آزمون آیلتس ( IELTS ) یک آزمون بین المللی زبان انگلیسی می باشد که از معتبرترین مدارک جهت ارائه به دانشگاه ها و سفارت ها می باشد. آزمون مخفف The International English Language Testing System می باشد. در واقع این آزمون به سنجش چهار مهارت اصلی شما در زبان انگلیسی که شامل خواندن، شنیداری، نوشتاری و صحبت کردن می پردازد. مدرک این آزمون جهت پذیرش در دانشگاه ها معتبر می باشد. این آزمون در 110 کشور دنیا و در حدود 300 مرکز امتحانی انجام می شود.
هزینه این آزمون به طور تقریبی نزدیک به ۱۴۰ تا ۳۱۰ دلار می باشد (البته اکثر مراکز هزینه ای نزدیک به ۲۲۵ دلار دریافت میکنند) که با توجه به نوسانات ارز قیمت بالایی را در کشور ما دارا می باشد و به طور معمول هر چند ماه قیمت آن به تومان عوض می گردد. نمره دهی این آزمون بین صفر تا ۹ می باشد که سطح بالای ۵ متوسط و بالای ۷ عالی تلقی می گردد.
آزمون آیلتس به طور معمول به سه نوع مختلف تقسیم می گردد. معروف ترین و رایج ترین آن آیلتس آکادمیک می باشد. آیلتس جنرال و لایف اسکیلز از نوع های دیگر این آزمون می باشد. آیلتس آکادمیک مخصوص افرادی می باشد که می خواهند به کشور های انگلیسی زبان سفر کنند و قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارند ولی آیلتس جنرال مخصوص کسانی است که قصد مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان را دارند ولی هدف آن ها تحصیل نمی باشد.
در این دو نوع آزمون تفاوت های عمده ای در دو بخش Reading و Writing وجود دارد که در قسمت خواندن یا همان Reading محوریت بحث موضوعات دانشگاهی می باشد و در بخش نوشتاری یا همان Writing نیز شما باید در مورد موضوع تخصصی در زمینه علمی دانشگاه بنویسید. اما در دو بخش دیگر تفاوتی بین دو آزمون آیلتس وجود ندارد.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
یکی از مهم ترین سوالاتی که اغلب توسط متقاضیان شرکت در آزمون آیلتس پرسیده می شود این است که برای آیلتس از کجا شروع کنم؟ در جواب به این سوال باید بگوییم قبل از هر اقدامی ابتدا باید هدف خود را از ثبت نام در کلاس های آیلتس و شرکت در آزمون مشخص کنید. زیرا انجام این کار بدون داشتن هدف خاصی تنها باعث هدر رفتن وقت و سرمایه شما می شود.
پاسخ دادن به سوالات زیر می تواند مسیر یادگیری آیلتس را برای شما هموار تر کند:
با توجه به این موضوع که گرفتن نمره ۷ به بالا در آزمون آیلتس بسیار دشوار است، داشتن یک برنامه منظم و دقیق می تواند درصد موفقیت شما را بیشتر کند. علاوه بر این همانطور که می دانید هزینه آزمون آیلتس سال به سال در حال افزایش است و متاسفانه طی چند سال گذشته این روند سعودی برای بسیاری از متقاضیان دردسر ساز بوده. بنابراین برنامه ریزی برای گرفتن نمره بالا در این آزمون اهمیت بسیاری دارد.
تعدادی از متقاضیان شرکت کننده در این آزمون بر این باور هستند که بدون نیاز به کلاس و حمایت اساتید مجرب می توانند در این مسیر موفق شوند. انجام این کار غیر ممکن نیست ولی از آنجایی که آیلتس یک آزمون بین المللی بسیار دشوار است، نداشتن حامی و معلم کاربلد، احتمال موفقیت شما را تا حد زیادی کاهش می دهد. تنها یک استاد باتجربه است که می تواند نقاط ضعف و قوت شما را به خوبی تشخیص دهد و برای رسیدن به هدف مورد نظر بر این اساس برنامه ریزی کند.
اگر احساس می کنید برای یادگیری زبان نیاز به حمایت خاص و تمرکز بالا دارید، بهتر است در کلاس های خصوصی آیلتس شرکت کنید. البته حضور در کلاس های عمومی مزیت های خاص خود را دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
اگر زمان برای شما بسیار حیاتی است و وقت زیادی تا آماده شدن برای سفر ندارید می توانید در کلاس های فشرده آیلتس شرکت کنید. هرچند که موفقیت در این کلاس ها به سطح دانش زبانی و مهارت شما بستگی دارد.
