اقامت دائم یا Permanent Residency که به اختصار به آن PR گفته میشود، به معنای اعطای حق سکونت به شهروندان خارجی در یک کشور دیگر برای یک دوره نامحدود است. لازم به ذکر است که همه کشورهای دنیا اجازه و حق اقامت دائم به شهروندان خارجی را اعطا نمیکنند، از اینرو شرایط هر کشور به طور کامل با یکدیگر متفاوت خواهد بود. در این مطلب از سایت هرمس اپلای قصد شما را با این نوع اقامت بیشتر آشنا کنیم و از تفاوتها آن با سایر اقامتها صحبت کنیم. و از آنجایی که اخذ پی آر کشورهایی نظیر استرالیا، کانادا، آلمان و غیره برای ایرانیان بسیار قابل توجه است، قصد داریم نگاهی کلی به شرایط اخذ اقامت دائم آنها داشته باشیم.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
همانطور که در ابتدای این مطلب ذکر کردیم، با داشتن اقامت دائم یک کشور، شما میتوانید به صورت نامحدود در آن کشور سکونت داشته باشید. برخلاف ویزاهای کوتاه مدت مانند ویزای توریستی، ویزای تحصیلی، ویزای پزشکی، ویزای همراه و غیره، مدت اقامت برای یک دوره طولانی دارای اعتبار است.
اما اگر فردی که دارای ویزای دائم یک کشوری را بدست آورد و به هر دلیلی – مانند ترک کشور بیش از مدت زمان مجاز مشخص شده، ارتکاب جرم در داخل یا خارج از آن، تهدید امنیت ملی و غیره – اعتبار ویزای خود را پایمال نماید، از ورود و حتی خروج و اقامت در همان کشور محروم خواهد شد.
برای اخذ ویزای دائم باید یک سری از مدارک و شرایط را داشته باشید، هرچند در برخی از کشورها به هیچ وجه نمیتوان اقامت دائم بدست آورد، اما هستند کشورهایی که با توجه به نیازهایشان به برخی از شهروندان کشورهای دیگر امتیاز اخذ چنین اقامتی را خواهند داد.
برای دست پیدا کردن به پی آر کشورهای خارجی، میتوان از روشهای زیر اقدام نمود.
بسیاری از کشورهای توسعه یافته و صنعتی در راستای جذب سرمایهگذاران خارجی، اقدام به اعطای ویزای دائمی به افرادی نمودهاند که دارای سرمایه کلانی هستند و قصد دارند آن را در کشور خرج کنند. با اعطای ویزای دائمی به سرمایهگذاران و خانوادههای آنها، اقتصاد کشور مقصد رونق خواهد گرفت و میزان سرمایهگذاری و ارز روی پروژهها دولتی سرعت میگیرد.
اما نکته قابل توجه در این است که حداقل مبلغ سرمایهگذاری برای اخذ چنین اقامتی در هر کشوری متفاوت است. برای مثال حداقل میزان سرمایهگذاری در کشور کانادا ۳۴۰ هزار دلار آمریکا در نظر گرفته شده است. این درحالی است که حداقل میزان سرمایهگذاری در انگلستان ۲ میلیون پوند میباشد. فرد سرمایهگذار تا ۵ سال حق برداشت سرمایه خود را نخواهد داشت و تنها میتواند از سود آن به صورت ماهیانه استفاده کند.
برخلاف کشورهای جهان سومی که هیچ توجهی به ایدههای نو ندارند، کشورهای صنعتی و پیشرفته برای چنین ذهنهای خلاقی امتیازات ویژهای در نظر گرفته است. کشورهای توسعه یافته با آغوشی باز از ایدههای نو برای کسب و کارهای نوپا (Startup) استقبال میکنند و قوانین و امتیازات بسیار خوبی برای این منظور وضع شده است.
اگر بتوانید تمامی شرایط ویزای استارتاپ را برآورده کنید، قطعا خواهید توانست به صورت دائم در کشور مقصد سکونت داشته باشید. کشورهایی نظیر کانادا و انگلستان به طور خاص ویزای تخصصی استارتاپ را وضع کردهاند. از جمله شرایط عمومی این نوع ویزای دائمی میتوان به سابقه مفید فعالیت شما، بیزینس پلن، اثبات درآمد پس از معرفی بیزینس پلن در کشور مقصد و اثبات جواب دادن بیزینس پلن در کشور مقصد نام برد.
یکی دیگر از روشهای اخذ اقامت دائم کشورهای خارجی و تبدیل شدن به شهروند آن کشور، ازدواج کردن با یکی از رزیدنتهای همان کشور است. ازدواج با فردی که دارای تابعیت یا پاسپورت کشور مقصد باشد، میتواند به اخذ ویزای دائمی شما منجر شود. از آنجایی که در سالهای اخیر، ازدواجهای صیوری افزایش یافته است، سختگیریهایی در اعطای این نوع اقامت صورت گرفته است.
