در سالهای اخیر مهاجرت در میان ایرانیان افزایش داشته است. یکی از مقاصد اصلی مهاجران ایرانی، کانادا است. این کشور، طبیعت زیبا و بکر، امنیت و واحد پول ارزشمندی دارد و به همین خاطر توانسته است نظر بسیاری از مهاجران ایرانی را به خود جلب کند. کانادا یکی از مقاصد مهاجرتی است و بهخاطر مزایای زیادی که به وکلا ارائه میدهد برای مهاجرت این افراد، انتخاب خوبی است. اگر به دنبال مهاجرت به کانادا هستید یا دوست دارید بیشتر در مورد مهاجرت وکلا به کانادا بدانید این مقاله را از دست ندهید.
برای مهاجرت به کانادا بهعنوان وکیل راههای گوناگونی پیشروی شما است. یکی از راه این است که با نشاندادن قابلیت خود (از طریق ارائۀ مدارک لازم) پیشنهاد شغلی دریافت کرده و سپس برای دریافت ویزا و مراحل بعدی اقدام کنید. راه دیگر این است که در کانادا حقوق بخوانید. در ادامه بیشتر به جزئیات این روشها میپردازیم.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
مهاجرت وکلا به کانادا مزایای زیادی دارد؛ از جمله این مزایا میتوان به داشتن ارزش پول بالا و ثبات اقتصادی اشاره کرد. کانادا صاحب یکی از اقتصادهای قدرتمند دنیا است و درآمدی که به وکیلان ارائه میدهد باعث شده است وکیلان زیادی به این کشور مهاجرت کنند. آبوهوای کانادا سرد و مرطوب است و این کشور طبیعتی بکر و زیبا دارد. طبیعت زیبای کانادا در کنار امنیتی که دارد توانسته است نظر بسیاری از مردم آسیا را به خود جلب کند.
این کشور یکی از کشورهای مهاجرپذیر است و سالانه جمعیت زیادی به آن مهاجرت میکنند (تنها در سال ۲۰۲۱ بیش از ۴۰۰۰۰۰ نفر به این کشور مهاجرت کردهاند). به همین خاطر کانادا جوی مهاجرپذیر دارد و از تنوع جمعیتی قابلتوجهی برخوردار است. جو مهاجرپذیر کانادا باعث علاقهمندی خیل عظیمی از مهاجران به این کشور شده است. این ویژگی در کنار آزادی و امنیت این کشور، کانادا را به مقصدی مناسب برای مهاجرت تبدیل کرده است.
وکالت در زمرۀ شغلهایی است که با سطح آ شناخته میشود. این برچسب را دولت کانادا به مشاغلی اهدا میکند که نیاز به تخصص بالایی دارند. وکیلهای کانادا درآمد خوبی دارند و به طور میانگین درآمد سالانۀ هر وکیل در کانادا بیشتر از ۱۳۷۰۰۰ دلار است.
برای مهاجرت وکلا به کانادا روشهای متفاوتی وجود دارند و هر روش، شرایط خاص خود را میطلبد اما بهطورکلی میتوان گفت آنچه در تمام این روشها اهمیت دارد مهارت، سابقه و سن است. یکی دیگر از شرایط مهم برای مهاجرت به کانادا، سطح بالای دانش زبانی است. اگر قصد مهاجرت به یکی از استانهایی را دارید که در آن به زبان فرانسوی (بهعنوان زبان اول) صحبت میشود لازم است زبان فرانسوی را بلد باشید اما اگر میخواهید به استانهای انگلیسیزبان بروید داشتن مدرک زبان انگلیسی با نمرۀ بالا شرط لازم خواهد بود.
