بازار کار آلمان برای خارجی ها

بازار کار آلمان برای خارجی ها

بازار کار آلمان برای خارجی ها شرایط مساعدی خواهد داشت. این موضوع شامل وضعیت کار در آلمان برای ایرانیان نیز خواهد بود. در حقیقت، در آلمان یکی از بالاترین میانگین‌های حقوق و دستمزد در جهان و یک تضمین از سوی دولت وجود دارد.

علاوه بر این موضوع، این واقعیت وجود دارد که برخی از شرکت ها به طور میانگین ۳۵ ساعت اضافه کار در هفته و ۳۰ روز تعطیلات در سال را پرداخت می کنند که باعث می شود حتی بیشتر وسوسه کننده باشد.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

بازار کار آلمان برای خارجی ها در نقاط مختلف

نرخ بیکاری در آلمان برابر 5.7 درصد می باشد ولی در خارج از شهرهای بزرگ آلمان نرخ آن به ۱۰ درصد می رسد و حتی اگر این آمار کاملا شفاف باشد کمی بیش از بازار کار آلمان و اقتصاد آلمان است. آلمان دارای ۲.۲ میلیون نفر بیکار است که دیگر شرایط کار پیدا کردن را نخواهند داشت.

بیکاری بالا بدان معنی است که پیدا کردن کار دشوار است، به خصوص برای خارجیانی که کاملا آلمانی صحبت نمی کنند. با این وجود این میزان بیکاری از منطقه به منطقه بسیار متفاوت است. در واقع در آلمان غربی نسبت به آلمان شرقی ( به استثنای برلین و جنوب RDA سابق ) نسبتا کم است. بیکاری اول از همه جا روستا ها را تحت تاثیر قرار می دهد اما در شهر ها وضعیت بهتر است.

از آن جایی که آلمان یک کشور پیشرفته می باشد و صنایع آن در جهان بسیار پیشگام می باشد لذا بازار کاری بزرگی برای مهندسان خبره دارد، از طرفی تقاضای زیادی نیز برای صنعت و خدمات وجود دارد.

 

پیدا کردن کار در آلمان به عنوان خارجی

اگر به خوبی با زبان انگلیسی آشنا شوید، این امر برای پیدا کردن کار در آلمان (به استثنای مشاغل آموزشی) به نفع شماست. اکثر آلمانی ها زبان انگلیسی را در مدرسه یاد می گیرند و امتیازی است که همیشه برای هر گونه استفاده مورد قبول یا حتی مورد تقاضا است (با این حال شما انتظار نداشته باشید که آنها به طور کامل صحبت کنند).

از آنجا که آلمان یکی از بزرگترین صادرکنندگان در جهان است، بنابراین حتی آشنایی با تمام زبان های دیگر نیز می توانند به نفع شما باشند. در حال حاضر در آلمان تقاضای زیاد برای زبان های عجیب و غریب وجود دارد – مخصوصا زبان های آسیایی.

همانطور که میدانید در اکثر کشورها، صحبت کردن با زبان ملی یک شرط است، حداقل برای یافتن یک شغل خوب باید زبان آن کشور را بدانید. بنابراین، زیستن در یک کشور بزرگ چند ملیتی بهتر از یک کار در یک کسب و کار کوچک خانوادگی است. برای حرفه ای هایی که نیاز به تجربه دارند ، بخش های بین المللی شرکت های آلمانی می توانند فرصت خوبی برای کار باشند.

پیدا کردن کار در آلمان به عنوان خارجی

سیستم کارآموزی آلمان

اکثر حرفه ها به دقت در آلمان تنظیم شده و نیاز به تمرین دارند. در حقیقت، آلمان براساس یک سیستم کارآموزی / دوره کارآموزی است که به همه دانش آموزان اجازه می دهد از کار تمرینی که می تواند تا دو یا سه سال قبل از ورود به بازار کار ادامه یابد عبور کند.

این کار برای اطمینان دادن به یک تجربه حرفه ای برای جوانان انجام می شود. برای خارجی ها این اغلب به این معنی است که شما نمیتوانید برخی از مشاغل را در آلمان تجربه کنید حتی اگر در کشور خودتان تجربه کرده اید. مشاغلی نظیر: برق، تکنسین IT و غیره

اگر در عوض شما دارای مدرک کارشناسی در رشته ای خاص (به عنوان مثال برای پزشکان، استادان، پرستاران و غیره) هستید، باید توسط یک مقام دولتی (معمولا توسط انجمن حرفه ای، تجارت یا اتحادیه های کارگری) مورد تایید قرار گیرید.

 

کار آموزی در آلمان

در کشور آلمان سه نوع متفاوت از کارآموزی تعریف شده است:

  1. کارآموزی دانش آموزی
  2. کارآموزی دانشجویی
  3. کارآموزی اختیاری

انواع کارآموزی در آلمان

کارآموزی برای دانش آموزان نیمه اجباری است و به واقع در برنامه درسی دانش آموزان است و بسته به شرایط دانش آموز بین کلاس هشتم تا یازدهم انجام می شود. به طور معمول نیز دو هفته زمان می برد. اما کارآموزی در دانشگاه نیز اجباری است و به عنوان برنامه درسی دانشگاهی می باشد.

