مهاجرت به استونی مطلبی است که در این مقاله با جزئیات به آن پرداخته ایم. استونی یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت محسوب میشود. جهت زندگی و تحصیل در استونی نسبت به سایر کشورهای اروپایی، نیاز به هزینه کمتری خواهید داشت. در دهه اخیر محبوبیت استونی در میان متقاضیان مهاجرت به دلیل شرایط نسبتاً ایدهآل این کشور افزایش پیدا کرده است. برای مهاجرت به استونی میتوان از طریق اخذ ویزای سرمایهگذاری، کاری یا تحصیلی اقدام کرد. در ادامه بیشتر درباره شرایط مهاجرت به این کشور میپردازیم.
اداره مهاجرت استونی مانند سایر کشورهای اروپایی طرحهای مختلفی برای اعطای ویزا به متقاضیان در نظر گرفته است. اکثر مهاجران با بودجه محدود خواهان اخذ ویزای کاری این کشور هستند. دریافت دعوتنامه برای اخذ ویزای کاری استونی الزامی بهحساب میآید. در صورت تمایل به مهاجرت تحصیلی به استونی باید برای برخی از رشتهها هزینهای را بهعنوان شهریه پرداخت کرد. بسیاری از دانشگاههای کشور استونی از نظر علمی دارای جایگاه نسبتاً مناسبی هستند.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
بهطورکلی اکثر مقررات و قوانین مهاجرتی کشورهای عضو اتحادیه اروپا مانند استونی یکسان است. در صورت تمایل به مهاجرت به استونی در ابتدا باید باتوجهبه شرایط خود روش ایدهآل برای مهاجرت را بیابید. ارزانترین راه مهاجرتی برای اکثر متقاضیان اخذ ویزای کاری این کشور است. مهاجرت تحصیلی نیز باتوجهبه شهریه پایین و برنامه اعطای بورسیه تحصیلی اکثر دانشگاههای این کشور به سرمایه نسبتاً کمی نیاز دارد.
از میان دیگر روشها برای دریافت اقامت استونی میتوان به اخذ ویزای سرمایهگذاری اشاره کرد. در نظر داشته باشید برای سرمایهگذاری در استونی راههای متعددی وجود دارد. اکثر متقاضیان مهاجرت از طریق سرمایهگذاری خواهان ثبت شرکت در این کشور هستند. حداقل سرمایه اولیه برای ثبت شرکت و پرداخت هزینههای جانبی حدود سی هزار یورو است.
طبق قوانین مهاجرتی استونی کارفرمایان در این کشور تنها تحت شرایط خاصی مجاز به ارسال دعوتنامه کاری به متقاضیان کار در خارج از اتحادیه اروپا هستند. در نظر داشته باشید کارفرمایان باید در ابتدا به مدت سه ماه فرصت شغلی خود را در سطح اتحادیه اروپا آگهی کنند. درصورتیکه در مدتزمان ذکرشده فردی متناسب برای موقعیت شغلی پیدا نشود، میتوان آن فرصت شغلی را به کارجویان غیراروپایی پیشنهاد داد.
همانطور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم اخذ ویزای کاری یکی از کمهزینهترین راههای اخذ اقامت استونی است. با مهاجرت به استونی از این طریق میتوان برای همراه خود نیز ویزا اخذ کرد. در نظر داشته باشید ویزای کاری استونی به مدت دوازده ماه اعتبار دارد این ویزا را میتوان تا پنج بار تمدید کرد. پس از تمدید این ویزا برای پنجمین بار جهت اخذ کارت اقامت دائم استونی واجد شرایط خواهد شد. در ادامه درباره مهاجرت کاری به استونی بیشتر توضیح خواهیم داد.
تمامی کارکنان خارجی در کشور استونی بیمه میشوند؛ ازاینجهت این افراد نیازی به پرداخت هزینههای درمانی خود طی مدت اقامتشان نخواهند داشت. پس از مهاجرت به استونی از طریق کار برای تمدید ویزا خود در هرسال باید قرارداد کاریتان را نیز با کارفرمای استونیایی تمدید کنید. تنها در صورت تمدید قرارداد کاری امکان تمدید مدت اعتبار ویزا وجود خواهد داشت.
