کار در ارمنستان

کار در ارمنستان

کار در ارمنستان یکی از نیازهای افرادی است که به این کشور مهاجرت می‌کنند. این کشور از نظر اقتصادی در حال‌ رشد و بسیار قوی است و برای مهاجران فرصت‌های متنوعی از لحاظ شغل وجود دارد. منظور از این سخن این نیست که ورود به کشور ارمنستان برای کارگران خارجی آسان است. یکی از نکات مهم در این حوزه، داشتن مجوز کار و همچنین ویزای کار است. فقط در صورتی برای کار در این کشور نیاز به مجوز کار نیست که شغل مورد نظر از داشتن مجوز معاف شده باشد. از آنجایی که لازمه زندگی در کشور ارمنستان داشتن شغل و کسب درآمد است، در این مقاله به بررسی ابعاد مختلف کار در این کشور می‌پردازیم. در صورتی ‌که شما نیز به کار در ارمنستان فکر می‌کنید، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

بررسی اجمالی اقتصاد ارمنستان

یکی از موارد مهم در حیطه اقتصاد ارمنستان این بوده که این کشور به‌ صورت سنتی بر صنایع سنگین استوار است. از تولیدات اصلی این کشور می‌توان به نساجی و فرآورده‌های شیمیایی اشاره کرد. با این ‌حال، ارمنستان یکی از کشورهایی است که تلاش می‌کند تا اقتصاد متنوعی داشته باشد. صنایع سنگین و تولیدات نساجی و شیمیایی ۴۵ درصد از تولید ناخالص این کشور را به خود اختصاص داده‌اند. بعد از این حوزه‌ها، می‌توان به صنعت و کشاورزی اشاره کرد که به ترتیب ۳۵ درصد و ۱۹ درصد تولیدات داخلی را شامل می‌شوند.

از سال ۱۹۹۵ به بعد، اقتصاد ارمنستان بعد از طی‌ کردن یک دوره بی‌ثباتی شروع به رشد مداوم کرد و در واقع، به یک نیروگاه اقتصادی معروف شد. این کشور از لحاظ شاخص‌های آزادی در اقتصاد رتبه ۲۸ در جهان را دارد که این رتبه حتی بالاتر از کشورهای اروپایی مانند اتریش، فرانسه، پرتغال و … است. از مکان‌هایی که افراد خارجی در آنجا استخدام می‌شوند، می‌توان به بخش‌های خدماتی و صنعتی اشاره کرد و پس از آن، استخدام به ‌عنوان معلم نیز در این کشور به وفور دیده می‌شود.

انواع ویزا کار در ارمنستان

بررسی انواع ویزای کار در ارمنستان

در صورتی ‌که شما یکی از اتباع کشورهای خارجی از جمله ایالات متحده، استرالیا، اسپانیا، سوئد و … باشید، برای کار در ارمنستان به ویزای کاری نیاز ندارید. با این‌ حال، اغلب افراد برای کار در این کشور به یکی از ویزاهای کاری نیاز دارند. در ادامه قصد داریم تا به‌ صورت کوتاه به آن‌ها اشاره کنیم.

ویزای رسمی

یکی از ویزاهای کار در ارمنستان، ویزای رسمی است که اغلب از یک سال تا سه سال دارای اعتبار است و این اعتبار با توجه ‌به نیاز فرد مشخص می‌شود.

ویزای دیپلماتیک

یکی دیگر از ویزاهای کار در این کشور ویزای دیپلماتیک است. صدور این ویزا برای افرادی است که دارای گذرنامه دیپلماتیک هستند یا این که شرایط دیپلماتیک را دارند.

ویزای ترانزیت

یکی دیگر از ویزاهای کار در کشور ارمنستان ویزای ترانزیت بوده که از اعتبار یک ‌ساله برخوردار است. با استفاده از این ویزا می‌توان به مدت ۳ تا ۴ روز در ارمنستان توقف کرد و بسته به نوع آن می‌توان یک یا چند بار وارد خاک این کشور شد. ورود به کشور ارمنستان به‌ وسیله خطوط هوایی یا وسایل نقلیه زمینی که از این کشور عبور می‌کنند، صورت می‌گیرد.

