مهاجرت معلولین به آلمان

مهاجرت معلولین به آلمان

به‌خاطر شرایطی که کشور آلمان فراهم کرده، باعث شده مهاجرت معلولین به آلمان نسبت به سایر کشورها قابل توجه باشد. در سال‌های اخیر کشورهای زیادی در اروپا ازجمله آلمان به ارائه کمک‌های بشردوستانه به‌منظور گذراندن، برطرف کردن و بهبود ناتوانی افراد دارای معلولیت پرداخته‌اند. هدف از فراهم کردن شرایط مهاجرت معلولین به آلمان کمک به آنها جهت غلبه بر آثار معلولیت و قادر ساختن آن‌ها برای شرکت در تمام زمینه­‌های اجتماعی می‌باشد. در این بخش ما به‌طور کامل به شرایط مهاجرت و اقامت معلولین در آلمان پرداخته‌ایم، پس همراه ما باشید.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

مهاجرت معلولیلن به آلمان از طریق تحصیل

تحصیل در آلمان به عنوان دانشجوی معلول هیچ تفاوتی با تحصیل دانشجویی بدون هیچ‌گونه معلولیت، ندارد. این به لطف سیستم آموزشی باکیفیت و سازمان‌یافته آنها است. هدف این سیستم دسترسی یکسان به سیستم آموزشی برای هر دانشجو صرف‌نظر از توانایی‌های بدنی آنها می‌باشد.

در سال‌های گذشته، دانشگاه‌های آلمان نیازهای دانشجویان معلول را بررسی کرده‌اند و راه‌هایی را که می‌توانند نیازهایشان را برآورده کنند، بهبود بخشیده‌اند. به عبارت دیگر به منظور تسهیل مهاجرت معلولین به آلمان آن‌ها امکانات، برنامه‌های درسی تحصیلی، اتحادیه‌های دانشجویی، خدمات اداری و فهرست طولانی بسیاری از خدمات خاص را بهبود بخشیده‌اند. این نشان‌دهنده تعهد ملی آن‌ها به رفتار برابر با افراد معلول است. زیرا در سال ۲۰۰۹ کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد حقوق افراد دارای معلولیت را امضا کردند.

اکثر دانشگاه‌ها پوشش جامعی از نیازهای دانشجویان معلول دارند. اما طیف گسترده‌ای از نیازهای خاص دانشجویان معلول نیز در آلمان آینده‌نگری و شناسایی‌شده است. دولت آلمان درصدد حل همه آن‌ها قبل از شروع دوره تحصیلی می‌باشد. برای این منظور، سازمان‌های بسیاری در داخل پردیس دانشگاه‌ها وجود دارند. مأموریت آن‌ها صرفاً کمک به این دانشجویان است تا تحصیلات خود را با موفقیت به پایان برسانند. برای دانشجویان بین‌المللی دارای معلولیت مهم است که بدانند چگونه می‌توانند به این انجمن‌ها برسند و چگونه می‌توانند از آن‌ها کمک دریافت کنند.

مهاجرت معلولیلن به آلمان از طریق تحصیل

سازمان‌های حمایت‌کننده از دانشجویان بین‌المللی دارای معلولیت در آلمان

در مهاجرت معلولین به آلمان به منظور تحصیل، بعد از اتحادیه‌های دانشجویی در محیط دانشگاه، اولین ایستگاهی که آن‌ها به‌عنوان یک دانشجوی معلول می‌توانند به مسائل معلولیت خود رسیدگی کنند، Deutsches Studentenwerk می‌باشد. در واقع دولت آلمان تعدادی سازمان ایجاد کرده که مأموریت آن‌ها رسیدگی به امور دانشجویی است، ازجمله دانشجویان معلولی که در آلمان تحصیل می‌کنند. این سازمان‌ها Deutsches Studentenwerk نامیده می‌شوند که سازمان‌های غیرانتفاعی هستند. وظیفه آن‌ها شناسایی مشکلات مشترک دانشجویان دارای معلولیت و حل آن‌ها می‌باشد.

انجمن ملی آلمان

در حال حاضر در آلمان، شبکه گسترده‌ای از این سازمان‌ها برای مهاجرت معلولین به آلمان از طریق تحصیل وجود دارد. هر یک از این سازمان‌ها در منطقه خاصی واقع‌شده است و تعداد معینی از دانشگاه‌ها را پوشش می‌دهند. این سازمان‌ها زیر چتر سازمان دولتی بزرگ‌تر دیگری به نام انجمن ملی آلمان برای امور دانشجویان هستند. کمک اصلی آن‌ها به دانشجویان معلولی که در آلمان تحصیل می‌کنند، برای یافتن مکان مناسب برای اسکان است. دانشجویان بین‌المللی دارای معلولیت در یک محیط ناآشنا، از اینکه کسی یا سازمانی برای آن‌ها اتاقی برای اسکان فراهم کند، قدردانی می‌نمایند.

