ترکیه

شرایط اخذ تابعیت و شهروندی ترکیه

هر ساله، هزاران نفر از اتباع خارجی تمایل دارند که برای دریافت شهروندی در ترکیه اقدام کنند. مانند هر کشوری، شرایط خاصی برای تکمیل مدارک شهروندی ترکیه مورد نیاز است. بر اساس شرایط مختلف چند روش برای دریافت تابعیت در ترکیه وجود دارد که جهت اطلاع می توانید از صفحه اخذ اقامت ترکیه بازدید بفرمایید.

شرایط اخذ شهروندی ترکیه

اگر شما بخواهید درخواست شهروندی ترکیه را بدهید باید شرایطی را دارا باشید تا دولت متقاعد شود به شما شهروندی این کشور را بدهد. شرایط به صورت زیر می باشد:

  • متقاضی باید به سن بلوغ رسیده باشد یا می تواند از طریق ولی قانونی خود اقدام نماید.
  • به مدت پنج سال بدون وقفه ساکن ترکیه باشد و حداقل ۱۸۰ روز در هر سال در ترکیه زندگی کرده باشد.
  •  نداشتن بیماری که باعث تهدید بهداشت عمومی نگردد
  •  در حد نیاز توانایی صحبت به زبان ترکی را داشته باشد
  •  دارا بودن درآمد و یا حرفه ای که بتواند خود و اعضای خانواده خود را در ترکیه اداره کند
  •  احترام به امنیت ملی و نظم عمومی
  • متقاضی باید اسنادی برای اثبات اقامت در ترکیه داشته باشد.

راه های اخذ شهروندی ترکیه

  • خرید ملک در ترکیه
  • تاسیس فعالیت تجاری در ترکیه
  • سرمایه گذاری در ترکیه
  • نقل مکان به ترکیه برای فعالیت های تجاری یا کسب و کار
  • کار در ترکیه با اجازه کار
  • ازدواج با یک شهروند ترک
  • ارتباط نزدیک فامیلی با یک فردی که قبلا تابعیت ترکیه را به دست آورده است
  • اتمام تحصیل در ترکیه

فایل ها مورد بررسی قرار خواهند گرفت و با شما مصاحبه می شود. اگر کمیسیون شما را تایید کند، فایل را به وزارت کشور ارسال می کنند. تصمیم برای شهروندی با وزارت کشور است. اگر تصمیم منفی باشد، فایل به فرماندار ارسال خواهد شد.

مدارک مورد نیاز برای درخواست شهروندی ترکیه

اسناد مورد نیاز ترکیه برای درخواست شهروندی ترکیه:

  • اصل گذرنامه یا دیگر اسناد و مدارکی که تابعیت متقاضی را نشان دهد. در صورتی که متقاضی بدون تابعیت مشخصی است، گواهی و اسنادی که این مطلب را تایید کند.
  • شناسنامه
  • اجازه اقامت
  • اسناد و مدارکی که اخذ اولین تی آی ترکیه را تایید کنند، زمانهای خروج از ترکیه و تمام مدت زمان اقامت در ترکیه (مهر گذرنامه، اصل اجازه اقامت و فتوکپی)
  • اگر متقاضی ازدواج کرده است، اسناد و مدارک رسمی که هویت همسر و کودکان زیر سن قانونی را تایید کنند. ( سند ازدواج، گواهی تولد برای کودکان)
  • اگر شما بستگانی در ترکیه دارید – کپی ازکارت شناسایی ترکی و آدرس در ترکیه را ارایه کنید.
  • تاییدیه درآمد
  • گواهی تایید توانایی متقاضی در زبان ترکی ( یک گواهی است که بخش کنسولی ترکیه بر اساس مصاحبه متقاضی صادر می کند)
  • ۴ قطعه عکس که در ۱ ماه گذشته گرفته شده است
  • داشتن بیمه
  • مدارکی دال بر تمکن مالی

سوالات متداول در مورد چگونگی اخذ شهروندی ترکیه

۱) از کجا باید برای گرفتن تابعیت ترکیه اقدام کرد؟

برنامه شهروندی ترکیه را خود شخص و یا وکیل قانونی وی می تواند از مرجع دولتی محل اقامت خود و یا مراجعه به دفتر امور خارجه در خارج از کشور دریافت کند. درخواست از طریق پست پذیرفته نمی شود.

۲) بعد از ثبت درخواست شهروندی ترکیه، چگونه می توانم متوجه شوم که درخواست من در چه مرحله ای است؟

شما می توانید اطلاعات آخرین وضعیت خود را با وارد کردن شماره پرونده و یا اطلاعات هویت خود از وب سایت دریافت کنید.

۳) آیا می توانم اطلاعات مربوط به شماره شناسایی اتباع خارجی را دریافت کنم؟

در جمهوری ترکیه به اتباع خارجی یک شماره شناسایی ۱۱ رقمی داده می شود که با عدد ۹ شروع می شود مثل شماره ملی در ایران.

۴) دریافت شهروندی ترکیه چه مدت طول می کشد؟

این فرایند در یک مدت زمان معقول بسته به نوع درخواست اقامت؛ ( اگر همه مدارک مورد نیاز برای درخواست شهروندی کامل باشد) انجام می شود. در غیر اینصورت، اگر هر گونه مدرکی کم باشد، زمان متغیر است.

۵) آیا کسب تابعیت ترکیه از طریق مادر یا پدر امکان پذیر است؟

با توجه به ماده ۱ قانون شماره ۴۰۳ شهروندی ترکیه، افرادی که دارای مادر یا پدر ترک هستند، حق به دست آوردن تابعیت ترکیه را دارند.

۶) درخواست شهروندی ترکیه من رد شده است، آیا می توانم دوباره درخواست کنم؟

بر اساس ضوابط قانون شماره ۵۹۰۱ شهروندی ترکیه، شما می توانید دوباره تقاضای خود را به دفتر قانونی ترکیه در محل اقامت خود ارسال کنید.

۷) آیا ممکن است تابعیت ترکیه را حفظ کرد در حالی که برای اخذ تابعیت کشور خارجی دیگری هم اقدام میکنیم؟

بله، اگر شما شرایط لازم برای گرفتن شهروندی یک دولت خارجی بطور مشخص در این مورد ترکیه را داشته باشید، شما هنوز می توانید شهروندی ترکیه خود را حفظ کنید.

۸) آیا ممکن است تابعیت ترکیه را از طریق ازدواج با یک شهروند ترک بدست آورد؟

پس از ۳ سال از ازدواج با یک شهروند ترک و در حالی که در ترکیه زندگی می کنید، می توانید برای شهروندی ترکیه درخواست کنید.

۹) برای دریافت تابعیت ترکیه چه مدت باید در ترکیه زندگی کرد؟ در این دوره چه مدت میتوان از ترکیه خارج شد؟

اقامت بدون وقفه در ماده ۱۱ از قانون ۵۹۰۱ تعریف میشود. بر این اساس “اتباع خارجی برای کسب شهروندی ترکیه باید در ترکیه به مدت ۵ سال زندگی کنند و درصورتی که از شش ماه در دوره اقامت مورد نیاز درخواستشان تجاوز نکند، می توانند در خارج از ترکیه زندگی کنند.

۱۰) از کجا می توانم اجازه اقامت دریافت کنم؟

شما می توانید اجازه اقامت را از فرماندهی پلیس استانی و یا شهربانی در ترکیه دریافت کنید.

نوشته های مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *