مهاجرت با رشته حقوق

مهاجرت با رشته حقوق

مهاجرت با رشته حقوق از بهترین رشته ها برای مهاجرت کاری در دنیاست. آیا شما هم میخواهید به عنوان یک وکیل به کشورهای دیگر مهاجرت کنید و موقعیت شغلی پایداری داشته باشید؟ آیا می دانید برای مهاجرت به عنوان یک حقوقدان به چه مدارک و اسنادی احتیاج دارید؟ بهترین کشورها برای مهاجرت وکلا چه کشورهایی هستند؟ برای رسیدن به پاسخ تمام سوالات خود در مورد مهاجرت با رشته حقوق، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

مهاجرت با رشته حقوق از طریق تحصیل

یکی از بهترین روش های مهاجرت و اشتغال به عنوان یک وکیل در کشورهای دیگر تحصیل در رشته حقوق کشور مورد نظر است. اما با توجه به اینکه متقاضی کدام کشور را برای مقصد مهاجرتی خود انتخاب می کند شرایط می تواند متفاوت باشد. آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا و کشورهای جهان سومی می توانند بهترین مقاصد برای ادامه تحصیل و کار در رشته حقوق باشند.

وکلای آینده باید مراحل خاصی را برای رسیدن به هدف خود طی کنند، از جمله گرفتن مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد و قبولی در امتحانات تعیین شده و گرفتن مجوزهای لازم. اما همانطور که گفته شد قبل از شروع این سفر باید از خود بپرسند چرا می خواهند وکیل شوند؟ آیا حاضر هستند چند سال از عمر خود را به تحصیل در رشته دشوار حقوق بگذرانند؟

مهم ترین نکته ای که برای مهاجرت با رشته حقوق باید مورد توجه قرار دهید متفاوت بودن احکام قضایی و قوانین در کشورهای مختلف است. یکسان نبودن این قوانین می تواند مسیر تحصیل در این رشته را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین شما باید به یادگیری قوانین کشور مورد نظر علاقه داشته باشید تا بتوانید به عنوان یک حقوقدان درآن، به تحصیل و کار مشغول شوید. قوانین حقوقی در کل دنیا به چهار دسته تقسیم می شوند:

قوانین حقوقی در کل دنیا

  • نوع اول: نظام حقوقی سیویل لا (Civil law)
  • نوع دوم: نظام حقوقی کامن لا (common law)
  • نوع سوم: قانون مصوبه یا مجلس
  • نوع چهارم: نظام حقوقی دینی

نوع سوم و چهارم کاربرد بسیار کم و در نتیجه طرفداران کمی دارند. همان طور که گفته شد این قوانین در هر کشوری ممکن است متفاوت باشد و معمولا بنا بر شرایط خود کشور تنظیم می شود. اما نظام حقوقی سیویل لا و کامن لا نظام های مشهور و شناخته شده در کل جهان هستند. قوانین نظام حقوقی سیویل لا را افرادی تصویب و اجرا می کنند که صلاحیت انجام این کار را داشته باشند و این صلاحیت با توجه به قوانین خاص دیگری تایید می شود که پرداختن به آن در این مقاله نمی گنجد. نظام حقوقی کامن لا هم از سال ۱۰۶۶ به بعد توسط دادگاه های پادشاهی در انگلستان ایجاد شد و رفته رفته در سراسر دنیا مورد استفاده قرار گرفت.

با توجه به توضیحات داده شده و شناختی که نسبت به رشته حقوق پیدا کردید اگر همچنان به تحصیل در این رشته علاقه دارید، در صورت داشتن شرایط لازم می توانید برای مهاجرت تحصیلی و دریافت مدرک وکالت در خارج از کشور اقدام کنید.