متوسط درآمد کارکنان در استونی ۲۱ هزار یورو است. در صورت داشتن تحصیلات آکادمیک میتوانید درآمد بالاتری نیز کسب کنید. طبق آمار اخیر نزدیک به سی درصد از مهاجران استونی از طریق اخذ ویزای کاری وارد خاک این کشور شدهاند. این موضوع نشاندهنده محبوبیت اخذ ویزای کاری در میان متقاضیان مهاجرت است.
روش مهاجرت از طریق اخذ ویزای سرمایهگذاری برای متقاضیانی که بودجه نسبتاً بالایی برای مهاجرت دارند، مناسب است. در نظر داشته باشید مهاجرت به استونی از طریق سرمایهگذاری آسانترین راه مهاجرت به این کشور محسوب میشود. فرایند اعطای ویزا به متقاضیان مهاجرت از راه سرمایهگذاری نیز پیچیدگیهای قانونی بسیار کمتری دارد. در صورت تمایل به مهاجرت از این طریق میتوانید پس از گذشت پنج سال جهت دریافت کارت اقامت دائم خود اقدام کنید.
به علت وضعیت اقتصادی متناسب استونی سرمایهگذاران با ثبت شرکت در این کشور میتوانند طی پنج تا هفت سال به سوددهی برسند. برای اخذ اقامت دائم باید شرکت شما حداقل در سه سال ابتدایی فعالیت داشته باشد. جهت ثبت شرکت باید علاوه بر داشتن سرمایه اولیه، یک طرح تجاری نیز برای شروع به کار شرکت ارائه کنید.
در استونی نسبت به کشورهای دیگر اروپا مانند آلمان و انگلستان طرح تجاری متقاضیان با سختگیری کمتری بررسی میشود؛ ازاینجهت احتمال ردشدن طرح تجاری شرکتها در استونی بسیار کمتر از سایر کشورهای اروپایی است. در صورت رد شدن طرح تجاری باید آن را پس از بازبینی و اصلاح مجدداً برای اداره مهاجرت این کشور ارسال کرد. بررسی طرحهای تجاری در استونی حدود سه هفته طول میکشد.
مهاجرت تحصیلی یکی از آسانترین راههای مهاجرت به استونی محسوب میشود. برای مهاجرت از این طریق باید در ابتدا نسبت به اخذ پذیرش از سمت یکی از دانشگاههای این کشور اقدام کنید. دانشگاههای استونی برای اکثر رشتهها از دانشجویان هزینهای بهعنوان شهریه دریافت نمیکنند. بااینوجود هر دانشجو باید در ابتدای ترم مبلغی را بهعنوان هزینه ثبتنام بپردازد. این مبلغ در حدود ۱۶۰۰ یورو در هر ترم است.
در نظر داشته باشید در کشور استونی امکان اخذ بورسیه تحصیلی وجود دارد؛ ازاینجهت دانشجویان در صورت داشتن رزومه قوی نیازی به پرداخت هزینه ثبتنام نخواهند داشت. برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه راههای مهاجرت به کشور استونی میتوانید با مؤسسه مهاجرتی هرمس اپلای تماس بگیرید. مشاوران این مؤسسه اطلاعات بسیار بالایی در زمینه راههای مهاجرت به استونی دارند.
از میان دانشگاههای برتر استونی میتوان به دانشگاه تارتو و EULS اشاره کرد. بهطورکلی کشور استونی چهار دانشگاه در میان دانشگاههای برتر جهان از نظر رتبه علمی دارد. دانشجویان برای اخذ اقامت دائم این کشور از طریق تحصیل باید ویزای کاری بگیرند. هر دانشجوی خارجی در استونی پس از فارغالتحصیلی، نه ماه فرصت دارد تا کار پیدا کند.
