دانشگاه آکسفورد یکی از رویای تحصیلی دانشجویان بینالمللی است. این دانشگاه چندین سالی است که به عنوان بهترین دانشگاه در جهان شناخته میشود و تقریبا هیچ دانشگاهی از نظر جایگاه علمی توانایی رقابت با آن را ندارد. از نظر قدمت هم دانشگاه آکسفورد در رده قدیمیترین دانشگاههای جهان با بیش از ۹۰۰ سال قدمت قرار میگیرد. شما میتوانید در دانشگاه آکسفورد از مقطع کارشناسی تا دکترا در رشتههای مختلفی مشغول به تحصیل شوید. همچنین دانشجویان برتر هم امکان دریافت بورسیه تحصیلی برای کاهش هزینههای خود را دارند. اگر قصد آشنایی با این دانشگاه را دارید، این مطلب را بههیچعنوان از دست ندهید.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
در لیست بهترین دانشگاههای جهان، همواره نام دانشگاه آکسفورد دیده میشود. این دانشگاه همواره به عنوان یکی از مقصدهای برتر دانشجویان بینالمللی شناخته میشود و دانشجویان بسیاری رویای تحصیل در بهترین دانشگاه جهان را در فکر خود دارند.
همانطور که میدانید، دانشگاه آکسفورد در انگلستان قرار دارد. این دانشگاه درست مانند نام خود، در شهر آکسفورد واقع شده است. آکسفورد یک شهر نسبتا کوچک و کمجمعیت است که بیشتر جمعیت آن را دانشجویان به واسطه دانشگاه آکسفورد تشکیل دادهاند.
دانشگاه آکسفورد امروز بیش از ۲۵ هزار دانشجوی بومی و بینالمللی را در رشتهها و مقاطع تحصیل مختلف از جمله علوم انسانی، ریاضی، پزشکی و فیزیک پذیرش کرده است. توجه داشته باشید که از میان جمعیت ذکر شده، بیش از ۷۰ درصد دانشجویان بومی هستند.
نکتهای که درباره دانشگاه آکسفورد وجود دارد و کمتر کسی آن را میداند این است که اطلاعاتی دقیقی درباره تاریخ دقیق تاسیس دانشگاه آکسفورد وجود ندارد. با این حال، این اطمینان وجود دارد که در سال ۱۰۹۶ دانشگاه آکسفورد با فرمی شبیه به فرم امروزی خود وجود داشته است.
در سال ۱۱۹۶، دانشگاه آکسفورد به مقصد تحصیلی دانشجویانی تبدیل شد که هنری دوم آنها را از تحصیل در دانشگاه پاریس منع کرده بود. کم بعد و در سال ۱۱۸۸، دانشگاه آکسفورد توسط نویسنده و تاریخدان معروف، جرالد ولز در سطح جهانی معروف شد و بر سر زبانها افتاد.
بعد از معروف شدن در میان مردم جهان، در حوالی سال ۱۱۹۰، دانشگاه آکسفورد اولین دانشجوهای بینالمللی خود را جذب کند. اولین دانشجوی بینالمللی جذب شده در این دانشگاه امو از منطقه فریزلند نام داشت. بعدها و در سال ۱۲۴۹، دانشگاه آکسفورد فرمی شبیه به یک دانشگاه واقعی را به خود گرفت و اولین دانشکدهها و کالجهای این دانشگاه راهاندازی شدند.
در بین قرون ۱۴ تا ۱۷ میلادی، دانشگاه آکسفورد درگیر جنجالهای سیاسی و دینی شده بود و برخی از استادان و فیلسوفان برجسته خود را از دست داد. اما در قرن هجدهم، این دانشگاه چه از نظر دینی و چه از نظر علمی توانست جایگاه اصلی خود را به دست بیاورد و دوباره سر زبانها قرار بگیرد.
سال ۱۹۲۰ میلادی بود که برای اولین بار دانشگاه آکسفورد بانوان را هم برای تحصیل پذیرش کرد. این یک قدم بسیار بزرگ برای این دانشگاه بود. چرا که تا آن زمان، تقریبا هیچ دانشگاه دیگری این کار را نکرده بود و آکسفورد برای این منظور پیشقدم شده بود.
