دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه

تفاوت دانشگاه های خصوصی و دولتی ترکیه

تفاوت دانشگاه های ترکیه موضوع مقاله ای است که د ادامه به ان پرداخته ایم. کشور ترکیه با توجه به تاسیس دانشگاه های مدرن دارای  سیستم اموزشی با کیفیت همچنین تاریخچه درخشان این کشور که وجود دانشگاه هایی با قدمت کهن نشانگر این امر است مورد توجه افراد بسیاری در سراسر جهان قرار گرفته. این روز ها دانشجویان متقاضی تحصیل در این کشور افزایش چشمگیری داشته است. ما در این مقاله سعی بر این داریم که دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه را معرفی و کییفیت ورود به این دانشاه ها را مورد بررسی قرار دهیم.

فرم مشاوره رایگان

اگر به هر دلیلی خواندن این مقاله خارج از حوصله شماست، فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس برقرار کنند.

آنچه در این مقاله می خوانید:

مزایای دانشگاه ها در ترکیه

تفاوت دانشگاه های ترکیه از لحاظ :

جایگاه علمی: از مهم‌ترین مزایای تحصیل در دانشگاه های ترکیه این می‌باشد که ترکیه برترین دانشگاه ها را دارد طوری که در رتبه بندی‌های بین المللی بین ۱۰۰ دانشگاه برتر کشورهای در حال توسعه، ۵ دانشگاه آن متعلق به دانشگاه‌های ترکیه است. این موضوع سیستم آموزشی بسیار قوی و خوب ترکیه را نمایان می‌کند. همچنین برخی از دانشگاه‌های فنی ترکیه اغلب با دانشگاه‌های آمریکا مقایسه می‌شوند و هشت  مؤسسه آموزش عالی این کشور توسط ABET معتبر هستند.

مزایای دانشگاه ها در ترکیه

شهریه: از دیگر مزایای پراهمیت دانشگاه‌های ترکیه می‌توان به شهریه‌ها در مقایسه با شهریه‎ های دانشگاه های آمریکا و اروپا اشاره کرد.

بورسیه: بورسیه‌های خوبی در ترکیه وجود دارد که دانشجویان را پوشش می‌دهد. برای مثال دانشگاه های خصوصی ترکیه بین ۲۰ تا ۷۰ درصد هزینه‌های تحصیلی را برای دانشجویان برتر به عنوان بورسیه در نظر می‌گیرند البته انواع دیگری نیز از این بورسیه‌ها وجود دارد که می‌توانید از طریق آن‌ها تحت پوشش مالی قرار بگیرید.  به عنوان مثال، برنامه دولتی Türkiye Burslari.

تبادل دانشجو در خارج از کشور: دیگر مزایای جذاب و جالب دانشگاه‌های این کشور برنامه‌ی تبادل دانشجو می‌باشد به طوری که شما می‌توانید اجازه تحصیل ترم در دانشگاه‌های خارج از ترکیه را داشته باشید و تحصیل در دیگر کشورها را  که تحت عنوان بورس Erasmus برای اتحادیه اروپا می باشد را نیز تجربه کنید.

زبان آموزشی: این موضوع که دانشگاه‌های ترکیه به چند زبان، آموزش ارائه می‌دهند نیز از دیگر مزایای تحصیل در ترکیه می‌باشد. یعنی شما می‌توانید انتخاب کنید که در دانشگاهی تحصیل کنید که به زبان ترکی آموزش می‌دهد یا به زبان انگلیسی یا فرانسوی یا آلمانی و یا ایتالیایی. اصولا دانشگاه های خصوصی ترکیه بیش‌تر به زبان انگلیسی تدریس می‌کنند. شما می‌توانید چنانچه علاقه مند به تحصیل در ترکیه هستید با تکمیل فرم زیر شرایطتان را بررسی نمائید.

انواع موسسات آموزشی در ترکیه

انواع موسسات آموزشی در ترکیه
موسسات آموزشی در ترکیه به سه دسته تقسیم می‌شود که عبارتند از :

دانشگاه های دولتی ترکیه
دانشگاه های خصوصی ترکیه
مدارس حرفه ای دو ساله

البته دانشگاه‌های دفاع ملی و آکادمیک پلیس نیز در ترکیه وجود دارد.

تقریبا نزدیک به ۲۰۰ دانشگاه خصوصی در ترکیه وجود دارد که تمام دانشگاه‌ها مقاطع لیسانس و فوق لیسانس و دکترا را برگذار می‌کنند .

دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه

یکی از بارزترین تفاوت دانشگاه های ترکیه در قبولی آن می‌باشد. قاعدتا قبولی در دانشگاه های دولتی سخت‌تر از دانشگاه های خصوصی ترکیه است اما این سختی ارزش تلاش کردن را دارد زیرا برخی از هزینه‌های دانشگاه های دولتی ترکیه توسط دولت ترکیه پرداخت می‌شود و هزینه های دانشگاه های دولتی ترکیه کمتر از دانشگاه های خصوصی ترکیه می باشد. از چالش های دیگر  قبولی در آزمون‌های دانشگاه های دولتی، آزمون زبان ورودی است که باید به حد قابل قبول برسید. بسیاری از دانشجویانی که قصد قبولی دارند یک سال زودتر به ترکیه می‎آیند تا زبان ترکی خود را قوی کنند.

* چند نمونه از دانشگاه های دولتی ترکیه عبارتند از : دانشگاه استانبول، دانشگاه ازمیر، دانشگاه فنی خاورمیانه، دانشگاه فنی استانبول، دانشگاه های هنرهای زیبایی معمارسینان و دانشگاه های مارمارا و بوغازیچی و حاجت تپه و آتاترک.

نکته پراهمیت در تفاوت دانشگاه های ترکیه این است که دانشگاه های خصوصی آن نیز جزو برترین دانشگاه‌های جهان قرار دارد و در لیست برترین دانشگاه‌ها رقابت می‌کند. در لیست رتبه بندی دانشگاه‌های خصوصی بیشتر از دانشگاه های دولتی به چشم می‌خورد. برخی از این دانشگاه‌های خصوصی در رتبه بندی‌های QS جزء بهترین دانشگاه‌های جهانی می‌باشند برای مثال دانشگاه کوچ  با رتبه 477، دانشگاه بیلکنت با رتبه 561– 570و دانشگاه سابانچی با رتبه 531– 540قرار دارند.

همچنین برای ورود به این دانشگاه‌ها نیازی به آزمون ورودی ندارید اما معیارهای سختی دارد مثلا شما نیاز به کسب  ۸۰% مهارت زبان انگلیسی دارید. البته دانشگاه‌هایی با معیارهای آسان‌تر نیز در ترکیه وجود دارند که شما را با داشتن ۶۰% مهارت زبان جذب می‌کنند. تقریبا در ۱۵ سال اخیر نزدیک ۷۵ دانشگاه خصوصی در ترکیه ساخته شده است که بیش‌تر این موسسات به ترتیب در استانبول، آنکارا، ازمیر و دیگر شهرها وجود دارد.

میزان شهریه در دانشگاه های خصوصی ترکیه بیشتر از دانشگاه‌های دولتی می‌باشد ولی همواره دولت و دانشگاه به دانشجویان کمک می‌کنند تا از پس این هزینه‌ها بربیایند که به طور تقریبی نزدیک ۴۰ درصد دانشجویان از حمایت‌های مالی بهره مند میشوند. دانشگاه‌های خصوصی این کشور  از این لحاظ که درون دانشگاه امکانات خاصی طراحی شده است برای زندگی دانشجویی مناسب است برای مثال اداره‌های مالی و پستی در محوطه دانشگاه، فروشگاه‌های کوچک، زمین ورزشی و باشگاه، استخر و دیگر امکانات رفاهی که دانشجویان را ترغیب به تحصیل در آن‌ها کند.

تفاوت های بین دانشگاه های خصوصی و دولتی ترکیه

در پاراگراف قبلی به بخشی از تفاوت دانشگاه های ترکیه پرداختیم اما در ادامه به دیگر تفاوت‌های جزئی ولی مهم این دو دسته می‌پردازیم که شامل موارد زیر می‌شوند :

  •  پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های دولتی، سیستمی انجام می‌شود و طبق میزان صندلی‌های خالی پذیرش انجام می‌دهند و برای دانشجویان بین المللی بخشی از این صندلی‌ها را در نظر می‌گیرند که شما باید با دیگر دانشجویان بین المللی رقابت کنید.
  • بیشتر دانشگاه‌های خصوصی به رقابت نیازی ندارند و به راحتی با ارائه مدارک به تحصیل بپردازید.
  • شما می‌توانید از طریق آزمون YOS یا SAT به دانشگاه های دولتی ترکیه وارد شوید که یک آزمون استعدادیابی است اما برای تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی این آزمون برگزار نمی‌شود. اگر با آزمون های یوس ترکیه آشنایی ندارید ما در مقاله‌ی آزمون یوس ترکیه کامل به آن پرداخته‌ایم.