به دلیل گستردگی ویزاهای مختلف کاری، لازم است که از مراکز حقوقی و مهاجرتی معتبر در این زمینه مشاوره گرفت. مجموعه هرمس اپلای یکی از این مراکز است که به دلیل تسلط کامل بر قوانین می‌تواند بهترین گزینه‌ای را پیشنهاد دهد که متناسب با شرایط شما باشد و در این مسیر شما را راهنمایی کند تا به نتیجه دلخواه خود برسید.

افرادی که از مجوز کار ارمنستان معاف هستند

همان ‌طور که در بالا بیان شد، برای کار در ارمنستان نیاز به مجوز کار است و بدون این مجوز امکان کار در این کشور وجود ندارد. برخی افراد نیاز به این مجوز ندارند و در واقع، معاف هستند. مجوز مورد نظر باید از طرف کارفرمای قانونی درخواست شود و جالب است بدانید که مدت آن اغلب بیشتر از یک سال نیست.

برای کار در ارمنستان نیاز به مجوز کار است

افراد معاف از دریافت مجوز کار

در ادامه قصد داریم تا به دسته‌هایی از افراد اشاره کنیم که از دریافت مجوز برای کار در ارمنستان معاف هستند. این افراد عبارت‌اند از:
• افرادی که دارای اقامت دائم یا ویژه هستند.
• کسانی که دارای مجوز اقامت موقت هستند و مجوز آن‌ها بر این‌ اساس است که عضوی از خانواده یک شهروند ارمنستانی به حساب می‌آیند.
• یکی دیگر از افرادی که از گرفتن مجوز معاف بوده، مؤسسان، مدیران مؤسسات تجاری یا سرمایه‌گذاران خارجی هستند.
• اتباع خارجی که در دفترهای نمایندگی مشغول به کار هستند.
• افراد متخصص خارجی که جهت نصب یا تعمیر برخی ماشین‌آلات و دیگر تجهیزات تخصصی استخدام می‌شوند.

• افراد متخصص در حیطه علوم طبیعی، فناوری اطلاعات که شامل متخصص در حیطه بهره‌برداری، نگهداری فنی تجهیزات محاسباتی و سیستم‌های کامپیوتری، طراحان وب و… هستند.
• افراد کاربلد در زمینه کشاورزی که شامل متخصصان علوم کشاورزی، کشاورز و … هستند
• افراد متخصص خارجی با تحصیلات عالی در فناوری اطلاعات و ارتباطات، مدیریت، فناوری و مواد غذایی، امور مالی، اعضای خانواده کارکنان دیپلماتیک از دیگر افراد مورد اشاره هستند.
• کارگرانی که به ‌صورت کوتاه‌مدت در زمینه ورزشی و فرهنگی فعالیت می‌کنند.
• افرادی که از سوی مؤسسات آموزشی ارمنستان برای سخنرانی در این کشور دعوت می‌شوند.
• نمایندگان دارای اعتبار از رسانه‌های خارجی از دیگر افرادی هستند که نیاز به مجوز کار ارمنستان ندارند.
• پناهندگان و افراد خارجی که پناهندگی دریافت کرده‌اند.
• افرادی که به‌ صورت دانشجو در طول تحصیل و به مدت یک سال بعد از فارغ‌التحصیلی در این کشور هستند.
• در صورتی ‌که افراد خارجی بر اساس توافق‌نامه بین‌المللی به این کشور وارد شوند نیازمند مجوز کار در این کشور نیستند.
• شهروندان کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان بر اساس توافق‌نامه بین‌المللی از لزوم داشتن مجوز کار معاف هستند.