در بین قرن بیستم تا بیست و یکم، میتوان گفت که دانشگاه آکسفورد به اوج دوران شکوفایی خود رسیده بود و توانست مقالات علمی بسیار زیاد و البته تاثیرگذاری را ارائه دهد. همین باعث شد که آکسفورد دوباره سر زبانها بیفتد و از آن زمان بتواند خود را به عنوان یکی از بهترین دانشگاههای جهان معرفی کند.
نشریهها و مجلات مختلفی سالانه با معیارهای مخصوص خود دانشگاههای جهان را رتبهبندی میکنند. در این میان، دانشگاه آکسفورد همواره در لیست ۵ دانشگاه برتر جهان قرار داشته است و بعید میدانیم که در سالهای بعد هم رتبه آن افت کند.
دانشگاه آکسفورد طبق نظریه مجله تایمز، توانسته است رتبه اول بهترین دانشگاههای جهان را برای سال 2023 از آن خود کند. این در حالی است که گاردین عنوان دومین دانشگاه برتر جهان را به این مرکز آموزشی محبوب اعطا کرده است. همچنین بر اساس معیارهای QS، دانشگاه آکسفورد به عنوان چهارمین دانشگاه برتر جهان شناخته میشود. این در حالی است که در ردهبندی آکادمیک دانشگاهها در سال 2021، دانشگاه آکسفورد در رده هفتمین دانشگاه برتر قرار دارد.
در حوزه کشوری، دانشگاه آکسفورد معمولا رتبه اول را کسب میکند. اما در برخی مواقع و به دلیل تفاوت معیارها در نشریههای مختلف، این دانشگاه رتبه دوم کشوری را دریافت میکند. اما این تمام رتبههایی نیست که دانشگاه آکسفورد کشف کرده است.
دانشگاههای جهان از نظر عملکرد تحقیقاتی، کیفیت هیئت علمی، استخدام فارغالتحصیلان و کیفیت آموزش هم دستهبندی میشوند. دانشگاه آکسفورد توانسته است در تمام این ردهبندیها به عنوان یکی از بهترین دانشگاههای جهان معرفی شود. در ادامه لیستی از برخی از رتبههای دانشگاه آکسفورد وجود دارد:
با توجه به سطح آموزشی بالا و سابق آموزش بیش از ۹۰۰ سال، میتوان گفت که دانشگاه آکسفورد یکی از دانشگاهها با بیشترین مشاهیر است. در دو قرن ۲۰ و ۲۱، افرادی همچون کیتی برند، تونی بلر، کیت بارکر، کلمنت آتلی، ریز احمد، دیران و پادشاه اردن یعنی عبدالله دوم از جمله مشاهیر این دانشگاه هستند.
برای قرن نوزدهم، هیلر بلوک، جان بوکان، متیو آرنولد، جان کبل، پرسی بیش، فردریک سودی و سر رابرت پیل در لیست مشاهیر دانشگاه آکسفورد قرار میگیرند. اما در دو قرن ۱۷ و ۱۸، از جمله مشاهیر این دانشگاه میتوان به جان لاک، رابرت هوک، ادوارد گیبون، ویلیام هنری، رابرت ساوتی، جترو تول و جمیز اسمیتسون اشاره کرد.
از جمله مشاهیر دانشگاه آکسفورد در دو قرن ۱۵ و ۱۶ میلادی میتوان به اراسموس، سر والتر، کاردینال توماس، سر فیلیپ سیدنی، کاردینال ویلیام آلن، جان دارن و ژروم اشاره کرد. لازم به ذکر است که بیشتر این مشاهیر مسئولیتهای سیاسی را بر عهده داشتهاند. از جمله مشاهیر دو قرن ۱۳ و ۱۴ دانشگاه آکسفورد میتوان به لیست زیر اشاره کرد:
به طور، دانشکدهها و رشتههای تحصیلی دانشگاه آکسفورد را میتوان به سه دسته علوم انسانی، علوم اجتماعی و ریاضی فیزیک و علوم زندگانی تقسیم کرد. هرکدام از این زمینهها خود گروهها و دانشکدههای مخصوص خود را دارند.