برای اثبات غیرصوری بودن ازدواج، باید مدارکی از مراسمات مختلف نظیر فیلم و ویدیو و پیامهای رد و بدل شده را برای دفتر مهاجرت کشور مقصد همراه با ترجمه آنها ارسال کنید. اما به طور کلی میتوانید با در دست داشتن سند ازدواج و مدارک مورد نیاز و مراجعه به سفارت کشور مقصد، اقدام به دریافت ویزای دائمی کنید.
اکثر کشورهای پیشرفته برای حل مشکلاتی از جمله بیکاری و همچنین توسعه کسب و کارهای نوین، برنامههای مهاجرتی بسیار ممتازی را برای افرادی که سوابق کارآفرینی بسیار خوبی در کشور خود داشتهاند در نظر گرفتهاند. اکثر افراد این نوع مهاجرت را با مهاجرت از طریق سرمایهگذاری اشتباه میگیرند، در صورتی که این دو در کل باهم تفاوتهایی دارند.
در برنامه مهاجرت از طریق سرمایهگذاری، شما تنها نیاز به سرمایهگذاری در کشور مقصد را دارید و عموما داشتن و نداشتن مدرک زبان و ایدهای برای راه اندازی کسب و کار مهم نیست. اما در برنامه مهاجرت از طریق کارآفرینی سوابق کارآفرینی و مدیریتی شما و همچنین بیزینس پلنی که قصد ارائه آن را خواهید داشت بسیار اهمیت پیدا میکند.
در این نوع برنامه مهاجرتی باید موجب اشتغالزایی برای حداقل یک تا چند نفر از سیتیزنهای دائم همان کشور شوید و تا زمان دریافت اقامت دائم میبایست بیزینس خود را در کشورتان پابرجا نگهدارید.
در اکثر کشورهایی که به دنبال جذب دانشجویان خارجی هستند، دانشگاههای با کیفیت و سطح بالایی قرار دارند. مهاجرت تحصیلی دانشجویان در گرو ارائه مدرک معتبر زبان – آیلتس یا تافل – به همراه معدل بالا است. داشتن ویزای تحصیلی به خودی خود نمیتواند به اخذ اقامت دائم منجر شود، اما دانشجویان پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه مورد نظر و پیدا کردن شغلی مرتبط با رشته تحصیلی خود میتوانند درخواست اقامت دائم دهند تا امکان ادامه زندگی در آن کشور را بدست آورند.
حتی میتوان پس از فارغ التحصیل شدن از طریق ازدواج با یکی از شهروندان آن کشور به این مهم دست یافت. لازم به توضیح است که تحصیل در کشورهای خارجی معمولا هزینه بسیار بالایی دارد و در درجه اول باید تمکن مالی تحصیل در خارج از کشور را داشته باشید تا بتوانید اقامت تحصیلی خود را تثبیت نمایید.
یکی دیگر از روشهایی که میتوانید به دنبال آن ویزای دائم کشوری را بدست آورید، داشتن ویزای کار است. این روش که معمولترین روش مهاجرت به کشورهای خارجی است به سابقه کاری یا طرح تجاری شما بستگی دارد.
افرادی که به عنوان نیروی کار متخصص وارد یک کشور دیگر میشوند حتما باید به زبان آن کشور تسلط کافی داشته باشند. هرچند هر ساله لیست مشاغل مورد نظر کشورها دست خوش تغییراتی میشوند، اما کشورهای پیشرفته عمدتا با کمبود نیروی انسانی متخصص در کلیه مشاغل روبهرو هستند. از آنجایی که ایران نیروی متخصص مازاد دارد و افراد تحصیل کرده در کشورمان بیشتر از حد نیاز است، مهاجرت از طریق استخدام به عنوان نیروی کار خارجی یکی از روشهای پرطرفدار جهت اخذ اقامت دائم در ایران است.
دو کشور استرالیا و کانادا که همواره از کمبود نیروی تخصصی رنج میبرند، سیستم امتیازبندی بسیار مناسبی را برای اهدای اقامت دائم به واجدین شرایط، طراحی کردهاند. در این سیستم امتیازبندی سن متقاضی و همسر، میزان تحصیلات متقاضی و همسر، نمره مدرک زبان، سوابق شغلی متقاضی و همسر، داشتن فامیل درجه یک در کشور مقصد، انطباقپذیری و غیره دخیل هستند. اگر در سیستم امتیازبندی این کشورها موفق به کسب حداقل امتیاز شوید پس از بررسی اداره مهاجرت آن کشور به شما و تمامی اعضای خانواده اقامت دائم اعطا خواهد شد.