این موضوع که به چه نمره ای از آزمون آیلتس احتیاج دارید، کاملا به هدف سفر شما بستگی دارد. اگر قصد دارید برای مهاجرت تحصیلی در این آزمون شرکت کنید، باید نمره مورد نیاز را از سایت دانشگاه و با توجه به رشته انتخابی استخراج کنید. در روش های مهاجرتی دیگر معمولا نمره مورد نیاز در سایت سفارت هم قید شده است. البته برای اطمینان خاطر بیشتر می توانید از مشاورین موسسات مهاجرتی مجاز مانند هرمس اپلای کمک بگیرید.
همانطور که گفته شد این آزمون شامل چهار اسکیل مختلف می باشد.
این بخش از آزمون شامل ۴۰ سوال می باشد که مدت زمان ۶۰ دقیقه به آن اختصاص داده شده است. در این بخش شما سه متن با موضوعات مختلف که بین ۲ تا ۳ هزار کلمه در مجموع می باشد را می خوانید و سپس باید به سوالات پاسخ دهید. موضوعات به طور معمول متفاوت از هم می باشد. سوال ها همه به صورت تست چهار گزینه ای می باشد و می تواند شامل ادعای نویسنده، جزییات، تطبیق اطلاعات، کامل کردن جمله و … باشد.
این بخش شامل ۴ صوت و ۴۰ سوال است و همچنین ۳۰ دقیقه زمان مختص این بخش می باشد. قبل از این که فایل ها پخش شود شما فرصت این را خواهید داشت که سوالات را بررسی کنید و پس از آن صوت ها فقط یک بار پخش می شود. به طور معمول هر کدام از صوت ها موضوع جداگانه ای دارد. صوت اول مکالمه بین دو فرد می باشد که در یک موقعیت روزمره با هم صحبت می کنند. صوت دوم یک سخنرانی در مورد مسائل روزمره می باشد که یک شخص در مورد شرایط اجتماعی صحبت می کند. صوت سوم مکالمه بین چند نفر در مورد مسائل آموزشی می باشد و صوت آخر نیز یک سخنرانی آکادمیک و علمی می باشد.
این بخش شامل دو تسک جهت نوشتن متن و ۶۰ دقیقه زمان می باشد. به طور معمول تسک اول در رابطه تحلیل یا خلاصه نویسی داده های یک نمودار یا جدول می باشد که باید در حدود ۱۵۰ کلمه توضیح کامل در رابطه با آن نوشته شود. در تسک دوم باید در مورد موضوعی نظر موافق یا مخالف خود را در حدود ۲۵۰ کلمه اعلام کنید. بهتر است یک سوم زمان خود را به بخش اول و باقی زمان خود را به بخش دوم اختصاص دهید. توجه داشته باشید اگر تعداد کلمات از مقدار مشخص شده کمتر باشد از شما نمره کسر خواهد شد.
این بخش شامل سه تسک می باشد که بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه نیز زمان دارد. تسک اول متقاضی باید در مورد وضعیت زندگی، محل کار و خود حرف بزند. این بخش معمولا ۳ تا ۴ دقیقه زمان می برد. تسک دوم در مورد موضوعی که به شما داده می شود باید به مدت دو دقیقه صحبت کنید. قبل آن نیز یک دقیقه زمان فکر کردن دارید و در آخر باید به چند سوال پاسخ بدهید. بخش سوم نیز به مدت ۴ تا ۵ دقیقه در رابطه با موضوعی که بخش دوم صحبت کردید با شما به مباحثه خواهد پرداخت. موارد گفته شده در مورد آزمون رایج آیلتس اکادمیک بوده است.
همان طور که می دانید آزمون آیلتس یکی از مهم ترین آزمون های زبان انگلیسی است که در سراسر دنیا برگزار می شود و از سطح بالایی برخوردار است. از این رو باید قبل از شرکت در آزمون به خوبی خود را آماده کنید.
