هرمس اپلای / کشورها / ویزای کار کویت
ویزای کار کویت مطلبی است که در این مقاله با جزئیات به آن پرداخته ایم. کشور کویت یکی از ثروتمندترین کشورهای سراسر دنیا است که باارزشترین واحد پولی جهان را دارد. به همین دلیل بسیاری از متقاضیان مهاجرت کاری، کشور کویت را در اولویت خود قرار میدهند. کشور کویت از نظر علمی و آموزشی در سطح متوسطی قرار دارد، اما از نظر بازار کار و اقتصاد یکی از بهترین مقصدهای مهاجرتی به شمار میرود. متقاضیانی که قصد مهاجرت به کشور کویت را دارند، قبل از اقدام به مهاجرت به این کشور باید با شرایط کار و زندگی در کویت آشنایی داشته باشند. همچنین بدانند که برای اخذ ویزا و اقامت در این کشور چه شرایطی وجود دارد. با ما همراه باشید تا در این مطلب به بررسی شرایط اخذ ویزای کار کویت و اشتغال در این کشور بپردازیم.
کویت کشور کوچکی است که در همسایگی کشورهای عربستان سعودی، عراق و جمهوری اسلامی ایران واقع شده است. این کشور زمستانهایی سرد و تابستانهایی به شدت گرم دارد. زبان رسمی این کشور عربی بوده و واحد پول رسمی آن دینار است که ارزشمندترین و قدرتمندترین واحد پول دنیا به شمار میرود. جالب است بدانید که یکسوم جمعیت کشور کویت را مهاجران به این کشور تشکیل میدهند. اقتصاد کشور کویت بر پایه فروش نفت است؛ چرا که دومین میدان بزرگ نفتی جهان در این کشور قرار دارد.
با توجه به شرایط اقتصادی کویت، سطح رفاه اجتماعی مردم این کشور بسیار بالا است. باید اشاره کرد هزینههای زندگی در کویت نیز بالا بوده و پایتخت این کشور یعنی شهر کویت یکی از گرانترین شهرهای جهان به شمار میرود. با وجود اینکه که هزینههای زندگی در این کشور بالا است، اما به همان مقدار میزان درآمد مشاغل مختلف نیز در این کشور بالا است.
باید اشاره کرد که کشور کویت ذخایر نفتی زیادی دارد و از کل نفت دنیا، میزان تولید ناخالص داخلی این کشور چیزی در حدود هفت درصد است. به همین دلیل یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا به شمار میرود و بسیاری از افراد برای اخذ ویزای کار کویت تلاش میکنند. لازم به ذکر است که متقاضیان باید با قوانین استخدامی و اشتغال در کشور کویت آشنایی داشته باشند.
مهمترین شرط اخذ ویزای کار کویت، داشتن پیشنهاد کاری از یک کارفرمای کویتی است. البته باید بدانید فقط داشتن کسبوکار یا موفقیت کاری در کشور کویت بدون تابعیت این کشور به معنی کارفرما بودن برای جذب نیرو نیست. یعنی کارفرما حتما باید تابعیت کویت را داشته باشد و وظیفه دارد که تمام کارهای اداری متقاضی برای اخذ ویزای کار کویت را انجام دهد. از جمله این کارهای اداری میتوان به افتتاح حساب بانکی، اجاره خانه، اخذ ویزا و موارد دیگر اشاره کرد.
کشور کویت به دلیل اقتصاد قوی یک مقصد عالی برای مهاجرت کاری به شمار میرود. چرا که مهاجرین برای اشتغال پیدا کردن، فرصت شغلی زیادی در کویت خواهند داشت. بنابراین میتوان گفت که اخذ ویزای کویت مزایای زیادی خواهد داشت که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تمامی متقاضیان عربزبان حوزه خلیج فارس که قصد مهاجرت کاری به کویت را دارند، حتما باید ویزای کار کویت را دریافت کنند. به این صورت میتوانند وارد بازار کار کشور کویت شوند. با توجه به اینکه تنها شرط اعطای ویزای کار به متقاضیان، داشتن پیشنهاد کاری از یک کارفرما و اسپانسر است، همان اسپانسر باید برای متقاضی مجوز و ویزای کار را دریافت کند. پس از صدور مجوز کار، اداره امور مهاجرتی کشور کویت نسخهای از مجوز را به سفارت کویت در کشور محل زندگی متقاضی ارسال خواهد کرد. لازم به ذکر است که کارفرمایان برای دریافت ویزای کار کویت کارمندان خود به NOC و یا امضا تایید شده کارمندان خود نیاز خواهند داشت.
در صورتی که کشور محل زندگی متقاضی، سفارت کویت نداشته باشد، اسپانسر یا همان کارفرما باید مدارک مربوطه را به وزارت آن کشور ارسال کند. جالب است بدانید هنگامی که متقاضی ویزای کار دریافت میکند، خود او اسپانسر خانوادهاش میشود و کارهای اداری اخذ ویزای همراه را برای خانواده خود انجام خواهد داد. باید اشاره کرد در صورتی که همراهان متقاضی هم قصد کار کردن در کویت را داشته باشند باید جداگانه ویزای کار کویت را دریافت کنند.
با توجه به شرط داشتن پیشنهاد کاری از یک کارفرمای کویتی برای اخذ ویزای کار کویت، میتوان گفت اولین مدرک، ارائه پیشنهاد رسمی کارفرما است. جالب است بدانید شهروندان برخی از کشورهای عربی مانند قطر، بحرین، عربستان سعودی و امارات برای کاریابی در کویت نیازی به اخذ ویزای کار ندارند. باید اشاره کرد که شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا، ژاپن و کانادا در اولویت اخذ ویزای کار کویت قرار دارند. اما شهروندان کشورهای دیگر ابتدا باید یک کارفرما و اسپانسر پیدا کرده تا بتوانند از او پیشنهاد کاری رسمی دریافت کنند.
پس از دریافت پیشنهاد کاری، کارفرما یا اسپانسر از متقاضی میخواهد که مدارکی را آماده کرده و برای او ارسال کند. اما باید بدانید که صدور ویزای کار کویت کاملا به افسر صدور ویزا بستگی دارد. مدارکی که متقاضی باید به منظور اخذ ویزا برای اسپانسر ارسال کند، شامل موارد زیر میشوند:
سالهای زیادی است که کشور کویت به یک مقصد برای کار و اشتغال در میان مردم سراسر دنیا محبوبیت پیدا کرده است. درآمد نفتی و رفاه بالا، جمعیت کم و درخواست پایین استخدامی مردم کویت، همگی عواملی هستند که باعث شدهاند محبوبیت کویت برای کار افزایش پیدا کند. سالانه بسیاری از متقاضیان مهاجرت کاری از سراسر دنیا که دارای تخصص و مهارت در حیطه کاری خود هستند، به این کشور مهاجرت میکنند.
به طور کلی بیشتر نیروی کار مهاجر به کشور کویت را شهروندان کشورهای عربی و کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران تشکیل میدهند. یک نکته بسیار جالب درباره کار در کویت این است که نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین و در حدود دو درصد است. با توجه به این موضوع میتوان گفته که بیشتر کارجویانی که به کویت مهاجرت میکنند، موفق به اشتغال در حیطه تخصصی خود میشوند.
یک مساله بسیار مهم درباره مهاجرت به کشوری دیگر برای متقاضیان این است که بتوانند راهی برای بردن خانواده خود به کشور مقصد پیدا کنند. مخصوصا متقاضیان متاهلی که برای کار مهاجرت میکنند، همیشه به دنبال اخذ ویزا برای بردن همسر و فرزندان خود به کشور مقصد هستند. افرادی که برای کار به کشور کویت مهاجرت میکنند، این امکان را دارند که همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را به کویت ببرند. برای این کار باید پس از اخذ ویزای کار، اسپانسر همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود شوند. سپس کارهای اداری لازم را برای اخذ ویزای همراه برای آنها انجام دهد.
نکته بسیار مهمی که درباره ویزای همراه وجود دارد این است که اعتبار آن به اعتبار ویزای کار متقاضی بستگی دارد. به این ترتیب در صورتی که کارفرما قرارداد و ویزای کاری متقاضی را تمدید کند، ویزای همراهان متقاضی نیز به همان مقدار تمدید خواهد شد. در صورتی که هر کدام از همراهان متقاضی بخواهد در کویت مشغول به کار شود، باید همان فرایند اخذ ویزای کار کویت را طی کند. در واقع باید به صورت جداگانه ویزای کار کویت را بگیرد.