گام ابتدایی برای اخذ ویزای تحصیلی جهت مهاجرت به استونی دریافت پذیرش از دانشگاههای این کشور است. اخذ پذیرش از دانشگاههای برتر کشور استونی، مانند دانشگاه تارتو و تالتک، به طور قابلتوجهی دشوارتر از سایر دانشگاههای این کشور است. در دانشگاههای کشور استونی اکثر دورهها به زبان استونیایی یا انگلیسی تدریس میشوند. ذکر این نکته حائز اهمیت است برخی از دانشگاههای استونی دورههای آموزشی خود را به زبان روسی نیز تدریس میکنند.
در نظر داشته باشید برای تحصیل به زبان انگلیسی معمولاً باید هزینه بیشتری را جهت ثبتنام پرداخت کرد. اخذ پذیرش جهت تحصیل در دورههای انگلیسیزبان نیز به دلیل محبوبیت بالای آنها در میان متقاضیان تحصیل در استونی دشوارتر است. چنانچه دانشگاهی با درخواست اخذ پذیرش متقاضی موافقت نکند، میتوان دوباره در ترم آینده برای اخذ پذیرش اقدام کرد. در نظر داشته باشید اکثر دورههای انگلیسیزبان دانشگاههای کشور استونی برای مقاطع کارشناسی ارشد و لیسانس است.
دانشجویان ممتاز با رزومه قوی میتوانند برای اخذ بورسیه تحصیلی نیز اقدام کنند. ذکر این نکته حائز اهمیت است معمولاً دانشگاههای برتر کشور استونی برنامههای بیشتری برای ارائه بورسیه دارند. برخی از بورسیههای تحصیلی علاوه بر هزینههای تحصیل، هزینههای زندگی در استونی را نیز تحت پوشش قرار میدهند.
همانطور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم پس از مهاجرت به استونی نمیتوان به طور مستقیم از طریق ویزای تحصیلی اقامت دائم اخذ کرد. تمامی دانشجویان خارجی پس از فارغالتحصیلی برای ماندن در استونی باید شغلی مرتبط با رشته تحصیلی خود بیابند. در صورت یافتن شغل میتوان با مراجعه به اداره مهاجرتی این کشور ویزای کاری خود را اخذ کرد. ذکر این نکته حائز اهمیت است جهت اخذ ویزای کاری مدت قرارداد کاری شما باید بیشتر از شش ماه باشد.
در حال حاضر نرخ بیکاری در استونی کمتر از شش درصد است؛ ازاینجهت یافتن کار پس از فارغالتحصیلی از دانشگاههای این کشور کار دشواری نخواهد بود. درصورتیکه دارای تخصص در زمینه مشاغل مورد نیاز کشور استونی باشید راحتتر کار پیدا میکنید. از میان مشاغل مورد نیاز میتوان به پزشکی، مهندسی، برنامهنویسی کامپیوتر و مدیر تجاری اشاره کرد.
بسیاری از دانشگاههای کشور استونی حین تحصیل دانشجویان، دورههای کارآموزی برگزار میکنند. شرکت در این دورهها میتواند برای آشنایی بیشتر با بازار کار کشور استونی مفید باشد. ذکر این نکته حائز اهمیت است شرکت در دورههای کارآموزی رزومه دانشجویان را نیز تقویت میکند. در نظر داشته باشید دانشجویان با رزومه قوی راحتتر میتوانند کار پیدا کنند.
طبق قوانین کشور استونی دانشجویان بینالمللی میتوانند حین تحصیل در دانشگاههای این کشور کار کنند. ذکر این نکته حائز اهمیت است برای کار بهصورت پارهوقت حین تحصیل نیازی به دریافت مجوز کار نخواهد بود. دانشجویان خارجی پس از مهاجرت به استونی با کارکردن میتوانند بخش قابلتوجهی از هزینههای زندگی خود را تأمین کنند. در نظر داشته باشید کار حین تحصیل در استونی نباید بر وضعیت تحصیلی دانشجویان تأثیر منفی بگذارد.
