اپلای با هر معدلی برای ادامه تحصیل در دانشگاههای اروپا، کانادا و آمریکا امکانپذیر نیست. اگر سوال شما این است که برای مهاجرت معدل کل مهم است یا نهایی، باید بدانید که معدل یکی از معیارهای اصلی برای تایید اولیه یا رد کردن یک رزومه ارسالی به دانشگاه برای اخذ پذیرش به شمار میرود. بااینحال، نمره بهتنهایی معیار قبولی یا رد کردن درخواست پذیرش دانشجویان بینالمللی نیست. ازاینرو بررسی شرایط محاسبه معدل در کشورهای مختلف و اطلاع از حداقل استانداردهای نمره در این کشورها اهمیت بالایی برای اپلای دارد. در این مقاله بهطورکامل توضیح میدهیم که کدام معدل برای مهاجرت مهم است و ترمیم معدل برای مهاجرت چقدر اهمیت دارد.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
تاثیر معدل در مهاجرت بالاست و معدل کارشناسی، نمره تافل و GRE، حداقل مدارک لازم برای اپلای در دانشگاهای خارجی و گرفتن فاند تحصیلی محسوب میشود. اگر این حداقل نمرات را داشته باشید، پرونده شما توسط تیم علمی دانشگاه بررسی و تعیین نتیجه خواهد شد. ازسویدیگر در دانشگاههای درجه ۱ که رقابت برای پذیرش در آن بسیار بالاست، فقط ارائه این حداقل نمرات و اپلای با معدل پایین کافی نیست. بهتر است قبل از ارسال درخواست پذیرش، با جستجوی اینترنتی یا ارتباط با دانشجوها و اساتید دانشگاه موردنظر، اطلاعات کاملتری درباره میزان موفقیت در پذیرش خود بدست آورید.
بررسی اولیه پروندههای اپلای معمولا توسط کارمندان دانشگاه انجام میشود. اگر حداقل معدل، نمره تافل و GRE، یا توصیهنامه و ریزنمرات را نداشته باشید، احتمال اینکه پروندهتان به دانشکده ارسال نشود، بسیار است. اما اگر با یک استاد ارتباط برقرار کرده و رزومهتان را بپذیرد، حداقل میدانید که پرونده شما بررسی خواهد شد. درخواست پذیرش شما برای تحصیل در دانشگاههای آمریکا درصورتی ترتیب اثر داده میشود که حداقل نمره شما طبق استاندارد آمریکا، بیشتر از ۳.۵ GPA باشد.
هر دانشگاه کانادایی بهطور جداگانه شرط معدل معینی را برای پذیرش در نظر میگیرد که معمولا در حدود ٣ از ٤ است. برای مثال، حداقل معدل برای پذیرش کانادا متفاوت بوده و بهطور میانگین بین ٣.٢ یا ٣.٤ است. معیار محاسبه معدل اکثر دانشگاهها از ٤ نمره است. این معدل برای متقاضیانی که از کشورهایی با سیستم نمرهدهی متفاوت مانند ایران به کانادا برای تحصیل میآیند، مشکل ساز است. بنابراین، بسیاری از دانشگاهها معیار معدل مختلفی را برای کشورهای مختلف در نظر میگیرند و شاید اپلای با معدل پایین برای بخش قابلتوجهی از دانشگاههای کانادا امکانپذیر نباشد.
برای پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در کانادا، علاوه بر معدل، معیارهای دیگری مانند مدرک آزمون GRE نیز دخیل است. برای مثال، شرایط پذیرش از دانشگاه بریتیش کلمبیا، معدل حداقلی ١٦ از ٢٠ برای کارشناسی ارشد و دکتری است. بنابراین، آشنایی با شرایط و معدل لازم برای مهاجرت تحصیلی به کانادا از موارد اساسی برای موفقیت در فرآیند اپلای دانشگاههای کانادا است.
در انگلیس، دانشگاهها از یک سیستم متفاوت برای نمرهدهی استفاده میکنند که با فرمت معمول معدل در کشورهایی مثل آمریکا و آلمان تفاوت دارد. محاسبه معدل مورنیاز برای مهاجرت تحصیلی به المان با دیپلم مانند آمریکا بهصورت عددی است. در سیستم معدل انگلستان، نمرات بهصورت درصد یا نمرات حروفی اعلام میشوند. بهعنوان مثال، نمرهای که بالای ۷۰٪ باشد معادل رتبه A است که در بالاترین طبقهبندی علمی انگلستان قرار دارد.