برای موفقیت در آزمون آیلتس باید مهارت های خود را زمینه های مختلف مانند خواندن، نوشتن، صحبت کردن و شنیدن، تقویت کنید. خوشبختانه کتاب ها و منابع زیادی وجود دارد که برای افراد مبتدی طراحی شده و به خوبی می توانند موجب تقویت مهارت های زبانی آن ها شوند. افراد مبتدی بهتر است یادگیری خود را از کتاب های ترمیک که در آموزشگاه های زبان تدریس می شود، شروع کنند. تعدادی از کتاب های ترمیک که می توانند برای تقویت مهارت های زبانی مفید باشند عبارتند از:
این کتاب ها به صورت اختصاصی توسط انتشارات آکسفورد برای افراد مبتدی و متوسط طراحی شده اند و می توانند به خوبی در تقویت هر چهار مهارت به زبان آموز کمک کنند. در متن هر درس لغات کاربردی بسیاری گنجانده شده که تمرین و تکرار آن ها موجب تقویت مهارت مکالمه می شود. انتشارات آکسفور برای سطوح پیشرفته کتاب های Summit را منتشر کرده است.
انتشارات آکسفورد مجموعه کتاب دیگری را به اسم «American English File» طراحی کرده که برای تمام سطوح از مبتدی تا پیشرفته مناسب است. یکی از مزیت های این مجموعه داشتن دایره لغات بیشتر و کامل تر نسبت به Top Notch و گنجاندن هر دو لهجه بریتانیایی و آمریکایی در بطن آموزش است.
مجموعه کتاب های «Touchstone» از جمله منابعی است که امروزه در بیشتر آموزشگاه های زبان تدریس می شود و مانند دو مجموعه قبلی برای سطوح مبتدی و متوسط مناسب است. این مجموعه نیز مانند Top Notch برای سطوح پیشرفته کتاب های جداگانه ای به نام Viewpoint را عرضه کرده است. زبان آموزان بعد از تموم کردن Touchstone 4 می توانند در کلاس های آمادگی آیلتس شرکت کنند.
برای تقویت مهارت Reading خود در سطوح پایه می توانید از مجموعه کتاب های زیر استفاده کنید:
کتاب INSIDE Reading توسط انتشارات معروف OXFORD تهیه و تنظیم شده و برای افزایش مهارت خواندن یا همان Reading در سطوح مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
کتاب های Active Skills for Reading مجموعهای ارزشمند است که توسط مؤسسه بین المللی National Geographic طراحی شده و برای تقویت مهارت خواندن بسیار مفید است.
مجموعه کتاب های North Star Reading and writing توسط انتشارات Pearson طراحی شده است. این مجموعه به صورت هم زمان برای تقویت مهارت خواندن و نوشتن مورد استفاده قرار می گیرد. البته کتاب های دیگری مانند Penguin, Oxford Bookworm, Dominoes، Select Reading و Improve your skills Reading for IELTS وجود دارند که با توجه به سطح خود می توانید از آن ها استفاده کنید. افرادی که سطح زبان خوبی دارند و می خواهند در آزمون آیلتس شرکت کنند، نیازی به مطالعه کتاب های ترمیک و پایه ندارند. این افراد می توانند از ابتدا در کلاس های آمادگی آیلتس ثبت نام کرده و منابع آزمون آیلتس را مطالعه کنند.
قدم بعدی در کسب آمادگی برای شرکت در آزمون آیلتس انتخاب کتاب های مناسب و شروع یادگیری است. خوشبختانه امروز منابع بسیاری برای یادگیری زبان و آماده شدن برای شرکت در آزمون آیلتس در دسترس است. شما می توانید با توجه به علاقه و سطح زبان آموزی خود و البته براساس نظر استاد، یکی از منابع موجود را انتخاب کنید.
بهترین کتاب های آیلتسی که می توانید از آن ها استفاده کنید، عبارتند از:
البته برای انتخاب کتاب مناسب ابتدا باید مشخص کنید قصد دارید در کدام یک از آزمون های آیلتس شرکت کنید. این آزمون به طور کلی به دو صورت برگزار می شود که عبارتند از:
اگر هدف شما از مهاجرت کار کردن در کشورهای انگلیسی زبان یا تحصیل در مقطع دبیرستان و شرکت در دوره های غیر آکادمیک مثل دوره های فنی و حرفه ای است، باید خود را برای شرکت در آزمون جنرال آماده کنید.
