تفاوت اشکالرشیپ و فلوشیپ دو مفهوم مهم در مسیر حرفهای هستند که در مسیرهای تحصیلی و حرفهای مورد استفاده قرار میگیرند. اشکالرشیپ معمولاً یک فرصت آموزشی یا تحقیقاتی در سطح تحصیلات بالا است که به دانشجوها یا پژوهشگران فرصت میدهد تا در یک محیط آموزشی یا پژوهشی تحت نظارت یک مربی یا استاد تخصصی فعالیت کنند. از سوی دیگر، فلوشیپ عبارت است از فرصتی برای فعالیت عملی و تجربیات عملیاتی در یک حوزه مشخص، اغلب در محیط کاری واقعی. مقایسه فلوشیپ و اسکالر شیپ به نحوه تجربه و گامهای حرفهای مرتبط است؛ اگرچه هر دو به فرد فرصت ارائه میدهند تا مهارتهای خود را تقویت کرده و تجربه کاری یا آموزشی مناسبی را کسب کند، اما تمرکز و رویههای آنها متفاوت است. به همین جهت در این مقاله به بررسی تعاریف اسکالرشیپ و فلوشیپ که دو واژهی فوق العاده پرکاربرد در زمینهی تحصیل در خارج کشور هستند خواهیم پرداخت. برای شروع بهتر است کمی به تعاریف اسکالرشیپ و فلوشیپ بپردازیم.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
اگر تصمیم نهایی خود را مبنی بر ادامه تحصیل و ساخت یک آیندهی ایده آل در خارج از مرزهای ایران گرفته اید، لازم است که در شروع به صورت کامل نسبت به کاری که انجام میدهید و البته اصطلاحات حوزهی مهاجرت تحصیلی آگاهی داشته باشید، چرا که در این صورت شانس خودتان را برای رسیدن به یک دانشگاه معتبر تا حدود بسیار زیادی افزایش میدهید. پس کاملاً منطقی و عقلانی به نظر میرسد که در گام اول با تمام اصطلاحات و کلمات تخصصی آشنا شوید تا عملکردی پربازده تر داشته باشید.
برای شروع لازم است بدانید که اسکالرشیپ در واقع همان بورسیه تحصیلی است و هدف بسیاری از دانشجویان برای تحصیل در خارج کشور است. بورسیه تحصیلی در واقع کمک هزینهای است که دانشگاهها، مراکز علمی و یا موسسات خیریه آن را به دانشجویان و دانش آموزانی اعطا میکنند که شرایط لازم برای دریافتش را داشته باشند. این شرایط میتوانند بسته به مقصد نهایی دانشجو و رشتهی انتخابی اش متفاوت باشد. البته باید توجه داشته باشید که این بورسیه اکثراً برای تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) لحاظ میشود.
اگر بخواهیم بیانمان را ساده تر کنیم باید بگوییم که در واقع اسکالرشیپ تحصیلی یک کمک مالی برای دانشجویانی است که قصد ادامه تحصیل در مقاطع عالیه و بسیار بالا را دارند و سطح پژوهشی آنها به قدری بالاست که ارگان های مختلفی حاضرند که هزینه های تحصیل آنها را تمام و کمال بپردازند. با توجه داشته باشید که معیارهای مختلفی برای اعطای این بورسیهها در نظر گرفته میشود که همهی آنها به صورت کامل منعکس کنندهی اهداف بورسیه کننده است. نکتهی مهم در خصوص این کمک هزینه رایگان بودن آن است، به گونهای که دانشجو بابت دریافت و استفاده از آن هزینه پرداخت نمیکند
این کمک ها از قبیل شهریه دانشگاه، وسایل کمک آموزشی، خوابگاه یا محل اقامت، خوراک، بیمه، سفر و موارد دیگر می باشد و به عوامل متغییری بستگی دارد.