در بخش علوم انسانی، دانشکدههای زیادی از جمله زبانهای قرون وسطایی و مدرن، موسیقی، مطالعات شرقی، فلسفه، الهیات و دین، زبان و ادبیات انگلیسی، هنر روسکین، تاریخ، کلاسیک، تاریخ هنر، دانشکده زبانشناسی، مرکز تحقیقات آکسفورد در علوم انسانی، بنیاد ولتر و انستیتو آمریکایی روتورمر در دانشگاه آکسفورد وجود دارند.
بخش علوم اجتماعی دانشگاه آکسفورد از دانشکدهها و گروهایی زیادی مانند توسعه بینالملل، انستیتوی اینترنتی آکسفورد، دانشکده حقوق، مدرسه آکسفورد مارتین، دپارتمان سیاست و روابط بینالملل، گروه سیاست اجتماعی و مداخله، گروه جامعهشناسی، دانشکده مردمشناسی، باستانشناسی، بازرگانی، اقتصاد، آموزش و پرورش، جغرافیا و محیط زیست، مدرسه دولتی بلاوانتیک و دانشکده مطالعات جهانی و منطقهای آکسفورد تشکیل شده است.
در بخش ریاضی فیزیک و علوم زندگانی دانشگاه آکسفورد حدودا 12 دانشکده و گروه وجود دارد. مرکز آموزشی علوم زندگی، گروه مواد، موسسه ریاضی، گروه علوم گیاهی، اداره آمار، گروه جانورشناسی، ارک علوم BegBroke، گروه شیمی، گروه علوم کامپیوتر، مرکز تحقیقات الکترونیکی آکسفورد، گروه علوم زمین و گروه علوم مهندسی از جمله این گروهها هستند.
یکی از دلایلی که باعث شده است تا دانشگاه آکسفورد به عنوان یکی از بهترین دانشگاههای جهان معرفی شود، امکان تحصیل در این دانشگاه در رشتههای تحصیلی مختلف است. شما میتوانید در این دانشگاه در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل کنید. یکی از دلایلی که باعث شده است تا دانشگاه آکسفورد به عنوان یکی از بهترین دانشگاههای جهان معرفی شود، امکان تحصیل در این دانشگاه در رشتههای تحصیلی مختلف است. شما میتوانید در این دانشگاه در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل کنید.
یکی از جذابیتهای دانشگاه آکسفورد این است که رشتههای متنوعی را برای تحصیل پوشش میدهد و میتوانید با توجه به شرایط و علاقه خود، در این رشتهها مشغول به تحصیل شوید. در ادامه جدولی از برخی از این رشتهها وجود دارد.
برخی رشتههای قابل تحصیل در دانشگاه آکسفورد | ||
بیوشیمی | داروسازی | شیمی |
زیستشناسی | علوم کامپیوتر | علم مواد |
علوم انسانی | موسیقی | هنرهای زیبا |
تاریخ هنر | علم مهندسی | فیزیک و فلسفه |
حقوق | انگلیسی و زبانهای مدرن | الهیات و دین |
ریاضیات و آمار | فیزیک | تاریخ |
اگر قصد تحصیل در دانشگاه آکسفورد را دارید، بهتر است کمی با هزینههای تحصیل در این دانشگاه رده اولی آشنا شوید. در رابطه با هزینه تحصیل در دانشگاه آکسفورد باید بگوییم که دانشجویانی که از کشورهای غیر از اتحادیه اروپا برای تحصیل به این دانشگاه میروند، هزینه بیشتری را دانشجویان بینالمللی اعزامی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا پرداخت میکنند. دانشجویان بینالمللی خارج از اتحادیه اروپا باید سالانه از ۲۵ تا ۳۶ هزار پوند را با توجه به رشته و مقطع تحصیلی خود پرداخت کنند.
