ویزای هند
ویزای هند مطلبی است که در این مقاله با جزئیات به آن پرداخته ایم. هندوستان، یکی از جذابترین مقصدهای گردشگری در قاره آسیا است که در سالهای اخیر مورد توجه علاقهمندان به سفر و گردشگران سراسر دنیا قرار گرفته است. این کشور به جهت دارا بودن طبیعت زیبا و متنوع، اماکن تاریخی و تفریحات هیجانانگیز و جاذبههای گردشگری کهن، مشهور است. برای ورود به هندوستان علاوه بر پاسپورت، نیاز به دریافت ویزا نیز دارید که البته کار چندان سختی نیست. برای دریافت ویزای هند، میتوانید به صورت حضوری به سفارت این کشور مراجعه کنید. همچنین این امکان وجود دارد که به صورت آنلاین و از طریق وبسایت سفارت هند اقدام به اخذ این ویزا نمایید. در این مطلب انواع ویزاهای این کشور و روش دریافت ویزای هند برای ایرانیان را مورد بررسی قرار میدهیم.
چرا ویزاهای کشور هند تنوع بالایی دارند؟
نوع ویزا بر اساس دلیلی که به خاطر آن به هند سفر میکنید، متفاوت است. ابتدا قبل از درخواست باید هدف خود را از سفر به کشور موردنظرتان تعیین کنید. اگر برای تحصیلات مراجعه میکنید، ویزای شما یک ویزای تحصیلی است. اگر قصد کار کردن در کشور منتخب را دارید باید برای دریافت ویزای کار اقدام کنید. نمونه ویزاهای دیگری مانند ویزای توریستی، تجاری، تحقیقاتی، شرکت در کنفرانسها و سمینارها، ویزای پزشکی و ویزای ورزشی، از انواع دیگر ویزاهای هند هستند که همگی مطابق با هدف شما از سفر به این کشور، صادر خواهند شد.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای هند
برای دریافت ویزا باید مدارک معتبری را آماده کرده و تحویل سفارت کشور هند دهید. مدارک موردنیاز ویزای هند برای ایرانیان همانطور که گفته شد، بستگی به نوع ویزای درخواستیتان دارد. اما تعدادی از این مدارک بین تمامی ویزاهای این کشور مشترک هستند و همواره برای هر ویزا باید آنها را ارائه دهید. بخشی از مدارک که برای دریافت انواع مختلف ویزای هند مورد نیاز هستند، عبارتند از:
- شناسنامه: به همراه داشتن اصل و کپی آن به همراه تمامی صفحات شناسنامه الزامی است. صفحات شناسنامه باید به زبان انگلیسی ترجمه شده باشد
- گذرنامه: به همراه داشتن اصل و کپی تمام صفحات گذرنامه الزامی میباشد. گذرنامه شما نیز باید حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد
- ویزاهای قبلی: در صورتی که در گذشته ویزای هند را دریافت کردهاید، به همراه خود داشته باشید.
- عکس: دو قطعه عکس ۵*۵ . عکسهایی که برای ویزا ارائه میدهید باید کاملا مطابق با عکس گذرنامه شما باشند
- فرم تقاضای ویزا: افرادی که به صورت آنلاین برای دریافت ویزا ثبت نام کردهاند باید کپی فرم تقاضای ویزا را پس از بارگزاری کردن در سایت، به همراه خود داشته باشند
- هزینه ویزا: برای دریافت ویزای این کشور علاوه بر مدارک نام برده شده، باید مقدار مبلغی را نیز بپردازید. این مبلغ به صورت وجه نقدی در هنگام ارائه مدارک از شما دریافت میگردد. هزینه صدور ویزا نیز همواره بسته به نوع ویزا دریافتی داشته و متفاوت است
انواع ویزای هند
ویزای هند از لحاظ نوع ویزا، تعداد تردد و همچنین مدت زمان اقامت در این کشور به انواع مختلفی تقسیم میشود که در زیر به آنها اشاره میکنیم. همچنین توجه داشته باشید که در انتخاب نوع ویزای خود باید کاملا با دقت عمل کنید. زیرا مسئولین مربوطه این کشور به دقت مدارک و اهداف شما از دریافت ویزاهای مختلف را به دقت بررسی خواهند کرد و هرگونه عدم صداقت و مشکلدار بودن مدارک باعث رد شدن درخواست ویزا خواهد شد.
