پاسپورت

پاسپورت

پاسپورت یک مدرک شناسایی رسمی است که در کشورهای دیگر نیز اعتبار خواهد داشت. این مدرک برای تمام شهروندان کشور صادر می‌شود که نشانگر تابعیت شما در کشور محسوب می‌شود. گذرنامه مدرکی معتبر بوده که ویزا و اجازه ورود شما به سایر کشورها در آن تایید خواهد شد. این مدرک در سراسر جهان به رسمیت شناخته شده و بیانگر این مسئله است که شما از کشور دیگر، برای مدتی مسافر هستید.

جالب است بدانید که اگر به کشور دیگری مهاجرت کردید و قصد دارید ادامه زندگی خود را در آنجا بگذرانید نیز می‌توانید گذرنامه دریافت کنید. درواقع براساس قوانین هر کشور، زمانی که مهاجرین از شهروندان آن کشور محسوب شوند نیز می‌توانند گذرنامه دریافت نمایند. پروسه دریافت گذرنامه در کشور ایران و یا کشورهای دیگر موضوع کاملی است که قصد داریم در این مقاله به آن بپردازیم.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

پاسپورت چیست؟

همان‌طور که مطالعه کردید، گذرنامه یک مدرک بسیار معتبر است که در کشورهای دیگر نیز به عنوان سندی بااعتبار شناخته می‌شود. در این مدرک تمام اطلاعات شخصی شما و این مسئله که تابعیت کدام کشور را دارید، ذکر شده است. با ارائه گذرنامه شما نشان می‎دهید که یک مسافر هستید و تابعیت شما مربوط به کشوری دیگر است.

اطلاعات فردی و بسیار مهم هر شخص در گذرنامه ذکر خواهد شد. گذرنامه هر فرد دارای یک کد ۸ رقمی است که در بالا، سمت چپ صفحه درج شده است. این اعداد هم به زبان فارسی و هم به زبان انگلیسی نوشته شده است که شامل کد پاسپورت شما و کشور شما خواهد بود. بعد از این کد، شماره ملی، نام و نام خانوادگی و سایر اطلاعات شخص ذکر شده است. علاوه بر مشخصات شخص، هر گذرنامه دارای یک تاریخ انقضایی خواهد بود که اعتبار سند شما را بیان می‌کند.

یک گذرنامه دارای چه صفحاتی است؟

یک گذرنامه تهیه‌شده از صفحات مختلفی است. به‌طورکلی گذرنامه‌ها دارای 32 صفحه هستند. دو صفحه اول توانسته‌اند اصلی‌ترین بخش را به خود اختصاص دهند. اطلاعاتی که در این صفحات وارد می‌شوند باید متشکل از دو زبان فارسی و انگلیسی باشند. در جدول زیر می‌توانید شاهد اطلاعات درج‌شده در پاسپورت باشید:

کشور زادگاه و محل اقامت امضا صاحب گذرنامه محل صدور گذرنامه نام و نام خانوادگی نام پدر تاریخ و محل تولد شماره ملی
کد کشور شماره شناسنامه شماره پاسپورت نوع پاسپورت عکس صاحب گذرنامه جنسیت تاریخ صدور و انقضای پاسپورت

یک گذرنامه دارای چه صفحاتی است؟

به طور کلی ۳ نوع پاسپورت در ایران صادر خواهد شد که در ادامه به بررسی هر کدام از آن می‌پردازیم. از انواع پاسپورت‌های ایرانی می‌تواند به موارد زیر اشاره نمود:

گذرنامه گردشگری

صدور این نوع گذرنامه برای هرفردی بلامانع است. این مدرک برای سفر، تحصیلات خارج از کشور و تجارت کاربرد دارد.

گذرنامه دیپلماتیک

امکان صدور این نوع گذرنامه همان‌طور که از نامش پیدا است، برای مسئولین سیاسی و دیپلمات کشور خواهد بود. در نظر داشته باشید که صدور این گذرنامه معمولا قوانینی دارد که با سایر گذرنامه‌ها کمی متفاوت است.

گذرنامه خدمت

این نوع گذرنامه تنها برای کارمندان دولت صادر خواهد شد تا به راحتی بتوانند سفرهای کاری داشته باشند. شرایط دریافت گذرنامه خدمت هم قوانینی همانند گذرنامه دیپلماتیک دارد. در قانون ۱۴ دریافت گذرنامه ذکر شده است که افراد عادی باید گذرنامه خود را از شهربانی کل کشور دریافت نمایند. از طرفی کارمندان کنسول یا سیاسی خارج از کشور باید کارهای مرتبط را انجام دهند.

روادید و انواع آن

در واقع روادید یا ویزا سندی است که یا به صورت الکتریکی یا به صورت کاغذیی به گذرنامه شما اضافه خواهد شد. این سند که در پاسپورت شما ثبت شده است، به شما این امکان را خواهد داد که در مدت زمان محدودی که این مدت زمان در روادید شما ثبت می‌شود، در یک کشور خارجی خاص حضور داشته باشید. این مجوز حضور شما را مشخص خواهد کرد.

