تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه موضوعی است که در این مقاله با جزئیات به آن پرداخته ایم. ترکیه به عنوان یک کشور توریستی، به سرعت در حال پیشرفت است. همچنین این کشور دارای تعداد زیادی دانشگاههای بینالمللی و خصوصی معتبر میباشد. این دانشگاهها از نظر آموزشی، امکانات بسیاری را برای دانشجویان فراهم میکنند. تصور برخی افراد این است که فقط در کشورهای اروپایی و آمریکایی، امکان تحصیل به زبان انگلیسی وجود دارد. اما بسیاری از برنامههای آموزشی در دانشگاههای ترکیه به زبان انگلیسی تدریس میشوند. این مقاله اطلاعات مفیدی را در اختیار افرادی که قصد تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه دارند، قرار میدهد.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
دانشگاههای کشور ترکیه رشتههای مختلفی را در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه میدهند. این دانشگاهها از سیستم آموزشی عالی برخوردار هستند که در اثر پیشرفت چشمگیر چند دهه اخیر در ترکیه به رخ داده است. به واسطه همین پیشرفت دانشگاهها و سیستم آموزشی باکیفیت، رتبه دانشگاههای این کشور در لیست رتبهبندی دانشگاههای بینالمللی QS افزایشیافته است.
بهطور معمول، رشته های پرطرفداری از جمله انواع مهندسی، رشتههای علوم انسانی، بازرگانی، مالی و پزشکی در دانشگاههای ترکیه به زبان انگلیسی تدریس میشوند. بنابراین امکان تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه برای دانشجویان بینالمللی که شرایط تحصیل به زبان انگلیسی را در مقاطع تحصیلی مختلف دارند، مهیا شده است.
بهمنظور پذیرش دانشجویان داخلی و بینالمللی در برنامههای آموزشی که به زبان انگلیسی تدریس میشوند، لازم است دانشجو تسلط کافی به زبان انگلیسی داشته باشد و آن را با مدرک معتبر اثبات کند. بنابراین افرادی که نمره مهارت زبانی قابل قبولی کسب نمایند، به راحتی میتوانند در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد برای تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه درخواست دهند.
اگر دانشجویان موفق به کسب نمره قابلقبول در آزمون تعیین سطح بینالمللی زبان انگلیسی نشوند، راه دیگری پیش رو دارند. آنها میتوانند با شرکت در آزمونهای تعیین سطح زبان که در دانشگاه برگزار میشود، پذیرش دانشگاه موردنظر را دریافت کنند. پس از آن لازم است دانشجو در کلاسهای مقدماتی زبان انگلیسی که توسط دانشگاه برگزار میشود، شرکت نماید و مهارت زبانی خود را تقویت کند. هدف دانشگاههای ترکیه از برگزاری این کلاسها این است که دانشجویان برای تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه آمادگی لازم را بهدست آورند.
این کلاسهای آمادگی زبان انگلیسی که در دانشگاههای ترکیه برگزار میشوند، از سطوح مبتدی تا پیشرفته را در برمیگیرند. زیرا هر مقطع تحصیلی دارای برنامه درسی منحصربهفردی است. در نتیجه، دانشجویان باید مهارتهای زبانی متناسب با رشته موردعلاقه خود و مقطع تحصیلی موردنظر را به دست آورند. اگر به اطلاعات جامع برای یافتن راحت ترین راه تحصیل در این کشور نیاز دارید، پیشنهاد می شود در ابتدا مقاله ی تحصیل در ترکیه را مطالعه کنید.
کلیه دانشجویانی که در ترکیه اقدام به تحصیل در دانشگاههای انگلیسی زبان میکنند، با ارائه مدرک آیلتس یا تافل می توانند به راحتی پذیرش دانشگاه موردنظر خود را دریافت نمایند. در صورتی که دانشجویان برای تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه مدرک آیلتس یا تافل را دریافت نکرده باشند، باید در آزمون تعیین سطح که توسط دانشگاه برگزار میشود شرکت کنند. منابع این آزمون نسبت به منابع آزمونهای تافل و آیلتس، آسانتر است همچنین پس شرکت در این آزمون دانشجویان در کلاسهای مقدماتی زبان انگلیسی شرکت مینمایند تا هر چهار مهارت خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت کردن را در خود تقویت کنند..
همچنین لازم به ذکر است افراد برای تحصیل کارشناسی در ترکیه باید نمرات زیر را دریافت کنند:
افراد برای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه باید نمرات زیر را کسب نمایند:
هر یک از دانشگاههای ترکیه برای پذیرش دانشجو در برنامههای آموزشی که به زبان انگلیسی تدریس میشوند، شرایط و مدارک منحصربهفردی را مشخص میکنند. برای تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه برای دوره کارشناسی افراد باید علاوه برداشتن سن ۱۸ سال به بالا و تکمیل دوره دبیرستان خود مدارک زیر را ارائه دهند:
اگر افراد در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری قصد تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه را داشتهباشند، باید مدارک زیر را به دانشگاهها ارائه نمایند:
افرادی که برای تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه به دنبال یک برنامه آموزشی کم هزینه هستند، نمیتوانند در همه مقاطع روی دانشگاههای دولتی حساب باز کنند. زیرا دانشگاههای دولتی ترکیه دورههای آموزشی خود را در مقاطع کارشناسی به زبان انگلیسی برگزار نمینمایند. اما کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاههای دولتی به زبان انگلیسی و با هزینه کم ارائه میگردند.
لیست دانشگاههای برتر دولتی ترکیه شامل موارد زیر میشود:
برای تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه دانشگاههای انگلیسی زبان در نقطه مقابل دانشگاههای دولتی قرار دارند. در اغلب دانشگاههای انگلیسی زبان ترکیه یا همان دانشگاههای خصوصی، بهطور معمول برنامههای آموزشی به زبان انگلیسی ارائه میشوند. در نتیجه، افراد برای پذیرش و ورود به این دانشگاهها نیاز به قبولی در آزمون تعیین سطح زبان ترکی ندارند.
پذیرش تحصیلی در ترکیه به زبان انگیسی برای افرادی مناسب است که نمیخواهند وقت صرف یادگیری زبان ترکی کنند. در کنار این مزیت، بالا بودن شهریه به عنوان نکته قابلتوجه دانشگاههای انگلیسی زبان بهحساب میآید. زیرا شهریه تحصیلی دانشگاههای انگلیسی زبان در طول یک سال تحصیلی، حدوداً مبلغی بین ۵ هزار تا ۲۰ هزار دلار آمریکا میباشد. درواقع افرادی که قصد تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه را دارند، باید مبلغی برابر با شهریه تحصیلی دانشگاههای کانادا پرداخت کنند.
لیست دانشگاههای انگلیسی زبان ترکیه شامل موارد زیر میشود:
در کشور ترکیه بیش از ۲۰۰ دانشگاه دولتی و خصوصی وجود دارد که فرصت تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه را برای دانشجویان بینالمللی فراهم میکنند. دانشجویانی که میخواهند یک تجربه عالی از دوره تحصیل خود داشته باشند، باید به عوامل متعددی از جمله رشتههای موجود، سطح تدریس، اساتید و شهریه در هنگام انتخاب دانشگاه توجه کنند. در این بخش برخی از برترین دانشگاههای انگلیسی زبان ترکیه معرفیشدهاند.
دانشگاه کانکایا یک دانشگاه خصوصی است که در سال ۱۹۹۷ در آنکارا تاسیس شده است. این دانشگاه رشتههایی همچون مهندسی، علوم اجتماعی، حقوق، معماری، اقتصاد، علوم کامپیوتر، فیزیک، روانشناسی و هنر را به زبان انگلیسی ارائه میدهد. دانشگاه کانکایا برای تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه بسیار مناسب میباشد. همچنین دو درصد از جمعیت دانشجویان این دانشگاه از دانشجویان بینالمللی تشکیلشده است.
دانشگاه صابانجی در سال ۱۹۹۴ در استانبول تاسیس شد، ولی از سال ۱۹۹۹ شروع به پذیرش دانشجو کرد. این دانشگاه خصوصی رشتههایی همچون علوم اجتماعی، اقتصاد، علوم کامپیوتر، فیزیک، هنر، فناوری و علوم زیستی را به زبان انگلیسی ارائه میدهد. همچنین ۹ درصد از جمعیت دانشجویان این دانشگاه از دانشجویان بینالمللی میباشند.
دانشگاه بیلکنت یکی دیگر از دانشگاههای خصوصی ترکیه است که در سال ۱۹۸۴ در آنکارا تاسیس شد. البته این دانشگاه در سال ۱۹۸۶ شروع به ثبتنام دانشجو کرد. دانشگاه بیلکنت با ۹ دانشکده، محلی مناسب برای تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه در رشتههایی همچون مدیریت بازرگانی و اقتصاد، مهندسی و فناوری، علوم انسانی، حقوق، روانشناسی، علوم کامپیوتر، علوم اجتماعی و هنر میباشد. این رشتهها در دانشگاه بیلکنت در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه میشوند. حدوداً ۱۰ هزار نفر از جمعیت این دانشگاه را دانشجویان بینالمللی تشکیل دادهاند.
دانشگاه حاجت تپه یک دانشگاه دولتی است که با هدف بهبود سلامت کودکان در سال ۱۹۶۷ با ۱۴ دانشکده در آنکارا تاسیس شد. اکنون این دانشگاه رشتههایی همچون ارتباطات، دندانپزشکی، اقتصاد و علوم اداری، آموزش، مهندسی، هنرهای زیبا، علوم بهداشتی، حقوق، پزشکی، پرستاری، داروسازی و علوم ورزشی را به زبان انگلیسی ارائه میدهد. این دانشگاه یکی از محبوبترین دانشگاهها برای تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه است. ۴ درصد از جمعیت دانشجویان آن، دانشجویان بینالمللی میباشند.
دانشگاه کوچ یک دانشگاه خصوصی در استامبول است که در آن همه رشتهها بهجز حقوق و پرستاری، در تمامی مقاطع به زبان انگلیسی تدریس میشوند. این دانشگاه در سال ۱۹۹۳ تاسیسشده است. از آن زمان تاکنون دانشگاه کوچ پیشرفت چشمگیری در ارائه رشتههایی همچون علوم زیستی، اقتصاد و بازرگانی، هنرهای زیبا، مهندسی، حقوق، روانشناسی، علوم اجتماعی، فیزیک، کامپیوتر و رشتههای پزشکی داشته است. این دانشگاه که به دانشجویان برجسته بورسیه اعطا میکند، ۶ درصد جمعیت آن از دانشجویان بینالمللی تشکیلشدهاند.
بهطور کلی، هزینه تحصیل در ترکیه نسبت به تحصیل در کشورهای دیگر، ارزانتر است. هزینه تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه بسته به نوع دانشگاه، رشته تحصیلی و مقطع تحصیلی دانشجو، متغیر میباشد. دانشجویان بینالمللی با تحصیل در دانشگاههای دولتی، نیاز به پرداخت شهریه ندارد. اما آنها باید هزینه موردنیاز برای غذا، محل اقامت، بیمه و حملونقل را پرداخت کنند. با این حال، دانشجویان دانشگاههای دولتی هزینه کمتری نسبت به دانشجویان دانشگاههای خصوصی پرداخت مینمایند. البته برای بررسی دقیق تحصیل رایگان در این کشور پیشنهاد می کنیم مقاله ی تحصیل رایگان در ترکیه را مطالعه فرمایید.
همانطور که گفته شد، دانشجویانی که پذیرش دانشگاههای خصوصی را دریافت میکنند، علاوه بر شهریه هزینههای دیگری را نیز باید پرداخت نمایند. به همین دلیل، اغلب دانشجویان بینالمللی برای تامین مخارج خود در هنگام تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه به دنبال دریافت بورسیه هستند.
بهطور میانگین شهریه سالانه هر دانشجو بینالمللی در دانشگاه دولتی به شرح زیر است:
شهریه دانشگاههای خصوصی با توجه به مقطع تحصیلی و رشته انتخابی دانشجو مشخص میشود. شهریه آنها ممکن است بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ دلار متغیر باشد.
بهمنظور تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه دانشجویان بینالمللی باید مراحل زیر طی نمایند:
در ترکیه دانشگاههای دولتی و خصوصی معتبری وجود دارند که برنامه آموزشی رشتههای مختلف را در مقاطع مختلف به زبان انگلیسی ارائه میدهند. با تحصیل در ترکیه افراد از مزایای بسیاری همچون سیستم آموزشی باکیفیت و زندگی در یک کشور بهروز با جاذبهها و فرهنگهای متنوع، بهرهمند میشوند. افرادی که قصد تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه را دارند، باید الزاماتی را برآورده نمایند. آنها علاوه بر شرایط و مدارک لازم، باید تسلط کافی به زبان انگلیسی داشته باشند. متقاضیان باید این تسلط را با ارائه مدرک تافل یا آیلتس اثبات کنند.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.
سلام وقت بخیر تحصیل به زبون انگلیسی در ترکیه چقدر هزینه داره؟
سلام وقتتون بخیر .
بهطور میانگین شهریه سالانه هر دانشجو بینالمللی در دانشگاه دولتی به شرح زیر است:
• مقطع کارشناسی بین 450 تا 1500 دلار
• مقطع کارشناسی ارشد بین 600 تا 900 دلار