لازم است به این نکته اشاره شود که کارمندانی که به‌ وسیله یک شرکت خارجی استخدام می‌شوند، به‌ طور کلی از الزامات مجوز کار معاف هستند.

بررسی قرارداد استخدام در کشور ارمنستان

برای کار در ارمنستان به قرارداد کار به شکل کتبی و در قالب سندی نیاز بوده که دارای دو نسخه است که یکی برای کارمند و دیگری برای کارفرما صادر می‌شود. قرارداد کاری در این کشور باید منطبق با قوانین و مقررات باشد و حقوق و امتیازات کارمند صریحاً در آن گفته شود. در صورتی‌ که کارفرما بخواهد برای بهبود وضعیت کارمند تغییراتی را انجام دهد، قرارداد باید اصلاح شود.

برای کار در ارمنستان به قرارداد کار به شکل کتبی و در قالب سندی نیاز بوده که دارای دو نسخه است

اطلاعات قرارداد کاری

قرارداد کاری باید حاوی اطلاعاتی باشد که در ادامه آن‌ها را بیان می‌کنیم:
• تاریخ امضا
• محل امضا
• نام و نام خانوادگی طرفین به‌ صورت کامل (کارفرما و کارمند)
• شماره مدارک شناسایی کارمند به ‌اضافه شماره تأمین اجتماعی
• بیان موقعیت شغلی یا شرح شغل و وظایف
• محل کار
• بخش/ واحد
• تاریخ شروع و پایان قرارداد
• مشخص‌ بودن دوره آموزشی (اغلب بیشتر از ۳ ماه نیست)
• تعیین حقوق، پاداش و … در قرارداد
• مشخص ‌بودن ساعات کاری در قرارداد
• ذکر مرخصی‌های سالیانه در قرارداد
در فرم قرارداد مواردی به‌ صورت برجسته است که جزء شرایط ضروری در قرارداد به حساب می‌آید و باید در صورت اصلاحات یا مواردی از این قبیل، کارمند از آن‌ها پیروی کند.

شرایط اضافه در قراردادهای استخدامی برای کارمندان خارجی

شرایطی که یک کارمند خارجی باید علاوه بر مندرجات معمول قرارداد برای کار در ارمنستان به آن‌ها اشاره کند، عبارت‌اند از:
• چگونگی ورود به ارمنستان
• محل اقامت
• بیمه و سایر موارد کمک‌های اجتماعی
یکی از وظایف کارفرما این است که در روز اول کاری، کارمندی را که تازه استخدام کرده است، در اداره مالیات ثبت‌نام کرده و کلیه اقدامات را در قالب اقدامات داخلی مستند کند.

قراردادهای کار در ارمنستان می‌تواند برای مدت زمان معین یا مدت نامحدود باشد

بررسی قراردادهای مدت معین و نامحدود در ارمنستان

قراردادهای کار در ارمنستان می‌تواند برای مدت زمان معین یا مدت نامحدود باشد. به‌ طور معمول، قراردادهای کاری باید به ‌صورت نامحدود امضا ‌شوند. در صورتی قرارداد کاری دارای مدت معین است که با توجه ‌به شرایط کاری، امکان در نظر گرفتن مدت نامحدود وجود نداشته باشد. علاوه بر این، توافق‌نامه‌ها اغلب برای مدت زمان خاصی استفاده می‌شوند.

بررسی زمان کاری در قانون کار

به طور منظم، کار در ارمنستان شامل ۵ روز کاری بوده که از دوشنبه تا پنج‌شنبه است و در موارد استثنا امکان دارد که کارفرما شش روز کاری را ترجیح دهد. به‌ طور معمول، روزهای تعطیل از شنبه تا دوشنبه هستند و اگر نوع کار نیاز به حضور و انجام خدمات در آخر هفته‌ها داشته باشد، برای کارمند یک روز تعطیل دیگر در نظر گرفته می‌شود. تعداد ساعات کاری تمام کارمندان ۵ روز و ۶ روز کاری نباید از ۴۰ ساعت کار در هفته بیشتر باشد. هفته کاری اغلب یا به ‌وسیله قانون یا توسط کارفرما مشخص می‌شود. در صورتی ‌که کارمند قصد فعالیت برای دو کارفرمای متفاوت را داشته باشد، نباید ساعت کاری او از ۱۲ ساعت بیشتر باشد.