دانشگاه آکسفورد برای دانشجویان خود خوابگاه را هم ارائه میدهد. دریافت خوابگاه در این دانشگاه به این شکل است که معمولا دانشگاهها در سال اول تحصیل و یک سال دیگر از دوران تحصیل، به دانشجویان کارشناسی خوابگاه ارائه میدهند. البته این بیشتر برای دانشجویان بومی است؛ اما در برخی مواقع، دانشجویان بینالمللی هم امکان دریافت این خوابگاهها را پیدا میکنند.
علاوه بر خوابگاه، دانشگاه آکسفورد خانهها و آپارتمانهای خصوصی زیادی را در اختیار دارد که با پرداخت مبلغ کمی به عنوان اجاره، آنها را در اختیار دانشجویان قرار میدهد. با این حال، هزینه اجاره این خانهها بیشتر از خوابگاه است.
یکی از مهمترین مزایای تحصیل در دانشگاه آکسفورد، امکان دریافت بورسیه تحصیلی دانشگاه آکسفورد است. بورسیههای تحصیلی یا از نوع نیمه هستند که تنها بخشی از هزینههای تحصیل شما را پوشش میدهند، یا از نوع کامل هستند که تمام زمینهها و هزینههای تحصیل را شامل میشوند.
برای دریافت بورسیه تحصیلی با توجه به ارائهدهنده بورسیه شرایط مختلفی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به برتری در دانشگاه و عدم برخورداری از مشکلات قانونی برای تحصیل اشاره کرد. در صورتی که از شرایط لازم برخوردار باشید، در لیست دانشجویان واجد شرایط برای دریافت بورسیه قرار میگیرید.
رزماری جیمز، هریس منچستر، ریچ آکسفورد و سیمون و جون لی از جمله محبوبترین بورسیههای تحصیل ارائه شده در دانشگاه آکسفورد هستند. بورسیه رزماری جیمز تا پایان مقطع تحصیلی شما در دانشگاه آکسفورد اعتبار دارد و هزینههای شهریه دانشگاه، بخشی از هزینههای زندگی، یک بلیت رفت و برگشت اکونومیک در سال و مواد دیگر را شامل میشود.
بورسیه هریس منچستر یکی دیگر از بورسیههای رایج در دانشگاه آکسفورد است که تا زمانی که فرد خودش هزینههای تحصیل را پرداخت میکند، اعتبار دارد. این بورسیه به صورت مبلغی برای دانشجو واریز میشود که با توجه به شرایط فرد میتواند تا سقف ۱۸۵۰۰ پوند برسد.
بورسیههای ریچ آکسفورد و سیمون و جون لی دو بورسیه محبوب دیگر در دانشگاه آکسفورد هستند که شرایط شبیه به همی دارند. بورسیه سیمون و جون لی شهریه تحصیل، حداقل ۱۱۵۶۰ پوند یا یورو و هزینههای زندگی را شامل میشود. این در حالی است که علاوه بر این موارد، در بورسیه ریچ آکسفورد شما یک بلیت سفر را هم دریافت میکنید.
برای تحصیل در دانشگاه آکسفورد با توجه به رشته و مقطع تحصیلی باید مدارک مختلفی را ارائه کنید. اما در این میان، ارائه برخی مدارک مانند مدرک زبان برای تمام رشتهها و مقاطع تحصیلی مشترک است. توجه داشته باشید که برای ثبت نام در دانشگاه آکسفورد نیاز به ارائه گواهی ریز نمرات نیست. اما باید باقی مدارک خود را به نمرات آزمون استاندارد و نمره زبان خود را در فرم درخواست UCAS تبدیل کنید. برخی از مدارک مورد نیاز برای تحصیل در دانشگاه آکسفورد عبارتاند از:
دانشگاه آکسفورد را میتوان رویای بسیاری از دانشجویان دانست که میخواهند در بهترین مراکز آموزشی جهان مشغول به تحصیل شوند. در دانشگاه آکسفورد میتوانید از مقطع کارشناسی تا دکترا در بسیاری از رشتهها مشغول به تحصیل شوید. برای پذیرش و ثبت نام در این دانشگاه توصیه میکنیم به مراکز معتبر و فعال در زمینه خدمات ثبت نام در دانشگاههای معتبر مراجعه کنید.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.