یکی از معایب این گونه دریافت اقامت زمان بر بودن آن است اما نسبت به سایر برنامههای مهاجرتی کم هزینهتر خواهد بود و راه مطمئن و قانونی برای کسب اقامت است. همچنین پاسخ دادن صحیح و صادقانه به سوالات فرمهای ارزیابی و ارائه شواهد کافی برای تمامی اظهارات خود، یکی دیگر از نکاتی است که باید به آنها توجه کرد.
کشورهایی که قانون خاک در آنها رواج دارد، به نوزادانی که در خاک همان کشور بدنیا بیایند، تابعیت دائمی اعطا میکنند. نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که اقامت دائم تنها به فرزند داده میشود و پدر و مادر باید به صورت مجزا برای دریافت ویزا اقدام کنند.
از استرالیا به عنوان یکی از مقاصد اصلی مهاجرین واجد شرایط در طی سالهای گذشته نامبرده میشود. دلایل مهاجرت افراد به این جزیره بسیار وسیع کم نیستند، اما برای آشنایی شما با مزایای مهاجرت به این کشور، به آوردن چند دلیل اصلی بسنده کردهایم:
حال قصد داریم شما را با شرایط اخذ اقامت دائم بزرگترین جزیره جهان آشنا کنیم:
این ویزا مختص افرادی است که قصد دارند به صورت مستقل اقدام به اخذ ویزای کار و دائم کنند و کاریابی پس از موافقت با درخواستشان بر عهده خودشان است. متقاضی برای ارسال فرم و درخواست خود به اداره مهاجرت استرالیا باید شرایط زیر را داشته باشد:
این ویزا مختص افرادی است که اسپانسر ایالتی دارند (کارفرمای استرالیایی). متقاضی پس از اینکه بتواند امتیازات لازم را بر اساس امتیازبندی بدست آورد، میتواند از طریق سایتهای کاریابیْ اسپانسر ایالتی پیدا کند و از طریق وی اقدام به اخذ ویزای دائم نماید. با این که اخذ اقامت استرالیا از طریق ویزای کاری آسانترین و کم هزینهترین روش است، اما ممکن است مدت زمان پروسه مهاجرت طولانی شود.
یکی دیگر از روشهایی که میتوان ویزای دائم استرالیا را بدست آورد، سرمایه گذاری در این کشور است. برای دستیابی به چنین اقامتی، فراهم آوردن شرایط زیر الزامی است:
برای مهاجرت از طریق ازدواج که در نتیجه به اخذ ویزای دائمی استرالیا منجر خواهد شد، متقاضی یا شریک زندگی او باید شرایط زیر را دارا باشند:
کشور کانادا اگر انتخاب اول مهاجرین واجد شرایط ایرانی نباشد، قطعا در رتبه دوم قرار دارد. این کشور با دارا بودن زیرساختهای بسیار عالی میتواند میزبان فوق العادهای برای مهاجرین باشد. از امکانات آموزشی برای فرزندان و خود مهاجرین گرفته تا امکانات رفاهی و بازار کار درخور توجه، همگی دست به هم دادهاند تا این کشور سردسیر به یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای دنیا تبدیل شود.
شرایط اخذ ویزای دائم این کشور کمی راحتتر از کشور استرالیا است. کانادا همواره در چندی از مشاغل با کمبود نیروی انسانی متخصص مواجه است، و از طرفی با توجه به تاریخچه درخشانی که مهاجرین ایرانی از خود به جای گذاشتهاند، دولت کانادا علاقه بسیار خوبی برای جذب نیروی انسانی ایرانی دارد که این موضوع برای ایرانیان یک امتیاز محسوب میشود.
اما برای اخذ ویزای دائم کشور کانادا، چندین راه پیش روی شما قرار دارد که یک به یک به شرح آنها خواهیم پرداخت.
همانطور که در مباحث قبلی به آن اشاره کردیم، افرادی که بتوانند ویزای کار کانادا را بدست آورند به راحتی میتوانند ویزای کاری خود را به ویزای دائمی و اقامت همیشگی این کشور تبدیل کنند. شرایط دریافت ویزای کار کانادا به قرار زیر است:
با توجه به تغییراتی که در شرایط مهاجرت به کانادا در سال ۲۰۲۱ صورت گرفته است، هیچ یک از برنامههای سرمایهگذاری در کانادا منجر به اخذ ویزای دائم به صورت مستقیم نخواهند شد. سرمایهگذار با در اختیار داشتن ویزا سرمایهگذاری باید به مدت ۲ سال در یکی از ایالتهای کانادا حضور داشته باشد و سپس میتواند اقامت دائم این کشور را بدست آورد.