بررسی مزایای کار در ارمنستان

کار در ارمنستان مزایایی را برای افراد به دنبال دارد که عبارت‌اند از:
• افرادی که به ‌عنوان کارمند در ارمنستان مشغول به کار می‌شوند، برای تعطیلات حقوق دریافت می‌کنند و در سال ۲۰ روز مرخصی با حقوق دارند.
• از دیگر مزایا کار در این کشور می‌توان به مرخصی زایمان اشاره کرد، به گونه‌ای که ۱۲۰ روز مرخصی زایمان با حقوق برای کارمندان وجود دارد.
• در صورتی ‌که عوارض زایمان وجود داشته باشد، این مدت از ۱۲۰ روز به ۱۵۰ روز افزایش می‌یابد.
• برای زایمان‌های دوقلو مرخصی زایمان ۱۸۰ روز است.

کار در ارمنستان یکی از نیازهای افرادی است که به این کشور مهاجرت می‌کنند

معرفی بهترین و پردرآمدترین مشاغل در ارمنستان ۲۰۲۲

کار در ارمنستان یکی از نیازهای افرادی است که به این کشور مهاجرت می‌کنند و قصد زندگی در آن را دارند. در بین مشاغل، برخی حوزه‌ها بهتر و پردرآمدتر هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره کنیم:

جراحان|پزشکان

مشاغل پزشکی و جراحی به دلیل ماهیت درمانی خود جزء مشاغل پردرآمد محسوب می‌شوند. شغل جراحی یکی از مشاغلی بوده که دارای ریسک بالا است و به دانش گسترده‌ای نیاز دارد؛ به همین دلیل، با توجه ‌به این موارد، یکی از پردرآمدترین و بهترین مشاغل در ارمنستان به حساب می‌آید.

قاضی

یکی دیگر از مشاغل عالی و پردرآمد در این کشور، شغل قاضی است که به دلیل ماهیت و مسئولیت‌هایی که دارد، جزء مشاغل پردرآمد محسوب می‌شود. از آنجایی که تصمیم‌گیری در مورد زندگی افراد کار ساده‌ای نبوده، دور از ذهن نیست که این شغل دارای درآمد بالایی باشد.

وکلا

وکالت نیز یکی دیگر از مشاغلی است که در ارمنستان جزء بهترین مشاغل محسوب می‌شود و در نظر اغلب افراد یک شغل محبوب با ویژگی‌های بسیار است. به دلیل این که یک وکیل موفق می‌تواند به‌ راحتی حق شما را بگیرد و شما را از مجازات معاف کند، دور از ذهن نیست که کار در ارمنستان به‌ عنوان یک وکیل، حقوق بالایی را برای فرد فراهم کند.

مدیر بانک

از دیگر مشاغل پردرآمد و عالی در ارمنستان مدیر بانک است؛ زیرا صدها میلیون سرمایه را مدیریت کند و با ریسک‌های بزرگی مواجه شود؛ لذا این شغل نیز به دلیل سختی و اهمیت بالای خود جزء مشاغل پردرآمد و عالی به حساب می‌آید.

مدیران ارشد اجرایی

از دیگر مشاغل درجه یک در ارمنستان، کار به‌ عنوان مدیر ارشد اجرایی است. از آنجایی که مسئولیت موفقیت یا شکست یک سازمان به عهده مدیر عامل آن است، این شغل نیز مسئولیت‌های خطیری را به عهده دارد و به دلیل دامنه گسترده وظایف، دستمزد بالایی را برای فرد ایجاد می‌کند.