سطح تحصیلات و سابقۀ کاری از شرایط اصلی و مهم مهاجرت وکلا است؛ به همین دلیل تمام مدارک متقاضی باید ترجمه و در صورت نیاز، معادلسازی شوند. اگر یکی از اعضای درجه یک خانوادهتان در کانادا زندگی میکند و اقامت این کشور را دارد، باید خوشحال باشید؛ چون این امر میتواند به افزایش امتیازهای شما برای ورود به خاک این کشور کمک کند. اگر متأهل هستید وضعیت همسرتان نیز بررسی میشود. ورود همسر مهاجر به خاک کانادا هم تابع شرایطی است و هنگام رسیدگی به درخواست متقاضی، پروندۀ همسر وی نیز بررسی میشود. در صورت نیاز، متقاضی باید اسناد و مدارک لازم را ارائه دهد تا به وضعیت همسر وی رسیدگی شود.
یکی از راههای مهاجرت وکلا به کانادا این است که از طریق برنامۀ استانی PNP اقدام به ثبت مشخصات خود کنید. این برنامه برای جذب نیروهای کاری ماهر است و در بیشتر استانهای کانادا هم از آن حمایت میشود (تنها 2 استان از 13 استان این سیستم را استفاده نمیکنند). برای اقدام از این روش باید سایت هر استان را پیدا کرده و مراحل آن را طی کنید (هر استان شرایط و ملزومات خود را دارد).
روش دیگر برای مهاجرت به کانادا اقدام از طریق سیستم Expree Entry است. سیستم اکسپرس انتری در سال 2015 ایجاد شد و هدف از ایجاد آن، تسهیل ورود مهاجران از طریق برنامۀ کاری فدرال بود. بررسی پروندهها در این سیستم بسیار سریع است و معمولاً در کمتر از 6 ماه تکلیف هر پرونده مشخص میشود.
برای مهاجرت از طریق روش Expree Entry باید در این سیستم پروندهای ایجاد کرده و تمام مشخصات خود را در آن ثبت کنید. همچنین باید برنامهای را که از طریق آن میخواهید وارد کانادا شوید در این سایت تعیین کنید. تکلیف پروندۀ شما پس از بررسی مشخص میشود؛ اگر امتیاز دریافتی بالا باشد دعوت میشوید که برای مهاجرت به کانادا اقدام کنید و درصورتیکه امتیاز کمی بگیرید باید از راههای دیگر شانس خود را امتحان کنید.
اگر میخواهید از ابتدا در کانادا تحصیل کنید و بعدازاین طریق وارد بازار کار حقوق شوید باید از روش تحصیلی اقدام به مهاجرت کنید. برای این کار باید سایت دانشگاههای کانادایی را بررسی کرده و شرایط لازم (نمرۀ زبان، نمرات و مدرک آخرین مقطع تحصیلی، رزومه، معرفینامه و …) را مهیا کنید.
پس از بررسی سایت دانشگاه موردنظر و آمادهسازی مدارک و شرایط لازم باید با ارائۀ درخواست اینترنتی تلاش کنید تا از یکی از این دانشگاهها پذیرش بگیرید. درصورتیکه تقاضای شما پذیرفته شود و اجازۀ تحصیل در کانادا را دریافت کنید، میتوانید برای صدور ویزا و مراحل بعدی مهاجرت اقدام کنید. معمولاً مهاجرت وکلا به کانادا از طریق کاری، بهتر و بهصرفهتر است.
برای مهاجرت وکلا به کانادا متقاضیان ابتدا باید روش مهاجرت خود را انتخاب کنند. هر روش مهاجرتی شرایط و مراحل خود را دارد و بهتر است متقاضیان ابتدا با مشورت با یک منبع آگاه، روش مناسب خود را انتخاب کنند و سپس برای مراحل بعدی تصمیم بگیرند. در مهاجرت تحصیلی ابتدا باید شرایط دانشگاهها را بررسی و دانشگاه مدنظر را انتخاب کنید. سپس اقدام به آمادهسازی مدارک و شرایط (مدرک زبان، نمرات لازم و …) میکنید و پس از ارائۀ درخواست اینترنتی در سایت دانشگاه، منتظر پذیرش میمانید. اگر درخواست شما با موافقت مواجه شود میتوانید مراحل بعدی را طی کنید؛ یعنی کارهای اخذ ویزا را انجام داده برای سفر به کانادا آماده شوید.