میتوان فلوشیپ را نیز نوعی بورسیه تحصیلی – به صورت سبکتر – قلمداد کرد که البته دارای تفاوتهای متعدد و بسیار مهمی با اسکالرشیپ است. همان طور که گفتیم در اسکالرشیپ دانشگاه یا موسسه آموزشی موظف میشود که تمامی هزینههای تحصیلی دانشجو را متقبل شود، اما در فلوشیپ اما و اگر های زیادی برای پرداخت هزینه به دانشجو وجود دارد که همهی آنها هنگام فراخوان مشخص میشود و دانشگاه ها در این مرحله نوع و سقف کمک هزینه را مشخص مینمایند.
یک نکتهی جالب این است که در فلوشیپ ممکن است دانشگاه مورد نظر فقط تامین کنندهی شرایط تحصیلی باشد و هیج هزینهای را در قبال تحصیل و زندگی دانشجو تقبل نکند. یعنی برای افراد شرایطی را پدید میآورند که امکان کار تحقیقاتی یا تحصیلی آنها تا حدود زیادی فراهم گردد و هیچ حمایت مالی خاصی صورت نگیرد. نکتهی جالب این است که در برخی از دانشگاهها امکان استفاده از کتابخانه ها، آزمایشگاه ها، دایرکتوری مقالات و دیگر مکانها وجود دارد.
بورسیه و اسکالرشیپ انواع مختلفی دارند که هریک از آنها ممکن است برای دستهي خاصی از دانش آموزان کارآمد باشد. در ادامه به بررسی انواع این بورسیه ها و شرایط دریافت آنها خواهیم پرداخت:
این نوع از بورسیه به طور کلی شامل کمک هزینه ای ویژه می شود که دانش آموزان برای عملکرد موفقیت آمیز خود در مقطع دبیرستان به دست می آورند. البته در کنار موفقیت های تحصیلی، روحیهی رهبری این دانش آموزان، نمرات آنها در آزمون های SAT و یا ACT ، و همچنین شرکت در فعالیت های گروهی مدرسه نیز در نظر گرفته می شود که یک معیار بسیار خوب برای سنجیدن شایستگی یک فرد برای دریافت بورسیه میشود. همچنین برخی از دانشگاه ها به دانشجویان اینترنشنال خود که مدرک زبان با نمره خیلی بالایی دارند نیز این بورسیه را اعطا میکنند.
این بورسیهی تحصیلی تا حدودی از هزینه های تحصیلی ۴ ساله در دانشگاه ها را کاهش می دهد تا دانش آموز را برای تحصیل تشویق کند. البته مواردی نیز هستند که تمامی هزینههای تحصیل را به عهده می گیرند.
یکی از جالب ترین و البته شرافت مندانه ترین انواع کمک هزینه های تحصیلی که در این نوع بورسیه وجود دارد، مختص دانش آموزانی است که توانایی مالی خوبی ندارند و قادر به تامین هزینه های تحصیل خودشان نیستند. در این موارد خاص دانشگاه ها و ارگان های فراهم کننده و ارائه دهندهی بورس با پیشفرض قرار دادن نیازمند بودن این دانش آموزان از نظر مالی، این بورسیه را در اختیار آنها قرار می دهد.
بورسیه تحصیلی آکادمیک یک کمک هزینهی بسیار ویژه است که مربوط به بخشی از دانشجویان است که در طول دوران تحصیل خودشان موفقیت های تحصیلی بسیار چشمگیری را به دست آورده اند و تمایل بسیار زیادی به ارائهی دستاوردها و علم خودشان دارند. این دانشجویان میتوانند نقش بسیار بالایی در ارتقای رتبهی علمی رقابت بر سر این بورس بسیار بالاست. برای به دست آوردن این بورسیه باید بهترین عملکرد تحصیلی خود را به نمایش بگذارید تا در این رقابت پیروز شوید.
بورسیه تحصیلی یکی از بورسیه های بسیار شایسته سالار است که اتفاقاً رقابت بسیار دشوار و نزدیکی نیز برای به دست آوردن آن وجود دارد. نباید گول نام این بورسیه را بخورید و فکر کنید که دریافت آن فقط منوط به داشتن سوابق ورزشی خوب است، چرا که آن دسته از دانشجویانی که برای این بورسیه تلاش می کنند باید در کنار استعداد و موفقیت های بالا در زمینهی ورزش، پیش زمینهی تحصیلی خوبی نیز داشته باشند.
