هنگام سفر به کشورهای عضو حوزه شینگن (اتریش، لتونی، بلژیک، لیتوانی، جمهوری چک، لوکزامبورگ، دانمارک، مالت، استونی، هلند، فنلاند، لهستان، فرانسه، پرتغال، آلمان، اسلواکی، یونان، اسلوونی، مجارستان، اسپانیا، ایتالیا و سوئد) نیاز به ارائه انواع ویزای شینگن را خواهید داشت. البته نوع این ویزا براساس فاکتورهای مختلفی از جمله مدتزمان اقامت به همراه هدف از سفر متفاوت خواهد بود. متداولترین انواع ویزای شینگن شامل ویزای نوع c و d میشود که در این مقاله تفاوتهای این دو را بررسی میکنیم. چند دقیقه به مطالعه این مطلب اختصاص دهید تا بدانیم فرق انواع ویزای توریستی شینگن چیست.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
ویزای انحصاری شینگن یک ویزای ویژه اروپا برای اقامت کوتاهمدت است که به دارنده ویزا اجازه میدهد به کلیه کشورهای تعیین شده شنگن سفر کند. این سند توسط یکی از کشورهای ویژه شینگن صادر شده است و به شما امکان میدهد از هر کشور شینگن تا مدت زمان محدود 90 روز در یک دوره کامل 180 روزه بازدید کنید.
برای سفر به کشورهایی از جمله اتریش، لتونی، بلژیک، لیتوانی، جمهوری چک، لوکزامبورگ، دانمارک، مالت، استونی، هلند، فنلاند، لهستان، فرانسه، پرتغال، آلمان، اسلواکی، یونان، اسلوونی، مجارستان، اسپانیا، ایتالیا و سوئد نیاز به ویزای شینگن خواهید داشت. البته که همه این کشورها فرایند سادهای برای صدور انواع ویزای شینگن را برای متقاضیان در نظر نمیگیرند. بااینحال از میان کشورهای صادرکننده ویزای شینگن، لیتوانی و فنلاند به دلیل داشتن فرایند راحتتر در لیست بهترین کشور برای ویزای شینگن قرار گرفتهاند.
بهطوکلی درخواست برای گرفتن ویزای شنگن نوع C به دلیل ویژگیهای اقامتی و مدت زمان اعتبار این نوع ویزا نسبت به ویزای نوع d بیشتر است. ویزای نوع c شینگن توسط مقامات تعیین شده یک منطقه شنگن صادر میشود و امکان سفر رایگان و اقامت در منطقه شنگن را برای کمتر از 90 روز، در مدت 180 روز، فراهم میکند. اگر اقامت متقاضی در کشور شینگن مقصد بیش از ۹۰ روز طول بکشد، باید برای دریافت ویزای شینگن نوع d اقدام کند. ویزای طولانی مدت ملی نوع D برای هر خارجی که مایل به زندگی، تحصیل یا کار در هر کشور شینگن برای بیش از 90 روز است اجباری خواهد بود.
علاوه بر مدتزمان اعتبار، دارندگان ویزای نوع D همچنین میتوانند بدون نیاز به ویزای جداگانه برای مدت کوتاه به سایر کشورهای منطقه شینگن سفر کنند. یک فرق ویزای شینگن نوع c و d این است که این ویزاها ممکن است تکورودی، دو ورودی یا چند ورودی باشند؛ یعنی ممکن است برای چند بار سفر مهاجر به کشورهای حوزه شینگن اعتبار داشته باشند.
اصلیترین تفاوت انواع ویزای شینگن نوع c و d، تفاوت در هدف از اقامت و سفر به کشورهای حوزه شینگن است. ویزای شینگن نوع C برای اقامتهای کوتاهمدت و موقتی صادر میشود، درحالیکه ویزای نوع D برای اقامتهای طولانیتر و اغلب با اهدافی مانند تحصیل یا کار صادر خواهد شد. ویزای شینگن نوع C ممکن است برای یک بار ورود، دو بار ورود یا چند بار ورود صادر شود؛ البته هر کدام از این گزینهها محدودیتهای خاص خود را برای تعیین دفعات ورود و خروج به منطقه شینگن دارند. اعتبار ویزای شینگن نوع c براساس نیاز و برنامه سفر فرد متقاضی تعیین میشود و بهطورکلی نباید از 90 روز تجاوز کند.
ویزای شینگن نوع D برای اقامتهای طولانیمدت است و اجازه میدهد افراد برای مدت زمانی بیش از 90 روز در یک کشور عضو منطقه شنگن اقامت داشته باشند. این ویزا بهویژه برای دانشجویان، کارگران و کسانی که به دلایل خانوادگی یا دیگر دلایل قانونی نیاز به اقامت طولانیتر دارند، صادر میشود.
هزینه صدور ویزای شینگن نوع C برای بزرگسالان تقریبا برابر با 80 یورو در نظر گرفته میشود. این مبلغ برای صدور ویزای شینگن نوع c برای کودکان مبلغی کمتر و برابر با 40 یورو در نظر گرفته میشود. البته برخی از متقاضیان دریافت ویزای شینگن از جمله دیپلماتها، دانشجویان یا کودکان زیر 6 سال ممکن است از پرداخت این هزینه معاف شوند. مدتزمان صدور ویزای نوع C بهطورمعمول بین 10 تا 15 روز کاری است، اگرچه این زمان بسته به کشور صادرکننده، فصل و دقت مدارک ارائه شده ، ممکن است تغییر کند.
هزینه صدور ویزای شینگن نوع d کمی مفاوتتر از ویزای نوع c است و در بازه 75 تا 150 یورو قرار میگیرد. این نوع ویزا به دلیل بررسیهای دقیقتر و مفصلتر، ممکن است زمان بیشتری برای صدور مثل چند هفته تا چند ماه نیاز داشته باشد. فرآیند درخواست برای ویزای نوع D شامل ارائه مدارک بیشتری مانند اثبات محل اقامت، منابع مالی و هدف از اقامت طولانیتر است، که این امور باعث افزایش پیچیدگی و طولانی شدن زمان صدور میشود.
ویزای شینگن نوع C که با نام ویزای شینگن مولتی نیز شناخته میشود، برای اقامتهای کوتاه مدت طراحی شده است؛ با استفاده از این نوع ویزا، افراد فقط اجازه اقامت بین 90 تا 180 روز کاری را خواهند داشت. معمولا اهدافی مثل گردشگری، دیدار از خانواده یا دوستان، شرکت در جلسات تجاری یا کنفرانسها و شرکت در رویدادهای فرهنگی یا ورزشی به از دلایل دریافت ویزای نوع c به شمار میروند.
از سوی دیگر ویزای شینگن نوع D برای مقاصد مسافرتی طولانیتر و اقامتهای بیش از 90 روز در نظر گرفته شده است. این نوع ویزا برای دانشجویانی است که قصد دارند در یکی از دانشگاههای کشورهای عضو شینگن تحصیل کنند. ویزای نوع D این امکان را فراهم میکند که فرد بتواند در کشور میزبان بهطورقانونی زندگی، کار یا تحصیل کند.
دریافت ویزای شینگن، چه نوع C برای اقامتهای کوتاه مدت و چه نوع D برای اقامتهای طولانی مدت، نیازمند دقت و توجه به چند نکته کلیدی است که در ادامه بررسی میکنیم.
این نکات به شما کمک میکند تا با آمادگی بیشتری فرآیند دریافت ویزای شینگن را دنبال کنید و شانس موفقیت خود را افزایش دهید.
در این مقاله به بررسی تفاوتهای انواع ویزای شینگن نوع c و d پرداختیم. ویزای شینگن نوع C برای سفرهای کوتاه مدت به منطقه شینگن طراحی شده است و به دارندگان این ویزا امکان میدهد تا برای مدت حداکثر 90 روز در یک دوره 180 روزه در کشورهای عضو منطقه شنگن اقامت داشته باشند. در ادامه این بخش جدول مقایسه دو نوع ویزای شینگن را بررسی میکنیم.
نوع ویزای شینگن | هزینه صدور در سال ۲۰۲۴ | مدت اعتبار | مدتزمان صدور | هدف از اقامت |
C | 80 یورو | 90 تا 180 روز | 10 تا 15 روز کاری | دیدار دوستان، تفریح |
D | 75 تا 140 یورو | بیش از 90 روز | چند هفته تا چند ماه | تحصیل و کار |
باتوجهبه اهداف مختلف مسافرتی باید برای دریافت انواع ویزای شینگن اقدام کنید. برای انتخاب بهترین نوع ویزا باتوجه به هدف خود از اقامت با موسسه هرمس اپلای تماس بگیرید. تیم ما موسسهای با سالها تجربه در زمینه دریافت انواع ویزای مهاجرتی است.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.