به این نکته توجه داشته باشید که بعد از اخذ روادید نمی‌توان اطمینان داشت که ورود شما به کشور تضمین شده است؛ در واقع در صورت صلاحدید، افسران کنترل کشور مربوطه می‌توانند از ورود شما به کشورشان جلوگیری کنند.

از بارزترین تفاوت‌های میان ویزا و گذرنامه می‌توان به این مسئله اشاره داشت که پاسپورت فقط اجازه‌ خروج شما از کشور خودتان را صادر خواهد کرد؛ اما روادید دارای انواع مختلفی است که در ادامه هر یک از آن‌ها را برای شما معرفی خواهیم کرد. اصلی‌ترین دلیل تفاوت روادید و گذرنامه در این مورد نیز این است که روادید در واقع اجازه ورود شما به یک کشور خاص است، به همین علت شما باید مشخص کنید با چه هدفی قصد حضور در کشور مقصد را خواهید داشت.

  • روادید توریستی یکی از مهم‌ترین انواع ویزا به شمار می‌آید که معمولا به افرادی داده می‌شود که قصد گردشگری در یک کشور خاص را دارند. در صورتی که یک دعوت‌نامه از طرف یکی از فامیل‌های درجه یک خود و یا دوستانتان که در کشور مربوطه اقامت دارند داشته باشید، روند دریافت ویزا توریستی برای شما راحت‌تر خواهد بود.
  • روادید تجاری از دیگر انواع این ویزا به حساب می‌آید. هدف اصلی از اخذ این ویزا تجارت در کشور مورد نظر خواهد بود. برای دریافت روادید تجاری، فرد باید یک دعوت‌نامه از یک شرکت معتبر در کشور مربوطه را دریافت کرده باشد.
  • دسته دیگری از روادیدها ویزای تحصیلی است که معمولا به دانشجوها ارائه خواهد شد. در این ویزا در واقع دانشجویان بورسیه می‌شوند. البته زمانی که قصد دارید به کشوری با سطح علمی بالا سفر و ویزای تحصیلی آن کشور را کسب کنید، مسیر سختی در پیش روی خود دارید و باید دانشجویی بسیار قوی باشید که موفق شوید ویزای تحصیلی کشور مد نظر خود را کسب نمایید.
  • روادید نمایشگاهی هم یکی دیگر از انواع روادید است که اغلب برای بازدید از یک یا چند نمایشگاه در یک کشور به شخص داده می‌شود.

چه کسانی شرایط گرفتن پاسپورت را دارند؟

برای اینکه پاسپورت دریافت کنید، باید دارای شرایط مختلفی باشید. قوانین متعددی به چشم می‌خورند که فرد در صورت بهره‌مندی و رعایت آن‌ها می‌تواند نسبت به دریافت گذرنامه گام بردارد. در ابتدا افراد باید مدارکی را ارائه دهند که به‌صورت کامل هویت آن‌ها را اثبات می‌کند. در کنار این مدارک، اگر از شرایط زیر بهره‌مند باشید می‌توانید نسبت به ثبت درخواست اخذ گذرنامه اقدامات لازم را انجام دهید:

  • درصورتی‌که افراد از مسئولیت قضایی دستور کتبی نداشته باشند، مشمول دریافت گذرنامه می‌شوند.
  • افرادی که سوءپیشینه نداشته باشند، می‌توانند از کشور خارج شوند.
  • اگر افراد با خروج خود آسیبی به حکومت کشور نرسانند، می‌توانند گذرنامه دریافت کنند.
  • همچنین برای خروج از کشور نباید مبلغی را به‌عنوان مالیات به دادگستری و ثبت‌اسناد بدهکار بود.

قاعدتاً درصورتی‌که افراد از شرایط فوق برخوردار نباشند، نمی‌توانند از کشور خارج شوند. افراد مشمول شرایط فوق با دردست‌داشتن مدارک لازم می‌توانند به دفاتر پلیس +10 مراجعه و درخواست خود را به‌منظور دریافت پاسپورت ثبت کنند. لازم به ذکر است اگر خانم‌های متأهل بخواهند از کشور خارج شوند، باید به‌صورت کتبی از همسر خود اجازه دریافت کرده باشند. افرادی که مشمول خدمت سربازی هستند، می‌توانند از ادامه وظیفه عمومی دستور کتبی دریافت کنند و سپس با ارائه مدرک اجازه خروج از کشور را بگیرند.

مدارک لازم برای دریافت پاسپورت

به منظور دریافت گذرنامه به جمع‌آوری یکسری مدارک نیاز خواهید داشت. این مدارک هم برای آقایان و هم خانم‌ها لازم و ضروری هستند. به این نکته توجه داشته باشید که در زمان ارائه مدارک لازم، خود شخص نیز باید در دفتر پلیس +۱۰ حضور داشته باشد.