با توجه به سطح رفاه اجتماعی و کیفیت زندگی بالای مردم کویت میتوان نتیجه گرفت که میزان دستمزد کار و درآمد در کویت بالا است. همچنین میزان در آمد و کیفیت زندگی در کشور کویت با یکدیگر تناسب دارند. جالب است بدانید که میزان درآمد در کشور کویت با کشورهای اروپایی هم سطح بوده و در این زمینه در میان بیست کشور اول دنیا قرار دارد.
باید اشاره کرد که میزان درآمد افراد شاغل در این کشور با توجه به نوع شغل و سابقه کاری متفاوت است. جالب است بدانید که میزان درآمد در کشور کویت به طور میانگین حدود ۱۲۶۰ دینار کویت در ماه است. همچنین میتوان گفت که میانگین حداقل میزان درآمد ماهانه در این کشور حدود ۳۲۰ دینار کویت و حداکثر میزان درآمد حدود ۵۶۴۰ دینار کویت میباشد.
میزان درآمد هر شغلی در کویت با توجه به سختی و سابقه کاری تفاوت دارد. به عنوان مثال یک حسابدار در این کشور به طور میانگین حدود ۹۰۰ دینار کویت در ماه درآمد دارد. اما درآمد یک دندانپزشک در حدود ۳۲۰۰ دینار کویت است. مشاغل مدیریتی نیز با یکدیگر متفاوت هستند؛ برای مثال میانگین درآمد یک مدیر اجرایی ۲۹۰۰، مدیر مالی ۲۷۰۰ و مدیر کل ۱۲۰۰ دینار کویت است. شاید جالب باشد بدانید که مشاغل مهندسی هم میزان درآمد متفاوتی در کشور کویت دارند. برای مثال، یک مهندس عمران ۱۲۰۰ دینار کویت، مهندس کامپیوتر ۱۰۰۰ دینار کویت و مهندس مکانیک ۱۳۰۰ دینار کویت به طور میانگین درآمد ماهیانه دارد.
با توجه به شرایط اقتصادی و میزان تولید داخلی کشور کویت در هر سال، کارفرمایان به جذب نیروی کار ماهر و متخصص یا نیروی کار معمولی میپردازند. فرایند جذب نیروی کار در کشور کویت مانند هر کشور دیگری از طریق آگهیهای استخدامی انجام میشود. برخی از مشاغل در کویت نیازمند تخصص بسیار بالا هستند و میزان درآمد بالا به همراه شرایط کاری بسیار مناسبی دارند. از جمله این مشاغل میتوان به شغلهای مهندسی مانند مکانیک، مهندسی کشتیسازی، مهندسی نفت و مهندسی کامپیوتر اشاره کرد.
گفتنی است که بسیاری از متقاضیان دارای مدرک مهندسی فنی، هر سال به کویت مهاجرت کرده و به راحتی استخدام میشوند. لازم به ذکر است که مشاغل حوزه هنر، حقوق و حسابداری از جمله شغلهایی هستند که در کشور کویت شانس استخدامی بسیار پایینی دارند. جالب است بدانید که کشورهایی مانند آلمان و اتریش ویزای جستجوی کار دارند که متقاضیان با دریافت آن میتوانند به کشور مقصد مهاجرت کرده و به دنبال کار بگردند. همچنین کشورهایی مثل کانادا و استرالیا برنامههایی مانند اسکیل ورکر (Skill Worker) را برای متقاضیان مهاجرت کاری ایجاد کردهاند.
کشور کویت چنین امکانات و زیرساختهایی ندارد؛ به همین دلیل لیستی از مشاغل مورد نیاز ندارد. در واقع مشاغل مورد نیاز با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر این کشور در هر سال تعیین میشوند. متقاضیان مهاجرت کاری به کویت میتوانند به موسسههای کاریابی مراجعه کرده و شغل مورد نظر پیدا کرده تا بتوانند از کارفرما دعوتنامه بگیرند.