اما اگر قصد دارید برای تحصیلات آکادمیک و یا تحصیل در مقاطع بالاتر اقدام کنید باید در آزمون آکادمیک آیلتس شرکت کنید. همچنین برای اشتغال در مشاغل خاصی مانند پرستاری، داروسازی، پزشکی، مهندسی، وکالت و یا حسابداری نیز باید خود را برای آزمون آکادمیک آماده کنید. این دو آزمون از نظر ساختاری و مهارتی با یکدیگر تفاوت های بسیاری دارند که می توانید بعد از انتخاب هدف مهاجرتی خود در مورد این تفاوت ها اطلاعات بیشتری کسب کنید.
به طور میانگین این آزمون هر ماه ۴ مرتبه برگذار می شود ولی باید برای اطلاع کامل از زمان آزمون ها به سایت موسسه برگذار کننده آن مراجعه کنید زیرا هرکدام زمان به خصوصی دارند که زیر نظر آیلتس مرکزی می باشد. موسساتی نظیر دانشگاه آزاد اسلامی، آیلتس تهران، پارسیان و … از مراکز برگذاری این آزمون می باشد.
بسیاری از شرکت کنندگان مایل به این می باشند که کارنامه خود را که معمولا دو هفته پس از آزمون آماده می شود را برای چند محل مورد نظر خود ارسال کنند. برخی از مراکز امتحانی به صورت رایگان این کار را برای چند محل محدود مورد نظر شما می فرستند. نکته ای که حائز اهمیت می باشد این است که در صورت داشتن اعتراض به نمره خود می توانید با مراجعه به مرکزی که آزمون دادید درخواست خود را مطرح و ثبت کنید و ۱۷۶ دلار استرالیا پرداخت کنید. اگر اعتراض شما درست باشد مبلغ باز می گردد ولی در غیر این صورت این مبلغ ضبط می گردد.
یکی از بزرگترین مشکلات زبان آموزان و افرادی که قصد دارند در آزمون آیلتس شرکت کنند، پیدا کرن یک پارتنر برای تمرین واقعی است. تقویت مهارت صحبت کردن چالش بزرگی محسوب می شود ولی راه حل های متفاوتی دارد. ابتدایی ترین روش برای رفع این مشکل شرکت در کلاس خصوصی و مکالمه با استاد یا زبان آموزان دیگر است. اما اگر ترجیح می دهید با پارتنری که مهارت های متفاوتی دارد و در کشوری دیگر زندگی می کند، مکالمه کنید، می توانید به صورت آنلاین پارتنر مناسبی پیدا کنید. ذامروزه سایت ها و اپلیکیشن های بسیاری وجود دارد که می توانید با ورود به آن ها به راحتی پارتنر مناسبی برای تقویت مهارت صحبت کردن خود پیدا کنید. تعدادی از آن ها عبارتند از:
علاوه بر سایت ها و اپلیکیشن های معرفی شده شما می توانید با شرکت در کلاس های گروهی مکالمه یا تالار زبانشناسی با پارتنرهای متفاوتی در ارتباط باشید. شبکه های اجتماعی هم به منظور ارتباط و تعامل بیشتر به وجود آمده اند و با کمی جستجو در آن دوستان خوبی برای همراهی در این مسیر پیدا می شوند.
یکی از مهم ترین سوالات اکثر متقاضیان آزمون آیلتس این است که چقدر زمان لازم است تا بتوانند خود را برای شرکت در این آزمون آماده کنند. در پاسخ به این سوال باید گفت زمان لازم برای گرفتن مدرک آیلتس در هر کسی می تواند متفاوت باشد و به عوامل بسیاری بستگی دارد. به عبارت دیگر شما برای تخمین تقریبی این زمان باید فاکتورهای بسیاری را مورد بررسی قرار دهید. یکی از مهم ترین فاکتورهای موجود، میزان و سطح آمادگی زبان آموز است. اینکه شما تا چه اندازه بر مفاهیم اولیه و پیشرفته زبان انگلیسی تسلط دارید، دقیقا مشخص می کند که چقدر زمان نیاز دارید تا برای شرکت در این آزمون آماده شوید.
معمولا زبان آموزانی که مفاهیم اولیه زبان را می دانند برای یادگیری کامل تر گرامر، افزایش سرعت خواندن، تقویت مهارت های نوشتن و آشنایی با استراتژی های امتحان بین شش تا هشت هفته زمان احتیاج دارند تا برای شرکت در آزمون آیلتس آماده شوند.
