گرفتن فاند تحصیلی و تسهیل روند تحصیل در دانشگاههای معتبر دنیا! بسیاری از دانشجویان برای افزایش فرصتهای کاری و نیز برخورداری از امکانات آموزشی بهتر از روش مهاجرت تحصیلی استفاده میکنند. یکی از نکات مهم در این روش، تامین هزینههای شهریه و زندگی دانشجویی و مدیریت هزینهها است. بهویژه که معمولا تحصیل در دانشگاههای مشهور دنیا هزینه بسیار زیادی دارد و ممکن است که دانشجویان از پس تامین هزینه تحصیل برنیایند. البته راهکاری برای این شرایط وجود دارد که گرفتن فاند تحصیلی است. فاند تحصیلی میتواند امکان تامین هزینههای تحصیل را برای دانشجویان فراهم کند. در ادامه به بررسی انواع بورسیه و شرایط گرفتن فاند تحصیلی بپردازیم.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
کلمه فاند در لغت به معنای پول و هزینهای است که برای یک کار خاص جمعآوری و خرج میشود. این کار خاص هر چیزی ممکن است باشد؛ مانند بودجهای که دولت یا شهرداری برای یک پروژه در نظر میگیرد. فاند تحصیلی در واقع بودجهای است که دانشگاهها یا کالجها و حتی موسسات یا دولت یک کشور برای هزینه تحصیل برخی از دانشجویان واجد شرایط در نظر گرفته و این دانشجویان را از نظر مالی حمایت میکنند. توجه داشته باشید که قبل از هر گونه اقدامی متوجه فرق اپلای با بورسیه باشید این دو مغهمومی کاملا متفاوت دارند. اما گرفتن فاند تحصیلی شرایط و مراحلی خاصی دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
قبل از بررسی شرایط و مراحل گرفتن فاند تحصیلی باید بیشتر با فاند و انواع آن آشنا شویم. به طور کلی چهار نوع فاند تحصیلی وجود دارد که شامل اسکالرشیپ (Scholarship) یا همان بورسیه تحصیلی، گرنت (Grant)، فلوشیپ (Fellowship) و کمکهزینه (Bursaries) میشوند. این فاندها همگی با هم متفاوت هستند. بسیاری از افراد همه این انواع فاند را همان بورسیه تحصیل در نظر میگیرند. درست است که همگی آنها مبلغی هستند که از طرف دولت یا دانشگاه به دانشجو داده میشوند اما هر کدام تعریف و شرایط خود را دارند. تفاوت این چهار نوع فاند در واقع دلیل دادن آن به دانشجو است. برای تفهیم بیشتر این موضوع لازم است که دقیقتر این چهار نوع فاند را بررسی کنیم.
اسکالرشیپ در واقع بزرگترین بخش فاند به شمار میرود که به دلایل مختلفی ممکن است از طرف دانشگاه، سازمانهای مختلف یا دولت به دانشجو داده شود. از جمله این دلایل میتوان به شایستگیهای آکادمیک، نیاز مالی، استعداد در زمینه موسیقی، دستاورد ورزشی، شرایط شخصی مانند محل زندگی، شغل والدین و موارد دیگر، همچنین علاقه برخی شرکتها به تبلیغ خود برای دانشجویان اشاره کرد. برای بررسی بهتر تفاوت فاند و اسکالرشیپ پیشنهاد میکنیم، مقاله «تفاوت فاند و اسکالرشیپ» را مطالعه کنید.
گرنت معمولا توسط موسسات خصوصی یا دولتی، سازمانهای خیریه و یا سازمانهای مردمنهاد به دانشجو داده میشود که دلایل متعددی میتواند داشته باشد. معمولا این سازمانها و موسسات برای حمایت از افراد و گروههای خاص ایجاد شدهاند و میزان فاندی که به دانشجو میدهند به نهاد اعطاکننده فاند بستگی دارد. معمولا گرنت هر سال اعطا شده و لازم است که تمدید شود.
به طور معمول فلوشیپ برای دانشجویان مقاطع تحصیلات عالی در نظر گرفته شده و به دلیل مسئولیتهای شخصی دانشجو اعطا میشود. این مسئولیتها شامل تدریس و انجام تحقیقات میشوند. فاند از نوع فلوشیپ در واقع برای پوشش هزینه شهریه دانشجو در نظر گرفته شده و توسط سوپروایزر یا دپارتمان رشته تحصیلی دانشجو اعطا میشود.