  • اصل و کپی شناسنامه به همراه کارت مل
  • به همراه داشتن اصل گذرنامه قبلی با داشتن اعتبار
  • اگر زیر ۱۸ سال هستید باید مجوز محضری از والدین و یا قیم خود دریافت نمایید.
  • شهروندان ۱۵ سال به بالا باید شناسنامه عکس‌دار را به ماموران صدور تحویل دهند.
  • افرادی که سن کمتر از ۱۵ سال دارند، برای اخذ گذرنامه باید گواهی اشتغال به تحصیل، دفترچه بیمه و یا پاسپورت عکس‌دار خود را به ماموران صدور تحویل دهند.
  • کودکان کوچکتر از ۶ سال، باید یک عکس به مامور صدور گذرنامه تحویل دهند.
  • افراد بازنشسته نظامی که هنوز ۵ سال عمر بازنشستگی خود را پشت سر نگذاشته باشند، باید از حفاظت یگان خود اجازه کتبی به همراه داشته باشند.
  • نظامی‌هایی که هنوز مشغول کار هستند نیز برای گرفتن پاسپورت ابتدا باید تاییدیه اجازه کتبی‌ خود را از حفاظت یگان در دبیرخانه اداره گذرنامه بگیرند و بعد آن را به پلیس +۱۰ ارائه دهند.
  • یک عدد عکس ۴*۶ با زمینه سفید که البته در این مورد نکاتی باید رعایت شود:

مدارک لازم برای دریافت پاسپورت

۱. عکس جدید باشد، به طوری که زمان گرفتن آن کمتر از شش ماه باشد.
۲. مردان باید بدون عینک، کلاه، ریش و مدل خاص مو عکس بگیرند و زیورآلات نداشته باشند، به علاوه لباس سفید رنگ نپوشند.
۳. خانم‌ها نیز باید صورتشان کاملا مشخص باشد و بدون هیچ آرایشی و با رعایت شئونات اسلامی عکس بگیرند.
۴. دخترخانم‌های بالای ۶ سال نیز باید با حجاب کامل عکس بگیرند.

آقایان برای دریافت گذرنامه به چه مدارک تکمیلی نیاز دارند؟

  • به همراه داشتن اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافی و یا مجوز رسمی از سازمان وظیفه عمومی برای مشمولان (در نظر داشته باشید که کارت پایان خدمت و معافیت باید هوشمند باشد. به خاطر داشته باشید که جهت دریافت کارت هوشمند، باید ۲۴ ساعت از زمان ثبت درخواست آن سپری شده باشد. بعد از این مدت می‌توانید با همراه داشتن برگه ثبت درخواست، برای اخذ گذرنامه اقدام به عمل آورید.)
  • افراد بالای ۵۰ سال نیازی به همراه داشتن کارت پایان خدمت ندارند.
  • افراد در حال تحصیل باید یک مجوز کتبی از محل تحصیل خود به سازمان وظیفه عمومی ارائه دهند.

خانم‌ها برای دریافت گذرنامه به چه مدارک تکمیلی نیاز دارند؟

  • خانم‌های متاهل باید اجازه کتبی و محضری برای خروج از کشور، از همسر خود به همراه داشته باشند. اگر خانم در خارج از کشور اقامت داشته باشد، دیگر به اجازه همسرش نیازی نخواهد داشت. برای خانم‌هایی که همسر آن‌ها فوت شده است، به همراه داشتن اصل گواهی فوت و یا اصل شناسنامه باطل‌شده همسرشان نیز ضروری است.
  • این نکته را به خاطر داشته باشید: خانم‌هایی که از همسر خود طلاق گرفته‌اند، جهت اخذ گذرنامه باید اصل طلاق‌نامه خود را به همراه داشته باشند؛ همچنین اشخاصی که محل تولدشان خارج از کشور باشد، برای اخذ پاسپورت خود باید مدارکی در ارتباط با این موضوع ارائه دهند.

اشخاصی که قصد ابطال پاسپورتی را دارند که دارای بیش از یک سال اعتبار است، باید یک نامه از طرف اداره گذرنامه ارائه دهند. معمولا صدور و یا تمدید گذرنامه یک هفته تا ۱۰ روز طول خواهد کشید. اگر می‌خواهید اخذ گذرنامه با سرعت بیشتری انجام شود، می‌توانید از اداره کل گذرنامه و یا مراکز پلیس ۱۰+ شهر خود درخواست نمایید.

مراحل لازم در اخذ گذرنامه برای افراد زیر ۱۸ سال

همان‌طور که توضیح دادیم گذرنامه برای تمام شهروندان صادر خواهد شد، البته با یک تفاوت جزئی؛ افرادی که هنوز به سن قانونی (۱۸ سال) نرسیده‌اند، نام آن‌ها با اجازه کتبی و به عنوان همراه، در پاسپورت یکی از اعضای خانواده درج می‌شود تا مجوز خروج برایشان صادر شود. از طرفی افراد زیر ۱۸ سال با اجازه کتبی ولی یا قیم خود می‌توانند گذرنامه مستقل هم برای خود داشته باشند.

چه افرادی نمی‌توانند گذرنامه دریافت کنند؟

همواره موارد منع صدور پاسپورت برای برخی از افراد وجود خواهد داشت. دریافت گذرنامه وابسته به قوانین است؛ اما صدور آن واجد شرایط لازم باید باشد. اشخاصی که شرایط دریافت گذرنامه را نخواهند داشت، به شرح زیر خواهد بود.

  • اشخاصی که طبق دستور کتبی مسئولین قضایی، اجازه خروج از کشور را نخواهند داشت.
  • افرادی که سوء پیشینه داشته باشند، اجازه خروج از کشور را ندارند. (افراد ۲ سال پس از زمان سوء پیشینه‌ خود می‌توانند گذرنامه بگیرند.)
  • کسانی که خروجشان از کشور بنا بر نظر مسئولین به حکومت آسیب می‌رساند.
  • کسانی که مالیات و مبالغی را به دادگستری و ثبت اسناد بدهکار باشند.

چه افرادی نمی‌توانند گذرنامه دریافت کنند؟

شرایط دریافت گذرنامه برای افراد مشمول خدمت وظیفه عمومی به چه صورت است؟

افرادی که مشمول خدمت وظیفه عمومی هستند، شرایط دریافت گذرنامه آن‌ها با افراد دیگر کمی متفاوت‌تر خواهد بود. براساس قوانین حاکم اشخاصی که به سن قانونی رسیده باشند، خدمت وظیفه برای آنان واجب است. در این میان افرادی هستند که کارت معافیت دریافت خواهند کرد، عده‌ای مشمول معافیت تحصیلی بوده و افرادی دیگر نیز مشمول به خدمت هستند.

این مشمولان به منظور خروج از کشور برای سفرهای علمی، کاری، ورزشی و … طبق شرایط خاصی می‌توانند خارج شوند. از شرایط لازم برای دریافت گذرنامه این افراد، متناسب با سفری که می‌خواهند داشته باشند، پرداخت مقدار مشخصی وثیقه به بانک است. این مبلغ متناسب با نوع سفر متفاوت خواهد بود.

به طور کلی اشخاص مشمول به خدمت برای خروج کشور به منظور سفرهای تفریحی ۱۵ میلیون تومان، برای سفرهای پژوهشی (Research) ۸ میلیون تومان و برای سفرهای زیارتی به عراق و عربستان مبلغ ۳ میلیون تومان به صورت نقدی و یا ضمانت باید پرداخت نمایند. علاوه بر موارد ذکر شده، افرادی که قصد دارند سفر دوره‌های مشترک داشته باشند، باید ۱۵ میلیون تومان پول نقد به بانک پرداخت کنند.

این نکته را باید مشمولان خدمت در نظر بگیرند که نباید غیبت داشته باشند. اشخاصی که به قصد ادامه تحصیل به کشورهای خارجی سفر می‌کنند، بر اساس نوع مدرک خود می‌توانند زمانی را در یک کشور دیگر بگذرانند. این زمان برای کارشناسی ارشد ۶ ماه و برای مدرک دکتری ۱۲ ماه محاسبه می‌شود. البته پس از اتمام این دوره نیز می‌توانند به محل وظیفه عمومی خود برگردند و مبلغ پرداختی را دریافت کنند.

پاسپورت دوم و شرایط اخذ آن

منظور از پاسپورت دوم این است که فرد علاوه بر گذرنامه کشور خود، پاسپورت یک کشور خارجی را هم دریافت خواهد کرد. این مدرک این امکان را برای افراد فراهم می‌کند تا بتوانند با شرایط بهتری به کشورهای بیشتر سفر کنند و از تمام امکانات و امتیازاتی که شهروندان کشور دوم دارند نیز به صورت کامل استفاده نمایند. اخذ گذرنامه دوم در برخی کشورها مسئله‌ای رایج و ضروری به شمار می‌آید. اخذ گذرنامه دوم همواره امتیازاتی را برای فرد به ارمغان می‌آورد. این امتیازات عبارتند از:

  • سفر بیشتر بدون اخذ ویزا
  • رها شدن از قوانین داخلی کشور مبدا
  • آزادی بین المللی بیشتر
  • مهاجرت آسان به سایر کشورها
  • انصراف از تابعیت کشور مبدا
  • در امان ماندن از تنش‌های سیاسی

فرد با دریافت تابعیت دوم یک کشور قادر خواهد بود در کشورهایی که پاسپورت دوم اعتبار دارد، به آسانی تجارت کند، به تحصیل بپردازد، در زمان مسافرت با مشکلات روبه‌رو نشود و … . همه این‌ موارد در عرصه بین المللی موجب خواهد شد تا فرد اعتبار بیشتری داشته باشد و به انجام فعالیت دلخواه خود بپردازد. در ادامه به مزایا و شرایط دریافت گذرنامه در کشورهای خارج از ایران خواهیم پرداخت.