بهطورکلی دانشجویان بینالمللی در استونی میتوانند تا شانزده ساعت در هر هفته کار کنند. شایان ذکر است در محیط دانشکدهها نیز فرصتهای شغلی متعددی برای دانشجویان وجود دارد. از میان فرصتهای شغلی موجود برای دانشجویان میتوان به مسئولیت کتابخانه یا کافهتریای دانشگاه اشاره کرد. در ایام تعطیلات رسمی یا تعطیلات بینترمی، دانشجویان بینالمللی مجاز به کار بهصورت تماموقت هستند.
حداقل میزان درآمد بهازای هر ساعت کار در کشور استونی ۴ یورو است؛ ازاینجهت دانشجویان با حین تحصیل میتوانند درآمدی بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ یورو داشته باشند. هزینههای زندگی در استونی نسبت به اکثر کشورهای اتحادیه اروپا پایینتر است؛ به همین علت با این مبلغ میتوان بخش قابلتوجهی از هزینههای زندگی پس از مهاجرت به استونی را پرداخت کرد.
گذشت مدت مشخصی برای اخذ اقامت دائم کشور استونی اقدام کنید. در نظر داشته باشید اکثر متقاضیان اخذ اقامت استونی باید حداقل پنج سال در این کشور اقامت داشته باشند. متقاضیان اخذ اقامت دائم باید پس از مهاجرت به استونی حداقل ۳۶ ماه از پنج سال ابتدایی اقامت خود را در خاک این کشور بگذارند. ارائه یک نسخه دیجیتال از عکس خود برای اخذ کارت اقامت دائم الزامی محسوب میشود.
از میان دیگر شرایط لازم برای اخذ اقامت دائم کشور استونی میتوان به ارائه گواهی عدم سوءپیشینه اشاره کرد. در نظر داشته باشید تمامی متقاضیان اخذ اقامت دائم باید فیش حقوقی شش ماه اخیر خود را به اداره مهاجرت ارائه دهند. ذکر این نکته حائز اهمیت است تمامی متقاضیان اخذ کارت اقامت دائم باید پس از مهاجرت به استونی به زبان استونیایی مسلط شوند.
ارائه مدرک B1 زبان استونیایی برای دریافت کارت اقامت دائم کشور استونی الزامی بهحساب میآید. ذکر این نکته حائز اهمیت است تمامی افراد برای دریافت تابعیت کشور استونی باید در ابتدا کارت اقامت دائم استونی را اخذ کنند. بدون داشتن کارت اقامت دائم امکان اخذ تابعیت کشور استونی وجود نخواهد داشت.
اخذ اقامت از طریق ازدواج یکی از کمهزینهترین راههای مهاجرت به استونی محسوب میشود. در نظر داشته باشید برای مهاجرت از این طریق باید یکی از زوجین دارای تابعیت کشور استونی باشد. دولت استونی در ابتدا پس از بررسی سند ازدواج و اطمینان از صحت آن، به متقاضی یک ویزا با اعتبار شصت ماه اعطا خواهد کرد. در نظر داشته باشید طی این مدت نباید از همسر استونیایی خود جدا شده باشید.
پس از گذشت پنج سال از زمان مهاجرت به استونی میتوان برای اخذ کارت اقامت دائم خود در این کشور اقدام کرد. ذکر این نکته حائز اهمیت است بررسی صحت اسناد مربوط به ازدواج ممکن است بیش از دو ماه طول بکشد. در این مدت فرد استونیایی باید گواهی تمکن مالی جهت اثبات توانایی پرداخت هزینههای زندگی خود و همسرش را اخذ کند. ارائه سند ازدواج به همراه مدارک هویتی زوجین جهت اخذ ویزا و اقامت الزامی است.
در نظر داشته باشید اداره مهاجرت استونی در بسیاری از مواقع افرادی را برای بررسی واقعی بودن ازدواج تعیین میکند. این افراد ممکن است با زوجین مصاحبه کنند و از آنها سؤالاتی درباره وضعیت ازدواجشان بپرسند. شایان ذکر است در صورت عدم موفقیت در این مصاحبه احتمال ریجکتی وجود خواهد داشت.
