برای مهاجرت بهعنوان یک حقوقدان به چه مدارک و اسنادی احتیاج دارید؟ بهترین کشورها برای مهاجرت وکلا چه کشورهایی هستند؟ این سوالها در ذهن متقاضیان مهاجرت برای رشته حقوق وجود دارد. یکی از بهترین روش های مهاجرت و اشتغال به عنوان یک وکیل در کشورهای دیگر تحصیل در رشته حقوق کشور موردنظر است. البته شرایط مهاجرت با گرایشهای متفاوت رشته حقوق در کشورهای مختلف و باتوجهبه سیاستهای دولت مقصد متفاوت خواهد بود. در این مقاله به بررسی اطلاعات در مورد مهاجرت با استفاده از رشته حقوق و جزئیات آن مانند بازار کار رشته حقوق در خارج از کشور میپردازیم.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
فارغالتحصیلان گرایشهای مختلف رشته حقوق حساسیتهای بسیاری برای پیدا کردن کار در کشورهای خارجی دارند. این امر به دنبال حساسیتهای دولت و سیاستهای هر کشور در استخدام فرد خارجی برای کار در حوزه حقوقی به شمار میرود. بهاینترتیب پیشنهاد میکنیم برای ورود به بازار کار رشته حقوق در خارج کشور، روش مهاجرت تحصیلی را انتخاب کنید. قطعا تحصیل در بهترین دانشگاه حقوق جهان در کشورهای خارجی، هموارترین مسیر را برای ورود به بازار کار رشته حقوق ایجاد میکند.
تفاوت احکام قضایی و قوانین در کشورهای مختلف از جمله دلایل قرار گرفتن این رشته میان بهترین رشتهها برای مهاجرت تحصیلی به شمار میرود. یکسان نبودن این قوانین میتواند مسیر تحصیل در این رشته را تحت تاثیر قرار دهد؛ بنابراین شما باید به یادگیری قوانین کشور موردنظر علاقه داشته باشید. در انتخاب مقصد مهاجرت تحصیلی برای حقوق، لیست ارزان ترین کشور برای تحصیل را برای ارائه پایینترین میزان تمکن مالی بررسی کنید. قوانین حقوقی در کل دنیا به چهار دسته تقسیم میشوند.
نوع سوم و چهارم از قوانین حقوقی حاکم در کشورهای مختلف، کاربرد بسیار کم و در نتیجه طرفداران کمی دارند. نظام حقوقی سیویل لا و کامن لا نظامهای مشهور و شناخته شده در کل جهان هستند. قوانین نظام حقوقی سیویل لا را افرادی تصویب و اجرا میکنند که صلاحیت انجام این کار را داشته باشند.
قوانین اجرایی مختلف در هر کشور؛ اساس تفاوت بهترین گرایش رشته حقوق برای مهاجرت
بیشتر کشورهای اروپایی و امریکایی گزینههای خوبی برای تحصیل و کار در رشته حقوق هستند اما تعدادی از آنها مانند انگلیس، استرالیا، فرانسه، کانادا و ایالات متحده آمریکا شرایط مساعدتری برای کار و ادامه تحصیل دارند. باتوجهبه میزبانی آلمان از برترین دانشگاههای جهان، این کشور فرصت خوبی را برای مهاجرت تحصیلی با رشته حقوق در اختیار متقاضیان قرار میدهد؛ ازاینرو گرایشهای رشته حقوق میان شغل های مورد نیاز آلمان قرار میگیرد. در ادامه به بررسی دقیق تر این کشورها برای مهاجرت وکلا می پردازیم.
بهطورکلی دو روش برای مهاجرت به امریکا بهعنوان وکیل وجود دارد. روش اول مهاجرت کاری و روش دوم مهاجرت تحصیلی است. این کشور از نظام حقوقی کامن لا پیروی میکند و براساس قانون اساسی، هر ایالت آمریکا میتواند بهصورت خودمختار قوه قانونگذاری داشته باشد. به این ترتیب کانون وکلا هر ایالت بهطورکامل از دادگاههای فدرال و دولت آمریکا مستقل هستند. این کانون باتوجهبه اختیارات خود برای استخدام وکلای جوان و تازه فارغالتحصیل شده اقدام به برگزاری آزمون میکند و به این ترتیب متقاضیان را از نظر علمی، اطلاعات حقوقی و شخصیتی موردسنجش قرار میدهد.
