مهاجرت دامپزشک مطلبی است که در این مقاله با جزئیات به آن پرداخته ایم. تفاوتهای نظام آموزشی رشته دامپزشکی در سیستم آموزش عالی کشور ایران و کشورهای توسعهیافته، یکی از اصلیترین دلایلی است که پیش روی مهاجرت کاری برای دامپزشکی وجود دارد. این در حالی است که دامپزشکان ایرانی از نظر تئوری میتوانند در سراسر دنیا حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشند. چالش پیش روی دامپزشکان متقاضی مهاجرت، بهینهسازی مهارتهایشان در قالب استانداردهای تعیین شده در سایر کشورها است.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
باتوجهبه نیاز جوامع و صنایع درحالتوسعه و توسعهیافته به تخصص فارغالتحصیلان رشته دامپزشکی، چنانچه متقاضیان مهاجرت این رشته بتوانند از پس مرحله بهینهسازی مهارتهای خود بربیایند، میتوانند بهراحتی سایر مراحل موجود در مسیر مهاجرت را از پیش روی خود بردارند. از میان کشورهایی که با آغوش باز پذیرای فارغالتحصیلان ایرانی رشته دامپزشکی هستند میتوانیم به کشورهای نیوزلند، استرالیا، هلند، کانادا، ایالات متحده آمریکا، کویت، عمان، نروژ، کره جنوبی، ژاپن، فرانسه، فنلاند، دانمارک، بلژیک، اسپانیا، آلمان و اتریش اشاره کنیم.
از میان این کشورها میتوانیم از استرالیا و نیوزلند بهعنوان قدیمیترین میزبانان دامپزشکان ایرانی یاد کنیم. از سوی دیگر، میزان تقاضای دامپزشکان برای مهاجرت به کشورهای بریتانیا، آمریکا، کانادا و آلمان بیشتر از سایرین است. در ادامه سعی میکنیم به طور خاص پیرامون شرایط مهاجرت کاری برای دامپزشکی به کشورهای آمریکا و بریتانیا صحبت کنیم.
طبیعتاً برای کار تحت هر عنوانی در کشور آمریکا نیازمند در اختیار داشتن ویزای کار این کشور خواهید بود. بااینحال، برای اینکه بتوانید بهعنوان دامپزشک در این کشور مشغول به کار شوید، باید علاوه بر پاسکردن شرایط تعیین شده برای دریافت ویزا، از پس گذراندن استانداردهای تعیین شده توسط سازمان AVMA کشور آمریکا نیز بربیایید.
همانطور که سازمان AVMA در اساسنامه خود متذکر شده است، کارکنان و مسئولین این سازمان هیچگونه دخل و تصرفی در روند صدور ویزای کار کشور آمریکا ایفا نمیکنند. بر همین اساس، بهمنظور پشت سر گذاشتن مراحل مهاجرت کاری برای دامپزشکی لازم است فارغ از دریافت تأییدیه از سوی سازمان AVMA کشور آمریکا، شرایط ذکر شده برای صدور ویزای کار توسط این کشور را نیز رعایت کرده باشید.
دریافت و یا عدم دریافت تأییدیه از سوی سازمان AVMA کشور آمریکا هیچگونه تأثیری روی روند صدور ویزای کار شما از سوی کشور آمریکا نخواهد داشت. اگرچه که با در اختیار داشتن ویزای این کشور اجازه ورود به خاک آمریکا را خواهید داشت. بااینحال، صرف در اختیار داشتن ویزای کار کشور آمریکا ضامن موفقیتآمیز بودن مراحل مهاجرت کاری برای دامپزشکی نخواهد بود.
برای این که بتوانید بهعنوان دامپزشک در کشور آمریکا مشغول به کار شوید دو شرط کلی پیش رویتان وجود دارد که لازم است حداقل یک مورد از آنها را برآورده کنید:
با مراجعه به کمیسیون آموزشی سازمان AVMA کشور آمریکا، در دورههای ارائه شده توسط این سازمان برای دامپزشکان فارغالتحصیل شده در کشورهای خارجی حضور پیدا کنید. مفاد این دورهها که تحت عنوان دورههای ECFVG شناخته میشوند، سالبهسال و بر اساس نیازهای علم دامپزشکی در کشور آمریکا تغییر میکنند. عبور موفقیتآمیز از این دورهها مدرک ویژهای را برایتان به ارمغان خواهد آورد که در اختیار داشتن آن به معنای پشت سر گذاشتن موفقیتآمیز مراحل اصلی مهاجرت کاری برای دامپزشکی است.
دومین شرطی که میتوانید با رعایت آن بهمنظور مهاجرت با رشته دامپزشکی پیشقدم شوید، این است که باتکیهبر مهارتها و دانشی که در ایران آموختهاید، در دورههای ارائه شده توسط کالجهای تأیید شده از سوی سازمان AVMA کشور آمریکا شرکت کنید. با شرکت در این دورههای مدون، مدرک معتبری از سوی شورای آموزشی سازمان AVMA کشور آمریکا به شما ارائه میشود که میتوانید به کمک آن در کشور مذکور مشغول به کار شوید.
فارغ از اینکه کدام یک از شروط بالا را برای معادلسازی مدارکتان در کشور آمریکا بپذیرید، لازم است برای دریافت مجوز کار بهعنوان دامپزشک در این کشور از پس امتحان گواهی کار دامپزشکان بربیایید. گذراندن این آزمون به معنای آن است که شما با تمامی الزامات کاری یک دامپزشک در ایالات متحده آمریکا آشنایی دارید.
این آزمون توسط شورای بینالمللی ارزیابی دامپزشکی برگزار میگردد و گذراندن آن به منزله عبور از مرحله نهایی مهاجرت کاری برای دامپزشکی است. البته باتوجهبه ایالت مورد نظرتان برای سکونت، ممکن است نیازمند حضور در گروه دیگری از آزمونهای ایالتی نیز باشید. بااینحال، اگر از پس دو مرحله قبلی برآمده باشید نیازی به نگرانی درباره سطح پیچیدگی آزمونهای ایالتی نخواهید داشت.
همانطور که گفتیم، مراحل اصلی مهاجرت دامپزشک با گذراندن آزمون امتحان گواهی کار دامپزشکان به پایان میرسد؛ اما باتوجهبه این که مرحله حضور در آزمونهای ایالتی خواهوناخواه پیش روی برخی از دامپزشکان متقاضی امر مهاجرت به کشور آمریکا قرار میگیرد، بد نیست نیمنگاهی هم به استانداردهای مرتبط با برگزاری این آزمونها بیندازیم.
برای اینکه بتوانید در ایالتهای مختلف کشور آمریکا در زمینه دامپزشکی مشغول به کار شوید، باید از پس آزمونهای ایالتی مرتبط با این رشته بربیایید. نکته جالبتوجه این مرحله آن است که هرکدام از ایالتهای کشور آمریکا آزمون مخصوص به خود را برای پذیرش داوطلبان کار در زمینههای مرتبط با رشته دامپزشکی برگزار میکنند.
آزمون برگزار شده توسط هر ایالت بر اساس قوانین و پیشنیازهای کار در آن ایالت طراحی میشود. شما میتوانید برای آشنایی با قوانین کار دامپزشکان در ایالت مورد نظرتان، به وبسایت سازمان AVMA کشور آمریکا مراجعه کنید.
سازمان AVMA کشور آمریکا هیچگونه خدماتی مبنی بر پیدا کردن شغل و یا دریافت ویزای کار به دامپزشکان متقاضی مهاجرت به این کشور ارائه نمیکند. چنانچه از پس مراحل بالا بربیایید، پیدا کردن شغل بهعنوان یک دامپزشک در کشور آمریکا کاملاً بر عهده خودتان است. عمده متقاضیان مهاجرت کاری برای دامپزشکی به کشور آمریکا بهمنظور پیدا کردن شغل مورد نظر خود موقعیتهای شغلی موجود در سایت سازمان AVMA را جستوجو میکنند.