متقاضی در طی این دو سال نیازی ندارد کسب و کار سودهی را مدیریت کند، اما باید به طور مرتب تمامی گزارشات کسب و کار خویش را به اداره مهاجرت و اداره ایالتی تحویل دهد. در این دو سال امکان خروج از کشور میسر نیست و سفر به ایران یا یک کشور دیگر موجب ابطال اقامت کانادا خواهد شد.
شرایط کلی جهت سرمایهگذاری در کانادا به قرار زیر میباشد:
شرایط کلی اخذ ویزا کانادا از طریق ازدواج با یکی از شهروندان این کشور به شرح ذیل میباشد:
یکی دیگر از امتیازاتی که کشور کانادا برای افراد مبتکر و دارای مهارتهای خاص در نظر گرفته است، اعطای ویزای خود اشتغالی برای ورود آنها به این کشور است که در نتیجه به اقامت دائم منجر خواهد شد. متقاضی باید ثابت کند که در زمینهای که فعالیت میکند یک شخص بسیار ماهر است. هنرمندان و ورزشکارانی که از این طریق قصد اقامت در کانادا را دارند باید با استفاده از جایزههای ملی و بین المللی که دریافت کردهاند، ثابت کنند در زمینه حرفهای که فعالیت میکنند شناخته شده هستند.
آلمان یکی از صنعتیترین و ثروتمندترین کشورهای جهان به شمار میرود که زندگی در آن میتواند برای همه یک آرزو باشد. کارخانههای بیشماری در این کشور مشغول به تولید محصولاتی هستند که به تمامی نقاط جهان صادر میشود. این کشور همچنین عضو سازمان ملل متحد، کشورهای گروه هشت، گروه ۵ و از بنیانگذاران اتحادیه اروپا است.
این کشور نیز مانند دیگر کشورهای صنعتی جهان با کمبود نیروی انسانی متخصص روبهرو است، از اینرو دولت آلمان برای جبران کمبود نیروی کار، امتیازات ویژهای را برای افراد واجد شرایط در نظر گرفته است. از جمله این امتیازات میتوان به برنامه آوسبیلدونگ اشاره کرد که در ادامه به طور کامل آن را توضیح خواهیم داد.
متقاضیانی که قصد پیدا کردن شغلی مناسب در آلمان هستند، میتوانند در یکی از دورههای آوسبیلدونگ (ausbildung) شرکت کنند و برای ورود به بازار کار خود را آماده سازند. این دورهها بین 18 تا 24 ماه (دو سال) به طول خواهد انجامید و در طول این مدت، متقاضیان از حقوق نسبتا خوبی برخوردار هستند. شرط اصلی ورود افراد به این دورهها داشتن سن کمتر از 25 سال است. همچنین ارائه مدرک آلمانی B1 یا B2 با توجه به کالجی که پذیرش میگیرند الزامی است.
متقاضیان پس از پایان این دوره و با توجه به تجربهای مفیدی که کسب نمودهاند از شانس بالایی در پیدا کردن شغل مناسب برخوردار خواهند شد. داشتن شغل مناسب و اقامت کاری به مدت ۵ سال منجر به اخذ اقامت دائم آلمان خواهد شد.
پروسه مهاجرت یکی از مهمترین پروسههایی است که هر فرد میتواند در زندگی خود با آن دست و پنجه نرم کند. به تحقق رسیدن همه دوندگیهایی که فرد برای شروع یک زندگی شیرین در کشوری دیگر انجام داده است، بسیار مهم است. هرمس اپلای از تمامی سختیهای مراحل مختلف مهاجرت باخبر است، از اینرو با تکیه بر وکلای مهاجرت تراز اول و همچنین مشاورین دلسوز، یک پلتفرم بسیار مناسبی را برای ایرانیان عزیز به وجود آورده است تا این مراحل را بتوانند با کمترین دغدغه پشت سر بگذراند.
اگر قصد مهاجرت به کشورهای اروپایی، آمریکایی و اقیانوسیه را دارید، یا با سوالاتی مانند چند پاسپورت می توان داشت؟ مواجه هستید همین حالا با مشاورین دلسوز ما در هرمس اپلای تماس بگیرید تا تمامی شرایط را برای شما بازگو کنند.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.
سلام وقت بخیر
رها هستم ۳۷ ساله
من برای دريافت ویزای کار در حال تحقیق هستم، برای رشته گرافیک
به عنوان دیزاینر ،طراح Ui,با تحصیلات فوق لیسانس و تجربه تدریس دانشگاه وغیره
کدام کشور را برای پیشبرد کاری خوب پیشنهاد میکنید.
مدرک زبان ندارم،(در حال یادگیری) وکشوری با شرایط راحت تر مدنظرم هست.
سلام رها عزیز وقتتون بخیر
متاسفانه برای رشته شما افری نداریم
برای اوسبیلدونگ می تونید اقدام کنید.