دانشجویان برای آشنایی با کار در رشته تخصصی خودشان باید این دوره را سپری کنند. کارآموزی اختیاری یا داوطلبانه را هر شخصی که بخواهد می تواند انجام بدهد و ممکن است چند ماه به طول بیانجامد. کارآموزی یک دوره زمان محدود می باشد که شما در یک شرکت یا اداره مشغول به کار می شوید و کار یاد می گیرید.

این دوره می تواند تا ۶ ماه نیز ادامه داشته باشد. شرکت هایی که کارآموزی دانشجویی یا دانش آموزی ارائه می دهند موظف به دادن حقوق نیستند اما می توانند به شما دستمزد بدهند اما دوره اختیاری مشمول حقوق می باشد. اگر دوره شما حدود سه ماه زمان ببرد دستمزد شما نباید از حداقل حقوق آن شرکت کمتر باشد.

مشاغل مورد نیاز آلمان کدامند؟

اکنون ممکن است با خود بپرسید که مشاغل مورد نیاز کشور آلمان کدام شغل‌ها هستند. همه ساله کشور آلمان فهرستی از شغل‌های مورد نیاز در صنایع مختلف خود را منتشر می‌کند که شما می‌توانید بر اساس شرایط خود بهترین شغل را انتخاب کنید و برای آن درخواست دهید. در ادامه مقاله بازار کار آلمان برای خارجی ‌ها مشاغل مورد نیاز این کشور را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • طراحی صنعتی
  • انواع مهندسی از جمله کشاورزی و دامی، صنایع غذایی، کامپیوتر، مواد سرامیک، مهندسی پزشکی، دولتی صنعتی، مکانیک، صنایع، شیمی، تکنولوژی نظری، برق، معماری
  • شیمی کاربردی
  • هندسه کامپیوتر گرایش نرم‌ افزار
  • کتابداری در شاخه‌های مختلف
  • دبیری علوم اجتماعی
  • حسابداری
  • حقوق داخلی و خارجی
  • مددکاری اجتماعی
  • مامایی
  • مکانیک
  • متالوژی
  • انواع مدیریت از جمله بازرگانی، دولتی، صنعتی
  • مترجمی زبان انگلیسی و آلمانی
  • موسیقی
  • علوم اقتصاد (اقتصاد نظری)
  • علوم تربیتی (مخصوص پیش دبستانی و دبستان)
  • انواع شاخه‌ های روان‌ شناسی از جمله بالینی، کودکان استثنائی
  • ریاضی محض
  • شیمی محض
  • تولید آهن و فولاد
  • زیست‌ شناسی در حوزه‌ های میکروبیولوژی، علوم جانوری، عمومی و …
  • علوم اجتماعی
  • ارتباط اجتماعی
  • پرستاری

دستمزد و حقوق کارگران در آلمان چقدر است؟

یکی از مهم‌ ترین مسائل برای مهاجرت کاری به آلمان، بررسی شرایط مربوط به حقوق و دستمزد کارگران در این کشور است. همان طور که می‌دانید، آلمان یکی از بزرگ‌ ترین اقتصادهای دنیا است و همین مسئله نیز باعث می‌شود تا بازار کار آلمان برای خارجی‌ ها بسیار مناسب باشد. این کشور اغلب در بسیاری از مشاغل کمبود نیرو دارد. دولت آلمان همه ساله حداقل دستمزدی را برای کارگران تعیین می‌کند و تمام شرکت‌ها موظف هستند تا از آن پیروی کنند، البته برخی از شرکت‌ها بیشتر از این مقدار نیز به کارگران خود حقوق می‌دهند، اما نمی‌توانند کمتر از آن به کارگر خود دستمزد بدهند.

شما در آلمان با یک ساعت کار به عنوان کارگر حدود 12 یورو دستمزد می‌گیرید، البته باید دقت داشته باشید که میزان دستمزد شما بر اساس نوع کار و سختی آن کاهش و افزایش خواهد داشت؛ اما کارفرما نمی‌تواند کمتر از 12 یورو در هر ساعت به شما دستمزد بپردازد. در صورتی که این کار را انجام دهد، شما می‌توانید از او شکایت کنید و از دولت این کشور بخواهید که او را مجازات کند.

قانون کار در آلمان

برای این که بتوانید در کشور آلمان موفق شوید و بدون دردسر کار کنید، باید قانون کار این کشور را بدانید. این کشور قوانین چندان سختی ندارد و بیشتر قوانین آن مربوط به ساعات و روزهای کاری می‌شوند. حداقل ساعت کاری شما در روز باید بین 7 تا 8 ساعت باشد؛ به عبارت دیگر، در هفته مجاز به 36 تا 40 ساعت کار خواهید بود. در ادامه مقاله بازار کار آلمان برای خارجی ‌ها باید بدانید که روزهای کاری در هفته نیز از دوشنبه آغاز می‌شوند و در شنبه به پایان می‌رسند. در واقع، شنبه و یکشنبه همه مشاغل تعطیل هستند.