فاند از نوع کمکهزینه یا Bursaries معمولا از سوی دانشگاه یا سازمانهای مختلف به دانشجویان داده میشود. البته این فاند فقط به دانشجویانی اهدا خواهد شد که درآمد آنها پایین بوده و از نظر مالی در شرایط خوبی نیستند. به طور معمول دانشگاهها به غیر از اسکالرشیپ، این نوع فاند را در شرایط خاص به دانشجویان خواهند داد. البته برخی از دانشگاهها به دانشجویان بینالمللی بعضی از کشورها در هزینه شهریه تخفیف میدهند.
قبل از بررسی تفاوت فاند و فول فاند، اول باید ببینیم که فول فاند به چه معنی است. فول فاند در واقع فاندی است که تمام هزینههای دانشجو را در طول تحصیل پوشش میدهد. این فاند توسط دانشگاه، دولت یا سازمانهای تحقیقاتی و سایر ارگانها اعطا میشود. معمولا فول فاند شامل هزینههای شهریه دانشگاه و هزینههای زندگی در کشور محل تحصیل خواهد شد. اما این احتمال وجود دارد که این فاند به غیر از هزینه شهریه و زندگی در کشور محل زندگی، شامل تمام هزینههای مورد نیاز دانشجو در طول دوره تحصیل شود. از جمله این هزینهها میتوان به خرید بلیت هواپیما، هزینههای اخذ ویزا، بیمه و سایر هزینههای لازم برای ادامه تحصیل دانشجو اشاره کرد که توسط سازمانها به دانشجو داده میشود.
در بیشتر موارد فول فاند به دانشجویان مقطع تحصیل دکترا تعلق میگیرد. چرا که در این مقطع دانشجویان در زمینههای خاص تحقیق و پژوهش میکنند و دارای پیشزمینه آکادمیک و تحقیقاتی آنها بسیار خوبی هستند. برخی از مواردی که شانس دریافت فول فاند را افزایش میدهند، مقالات پژوهشی معتبر، نمرات بالا در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و مدرک زبان، پروپوزال قوی و توصیهنامه از اساتید هستند. حال باید جستجو کنیم که چه کشورهایی فول فاند میدهند ؟
فول فاند یک تفاوت بزرگ با فاند دارد؛ فاند فقط بخشی از هزینههای تحصیل را پوشش میدهد. این هزینهها که ممکن است شامل تخفیف در شهریه، هزینه خوابگاه و برخی از هزینههای زندگی در کشور محل تحصیل شود. اما در مقابل آن فول فاند قرار میگیرد که شامل تمام هزینههای تحصیل در کشور محل تحصیل میشود. در واقع با گرفتن فول فاند تحصیلی، دانشجو هیچ هزینهای برای ادامه تحصیل و زندگی پرداخت نخواهد کرد و فقط هزینههای غیرتحصیلی مانند خرید شخصی یا سفر و سایر موارد را باید پرداخت کند.
یکی از راههای پوشش هزینههای ادامه تحصیل در کشوری دیگر این است که دانشجو با استفاده از منابع مالی شخص خود هزینه تحصیل را خود تامین کند. این نوع پوشش هزینه را سلف فاند میگویند. این منابع مالی میتوانند به خود شخص تعلق داشته یا اینکه دانشجو اسپانسر مالی داشته باشد. معمولا اسپانسر مالی یکی از اعضای درجه یک خانواده دانشجو هستند.
در صورت استفاده از سلف فاند، دانشجو یا اسپانسر او باید مدارک خود را به سفارت و دانشگاه مورد نظر ارائه دهد تا توانایی مالیاش برای پوشش هزینههای تحصیل و زندگی در کشور مقصد اثبات شود. دانشجویانی که برای ادامه تحصیل از سلف فاند استفاده میکنند، در صورت کسب نمرات بالا در پرداخت شهریه میتوانند تخفیف بگیرند. بهعلاوه این دانشجویان این امکان را دارند که در هنگام تحصیل به کارهای پارهوقت دانشجویی مشغول شوند تا بخشی از هزینههای خود را پوشش دهند.