این بورسیه برای تمام رشته های ورزشی موجود در جهان ورزش قابل دسترسی است، از والیبال و بسکتبال گرفته تا گلف، شنا و حتی ژیمناستیک. برای دانشجویانی که در زمینه ورزش موفق هستند این بورسیه می تواند نقش یک مکمل اساسی را داشته باشد تا آنها بتوانند راه ورودشان را به دانشگاه مورد علاقهي خودشان هموار کند .برای کسب این بورسیه لازم است که از طرف مربی رسمی ورزشی خودتان و یا مدرسه ای که در آن درس خواندید به طور رسمی معرفی نامه داشته باشید
با تصور اینکه بورس های تحصیلی تنها برای افراد موفق در زمینه های تحصیلی و یا ورزشی است نباید نا امید شوید، چرا که بورسیه هایی نیز برای دانشجویان معمولی و با عملکرد تحصیلی متوسط نیز در نظر گرفته شده است البته نباید انتظار خدمات بالایی از آنها داشته باشید.
بسیاری از مراکز آموزشی برای پشتکار و تلاش دانشجویان و روند صعودی پیشرفتشان ارزش زیادی قائل هستند و به همین دلیل آنها دانش آموزان متوسطی که پشتکار و تلاش بسیاری از خود نشان می دهند، فعالیت ها و عملکردشان در مدرسه مورد بررسی قرار می دهند.
بورس های ویژهي بسیاری برای اقلیتها نیز وجود دارد. بعضی از این بورسیه ها به طور عموم در اختیار تمامی اقلیت های خاص قرار می گیرند و برخی از آنها به طور ویژه فقط برای گروه خاصی در نظر گرفته می شود.
سال ها گروه غالب دانشگاه ها را مردها تشکیل میدادند و این قضیه بسیاری از فعالان حقوق زنان را تحت تاثیر داد. از این رو فعالیت هایی در این زمینه انجام شد تا سرانجام بورسیه هایی مختص بانوان توانمند، کاری و با پشتکار تعریف شد که برای تحصیل و پیشرفت نیاز به حمایت مالی داشتند.
ارگان هایی با محوریت دفاع از حقوق زنان که میخواهند زنان جایگاه خودشان را در رشتههایی که مردان در آن غالب هستند پیدا کنند.
بسیاری از این بورس ها مختص رشته های خاصی هستند، بنابراین به هنگام جستجو برای یک بورس مناسب حواستان باشد که در چه رشته ای می خواهید که بورس را دریافت کنید، چرا که ممکن است رشته ی مورد نظر شما در لیست این بورسیه ها نباشد.
برای آن دسته از دانشجویانی که در رشته های هنر و موسیقی تحصیل می کنند و دستاورد های فوق خلاقانه و معرکهای را در زمینه ي رشته ي خود دارند نیز بورس هایی در نظر گرفته شده است. البته برای به دست آوردن این بورس ها باید در مصاحبه ی وروردی این دانشگاه ها شرکت کنید و برترین آثار خودتان را به نمایش بگذارید. این بورس نیز به شدت رقابتی بوده و برای موفقیت در آنها باید در رشته خود از برترینها باشید. Scholarship به همهی رشته های تحصیلی و رده های دانشگاهی تعلق می گیرد.
شاید تفاوتهای این دو آپشن تحصیلی در نگاه اول کمی مبهم باشد. اما در واقعیت این طور نیست و میتوان با دانستن چند نکتهی اساسی به راحتی نقاط متفاوت اسکالرشیپ و فلوشیپ را درک کرد. در ادامه به بررسی مهم ترین تفاوت های فلوشیپ و اسکالرشیپ خواهیم پرداخت.
۱. مهم ترین تفاوتی که میتوان بین اسکالرشیپ و فلوشیپ قائل شد آن است که، اسکالرشیپ یک کمک مالی در دسترس محسوب میشود.
۲. به طور مثال، زمانی که دانشگاه های همچون ام آی تی یا هاروارد فراخوان اعطا بورسیه برای دانشجویان فارغ التحصیل و یا در حال تحصیل اعلام میکند؛ بدان معنا است که موسسه تحقیقاتی یا صندوق مالی دانشگاه قصد ارائه کمک هزینه کامل و یا محدود را دارد.