انجمن‌ها

علاوه بر این سازمان‌ها و طبق قانون، دانشگاه‌های آلمان مسئول حل هر مشکل دانشجویان بین‌المللی معلول نیز هستند. آن‌ها با رعایت تعهد خود به این قانون، انجمن‌های خاصی را در محوطه دانشگاه خود ایجاد کرده‌اند. نقش این انجمن‌ها حمایت از دانشجویان معلولی است که در یکی از دوره‌های دانشگاه شرکت می‌نمایند. آنها به نگرانی‌های دانشجویان معلول رسیدگی می‌کنند و راه‌حل‌های کافی ارائه می‌دهند. معمولاً آن‌ها باید بخش خاصی داشته باشند تا بتوانند به نیازهای دانشجویان معلول رسیدگی کنند.

کمک‌های ارائه‌شده به دانشجویان دارای معلولیت

با مهاجرت معلولین به آلمان به منظور تحصیل، دانشگاه کاملاً موظف است بدون توجه به ناتوانی آن‌ها، حضور آن‌ها را در هر جنبه‌ای از فرآیند آموزشی تضمین کند. بنابراین دانشجویان بین‌المللی دارای معلولیت باید از قبل به نمایندگان دانشگاه اطلاع دهند که چه نیازهایی دارند. به طور کلی، کمک‌هایی که در دوره تحصیلی در آلمان به دانشجویان بین‌المللی دارای معلولیت می‌شود، شامل موارد زیر می‌گردد:

۱. دسترسی برای دانشجویان معلول

در مورد دسترسی، دانشگاه‌ها موظف هستند اطمینان حاصل کنند که دانشجویان بین‌المللی دارای معلولیت می‌توانند آزادانه در محوطه دانشگاه حرکت کنند. نمونه‌ای از این مورد پله‌های ویلچر است که دانشجویان معلول را قادر می‌سازد تا دسترسی لازم به کلاس‌های درس، کتابخانه‌ها، سالن‌های غذاخوری، خوابگاه‌ها و سایر امکانات دانشگاه را داشته باشند.

۲. اسکان دانشجویان معلول

با مهاجرت معلولین به آلمان برای تحصیل، دانشگاه‌ها شرایط اقامتی خاصی را برای آنها فراهم می‌کنند. غالباً این دانشجویان این مزیت را دارند که اولین ثبت‌نام کنندگانی هستند که در یک خوابگاه مستقر می‌شوند.

کمک‌هایی که در دوره تحصیلی در آلمان به دانشجویان بین‌المللی دارای معلولیت می‌شود

۳. تنظیم مجدد برنامه مطالعاتی

بر اساس درخواست دانشجو، دانشگاه ممکن است برنامه تحصیلی آن‌ها را مجدداً تنظیم کند و آن را با نیازهای دانشجو مطابقت دهد. به این ترتیب، دانشجو مانند سایر افراد دانشگاه، تحصیلات مناسبی را که دنبال می‌کند، دریافت خواهد کرد.

۴. تنظیمات تحصیلی

نوع مهم دیگری از کمک‌هایی که با مهاجرت معلولین به آلمان به‌منظور تحصیل به دانشجویان اعطا می‌شود، تعدیل‌های رسمی تحصیلی می‌باشد. به‌عنوان مثال، ممکن است برای یک دانشجو سخت باشد که در مهلت تعیین‌شده، تکلیف خود را انجام دهد یا آزمون را بگذراند. در این مواقع مربی آن‌ها موظف است زمان بیشتری را برای انجام وظایف به آن‌ها اختصاص دهد.

البته جدا از مزایای ذکرشده در بالا، دانشجویان معلول باید خودشان به طور کامل به نیازهای پزشکی خاص خود رسیدگی کنند. به عنوان مثال، دانشجوی معلولی که به شخصی نیاز دارد تا اطلاعات ارائه‌شده در یک سخنرانی دانشگاه را از طریق زبان اشاره به او منتقل کند، باید هزینه چنین کمکی را خودش بپردازد. همچنین اگر آن‌ها نیاز به مصرف دارو دارند، دانشگاه آن‌ها را پوشش نخواهد داد.