برای گرفتن فاند تحصیلی باید متناسب با اهداف خود برای ادامه تحصیل اقدام کنید. این کار اصلا ساده نیست و مراحل خاصی دارد. نکته بسیار مهمی که درباره فاند تحصیلی باید بدانید این است که در صورت گرفتن فاند نیازی نیست که این هزینه را پس دهید. یعنی فاند مانند وام بهره دار نیست و در واقع نوعی جایزه است که به دانشجو داده میشود تا شرایط مالی تحصیل برای او آسانتر شود.
در واقع اعطای فاند نوعی سرمایهگذاری به شمار میرود. چرا که با تامین هزینه تحصیل دانشجو، در واقع یک نیروی کار متخصص و ماهر به بازار کار کشور محل تحصیل وارد میشود و در نهایت پویایی اقتصاد آن کشور حفظ خواهد شد.
مواردی که در گرفتن فاند تحصیلی موثر هستند شامل مهارتهای علمی، رزومه قوی، انگیزهنامه خوب، نمرات درسی و مدرک زبان بالا میشوند. چیزی که در گرفتن فاند تحصیلی از همه بیشتر تاثیر دارد، تسلط به زبان انگلیسی است. مقاطع تحصیلی مختلف شرایط فاند تحصیلی متفاوتی دارند که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
برای گرفتن فاند تحصیلی باید برخی از مدارک را ارائه دهید. شما باید فرم درخواست فاند تحصیلی را به دقت پر کرده و همه بخشهای آن را تکمیل کنید. همچنین باید کپی پاسپورت معتبر و مدارک تحصیلی خود را ارائه دهید. پاسپورت شما در زمان سفر به کشور مقصد باید حداقل شش ماه اعتبار داشته باشد. یکی دیگر از مدارک مهم مدرک زبان معتبر است. برای کشورها و دانشگاههای انگلیسیزبان باید مدرک آیلتس و تافل داشته باشید. مدرک زبان مورد نیاز برای دانشگاههای اسپانیاییزبان باید مدرک DELE، دانشگاههای فرانسوی مدرک DALF یا DELF و دانشگاههای آلمانیزبان مدارک DSH، TestDaF، OSD و telc باشد.
از دیگر مدارک مورد نیاز برای گرفتن فاند تحصیل میتوان به انگیزهنامه، توصیهنامه و CV اشاره کرد. انگیزهنامه شما باید نهایتا یک صفحه و حدود 400 کلمه باشد که در آن دلایل انتخاب رشته تحصیلی و آینده تحصیل و شغلی شما نوشته شده باشد. صداقت در انگیزهنامه کلید موفقیت شما خواهد بود. توصیهنامه هم باید از طرف یک یا دو استاد، معلم، مدرس یا شخصی ناظر بر تحصیلات شما باشد. شما میتوانید بدون داشتن سابقه کار، CV بنویسید و در آن سوابق تحصیلی، علایق، سرگرمیها، مهارتها و دستاوردهای خود را قرار دهید. در نگارش CV هم صداقت رمز موفقیت شما خواهد بود.
کسب نمرات خوب در آزمونهای SAT، GRE، GPA و ACT در افزایش شانس گرفتن فاند تحصیلی تاثیر خواهد داشت. برخی از مدارک هم ممکن است در گرفتن فاند تحصیلی به شما کمک کنید. از جمله این مدارک میتوان به مقاله و نمونه کار (پورتفولیو) اشاره کرد. موضوع مقالهای که ممکن است از شما بخواهند بنویسید معمولا مرتبط با فاند تحصیلی خواهد بود. نمونه کار هم بیشتر برای رشتههای هنر، طراحی و دیگر رشتههای مشابه باید ارائه شود. این نمونه کارها میتوانند کارهای هنری یا برخی پروژهها باشند.