پاسپورت دوم و شرایط اخذ آن

قبل از اخذ تابعیت دوم از کشور دیگر باید بدانید…

اگر می‌خواهید از شر محدودیت‌های ارائه شده برای شهروندان کشور خود رهایی یابید، بهترین راهکار داشتن پاسپورت دوم از کشور دیگر است. جالب است بدانید که ۸۷ درصد افرادی که در رابطه با دریافت تابعیت دوم از یک کشور ثانویه اطلاعاتی دارند، تمایل بیشتری برای اخذ گذرنامه دوم خواهند داشت.

اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید، مطمئنا می‌دانید که هزینه اخذ تابعیت دوم می‌تواند کمی سنگین باشد، اما خوب است بدانید که در این میان کشورهای زیادی هستند که ارزان‌ترین پاسپورت دوم را در اختیار شما قرار می‌دهند. این مسئله به دلیل ارزش پایین ریال نسبت به ارزهای دیگر برای ایرانیان می‌تواند بسیار سودمند باشد.

مدت زمان و هزینه دریافت پاسپورت دوم در هر کشوری متفاوت است؛ و این تفاوت ناشی از قوانین و نوع سیاست‌گذاری‌های کشورهای مختلف در استقبال از اتباع خارجی است. البته این مسئله را نیز نباید فراموش کرد که در این بین کشورهای زیادی وجود دارند که با هزینه ارزان و بسیار کمی به شما تابعیت دوم خود را اعطا می‌کنند. این مسئله می‌تواند برای ایرانیان بسیار خوب باشد، چرا که ریال نسبت به ارزهای رایج خارجی مانند دلار و پوند و … ارزش کمتری دارد و در این صورت افراد می‌توانند صرفه‌جویی مناسبی داشته باشند.
برای آشنایی با مدارک و شرایط اخذ سریع‌ترین و ارزان‌ترین تابعیت‌های دوم جهان با ما همراه باشید.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پاسپورت دوم

همان‌طور که مطلع هستید، برای اخذ گذرنامه به مدارک بسیار زیاد و معتبری نیاز خواهد بود که تقریبا در تمام کشورها یکسان بوده و تفاوت چندانی به جز پر کردن چند فرم و … با هم نخواهند داشت. از طرفی شرایط برای اخذ گذرنامه دوم کمی تغییر می‌کند. بر اساس شرایط هر کشور، بعد از اقدام به دریافت آن مدارکی جهت درخواست شما تقاضا خواهد شد. این مدارک عبارتند از:

  • میزان تمکن مالی
  • پر کردن فرم‌های لازم
  • پاسپورت اصلی
  • مدارک شناسایی عکس‌دار
  • و …
    باید در نظر داشته باشید که این مدارک در تمام کشورها یکسان نخواهد بود و از این رو نمی‌توان به صورت کلی و همه‌گیر مدارکی را جهت آماده‌سازی برای اخذ تابعیت دوم معرفی کرد.

کدام کشورها تابعیت دوم را سریع‌تر اعطا خواهند کرد؟

کشورهای زیادی به منظور ارائه تابعیت دوم اقدام خواهند کرد. در این میان برخی کشورها هستند که برای ارائه گذرنامه دوم هزینه‌ کمتری دریافت می‌کنند. علاوه بر آن، براساس قوانین هر کشور فرد باید مدت زمان زیادی را از بازه ۳ ماه تا ۵ سال صرف کند. در این میان برخی کشورها زمان کمتری را برای ارائه پاسپورت دوم در نظر گرفته‌اند. این کشورها به شرح زیر خواهند بود:

کشور ترکیه

در کشور ترکیه فرد می‌تواند در مدت ۳ ماه، اقامت و شهروندی این کشور را دریافت کرده و از طریق آن به بیش از ۷۰ کشور دنیا بدون اخذ ویزا سفر کند.

کشور مولداوی

زمان در نظر گرفته شده برای کشور مالداوی از اقدام به درخواست گذرنامه تا دریافت آن، چیزی حدود بیش از ۳ ماه برآورد شده است. با اخذ پاسپورت دوم مولداوی، افراد می‌توانند بدون ویزا به ۱۲۰ کشور دنیا سفر کنند.

کشور مولداوی

کشور مالت

این کشور یکی از کشورهایی است که می‌تواند جزو کشورهایی با کوتاه‌ترین زمان نسبت به دریافت اعطای تابعیت دوم به شمار ‌آید. هر فرد با سرمایه‌گذاری ۷۵۰ هزار یورویی در کشور مالت می‌تواند طی بازه زمانی ۱۲ ماهه، تابعیت دوم خود را از دولت این کشور دریافت کند.

کشور مکزیک

با دریافت تابعیت دوم در مدت زمان کوتاه از کشور مکزیک می‌توانید بدون ویزا به کشورهای جهان سفر کنید. افراد دارای تابعیت دوم کشور مکزیک توانایی سفر به کشورهای آمریکایی، اروپایی، استرالیا و … را بدون دریافت ویزا خواهند داشت.