در گذشته، برای ارائه درخواست مجدد ارائه اخذ ویزا لازم بود حداقل دو ماه زمان از ارائه درخواست اولیه گذشته باشد. امروزه با وجود از بین رفتن این قانون استثناهایی نیز وجود دارد. به یاد داشته باشید که پس از موافقت وزارت کشور هندوستان، رسیدگی به درخواستها، نهایت ۴۵ روز طول خواهد کشید و حتی اگر یک ماه پیش از منقضی شدن ویزای قبلی، برای اخذ ویزای جدید درخواست دهید، چنین قانونی پا برجا است. در ادامه انواع ویزاهای موجود برای مسافرت به هندوستان را بررسی میکنیم.
ویزای توریستی
این ویزا با نامهای متفاوتی چون ویزای مسافرتی هند، ویزای عادی هند و همچنین ویزای گردشگری هند شناخته میشود. شما با دریافت و داشتن این ویزا میتوانید سفری رویایی و هیجان انگیز به هند داشته باشید و به گشتوگذار و تفریح در این کشور بپردازید. علاوه بر این موارد، ویزای تحقیقاتی برای قشر تحصیلی افرادی مانند استادان، محققان و پژوهشگران عرضه میشود که بهعلت دشواریها در دریافت آن؛ توصیه میشود که این افراد ویزای توریستی را دریافت کنند.
افرادی که قصد بازدید از هند برای تفریح، گردش و یا شرکت در برنامههای کوتاهمدت را دارند، لازم است برای اخذ ویزای توریستی این کشور اقدام کنند. نکته مهم در مورد این نوع ویزا آن است که بسته به ملیت و دلیل سفر فرد متقاضی اخذ ویزا، این ویزا برای یک بازه زمانی حدودا ۶ ماهه صادر میگردد و اقامت بیش تر از ۶ ماه در هندوستان، با در دست داشتن این ویزا به نوعی عملا غیر ممکن است.
ویزای کاری کشور هند
ویزای کاری این کشور برای آن دسته از افراد توصیه میشود که دارای پیشنهاد یا پیشنهادات اشتغالی از سوی کارفرمایان و صاحبان مشاغل در آن هستند. با ارائه مدارک لازم این ویزا و همچنین دعوت نامه از سوی شرکتها، بازاریابها یا مراکز شغلی هند، دریافت ویزای هند میسر خواهد شد. همچنین این نکته قابل توجه است که نوع دیگری از ویزای هند نیز وجود دارد که برای کارآموزان ارائه میشود. در دورههای گذشته برای شرکت در هر گونه دورههای کارآموزی و کارورزی، افراد دچار مشکلات و سختیهای بسیاری شده و ناچار به دریافت دیگر ویزاهای هند بودند. اکنون با اعمال ضوابط، دریافت ویزای کارآموزی این کشور میسر شده و افراد با داشتن شرایط لازم، میتوانند به هندوستان سفر کنند و به آموختن و یادگیری مهارتهای شغلی بپردازند. مدارک لازم برای اخذ ویزای کاری هند به شرح زیر هستند:
- داشتن دعوت نامه از شرکت هندی
- نامه پوششی از طرف شرکت خارجی
- داشتن قرارداد استخدام و جزئیات حقوق
- داشتن مدرک مبنی بر مشارکت شرکت مورد نظر
- به همراه داشتن مدارکی مبتنی بر تحصیلات متقاضی و تخصص حرفهای فرد
- ارائه پاسپورت معتبر دارای دو صفحه سفید و اعتبار ۶ ماهه
ویزای تجاری یا بیزینس
این نوع از ویزا را با نام ویزای کسب و کار هند نیز میشناسند و برای تاجران، بازایابان، صاحبان کسب و کار و دیگر افراد در این زمینه کاری، توصیه میشود. بنابراین اگر قصد تجارت و انجام کسب و کار در هند و یا به جهت برپایی شغلی جدید یا حتی گسترش آن را دارید، میتوانید با دریافت ویزای تجاری به اهداف خود در این راه برسید. قابل ذکر است که این ویزا جزو ویزاهای بلند مدت هند (مانند ویزای یک ساله) محسوب میشود که نیازمند مجوزها و دعوت نامههای قانونی خاص خود است.
ویزای ترانزیت کشور هند
ویزای ترانزیت هند به شما این امکان را میدهد تا برای عبور از این کشور و رسیدن به مقصد موردنظر خود اقدام کنید. با این نوع ویزا میتوانید اقامتی کوتاه مدت و حداکثر ۳ روزه در این کشور داشته باشید. همچنین این نکته قابل توجه است که تمامی ویزاهای ترنزیتی به ویزای فرودگاهی هند نیز شهرت دارند.
ویزای تحصیلی هند
یکی دیگر از انواع ویزای هند که در بین جوانان محصل کاربرد بیشتری دارد، ویزای تحصیلی است که میتواند به عنوان ویزای بلندمدت هند نیز صادر شود. برای دانشجویان و تمامی افرادی که قصد تحصیلات در هند و وارد شدن به دانشگاهها و مراکز آموزشی این کشور را دارند، باید برای دریافت این نوع از ویزا اقدامات لازم را انجام دهند. مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی هند عبارتند از:
- اسکن مدارک تحصیلی
- داشتن نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر در هندوستان
- رزومه شخصی
- ریز نمرات دورههایگذرانده شده
- کپی اسکن شده از مدرک تحصیلی (دبیرستان و یا لیسانس)
- داشن اسکن پاسپورت
- انگیزه نامه
- دارا بودن نامه تمکن مالی و نشان دادن توان مالی برای تامین هزینههایشخصی در مدت تحصیل
- دارا بودن مدرک تافل و یا آیلتس
ویزای درمانی
اخذ ویزای هند برای گذراندن دوره درمانی، به دو صورت شکل خواهد گرفت. نوع اول آن به صورت بلندمدت و نوع دیگر آن به شکل ویزای الکترونیکی صادر میگردد. در نوع ویزای الکترونیکی، فرد مجوز اقامت کوتاه مدت (مثلا ۶۰ روزه) را داراست و پس از این مدت زمان، باید از کشور خارج شود. برای ویزاهای بلند مدت درمانی نیز فرد باید اثبات کند که نیازمند جراحیهای ضروری و حساسی چون جراحیهای قلب و مغز است.
ویزاهایی در هند که مشابه آنها در جاهای دیگر دیده نمیشوند
شاید جالب باشد که بدانید هند دارای ویزاهای گوناگون و بیشماری میباشد که در کمتر کشوری یافت میشوند. این ویزاها بهترتیب برای افرادی مانند عکاسان، تهیهکنندگان، شرکتکنندگان در همایشها و سمینارها و همچنین مقامات دیپلماتیک صادر میشود. البته باید توجه لازم را داشت که هرکدام از این ویزاها دارای شرایط خاص و مدارک جداگانهای هستند. در ادامه این مطلب به معرفی تعدادی از این ویزاها میپردازیم.
ویزای شرکت در همایش
برای حضور و شرکت در همایشهایی که قرار است توسط مراجع و موسسات هندی برگزار شوند، نمایندگان و مدعوین لازم است ویزای شرکت در همایش را قبل از حضور اخذ کنند. با این حال، افرادی که قصد شرکت در همایشهای برگزار شده توسط مجمعها و موسسات خصوصی را دارند، ملزم به دریافت ویزای شرکت در همایش هستند.
ویزای ساخت فیلم
افراد علاقهمند به اخذ ویزای این کشور، که قصد ساخت برنامه تلویزیونی و یا هرگونه فیلم مانند فیلم تبلیغاتی در هند را دارند، برای این کار نیاز به اخذ ویزای ساخت فیلم دارند. همچنین افرادی که مسئولیت فیلمبرداری در فیلمهای مستند و یا سایر انواع فیلم و تبلیغات را بر عهده دارند، نیازمند ویزای ژورنالیستی هستند. ویزای ساخت فیلم حداکثر اعتباری به مدت یک سال را دارا است. با در نظر گرفتن چنین شرایطی، پروسه صدور ویزای ساخت فیلم ممکن است تا ۶۰ روز نیز به طول بیانجامد. چرا که لازم است به بازرسی و تایید وزارت فرهنگ هند برسد.