بهترین کشورها برای مهاجرت با رشته حقوق

فارغ التحصیل شدن از رشته حقوق به تنهایی موفقیت بزرگی به شمار می آید اما تحصیل در دانشگاه های معتبر اروپایی و امریکایی و یا مشغول به کار شدن در این کشورها می تواند موفق بزرگتری باشد. خوشبختانه امروزه فرصت ها و چشم اندازهای شغلی بسیاری برای متقاضیان تحصیل و کار در گرایش های مختلف حقوقی در سراسر جهان وجود دارد. بیشتر کشورهای اروپایی و امریکایی گزینه های خوبی برای تحصیل و کار در رشته حقوق هستند اما تعدادی از آن ها مانند  انگلیس، استرالیا، فرانسه، کانادا و ایالات متحده امریکا شرایط مساعدتری برای کار و ادامه تحصیل دارند. در ادامه به بررسی دقیق تر این کشورها برای مهاجرت وکلا می پردازیم.

مهاجرت با رشته حقوق به آمریکا

به طور کلی دو روش برای مهاجرت به امریکا به عنوان وکیل وجود دارد. روش اول مهاجرت کاری و روش دوم مهاجرت تحصیلی است.

این کشور از نظام حقوقی کامن لا پیروی می کند و براساس قانون اساسی، هر ایالت امریکا می تواند به صورت خودمختار قوه قانون گذاری داشته باشد. به این ترتیب کانون وکلا هر ایالت به طور کامل از دادگاه های فدرال و دولت آمریکا مستقل هستند. این کانون با توجه به اختیارات خود برای استخدام وکلای جوان و تازه فارغ التحصیل شده اقدام به برگزاری آزمون می کند و به این ترتیب متقاضیان را از نظر علمی، اطلاعات حقوقی و شخصیتی مورد سنجش قرار می دهد. البته تعدادی از ایالت های این کشور روش دیگری برای گزینش وکلای جدید دارند. به عنوان مثال در ایالت ویسکانزین کانون وکلا افرادی را انتخاب می کند که از دانشگاه های حقوق همین ایالت فارغ التحصیل شده اند و نمرات خوبی در حین تحصیل کسب کرده باشند. از جمله بهترین دانشگاه های امریکا برای تحصیل در رشته حقوق می توان به دانشکده حقوق هاروارد، دانشکده حقوق ییل، دانشکده حقوق استندفورد، دانشکده حقوق کلمبیا دانشکده حقوق نیویورک و کالیفرنیا اشاره کرد.

برای مهاجرت با رشته حقوق به دانشگاه های آمریکایی ابتدا باید در آزمونی تحت عنوان LSAT شرکت کرده و موفق به کسب حداقل نمره شوید. قبولی در این آزمون یکی از شرایط اصلی ورود به دانشکده های حقوق آمریکا است.

اما شرایط برای افرادی که پروانه وکالت دارند و می خواهند به عنوان وکیل مهاجرت کاری داشته باشند کمی متفاوت است این افراد باید در آزمون وکالت ایالت مورد نظر شرکت کرده و امتیازات کافی برای دریافت مجوز وکالت کسب کنند.

خاطرتان باشد برای شرکت در این آزمون ابتدا باید در امتحان الست شرکت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با مشاورین هرمس در ارتباط باشید.

بهترین کشورها برای مهاجرت با رشته حقوق

مهاجرت با رشته حقوق به کانادا

اگر قصد دارید در کانادا به صورت رسمی مشغول به وکالت شوید مانند همه کشورها ابتدا باید در رشته حقوق تحصیل کرده باشید. تحصیل کرده های رشته حقوق اکثرا به دو دسته تقسیم می شوند:

دسته اول: افرادی که در یکی از ایالت های کانادا یا کشورهای دیگر که از نظام حقوقی کامن لا پیروی می کنند، مدرک لیسانس کسب کرده اند.

دسته دوم: افرادی که در کشورهای دارای نظام حقوقی نوشته مثل ایران مدرک لیسانس گرفته اند و پروانه وکالت دارند.

مهاجرت وکیل به کانادا مسیر چندان سختی پیش رو ندارد و می توان به راحتی با شرکت در آزمون وکالت و قبولی در آن، مجوز فعالیت خود را دریافت کرد.

اما دسته دوم که اغلب مخاطبین ما را تشکیل می دهند و تحصیلات و پروانه وکالت خود را در ایران دریافت کرده اند، مسیر سخت تری پیش رو دارند. این افراد باید برای مهاجرت با رشته حقوق و اثبات صلاحیت و تخصص خود از فیلتر موسسه ای به نام NCA عبور کنند.

NCA یک کمیته ملی اعتبار بخشی در کانادا است که به انجمن های حقوقی این کشور کمک می کند از منافع عمومی مردم و کشور محافظت کنند. همچنین این موسسه با بررسی هایی که انجام می دهد و آزمون هایی که برگزار می کند به کانون وکلا کانادا این اطمینان را می دهد که افراد تحصیل کرده در خارج از این کشور نسبت به قوانین کانادا آگاهی کامل دارند  می توانند به صورت قانونی از موکلین خود دفاع کنند.

موسسه NCA ابتدا مدارک متقاضیان را ارزیابی می کند و در صورت نیاز دوره های آکادمیک استانداردی برای رفع شکاف های اطلاعاتی وکلا تحصیل کرده در خارج از کانادا برگزار می کند. در نهایت این موسسه با برگزاری آزمون از مهارت و صلاحیت متقاضیان اطمینان پیدا کرده و آن ها را به کانون وکلا معرفی می نماید.

اما در صورتی که در رشته حقوق تحصیل نکرده و مدرک وکالت ندارید، برای مهاجرت با رشته حقوق، باید ابتدا از یکی از دانشگاه های  این کشور پذیرش بگیرید. برای ورود به این دانشکده ها ابتدا باید در آزمون الست شرکت کنید و حداقل نمره مورد نیاز را کسب کنید.

مهاجرت با رشته حقوق به انگلستان

یکی از بهترین کشورهای اروپایی برای تحصیل و کار در رشته حقوق انگلستان است. همان طور که در ابتدای مقاله گفته شد نظام حقوقی کامن لا (common law) از پادشاهی انگلستان شروع شد و رفته رفته در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفت. از طرف دیگر انگلستان امروزی مجموعه ای از بهترین و معتبرترین دانشگاه های جهان را در خود جای داده و یکی از گزینه های اصلی برای مهاجرت تحصیلی به شمار می آید.

نکته جالب تحصیل در رشته حقوق دانشگاه های انگلستان کوتاه تر بودن مدت زمان تحصیل نسبت به کشورهای دیگر است. به این معنی که دانشجو وقت کمتری برای تحصیل در این رشته سپری می کند و می تواند سریعتر وارد بازار کار شود.

علاوه بر این تحصیل و کار در انگلیس می تواند آینده روشنی برای متقاضی در پی داشته باشد و حتی در صورت پیشرفت وارد حوزه های دیگری شده و به حل مشکلات و مسائل اجتماعی در سراسر دنیا کمک کند.

اما افرادی که پروانه وکالت خود را کسب کرده اند و قصد مهاجرت با رشته حقوق  به این کشور را دارند، ابتدا باید در آزمونی به نام SQE شرکت کنند که خود به دو قسمت SQ1 و SQ2 تقسیم می شود. به طوری کلی برای وکالت در انگلیس باید شرایط زیر را داشته باشید:

  • داشتن پروانه وکالت معتبر از کانون وکلای مرکزی
  • داشتن مدرک زبان انگلیسی حداقل در سطح آیلتس ۵
  • دریافت نمره قبولی از هر دو آزمون SQ1 و SQ2

مهاجرت با رشته حقوق به فرانسه

فرانسه یکی دیگر از بهترین مقاصد مهاجرت برای افرادی است که به فعالیت در رشته حقوق علاقه مند هستند. این کشور به دلیل داشتن دانشکده های حقوق معتبر شرایط خوبی را برای متقاضیان بین المللی وکالت و اشتغال آن ها فراهم کرده است.

خوشبختانه تحصیل در رشته حقوق دانشگاه های دولتی این کشور کاملا رایگان است و هیچ شهریه ای از دانشجو دریافت نمی کنند. اما مهم ترین شرط ورود به دانشگاه، داشتن مدرک زبان فرانسوی است. برای دریافت پذیرش از دانشگاه های معتبری همچون سوربن فرانسه ابتدا باید تمام مدارک خود مانند مدارک تحصیلی مقاطع گذشته، ریز نمرات، مدارک شناسایی و … را به زبان فرانسه ترجمه کرده و تحویل سفارت دهید. خاطرتان باشد این مدارک حتما باید به تایید وزارت امور خارجه هم رسیده باشند. علاوه بر این شما برای گرفتن پذیرش به یک نامه انگیزشی و چند توصیه نامه معتبر از اساتید خود احتیاج دارید.