۳. کمک هزینهها را نباید همیشه مالی در نظر گرفت.
۴. یکی دیگر از وجوه تفاوت این دو اصطلاح آن است که، اسکالرشیپ برای مقاطع پایینتر از تحصیلات تکمیلی (یعنی قبل از دانشگاه) هم امکان پذیر است.
۵. یک نکتهي بسیار مهم این است که اسکالرشیپ به دانشجویانی که در سطوح بسیار بالای تحصیلی هستند، تعلق میگیرد، در صورتی که فلوشیپ به افرادی با تجربه و جهت کارهای علمی اعطا میشود.
اسکالرشیپ و فلوشیپ دو مفهوم مختلف در مسیر حرفهای هستند. اسکالرشیپ معمولاً یک فرصت آموزشی یا تحقیقاتی در سطح تحصیلات بالا است که به دانشجوها یا پژوهشگران فرصت میدهد تا در یک محیط آموزشی یا پژوهشی تحت نظارت یک مربی یا استاد تخصصی فعالیت کنند. در این فرآیند، معمولاً برای اسکالرشیپ مطالعاتی عمیق در زمینههای مختلف انجام میشود و دانشجو به کسب تجربه تحقیقاتی و آموزشی میپردازد.
اگر بخواهیم یک جمعبندی کوتاه در این خصوص ارائه دهیم، لازم است بگوییم که : اسکالرشیپ در واقع یک بورسیه تحصیلی است که در سطوح گوناگون (قبل از ورود به دانشگاه و یا تحصیلات تکمیلی) به افراد واجد شرایط و دارای استعداد و پتانسیل های لازم اعطا میشود. نکتهی مهم این است که هزینههای تحصیلی و زندگی روزمرهي دانشجویی که اسکالرشیپ دریافت میکند، در طول مدت تحصیل کاملا رایگان است و توسط نهادی که بورسیه را ارائه میدهد پرداخت میگردد.
در سمت مقابل دانشجویان باید مفهوم فلوشیپ را نیز درک کنند و آگاه باشند که فلوشیپ موقعیتی علمی را برای دانشجو به وجود میآورد که به واسطهی آن فرد بتواند کار تحصیلی و تحقیقاتی خودش را انجام دهد. باید توجه داشته باشید که پشتوانهی فلوشیپ اعتبار دانشگاه و یا موسسه علمی یا دانشگاهی میباشد که آن را اعطا میکند. یک نکتهی مهم دیگر این است که این نوع بورسیه فقط به افراد دارای مدارج سطوح بالا و با تجربه تعلق میگیرد، چرا که برای ارگانی که فلوشیپ را ارائه میدهد، پایین آوردن ریسک نتیجه بسیار مهم و حائز اهمیت است. در فلوشیپ بسته به نوع سیاستهای آن نهاد ممکن است هزینهای پرداخت شود و یا میزان تسهیلات ارائه شده در حد ارائه خدمات دانشگاهی باقی بماند.
در نهایت، بعد از مقایسه فلوشیپ و اسکالر شیپ، انتخاب بین فلوشیپ و اسکالرشیپ بستگی به اهداف شخصی، علاقهها و مسیر حرفهای هر فرد دارد. هر یک از این دو مسیر میتواند فرصتهای بسیاری را برای یادگیری و پیشرفت حرفهای فراهم کند. فلوشیپ میتواند به فرد فرصت آموزشی و تجربیات عملیاتی در محیط کاری واقعی را ارائه دهد، در حالی که اسکالرشیپ بیشتر تمرکز خود را بر روی تحقیقات و آموزش در سطح تحصیلات بالا قرار میدهد. تفاوت اشکالرشیپ و فلوشیپ باید با توجه به اهداف شخصی، علایق شخصی و تمایلات حرفهای انجام شود تا فرد بتواند بهترین مسیر را برای رشد و پیشرفت حرفهای خود انتخاب کند. در صورت نیاز به بررسی اسکالرشیپ و فلوشیپ میتوانید از مشاوران هرمس اپلای کمک بگیرید.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.