ویزای ژورنالیستی
اگر شما به عنوان یک روزنامهنگار و یا عکاس حرفهای، قصد سفر به هند و اخذ ویزای هند را دارید در این صورت، ویزای ژورنالیستی برای شما گزینه بسیار مناسبی است. چرا که نه تنها به شما امکان عکسبرداری کردن در هند را میدهد، بلکه موجب آن میشود تا بتوانید به شکل حرفهای داستان سفر خود به هند را بنویسید و به مناطق و افراد مشخصی دسترسی داشته باشید. در صورتیکه ژورنالیست یا روزنامهنگار باشید و یا در شرکتهای رسانهای مشغول به کار باشید و روزنامهنگاری را به عنوان حرفه خود در فرم درخواست ویزا ذکر کنید؛ جدا از هدفی که برای سفر به هند دنبال میکنید، شانس شما برای دریافت کردن ویزای ژورنالیستی این کشور افزایش مییابد.
کشور هند در مورد انواع رسانهها و بخصوص قشر نویسندگان و ویراستارهای این کشور حساسیت و توجه ویژهای دارد. از آنجایی که روزنامه نگاران به نوعی شرایط این کشور را به تصویر میکشند، اخذ ویزای ژورنالیستی کار بسیار دشوار و پرمشکلی میباشد. گفتنی است که اعتبار این نوع از ویزا ۳ ماهه است.
ویزای سرمایهگذاری هند
روشهای متنوع و مختلفی برای سرمایهگذاری در هند وجود دارد. برای مثال میتوان به ثبت شرکت، خرید املاک، خودحمایتی و خرید اوراق قرضه دولتی اشاره کرد. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که تمامی این روشها به اقامت دائم هند منجر نخواهند شد.
اگر بهعنوان سرمایهگذار قصد مهاجرت به هندوستان و دریافت ویزای مخصوص را دارید، باید علاوه بر ارائه مدارکی چون تمکن مالی، وابسته به روش مهاجرتی، گواهی عدم سوءپیشینه کیفری را نیز ارائه بدهید.
ویزای دیپلماتیک
ویزای دیپلماتیک ویزایی است که برای دیپلماتها و مقامات خارجی و خانوادههای آنها برای ورود به هند و اقامت در این کشور صدور میشود. دیپلماتهای متقاضی دریافت این نوع از ویزا میتوانند درخواست خود را به شکل آنلاین ارائه دهند و فرمهای درخواست ویزای فیزیکی برای این نوع از اقدامات مورد قبول قرار نمیگیرند. پاسپورت افراد متقاضی دریافت ویزای دیپلماتیک لازم است حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد و عکسی را که برای ویزای تجاری الکترونیکی هند ارائه میدهند، جدید و دارای پس زمینه روشن باشد.