باتوجهبه حجم بالای تقاضا برای کار بهعنوان دامپزشک در کشور آمریکا و محدود بودن منابع کاریابی، طبیعتاً اکتفا به همین منابع محدود، کار متقاضیان را برای اتمام موفقیتآمیز مراحل مهاجرت کاری سخت میکند. در چنین شرایطی پیشنهاد ما به شما این است که برای گذراندن مراحل مهاجرت کاری به کشور آمریکا و پیدا کردن شغل در این کشور روی کمک متخصصان مؤسسه هرمس اپلای حساب باز کنید.
متخصصان مؤسسه هرمس اپلای با سالها تجربه در زمینه حل پروندههای مهاجرت کاری به کشور آمریکا، آماده همراهی شما در مسیر پیدا کردن مشاغل مرتبط با رشته دامپزشکی در کشور آمریکا هستند؛ پس بدون دلهره مقدمات مهاجرت کاری خود به آمریکا را فراهم کنید.
آن دسته از فارغالتحصیلانی که مدرک دانشگاهی خود را خارج از کشور آمریکا دریافت کردهاند، باید پس از گذراندن دورههای پیشنیاز، در دورههای کارآموزی نیز شرکت کنند. در شرایط عادی وظیفه برقراری تماس با دانشکدههای دامپزشکی به جهت ثبتنام در دورههای کارآموزی ارائه شده توسط آنها به عهده دانشجو است.
بااینحال مؤسسه هرمس اپلای میتواند شما را در زمینه یافتن دوره کارآموزی مناسب یاری کند. توجه داشته باشید حضور در این دورهها برای اخذ مجوز کاری بهعنوان دامپزشک در کشور آمریکا ضروری است. از طرفی باید به این نکته توجه داشته باشید که شرایط برگزاری آزمون از هر دانشگاه به دانشگاه دیگر متفاوت خواهد بود.
اهمیت صحبت درباره مهاجرت کاری برای دامپزشکی به کشور بریتانیا در آن جا مشخص میشود که در صورت برآوردهکردن شرایط مهاجرت کاری به کشور مذکور، از پس گذراندن مراحل مرتبط با مهاجرت کاری به نود و پنج درصد کشورهای عضو اتحادیه اروپا برخواهید آمد.
تا پیش از همهپرسی اتحادیه اروپا ورود دامپزشکان به کشورهای این حوزه دشواریهای مخصوص به خود را داشت؛ اما نکته قابلتوجه این است کشور بریتانیا پس از اجرای برگزیت بهتدریج از زیر پرچم اتحادیه اروپا خارج شد و از پذیرش قوانین جدید مهاجرتی این حوزه سر باز زد. قوانین مهاجرت کاری برای دامپزشکی به کشور بریتانیا در واقع همان سری قوانین قدیمی اتحادیه اروپا برای پذیرش دامپزشکان هستند.
از طرف دیگر، قوانین فعلی اتحادیه اروپا برای پذیرش افراد متخصص شباهتهای زیادی به قوانین بریتانیا دارد. در واقع قوانین فعلی کشورهای اتحادیه اروپا، نسخهای تخفیف یافته از قوانین مهاجرت حاکم بر کشور بریتانیا محسوب میشوند؛ به همین دلیل شما با آمادهسازی مدارک لازم جهت مهاجرت کاری به کشور بریتانیا، شانس بسیار بالایی برای دریافت ویزای کار از سوی 95 درصد از کشورهای عضو اتحادیه خواهید داشت.
نکته مثبتی که پیرامون کاریابی برای دامپزشکان در کشور بریتانیا وجود دارد، بازار غنی این کشور در زمینه مشاغل مرتبط با رشته دامپزشکی است. به قول کارشناسان مسائل مهاجرت در کشور بریتانیا، داشتن مدرک فارغالتحصیلی از رشته دامپزشکی به مانند بهرهمندی از پاسپورتی است که میتوانید به کمک آن به کل دنیا سفر کنید. بااینحال، صرف اینکه مدرکی در دست داشته باشید و اندک تجربیاتی در زمینه دامپزشکی، برای موفقیت در زمینه اخذ ویزای کاری کشور بریتانیا کافی نیستند.
