داشتن اطلاعات صحیح و به روز به عنوان قدم اول جهت مهاجرت تحصیلی به ایتالیا یک امر مهم و حیاطی است . بی شک اطلاعات صحیح و به روز شده را فقط می توان از طریق مشاوران تخصصی در این زمینه و تحقیقات شخصی بر اساس شرایط فردی مهیا می باشد. اینکه به طور مثال یک دانشجو یا دوست و آشنای شما از چه طریق اقدام کرده اند قابل استناد و حتما مشابه شرایط شما نیست. هر فرد بسته به نوع رشته تحصیلی و شرایط مالی توان اقدام و ثبت نام در دانشگاه های مختلف را دارد.

 

مراحل مهاجرت تحصیلی به ایتالیا و هر چه که باید بدانید:

اما مواردی هست که باید قبل از اقدام برای مهاجرت تحصیلی به ایتالیا در نظر داشته باشید. اولین و مهمترین قدم گردهم آوری مدارک مورد نیاز  برای اقدامات اولیه است .

مدارک مورد نیاز:

  • اصل گذرنامه
  • اصل شناسنامه
  • اصل کارت مللی
  • اصل کارت پایان خدمت
  • اصل مدارک تحصیلی ( اصل دیپلم و ریزنمرات ، اصل مدرک پیش دانشگاهی و ریز نمرات ، اصل مدرک لیسانس و ریزنمرات)
  • مدرک زبان ایتالیایی حداقل B2 ، CLIQ (CELI, CILS, Roma Tre e Dante Alighieri ( برای رشته هایی که به زبان ایتالیایی ارائه میشوند)
  • مدرک زبان انگلیسی IELTS – 6, TOEFLE – 78, TOLIMO – 600, FCE – 169.

کلیه مدارک فوق باید به زبان ایتالیایی یا انگلیسی ترجمه شوند. توجه داشته باشید که این ترجمه ها باید توسط مترجمین مورد تائید سفارت ایتالیا در ایران انجام پذیرند.

پس از این مرحله مشاورین اقدامات اولیه را به جهت اخذ پذیرش از دانشگاه را آغاز می کنند . از سال گذشته با توجه به حجم بالای درخواست ورود به دانشگاه های ایتالیا ، وزارت علوم این کشور پروسه ی جدیدی را اعمال کرده که طی ان متقاضی میبایست بعد از اخذ ویزای ورود به خاک ایتالیا در یک امتحان ورودی شرکت کرده و پس از آن به خاک ایران باز گردد . پس از اعلام نتایج، متقاضی مجدد درخواست ویزا داده و برای انجام امور ثبت نام به ایتالیا باز میگردد.

 

کارهای اولیه بعد از ورود به ایتالیا

یکی از سختیها و دشواریهای مهاجرت تحصیلی به ایتالیا آغاز انجام امور اداری در کشور مقصد میباشد . هر کشور دارای چارچوب و نظام اداری مختص خود می باشد که میبایست پیشتر در مورد ان اطلاعاتی کسب کرد. هر دانشجو پس از ورود به ایتالیا موظف است طی ۸ روز با در دست داشتن:

  • برگه ثبت نام دانشگاه و فیشهای واریزی مربوطه
  • اصل و کپی مدارک تحصیلی
  • ۲ قطعه عکس ۳x4
  • اصل و کپی گذرنامه
  •  تمبر به ارزش ۱۶ یورو
  • بیمه خدمات درمانی یکساله به ارزش ۱۵۰ یورو

به اداره پست مراجعه کرده و برای درخواست اقامت تحصیلی اقدام کنند. رسیدی که به شما از طرف اداره ی پست به شما تحویل می شود دارای تاریخ و آدرس اداره ی پلیس مهاجرتی است که متقاضی برای انگشت نگاری باید به ان مراجعه  کند. پس از این مرحله تاریخ دریافت کارت اقامت تحصیلی به متقاضی اعلام میشود. در سالهای اخیر به دلیل حجم بالای درخواست مدت زمان انتظار برای دریافت کارت اقامت از ۲ ماه به ۶ تا ۱۰ ماه افزایش یافته است.

از دیگر اقدامات مهم ثبت نام و نشانی محل سکونت متقاضی در شهرداری می باشد با این کار شخص متقاضی پس از طی مراحل اداریه مربوطه می تواند درخواست کارت شناسایی کند و از طرفی سابقه ی اقامتش را در این کشور ثبت کند. باید در نظر داشت که این سابقه بعد از اتمام تحصیل در ایتالیا برای درخواست اقامت کاری و پس از ان برای اقامت دائم مورد نیاز و بسیار مهم هستند.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + هفت =