همچنین اگر قصد اضافه کاری داشته باشید، می‌توانید حدود 8 ساعت اضافه کاری در هفته را تجربه کنید. به عبارت دیگر، شما می‌توانید با اضافه کاری میزان ساعات کاری خود را به 48 ساعت در هفته برسانید. علاوه بر این، شما مجاز به دریافت 24 روز مرخصی در سال خواهید بود. علاوه بر تعداد روزهای مرخصی می‌توانید برای بیماری، زایمان، نگهداری از فرزند نیز مرخصی دریافت کنید.

زمانی که شرایط روحی و جسمی مناسبی نداشته باشید، به راحتی می‌توانید تا 6 هفته از کارفرمای خود مرخصی بگیرید و حقوق و حق بیمه خود را نیز دریافت کنید. همچنین برای زایمان می‌توانید 6 هفته پیش از زایمان و 8 هفته پس از آن در خانه بمانید. علاوه بر این، شما می‌توانید برای نگهداری از فرزندتان نیز حداکثر 3 سال مرخصی با دستمزد دریافت کنید.

فرهنگ کار در آلمان

مبحث آخری که باید در مورد بازار کار آلمان برای خارجی ‌ها بدانید، فرهنگ کاری این کشور است. یکی از مهم‌ ترین فرهنگ‌ های کاری در این کشور، گران بها بودن وقت است. کارفرمای شما هرگز دیر کردن و بد قولی شما را نمی‌ بخشد. آلمانی‌ها بر این عقیده هستند که شما زمانی که دیر به قرار یا کارتان می‌رسید، در واقع، در حال اتلاف وقت با ارزش دیگران هستید و این مسئله اصلاً برایشان خوشایند نیست.

فرهنگ بعدی این کشور این است که آلمانی اعتقاد دارند تنها در زمان کار خود باید به انجام وظیفه بپردازند. این افراد هرگز کار خود را به وقت دیگر یا به خانه خود موکول نمی‌کنند. آلمانی‌ ها تمرکز بسیار بالایی روی کار خود دارند و به هیچ عنوان حواسشان از کار پرت نمی‌شود.

فرهنگ کار دیگری که در این کشور رواج دارد، جدا کردن کار و زندگی شخصی است. این مسئله به این معنا است که عموماً شما نمی‌توانید با همکارانتان صمیمی شوید و اوقات فراغت خود را با آن‌ها بگذرانید؛ زیرا آن‌ها معتقد هستند که اوقات فراغت و محیط کاری باید از هم تمایز داشته باشند. علاوه بر این، آلمانی‌ ها به شدت رک هستند و تمام حرف‌های خود را با جدیت به شما می‌گویند. این افراد بسیار قاطع هستند و هیچ گونه تعارفی با شما ندارند؛ بنابراین، بهتر است حواستان را در زمان کار جمع کنید.

زبان آلمانی

زبان آلمانی

یادگیری زبان آلمانی با کمی اشتیاق، پشتکار و تمرین برای فارسی زبانان کاملا امکان پذیر و حتی شیرین است.

سخن آخر

بازار کار آلمان برای خارجی ها شرایط مساعدی خواهد داشت. این موضوع شامل وضعیت کار در آلمان برای ایرانیان نیز خواهد بود. در حقیقت، در آلمان یکی از بالاترین میانگین حقوق و دستمزد در جهان و یک تضمین از سوی دولت وجود دارد. در مجموع بازار کار آلمان برای ایرانیان شرایط بهتری نسبت به سایر کشورهای اروپایی دارد. اگر شما هم قصد دارید از طریق ویزای کار آلمان اقدام کنید موسسه مهاجرتی هرمس اپلای با مشاوره مهاجرت درست می تواند در کنار شما باشد. ما کار مناسب با درآمد مناسب را برای شما پیدا خواهیم کرد. برای کسب آگاهی بیشتر با ما تماس بگیرید.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
نرخ بیکاری در آلمان چه مقدار می باشد؟
نرخ بیکاری در آلمان برابر 5.7 درصد می باشد ولی در خارج از شهرهای بزرگ آلمان نرخ آن به ۱۰ درصد می رسد و حتی اگر این آمار کاملا شفاف باشد کمی بیش از بازار کار آلمان و اقتصاد آلمان است.
سیستم کارآموزی آلمان​ چگونه است؟
اکثر حرفه ها به دقت در آلمان تنظیم شده و نیاز به تمرین دارند. در حقیقت، آلمان براساس یک سیستم کارآموزی / دوره کارآموزی است که به همه دانش آموزان اجازه می دهد از کار تمرینی که می تواند تا دو یا سه سال قبل از ورود به بازار کار ادامه یابد عبور کند.
انواع کار اموزی در آلمان ؟
کارآموزی دانش آموزی کارآموزی دانشجویی کارآموزی اختیاری
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کادر هرمس اپلای