یکی از راحت ترین روش های ورود به حرفه وکالت برای افرادی که  لیسانس حقوق خود را در ایران دریافت کرده اند، شرکت در کلاسهای مستر ۱ و ۲ و ارائه تز دکترا است. به این ترتیب بعد از اتمام دوره و قبولی در آزمون های مربوطه می توانند به عنوان یک  وکیل رسمی دادگستری شروع به کار کنند.

مزایا مهاجرت با رشته حقوق

در پاراگراف های قبل شرایط مهاجرت با رشته حقوق را در کشورهای مختلف و پرتقاضا همچون آمریکا، کانادا، انگلیس و فرانسه را بررسی کردیم. اما مطمئنا شما به عنوان یک دانشجوی بین المللی یا شخصی که قصد دارد برای مهاجرت کاری اقدام کند ابتدا به دنبال مزایای انجام این کار هستید.  از جمله مزیت های کار و تحصیل در رشته حقوق، در خارج از کشور می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مزایا مهاجرت با رشته حقوق

  • داشتن درآمد بالا و زندگی با کیفیت
  • تحصیل در بهترین دانشگاه های حقوق جهان
  • وجود موقعیت های شغلی مناسب و پایین بودن نرخ بیکاری
  • زندگی در جامعه ای پیشرفته و امکان برخوداری از زندگی با سطح بالا
  • دریافت مدرک وکالت معتبر در بسیاری از کشورهای اروپایی، امریکایی و آسیایی

علاوه بر موارد گفته شده از آنجایی که در صورت مسلط بودن به زبان فرانسوی و آلمانی تحصیل در کشورهایی مانند اتریش، آلمان و فرانسه رایگان می شود، این امکان برای متقاضیان بین المللی وجود دارد که با هزینه بسیار پایین در بهترین دانشگاه های اروپایی تحصیل کنند.

معایب مهاجرت به رشته حقوق

اما در کنار تمام مزایای گفته شده این تصمیم ممکن است معایبی نیز در پی داشته باشد. یکی از معایب تحصیل در رشته حقوق این است که امکان تحصیل رایگان به زبان انگلیسی وجود ندارد. در واقع همانطور که گفته شد تنها در صورت تسلط به زبان آلمانی یا فرانسوی می توانید در کشورهایی مانند فرانسه، آلمان یا هر کشور دیگری که زبان رسمی آن ها این دو باشد، رایگان تحصیل کنید.

البته اگر موفق به گرفتن بورسیه تحصیلی از دانشگاه های انگلیسی زبان شوید، هزینه شما تا حد قابل توجهی کاهش پیدا می کند و حتی در شرایطی کاملا رایگان می شود. اما گرفتن بورسیه کار چندان راحتی نیست.

معایب مهاجرت به رشته حقوق

علاوه بر این برای فعالیت به عنوان وکیل در کشورهای اروپایی و امریکایی باید مسیر سخت و طولانی را پشت سر بگذارید و قوانین کشور مقصد را به طور کامل یاد بگیرید. حتی افرادی که در کشور خود مدرک وکالت دریافت کرده باشند برای گرفتن مجوز کار باید در دوره های خاصی شرکت کنند و وقت هزینه زیادی برای رسیدن به هدف خود صرف نمایند. اما در صورت موفق شدن آینده روشنی پیش روی شما خواهد بود.

بهترین رشته ها برای مهاجرت کاری

بهترین رشته ها برای مهاجرت کاری

تعیین بهترین رشته های برای مهاجرت کاری نه تنها در سال ۲۰۲۲ بلکه در هر سالی، با توجه به کشور صورت می گیرد چرا که هر کشوری دارای شرایط سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و … متفاوتی است و از این رو میزان نیاز هر کشور به متخصصان حوزه های گوناگون نیز متفاوت می باشد.

سخن آخر

همان طور که می دانید رشته حقوق گرایش ها متفاوتی دارد و افراد می توانند با توجه به علاقه خود در گرایش مورد نظر مشغول به کار و تحصیل شوند. امروزه پر طرفدارترین گرایش های حقوق عبارتند از: حقوق جزا، حقوق جرم شناسی، حقوق عمومی، حقوق خصوصی، حقوق اقتصادی، حقوق محیط زیست و حقوق بین الملل.

اما بهترین گرایش برای مهاجرت در این رشته، حقوق بین الملل است. این گرایش جذاب و پرطرفدار در زمینه روابط حاکم بین کشورها و روابط سازمان های بین المللی فعالیت می کند. با تحصیل در این گرایش متقاضی می تواند به طور کامل با قوانین و نظام حقوق بین الملل کشور مقصد آشنا شود.

البته موارد دیگری همچون محیط زیست، انرژِی (نفت یا گاز)، مالکیت فکری، حقوق بشر، خانواده، جزا و جرم شناسی هم از پرتقاضاترین گرایش ها در کشورهای امریکایی و اروپایی هستند.

برای گرفتن بهترین تصمیم در این زمینه پیشنهاد می کنیم قبل از هر اقدامی با یک وکیل مهاجرت باتجربه مشورت کنید. وکلا و مشاورین تیم هرمس اپلای با ده سال سابقه کار و داشتن پرونده های مهاجرتی موفق می توانند در این مسیر همراه و راهنمای شما باشند.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
آیا می توان با پروانه وکالت به اروپا مهاجرت کرد؟
بله، شما می توانید با شرکت در آزمون های مورد نظر و کسب نمره قابل قبول، مجوز وکالت در کشورهای اروپایی را دریافت کنید.
بهترین راه وکیل شدن در خارج کشور چیست؟
در صورتی که هنوز مدرک وکالت خود را دریافت نکرده اید ولی به این حرفه علاقه دارید، می توانید با گرفتن پذیرش از دانشکده حقوق کشور مورد نظر مشغول به تحصیل شوید و بعد از اتمام دوره وارد بازار کار شوید.
آیا با مدرک حقوق دانشگاه آزاد و پیام نور هم می توان اقدام به مهاجرت کرد؟
در قدم اول مدارک شما باید با توجه به سیستم آموزشی کشور مقصد معادل سازی شود در صورت عبور از این مرحله در بسیاری از کشورها برای تایید صلاحیت علمی و عملی باید در آزمون های مختلف شرکت کنید.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

24 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
rahil
2 ماه قبل

ایا برای تحصیل در رشته حقوق میتونیم ب کره جنوبی هم مهاجرت کنیم ؟شرایط اونجا چطوریه؟

شقایق میرخانی
پاسخ به  rahil
16 روز قبل

سلام rahil عزیز وقتتون بخیر
در صورت داشتن نمره زبان مورد نیاز دانشگاه های کره، تمکن مالی و کسب معدل حدنساب دانشگاه های کره شانس اپلای برای دانشگاه های کره را دارید و در صورت اخذ پذیرش میتوانید در کره تحصیل کنید.

هستی محمدی
3 ماه قبل

برای مهاجرت با رشته حقوق باید ابتدا پرونده وکالت ام را کسب کنم و بعد معادل سازی مدرک در کشور انگلستان شود و با آزمون های مورد تایید و قبولی در آن آزمون ها میتوانم در آنجا مشغول کار شوم ؟

شقایق میرخانی
پاسخ به  هستی محمدی
2 ماه قبل

سلام هستی عزیز وقتتون بخیر
در صورتی که دوره‌های تخصصی وکالت کشور انگلستان و بگذرونید و نمره قبولی کسب کنید و در آزمون برد وکالت انگلستان شرکت کنید و در صورتی که قبول بشه میتونید اونجا به وکالت بپردازید. معمولا افرادی که اینجا حقوق خوندن و سطح زبان انگلیسیشون خوب هستش بیشتر برای ویزاهای جی اس ام یا اسکیل ورکر استرالیا اقدام می‌کنن چون پروسه‌ی هموارتری داره و شانس موفقیت بیشتری دارن.

کادر هرمس اپلای