کشور گرجستان

با سرمایه‌گذاری ۱۲۵۰۰۰ یورویی در کشور گرجستان می‌توانید تابعیت دوم کشور گرجستان را اخذ نمایید. روند کار بسیار ساده و مستقیم است و در کمتر از ۶ ماه می‌توانید به دریافت تابعیت دوم از دولت این کشور برسید.

کدام کشورها تابعیت دوم را با ارزان‌ترین قیمت ارائه خواهند داد؟

در رابطه با اخذ پاسپورت دوم و سریع‌ترین کشورهای جهان در اعطای تابعیت دوم آشنا شدید. در ادامه قصد داریم به برخی از کشورهای جهان که در ارائه تابعیت دوم، ارزان‌ترین قیمت را دریافت خواهند کرد بپردازیم. طبیعتا اخذ تابعیت دوم با هزینه‌هایی همراه است که این هزینه‌ها می‌تواند برای برخی افراد مقیم ایران کمی بالا باشد.

بنابراین برای اخذ تابعیت کشورهایی اقدام نمایید که ارائه تابعیت دوم را با هزینه کمتری انجام دهند. کشورهای زیادی در جهان وجود دارند که می‌توانند اعطای گذرنامه دوم را با هزینه کمتری انجام دهند که این مقدار برای ایرانیان مناسب‌تر است. شرایط این کشورها به شرح زیر خواهد بود:

کشور دومنیکا

در کشور دومنیکا با پرداخت ۱۰۰۰۰۰ دلار می‌توانید از شهروندان این کشور باشید. با داشتن تابعیت این کشور قادر خواهید بود به ۱۱۰ کشور جهان بدون اخذ ویزا سفر نمایید. برای دریافت تابعیت دوم کشور دومنیکا، شما قادر خواهید بود یا ۱۰۰۰۰۰ دلار (۲۰۰۰۰۰ برای خانواده چهار نفره) به صندوق پول ملی اهدا کنید یا حداقل به ارزش ۲۰۰۰۰۰ دلار آمریکا، املاک و مستغلات خریداری کنید.

کشور گرنادا

اگر قصد دارید پاسپورت این کشور را بگیرید، باید بدانید که هزینه‌ای حدود ۱۵۰ هزار دلار برای هر فرد و ۲۰۰ هزار دلار برای زوج‌های متاهل توسط دولت کشور گرانادا تعیین شده است. البته این میزان سرمایه برای سرمایه‌گذاری در بانک مرکزی این کشور مورد نیاز است و شما از راه دیگری هم می‌توانید تابعیت این کشور را دریافت نمایید. روش بعدی خرید ملک است. در این حالت شما باید حداقل ۳۵۰ هزار دلار برای املاک و مستغلات هزینه نمایید.

کشور سنت کیتس و نویس

پاسپورت کشور سنت کیتس و نویس اجازه سفر بدون ویزا به تمام کشورهای اروپایی را فراهم خواهد کرد و از این بابت می‌تواند بهترین کشور برای ارائه ارزان‌ترین تابعیت دوم به ایرانیان به شمار آید. برای دریافت تابعیت کشور سنت کیتس اگر تنها باشید باید ۱۵۰ هزار دلار به دولت اهدا کرده و اگر زوج هستید ۱۹۵ هزار دلار باید پرداخت کنید.

برای افراد بیشتر از ۲ نفر نیز به ازای هر فرد، باید ۱۰ هزار دلار آمریکا به دولت این کشور بپردازید. البته این روش، به عنوان سرمایه‌گذاری به حساب می‌آید و با خرید املاک و مستغلات به ارزش حداقل ۴۰۰ هزار دلار و نگهداری آن به مدت ۵ سال نیز می‌توانید برای خود و خانواده‌تان تابعیت بگیرید.

کشور آنتیگوا و باربودا

کشور آنتیگوا و باربودا به شما ارزان‌ترین تابعیت دوم را اعطا خواهد کرد. اگر قصد دارید گذرنامه این کشور را به دست آورید، باید چیزی حدود ۱۰۰ هزار دلار آمریکا سرمایه در اختیار داشته باشید. شما با پرداخت این هزینه خواهید توانست که برای همسر و فرزندان خود نیز پاسپورت دریافت کنید که بسیار مقرون به صرفه‌تر از بقیه کشورها خواهد بود.

از دیگر روش‌های دریافت تابعیت دوم در کشور آنتیگوا و باربودا، خرید ملک به ارزش حداقل ۴۰۰۰۰۰ دلار است. افراد با در دست داشتن گذرنامه آنتیگوا و باربودا تقریباً به ۱۳۲ کشور از جمله انگلیس و کشورهای منطقه شینگن می‌توانند سفر بدون ویزا داشته باشند که بسیار امکان عالی و جذابی برای ایرانیان به شمار می‌آید.

