خرید بیزینس

خرید بیزینس

خرید بیزینس مطلبی است که ما در این مقاله با جزئیات به آن پرداخته ایم. شروع از صفر برای راه‌اندازی یک بیزینس، تنها راه برای شروع نیست. خرید یک کسب‌وکار موجود می‌تواند به شما کمک نماید تا زودتر به موفقیت دست پیدا کنید. در این مطلب هر آنچه شما باید در مورد خرید بیزینس بدانید، آورده شده است.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

خرید یک بیزینس موجود

در بیشتر موارد، خرید بیزینس موجود راه بهتری نسبت به شروع از صفر است. هنگامی که یک کسب‌وکار را خریداری می‌کنید، عملیاتی را به عهده می‌گیرید که در حال حاضر جریان نقدی و سود دارد. شما پایگاه مشتری، شهرت و کارمندانی دارید که با تمام جنبه‌ های کسب‌ وکار آشنا هستند. از طرفی، مجبور نیستید خیلی موارد مانند راه‌ اندازی رویه‌ها، سیستم‌ ها و خط‌مشی‌ های جدید را از اول سازماندهی کنید. زیرا فرمول موفقی برای راه‌ اندازی کسب‌وکار قبلا ایجاد شده است.

البته خرید بیزینس اغلب پرهزینه‌ تر از شروع از صفر می‌باشد. با این‌ حال، دریافت منابع مالی برای خرید یک کسب‌ وکار موجود، آسان‌تر از شروع یک کسب‌وکار جدید است. بانکداران و سرمایه‌ گذاران عموما با کسب‌ وکاری که قبلا سابقه اثبات شده‌ای دارد، احساس راحتی بیشتری می‌کنند. علاوه بر این، خرید یک کسب‌وکار ممکن است حقوق قانونی ارزشمندی مانند حق ثبت اختراع یا حق چاپ را به شما بدهد که می‌تواند بسیار سودآور باشد.

البته، هیچ‌چیز مطمئنی وجود ندارد. اگر مراقب نباشید، ممکن است با کارمندان بد، روش‌های توزیع منسوخ و … مواجه شوید. برای اطمینان از اینکه بهترین معامله را هنگام خرید یک کسب‌ وکار موجود به دست می‌آورید، حتما مراحل زیر را دنبال کنید.

انتخاب درست برای خرید بیزینس

خرید کسب‌وکار عالی، با انتخاب نوع بیزینس مناسب برای شما شروع می‌شود. بهترین مکان برای شروع، صنعت یا زمینه‌ای است که هم با آن آشنا هستید و هم آن را درک می‌کنید. در مورد انواع کسب‌وکارهایی که به آنها علاقه دارید و به بهترین وجه با مهارت‌ها و تجربیات شما مطابقت دارند، طولانی و سخت فکر کنید. همچنین اندازه کسب‌وکار موردنظر خود را از نظر کارمندان، تعداد مکان‌ها و فروش در نظر بگیرید.

انتخاب منطقه جغرافیایی

در مرحله بعد، منطقه جغرافیایی را که می‌خواهید در آن صاحب یک کسب‌وکار شوید، مشخص کنید. مجموعه نیروی کار و هزینه‌های انجام تجارت در آن منطقه، از جمله دستمزد و مالیات را ارزیابی نمایید تا مطمئن شوید که برای شما قابل قبول است. هنگامی که یک منطقه و صنعتی را برای تمرکز روی آن انتخاب کردید، هر کسب‌وکاری را که نیازهای شما را برآورده می‌کند، بررسی کنید. با نگاهی به بخش طبقه‌بندی شده روزنامه‌های محلی تحت عنوان «فرصت‌های تجاری» یا «کسب‌وکار برای فروش» شروع کنید. همچنین می‌توانید آگهی «می‌خواهم بخرم» خود را توزیع کنید و در آن، آنچه را که به دنبال آن هستید، توصیف نمایید.

ارائه پیشنهاد برای خرید

به یاد داشته باشید، فقط به این دلیل که کسب‌ وکاری برای فروش پیدا نمی‌کنید، به این معنی نیست که برای فروش موجود نمی‌باشد. با صاحبان مشاغل در صنعت موردنظر صحبت کنید. بسیاری از آنها ممکن است کسب‌وکار خود را برای فروش نداشته باشند، اما اگر شما به آنها پیشنهاد بدهید، فروش را در نظر می‌گیرند.

استفاده از کمک کارگزاران

تماس با یک کارگزار تجاری، راه دیگری برای یافتن “مشاغل برای فروش” است. اکثر کارگزاران توسط فروشندگان استخدام می‌شوند تا خریداران را پیدا و به مذاکره در معاملات کمک کنند. استفاده از کمک کارگزاران، به‌ویژه برای خریدارانی که برای اولین ‌بارشان است که اقدام به خرید می‌کنند، اغلب ارزش هزینه را دارد. با این ‌حال اگر واقعا در تلاش برای صرفه‌ جویی در هزینه می‌باشید، فقط زمانی که به مرحله نهایی مذاکره نزدیک هستید، یک کارگزار استخدام کنید. کارگزاران می‌توانند به روش‌های مختلفی کمک نمایند.

بررسی دقیق برای خرید بیزینس

بعد از انتخاب بیزینس موردنظر باید با کمک وکیل خود، صحت تمام اطلاعات بیزینس مورد بررسی قرار گیرد. وقتی بررسی‌های لازم انجام شود، متوجه خواهید شد که چه چیزی و از چه کسی می‌خرید. تحلیل اولیه با چند سوال اساسی شروع می‌شود. چرا این تجارت برای فروش است؟. تصور کلی از صنعت و کسب‌وکار خاص چیست و چشم‌انداز آینده آن چگونه می‌باشد؟. آیا کسب‌وکار موردنظر می‌تواند سهم کافی از بازار برای سوددهی داشته باشد؟. آیا مواد اولیه فراوان موردنیاز می‌باشد؟. خطوط تولید یا خدمات شرکت در طول زمان چگونه تغییر کرده‌اند؟.

همچنین باید اعتبار شرکت و قدرت روابط تجاری آن را ارزیابی نمایید. با مشتریان، تامین کنندگان و فروشندگان موجود در مورد روابط آنها با کسب‌ وکار موردنظر صحبت کنید. با انجمن‌ های صنعتی و آژانس‌های صدور مجوز و گزارش اعتبار تماس بگیرید تا مطمئن شوید که شکایتی علیه کسب‌ وکار موردنظر وجود ندارد.

بررسی قیمت

اگر بعد از تجزیه ‌و تحلیل اولیه شما هنوز کسب‌وکار امیدوارکننده به نظر می‌رسد، تیم خرید شما باید شروع به بررسی بازده بالقوه کسب‌وکار و قیمت درخواستی آن کند. از هر روشی که برای تعیین قیمت منصفانه کسب‌وکار استفاده می‌کنید، ارزیابی شما از ارزش کسب‌وکار باید مواردی مانند موارد زیر را در نظر بگیرد:

  • سلامت مالی کسب‌وکار
  • تاریخچه درآمد و پتانسیل رشد آن
  • دارایی‌های نامشهود آن (به ‌عنوان ‌مثال، نام تجاری و موقعیت بازار)

برای دریافت ایده‌ای از بازده‌های پیش‌ بینی‌ شده شرکت و نیازهای مالی آتی، از صاحب کسب‌وکار و حسابداران بخواهید که صورت‌های مالی پیش‌ بینی‌ شده را به شما نشان دهند. ترازنامه‌ ها، صورت سود و زیان، صورت جریان وجوه نقد و اظهارنامه‌های مالیاتی در سه سال گذشته، همه شاخص‌های کلیدی سلامت یک کسب‌وکار هستند. این اسناد به شما کمک می‌کنند تا یک تجزیه‌ و تحلیل مالی انجام دهید که هر گونه مشکل اساسی را برجسته می‌کند. همچنین نگاه دقیق‌ تری به طیف گسترده‌ ای از اطلاعات کمتر ملموس، ارائه می‌دهد.

نکات کلیدی برای خرید بیزینس

در زیر چک‌لیستی از مواردی وجود دارد که باید قبل از تصمیم‌گیری برای خرید بیزینس ارزش کسب‌وکار را از طریق آنها ارزیابی کنید:

۱.موجودی

موجودی به تمام محصولات و مواد موجود برای فروش مجدد یا استفاده در خدمات به مشتری اشاره دارد. شما یا یک نماینده واجد شرایط باید در هنگام بررسی موجودی، حضور داشته باشید. شما باید از وضعیت موجودی، آنچه در حال حاضر موجود می‌باشد و آنچه در پایان سال مالی گذشته و سال قبل از آن موجود بوده است، بدانید. شما همچنین باید موجودی را ارزیابی کنید. مثلا موجودی را از نظر قابلیت فروش بررسی نمایید، کیفیت آن چیست؟ در چه شرایطی است؟. به ‌خاطر داشته باشید که لازم نیست ارزش این موجودی را بپذیرید، زیرا مشمول مذاکره خواهد بود. اگر احساس می‌کنید با آنچه که می‌خواهید بفروشید، مطابقت ندارد، یا با بازار هدف شما سازگار نیست، حتما این نکات را در مذاکرات خرید بیزینس مطرح کنید.

۲.مبلمان ، وسایل ، تجهیزات و ساختمان

این مورد شامل تمام محصولات، تجهیزات اداری و دارایی‌های کسب‌وکار می‌شود. لیستی از فروشنده دریافت کنید که شامل نام و شماره مدل هر قطعه از تجهیزات است. سپس وضعیت فعلی آن، ارزش بازار هنگام خرید در مقابل ارزش فعلی بازار و اینکه آیا تجهیزات خریداری یا اجاره شده‌اند را تعیین کنید. دریابید که فروشنده چقدر در بهبود و تعمیرات اجاره‌ای سرمایه‌گذاری کرده است تا تسهیلات را در شرایط خوب نگه دارد. تعیین کنید که باید چه تغییراتی در ساختمان یا چیدمان ایجاد نمایید تا مطابق با نیازهای شما باشد.

۳.کپی کلیه قراردادها و اسناد قانونی

قراردادهایی که در خرید بیزینس باید بررسی شوند، شامل موارد زیر می‌باشند:

  • کلیه قراردادهای اجاره و خرید
  • قراردادهای توزیع
  • قراردادهای پیمانکاری فرعی
  • قراردادهای فروش
  • قراردادهای اتحادیه
  • قراردادهای کار

همچنین همه اسناد قانونی دیگر مانند اظهارنامه‌های نام تجاری، اساسنامه، علائم تجاری ثبت شده، حق چاپ، حق اختراع، و غیره را ارزیابی کنید. در مورد اجاره ملک، شما باید بدانید که آیا ملک قابل انتقال است یا خیر.

۴.توجه به اظهارنامه مالیاتی پنج سال گذشته

بسیاری از صاحبان مشاغل کوچک، از کسب‌وکار برای نیازهای شخصی استفاده می‌کنند. آنها ممکن است محصولاتی را بخرند که شخصا از آنها استفاده می‌کنند و با آنها به تجارت بپردازند یا با استفاده از سرمایه شرکت به تعطیلات بروند، با همسر خود به نمایشگاه بروند و غیره. بنابراین در خرید بیزینس حتما به این موارد توجه کنید.

۵.توجه به بیانیه‌ های ملی در پنج سال گذشته

این اظهارات در کلیه دفاتر و سوابق مالی را ارزیابی کنید و با اظهارنامه مالیاتی آنها مقایسه نمایید. این امر به ‌ویژه برای تعیین قدرت درآمد کسب‌وکار، بسیار مهم است. نسبت‌های فروش و عملیات باید با کمک یک حسابدار آشنا با نوع کسب‌وکار موردنظر شما، بررسی شوند. نسبت‌های عملیاتی را نیز باید با نسبت‌های صنعتی که در گزارش‌های سالانه تولید شده‌اند، مقایسه کرد.

۶.توجه به سوابق فروش

اگرچه فروش در صورت‌های مالی ثبت می‌شود، اما باید سوابق فروش ماهانه ۳۶ ماه گذشته یا بیشتر را نیز ارزیابی کنید. فروش را بر اساس دسته‌بندی محصولات در صورت وجود چندین محصول و همچنین فروش نقدی و اعتباری، تقسیم نمایید. این یک شاخص ارزشمند از فعالیت تجاری فعلی می‌باشد و درک درستی از چرخه‌هایی که کسب‌وکار ممکن است طی کند را ارائه می‌دهد.

در زمان خرید بیزینس حتما هنجارهای صنعت الگوهای فصلی را با آنچه در کسب‌وکار می‌بینید، مقایسه کنید. همچنین ارقام فروش ۱۰ حساب بزرگ در ۱۲ ماه گذشته را به دست آورید. اگر فروشنده نمی‌خواهد بزرگ‌ ترین حساب‌های خود را با نام منتشر کند، خوب است یک کد به آنها اختصاص دهید.

۷.توجه به فهرست کامل بدهی‌ ها

با یک وکیل و حسابدار مستقل برای بررسی لیست بدهی‌ها جهت تعیین هزینه‌های احتمالی و عواقب قانونی مشورت کنید. بررسی نمایید که آیا مالک از دارایی‌هایی مانند تجهیزات سرمایه‌ ای یا حساب‌ های دریافتی، به ‌عنوان وثیقه برای تضمین وام‌ های کوتاه‌ مدت استفاده کرده است یا خیر. حسابدار شما همچنین باید بدهی‌های ثبت نشده مانند مطالبات مزایای کارکنان، تسویه‌ حساب‌های خارج از دادگاه و غیره را بررسی کند.

۸.توجه به کلیه حساب‌ های دریافتی

آنها را به ۳۰ روز، ۶۰ روز، ۹۰ روز و بیشتر تقسیم کنید. بررسی سن مطالبات، در زمان خرید بیزینس مهم است. زیرا هر چه مدت‌زمان سررسید آنها بیشتر باشد، ارزش حساب کمتر می‌شود. همچنین باید فهرستی از ۱۰ حساب برتر تهیه کنید و اعتبار آنها را بررسی نمایید. اگر مشتری اعتباری داشته باشد و اکثر حساب‌ها بیش از ۶۰ روز مانده باشند، سیاست سختگیرانه‌تر وصول اعتبار ممکن است وصول مطالبات را تسریع کند.

۹.توجه به کلیه حساب‌ های پرداختی

مانند حساب‌های دریافتی، حساب‌های پرداختی نیز باید به ۳۰ روز، ۶۰ روز و ۹۰ روز تقسیم شوند. این امر در تعیین میزان جریان نقدی از طریق شرکت، مهم است. در مورد بدهی‌های پرداختی بیش از ۹۰ روز، باید بررسی کنید که آیا طلبکارانی بر دارایی‌های شرکت حق التزام گذاشته‌اند یا خیر.

۱۰.افشای بدهی

این مورد شامل تمام یادداشت‌های معوقه، وام‌ها و هر بدهی دیگری می‌باشد که شرکت با آن موافقت کرده است. همچنین ببینید آیا سرمایه‌گذاری‌های تجاری وجود دارند که ممکن است خارج از منطقه معمولی انجام شده باشند. به سطح وام به مشتریان نیز نگاهی اندازید.

۱۱.توجه به بازدهی

در خرید بیزینس توجه کنید که آیا کسب‌وکار مورنظر، بازده بالایی دارد؟ آیا در سال گذشته افزایش‌یافته است؟. اگر چنین می‌باشد، آیا می‌توانید دلایل بازگشت را جدا کنید و مشکل(ها) را اصلاح نمایید؟

۱۲.الگوهای مشتری

اگر نوع کسب‌وکار می‌تواند مشتریان را ردیابی کند، ویژگی‌های خاصی را در مورد مشتریان فعلی بررسی نمایید. مانند: در سال گذشته چه تعداد مشتری از دست ‌رفته است؟. فصل‌های اوج خرید برای مشتریان فعلی چه زمانی‌هایی هستند؟. چه نوع کالایی محبوب‌ترین می‌باشد؟.

۱۳.توجه به استراتژی‌ های بازاریابی

مالک چگونه مشتری به دست می‌آورد؟ آیا او تخفیف می‌دهد، تبلیغات تهاجمی انجام می‌دهد یا کمپین‌های روابط‌ عمومی دارد؟. برای مشاهده نوع تصویری که توسط کسب‌وکار ارائه می‌شود، باید کپی‌هایی از نوع فروش دریافت نمایید. وقتی به آن نگاه می‌کنید، وانمود نمایید که مشتریی هستید که توسط شرکت درخواست شده است. چگونه آن را احساس می‌کنید؟ این می‌تواند به شما تصوری از نحوه تلقی شرکت توسط بازارش بدهد.

۱۴.بررسی قیمت

در زمان خرید بیزینس حتما لیست قیمت‌های فعلی و برنامه‌های تخفیف برای همه محصولات، تاریخ آخرین افزایش قیمت و درصد افزایش را ارزیابی نمایید. حتی بهتر است به عقب برگردید و به افزایش قیمت قبلی نگاه کنید تا ببینید چند درصد بوده و مشخص کنید چه زمانی احتمالا می‌توانید قیمت‌ها را افزایش دهید. در اینجا دوباره، آنچه را که در کسب‌ وکاری که به آن نگاه می‌کنید، با استانداردهای موجود در صنعت مقایسه نمایید.

۱۵.تاریخچه صنعت و بازار

شما باید صنعت و همچنین بخش‌های خاص بازار اهداف تجاری را تجزیه‌ و تحلیل کنید. شما باید دریابید که آیا فروش در صنعت و همچنین در بخش بازار رشد داشته، کاهش داشته یا ثابت مانده است. این امر برای تعیین سود بالقوه آینده، بسیار مهم خواهد بود.

۱۶.موقعیت و منطقه بازار

موقعیت کسب‌وکار و منطقه بازار اطراف آن را ارزیابی کنید. این امر به‌ویژه برای خرده‌ فروشان که اکثریت را به خود اختصاص می‌دهند، بسیار مهم است. شما باید یک تجزیه ‌و تحلیل کامل از موقعیت کسب‌وکار و مناطق تجاری اطراف آن از جمله چشم‌ انداز اقتصادی، جمعیت‌ شناسی و رقابت انجام دهید. برای مشاغل خدماتی، نقشه منطقه تحت پوشش کسب‌وکار را دریافت کنید. بر اساس مکان حساب‌های مختلف، دریابید که آیا الزامات خاصی برای تحویل محصول وجود دارد.

۱۷.شهرت کسب‌ وکار

تصویر کسب‌وکار در چشم مشتریان و تامین‌کنندگان، بسیار مهم است. همانطور که اشاره کردیم، تصویر کسب‌وکار می‌تواند یک دارایی یا یک بدهی باشد. با مشتریان، تامین‌کنندگان، بانک و همچنین صاحبان مشاغل دیگر در منطقه صحبت کنید تا از میزان شهرت کسب‌وکار اطلاع یابید.

۱۸.روابط فروشنده و مشتری

در زمان خرید بیزینس شما باید دریابید که آیا مشتریانی با مالک فعلی کسب‌وکار مرتبط هستند یا روابط خاصی دارند. چه مدت است که چنین روابط کاربری در شرکت وجود دارد؟. این مشتری یا مجموعه‌ای از مشتریان خاص، چند درصد از کسب‌وکار شرکت را تشکیل می‌دهند؟. آیا در صورت تغییر مالکیت، این مشتری به خرید از شرکت ادامه خواهد داد؟.

۱۹.فهرست کارکنان فعلی و نمودار سازمانی

کارکنان فعلی به‌ویژه پرسنل اصلی می‌توانند دارایی ارزشمندی باشند. نمودار سازمانی را ارزیابی کنید تا بفهمید چه کسی در مقابل چه کسی مسئول است. همچنین باید به شیوه‌های مدیریت شرکت نگاهی بیندازید و از دستمزد همه کارمندان و مدت‌زمان اشتغال آنها مطلع شوید. هر گونه قرارداد مدیریت و کارمندی که به ‌غیر از توافقنامه اتحادیه وجود دارد و همچنین جزئیات طرح‌های مزایای کارکنان، تقسیم سود، بیمه سلامت، زندگی و حوادث، سیاست‌های تعطیلات و هر گونه دعوای حقوقی مرتبط با کارکنان علیه شرکت باید بررسی شوند.

بهترین سن برای مهاجرت

بهترین سن برای مهاجرت

هر کاری زمان مخصوص به خود را دارد و اگر شما به‌ موقع برای مهاجرت اقدام نکنید ممکن است دچار مشکلاتی شوید که برای حل آن‌ها باید زمان بسیاری بگذارید.

سخن آخر

خرید بیزینسی که از قبل تاسیس شده، ممکن است سریع‌تر و آسان‌تر از شروع از صفر باشد. با این ‌حال باید زمان و تلاش خود را برای یافتن کسب‌وکار مناسب خود صرف کنید. همچنین هزینه‌ های مربوط به خرید یک کسب‌وکار موجود می‌تواند قابل‌ توجه باشد و نباید دست‌کم گرفت. هر کسب‌وکاری که می‌خرید باید با مهارت‌ها، سبک زندگی و آرزوهای شما مطابقت داشته باشد. قبل از اینکه شروع به جستجو نمایید، به این فکر کنید که چه چیزی می‌توانید به یک تجارت بیاورید و چه چیزی را می‌خواهید پس بگیرید. آن چیزهایی که برای شما مهم هستند را فهرست کنید. به انگیزه‌ های خود و اینکه در نهایت می‌خواهید به چه چیزی برسید، نگاه کنید.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
چه قراردادهایی در خرید بیزینس باید بررسی شود؟
قراردادهای اجاره و خرید، توزیع، پیمانکاری فرعی، فروش، اتحادیه و کار باید در خرید بیزینس بررسی شود.
قدم بعدی بعد از انتخاب بیزینس چیست؟
در این مرحله شما میبایست با کمک وکیل خود از صحت تمام اطلاعات بیزینس مطلع شوید تا متوجه شوید چه چیزی را از چه کسی میخرید.
آیا میتوان برای یافتن مشاغلی که برای فروش هستند از کارگزاران استفاده کرد؟
بله، یکی از راه های یافتن مشاغل برای فروش تماس با یک کارگزار میباشد که این کارگزاران اکثرا توسط فروشندگان استخدام شده اند تا به خریداران برای پیدا کردن و مذاکره کمک کنند.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کادر هرمس اپلای