در هر موسسه تحصیلی در انگلیس، سیستم نمرهدهی متفاوتی وجود دارد. برای مثال، در سیستم رتبهبندی برای نمرات A-Levels و مدرک بینالمللی (IB)، تبدیل معدل به شکل دقیقتری انجام میشود؛ طوری که بیشترین تطبیق را با سیستم معدل ایالات متحده داشته باشد. همچنین، نمرات A-Level و نمرات IB به معدل ایالات متحده تبدیل میشوند، بهطوریکه نمره A* معادل با ۴ در سیستم نمرهدهی gpa آمریکا است. درنهایت، پیشنهاد میشود قبل از اقدام به اپلای، بهخوبی از معدل دیپلم برای مهاجرت انگلستان مطلع شوید و اگر از آن اطلاع دقیقی ندارید با موسسه و دانشگاه موردنظر برای اطلاع از حداقل معدل موردنیاز مکاتبه کنید.
آلمان از یک سیستم نمرهدهی عددی از ۱ تا ۶ برای تعیین حداقل معدل برای مهاجرت استفاده میکند. در این سیستم، امتیازدهی ۱ بهعنوان بهترین نمره (Sehr Gut یا خیلی خوب) و ۶ بهعنوان بدترین نمره (Ungenügend یا بسیار ضعیف) شناخته میشود. بهطورکلی، نمرات بین ۱.۰ تا ۴.۰ در سیستم امتیازبندی آلمان بهعنوان قبولی در نظر گرفته میشوند و شانس بیشتری برای اخذ پذیرش دارند.
برای تبدیل معدل به آلمانی، بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران از خدماتی مانند سرویسهای تبدیل نمره WES) World Education Services) یا خدمات مشابه استفاده میکنند تا تعیین کنند که برای اپلای چه معدلی لازم است. این سیستمها فرمولی مناسب برای انطباق معدل با سیستم بینالمللی ارائه میدهند. هنگام درخواست برای موقعیتهای بینالمللی یا برنامههای تحصیلی، دقیقاً مطابق با دستورالعملهای مراکز آموزشی موردنظر در آلمان عمل کنید.
برای اپلای دانشگاههای آمریکا در مقطع لیسانس، متقاضیان باید معدل حداقل ٣.۰ یا معادل ٧۵ درصد از ۱۰۰ درصد معدل را داشته و در مجموع، ۲+۱۰ سال تحصیلی را گذرانده باشند. شرط معدل برای تحصیل در ایتالیا در مقطع کارشناسی ارشد، معدل حداقل ٧.۵ از ١٠ در سیستم CGPA در مقطع کارشناسی در رشته مرتبط الزامی است. همچنین، دانشجو باید حداقل ۳+۱۲ سال تحصیلی را تا آن لحظه گذرانده باشد. برای اکثر برنامههای انگلیسی، نمره آیلتس حداقل ٦.۰ (هر بخش حداقل ۵۵.) یا نمره تافل بالای ٨۵ مورد نیاز است. همچنین، دانش اولیه زبان ایتالیایی در سطح A١ یا A٢ توصیه نیز امتیاز مثبت تلقی میشود، اما شرط ضروری و اجباری برای اپلای دانشگاههای ایتالیا نیست.
در اروپا، آمریکا و کانادا، معدل لازم برای تحصیل در رشتههای مهندسی بستهبه دانشگاه، کشور و نوع برنامه تحصیلی متفاوت است. بهطورکلی، برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشتههای مهندسی، معمولا معدل بالایی نیاز است. بهعنوان مثال، برای تحصیل در رشتههای مهندسی دانشگاههای اروپا مانند مهندسی برق، مکانیک و عمران، نیاز به معدل بین ۱۵ تا ۱۸ از ۲۰ (یا معادل آن) خواهد بود. در آمریکا، معدل لازم برای ورود به رشتههای مهندسی پرطرفدار مانند مهندسی کامپیوتر، برق و مکانیک، معمولا بین ۳ تا ۳.۵ از ۴ است. در کانادا نیز، معدل موردنیاز برای ورود به برنامههای مهندسی از ۱۰ بین ۷ تا ۸ متغیر است.