برای مهاجرت تحصیلی با رشته حقوق به دانشگاههای آمریکایی ابتدا باید در آزمونی تحت عنوان LSAT شرکت کرده و موفق به کسب حداقل نمره شوید. قبولی در این آزمون یکی از شرایط اصلی ورود به دانشکدههای حقوق آمریکا است.
یکی از بهترین کشورهای اروپایی برای تحصیل و کار در رشته حقوق، انگلستان است. همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد نظام حقوقی کامن لا (common law) از پادشاهی انگلستان شروع شد و رفته رفته در سراسر جهان مورداستفاده قرار گرفت.
افرادی که پروانه وکالت خود را کسب کرده اند و قصد مهاجرت با رشته حقوق به این کشور را دارند، ابتدا باید در آزمونی به نام SQE شرکت کنند که خود به دو قسمت SQ1 و SQ2 تقسیم می شود. بهطورکلی برای وکالت در انگلیس باید شرایط زیر را داشته باشید:
تحصیل در رشته حقوق دانشگاههای انگلستان کوتاهتر بودن مدت زمان تحصیل نسبت به کشورهای دیگر است. به این معنی که دانشجو وقت کمتری برای تحصیل در این رشته سپری میکند و میتواند سریعتر وارد بازار کار شود.
خوشبختانه تحصیل در رشته حقوق دانشگاههای دولتی این کشور کاملا رایگان است و هیچ شهریه ای از دانشجو دریافت نمی کنند. اما مهم ترین شرط ورود به دانشگاه، داشتن مدرک زبان فرانسوی است. برای دریافت پذیرش از دانشگاه های معتبری همچون سوربن فرانسه ابتدا باید تمام مدارک خود مانند مدارک تحصیلی مقاطع گذشته، ریز نمرات، مدارک شناسایی و … را به زبان فرانسه ترجمه کرده و تحویل سفارت دهید. خاطرتان باشد این مدارک حتما باید به تایید وزارت امور خارجه هم رسیده باشند. علاوهبر این، شما برای گرفتن پذیرش به یک نامه انگیزشی و چند توصیهنامه معتبر از اساتید خود احتیاج دارید.
یکی از راحتترین روشهای ورود به حرفه وکالت برای افرادی که لیسانس حقوق خود را در ایران دریافت کردهاند، شرکت در کلاسهای مستر ۱ و ۲ و ارائه تز دکترا است. به این ترتیب بعد از اتمام دوره و قبولی در آزمونهای مربوطه میتوانند بهعنوان یک وکیل رسمی دادگستری شروع به کار کنند.
بهطورکلی موقعیتهای شغلی رشته حقوق بهعنوان یکی از پردرآمدترین شغل جهان شناخته میشود. مهاجرت با این تخصص شامل مزایای دیگری نیز میشود که در ادامه بررسی میکنیم.
علاوهبر موارد گفته شده، امکان تحصیل رایگان در رشته حقوق برای دانشجویان این رشته وجود دارد. این امر به دنبال تسلط به زبانهای رسمی هر کشور بهعنوان الزام فعالیت در گرایشهای رشته حقوق ایجاد خواهد شد.
یکی از معایب تحصیل در رشته حقوق این است که امکان تحصیل رایگان به زبان انگلیسی وجود ندارد. در واقع فقط در صورت تسلط به زبان آلمانی یا فرانسوی میتوانید در کشورهایی مانند فرانسه، آلمان یا هر کشور دیگری که زبان رسمی آن ها این دو باشد، رایگان تحصیل کنید. البته اگر موفق به گرفتن بورسیه تحصیلی از دانشگاههای انگلیسی زبان شوید، هزینه شما تا حد قابل توجهی کاهش پیدا میکند و حتی در شرایطی کاملا رایگان میشود.
علاوهبر موارد گفته شده، برای فعالیت بهعنوان وکیل در کشورهای اروپایی و آمریکایی باید مسیر سخت و طولانی را پشت سر بگذارید و قوانین کشور مقصد را بهطورکامل یاد بگیرید. حتی افرادی که در کشور خود مدرک وکالت دریافت کرده باشند برای گرفتن مجوز کار باید در دورههای خاصی شرکت کنند. این کار نیازمند صرف هزینه بالا است؛ بااینحال نویدبخش آیندهای روشن خواهد بود.
در این مقاله به بررسی شرایط و ضوابط مهاجرت با رشته حقوق پرداختیم تا بدانیم «ایا با رشته حقوق میشه مهاجرت کرد». بله ادامه زندگی کاری و تحصیلی در کشورهای خارجی با رشته حقوق امکانپذیر است. برای این کار باید با بهترین گرایشهای این تخصص قانونی و محدودیتهای هر کشور برای استخدام کارشناس حقوقی آشنا شوید. بهترین گرایش رشته حقوق برای مهاجرت شامل حقوق جزا، حقوق جرم شناسی، حقوق عمومی، حقوق خصوصی، حقوق اقتصادی، حقوق محیط زیست و حقوق بین الملل میشود.
البته احتمال اشتغال در موقعیت های شغلی مربوط به حقوق بین الملل بیشتر است. این گرایش جذاب و پرطرفدار در زمینه روابط حاکم بین کشورها و روابط سازمانهای بین المللی فعالیت میکند. برای گرفتن بهترین تصمیم در این زمینه پیشنهاد می کنیم قبل از هر اقدامی با یک وکیل مهاجرت باتجربه مشورت کنید. وکلا و مشاورین تیم هرمس اپلای با ده سال سابقه کار و داشتن پرونده های مهاجرتی موفق میتوانند در این مسیر همراه و راهنمای شما باشند.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.
سلام امکان بورسیه گرفتن با رشته حقوق وجود داره ؟
معمولا احتمال دریافت بورسیه برای رشته حقوق خیلی کمه، مگر اینکه مقالات متعددی در زمینه حقوق بین الملل داشته باشید که در ژورنال های بین المللی چاپ شده باشه و در رشته خودتون جزو صاحب نظران باشید.
سلام وقت بخیر
با ارشد حقوق خصوصی میشه مهاجرت کرد؟
سلام وقتتون بخیر اگر مدرک زبان داشته باشید بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه بین سه تا ده سال سابقه کار هم داشته باشید، برای کشور استرالیا شانس خیلی خوبی برای مهاجرت میتونید داشته باشید.
اگه معدل دیپلم پایین باشه باید چیکار کنم برای مهاجرت کردن
سلام gol عزیز وقتتون بخیر
میتونید ترمیم معدل کنید.
سلام لیسانس رشته حقوق دانشگاه آزاد دارم برای مهاجرت نمرات دبیرستان و دیپلم باید چقدر باشه
سلام gol عزیز وقتتون بخیر
باید حداقل 14 به بالا باشه.
با سلام. بنده دارای لیسانس حقوق هستم و قصد مهاجرت را دارم کدام کشور بهتر است برای مهاجرت و شرایط شغلی بهتری برای رشته حقوق است
سلام علیرضا عزیز وقتتون بخیر
برای رشته حقوق بهترین امکان برای کشور استرالیا هستش چون میتونه امتیاز سنتون و تحصسلات و سابقه کارتون جمع بشه و از طریق برنامه اسکیل ورکر یا نیروهای متخصص اقامت دائم استرالیا بهتون داده بشه.
من فارغ التحصیل رشته حقوق از دانشگاه پیام نور رشت هستم سال 91 برای مهاجرت از طریق رشته تحصیلیم چه پیشنهادی برای چه کشوری دارید
سلام مهتاب عزیز وقتتون بخیر
برای کشور استرالیا میتونید اقدام کنید.
ایا برای تحصیل در رشته حقوق میتونیم ب کره جنوبی هم مهاجرت کنیم ؟شرایط اونجا چطوریه؟
سلام rahil عزیز وقتتون بخیر
در صورت داشتن نمره زبان مورد نیاز دانشگاه های کره، تمکن مالی و کسب معدل حدنساب دانشگاه های کره شانس اپلای برای دانشگاه های کره را دارید و در صورت اخذ پذیرش میتوانید در کره تحصیل کنید.
برای مهاجرت با رشته حقوق باید ابتدا پرونده وکالت ام را کسب کنم و بعد معادل سازی مدرک در کشور انگلستان شود و با آزمون های مورد تایید و قبولی در آن آزمون ها میتوانم در آنجا مشغول کار شوم ؟
سلام هستی عزیز وقتتون بخیر
در صورتی که دورههای تخصصی وکالت کشور انگلستان و بگذرونید و نمره قبولی کسب کنید و در آزمون برد وکالت انگلستان شرکت کنید و در صورتی که قبول بشه میتونید اونجا به وکالت بپردازید. معمولا افرادی که اینجا حقوق خوندن و سطح زبان انگلیسیشون خوب هستش بیشتر برای ویزاهای جی اس ام یا اسکیل ورکر استرالیا اقدام میکنن چون پروسهی هموارتری داره و شانس موفقیت بیشتری دارن.