جزیره سنت لوسیا

به منظور اخذ پاسپورت در این جزیره زیبا و سرسبز، باید حداقل ۱۰۰۰۰۰ دلار هزینه نمایید. می‌توانید ۱۰۰۰۰۰ دلار به صندوق اقتصادی ملی سنت لوسیا اهدا کرده که ارزان‌ترین روش‌ها برای گرفتن تابعیت دوم این کشور محسوب می‌شود، اما تنها گزینه برای دریافت تابعیت این کشور نیست. شما همچنین می‌توانید ۳۰۰۰۰۰ دلار املاک و مستغلات مورد تایید دولت را خریداری کرده و تابعیت آن را دریافت نمایید.

کشور ترکیه

ترکیه در دسته سریع‌ترین اعطاکننده تابعیت دوم و اعطاکننده ارزان‌ترین گذرنامه قرار دارد. برای گرفتن تابعیت این کشور فرد باید ۲۵۰۰۰۰ هزار دلار داشته باشد. با داشتن این میزان سرمایه قادر خواهید بود در عرض ۳ ماه برای خود و خانواده‌تان، گذرنامه ترکیه را دریافت نمایید. پاسپورت ترکیه یکی از کاربردی‌ترین پاسپورت‌های دنیا است و با داشتن آن می‌توانید به بیش از ۷۰ کشور جهان بدون نیاز به ویزا سفر کنید.

کشور مکزیک

و باز هم کشور مکزیک در این دسته قرار دارد. در میان کشورهایی که ارزان‌ترین پاسپورت دوم را ارائه می‌دهند، کشور مکزیک توانسته جایگاه خود را به مدت طولانی حفظ کند. شما با در نظر گرفتن یک هزینه بسیار پایین در مقایسه با دیگر کشورهای آمریکایی و اروپایی، می‌توانید گذرنامه دوم خود را از دولت کشور مکزیک دریافت نمایید.

گذرنامه دوم ارائه‌شده توسط کشور مکزیک در زمینه بین‌الملل و جهانی بسیار معتبر بوده و افراد با به همراه داشتن آن، توانایی سفر به بسیاری از کشورهای مطرح جهان مانند کانادا، ایالات متحده آمریکا، کشورهای اروپایی، کشورهای آسیایی و حتی استرالیا بدون ویزا خواهند داشت.

اگر تابعیت دوم خود را از کشور مکزیک دریافت نمایید، این فرصت برای شما فراهم خواهد شد تا دریچه تجارت جهانی به روی شما باز شود و بتوانید از امکاناتی که در اختیار ایرانی‌های مقیم کشور قرار داده نخواهد شد، بهره‌ ببرید. برای این که بتوانید در سریع‌ترین زمان ممکن پاسپورت دوم مکزیک را به دست آورید، نیاز دارید تا با روش‌ها و شرایط موجود به خوبی آشنا باشید.

کشور گرجستان

تنها با پرداخت سرمایه ۱۲۵۰۰۰ یورویی می‌توانید تابعیت دوم گرجستان را دریافت کنید. روند کار بسیار ساده و آسان است و در کمتر از ۶ ماه شما به تابعیت این کشور دست خواهید یافت. گرجستان جزو آن دسته از کشورهایی محسوب می‌شود که تابعیت دوم را به رسمیت می‌شناسد و همچنین در لیست کشورهایی که ارزان‌ترین گذرنامه دوم را اعطا می‌کنند نیز قرار دارد.

کشور گرجستان

کشور مالت

کشور مالت در حال حاضر دارای یک ویژگی و امکان منحصربه‌فرد است؛ اعطای ارزان‌ترین گذرنامه اتحادیه اروپا. شما با خریداری این گذرنامه و به دست آوردن تابعیت دوم این کشور می‌توانید به تمام کشورهای اروپا بدون ویزا سفر داشته باشید. شما تنها با پرداخت ۶۰۰۰۰۰ یورو در طی مدت ۳۶ ماه قادر خواهید بود تابعیت دوم مالت را به دست آورید.

در نظر داشته باشید با پرداخت ۷۵۰۰۰۰ یورو و سرمایه گذاری در این کشور، این مدت زمان به ۱۲ ماه کاهش پیدا خواهد کرد. کشور مالت با ویژگی‌ها و امتیازاتی که برای افراد متقاضی اخذ تابعیت دوم فراهم آورده است، توانسته در طی سال‌های اخیر طرفداران بی‌شماری به دست آورد.

کشور مولداوی

کشور مولداوی از دیگر کشورهایی است که ارزان‌ترین تابعیت دوم را در اختیار افراد متقاضی قرار خواهد داد. برای اخذ تابعیت و پاسپورت دوم در این کشور به حداقل ۱۰۰۰۰۰ دلار نیاز است. همچنین میزان هزینه دریافت تابعیت مولداوی برای افراد متاهل، ۱۳۵۰۰۰ دلار آمریکا تعیین گردیده و این هزینه بجز هزینه‌هایی است که باید در مراحل اداری پرداخت نمایید.