معدل موردنیاز برای تحصیل در رشتههای مرتبط با پزشکی در دانشگاههای اروپا، آمریکا و کانادا بین ۱۲ تا ۱۴ از ۲۰ است. در آمریکا، اغلب دانشگاههای پزشکی برای ورود به دورههای پزشکی معدل GPA بالایی را نیاز دارند که معمولا باید بیشتر از ۳٫۵ یا ۳٫۶ از ۴ باشد. در کانادا نیز، برای ورود به دورههای پزشکی معدل موردنیاز ممکن است بین ۸ تا ۸٫۵ از ۱۰ باشد، اما برای برخی دانشگاهها نیز معدل ۸.۵ به بالا نیاز خواهد بود.
برای ورود به دورههای مرتبط با علوم انسانی، ازجمله مدیریت، روانشناسی و حسابداری در دانشگاههای کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا، معدل تحصیلی بسیار اهمیت دارد. برای ورود به دورههای مدیریت، معمولا معدل بین ۱۴ تا ۱۶ (از ۲۰) نیاز است. برای رشته روانشناسی، معدل موردنیاز بین ۲/۷۵ تا ۳/۰۰ (از ۴) است. برای رشته حسابداری، معمولا معدل GPA بین ۳/۰۰ تا ۳/۵۰ (از ۴) موردنیاز خواهد بود.
برای ورود به دورههای مرتبط با هنر ازجمله موسیقی، فیلمسازی و نقاشی در دانشگاهای اروپا، آمریکا و کانادا، معدل تحصیلی نقش مهمی ایفا میکند. برای ورود به دورههای موسیقی، معمولا معدل بالایی لازم نیست و بسته به دانشگاه و برنامه متغیر است. برای رشته فیلمسازی، معمولا معدل موردنیاز حدودا ۲/۵۰ تا ۳/۵۰ (از ۴) است. برای رشته نقاشی نیز معمولا معدل موردنیاز بین ۱۳ تا ۱۶ (از ۲۰) خواهد بود.
اپلای با معدل پایین، بهتنهایی عامل ریجکتی درخواست پذیرش از دانشگاههای خارجی محسوب نمیشود و نشانهای از نادرست بودن برداشت شما از موضوع پذیرش است. بسیاری از افراد با معدل پایین، موفق به دریافت پذیرش و حتی بورس تحصیلی از دانشگاههای معتبر اروپایی شدهاند. میزان اهمیت معدل لازم برای تحصیل در خارج قطعا وابسته به رشته و دانشگاه موردنظر است؛ نباید فراموش کرد که وجود صدها رشته تحصیلی در هزاران دانشگاه و مرکز آموزشی در سراسر اروپا، فرصتهای فراوانی را برای متقاضیان با معدلهای مختلف فراهم کرده است. موارد دیگری مثل توانمندیهای شخصی، تجربیات کاری و داشتن توصیهنامه، همگی بهعنوان عوامل مهم در بررسی پرونده تحصیلی شناخته میشوند.
دانشگاههای کانادا درخواست پذیرش شما را بهصورت جامع و تفصیلی بررسی میکنند و در این راه از درنظر گرفتن معدل موردنیاز برای مهاجرت نیز دریغ نمیکنند. محاسبه معدل در کشورهای اروپایی و آمریکا با ایران متفاوت است و شما برای تخمین بهتر شانستان برای اخذ پذیرش، باید از نحوه تبدیل معدل به gpa مطلع باشید. البته، معدل بالا تنها شرط لازم برای اپلای نیست و بههمیندلیل، حتما به بهبود شرایط سایر مدارک موجود در پرونده خود هم توجه کنید و به دانشگاهها پروندهای کامل و جامع ارائه دهید تا شانس موفقیت شما برای اپلای افزایش یابد.
در این مقاله به بررسی معدل لازم برای تحصیل در خارج و شرایط اپلای با معدل پایین پرداختیم. فرایند تبدیل معدل دانشجو در کشورهای مختلف طبق فرمولهای متفاوتی انجام میشود. با اینحال، سیستم کلی تحت عنوان GPA برای یکسان کردن میزان معدل دانشجویان و درنهایت ارزیابی اصولی انجام خواهد شد. برای آشنایی با مراحل امتیازبندی معدل هر کشور بهتر است به سایت دانشگاه مقصد مراجعه کنید. در پایان پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات دقیق از حداقل معدل برای مهاجرت در رشتههای مختلف و اطلاع از بهترین کشور برای اپلای با معدل پایین، از سایتهای مهاجرتی مانند هرمس اپلای کمک بگیرید.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.