پاسپورت نروژ مطلبی است که در این مقاله با جزئیات به آن پرداخته ایم. کشور نروژ یکی از کشورهایی است که سیستم آموزشی بسیار قوی و امکانات رفاهی باکیفیتی دارد. به همین دلیل بسیاری از متقاضیان در تلاش برای مهاجرت به این کشور و اخذ اقامت دائم آن هستند. با اخذ اقامت دائم نروژ راه شما برای دریافت پاسپورت و اخذ تابعیت هموار میشود. دلیل تلاش متقاضیان برای اخذ پاسپورت نروژ اعتبار بالای این گذرنامه است؛ زیرا با آن میتوان به بیشتر کشورهای دنیا بدون اخذ ویزا سفر کرد. برای اخذ پاسپورت متقاضیان باید ابتدا با روشهای مهاجرت به نروژ آشنا شوند و سپس از شرایط اخذ پاسپورت آگاهی پیدا کنند. چرا که شرایط اخذ پاسپورت در هر روش مهاجرتی، متفاوت است. با ما همراه باشید تا به روشهای اخذ پاسپورت نروژ بپردازیم.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
اخذ پاسپورت نروژ مزایای بسیار زیادی دارد که یکی از آنها سفر به بیشتر کشورهای دنیا بدون نیاز به اخذ ویزا است. پاسپورت کشور نروژ به همراه کشورهای دانمارک، بلژیک، پرتغال، لهستان، ژاپن، کره جنوبی، ایرلند و نیوزیلند در رتبه سوم قدرتمندترین پاسپورتهای دنیا قرار دارد. با داشتن پاسپورت کشور نروژ میتوانید به ۱۷۱ کشور دنیا بدون اخذ ویزا سفر کنید.
در واقع فقط ۲۷ کشور در دنیا وجود دارند که برای سفر به آنها با گذرنامه نروژ باید ویزا داشته باشید. برای سفر به ۴۹ کشور از ۱۷۱ کشوری که بدون اخذ ویزا میتوان با گذرنامه نروژ به آنها سفر کرد، باید ویزای بدو ورود دریافت کنید. از دیگر مزایای اخذ پاسپورت نروژ میتوان به داشتن حق رای در انتخابات این کشور، افتتاح حساب بانکی و استفاده از خدمات درمانی و رفاهی اشاره کرد.
در گذشته اخذ تابعیت مضاعف در نروژ امکانپذیر نبود؛ به این معنی که متقاضیان با اخذ تابعیت نروژ باید تابعیت قبلی خود را باطل میکردند. باید بدانید که تعداد کمی از کشورهای اروپایی چنین قانونی را داشتند که نروژ یک از آنها بود. در نهایت پارلمان نروژ در سال ۲۰۱۸ این قانون را لغو و قانون جدیدی را تصویب کرد که از ژانویه ۲۰۲۰ اجرایی شد. طبق این قانون جدید متقاضیان با اخذ تابعیت نروژ دیگر نیازی به باطل کردن تابعیت قبلی خود ندارند. جالب است بدانید که با تصویب این قانون میزان تقاضا برای مهاجرت به نروژ و اخذ اقامت دائم و تابعیت این کشور به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرد.