فاکتور بعدی تایمی است در طول روز به یادگیری زبان اختصاص می دهید. طبیعتا هر چه این تایم کمتر باشد مدت زمان مورد نیاز برای یادگیری هم بیشتر می شود. فاکتور دیگری که می تواند در این زمینه تعیین کننده باشد مطالعه فردی یا گروهی زبان است؛ بعضی از افراد با قرارگیری در تیم راحت تر آموزش می بینند ولی برخی دیگر ترجیح می دهند برای افزایش تمرکز، در کلاس های خصوصی شرکت کنند. این موضوع کاملا سلیقه ای است ولی می تواند فاکتو مهمی در مدت زمان یادگیری زبان باشد.
یکی از دغدغه های متقاضیان شرکت در آزمون آیلتس پیدا کردن بهترین آموزشگاه برای یادگیری زبان و تقویت مهارت های مورد نیاز برای موفقیت در گرفتن مدرک آیلتس است. یک آموزشگاه آیلتس موفق باید فاکتورهای خاصی داشته باشه که در این قسمت از مقاله با مهم ترین آن ها آشنا می شویم:
اولین و مهم ترین فاکتور یک موسسه آموزشی مجاز و معتبر، داشتن پروانه کار و مجوز فعالیت است. البته این مجوز تاییدی بر استاندارد بودن آموزش زبان در مرکز مذکور است و تشخیص این موضوع که آیا اساتید مرکز توانایی برگزاری کلاس های آیلتس را دارند یا خیر، بر عهده خودتان است. شما می توانید با بررسی رزومه کاری آموزشگاه و تعداد افرادی که موفق به گرفتن نمره آیلتس خوب از آن شده اند، به میزان اعتبار موسسه پی ببرید.
برای تشخیص این موضوع که آیا مجموعه اساتید مشغول به کار در موسسه مذکور حرفه ای هستند یا خیر، باید چندین مورد را بررسی کنید. اولین مورد دانش زبانی اساتید مجموعه است. بهترین راه تشخیص دانش زبانی یک استاد، بررسی کارنامه او در یکی از آزمون های معتبر مانند TOEFL، IELTS، CPE، PTE، CAE و… است. البته تنها به مطرح شدن این موضوع توسط منشی آموزشگاه اکتفا نکنید و مدرک مدرس را برای بررسی بهتر درخواست کنید. اگر از نشان دادن مدرک امتناع کردند شک نکنید که مدرک معتبری در کار نیست.
متاسفانه امروزه آموزشگاه های بسیاری در سراسر کشور وجود دارند که با اسامی مختلف به فعایلت مشغول هستند. هنگام انتخاب یک موسسه در مورد برند و هویت آن به خوبی تحقیق کنید و موسساتی با سابقه کار طولانی را انتخاب کنید.
همانطور که می دانید آزمون آیلتس هر ساله دستخوش تغییرات بسیاری قرار می گیرد. از این رو اساتید فعال در این حوزه همواره باید خود را آپدیت کنند و آموزش خود را براساس چارچوب های جدیدی که برای این آزمون در نظر گرفته شده است، برنامه ریزی کنند.
متاسفانه امروزه این موضوع که موسسات برای تبلیغ خود در جلسات مشاوره وعده گرفتن آیلتس ۷ به بالا را به تمام متقاضیان از جمله مبتدی و حرفه ای می دهند، زیاد دیده شده است. در مواردی هم دیده شده این وعده برای شرکت در یک ورکشاپ یک روزه داده می شود. به طور قطع وعده های این چنینی تنها برای بازارگرمی است و نباید آن ها پذیرفت.
بعضی از موسسات هزینه های گزاف و بالایی برای دوره های آیلتسی که برگزار می کنند در نظر می گیرند. علاوه بر موارد گفته شده فاکتورهای دیگری مانند جامع بودن آموزش، ارائه خدمات به صورت آنلاین، پشتیبانی از متقاضی در حین آموزش و … عوامل مهمی هستند که باید هنگام انتخاب یک موسسه آموزش آیلتس به آن ها توجه داشته باشید. در ادامه تعدادی از موسسات مجاز در این زمینه را به شما معرفی می کنیم.