مدیران ارشد مالی (حسابرس)

به ‌طور کلی، مشاغلی که با مدیریت پول ارتباط دارند، به طور خودکار با دستمزد بالا همراه هستند. مدیران مالی اغلب مدیریت بودجه، هزینه‌ها، درآمدها و … را به عهده دارند که به طور مستقیم روی سازمان یا شرکت اثرگذار است.

ارتودنتیست‌ها

کار در ارمنستان به ‌عنوان یک ارتودنتیست می‌تواند آسایش در زندگی را برای افراد ایجاد کند؛ چراکه این شغل نیز جزء مشاغل پردرآمد محسوب می‌شود. افراد بسیاری حاضر هستند که برای زیبایی و نظم دندان‌هایشان هزینه زیادی را بپردازند.

استاد دانشگاه

یکی از مشاغل معتبر و پردرآمد در ارمنستان استاد دانشگاه است. استاد شدن نیز به سال‌ها تلاش نیاز دارد و هر کسی از عهده این کار برنمی‌آید؛ به همین دلیل، دارای درآمد بالایی است.

خلبانان

از دیگر مشاغل پردرآمد و هیجان‌انگیز در کشور ارمنستان خلبانی است. این شغل به علت این که ضامن جان هزاران نفر است، جزء مشاغل عالی و پردرآمد محسوب می‌شود.

مدیران بازاریابی

یکی دیگر از مشاغلی که در ارمنستان با درآمد بالا شناخته می‌شود، مدیر بازاریابی است. از آن ‌جهت که این مدیران نقش اساسی در افزایش درآمد شرکت دارند و مسئول ایجاد تجارت در شرکت هستند، دستمزد خوبی دریافت می‌کنند.

یکی دیگر از مشاغلی که در ارمنستان با درآمد بالا شناخته می‌شود، مدیر بازاریابی است

مهاجرت کاری به اروپا و آشنایی با کشورهای اروپایی

مهاجرت کاری به اروپا و آشنایی با کشورهای اروپایی

کشورهای عضو اتحادیه اروپا، جذابیت‌های بسیار زیادی برای مهاجران ایرانی دارند و سالانه بسیاری از مهاجران ایرانی، کشورهای این قاره را برای ادامه زندگی خود انتخاب می‌کنند. برخی از قوانین و روش‌های مهاجرتی در بین این کشورها، مشترک است و در مواردی نیز با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند اما به طور کلی، یکی از بهترین روش‌ها، مهاجرت کاری به اروپا است.

سخن پایانی

طی سال‌های اخیر، کشور ارمنستان از لحاظ اقتصادی رشد خوبی را تجربه کرده، به گونه‌ای که از لحاظ شاخص آزادی اقتصادی به رتبه ۲۸ در جهان نائل شده است. از این رو، کار در ارمنستان یکی از اهداف مهاجران کشورهای مختلف قرار گرفته است. این در حالی است که اشتغال در این کشور قوانین و شرایط خاصی دارد که لازم است، افراد قبل از اقدام از آن مطلع باشند. در این راستا، مجموعه هرمس اپلای با آگاهی از به‌روزترین قوانین و شرایط کاری می‌تواند به بهترین نحو شما را برای مهاجرت و کار در این کشور راهنمایی کند و در این مسیر در کنار شما باشد.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
چند نوع ویزای کار در ارمنستان وجود دارد؟
ویزای رسمی ویزای دیپلماتیک ویزای ترانزیت
بهترین و پردرآمدترین مشاغل در ارمنستان کدامند؟
جراحان|پزشکان قاضی وکلا مدیر بانک مدیران ارشد اجرایی مدیران ارشد مالی (حسابرس) ارتودنتیست‌ها استاد دانشگاه خلبانان مدیران بازاریابی
زمان کاری در ارمنستان چگونه است؟
به طور منظم، کار در ارمنستان شامل ۵ روز کاری بوده که از دوشنبه تا پنج‌شنبه است
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کادر هرمس اپلای