به دلیل سطح کیفی بسیار بالای زندگی و رفاه اجتماعی بالا در نروژ بسیاری از متقاضیان مهاجرت به دنبال اخذ پاسپورت این کشور هستند. یکی دیگر از دلایل مورد توجه قرار گرفتن پاسپورت نروژ امکان تحصیل رایگان در این کشور است. اخذ پاسپورت نروژ نیازمند دریافت اقامت دائم این کشور بوده که با یکی از روشهای مهاجرت به این کشور امکانپذیر خواهد بود. بنابراین ابتدا باید با روشهای مهاجرتی به کشور نروژ آشنا شوید تا بتوانید از شرایط اخذ پاسپورت آگاهی پیدا کنید. روشهای مهاجرتی برای اخذ پاسپورت نروژ شامل موارد زیر میشوند:
ادامه تحصیل
ویزای کاری
سرمایهگذاری
ازدواج
تولد
یکی از روشهای رایج برای اخذ تابعیت و پاسپورت هر کشوری ادامه تحصیل در آن کشور است که در کشور نروژ هم این امکان وجود دارد. البته لازم است بدانید که با ویزای تحصیلی نمیتوان اقامت دائم، تابعیت و پاسپورت نروژ را دریافت کرد. ویزای تحصیلی در واقع مجوز تحصیل در مدارس و دانشگاههای نروژ است. بنابراین متقاضیان باید پس از اتمام تحصیلات خود در نروژ، ویزای خود را به ویزای کاری تبدیل کنند. برای این کار باید پس از فارغالتحصیلی، به دنبال کار بگردند و به طور رسمی استخدام شوند. بنابراین میتوان گفت که ادامه تحصیل در نروژ روش غیر مستقیم اخذ تابعیت و پاسپورت این کشور به شمار میرود.
باید بدانید که کشور نروژ از یک سیستم آموزشی بینالمللی پیروی میکند و بیشتر دانشگاهها و کالجهای این کشور دولتی هستند. موسسات آموزش عالی دولتی تحت پوشش مالی دولت نروژ قرار گرفتهاند، به همین دلیل دانشجویان نروژی و بینالمللی به پرداخت هزینه تحصیل نیازی ندارند. از همین رو کشور نروژ یکی از مقصدهای محبوب برای مهاجرت تحصیلی به شمار میرود. لازم به ذکر است که متقاضیان مهاجرت تحصیلی باید هزینههای سفر به نروژ و زندگی در این کشور را پرداخت کنند.
تحصیل مقطع کارشناسی در دانشگاههای نروژ معمولا بین سه تا پنج سال طول خواهد کشید. طول دوره این مقطع با توجه به رشته انتخابی دانشجو متغیر است. معمولا مقطع کارشناسی در این کشور به زبان نروژی ارائه میشود، اما دانشجویان امکان تحصیل به زبان انگلیسی را خواهند داشت. در صورت تحصیل به زبان انگلیسی، برای اخذ پذیرش در این مقطع باید مدرک آیلتس با حداقل نمره ۵.۵ تا ۶ داشته باشید. همچنین باید مدارک تحصیل مربوط به دبیرستان خود را ارائه دهید. باید بدانید که دانشجویان مقطع کارشناسی در نروژ اجازه ۲۰ ساعت کار هفتگی را دارند که میتوانند از آن در رزومه خود برای استخدامی استفاده کنند. در نتیجه میتوانند اقامت کاری بگیرند تا یک قدم به اخذ تابعیت و پاسپورت نزدیکتر شوند.
طول دوره مقطع کارشناسی ارشد در نروژ معمولا یک تا دو سال است که با توجه به رشته انتخابی دانشجو تعیین میشود. در این مقطع هم امکان تحصیل به زبان انگلیسی وجود دارد. دانشجویان برای تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در نروژ به زبان انگلیسی باید مدرک آیلتس با حداقل نمره ۶.۵ داشته باشند. در این مقطع امکان اخذ ویزای همراه برای خانواده دانشجو امکانپذیر است. همراهان دانشجو در واقع شامل همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال میشوند. باید بدانید که همسر دانشجو اجازه کار تماموقت در نروژ را خواهد داشت. به این ترتیب نیمی از مسیر اخذ پاسپورت نروژ برای متقاضی طی خواهد شد. دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد اجازه ۳۰ ساعت کار هفتگی را دارند که در آینده میتوانند در رزومه کاری خود قرار دهند.