همان طور که می دانید برای مهاجرت به کشورهای مختلف روش های متفاوتی وجود دارد که هر یک شرایط خاص خود را دارند. یکی از مهم ترین شرایط دریافت ویزای کشور آلمان داشتن مدرک زبان است. اما این موضوع که مدرک زبان آلمانی احتیاج دارید یا انگلیسی کاملا به هدف و روش مهاجرتی شما بستگی دارد. مطمئنا برای مهاجرت کاری یا کارآفرینی در این کشور لازم است به زبان آلمانی مسلط باشید و سفارت از شما مدرک زبان مرتبط می خواهد.
اما اگر از طرف یک شرکت بین المللی در آلمان دعوت به کار شده اید که ملاک گزینش آن ها داشتن مدرک زبان انگلیسی است، می توانید به راحتی با شرکت در آزمون آیلتس و گرفتن مدرک برای مهاجرت اقدام کنید. اما نمره آیلتس مورد نیاز به نظر کارفرما بستگی دارد.
همچنین اگر قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان آلمان را دارید با داشتن مدرک زبان آیلتس می توانید مهارت خود را به افسر سفارت ثابت کنید. در این مورد هم حداقل نمره مورد نیاز به دانشگاه، مقطع و رشته تحصیلی شما بستگی دارد. به عنوان مثال برای گرفتن پذیرش از دانشگاه معتبر فنی مونیخ به آیلتس با حداقل نمره ۶.۵ احتیاج دارید. اما اکثر دانشگاه های این کشور در صورت داشتن آیلتس ۵.۵ به بالا، با درخواست پذیرش شما موافقت می کنند. برای کسب اطلاعات دقیق تر در این زمینه می توانید با مشاورین و وکلای مهاجرتی تیم هرمس در ارتباط باشید.
کانادا هم مانند بسیاری از کشورهای دنیا روش های مهاجرتی متفاوتی دارد. یکی از مهم ترین شرایط مهاجرت به این کشور تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسوی و کسب نمره حداقل در آزمون زبان های معتبر است. یکی معتبر ترین مدارک زبانی که می توانید برای مهاجرت به کانادا از آن استفاده کنید، مدرک زبان آیلتس است. اما برای هر روش مهاجرتی و هر نوع ویزا، به نمره آیلتس خاصی احتیاج دارید. به عنوان مثال برای مهاجرت به کانادا از طریق ویزای استارت آپ حداقل نمره شما در آزمون آیلتس باید ۶ باشد. حتی اگر قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های این کشور را داشته باشید، هر دانشگاه، مقطع و هر رشته تحصیلی نمره آیلتس خاصی برای قبول پذیرش در نظر گرفته است. اما به طور کلی حداقل نمره مورد نیاز برای مهاجرت به کانادا در دوره آکادمیک ۶.۵ است. برای کسب این حداقل نمره باید بتوانید از هر مهارت حداقل امتیاز کسب کنید.
یکی از شروط اصلی مهاجرت به استرالیا مانند بسیاری از کشورها داشتن مدرک زبان معتبر است. از آنجایی که زبان رسمی استرالیا انگلیسی است، مدارکی مانند آیلتس (IELTS)، تافل (TOEFL iBT)، پی تی ای (Pearson Test of English)، کمبریج (Certified in Advanced English) و او ای تی (Occupational English Test)توسط اداره مهاجرت این کشور مورد تایید قرار می گیرد. شما برای مهاجرت تحصیلی، کاری، مهارتی و یا برخی از ویزاهای دیگر به ارائه یکی از مدارک زبان گفته شده در بالا احتیاج دارید. برای پاسخ به این سوال که چه نمره آیلتسی برای مهاجرت به استرالیا لازم است، باید بگوییم این کشور میزان مهارت زبانی شما را از مبتدی تا حرفه ای به ۵ سطح دسته بندی می کند که عبارتند از:
در هر روش مهاجرتی یکی از این سطوح برای صدور ویزا در نظر گرفته شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه بعد از انتخاب روش مهاجرتی خود می توانید با مشاورین و وکلای موسسه هرمس در ارتباط باشید.
همان طور که می دانید تافل و آیلتس دو آزمون بین المللی مهم و معتبر برای تعیین سطح زبان انگلیسی شما هستند. شرکت در هر کدوم از این دو آزمون و کسب نمره بالا در آن ها می تواند مسیر مهاجرت شما را هموارتر کند.