ویزای تجاری الکترونیک هند
این نوع از ویزا مختص افرادی است که برای انجام کارهای تجاری و یا برای داشتن هرگونه همکاری با شرکتهای هندی اقدام به سفر میکنند. همچنین این افراد باید دارای دعوت نامه معتبر از شرکت هندی مورد نظر و یا یک شرکت هندی جدا باشند. اما درصورت نداشتن دعوت نامه، باید برای ویزای توریستی اقدام کنند. ویزای تجاری هند، برای متقاضیان به صورت یک ساله مالتیپل صادر میشود؛ که در هر بار ورود به کشور هندوستان میتوانند ۱۸۰ روز اقامت داشته باشند. مدارک لازم برای ویزای الکترونیکی تجاری عبارتند از:
- اسکن صفحه اول پاسپورت با دارا بودن حداقل ۶ ماه اعتبار از آن
- اسکن یک قطعه عکس متناسب برای یک سال اخیر
- اسکن آخرین ویزای هند استفاده شده (درصورت داشتن)
- اسکن دعوتنامه از شرکت هندی معتبر در هندوستان
- اسکن فرم فارسی تکمیل شده
ویزای تحقیقاتی
افرادی که در دوره دکترا میخواهند تحقیق و بررسی انجام دهند؛ و همچنین از یک دانشگاه یا موسسه هندی، دعوتنامه داشته باشند میتوانند درخواست این نوع ویزا را داشته باشند. متقاضیان باید برای درخواست ویزا، همراه با مدارک معتبر و کامل به دفاتر اخذ ویزا مراجعه نمایند؛ تا انگشت نگاری و چهره نگاری انجام شود. پس از تکمیل روند اخذ ویزا و کارها، ویزای مسافر در عرض ۲ روز کاری آماده خواهد شد. مدت زمان اعتبار و اقامت این نوع ویزا برای هر شخص متفاوت میباشد و باتوجه به مدت زمان انجام تحقیقات، تعیین خواهد شد. مدارک لازم ویزای تحقیقاتی هند عبارتند از:
- به همراه داشتن اصل پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار
- داشتن کپی تمام صفحات مهر خورده پاسپورت
- داشتن کپی آخرین ویزای هند در صورت داشتن
- ۲ قطعه عکس ۵*۵ جدید و متفاوت با عکس پاسپورت
- پرینت فرم آنلاین
- مدرک معتبر پذیرش از یک دانشگاه یا موسسه آموزشی معتبر و صادر شده در هند
- نامه همکاری
- به همراه داشتن کپی از تمامی صفحات شناسنامه و کارت ملی و ترجمه انگلیسی آنها به همراه مهر وزارت امورخارجه و تاییدیه دادگستری برای ۶ ماه اخیر
- دارا بودن تقاضای مجوز پژوهشی
- ارائه خلاصه پروپوزال
- مدارک موثق از سوابق تحصیلی دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد
- برنامه درسی
- داشتن موافقت نامه از استاد راهنما
- به همراه داشتن اسناد مکفی حاکی از تمکن مالی (گردش سه ماه آخر حساب بانکی پشتیبان مالی و ترجمه انگلیسی آن به همراه فیش حقوقی/حکم بازنشستگی/جواز کسب و ترجمه انگلیسی آنها)
- ارائه رسید صرافی برای خرید ۲۰۰۰ دلار آمریکا
مهاجرت بدون مدرک زبان
سخن آخر
برخی از ویژگیهای هندوستان، این کشور را از دیگر مقاصد گردشگری دنیا متمایز کرده و باعث استقبال گسترده گردشگران و ورود توریست به این کشور شده است. هندوستان به جهت جاذبههای گردشگری خود توریستهای زیادی را مجذوب خود میکند. از بین این جاذبهها میتوان به غذاهای معروف و خوشمزه، تنوع زبانی، تعدد ادیان مختلف، تفاوت انواع سنتها، فرهنگ و آداب و رسوم مردمان آن اشاره کرد. اما برای سفر به این کشور به ویزای آن احتیاج دارید. هرکدام از ویزاهای این کشور، نیازمند مدارک خاصی هستند که واجدان شرایط هرکدام از آنها، باید برای دریافت ویزای مورد نیاز، این مدارک را ارائه دهند.
هندوستان کشوری با فرهنگی غنی و پیشینه تاریخی است که یک بار سفر کردن به آنجا برای هر فرد علاقهمند به جهانگردی توصیه میشود. باید قبل از سفر به این کشور هدف خود را مشخص کنید سپس بسته به آن هدف، بهدنبال ویزای مناسب آن باشید. همچنین این کشور ویزاهای خاصی را ارائه میدهد که معمولا در جاهای دیگر دنیا نظیر آنها دیده نمیشود.
ســوالات متـداول
مختص کسانی است که برای انجام کارهای تجاری و یا برای داشتن هرگونه همکاری با شرکتهای هندی اقدام به سفر میکنند.
ثبت شرکت، خرید املاک، خودحمایتی و خرید اوراق قرضه دولتی
برای تاجران، بازایابان، صاحبان کسب و کار و دیگر افراد در این زمینه کاری مناسب میباشد.
نظــرات کـاربران