پس از تهیه و جمعآوری مدارک مورد نیاز برای فاند تحصیلی باید مراحل اخذ آن را طی کنید. انجام این مراحل نیاز به آگاهی قبلی و آشنایی به امور اداری آن دارد. پس اگر قصد دارید که مراحل گرفتن فاند تحصیل را انجام دهید. این مراحل شامل موارد زیر هستند:
اولین قدم برای گرفتن فاند تحصیلی انتخاب کشور و دانشگاه مورد نظر برای تحصیل است. هر کشور و دانشگاه قوانین خاص خود را برای اعطای فاند دارد. بنابراین باید با توجه به رشته تحصیلی و قوانین اعطای فاند، دانشگاه مدنظر را انتخاب کنید. برای مثال برای داشتن فول فاند کانادا باید به زبان دانشگاه مورد نظر توجه بالایی داشته باشید.
بعد از انتخاب دانشگاه مورد نظر، باید از آن پذیرش بگیرید و همزمان برای دریافت فاند درخواست دهید. بعد از درخواست اخذ فاند، دانشگاه از شما میخواهد که رزومه و مدارک مور نیاز را ارسال کنید.
در آخرین مرحله گرفتن فاند تحصیلی باید نسبت به اخذ ویزای کشور محل تحصیل اقدام کنید. برای این مار باید به سفارت آن کشور مراجعه کرده و در زمان تعیین شده برای مصاحبه حاضر شوید و مدارک پذیرش تحصیلی خود را ارائه دهید. در نهایت با دریافت فاند به کشور مقصد مهاجرت کرده و مشغول به تحصیل شوید.
دانشگاههای کشورهای مختلفی به دانشجویان فاند تحصیلی میدهند. در ایالات متحده آمریکا، معمولا در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا فاند تحصیلی به دانشجویان داده میشود. فاندی که در آمریکا به دانشجویان داده میشود شامل هزینههای تحصل، زندگی، بیمه سلامت و رفتوآمد در طول تحصیل میشود. در کشور کانادا دانشگاههای معتبری مثل دانشگاه تورنتو و دانشگاه بریتیش کلمبیا از جمله موسسات آموزش عالی هستند که به دانشجویان فاند تحصیلی میدهند. گفتنی است که فاند این دانشگاهها شامل هزینه شهریه دانشگاه و دیگر هزینههای تحصیلی مانند تحقیقات، خرید کتاب و موارد دیگر، هزینه مسکن و خوراک میشود.
در کشورهای اروپایی از جمله انگلستان و سوئیس هم دانشجویان میتوانند برای گرفتن فاند تحصیلی اقدام کنند. در کشور انگلستان دانشگاههای بزرگی مانند آکسفورد و کمبریج به دانشجویان فول فاند تحصیلی میدهند. این دانشگاهها با اعطای این فول فاندها، تمام هزینههای تحصیل و زندگی دانشجویان را تامین خواهند کرد. در کشور سوئیس فاند تحصیل در مقاطع دکترا و فوق دکترا اعطا میشود. در واقع دانشگاههای کشور سوئیس برای این مقاطع فول فاند به دانشجویان خود خواهند داد که شامل تمام هزینههای تحصیل و زندگی در این کشور هستند.
گرفتن فاند تحصیلی دغدغه بسیاری از دانشجویان بینالمللی است. چرا که فاند تحصیلی بخشی از هزینهها یا کل آن را برای ادامه تحصیل و زندگی در کشور مقصد پوشش خواهد داد. دانشجویان سراسر دنیا میتوانند برای گرفتن فاند تحصیلی از دانشگاه مورد نظر خود، درخواست دهند. البته برای این کار باید شرایط آن را داشته باشند و مدارک مورد نیاز را تهیه کنند. سپس با انجام مراحل اداری، فاند تحصیلی به آنها تعلق میگیرد و میتوانند با خیال راحت در کشور مقصد مشغول به تحصیل شوند.
همانطور که در این مقاله خواندید، اخذ فاند تحصیلی روند تحصیل در دانشگاه های معتبر دنیا را تسهیل میکند. ما در این مقاله انواع بورسیه و فاند تحصیلی را با جزئیات مطرح کردیم و تفاوت فاند تحصیلی و فول فاند را بازگو کردیم. اگر شما نیز بعنوان یک دانشجو برای گرفتن فاند تحصیلی دغدغه دارید میتوانید با مطالعه از شرایط دریافت فاند تحصیلی مطلع شوید و یا میتوانید با پرکردن فرم ارزیابی از کارشناسان مجرب موسسه مهاجرتی هرمس اپلای مشاوره رایگان دریافت کنید.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.