دوره دکترا در نروژ معمولا به صورت تحقیقی بوده و حدود سه تا پنج سال طول خواهد کشید. طول دوره این مقطع با توجه به رشته انتخابی دانشجویان متفاوت است. برای تحصیل مقطع دکترا، دانشجویان ابتدا باید یک استاد راهنما یا سوپروایزر پیدا کنند. سپس مدارک خود اعم از مدارک تحصیلی مقاطع قبلی، مقالات پژوهشی بینالمللی، انگیزهنامه و توصیهنامه به دانشگاه ارائه دهند. همچنین باید مدرک آیلتس با حداقل نمره ۷ داشته باشند. لازم به ذکر است که دانشجویان مقطع دکترا اجازه ۴۰ ساعت کار در هفته را دارند که میتوانند این کار را به رزومه کاری خود اضافه کنند تا یک قدم به اخذ پاسپورت نروژ نزدیکتر شوند.
رایجترین روش برای اخذ پاسپورت نروژ ویزای کاری این کشور است. متقاضیان برای اینکه بتوانند ویزای کاری نروژ را دریافت کنند باید از یک کارفرمای نروژی پیشنهاد کار داشته باشند. شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا بدون اخذ ویزا، فقط با داشتن پیشنهاد کاری رسمی میتوانند در کشور نروژ مشغول به کار شوند. در صورتی که این شهروندان بخواهند بیشتر از سه ماه در نروژ اقامت داشته باشند باید به اداره پلیس این کشور مراجعه کرده و ثبت نام کنند. البته اگر این شهروندان در طول این سه ماه به کشور خود بازگردند، به ثبت نام در اداره پلیس نیازی ندارند. چرا که یک دوره سهماهه جدید از ابتدا برای آنها شروع میشود.
شرایط برای شهروندان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا کاملا متفاوت است. این شهروندان باید ابتدا ویزای کاری نروژ را دریافت کنند. برای اینکه بتوانند اقامت کاری نروژ را بگیرند باید از یک کارفرما که تابعیت نروژی دارد، پیشنهاد کاری داشته باشند. دریافت پیشنهاد کاری نیازمند شرایط خاصی است که از جمله آنها میتوان به مدارک تحصیلی و رزومه کاری اشاره کرد.
متقاضیان کار در نروژ با گذشت سه سال از اقامت موقت کاری در این کشور میتوانند اقامت دائم نروژ را دریافت کنند. البته اقامت دائم این کشور به شرط حضور مداوم به مدت سه سال در نروژ به متقاضی داده میشود. همچنین متقاضی باید حداقل ۱۶ سال و حداکثر ۵۵ سال سن داشته باشد. برای کار در نروژ، متقاضی باید یک دوره آموزش زبان نروژی بگذراند یا از شهرداری یک گواهی معافیت از آموزش زبان دریافت کند. به این ترتیب در صورت نداشتن سابقه کیفری و اقامت به مدت ۱۰ سال در نروژ، متقاضی میتواند تابعیت و پاسپورت این کشور را به دست آورد. لازم به ذکر است که از این ۱۰ سال، متقاضی باید حداقل ۷ سال را به صورت مداوم در کشور نروژ حضور داشته باشد.
مهاجرت از طریق سرمایهگذاری در واقع یکی از روشهای معمول اخذ اقامت کشور نروژ به شمار میرود. سرمایهگذاری در هر کشوری به روشهای مختلفی امکانپذیر است که از جمله آنها میتوان به ثبت شرکت، خرید سهام، استارتاپ و خرید ملک اشاره کرد. خرید ملک در کشور نروژ امکانپذیر است و قیمت آن در هر شهری متفاوت خواهد بود. البته قیمت املاک در نروژ به موارد دیگری مانند موقعیت ملک در مرکز شهر یا حومه و سال ساخت ملک نیز بستگی دارد. باید اشاره کرد که با خرید ملک نمیتوان اقامت دائم و پاسپورت نروژ را دریافت کرد. اما افرادی که اقامت دائم نروژ را به روشهای دیگر دریافت کرده باشند، امکان خرید و فروش ملک در نروژ را خواهند داشت.