دامپزشکان برای ورود به کشور بریتانیا نیازمند داشتن ویزای کار هستند. دریافت ویزای کار شرایط مخصوص به خود را دارد؛ اما چنانچه بتوانید در اولین گام، مناسبترین نوع ویزا جهت ورود به کشور بریتانیا را انتخاب کنید، باقی مراحل اخذ ویزا دشواری چندانی نخواهد داشت. در ادامه بیشتر درباره انواع ویزا جهت مهاجرت کاری برای دامپزشکی صحبت خواهیم کرد.
دامپزشکان برای ورود به کشور بریتانیا چهار انتخاب پیش رو دارند. انتخاب اول این است به گرفتن ویزای tier 2 قناعت کنند. این نوع از ویزای مهاجرتی مخصوص آن دسته از دامپزشکانی است که از سوی یک کارفرمای بریتانیایی پیشنهاد کار دریافت کرده باشند. آن چه پروسه دریافت این ویزا را دشوار میکند، پیچیدگیهای مرتبط با دریافت گواهینامه از سوی یک کارفرمای معتبر بریتانیایی است.
روند صدور این ویزا حدود سه ماه به طول میانجامد؛ به همین دلیل لازم است سه ماه پیش از شروع قراردادتان با کمپانی مقصد، برای دریافت ویزا اقدام کنید. این در شرایطی است که اگر ویزایتان زودتر صادر شود، تنها مجاز خواهید بود 14 روز پیش از شروع مدتزمان اعتبار گواهی صادر شده از سوی کارفرمای بریتانیایی در این کشور ساکن شوید. به کمک این ویزا شما میتوانید حداکثر پنج سال و حداقل به مدت بازه اعتبار گواهی کارتان بهعلاوه یک ماه در کشور بریتانیا اقامت پیدا کنید.
سه نوع ویزای کار معتبر دیگر جهت انجام مهاجرت دامپزشکی وجود دارند که شامل ویزاهای tier 5، working holiday و Ancestry هستند. از میان تمامی انواع ذکر شده ویزا برای مهاجرت دامپزشکان به بریتانیا، شاید دریافت ویزای working holiday راحتتر از باقی موارد باشد. دارندگان این ویزا میتوانند به مدت دو سال و در ضمن سفرشان به کشور بریتانیا در این کشور مشغول به کار شوند.
البته در این شرایط نیز پیدا کردن کارفرما میتواند برای افراد چالشبرانگیز باشد. بااینحال تا زمانی که متخصصان حقوقی مؤسسه هرمس اپلای در کنارتان باشند، جای هیچگونه نگرانی در زمینه دریافت این ویزا وجود نخواهد داشت. توجه داشته باشید این نوع از ویزا تنها به افراد 17 تا 30 ساله تعلق میگیرد. در برخی از موارد، گواهی اعطا شده توسط کارفرما به متقاضیان مهاجرت میتواند علاوه بر کلید دریافت ویزا، جایگزینی برای مراحل انطباق مدرک تحصیلی با استانداردهای بریتانیایی باشد.
حال که شرایط مهاجرت دامپزشک جهت ورود به دو کشور پرطرفدار بریتانیا و ایالات متحده آمریکا را میدانید، میتوانید بهخوبی برای شروع فرایندهای مهاجرت خود برنامهریزی کنید. طبیعتاً جهت پیشبرد این فرایندها نیاز به حل مسائل مرتبط با پیدا کردن کارفرما در کشورهای مختلف و یا برقراری ارتباط با مؤسسات آموزشی خارجی خواهید داشت. مشاوران مؤسسه حقوقی هرمس اپلای با سالها تجربه در زمینه یاری دامپزشکان جهت مهاجرت کاری به کشورهای خارجی، آمادهاند تا شما را در پیدا کردن کار همراهی کنند.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.