در مهاجرت کاری باید برنامۀ مهاجرتی موردنظر خود را انتخاب کنید؛ مثلاً تعیین کنید که دوست دارید از طریق کدام برنامۀ استانی یا فدرال برای مهاجرت به کانادا درخواست دهید. سپس باید مدارک خود را ترجمه و آماده کرده و درخواست خود را در سایت مربوطه ثبت کنید. درصورتیکه درخواستتان قبول شود باید برای اخذ ویزا و اجازۀ ورود به خاک کانادا اقدام کنید. سایر ملزومات مهاجرت (مثل زبان) هم در همین زمان باید مهیا شوند و پس از اخذ ویزا، میتوانید برای سفر به کشور رؤیاهایتان بلیت بگیرید.
هزینۀ مهاجرت وکلا به کانادا به روش مهاجرت بستگی دارد. به طور میانگین هزینۀ ارائۀ درخواست مبلغی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار کانادا است. این مبلغ، هزینۀ اولیۀ ارائۀ درخواست است و ممکن است چند برابر شود؛ یعنی اگر مجبور شوید در چند سایت به ارائۀ درخواست بپردازید (تا شانس خود را بیشتر کنید) باید برای هر مرتبه مبلغ رسیدگی به درخواست را جداگانه پرداخت کنید.
برای صدور ویزا و ورود به خاک کانادا لازم است نامۀ تمکن مالی ارائه دهید. منظور از تمکن مالی این است که شما درآمد لازم برای زندگی در کانادا را دارید و عهدۀ تأمین مخارج خود (و همسر یا خانوادۀ خود درصورتیکه با هم مهاجرت میکنید) را خواهید داشت. مبلغ تمکن بهازای هر شخص، ۱۳۰۰۰ دلار کانادا است و برای هر یک از اعضای خانواده باید ۳۰۰۰ دلار به این مبلغ اضافه کرد. لازم به ذکر است که این مبلغ باید مدتی در حساب متقاضی بماند و پس از گذشت مدت مقرر، قابل برداشت خواهد بود.
علاوه بر هزینۀ ارائۀ درخواست و مبلغ تمکن مالی، هزینههای جانبی دیگری هم برای مهاجر به کانادا وجود دارد. از مهمترین این هزینهها میتوان به شهریۀ کلاس زبان، هزینۀ آزمون زبان، هزینۀ ترجمۀ رسمی مدارک، هزینۀ اخذ ویزا و هزینۀ پرواز اشاره کرد. نیازی به تاکید نیست که این مبالغ صرفاً برای ورود به خاک کانادا ضروری هستند و علاوهبرآن باید هزینههای جاری زندگی در ماههای اولیه را هم در نظر گرفت.
وکالت یکی از مشاغل پردرآمد کانادا است. این شغل، زیرشاخههای زیادی دارد و به همین دلیل دستمزدهای آن باتوجهبه شرایط هر شغل و نیز باتوجهبه شرایط هر فرد متغیر است. میانگین درآمد وکیلان در کانادا ۱۰۰ هزار دلار کانادا در سال است. درآمد ساعتی وکالت در کانادا به طور میانگین ۲۸/۵۱ دلار است. دستمزد بالای وکالت در کانادا باعث شده است بسیاری از وکلا در کشورهای آسیایی، افریقایی و حتی اروپایی به دنبال روشهای مهاجرت وکلا به کانادا باشند.
مثل هر شغل دیگری درآمد وکالت هم برای مبتدیان کمتر است. میانگین دستمزد سالانۀ وکیلهای کمتجربه (که در پنج سال آغازین کار خود قرار دارند) در حدود ۷۸ هزار دلار در سال است. وکیلهای باتجربه و حرفهای درآمدهای بیشتری دارند. میانگین حقوق وکیلان باتجربه در کانادا ۱۴۰ هزار دلار در سال است که معادل حقوق ماهانه ۱۱۶۰۰ دلار میشود.