مدت زمانی که از ارسال اولیه درخواست تا اخذ گذرنامه به طول می‌انجامد، بیش از ۳ ماه درنظر گرفته شده است. کشور مولداوی علاوه بر اعطای تابعیت دوم، شما را مجبور نمی‌کند که از تابعیت قبلی خود انصراف دهید و این خبر بسیار خوبی برای ایرانیان محسوب می‌شود. گذرنامه دوم این کشور به شما اجازه دسترسی به ۱۲۰ کشور جهان را بدون ویزا می‌دهد و به همین ترتیب در فهرست گذرنامه‌های ارزشمند جهان رتبه ۴۹ را کسب می‌کند.

هزینه پاسپورت

افرادی که به دنبال گرفتن گذرنامه هستند، باید هزینه‌هایی را پرداخت کنند. این هزینه‌ها باتوجه‌به عوامل مختلفی بالا و پایین می‌شوند و هر فردی موظف به پرداخت آن‌ها خواهد بود. برای اینکه پاسپورت شما صادر شود، باید پارامترها و مدارک مختلف را شناسایی کنید تا به‌صورت کامل برآوردی از هزینه‌ها داشته باشید. به‌طورکلی هزینه‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • برای اینکه فرم‌های ثبت‌نام را دریافت کنید، باید مبلغ 2300 تومان پرداخت شود.
  • برای سازمان شهرداری به پرداخت 20 هزار تومان هزینه نیاز دارید.
  • در وجه سازمان نیروی انتظامی باید مبلغ 75000 تومان پرداخت شود.
  • هزینه انگشت‌نگاری 15 هزار تومان است.
  • برای هزینه دادرسی 22 هزار تومان باید پرداخت شود.
  • همچنین عکس و احراز هویت برای شما حدود 60 هزار تومان هزینه خواهد داشت.
  • هزینه چاپ گذرنامه حدود 200 هزار تومان است.
  • در انتها باید 33 هزار تومان را به‌عنوان هزینه دفتر کنار بگذارید.

به‌تمامی این موارد باید هزینه پست را نیز اضافه کنید که شامل 134 هزار تومان می‌شود؛ پس برای اینکه گذرنامه شما صادر شود نیاز است مبلغ 561 هزار تومان را پرداخت کنید. به‌منظور پرداخت تمامی این هزینه‌ها باید به دفاتر پلیس +10 مراجعه کنید و از کارت‌خوان‌های آنجا کمک بگیرید. درصورتی‌که هیچ مشکلی در مدارک و… وجود نداشته باشد، گذرنامه شما از پنج تا هفت روز به دستتان خواهد رسید.

ارزش پاسپورت کشورها

ارزش پاسپورت کشورها

هرساله در یک جدول ارزش‌گذاری پاسپورت کشورهای مختلف منتشر می‌شوند که اهمیت زیادی برای اتباع هر کشور دارد؛ چرا که ارزش پاسپورت کشورها مولفه‌ای مهم در کیفیت و ارزش یک کشور است.

سخن آخر

پاسپورت یا همان گذرنامه یک مدرک معتبر است که در سراسر جهان شناخته شده است. گذرنامه طبق قوانین و داشتن شرایط لازم به شهروندان یک کشور داده می‌شود. تمام اطلاعات شما در این سند ثبت و ضبط خواهد شد تا زمانی که شما وارد کشور دیگر می‌شوید، اجازه خروج از کشور و ورود به کشور مقصد را داشته باشید.

خانم‌ها و آقایان با مراجعه به پلیس ۱۰+ و ارائه مدارک لازم می‌توانند به منظور دریافت گذرنامه اقدام نمایند. تمام شرایط و ضوابط مربوط به اخذ پاسپورت برای شما کاربران عزیز ارائه شده است تا قبل از حضور، اطلاعات کافی را در این زمینه به دست آورید. در نظر داشته باشید که آقایان مشمول به خدمت وظیفه، در صورت عدم معافیت باید وثیقه به بانک پرداخت نمایند.

از طرفی خانم‌ها هم بدون اجازه همسر، توانایی خروج از کشور را نخواهند داشت؛ مگر در هنگام به وجود آمدن شرایط خاص. امیدواریم موارد گفته شده شما را در این مسیر راهنمایی کرده باشد.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
مبالغ ضمانت مشمولین خدمت برای خروج از کشور چقدر است؟
سفرهای تفریحی ۱۵ میلیون، سفرهای پژوهشی ۸ میلیون و سفرهای زیارتی ۳ میلیون
چند نوع پاسپورت در ایران صادر می‌شود؟
به طور کلی ۳ نوع: گذرنامه گردشگری، گذرنامه دیپلماتیک، گذرنامه خدمت
مدت زمان و هزینه دریافت پاسپورت دوم چقدر است؟
در هر کشوری متفاوت است و این تفاوت ناشی از قوانین و نوع سیاست‌گذاری‌های کشورهای مختلف در استقبال از اتباع خارجی ا
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
شیوا خانمحمدی
11 ماه قبل

سلام برای دریافت اجازه نامه از همسرم چطوری میتونم اقدام کنم؟

خانم میرخانی
پاسخ به  شیوا خانمحمدی
10 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر
برای این کار میبایست از طریق دفاتر اسناد رسمی اقدام کنید.

کادر هرمس اپلای