بهطورکلی مهاجرت به هر کشوری دارای یک فرایند نسبتاً پیچیده است. قوانین مهاجرت به استونی نیز در هرسال و بهصورت مداوم تغییر میکند. بسیاری از افراد با آخرین تغییرات در قوانین مهاجرتی آشنا نیستند. برای آشنایی با آخرین تغییرات مهاجرتی میتوان مشاوره حقوقی دریافت کرد. هر فرد باید باتوجهبه شرایط تحصیلی، کاری و مالی خود یک روش مهاجرتی را انتخاب کند. در واقع روش مهاجرتی ایدهآل برای هر یک از متقاضیان مهاجرت متفاوت است.
چنانچه در انتخاب روش مهاجرتی ایدهآل تردید داشتید میتوانید به مؤسسه حق وقی و مهاجرتی هرمس اپلای مراجعه کنید. این مؤسسه در زمینه بررسی پرونده متقاضیان مهاجرت و ارائه مشاوره حقوقی فعالیت میکند. ذکر این نکته حائز اهمیت است مشاوران مؤسسه هرمس اپلای دارای تجربه بسیار بالایی در زمینه ارائه خدمات مهاجرتی هستند.
درصورتیکه درخواست ویزای شما با ریجکتی ویزا مواجه شد میتوانید با دریافت مشاوره حقوقی درخواست تجدیدنظر برای اخذ ویزا ثبت کنید. در نظر داشته باشید ریجکتی ویزای استونی دلایل متعددی دارد. گام ابتدایی برای ثبت درخواست تجدیدنظر، رفع نواقص پرونده متقاضی است.
بهطورکلی برای اخذ تابعیت استونی باید حداقل هشت سال از زمان ورود به خاک استونی گذشته باشد. افرادی که خواهان اخذ تابعیت کشور استونی هستند باید تابعیت سابق خود را ترک کنند. دولت این کشور پیش از اعطای تابعیت سوابق کیفری متقاضیان را به طور دقیق مورد بررسی قرار میدهد. در واقع متقاضیان پس از مهاجرت به استونی نباید مرتکب جرم شوند. در نظر داشته باشید برای اخذ تابعیت باید در آزمونی شرکت کنید.
آزمون اعطای تابعیت استونی در مورد قانون اساسی و زبان رسمی این کشور است. متقاضیان باید حداقل به هشتاد درصد از سؤالات برای موفقیت در این آزمون پاسخ صحیح دهند؛ در غیر این صورت امکان اعطای تابعیت کشور استونی وجود نخواهد داشت. درآمد تمامی متقاضیان اخذ تابعیت کشور استونی باید بالای ۲۶۰ یورو در هر ماه باشد. در هرسال این مبلغ باتوجهبه محاسبه نرخ تورم و هزینههای زندگی محاسبه میشود.
پس از اخذ تابعیت کشور استونی میتوان پاسپورت این کشور را نیز اخذ کرد. هزینه صدور این پاسپورت چهل یورو است. پاسپورت کشور استونی در حال حاضر در میان قدرتمندترین پاسپورتهای جهان دارای رتبه ۱۲ است. با پاسپورت این کشور میتوان به بیش از ۱۸۱ کشور در سراسر جهان سفر کرد.
برای دریافت مشاوره حقوقی میتوانید با مؤسسه هرمس اپلای تماس بگیرید. این مؤسسه در زمینه ارائه مشاوره حقوقی و مهاجرتی برای مهاجرت فعالیت میکند. پس از ارائه پرونده خود به این مؤسسه، متخصصان حقوقی مهاجرت میتوانند بهترین روش اخذ ویزای کشور استونی را برای هر فرد بیابند.
راههای بسیار زیادی برای مهاجرت به استونی وجود دارد. دشواریهای حقوقی مهاجرت از طریق اخذ پذیرش از دانشگاههای کشور استونی بسیار کمتر از اخذ ویزای کاری است. برای مهاجرت کاری باید در ابتدا از سمت یک کارفرما با تابعیت این کشور دعوتنامه دریافت کنید. محبوبترین روش سرمایهگذاری در استونی ثبت یک شرکت است. چنانچه خواهان اخذ اقامت دائم استونی هستید باید حداقل پنج سال از زمان ورود شما به خاک این کشور گذشته باشد.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.