هر چند این دو آزمون اعتبار یکسانی دارند اما در اغلب کشورهای اروپایی، آیلتس محبوبیت بیشتری دارد. اکثر دانشگاه اروپایی برای صدور پذیرش از شما آیلتس با نمره ۵ به بالا می خواهند. بنابراین اگر هدف شما از مهاجرت ادامه تحصیل در موسسات آموزشی و دانشگاه های اروپایی است، باید بدانید آیلتس در آن ها پذیرش بیشتری دارد. البته در تعدادی از دانشگاه های اروپایی این امکان وجود دارد که نمرات تافل خود را با آیلتس معادل سازی کنید و پذیرش بگیرید.
در روش های مهاجرتی دیگر بسته به کشور مورد نظر مدرک تافل هم مورد قبول است اما برای اطمینان از این موضوع ابتدا باید کشور مورد نظر و روش مهاجرتی خود را مشخص کنید. در نهایت می توانید با کمک گرفتن از وکلای مهاجرتی اطلاعات کاملی در این زمینه کسب کنید.
در پاسخ به این سوال که برای مهاجرت به آمریکا مدرک تافل بهتر است یا آیلتس، باید بگوییم هر دو این مدارک در ایالات متحده معتبر هستند اما مورد قبول واقع شدن هر یک از آن ها به روش مهاجرتی شما بستگی دارد. براساس تحقیقات انجام شده بیشتر مراکز علمی و دانشگاه های معتبر این کشور مدرک تافل را به آیلتس ترجیح می دهند اما مدرک آیلتس هم در بعضی از دانشگاه های آمریکا پذیرفته می شود.
به طور کلی اگر قصد مهاجرت به آمریکا را دارید پیشنهاد می کنیم خود را برای گرفتن نمرات بالا در آزمون تافل آماده کنید. البته یادتان باشد در هر صورت مدرک زبان مورد نیاز به روش مهاجرتی و هدف شما بستگی دارد.
شرایط کانادا با آمریکا کمی فرق می کند. همان طور که در پاراگراف قبل گفته شد در آمریکا مدرک تافل اعتبار بیشتری دارد اما کانادا با وجود قرار داشتن در قاره آمریکا، مدرک آیلتس را بیشتر قبول دارد. تقریبا بیش از ۹۰ درصد دانشگاه های کانادا به زبان انگلیسی آموزش های خود را برگزار می کنند و برای قبول درخواست از متقاضی نمره بالا در آیلتس می خواهند. البته در شرایط خاصی نمره تافل هم مورد قبول است یا می توان آن را با نمره آیلتس معادل سازی کرد. همچنین طبق قوانین مهاجرت کانادا برای ورود به این کشور و گرفتن ویزاهای مختلف مدرک تافل مورد قبول نیست و شما حتما باید حداقل نمره تعیین شده را از آزمون آیلتس دریافت کرده باشید. به عبارت دیگر اگر متقاضی کار و زندگی در این کشور هستید، حتما باید در یکی از چهار آزمون IELTS، TEF، TCF و CILPIP نمره خوبی کسب کنید.
یکی از مهم ترین مواردی که در سیستم امتیاز بندی اسکیل ورکر مورد بررسی قرار می گیرد، مهارت های زبانی متقاضیان است. در این سیستم امتیاز مدرک زبان (CBL) بر اساس جدول زیر محاسبه می شود.
مدرک زبان |
نوشتن (Writing) | گفتن (Speaking) | شنیدن (Listening) | خواندن (Reading) | جمع امتیاز |
CLB 7 |
۴ | ۴ | ۴ | ۴ | ۱۶ |
CLB 8 | ۵ | ۵ | ۵ | ۵ |
۲۰ |
CLB 9 | ۶ | ۶ | ۶ | ۶ |
۲۴ |
برای تبدیل نمره CBL به IELTS می توانید از جدولی که در ادامه قرار داده شده است استفاده کنید.
سطح CLB | IELTS Reading | IELTS Writing | IELTS Listening | IELTS Speaking |
۱۰ | ۸.۰ | ۷.۵ | ۸.۵ | ۷.۵ |
۹ | ۷.۰ | ۷.۰ | ۸.۰ | ۷.۰ |
۸ | ۶.۵ | ۶.۵ | ۷.۵ | ۶.۵ |
۷ | ۶.۰ | ۶.۰ | ۶.۰ | ۶.۰ |
۶ | ۵.۰ | ۵.۵ | ۵.۵ | ۵.۵ |
۵ | ۴.۰ | ۵.۰ | ۵.۰ | ۵.۰ |
۴ | ۳.۵ | ۴.۰ | ۴.۵ | ۴.۰ |
مطمئنا هر چه مهارت زبانی و نمره آیلتس شما بالاتر باشد می توانید امتیاز بیشتری در سیستم اسکیل ورکر کسب کنید.