یکی از اهداف اصلی متقاضیان مهاجرت به کشورهای دیگر اخذ اقامت دائم و تابعیت آن کشور است. متقاضیانی که برای کار به کویت مهاجرت میکنند. برخلاف کشورهای اروپایی و کشورهایی مانند کانادا و استرالیا، دولت کویت به سختی اقامت دائم و تابعیت را به متقاضیان اعطا میکند. ویزاهای صادر شده توسط دولت کویت همگی موقت هستند. اما باید بدانید که فرایند اخذ اقامت دائم و تابعیت در این کشور بسیار متفاوت است. چرا که در این کشور فرایند به این صورت نیست که متقاضی ابتدا اقامت موقت گرفته، سپس اقامت دائم و در نهایت تابعیت کویت را دریافت کند.
دولت کویت فقط تحت برخی شرایط مانند حضور بیش از پنج سال اقامت دائم و تابعیت کشور خود را به متقاضیان اعطا خواهد کرد. درست است که با تمدید قرارداد کاری، ویزای کار کویت هم تمدید میشود، اما برخلاف کشورهای دیگر با پنج سال حضور در کشور اقامت دائم به متقاضی داده نمیشود. متقاضیانی که قصد اخذ اقامت دائم و تابعیت کشور کویت هستند، باید ۲۰ سال به صورت متوالی در کشور کویت زندگی کنند. لازم به ذکر است که شهروندان کشورهای عربی باید ۱۵ سال متوالی در کویت حضور داشته باشند تا بتوانند اقامت دائم و تابعیت این کشور را بگیرند. البته شرایط دیگری نیز برای اخذ اقامت دائم و تابعیت کویت وجود دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
با توجه به اینکه نرخ تورم و مالیات در کشور کویت پایین بوده و درآمد مردم بالا است، هزینه زندگی نسبت به این شرایط وضعیت بسیار مناسب دارد. به همین دلیل قدرت خرید شهروندان کویت بسیار بالا است. باید اشاره کرد که مواد غذایی و بهداشتی در کشور کویت با هزینه خرید پایین و کیفیت بالا عرضه میشوند. به عبارتی دیگر میتوان گفت که مردم کویت در درآمد نفتی این کشور سهیم هستند. به همین دلیل مردم این کشور به راحتی میتوانند هر نوع کالایی را خریداری کنند.
با توجه به سبک هر شخص برای زندگی کردن، هزینههای او در کشور کویت میتواند متفاوت باشد. به عبارتی دیگر هزینه زندگی در کشور کویت با توجه به سلیقه فرد در نوع مسکن، مواد غذایی، تحصیلات و موارد دیگر تعیین میشود.
اما چیزی که مشخص است گرانتر بودن زندگی در کویت نسبت به ایران بوده که میزان آن در حدود ۳۶ درصد تخمین زده میشود. به طور میانگین هزینه اجاره مسکن در کویت، حدودا بین ۲۶۰ دینار تا ۵۸۰ دینار کویت است. همچنین درباره حملونقل باید برای بلیت مترو ۱.۵ دینار، کرایه تاکسی یک دینار و خرید بنزین هر لیتر ۰.۱ دینار هزینه کرد.
کشور کویت برای متقاضیان مهاجرت کاری میتواند یک گزینه بسیار عالی باشد. چرا که این کشور یکی از قدرتمندترین کشورهای سراسر دنیا از نظر اقتصاد است. همچنین توازن میزان درآمد و هزینه زندگی در این کشور باعث شده تا کویت به یک مقصد محبوب برای متقاضیان مهاجرت کاری تبدیل شود.
اخذ ویزای کار کویت نسبتا آسان است و با یک دعوتنامه پیشنهاد کاری از سوی کارفرما، راه برای اخذ این ویزا هموار میشود. اما اخذ اقامت دائم و تابعیت کشور کویت نسبتا دشوار است چرا که متقاضی باید ۲۰ سال متوالی در این کشور حضور داشته باشد. اما بدون اقامت دائم و با تمدید قرارداد کاری نیز میتوان اقامت موقت در کویت را تمدید کرد. بنابراین بدون اخذ اقامت دائم هم میتوان به راحتی در کشور پیشرفته و ثروتمند کویت زندگی کرد.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.
سلام، یک سوال: میشه با داشتن ویزای کاری کویت، درین کشور ماشین شخصی خریداری کرد؟ اگر میشه آیا ایران اجازه ورود ماشین رو میده؟ مثلا برای یک ماه؟
سلام بهنام عزیز وقتتون بخیر
متاسفانه در این زمینه اقدام نمیکنیم.
بسیار عالی هستین شما
سلام کیامرث عزیز وقتتون بخیر
ممنون که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتین.