شرایط کاریابی در آلمان؛ معرفی بازار کار در آلمان ۲۰۲۴

شرایط کاریابی در آلمان؛ معرفی بازار کار در آلمان 2024

بازار کار در آلمان، به عنوان یکی از پویاترین و پیچیده‌ترین بازارهای کاری در اروپا شناخته می‌شود. آلمان به دلیل صنعت‌های پیشرفته، اقتصاد قوی و تنوع فرصت‌های شغلی، یکی از مقاصد برجسته برای  کاریابی در آلمان است. سایت‌های کاریابی در آلمان مجموعه‌ای از منابع آنلاین هستند که به افراد اجازه می‌دهند تا به دنبال فرصت‌های شغلی، استخدام و اطلاعات درباره بازار کار در این کشور بگردند. این سایت‌ها شامل پورتال‌های استخدامی دولتی، وب‌سایت‌های شرکت‌ها، منابع متخصص و پایگاه‌های اطلاعاتی هستند که افراد می‌توانند از طریق آنها به جستجوی فرصت‌های شغلی، ارسال رزومه و برقراری ارتباط با کمپانی‌ها و کارفرمایان بپردازند.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

قدم اول: چه مدارک قانونی را باید دریافت کنم؟

در کاریابی در آلمان بسته به اینکه ملیت شما متعلق به کدام کشور است. باید تعداد معینی مدارک رسمی برای درخواست کار در آلمان آماده کنید. اکنون باید بدانیم این مدارک چه هستند؟

  • اگر شما از کشوری خارج از اتحادیه اروپا هستید، باید ویزای کار آلمان را برای اجازه ی کار در این کشور دریافت کنید.
  • در شهرداری یا کنسولگری ایران در آلمان ثبت نام یا Anmeldung را انجام دهید.
  • پس از ثبت نام، شناسه ی مالیاتی تان(Steuer ID)  را توسط پست دریافت کنید.

این سه مرحله، اصلی ترین اقدامات به منظور دریافت مدارکی هستند که هر کارفرمایی در آلمان از شما طلب می کند.

چه مدارک قانونی را باید دریافت کنم؟
باید تعداد معینی مدارک رسمی برای درخواست کار در آلمان آماده کنید

 

قدم دوم: چه مدارکی برای ارسال به کارفرما مورد نیاز است؟

اولین تفاوت درخواست کاری آلمان با سایر کشورها نحوه ی آماده سازی پورتفولیوی کاری یا “Bewerbungsmappe” است. اکثر شرکت های آلمانی یک فایل PDF که شامل تمام مدارک زیر است از شما می خواهند:

  • کاور لتر
  • رزومه یا CV
  • مدارک تحصیلی و سرتیفیکیت هایی که دارید
  • توصیه نامه از کارفرماهای قبلی تان
چه مدارکی برای ارسال به کارفرما مورد نیاز است؟
مدارک مورد نیاز برای ارسال به کارفرما

بنابراین فایل pdf شما شامل 10 الی 15 صفحه خواهد بود.

فراموش نکنید که مدارک تحصیلی خود را حتما ضمیمه ی پرونده کنید. بعضی از کمپانی ها در صورت عدم رویت مدرک تحصیلی، به کلی پرونده ی شما را بررسی نخواهند کرد.

از طرف دیگر ارزش توصیه ی مثبت کارفرماهای قبلی را دست کم نگیرید. بنابراین گرفتن نامه از آن ها را فراموش نکنید. اگر به هر دلیل نتوانستید توصیه نامه بگیرید، لیستی از افرادی از محل کارهای قبلی تان که مایل به صحبت درباره ی شما هستند را ارائه دهید. کارفرمای جدید آلمانی شما در صورت تمایل با این افراد تماس تلفنی می گیرد و درباره ی صلاحیت شما صحبت خواهد کرد. بد نیست بدانید معمولا این تماس تلفنی از سوی کارفرمای آلمانی برقرار نمی شود اما وجود این رفرنس ها رزومه ی شما را قوی تر نشان می دهد.

اگر در آماده سازی و ترجمه ی آلمانی مدارکتان دچار ابهام هستید برای مشاوره ی رایگان با کارشناسان بخش آلمان در موسسه مهاجرتی هرمس اپلای تماس بگیرید.

 

قدم سوم: چگونه رزومه ی آلمانی یا Lebenslauf بنویسم؟

برای کاریابی در آلمان می توان گفت فرم نگارش رزومه ی آلمانی مشابه رزومه ی سایر کشورهای اروپایی است. تنها این نکته را در نظر بگیرید که تمام اطلاعات کلیدی رزومه را در صفحه ی اول آن بنویسید. اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی، عنوان شغلی، اطلاعات تماس، تجارب حرفه ای و مهارت ها و زبان هایی که بلدید.

در صفحه ی دوم، سوابق تحصیلی و پروژه ها و دوره های آموزشی که برای گرفتن مدرک تان گذرانده اید را ذکر کنید.

در انتهای رزومه هم علایق و فعالیت های دیگرتان را بیان کنید.

در آخر رزومه را تاریخ بزنید و امضا کنید. شاید این امر عجیب به نظر برسد اما این رسم برای تایید و هویت بخشیدن به رزومه های آلمانی انجام می شود.

چگونه رزومه ی آلمانی یا Lebenslauf بنویسم؟
فرم نگارش رزومه ی آلمانی مشابه رزومه ی سایر کشورهای اروپایی است

قدم چهارم: آیا رزومه ی آلمانی باید عکس دار باشد؟

برای کاریابی در آلمان این سوال همیشه مطرح است و نظرات گوناگونی درباره ی آن وجود دارد. اما اصل موضوع چیست؟

در گذشته تمام شرکت های آلمانی رزومه های عکس دار را می پذیرفتند. در سال ۲۰۰۶ یک قانون ضد تبعیض وضع شد و اعلام کرد دیگر هیچ شرکتی نباید شما را مجبور به ضمیمه کردن عکستان بکند. اما همچنان عکس دار کردن رزومه در آلمان کاملا رایج است. توجه داشته باشید عکسی که روی رزومه قرار می دهید عکس پرسنلی باشد.

عکس روی رزومه ی آلمانی چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

عکس می تواند سیاه سفید یا رنگی باشد. اما حتما رسمی و پرسنلی باشد. عکس شناسنامه یا عکسی که در مهمانی گرفته اید را در رزومه تان نگذارید! اگر یک دوربین خوب دارید از یک دوست بخواهید از شما عکسی با لباس مناسب شرکت موردنظر و با چهره ای واضح بگیرد.

شاید برایتان جالب باشد صفحه ی اول بعضی از رزومه های آلمانی تنها شامل عکس متقاضی و اطلاعات تماس اوست.

بعضی از شرکت ها ممکن است برخلاف قانون ضدتبعیض که پیش تر گفتیم عمل کنند. حتی از شما بخواهند عکس پرسنلی تان را در یک فایل جداگانه آپلود کنید. پس می توان گفت درخواست عکس در کمپانی های مختلف متفاوت است. معمولا شرکت های بین المللی خصوصا شرکت های آمریکایی و انگلیسی عکسی از شما نمی خواهند. در این صورت، عکس و همچنین وضعیت تاهل خود را ذکر نکنید.

در هرصورت ما توصیه می کنیم برای تکمیل بودن پرونده تان برای تقاضای کار از یک شرکت در آلمان حتما عکسی از خود در رزومه قرار دهید.

قدم پنجم: کاور لتر آلمانی یا Motivationsschreiben را چگونه بنویسم؟

اگر فکر می کنید در آلمان، کارفرمایان به رزومه ی شما نگاهی می اندازند . از روی کاورلترتان سریعا رد می شوند سخت در اشتباهید. در ۹۹ درصد مواقع کارفرمایان آلمانی کاورلتر شما و سپس تمامی مدارکتان را با دقت بررسی می کنند. آنگاه تصمیم می گیرند از شما برای مصاحبه دعوت به عمل آورند یا خیر.

کاور لتر آلمانی یا Motivationsschreiben را چگونه بنویسم
کاورلتر شما با دقت بررسی میشود

چگونه رزومه و کاورلتر آلمانی بنویسم؟

ساده و واضح بنویسید. از استاندارد تک صفحه ای پیروی کنید.اگر متقاضی کار در آلمان هستید. این موضوع را همواره مدنظر داشته باشید؛ کاورلتر  را برای به دست آوردن فرصت مصاحبه می نویسید، نه برای به دست آوردن شغل. پس استراتژی نگارش آن را بشناسید. کاورلتر این فرصت را به شما می دهد تا رزومه تان را به تفصیل شرح دهید.  بر نقاط قوتتان تاکید کنید. ویژگی های شخصیتی تان را بیان کنید.  چیزی که شما را متمایز می کند را به کارفرما بشناسانید. برای اینکه نقش مهم کاورلتر را درک کنید به این مثال توجه کنید. فرض کنید شما یک سابقه کار شش ماهه در رزومه تان دارید. این سابقه ی کاری کوتاه مدت ممکن است در نظر کارفرما عجیب و سوال برانگیز به نظر برسد. شما در کاورلتر این فرصت را دارید که دلیلی منطقی برای ترک زودهنگام کارتان بیاورید و ابهامات را رفع کنید.

همانطور که کارفرما تمام مدارکتان را مو به مو بررسی می کند. متقابلا از شما انتظار دارد که تمامی شرایط شغل آگهی شده و همچنین اطلاعات شرکت موردنظر را بخوانید و بدانید.

تنها نکته ی منفی کاورلتر پرجزییات می تواند این باشد که شخص مجبور است وقت زیادی برای خواندن آن بگذارد و ممکن است این موضوع از حوصله ی برخی کارفرمایان خارج باشد.

در مصاحبه کاری آلمان، برگ برنده را رو کنید!

در مصاحبه کاری آلمان، برگ برنده را رو کنید!

در مقوله‌ی مهاجرت کاری، شما بعنوان یک نیروی کار خارجی بی‌درنگ سوالاتی درباره‌ی روند مصاحبه‌ی کاری در کشور مقصد خواهید داشت. اینکه چه قالب‌ها و قوانینی را باید بدانید، چگونه خود را آماده کنید و در نهایت چگونه بتوانید در جلسه‌ی مصاحبه بهترین تاثیر را روی کارفرما بگذارید، یکی از مهم‌ترین موارد در روند پذیرش کاری شماست.

سخن آخر

اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید و میخواهید از طریق بازار کار در آلمان به این کشور وارد شوید میبایست با روند سایت‌های کاریابی در آلمان و استخدام این کشور و نحوه تهیه رزومه در آلمان آشنایی داشته باشد که ما در این مقاله با جزئیات کاریابی در آلمان برایتان توضیح دادیم. اگر بدنبال اطلاعات بیشتر در این خصوص میباشید با پرکردن فرم ارزیابی در این مقاله میتوانید از کارشناسان مجرب موسسه هرمس اپلای مشاوره رایگان دریافت کنید.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
اصلی ترین اقدامات به منظور دریافت مدارکی که هر کارفرمایی در آلمان از شما طلب می کند چیست؟
اگر شما از کشوری خارج از اتحادیه اروپا هستید، باید ویزای کار آلمان را برای اجازه ی کار در این کشور دریافت کنید. در شهرداری یا کنسولگری ایران در آلمان ثبت نام یا Anmeldung را انجام دهید. پس از ثبت نام، شناسه ی مالیاتی تان(Steuer ID) را توسط پست دریافت کنید.
چه مدارکی برای ارسال به کارفرما آلمانی مورد نیاز است؟
اکثر شرکت های آلمانی یک فایل PDF که شامل تمام مدارک زیر است از شما می خواهند: کاور لتر رزومه یا CV مدارک تحصیلی و سرتیفیکیت هایی که دارید توصیه نامه از کارفرماهای قبلی تان
عکس روی رزومه ی آلمانی چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
عکس می تواند سیاه سفید یا رنگی باشد. اما حتما رسمی و پرسنلی باشد. عکس شناسنامه یا عکسی که در مهمانی گرفته اید را در رزومه تان نگذارید! اگر یک دوربین خوب دارید از یک دوست بخواهید از شما عکسی با لباس مناسب شرکت موردنظر و با چهره ای واضح بگیرد.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

5 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اهورا مقدس
1 سال قبل

ایا شرکت شما 0 تا 100 مراحل کاریابی در آلمان رو انجام میده ؟

کارشناس هرمس
پاسخ به  اهورا مقدس
1 سال قبل

سلام وقتتون بخیر .
بله موسسه هرمس اپلای تمامی کار های لازم برای پیشبرد پرونده رو انجام میده .

آقای خجسته
2 سال قبل

سلام خسته نباشید در فرآیند کاریابی در آلمان فرق بین رزومه و کاورلتر چیه؟

کارشناس هرمس اپلای
پاسخ به  آقای خجسته
2 سال قبل

Curriculum به معنی برنامه آموزشی و تحصیلی و Vitae جمع واژه Vita به معنی زندگی و تاریخچه است. در واقع CV، شرح حال و تاریخچه زندگی فرد با تاکید بر دوران تحصیلی و دانشجویی اوست.
رزومه به معنی ” خلاصه تجربیات ” است و معمولا توسط افراد غیر دانشگاهی و با هدف معرفی خود به سازمان های در حال استخدام نیرو نوشته میشود. رزومه چکیده ای از فعالیت های حرفه ای و تجارب کاری است، کوتاه بوده و حداکثر در دو صفحه تهیه می شود. اغلب یک صفحه ی دیگر تحت عنوان : Cover letter نیز به رزومه اضافه میشود تا هدف از پیشنهاد آن را توضیح دهد.

پس مهم ترین تفاوت رزومه و CV در تعداد صفحات، محتوا و هدف آن هاست.

رضا افشار
3 سال قبل

خیلی جامع و کامل. متشکرم

کادر هرمس اپلای