بورسیه تحصیلی برای دانشجویان دارای معلولیت

مهاجرت معلولین به آلمان از طریق تحصیل با ویژگی فوق‌العاده دیگری به عنوان بورسیه تحصیلی همراه می‌باشد. در آلمان بنیادها و سازمان‌های مختلفی با بودجه دولتی فعالیت می‌کنند. آنها کمک‌های مالی و بورسیه‌های تحصیلی متعددی را به دانشجویان بین‌المللی دارای معلولیت با پتانسیل بالای تحصیل ارائه می‌دهند. معمولاً این طرح‌های بورسیه دارای معیارهای یکسانی برای همه داوطلبان، بدون در نظر گرفتن ناتوانایی‌های آن‌ها می‌باشد. بنابراین دانشجویان بین‌المللی دارای معلولیت در آلمان باید به‌طور متناوب برای دریافت بورسیه تحصیلی درخواست دهند.

یکی از بورسیه‌های تحصیلی که توسط مرکز تبادلات آکادمیک آلمان به دانشجویان بین‌المللی معلول ارائه می‌شود، بورسیه ۱۰ هزار یورویی است. در مهاجرت معلولین به آلمان از طریق تحصیل، دانشجویان می‌توانند کمک قابل‌توجهی را به صورت آنلاین از این مرکز دریافت کنند. این مرکز مسئولیت حمایت از دانشجویان بین‌المللی دارای معلولیت را بر عهده دارد. همچنین به آموزش کارکنان دانشگاه، در رابطه با نیازهای ویژه دانشجویان بین‌المللی معلول و اطمینان از برخورد منصفانه با آن‌ها می‌پردازد. به‌علاوه، این مرکز به عنوان بزرگ‌ترین سازمان تأمین مالی، مشوق دانشجویان و پژوهشگران بین‌المللی معلول یا دارای بیماری‌های مزمن می‌باشد. هدف این مرکز از ارائه این کمک‌های مالی به دانشجویان بین‌المللی معلول، یاری رساندن به آن‌ها برای تکمیل تحصیلات، ارتقا مهارت‌های زبانی و رشد ارتباطات بین‌المللی است.

مهاجرت معلولین به آلمان از طریق کار

مهاجرت معلولین از طریق کار به آلمان برخلاف مهاجرت تحصیلی، کمی پیچیده و دشوار می‌باشد. متأسفانه، هیچ دسته ویزای مشخصی برای افراد ناتوان یا معلول وجود ندارد. همچنین هیچ قانون خاصی وجود ندارد که درخواست مهاجرت برای چنین شخصی را بر اساس معلولیت تسریع کند. برای اینکه یک فرد معلول مجوز اقامت آلمان را دریافت نماید معمولاً باید شرایط عمومی را برآورد کند. بدین منظور فرد معلول با توجه به مهارتی که دارد، می‌تواند یک پیشنهاد کاری از یک شرکت در آلمان دریافت کند. سپس با دریافت پیشنهاد کاری و تقاضای رسمی کارفرما، به‌راحتی اقامت آلمان به متقاضی اعطا می‌گردد.

قانون آلمان، کارفرمایان را ملزم به استخدام سهمیه‌ای افراد معلول می‌کند. در شرکت‌هایی با ۲۰ کارمند یا بیشتر، نسبت کارمندان با معلولیت شدید باید حداقل ۵ درصد از نیروی کار باشد. به عنوان مثال، در شرکتی با کمتر از ۴۰ کارمند، کارفرما باید حداقل یک کارمند دارای معلولیت شدید را استخدام کند. اگر شرکت بین ۴۰ تا ۶۰ کارمند داشته باشد، کارفرما باید حداقل دو معلول شدید را استخدام کند. در صورت عدم رعایت این سهمیه، کارفرما باید غرامت مالی تعیین‌شده را به مقام اداری ذیصلاح بپردازد.

مهاجرت معلولین به آلمان از طریق کار

مهاجرت معلولین به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری

یکی دیگر از روش‌های مهاجرت معلولین به کشور آلمان از طریق سرمایه‌گذاری در این کشور می‌باشد. افراد دارای معلولیت با داشتن سرمایه کافی و خرید سهام در یک شرکت آلمانی می‌تواند مجوز اقامت این کشور را دریافت کنند.

دریافت کارت معلولیت برای مهاجرت به آلمان

دولت آلمان از افراد دارای معلولیت حمایت می‌کند تا آسیب‌هایی را که به دلیل شرایط با آن مواجه هستند، جبران کند. به‌عنوان مثال، افراد معلول می‌توانند از مزایای زیر بهره‌مند شوند:

  • مراقبت‌های پزشکی خاص
  • کمک در جستجوی شغل یا محافظت در برابر اخراج
  • یک مددکار خانگی
  • حمایت از هزینه‌های مراقبت از کودک
  • استفاده رایگان از اتوبوس و قطار
  • بازنشستگی زودهنگام
  • مالیات کمتر

دریافت کارت معلولیت برای مهاجرت به آلمان

اما همه افراد دارای معلولیت حق استفاده از این حمایت‌های ویژه را ندارند. شرایط شخصی افراد دارای معلولیت تعیین می‌کند که آیا چنین گزینه‌های پشتیبانی برای آن‌ها اعمال می‌شود یا خیر، و در چه زمانی می‌توانند از کدام گزینه‌ها بهره‌مند شوند. ببرند. با این ‌حال، در روند مهاجرت معلولین به آلمان افراد برای بهره‌مندی از حمایت دولتی، ابتدا باید یک کارت معلولیت دریافت کنند.

پس از مشخص شدن ناتوانی متقاضیان مهاجرت به آلمان، پزشکان مسئول اغلب به افراد مربوطه در مورد نحوه و مکان درخواست برای تشخیص معلولیت اطلاع می‌دهند. درخواست برای تشخیص معلولیت به معنای حقوقی و درجه معلولیت افراد را می‌توان مستقیماً به سازمان منطقه‌ای امور اجتماعی، جوانان و خانواده یا از طریق مرکز مشاوره پشتیبانی‌کننده متقاضی ارائه کرد. میزان معلولیت توسط کارشناس پزشکی برای مدیران مسئول بهزیستی تعیین می‌شود.

مدت اعتبار کارت

مدت اعتبار کارت معلولیت به اعتبار مجوز اقامت متقاضی بستگی دارد. به عبارت دیگر، اگر مجوز اقامت افراد در آلمان منقضی شود، کارت معلولیت آن‌ها دیگر معتبر نیست. البته لازم به ذکر است که از سال ۲۰۲۱، چنین قانونی برای افراد مبتلا به دالدونگ اعمال نمی‌شود. این بدان معنا است که اگر متقاضی مهاجرت معلولین به آلمان “دالدونگ” داشته باشد، اعتبار کارت معلولیت او مستقل از مدت اعتبار مجوز اقامت در آلمان در نظر گرفته می‌شود.

سطوح مراقبت برای متقاضیان مهاجرت معلولین به آلمان

در روند مهاجرت معلولین به کشور آلمان، سطوح مختلف مراقبت برای افراد دارای معلولیت وجود دارد:

۱. سطح مراقبت ۰: 

این سطح پیشرو برای سطح مراقبت I است. سطح مراقبت 0 برای افرادی می‌باشد که به طور قابل توجهی، معلولیت انجام امور روزمره را برایشان مختل کرده‌ است. افرادی که برای مراقبت‌های اولیه (مانند بهداشت شخصی، غذا خوردن یا تحرک) در خانه به کمک نیاز دارند.

2. سطح مراقبت I: 

سطح مراقبت I برای افرادی است که نیاز قابل توجهی به مراقبت دارند، به عنوان مثال، آن‌ها حداقل یک بار در روز برای انجام حداقل دو فعالیت از یک یا چند حوزه مراقبت اولیه نیاز به کمک دارند. یا اینکه آنها چندین بار در هفته به کمک در خانه نیاز دارند. در این سطح، زمان مراقبت مورد نیاز باید به طور متوسط ​​حداقل 90 دقیقه در روز باشد که مراقبت‌های اولیه باید حداقل 45 دقیقه از آن را شامل شوند.

3. سطح مراقبت II: 

سطح مراقبت II برای آن دسته از متقاضیان مهاجرت معلولین به آلمان می‌باشد که وابستگی شدیدی به مراقبت دارند. به عنوان مثال، آنها حداقل سه بار در روز در ساعات مختلف روز نیازمند به کمک مراقبت اولیه هستند یا  چندین بار در هفته به کمک در خانه نیاز دارند. در سطح مراقبت II زمان موردنیاز باید به طور متوسط ​​حداقل سه ساعت در روز باشد و مراقبت‌های اولیه باید حداقل دو ساعت از آن را شامل شوند.