درآمد مشاغل همگروه وکالت هم باتوجهبه نوع شغل و استان محل زندگی وکیل متغیر است. بیشترین درآمد را وکیلانی دارند که تجربه و مهارت بالایی دارند و در شهرها و ایالتهای بزرگ کانادا (از جمله اونتاریو) زندگی میکنند. درآمد برخی از این وکیلان از ۱۵۰۰۰۰ دلار در سال هم بالاتر میرود که درآمدی کاملاً مکفی محسوب میشود.
با مدرک حقوق در چه شغلهایی میتوانیم مشغول شویم؟ برای پاسخ به این پرسش خوب است نگاهی به لیست مشاغل پرمتقاضی کانادا موسوم به ناک (NOC) بیندازیم. کد حقوق در این لیست، 4112 است. این رشته چند سال است که در لیست مشاغل موردنیاز ناک قرار دارد و موقعیت شغلی خوبی دارد.
با داشتن مدرک معتبر حقوق میتوانید در تعداد زیادی از مشاغل مربوط فعالیت کنید. از مهمترین این مشاغل میتوان به عناوین وکیل، دستیار وکیل، معاون وکیل، وکیل بیمه، وکیل خسارت، وکیل مالیات، وکیل اداری و مشاور حقوقی اشاره کرد.
درصورتیکه میخواهید با مدارک کنونی خود به کانادا مهاجرت کنید و بعداً در رشتههای حقوق شاغل شوید لازم است ابتدا مدارک خود را معادلسازی کنید. لازم به ذکر است که کانادا در فرایند مهاجرت وکلا به کانادا مدرک هر کشوری را قبول نمیکند و پیش از اقدام به معادلسازی باید از اعتبار مدرک خود (باتوجهبه دانشگاهی که در آن تحصیل کردهاید) مطمئن شوید.
ازآنجاییکه هر مدرک و هر برنامۀ مهاجرتی شرایط خود را دارد و نمیتوان برای همۀ مدارک یک نظر واحد داد باید برای شرایط خود از یک منبع آگاه مشورت بگیرید. جهت آگاهی از اعتبار یا عدم اعتبار مدرک خود میتوانید به اداره یا مؤسسة مربوطه (the Alliance of Credential Evaluation Service of Canada) ایمیل دهید و مراتب امر را از مسئولین آن جویا شوید.
برای معادلسازی مدارک حقوق، گاهی اوقات لازم است تعدادی واحد جبرانی برای آشنایی با وکالت در کانادا بگذرانید و در آزمونهایی که در پایان هر دوره گرفته میشود نمرۀ لازم را کسب کنید. سپس مدرک متقاضی معادلسازی میشود و مهاجر قادر خواهد بود با آن به شغل وکالت (مشاغل مشابه و همگروه) بپردازد.
کانادا یکی از کشورهای مهاجرپذیر است. رشته حقوق برای مهاجرت آن هم به کشور کانادا مزایای زیادی دارد؛ از مزایای مهاجرت وکلا به کانادا میتوان به درآمد بالا، موقعیت شغلی خوب، زندگی در کشوری با جو مهاجرپذیر و طبیعت بکر و زیبا اشاره کرد. مهاجرت وکلا به این کشور از راههای مختلفی امکانپذیر است. بهطورکلی دو مسیر برای مهاجرت وکلا به کشور کانادا وجود دارد: روش تحصیلی و روش کاری.
در روش تحصیلی متقاضیان میتوانند با اخذ پذیرش از یکی از دانشگاههای کانادا اقدام به مهاجرت و تحصیل در رشتۀ حقوق کنند. در روش کاری (که خود انواع و روشهایی دارد) هم مهاجران با دریافت پیشنهاد شغلی یا از طریق سیستم اکسپرس انتری بهعنوان نیروی کاری ماهر اجازۀ مهاجرت به کانادا را دریافت میکنند. هزینهها و شرایط مهاجرت به کانادا کاملاً به شرایط خاص هر فرد بستگی دارد و بهتر است پیش از اقدام به ثبت درخواست، با یک منبع آگاه مشورت شود.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.