روش رایج سرمایهگذاری در نروژ برای اخذ اقامت دائم و پاسپورت این کشور ثبت شرکت است. برای سرمایهگذاری به این روش باید یک طرح کسبوکار یا همان بیزینس پلن قوی داشته باشید. در این بیزینس پلن باید نوع شرکت و برنامههای آن برای فعالیت اقتصادی در نروژ مشخص شده باشند. لازم است بدانید که حداقل سرمایه برای ثبت شرکت در نروژ ۲۵ هزار یورو است. با گذشت سه سال از ثبت شرکت و اقامت در این کشور میتوانید اقامت دائم نروژ را دریافت کنید. در صورت اقامت مداوم به مدت هفت سال بهعلاوه اقامت موقت به مدت سه سال میتوانید تابعیت و پاسپورت نروژ را به دست آورید. البته این امر نیازمند تسلط به زبان نروژی و عدم سابقه کیفری است.
یکی از روشهای اخذ اقامت هر کشوری ازدواج با یک شهروند تابعه آن کشور است. امکان اخذ اقامت و پاسپورت نروژ هم به این روش وجود دارد. البته لازم است بدانید که برای اخذ تابعیت و پاسپورت باید دوره ازدواج طی شده باشد. به عبارتی دیگر ازدواج شما باید یک شهروند تابعه نروژ باید قانونی بوده و ثبت محضری بشود. این امکان وجود دارد که در هنگام ازدواج، همسر شما هنوز تابعیت نروژی نگرفته باشد. در این حالت، از هنگامی که همسر شما تابعیت کشور نروژ را دریافت کند زمان ازدواج برای اخذ اقامت دائم نروژ محاسبه خواهد شد. به طور کلی برای اخذ اقامت دائم نروژ باید سه سال از زمان ازدواج گذشته باشد.برای اخذ پاسپورت نروژ بهواسطه ازدواج چند شرط وجود دارد که شامل موارد زیر میشوند:
برای اعطای تابعیت و پاسپورت در دنیا دو قانون خاک و خون وجود دارد که در برخی از کشورها فقط یکی از قوانین اجرا میشود. قانون خاک به این معنی است که فرزند متولد شده باید در خاک کشور مقصد به دنیا آمده باشد تا تابعیت آن کشور را دریافت کند. اما طبق قانون خون، فقط کافی است که یکی از والدین فرزند متولد شده تابعیت کشور مقصد را داشته باشد تا کودک تابعیت آن کشور را به دست آورد. کشور نروژ از قانون خون پیروی میکند؛ به این صورت که حداقل یکی از والدین فرزند متولد شده باید تابعیت نروژ را داشته باشد تا آن کودک بتواند تابعیت نروژ را دریافت کند. به عبارتی دیگر نیازی نیست که فرزند متولد شده حتما در کشور نروژ به دنیا بیاید تا پاسپورت نروژ را به دست آورد.
کشور نروژ یکی از محبوبترین مقصدهای مهاجرتی در سراسر دنیا به شمار میرود. چرا که دارای امکانات رفاهی عالی و سیستم آموزشی بسیار باکیفیت است. بسیاری از متقاضیان با هدف اخذ پاسپورت نروژ به این کشور مهاجرت میکنند. چرا که با داشتن پاسپورت این کشور میتوانند بدون نیاز به اخذ پاسپورت به بیشتر کشورهای سراسر دنیا سفر کنند. اگر شما هم قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارید، نروژ میتواند یک گزینه بسیار عالی برای شما باشد.
برای اخذ پاسپورت هر کشوری ابتدا باید به آن کشور مهاجرت کرده و به مدت خاصی اقامت داشته باشید. کشور نروژ هم قوانین خاص خود را برای ارائه اقامت و پاسپورت دارد که با کمک یک مشاور مهاجرتی میتوانید از آنها آگاهی پیدا کنید. بههمین منظور موسسه مهاجرتی هرمس اپلای شرایطی را فراهم کرده است که بتوانید بهآسانی به خدمات مشاوره دسترسی داشته باشید. شما برای دریافت خدمات مشاوره از بهترین وکلا و کارشناسان مهاجرتی میتوانید همین الان با مجموعه ما تماس برقرار کنید.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.