از دیگر موارد اینکه ممکن است امکاناتی در دانشگاه های دولتی باشد که در دانشگاه‌های خصوصی پیدا نکنید مثلا :

  • ممکن است دانشگاه‌های دولتی ترکیه از آزمایشگاه کامل تری تشکیل شده باشد.

دانشگاه های برتر ترکیه

رتبه بندی QS در سال 2023 این موضوع را نشان می‌دهد که پنج دانشگاه در این سال وارد رتبه بندی ۷۰۰ دانشگاه برتر در جهان شده اند. این دانشگاه‌ها عبارتند از :

  1.  دانشگاه کوچ
  2. دانشگاه فنی خاورمیانه
  3. دانشگاه صبانچی
  4.  دانشگاه بیلکنت
  5.  دانشگاه فنی استانبول

بهترین دانشگاه های دولتی ترکیه

دانشگاه شهر
دانشگاه فنی خاورمیانه آنکارا
دانشگاه بوغانزیچ استانبول
دانشگاه استانبول استانبول
دانشگاه آنکارا آنکارا
دانشگاه قاضی آنکارا

 

بهترین دانشگاه های انگلیسی زبان ترکیه

دانشگاه شهر
دانشگاه فنی خاورمیانه آنکارا
دانشگاه سابانچی استانبول
دانشگاه کوچ استانبول
دانشگاه  یدی تپه دYeditepe استانبول

دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه

دانشگاه رتبه بندی
دانشگاه بیلکنت الف (ممتاز)
دانشگاه بوگازیچی الف (ممتاز)
دانشگاه هاکتپ ب (خوب)
دانشگاه هاکتپ ب (خوب)
دانشگاه استانبول ب (خوب)
دانشگاه Gazi ب (خوب)
دانشگاه صبانچی ب (خوب)
دانشگاه Koc ب (خوب)
دانشگاه فنی استانبول ب (خوب)
دانشگاه فنی خاورمیانه ب (خوب)
دانشگاه Dokuz Eylul ج (متوسط)
دانشگاه Ege ج (متوسط)
دانشگاه مرمره ج (متوسط)
دانشگاه Cukurova ج (متوسط)
دانشگاه آنادولو ج (متوسط)
دانشگاه آنکارا ج (متوسط)
دانشگاه فنی یلدیز ج (متوسط)

 

تفاوت داشگاه های خصوصی و دولتی در ترکیه

اقامت یکساله ترکیه

رایگان ارزیابی شو! کشور ترکیه از دیرباز یکی از مقاصد محبوب ما ایرانی‌ها برای گردش و مهاجرت بوده است. هر ایرانی می‌تواند بدون گرفتن ویزا، به مدت ۹۰ روز (به ازای هر شش ماه) در خاک ترکیه بماند. چنان‌چه بخواهید بیش از این مدت در کشور ترکیه بمانید، بهترین راه، دریافت اقامت یک ‌ساله ترکیه است.

سخن پایانی

در این مقاله برخی دانشگاه های کشور ترکیه به تفکیک نوع خصوصی و دولتی مورد بررسی قرار گرفت. در صورت نیار به راهنمایی بیشتر و علاقه به تحصیل در دانشگاه های این کشور میتواند با کارشناسان هرمس اپلای تماس بگیرید.

فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

کارشناس ارشد مهاجرت

اشتراگ گذاری این محتوا در :

سوالات متداول

انواع موسسات آموزشی در ترکیه
۱. دانشگاه های دولتی ترکیه ۲. دانشگاه های خصوصی ترکیه ۳. مدارس حرفه ای دو ساله
دانشگاه های برتر ترکیه
دانشگاه کوچ دانشگاه صبانچی دانشگاه بیلکنت دانشگاه فنی خاورمیانه دانشگاه فنی استانبول
بهترین دانشگاه های دولتی ترکیه
دانشگاه فنی خاورمیانه دانشگاه فنی استانبول دانشگاه استانبول دانشگاه آنکارا دانشگاه قاضی
کارشناس هرمس

نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کادر هرمس اپلای

مقالات پیشنهادی

Suggested articles