اگر قصد دارید از طریق ویزای جاب آفر به کانادا مهاجرت کنید، بر اساس قوانین اداره مهاجرت باید افسر را قانع کنید که توانایی انجام وظایف شغلی محول شده از طرف کارفرما کانادایی را دارید و می توانید به راحتی در محیط کار خود با دیگران تعامل داشته باشید. اگر افسر در توانایی شما شک کند به احتمال زیاد به دلیل عدم تسلط به زبان درخواست ویزا را رد می کند.
با توجه به بررسی های انجام شده از آنجایی که برای صدور ویزای کاری معمولا در سفارت مصاحبه انجام نمی شود، بهترین راه اثبات توانایی های زبان متقاضی ارائه مدرک زبان معتبر است. همان طور که در پاراگراف های قبل گفته شد یکی از معتبرترین مدارک زبان مورد تایید کنسولگری کانادا، مدرک زبان آیلتس است.
اما در پاسخ به این سوال که حداقل نمره آیلتس مورد نیاز برای جاب آفر کانادا چیست، باید بگوییم این نمره کاملا به موقعیت شغلی شما بستگی دارد. به عنوان مثال برای اینکه بتوانید در شغل مهندسی عمران یا معمار در این کشور مشغول به کار شوید، با توجه به موقعیت کاری خود که نیاز دارید در جلسات مختلف شرکت کنید و با مشتری تعامل مستقیم داشته باشید، به آیلتس حداقل با نمره ۶ یا ۶.۵ احتیاج دارید. اما اگر می خواهید به عنوان یک آشپز در یک رستوران کار کنید به مهارت های زبانی چندان بالایی احتیاج ندارید. برای مشاغل این چنینی که ارتباط شما با مشتری کمتر است داشتن آیلتس با نمره ۵ هم کفایت می کند.
قبل از صحبت در مورد هزینه آزمون آیلتس در ترکیه باید این نکته را بگوییم که تفاوتی بین آزمون برگزار شده در ایران و ترکیه وجود ندارد. اما تعدادی از متقاضیان ترجیح می دهند برای شرکت در این آزمون به کشورهای همسایه مانند ترکیه مراجعه کنند. اما به طور کلی هزینه شرکت در آزمون هر ساله در حال تغییر است و به قیمت ارز کشور مورد نظر بستگی دارد. هزینه ثبت نام این آزمون در ترکیه برای سال جاری (۲۰۲۳) ۴۵۰۰ لیر است.
در جواب به این سوال باید بگوییم بله با مدرک آیلتس می توان تدریس کرد. امروزه تمام موسسات برگزار کننده آزمون آیلتس به دنبال اساتیدی هستند که سابقه شرکت در این آزمون را داشته باشند و نمره خوبی از آن کسب کرده باشند. افرادی که خود در این آزمون شرکت می کنند و نمره قابل قبول یعنی بالاتر از ۷ دریافت می کنند، به خوبی با چالش های پیش رو آشنا هستند و می توانند به زبان آموزان خود بیشتر کمک کنند.
البته با داشتن مدرک زبان آیلتس و سابقه تدریس در ایران می توانید برای تدریس در کشورهای دیگر هم اقدام کنید.
مدرک آیلتس نه تنها برای مهاجرت و ادامه تحصیل در کشورهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرد، بلکه می تواند برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا دانشگاه های ایران یا استخدام در مراکز دولتی و غیر دولتی هم مفید شما با باشد. از آنجایی که برای گرفتن مدرک آیلتس باید هر چهار مهارت خواندن، نوشتن، صحبت کردن و گوش دادن را در خود تقویت کنید، افرادی که موفق به گرفتن این مدرک با نمره بالا می شوند شانس استخدام بیشتری در وزارت خارجه و شرکت های بین المللی دارند. به طور کلی موقعیت های شغلی بسیاری برای دارندگان مدرک آیلتس وجود دارد. شما می توانید با توجه به مهارت و علاقه خود موقعیت شغلی خوبی را تصاحب کنید.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.
مطالب مفیدی بود. ممنون
خوشحالیم که این محتوا براتون مفید بوده .