت است:
ویزای همراه یا پارتنر که به همسر و فرزند مجرد زیر ۲۲ سال فرد دانشجو داده میشود، یکی از روشهای گرفتن اقامت میباشد. این ویزا دو قانون دارد که منجر به رد شدن آن میشود. شما نباید قبلا دوبار ویزای همراه را گرفته باشید و نیز اگر در ۵ سال گذشته یک بار این کار را کردهاید ویزای شما رد میشود. همچنین عدم ارائه مدارک لازم جهت تامین مخارج زندگی توسط اسپانسر موجب ریجکت شدن ویزای همراه خواهد شد. البته این قوانین استثناعاتی دارد که باعث میشود با وجود این محدودیتها بتوانید درخواست ویزا بدهید.
مثلا اگر:
از معروفترین ویزاهای مهاجرتی، ویزای کاری است که باعث میشود فرد دارنده ویزا به طور قانونی و با بهرهمندی از تمام مزایای کشور مقصد کار و اقامت داشته باشد. از جمله دلایل ریجکتی ویزای کاری کشورهایی مثل کانادا این نکات است:
ویزای سرمایهگذاری با هدف جذب سرمایه خارجی و طرحهای کارآفرینی به ارائه حق شهروندی و اقامت به افراد میپردازد. این نوع ویزا به عنوان ویزای طلایی نیز شناخته میشود و از سال ۲۰۰۶ مورد توجه قرار گرفت. اگر سرمایه کافی داشته باشید این روش مهاجرتی میتواند از موثرترین روشهای گرفتن اقامت کشورهایی مثل کانادا باشد. حداقل سرمایه لازم برای دریافت ویزای سرمایهگذاری از کشورهای امریکایی ۲۰۰ هزار دلار است. برای این کار داشتن طرح و نقشه تجاری و از همه مهمتر سرمایه ضروری است.
از مهمترین دلایل ریجکتی ویزا از نوع سرمایهگذاری «نداشتن سرمایه کافی» است. اما دلایل دیگری نیز میتوانند در این مساله موثر باشند مثل:
ویزای پزشکی یا ویزای درمانی یک نوع ویزا با مدت زمان محدود است که تا ۹۰ روز اجازه اقامت جهت انجام معالجات پزشکی را میدهد. این ویزا فقط برای بیماریهایی که امکان درمان آنها وجود داشته باشد مثل تومورهای ثانویه و یا تومورهایی که در مراحل اولیه هستند داده میشود. برای دریافت ویزای پزشکی باید حتما به سفارت کشور مقصد ثابت شود که روند درمان در کشور شما به شکل کامل انجام نمیشود.
از دلایل ریجکت شدن ویزای پزشکی میتوان به این موارد اشاره کرد:
ویزای سیاسی مربوط به مقامات دولتی، دیپلماتها و کارکنان شخصی و خدمتکاران این افراد است. به جز شخص رئیس جمهور که ویزای سیاسی نوع A دارد و میتواند بدون درنظر گرفتن هدف سفر کند، باقی افراد سیاسی باید برای تهیه ویزای سیاسی درخواست دهند و هدف رسمی و مشخصی از سفر خود داشته باشند. شرط اصلی گرفتن این ویزا این است که از طرف دولت ملی خود سفر کنید و در این سفر تنها به فعالیتهای رسمی مربوط به خدمت به دولت خود بپردازید. ضمنا این اقدامات باید مبتنی بر قوانین مهاجرت و ماده وزارت امور خارجه کشور مقصد باشد.
در این مطلب به توضیح دلایل ریجکتی ویزا برای انواع آن ها پرداختیم تا با آگاهی از آن قبل از هر اقدامی شانس موفقیت خود را در پروسه اخذ ویزا با هر هدفی افزایش دهید. اکثر افراد پس از مشاهده ریجکت شدن ویزا ناامید شده و نمیدانند چه باید کرد. بهتر است با حفظ آرامش به دنبال یافتن علت باشید و با دریافت مشاوره از یک وکیل مهاجرتی نسبت به رفع ریجکتی اقدام کنید. چون اگر ریجکت شدن ویزای شما غیرمنطقی باشد با ثبت شکایت میتوانید آن را رفع کنید. بنابراین مهمترین اقدام پس از ریجکت شدن شناخت دلیل آن است.
برای این کار محدودیت زمانی وجود نداشته و بلافاصله پس از دریافت نامه میتوانید اعتراض خود را همراه مدارک جدید برای سفارت ارسال کنید. پس از ریجکت ویزا بهتر است ۶ ماه صبر کنید و سپس مجددا برای دریافت ویزا اقدام کنید. اگر قبل از ۶ ماه این کار را انجام دهید درخواست شما بدون هیچ دلیلی رد میشود و این مساله منجر به داشتن دو مهر ریجکتی در پاسپورت شده و شرایط اخذ ویزا را برای شما سختتر خواهد کرد.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.