4. سطح مراقبت III: 

سطح مراقبت III برای افرادی است که به مراقبت شبانه‌روزی نیاز دارند یا چندین بار در هفته به کمک در خانه نیاز دارند. در این سطح مراقبت، زمان موردنیاز باید به طور متوسط ​​حداقل پنج ساعت در روز باشد و مراقبت‌های اولیه باید حداقل چهار ساعت از این میزان را شامل شوند.

این طبقه‌بندی برای متقاضیان مهاجرت معلولین به آلمان مشخص می‌کند که کدام خدمات را از بیمه مراقبت دریافت نمایند. علاوه بر این، به کمک این سطوح مراقبت می‌توان برای افراد دارای معلولیت، خدمات مراقبت سرپایی و مزایای مراقبت غیر نقدی در قالب کمک هزینه مراقبت، دریافت کرد.

مشکلات مهاجرت به آلمان

مشکلات مهاجرت به آلمان

آلمان یکی از کشورهایی است که علاقه‌مندان زیادی در سرتاسر دنیا دارد. بسیاری از افراد رؤیای زندگی در این کشور را دارند و امیدوارند روزی به این سرزمین سفر کنند. مانند هر کشور دیگری مهاجرت به آلمان هم مزایا و معایب خاص خود را دارد.

مهاجرت معلولین به آلمان به کمک هرمس اپلای

افراد بسیاری در جهان آرزوی مهاجرت به آلمان را در سر دارند. اما در صورتی که افراد دارای ناتوانی ذهنی یا جسمی باشند، ممکن است مهاجرت برای آنها چالش‌برانگیزتر شود. با این حال، معلولیت عامل بازدارنده از مهاجرت نمی‌باشد و بسیاری از معلولین توانسته‌اند به کشورهای پیشرفته مهاجرت کنند. در سال‌های اخیر مهاجرت معلولین به آلمان از طریق تحصیل، کار و سرمایه‌گذاری امکان‌پذیر شده است. دانشجویان بین‌المللی دارای معلولیت با مهاجرت به آلمان کمک‌های بسیاری دریافت می‌کنند. به طور کلی، مهاجرت افراد دارای معلولیت برای کار کمی دشوار و پیچیده می‌باشد. اما سرمایه‌گذاری آسان‌ترین روش مهاجرت به آلمان برای افراد معلول است. در این بخش به شرایط مهاجرت معلولین به آلمان و اقامت معلولین در آلمان پرداختیم، اگر سوالی دارید در قسمت نظرات مطرح کنید.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
تحصیل معلولین در آلمان چگونه است؟
تحصیل این دانشجویان در کشور آلمان مانند سایر انسانهای بدون معلولیت میباشد و تفاوتی ندارد.
چه سازمان هایی از دانشجویان بین المللی معلول حمایت میکنند؟
دولت کشور آلمان تعدادی سازمان برای رسیدگی به امور دانشجویان معلول ایجاد کرده که از آنها حمایت کنند.این سازمانها Deutsches Studentenwerk نام دارند.
آیا میتوان برای دانشجویان معلول بورسیه تحصیلی دریافت کرد؟
بله، در واقع این امر یک ویژگی فوق العاده به حساب می آید که کمک های مالی و بورسیه های تحصیلی متعددی به دانشجویان معلول با پتانسیل بالا ارائه میشود.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

7 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
معصومه
3 ماه قبل

سلام من معلول هستم یک دست ندارم برای ادامه تحصیل ثبت نام کنم قبول میشم وضعيت مالی ام خرابه

شقایق میرخانی
پاسخ به  معصومه
3 ماه قبل

سلام معصومه عزیز وقتتون بخیر
معلولیت دلیل این نمیشه که اجازه ندن ادامه تحصیل بدید اما نمیشه این رو هم گفت که چون معلول هستید صد در صد بهتون بورس بدن.
باید از لحاظ علمی قوی باشید.

یونس
1 سال قبل

سلام من ۱۰ ساله که قطع نخاع شدم از کمر به پایین توانایی حرکت ندارم ولی از کمر به بالا کاملا سالم هستم و میتونم کار کنم

خانم میرخانی
پاسخ به  یونس
1 سال قبل

سلام وقتتون بخیر
متاسفانه اقدامی در این رابطه نداریم.

کارشناس مهاجرت
1 سال قبل

سلام وقتتون بخیر .
متاسفانه خدماتی در این خصوص ارائه نمیدیم .

فاطمه
1 سال قبل

عالی بود
اختلال روانی هم معلولیت محسوب میشه

کارشناس هرمس
پاسخ به  فاطمه
1 سال قبل

سلام وقت بخیر .
بستگی به نوع اختلال و شدت آن دارد.

کادر هرمس اپلای
Call Now Button